Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Vil du gerne i gang med styrketræning, er et vægtstangssæt en praktisk løsning. Du kan træne hjemme i god ro og mag, mens du udvikler dig, bliver mere stærk og ser resultaterne i spejlet.

Det tager både tid og energi, men i det lange løb vil det for alvor have betydning for din sundhed, at du bibevarer muskelmasse. Den nemmeste måde at få mere og bevare muskelmasse på er ved at styrketræne – og fortsætte med det.

Med din egen vægtstang kan du træne på mange måder, hvis du gerne vil udfordre dig selv med styrketræning. Vi har vi fundet et bredt udvalg af forskellige vægtstangssæt og lavet en overskuelig guidetil dig. Det er vigtigt, at du finder et sæt, der kan matcher dit niveau og dine behov, så du kan komme i form og træne effektivt derhjemme.

Atom Sports vægtstangssæt

Redaktionens anbefaling

Atom Sports vægtstangssæt

Det er oplagt at anskaffe dig en vægtstang, hvis du gerne vil træne hjemme. Det gør din træning super fleksibel og nem at gå til. Husk, at du gerne skal have et gulv, der kan tåle, at en vægtstang rammer det.

Atom Sports er vægtstang og skiver vejer 20 kg. Skiverne kan skiftes ud, så du kan tilpasse vægtstangen den vægt, du ønsker. Vægtskiverne har hulgreb, så de også kan bruges som håndvægte. Det gør din hjemmetræning mere alsidig.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Vægtstangen har en længde på 130 cm med roulettering, som giver et godt greb. Vægtstangen kan bruges på ca. 2,5 kg til øvelser, som kræver udholdenhed frem for styrke. Det er ideelt til dig, der gerne vil tabe dig, eller dig der er nybegynder.

I vægtløftersættet får du:

 • 1 stk. vægtstang på 130 cm
 • 2 stk. vægtskiver på 1,25 kg
 • 2 stk. vægtskiver på 2,5 kg
 • 2 stk. vægtskiver på 5 kg
 • 2 stk. fjederlåse
Fordele

 • Aftagelige vægtskiver
 • Oplagt til nybegynderen
 • Vægtskiver kan bruges som håndvægte
Ulemper

 • Man kan ikke løfte tungt med sættet

Pump Set ekstraudstyr vægtstangssæt

Det budgetvenlige valg

Pump Set

Pump Set er ekstraudstyr til din hjemmetræning med vægtstang. Du får ekstra vægte og fjederlåse. Det er ideelt til dig, der har en vægtstang, men som gerne vil have flere vægte, og som gerne vil have sikkerheden med fjederlåse.

 

 

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Låsene sættes på hver side af stangen, så vægtene ikke ryger af, når du træner. Det giver dig en tryghed, når du træner, og det øger sikkerheden for dig og dem omkring dig.

Det kan være en god idé at investere i ekstra udstyr, hvis du gerne vil udfordre dig selv endnu mere.

Fordele

 • Ekstra vægtskiver
 • Fjederlåse for sikkerhed
 • God pris
Ulemper

 • Vægtstang medfølger ikke

Abilica Pump vægtstangssæt

Det eksklusive valg

Abilica Pump

Med Abilica Pump Set Sort får du en stang med vægt, som kan bruges til at træne hele kroppen. Det er ideelt, når du gerne vil træne hjemme og ikke har plads til alverdens træningsredskaber. Du kan træne squat, dødløft, sædemuskel, underarme, overarme, lår og skuldre – så sådan set hele kroppen!

Vægtstangen er 130 cm i stål beklædt med stærk plast og vejer 1,5 kg. Der medfølger 2 stk. fjederlåse og 6 plastikbelagte vægtskiver (2 x 1,25 kg, 1 x 2,5 kg og 2 x 5 kg). Totalvægten er 19 kg og 30 mm.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sættet er ideelt til dig, der gerne vil træne hjemme, og som gerne vil træne mange gentagelser og hele kroppen. Hvis du løfter tungt, skal du ikke træne med vægtstangen, da den kun er 19 kg i alt. Sættet egner sig godt til dig, der vil omkring alle muskelgrupper, og som ikke har brug for det vilde udstyr.

Fordele

 • Holdbare materialer
 • Flere vægtskiver
 • Ideelt til at træne hele kroppen
Ulemper

 • Ikke til at løfte tungt

140 kg. vægtstangssæt – 30 mm – tungeste vægtsæt til de hårde træninger

140 kg. vægtstangssæt

Du får et vægtstangssæt på 140 kg totalvægt. 5 kg, 10 kg og 20 kg vægte kommer med håndtag, så de er nemme at tage af og på, og så du kan bruge dem som håndvægte ved siden af. Det gør din træning endnu mere alsidig. Det er et justerbart vægtsæt, så du nemt kan redigere i vægten på stangen og altid tilkøbe skiver, hvis du får brug for noget tungere.

Du får en vægtstang inklusive clips låse. Den er 200 cm og glat. 4 stk 0,5 kg, 4 stk 1,25 kg, 4 stk 2,5 kg og 6 stk 5 kg, 4 stk 10 kg, 2 stk 20 kg skiver. Så kan du mixe og matche, som du har lyst til. Vægtstangen vejer i sig selv 10,7 kg. Invendigt greb er på 140 cm.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Materialet er 30 mm støbejerns skiver. Det er holdbare materialer. Det er det tungeste vægtsæt i guiden, og du får tilmed et par håndvægtsæt.

Fordele

 • Holdbare materialer
 • Tungeste vægtsæt
 • Håndvægtsæt medfølger
Ulemper

 • Høj pris

48 kg. vægtstangssæt – 30 mm – mellem vægtløftssæt til dig, der træner

48 kg. vægtstangssæt

Du får et justerbar vægtsæt, som du kan mikse og matche, som du vil. Det gør din træning mere alsidig og gør, at du konstant kan udfordre dig selv. Skiverne har hul, så du kan bruge dem som håndvægte også. Stangen er 160 cm og har 2 clips låse, der følger med. Det giver dig sikkerhed, når du træner.

Der medfølger 2 stk. 0,5 kg, 2 stk. 1,25 kg, 2 stk. 2,5 kg, 2 stk. 10 kg skiver. Din træning kan dermed stige i sværhedsgrad, og du kan bytte rundt, som det passer i forhold til den øvelser, du skal lave. Det indvendige greb er 114 cm. Vægtstangen i sig selv vejer 8,7 kg. Det er lavet af støbejern, så du får gode materialer.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fordele

 • Alsidig træning
 • Vægtskiver medfølger
 • Holdbare materialer
Ulemper

 •  Ingen 20 kg skiver medfølger

36 kg OL Curl vægtstangssæt – smart sæt med curlstang i høj kvalitet 

36 kg OL Curl vægtstangssætMed OL Curl Sæt får du et stilrent og lækkert sæt. Det kommer med en curlstang, EZ bar, som man bruger til biceps og triceps træning.

Stangen er mere skånsom for håndleddet på grund af det vinklede greb. Du kan få nogle super stærke arme ved at træne med vægtsættet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Der medfølger 2 x 1,25 kg OL vægtskive, 2 x 2,5 kg OL vægtskive, 4 x 5 kg OL vægtskive med håndtag og en 120 cm OL curlstang chrome med 28 mm greb. Du får desuden et sæt quick lock. Udvid din træning for arme med curl stangen!

Fordele

 • OL skiver i gode materialer
 • Mere skånsom for håndled
 • God til træning for arme
Ulemper

 • Primært biceps og triceps træning

 


Guide til at købe det bedste vægtstangssæt

Det er vigtigt at købe det vægtstangssæt, der passer bedst til dine behov. Træner du olympisk løft? Powerlifting? Crossfit eller general træning? Alle former for træning kræver forskellige typer af vægtstænger. Læs med her for at blive klogere.

Først og fremmest er der forskel på mænd og kvinder. Det er ikke for at fornærme nogen, men det er de olympiske standarder. Der vil derfor også være forskel på vægtstangen.

I fitnesscentret vil du typisk kunne finde en 20 kg stang. En 15 kg stang er dog også rimelig brugt, og der er også 10 kg stænger. Som regel vil der stå antal kg på siden af barren.

Vægtstang til mænd:

 • Længde: 2,2 meter
 • Diameter: 28 mm (olympisk) eller 29 mm (kraftløft)
 • Vægt: 20 kg

Vægtstang til kvinder:

 • Længde: 2,01 meter
 • Diameter: 25 mm
 • Vægt: 15 kg

Vægtstang til børn og unge:

 • Længde: 1,7 meter
 • Diameter: 25 mm
 • Vægt: 10 kg

Det kommer derudover an på, hvilke slags løft du skal lave. Måske kender du det, der hedder ”whip of the bar”. Det er en betegnelse for enderne af barren, der hopper ved afslutningen af en gentagelse eller en fase i et løft. Løfteren står stille, mens stangens ender bevæger sig. Erfarne løftere kan bruge det til visse overgange. Her er materialet af stangen afgørende og stangens diameter.

”Sleeves” er den del af vægtstangen, der bestemmer, hvor meget spin stangen har. Der kan være bøsninger, som giver lav friktion. De er oftest lavet af messing og giver lang levetid. Lejer derimod giver et hurtigere og mere støjsvagt spin. De er lavet af metalbolde af høj kvalitet. De fleste vil bruge bøsninger, lejere findes typisk i avancerede og dyrere olympiske vægtløftstænger.

Styrken er bestemt ved to målinger; flydegraden og trækstyrken. Udbyttestyrke er vægten, man tester statisk ved at tilføje vægt til hver ende af vægtstangen. Den bøjer og former stangen. Trækstyrken er vægtstangens brydepunkt. Det skal gerne minimum være på 165.000 PSI, og alt over 180.000 PSI er en anstændig standard.

Knurling ser ud på den måde, at det er diagonale riller, der er skåret ind i vægtstangen, og som går i modsat retning. Det danner diamantformer, og det graver sig ind i dine hænder, når du løfter vægtstangen. Det skal give et bedre greb. Bredden og dybden har betydning for, hvor tungt du kan løfte. Tungere løft kræver mere aggressiv rifling. Det kan se forskelligt ud, alt efter hvilken bare du vælger, og det vil se forskelligt ud på mænd og kvinders.

Det er nogle af de overvejelser, du skal gøre dig, inden du investerer i et vægtløftssæt.

Kilder: Originfitness.com, Artofmanliness.com, Setforset.com


Begynderguide til at bruge et vægtstangssæt

Hvis du styrketræner, kan du få meget ud af at bruge en vægtstang. En vægtstang hjælper dig til at udføre fundamentale løft som dødløft, squats, bænkpres og andre løft, og du kan få flere kilo på, end du kan ved at løfte håndvægte eller kettlebells. Vægtstænger kan derfor være mere effektive. Det kan dog være svært i starten at komme i gang med at bruge en vægtstang. Man kan hurtigt blive usikker.

For at komme i gang er det godt at lære teknikken bag. Derfor skal du ikke starte med svære eller tunge løft. Du skal gå langsomt frem. Hvis du er usikker på teknikken, er det en god idé at få en ven eller en træner til at lære dig det.

Squat er en fundamental øvelse med vægtstangen, som alle bør lære at mestre. Du skal starte med din kropsvægt eller en vægtstang over skuldrene. Fødderne solidt plantet i jorden med skulderbredde fra hinanden, og tæerne peger lige frem. Hvis du har vægtstangen på skuldrene, skal du gribe brede end skulderbredden. Læn dig tilbage i dine hæle, din numse og hofte skal tilbage og ned og hold knæene over tæerne, skuldre og bryst højt. Du skal trykke igennem hælene og ned i jorden for at komme op igen.

Det kan være godt at have en, der kigger på dig i starten, så du er sikker på, at du udfører øvelserne rigtigt. Hvis du træner med en ven, kan I hjælpe hinanden.

Hvis det skulle ske, at du står med en vægtstang med vægt, som du ikke kan holde, kan du altid smide den bag dig ned på gulvet. Det gør du ved at lade den glide af ryggen. Vær sikker på, at ingen står bag dig. Det er ikke farligt, men hvis du ikke er vant til at smide barren, kan du godt få et ryk eller en mindre skade af at gøre det. Du skal derfor være forsigtig med at putte flere kilo på, end du er sikker på, du kan håndtere.

Du får nogle gode råd til at starte din træning med vægtstang:

 1. Invester i en personlig træner til start. Det er dyrt, men godt! Du kan gøre skade på dig selv, hvis du ikke ved, hvordan teknikken bag er. Derfor er det afgørende at få en til at vise dig øvelser i starten, kigge på dig og lære dig teknikken.
 2. Hvis du ikke har meget tid, kan du fokusere på store bevægelser, der bruger flere muskler såsom dødløft, squat og pull ups.
 3. Det skal ikke være nemt at løfte vægte. Det skal gerne være hårdt, og ved sidste sæt skal det ikke føles nemt. Du skal gerne blive stærkere af det ikke bare vedligeholde.

Kilder: Self.com, Greatist.com, Dailyburn.com


Hvordan taber jeg mig med et vægtstangssæt?

Hvis du vil tabe dig, tænker du nok hurtigt på løbetræning eller andet cardiotræning. Det er også gode måder at tabe sig på, men styrketræning har den fordel, at du kan tabe dig og få mere muskelstyrke. Du øger din muskelmasse, mens du forbrænder fedt.

Vægten ændrer sig måske ikke så meget, men din kropssammensætning gør.

 1. Du kan lave superset, hvor der er lidt hvile imellem, og som er målrettet én bestemt muskelgruppe. Du kan også lave flere gentagelser eller sæt med lidt eller ingen hvile. Tunge løft kræver mere hvile mellem hvert set.
 2. Du kan fokusere på én eller to muskelgrupper pr. træning. På den måde kan du arbejde hårdt på et sted og skabe nyt muskelvæv. Hvis fedtforbrænding er fokus, er det bedre at træne hele kroppen, når du er i gang.
 3. Du skal stadig forbrænde mere, end du fordøjer. Det kan være svært, for når du starter med at træne, er det også vigtigt at få nok kalorier. Dog kan du forsøge at nedsætte dit kalorieindtag en lille smule, hvis du vil se resultater.

Kilder: Coachmag.co.uk, Cosmopolitan.com, Healthline.com


Andre relevante artikler og guides

Når du skal i gang med din vægtstang, er der også andre ting, du kan investere i til dit hjemme fitnesscenter. En træningsbænk vægtstang og vægtskiver er et godt træningsredskab, som vil give dig mulighed for at træne mange forskellige former for muskelgrupper. Hvis du både har bænk, vægtstang og skiver har du uanede muligheder for at træne og forbedre dig.

Du kan også investere i billige håndvægtssæt, hvor du kan lave nogle andre slags øvelser, end du kan med en vægtstang. De behøver ikke være dyreste og mest fornemme kvalitet – særligt ikke hvis de er forholdsvis lette.

Squat racks giver dig den bedste mulighed for at træne med din vægtstang. Det er uundgåeligt, når du skal lave squats, og du skal sætte barren på et rack. Det giver dig mulighed for at træne både mere sikkert og tungere.

Træningshandsker kalk eller straps sammenligning og billigste priser kan give dig endnu flere muligheder for at træne godt. Straps giver dig bedre mulighed for at holde godt fast i barren, når du laver dødløft eller frivend.

Foam roller er god til at afspænde musklerne. Det er særlig godt, når du har været i gang med en hård styrketræning og tage en god omgang foam rolling bagefter.


 

FAQ

Hvad skal jeg overveje, før jeg køber et vægtstangssæt?
Du skal overveje, hvilke løft du vil lave, hvad dit niveau er, og om du har brug for 15 eller 20 kg stang. Som begynder bør du starte blidt ud, men en vægtstang giver mange gode muligheder for at træne de store muskelgrupper på en effektiv måde.
Hvordan vælger jeg det rigtige vægtstangssæt?
Du skal vælge den vægtstang, som passer til dig i vægt og styrke. Typisk skal en kvinde bruge 15 kg og en mand 20 kg, men det afhænger af din generelle styrke og ønsker med træningen.
Hvilket vægtstangssæt er bedst for mig?
Det er individuelt, og du skal dermed overveje, hvilke løft du skal lave, og hvad du gerne vil have ud af træningen. Du skal også overveje, om vægten svarer til dit niveau.
Hvor mange gentagelser skal jeg lave som begynder?
Det vil være forskelligt alt efter øvelsen. Start med mange gentagelser og lidt eller ingen vægt. Når du bliver stærkere, kan du øge vægten og tage færre gentagelser.

Denne side er anmeldt af: Aase L. Bruun 5/5

Forfatter

Skriv en kommentar