Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Sidst opdateret den

I Danmark er der rigtig mange, der bruger store mængder tid på træning. Der er både dem, der løbetræner et par gange om ugen, dem der er ude på racercyklen iført lycra lige meget, hvor meget det regner, og så er der dem, der bruger flere timer i fitnesscenteret end derhjemme, men lige meget hvilken type du er, så er der en ting, der er vigtigere end selve træningen, og det er kosten.

Selvom mange tror at det kan være nok med en løbetur, til at smide de ekstra kilo, eller at man bare skal løfte lidt vægte for at få store overarme, så kommer omkring 80% af resultatet fra kosten, imens de sidste 20% kommer fra selve træningen. Det betyder selvfølgelig ikke, at du får store overarme ved at ændre kostvaner, men det betyder, at hvis du ændrer kostvaner og spiser både nok og rigtigt, så får du et 80% bedre resultat.

En af de ting der skal til for at opnå en tonet krop og fremtrædende muskler, det er protein, og det kan til tider være svært at få indtaget nok i løbet af en hel dag. Derfor får du her en gennemgang af de tre bedste proteinbarer på markedet, så du kan få lidt hjælp til at vokse dig stor og stærk.

Læs også: Bedste pre workout på markedet og al den info du behøver

Barebells Proteinbar – bedst i test

Vi starter i toppen af fødekæden, og selvom den lille proteinbar ikke ligefrem oser hverken god smag eller store resultater, når man kigger på indpakningen, så er der en grund til, at den er kravlet helt til tops. Den bedste proteinbar er nemlig den, du kan holde ud at spise igen og igen, og det er lige netop tilfældet med Barebells proteinbar. Her er der virkelig tale om luksus, og det er en proteinbar, der snildt kunne konkurrere med en almindelig snackbar fyldt med sukker.

Om

Den allerstørste fordel ved proteinbaren fra Barebells er, at den fås i rigtig mange forskellige smagsvarianter, så der er helt sikkert en variant, der falder i din smag, og hvis du bliver træt af den, så kan du bare skifte til en anden. I denne test er det Barebells Proteinbar ”Toffee Core Bar”, der er fokuseret på, men det betyder ikke, at nogen af de andre barer er mindre værd.

Barebells Proteinbar ”Toffee Core Bar” har en dyb og forførende smag af mælkechokolade med cremet karamel i midten og samtidig er den enormt sprød på ydersiden, hvilket gør, at du faktisk får oplevelsen af, at du spiser en reel chokoladebar og ikke et kosttilskud.

Næringsindhold pr. 100 gram

 • Energi: 1488 kJ / 356 kcal.
 • Fedt: 14 gram (heraf udgøres 8,2 gram af mættede fedtsyrer).
 • Kulhydrat: 28 gram (heraf udgøres 3,3 gram af sukkerarter).
 • Kostfibre: 7,3 gram.
 • Protein 33 gram.
 • Salt: 0,61 gram.

Ekspertvurdering

Grunden til at Barebells når så langt op på listen er smagen og mulighederne. Det, at den fås i så mange varianter, betyder, at du næsten er garanteret ikke at blive træt af Barebells. Ligeledes er den i en størrelse, hvor du ikke finder mange andre proteinbarer, fordi den er relativt lille. Den er nemlig næsten 15 gram mindre end de fleste af konkurrenterne.

Den kommer desværre til at lide lidt under smagsoplevelsen. Selvom den har et højt proteinindhold på 33%, så er forholdet med kulhydrater og kostfibre ret skævt, og ligeledes har den et ret højt saltindhold, hvilket heller ikke er ideelt.

Overordnet set er den dog blevet anmeldt som bedst i test af den simple grund, at den bedste proteinbar, er den du rent faktisk kan holde ud at spise, og det er lige hvad Barebells leverer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Bodylab High Protein Bar – mest protein for pengene

Vi starter i toppen af fødekæden, og selvom den lille proteinbar ikke ligefrem oser hverken god smag eller store resultater, når man kigger på indpakningen, så er der en grund til, at den er kravlet helt til tops. Den bedste proteinbar er nemlig den, du kan holde ud at spise igen og igen, og det er lige netop tilfældet med Bodylabs High Protein Bar.

Det hele handler om smagen

Som sagt er den bedste proteinbar den, du faktisk får spist. Der findes rigtig mange proteinbarer på markedet, der både er billigere og har et højere proteinindhold, men de smager ofte ikke særlig godt, og det er derfor, at denne proteinbar fra Bodylab får kravlet sig helt op i toppen, for den smager godt, og den smager genkendeligt. Faktisk så smager den af skumbananer. Hvis du ikke er til skumbananer, så er det selvfølgelig ikke en fordel, men så er der jo altid mulighed for at vælge en anden.

Næringsindhold pr. 100 gram

 • Energi: 1340 kJ / 320 kcal
 • Fedt: 8,5 gram (heraf består 4,4 gram af mættede fedtsyrer).
 • Kulhydrater: 24 gram (heraf består 1,8 gram af sukkerarter og 21 gram af polyoler).
 • Kostfibre: 10 gram.
 • Protein: 40 gram.
 • Salt: 0,28 gram.

Ekspertvurdering

Som det tydeligt fremgår af næringsindholdet, så har Bodylab formået at skabe en velsmagende proteinbar med et meget højt proteinindhold i forhold til mængden af fedt og sukker, hvilket sjældent sker. De fleste proteinbarer med en lignende fordeling ender med at være tørre og kedelige, men det er ikke tilfældet med Bodylabs proteinbar. Hvis der er en ting, der kan kritiseres, så er det, at den godt kunne have et lidt lavere indhold af kulhydrater og et lidt højere indhold af kostfibre.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Bulkpowders High Protein Snackbar – bedst til prisen

Der er to ting, der er vigtige, når det kommer til proteinbarer. Den ene er smagen, den anden er næringsindholdet. Næringsindholdet er den ting, der er nemmest at sammenligne, og der står Bulkpowders proteinbar desværre lidt tilbage for mange af konkurrenterne. Her siger vi desværre, for på smagen er den helt i toppen af feltet.

Hele 3 smagsvarianter

Som vi tidligere har været inde på, så er den bedste proteinbar den, du rent faktisk spiser, og derfor er der også et stort fokus på smagen i denne test, og med proteinbaren fra Bulkpowders er der ikke kun tale om én smag, for baren fås i hele tre smagsvarianter (jordbær med fløde, nougatchokolade og orangechokolade), og det er da også den primære grund til, at den er kommet så langt op i feltet. For der er helt bestemt proteinbarer, der har et markant bedre næringsindhold, men efter en måned eller to, bliver det kedeligt at gumle på den samme gamle bar.

Næringsindhold pr. 100 gram

Jordbær med fløde

 • Energi: 1295 kJ / 310 kcal.
 • Fedt: 7,2 gram (heraf udgøres 5,1 gram af mættede fedtsyrer).
 • Kulhydrat: 28 gram (heraf udgøres 4,1 gram af sukkerarter)
 • Kostfibre: 18 gram.
 • Protein: 32 gram.
 • Salt: 0,2 gram.

Nougatchokolade

 • Energi: 1370 kJ / 328 kcal.
 • Fedt: 11 gram (heraf udgøres 5,3 gram af mættede fedtsyrer)
 • Kulhydrat: 26 gram (heraf udgøres 2 gram af sukkerarter)
 • Kostfibre: 19 gram.
 • Protein: 30 gram.
 • Salt: 0,13 gram.

Orangechokolade

 • Energi: 1370 kJ / 328 kcal.
 • Fedt: 11 gram (heraf udgøres 5,3 gram af mættede fedtsyrer)
 • Kulhydrat: 26 gram (heraf udgøres 2 gram af sukkerarter)
 • Kostfibre: 19 gram.
 • Protein: 30 gram.
 • Salt: 0,13 gram.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Ekspertvurdering

Som det allerede er blevet sagt, så er grunden til at proteinbaren fra Bulkpowders kravler så langt op i vores test, at den smager rigtig godt, til trods for at den er i den billige ende af proteinbarer, og at den fås i flere forskellige smagsvarianter. Desværre er proteinindholdet en del mindre end hos af mange konkurrenterne.

Noget andet der kaster Bulkpowders proteinbar så langt op på listen, er, at den er 100% vegetarisk, hvilket faktisk er en sjældenhed blandt proteinbarer, da mange af dem er produceret ved hjælp af animalske fedtstoffer.

Værd at vide om proteinbarer

https://youtu.be/snkNB49f3d0

I løbet af de seneste par år er det blevet mere og mere almindeligt at se proteinbarer og andre hurtige træningssupplementer ligge nær kassen i supermarkedet. Det er næsten som om hele Danmark træner og går op i at øge deres muskelmasse, men virker det overhovedet?

Måske kender du allerede svaret på det spørgsmål, og måske gør du ikke. Under alle omstændigheder så er svaret ja – hvis du bruger dem rigtigt. For at en proteinbar skal have sin fulde effekt, så skal du træne, og du skal træne meget. Hvis du omvendt træner rigtig meget, så er du på det nærmeste nødt til at spise et par proteinbarer for, at træningen skal have sin fulde effekt.

Hovedreglen med et hvilket som helst kosttilskud er, at du skal tænk dig om. Et træningssupplement som f.eks. en proteinbar indeholder store mængder energi, men energien skal forbrændes igen. Derfor er det ikke en god idé at spise proteinbarer uden at dyrke motion, da det ender med at have ca. samme effekt som en hvilken som helst anden chokoladebar.

Det handler om at skabe en balance mellem træning og supplementer

Når det kommer til muskelopbygning, så handler det om at skabe en helhed. Du skal sætte ind både i træningen og i kosten. Hvis du kun gør det ene, får du ikke den ønskede effekt. Derfor er det vigtigt, at du forbereder dig ordentligt. I sidste ende handler det nemlig tit om ret store mængder energi, der skal føres til kroppen, for at dine muskler kan vokse.

Hvis du virkelig vil se resultater, så kan det være en god idé at se nærmere på træningssupplementer og kosttilskud som proteinpulver og -barer, da det kan gøre det lidt nemmere at få denne rette mængde protein ind i din daglige kost.

Hvis man skal perfektionere sin diæt, er det en god idé at finde en proteinbar uden sukker, eller i hvert fald en der har et meget lavt sukkerindhold. Der er dog ikke mange af dem, der får fantastiske anmeldelser, og det handler tit om den kedelige smag. Ligesom det er vigtigt at finde en balance mellem træning og kost, er det nemlig også vigtigt at finde en balance mellem smag og effekt. Det er nemt at køre sur i dårlig smag, og hvis du ender med ikke at spise den perfekt proteinbar, er den så overhovedet perfekt?

Måske kunne du også være interesseret i at læse Test af vegansk proteinpulver – de bedste af slagsen

Supplementer og proteinbar tilbud

Der er ikke noget værre end at skulle bruge dyrebar træningstid på forberedelse, men det kan være nødvendigt. En af de ting der kan være nødvendigt, er nemlig at lede efter billige træningssupplementer og proteinbarer på tilbud. Det er ikke noget, der er underholdende, og det er heller ikke noget, der gør dine muskler større eller din træning bedre, men det er alligevel nødvendigt, fordi priserne på træningssupplementer tit er nok til at kunne ruinere de fleste budgetter, med mindre man enten finder et godt tilbud eller køber engros og allerhelst begge dele på samme tid.

Hvis du er ny på markedet, kan det derfor godt betale sig at kigge på flere forskellige webshops og tjekke et par træningsforummer for at se, hvordan andre får fat i deres træningssupplementer uden at det slår bunden ud af økonomien.

Kilder

Hvis du er blevet inspireret af denne gennemgang af de 3 bedste proteinbarer på markedet, eller hvis du gerne vil lede videre, og se hvordan de forskellige proteinbarer har klaret sig i en række tests, så har vi samlet en kort liste over steder, hvor du kan læse mere.

Gearhungry.com

Gearhungry.com er et amerikansk forbrugersite, der anmelder en lang række produkter, med henblik på at ruste forbrugeren til bedre køb, og de har i særklasse specialiseret sig i anmeldelser af produkter fra webshops. Selvom deres anmeldelser ikke ligefrem er rettet imod den danske forbruger, indeholder deres omfattende test stadig en stor mængde brugbar information, der kan komme dig til gode, hvis du vil vide mere om de bedste pre-workout proteinbarer på markedet.

M!

Det er nok de færreste, der tænker hård træning og kosttilskud, når man nævner drengerøvsmagasinet M!, men hvis der er en ting M! kan til fulde, så er det at lave store og omsiggribende tests af alting, og M! har da også foretaget en kæmpe test af proteinbarer, som du helt sikkert kan få noget ud af at se nærmere på, lige meget om du er begynder eller en garvet supplementsbruger.

 

Se også artiklerne: Find den bedste weight gainer på markedet

Måske kunne du også være interesseret i at læse Test af de 10 bedste proteinpulver

Denne side er anmeldt af: Simon L. Svendsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Alexander er passioneret inden for fitness, og dyrker vægtløftning dagligt. Han har flere års erfaring med fitness, og en høj kendskab til alle typer formål med træning. Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS

Skriv en kommentar