Kettlebells til hjemmetræning
Guide og priser

Træningsøvelser med kettlebells er en fantastisk og meget undervurderet måde til at træne hele din krop på. Det er effektivt til både at forbrænde fedt og styrke din muskulatur på en god måde, der giver din krop et slankt og tonet look, samtidig med at du får optimeret din funktionalitet og motorik. Med andre ord, de vægtsvingende øvelser er effektivt til både kalorieforbrænding og muskelopbygning.

Ideelt til dynamisk træning

Kettlebells sikrer alle motionister en spændende og dynamisk træning. Det har de seneste år været en af de mest succesfulde og mest anvendte træningsredskaber. Kettlebells har formået at gøre sit indtog i diverse fitness- og crossfit centre, hvor de flittigt bliver benyttet af alverdens motionister.

Kettlebells som træningsredskab har en utrolig stor fleksibilitet, hvor motionister ved hjælp af meget enkelte øvelser kan træne samtlige muskelgrupper i kroppen. Dette gør også træningsformen velegnet til både kvinder og mænd, som ønsker sig en dynamisk træning  for hele kroppen. Dette gør det til et velegnet redskab at have derhjemme. Her er det vigtigt at tage forbehold for sin styrke og erfaring, så man får valgt den hensigtsmæssige Kettlebells. Nedenfor har vi listet nogle kriterier som skal hjælpe jer med at finde den helt perfekte Kettlebells for jer, samtidig med vores prissamenligning hjælper jer med at finde den laveste pris på. Læs kriterierne nedenfor før I vælger hvilken kettlebells som I skal bestille, således I er sikre jeres træning bliver foretaget med det mest hensigtsmæssige udstyr.

Grebet er essentielt vedr. kettlebells – husk at læs vores artikel omkring grebstyrke her 

Vær opmærksom på kvalitet og vægt

Alle i vores prissammenligning er blevet valgt ud fra fire grundlæggende kriterier som skal sikre, at I får en god oplevelse med redskabet.

  1. Den skal være støbt i ét stykke for at sikre håndtaget ikke vil ryge af
  2. Håndtaget skal være let afrundet – ikke trekantet – dette sikrer et godt grip
  3. Håndtaget skal være glat, så du undgår ømme håndflader
  4. Håndtaget skal ikke være for tyndt, ellers vil du risikere at det niver i dine håndflader

Disse kriterier er naturligvis ikke det eneste du som motionist skal tage højde for når du vælger din kettlebells. Vægten på er også vigtig. Denne afhænger naturligvis af din erfaring og din styrke, men samtidig også hvilke øvelser som du skal benytte den til. Nedenfor ses prissammenligning for henholdsvis 8, 12, 16 og 24 kg. Hvor vi anbefaler enten 8 eller 12 kg, hvis du har noget træningserfaring.

Priser på Kettlebells frivægte

Nedenfor ses en samlet liste over udvælge vægte. Vi har samlet de billigste priser for Kettlebells, lige til at bestille, så du slipper for at tjekke priser på de forskellige webshop. Vi har kun udvalgt webshops, som vi kan stå inde for med god score på Trustpilot og bredt udvalg, hurtig levering og billig fragt. Alle kettlebells findes også i andre vægte såsom 6 kg, 10 kg, 12 kg, 20 kg osv.

Aserve 8kg kettlebell

Aserve 8kg kettlebell

Aserve 8kg kettlebell

Bedste pris: 249 hos Apuls.dk

Gå til forhandler

Dagens bedste priser og tilbud på Aserve 8kg kettlebell:

Aserve12kg kettlebell

Aserve12kg kettlebell

Aserve12kg kettlebell

Bedste pris: 349,00 hos Apuls.dk

Gå til forhandler

Dagens bedste priser og tilbud på Aserve12kg kettlebell:

Aserve 16kg kettlebell

Aserve 16kg kettlebell

Aserve 16kg kettlebell

Bedste pris: 449 hos Apuls.dk

Gå til forhandler

Dagens bedste priser og tilbud på Aserve 16kg kettlebell:

Hvilken størrelse kettlebell?

Det klassiske spørgsmål, når manskal købe kettlebells. Hvor store skal de være?

Et godt råd: Køb gerne 2-3 stykker den første gang. Det svært at finde én kettlebell som passer til alle øvelser. En god kombination for en kvinde er 4 kg, 8 kg, 16 kg. Selvom 16 kg lyder af meget, som findes der flere gode øvelser, som squat, dødlift og kettleswing, som godt kan gøres med en tung vægt. For mænd med moderat styrke og erfaring i træning, vil jeg anbefale 8-16-24 kg – her vil man være dækket rigtig godt ind i nogle år frem.

Jeg anbefaler dig, at købe de cerificerede konkurrence (competive) kettlebells, som bruges i officielle konkurrencer. Dette er først og fremmest en god idé, fordi de har perfekt balance og ergonomi, samt samme størrelse i alle vægtklasser. De har en solid plan bund, så kuglen ikke vælter, når du sætter den ned. Sidst har de en glat overflade på håndteret som sikrer et godt greb og sikrer mod slidskader og hård hud på håndfladen.

Gode øvelser til både kvinder og mænd

En af de mange positive ting ved kettlebells er de mange muligheder for forskellige øvelser, både til styrke, smidighed, vægttab og cardio-træning. Til kvinder vil jeg gerne fremhæve dødløft med kettlebells. De fleste kvinder kan sagtens få en masse ud af 12-16 kg til dødløft, hvor du både for trænet dit læn, core samt dine baglår.

Til mænd, både med træningserfaring og uden, er de klassike kettlebells swings oplagte. Her svinder du vægten mellem benene og op i luften med strakte arme og spændt ryg. Der findes masser af supplerende øvelser, såsom squats, mavebøjning, tyrkish setups, kettlebell press og mange andre. Videoen nedenfor giver en god illustration af nogle af de vigtigste:

Hvis du vil læse mere om gode øvelser til kettlebells, så anbefaler vi denne artikel, og hvis du er begynder, at så tag et kig på denne guide  til begynderøvelser 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme