Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Pigmåtte test-oversigt:
De 2 bedste pigmåtter til velvære i vores analyse

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Døjer du tit med muskelknuder i skuldre og nakke, eller føler du dig spændt i ryggen, når du kommer hjem fra job? Med en pigmåtte / akupressur måtte kan kroppen afspændes, og på den måde kan du både få mere energi og overskud.

En akupressurmåtte (eller sømmåtte / pigmåtte) kan bruges som afslapnings- eller afspændingsredskab. Det kan dog også bruges sammen med andre redskaber som f.eks. massagepistoler.

I vores oversigt har vi inkluderet akupressurmåtter i  forskellige designs og størrelser, så du kan finde frem til den model, der bedst matcher dine behov.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

Vi har rykket Sømmåtte med massagebolde til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

14. juli 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste pigmåtter i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Bedste pigmåtte til nybegyndere test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Akupunktur fakirmåtte og nakkepude - godt valg til nybegynderen

 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping

Et godt tip er at vælge udstyr, der passer til dit niveau og dine erfaringer, når du skal til at lave akupunktur derhjemme. Fakirmåtten er fremstillet i et simpelt design og er derfor enkel at bruge i hverdagene. Der følger en pude med til måtten, som bærer de samme ”pigblomster”, der stimulerer blodcirkulationen og løsner musklerne op.

Akupunktur fakirmåtte og nakkepude
Bedste pigmåtte til nybegyndere

Dagens bedste priser og tilbud på Akupunktur fakirmåtte og nakkepude:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Stimulerer kroppens kredsløb
 • Foldbart design
 • Lindrer stress, spændinger og angst

Mere om Akupunktur fakirmåtte og nakkepude

SPECIFIKATIONER

 • Egnet til brug i forbindelse med pilates, meditation og yoga
 • Praktisk
 • Pude medfølger

Det er let at tage måtten i brug, da den bare skal foldes ud på en plan overflade, som for eksempel et gulv.

Sættet er designet til at blive brugt derhjemme og den bløde måtte kan desuden foldes sammen efter brug.

Fordele og ulemper ved Akupunktur fakirmåtte og nakkepude

Fordele

 • God pris i forhold til kvalitet
 • Egnet til brug i meditative sammenhænge

Ulemper

 • Simpelt design
Bedste pigmåtte med multifunktionelt design test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Akupressur måtte med pude - sømmåtte med tilhørende pude og transporttaske

Som nybegynder med akupunktur kan det være en god idé at starte med budgetvenlige produkter, der giver dig mulighed for at få noget erfaring først. Akupressur måtten her leveres med en tilhørende pude samt en praktisk transporttaske.

Akupressur måtte med pude
Bedste pigmåtte med multifunktionelt design

Dagens bedste priser og tilbud på Akupressur måtte med pude:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Multifunktionelt design
 • Høj slidstyrke
 • Effektivt mod smerter, stress og angst

Mere om Akupressur måtte med pude

SPECIFIKATIONER

 • Sort design
 • Nem at bruge uanset erfaring
 • Høj slidstyrke
 • Unisex

Den store fordel ved måtten er, at den har et multifunktionelt design. Du bestemmer, om din trykmassage skal finde sted, mens du ligger ned, eller om du vil have akupressur behandling, når du sidder i sofaen.

Den bedste behandling med måtten opnås, når du sidder eller ligger på den med hudkontakt.

For at holde hygiejnen i orden, skal måtten rengøres med jævne mellemrum, hvilket nem klares ved aftørring med en fugtig klud.

Fordele og ulemper ved Akupressur måtte med pude

Fordele

 • Let at bruge
 • Billig
 • Der medfølger både pude og transporttaske

Ulemper

 • Fylder en del

Købeguide: Sådan vælger du den bedste pigmåtte

Når det kommer til udstyr til træning, massage og wellness er det vigtigt, du vælger produkter, som matcher dine personlige behov og ønsker.

Det brede udvalg af pigmåtter afspejler den popularitet, som massage- og afspændingsudstyret har fået hos danskerne igennem de seneste år.

I dag behøver du ikke nødvendigvis bruge tid og penge på at opsøge professionel hjælp til trykmassage og zoneterapi, når du kan udføre behandlingen derhjemme.

Kilder: Mychineserecipes.com og Cnet.com

arrow-more

Pigmåtte

En pigmåtte, også kendt som en akupressur måtte, bruges i traditionel kinesisk medicin til at fremme afslapning og velvære. Den er dækket af små akupressurpunkter, der stimulerer vigtige energibaner og hjælper med at lindre stress og spændinger, mindske træthed og forbedre blodcirkulationen.

De vigtigste overvejelser:

Du kan bruge følgende overvejelser, når du sammenligner forskellige måtter og skal have valgt dén, der vil være bedst for dig:

 • Hvad skal måtten anvendes til (velvære, muskelafspænding, øget blodcirkulation eller som del af en pilates eller yogatræning)?
 • Hvor skal måtten bruges?
 • Hvor lang og hvor bred skal måtten være?
 • Hvor meget må den koste?

Det er anvendelsesformålet, der skal være den primære overvejelse for dig. Der er forskel på, om måtten skal bruges som led i behandlingsforløb, eller om du vil anvende udstyret som selvforkælelse efter en lang dag.

Måtten kan være et naturligt redskab i forbindelse med meditation, pilates eller yoga.

I princippet kan en akupressur måtte bruges hvor som helst. Den klassiske metode er at have måtten liggende på gulvet, så du kan slappe af på den, mens du ligger på ryggen. Dog er det også muligt at have måtten placeret i sofaen eller i en lænestol, så du kan få trykmassage, mens du arbejder eller ser TV.

Vil du bruge måtten i forskellige scenarier det kan være på kontoret, derhjemme eller hos en ven kommer det dig til gode, at du vælger de udgaver, der leveres med en transporttaske.

Du finder måtterne i forskellige størrelser, så det er muligt for alle at få en model, der kan integreres i hverdagen.

Der vil stort set altid følge en pude med til måtten, som kombineret giver det største udbytte af trykmassagen.

Det er kvaliteten af måtten samt omfang af tilbehør, der influerer prisen. En billig akupressur måtte kan være et godt valg, hvis det er første gang, du skal i gang med udstyret.

Kilder: Chicagotribune.com

Helbredsmæssige fordele ved brug af akupressur måtter

Ved jævnligt at bruge en akupressur måtte kan du opnå følgende helbredsmæssige fordele:

 • Forbedret søvnkvalitet
 • Bedre blodcirkulation (der afværger muskelinfiltrationer)
 • Større kropsligt velvære
 • Psykisk ro og afstresning
 • Reduktion af nakke- og skuldersmerter

Det er både på den fysiske og psykiske front, du kan opnå en positiv indvirkning fra trykmassage. Som Healthline.com beskriver, er det vigtigt, at du går blidt til værks, når du bruger din måtte de første gange. Kroppen skal have lov til at tilvænne sig påvirkningen fra de tusindvis af små pigge, og derfor skal du bygge træningen langsomt op. Det anbefales, at du starter med at ligge eller sidde på din måtte i 5-10 minutter de første gange. Mærker du fysisk smerte eller ubehag, skal du stoppe sessionen. Nervebanerne i din ryg og på din lænd vil langsomt vænne sig til stimulationen, så du på sigt kan ligge på din måtte og slappe af i omkring 20 minutter.

Det er særligt smertereduktion, der får unge og ældre danskere til at købe akupressur måtte. Du kan bruge trykbehandlingen som forebyggelse, og du kan anvende trykmassagen som del af en behandling. Medicalnewstoday.com gør opmærksom på, at formålet med din måtte er at reducere smerter. Du vil opnå størst effekt ved at kombinere brugen af akupressur måtte med blød massage, der kan varme musklerne op.

Du kan bruge din måtte som opvarmning eller afspænding efter, du har arbejdet med træningselastikker eller sjippetov til konditionstræning.

Kilder: Healthline.com og Medicalnewstoday.com

Sådan bruger du en akupressur måtte

Der er ikke meget ved at have købt en professionel måtte, hvis ikke du anvender den korrekt. Det er langt fra ligegyldigt, hvor hyppigt du bruger din måtte, og hvor lang tid af gangen, du er aktiv med den.

Buzzfeed.com fortæller, at en akupressur måtte kan bruges på mange forskellige måder. Du kan bruge den på ryggen, i siddende position eller endda på maven. Det afhænger af, hvor du oplever ubehag.

Uanset hvordan du bruger måtten, skal du altid lægge dig stille og roligt ned. Din krop fortæller dig, hvor den har ondt, og signalerne er vigtige at respektere. Mærker du smerte, skal du ændre position ved at rykke dig på måtten og omplacere fordelingen af din kropsvægt.

Hvis du vil have størst effekt af trykmassagen, skal der være direkte hudkontakt mellem pigge og din krop. Af den grund skal du sørge for at vaske måtten af efter brug, da der naturligt vil aflejres døde hudceller og svedpartikler.

Kilde: Buzzfeed.com

FAQ

Hvad er akupressur?
Akupressur er en behandlingsform, der går ud på at skabe små tryk på kroppen. Med en akupressur måtte kan du give dig selv trykmassage, hvor din skuldre, ryg og lænd får stimuleret de mange tusinde akupressur punkter. Du skal være nænsom med din behandling og må derfor maksimalt ligge på måtten i 10-20 minutter pr. gang.
Hvad er fordelene ved akupressur?
Trykmassage kan bl.a. hjælpe dig med at sove bedre, få en bedre fordøjelse og øge dit mentale og kropslige velvære. Alle og enhver kan nyde godt af fordelene ved akupressur behandling.
Virker akupressur?
Akupressur er en gammel teknik, der har været anvendt i flere tusinde år. I dag er den respekteret og anerkendt som følge af sine dokumenterede effekter. Om akupressur virker afhænger af, hvor fokuseret du er med dine øvelser, og hvordan du anvender din måtte.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme