Bodypump er en styrketræningsform, hvor man tager mange gentagelser af den samme øvelse for at skabe lange atletiske muskler og en tonet krop. Af denne grund er træningsformen blevet meget populær, og især hos dem, der træner ud fra et udseendemæssigt perspektiv.

I dag tilbyder mange træningscentre bodypump som en fast del af deres holdplan – men du kan faktisk også dyrke bodypump derhjemme. Det kræver blot, at du har de rigtige redskaber til formålet. 

Da det kan virke uoverskueligt at sætte sig ind i det brede udvalg af fitnessudstyr til sportsgrenen, giver vi dig i denne guide vores anbefalinger til udstyr i høj kvalitet til bodypump. Du behøver derfor ikke bruge timevis på at researche, da vi har gjort arbejdet for dig.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Abilica Pump Set – startersættet

Redaktionens anbefaling


Abilica Pump sæt

Om Abilica Pump Set køb
Med dette pump set får en 130 cm vægtstang i stål, der er beklædt med plast. Stangen vejer 1,5 kg., og du kan således starte helt fra bunden uden at sætte vægtskiver på. Der medfølger 2 fjederlås samt 6 gummibetrukne vægtskiver, fra 1,25 kg. og op til 5 kg. Vægtskiverne er i stilede blå og grå nuancer. Sætter du alle skiver på vægtstangen, vil totalvægten i alt blive 19 kg.

Du kan tilkøbe flere vægtskiver, så du gradvist kan øge indsatsen og resultatet. Prisen er god, og det er således et god sæt at starte ud med.

Udvalgte specifikationer:

 • 130 cm vægtstang på 1,5 kg.
 • 2 fjederlåse.
 • 6 vægtskiver.
 • I alt 19 kg. inklusive stang.
 • Mulighed for at tilkøbe ekstra skiver.
 • God pris.

Eurosport Bar Pump Rep Set – luksusudgaven

Bedste premiumvalg


Eurosport Bar Pump Rep Set

Om Eurosport Bar Pump Rep Set
Pumpsættet kommer med en vægtstang i krom på 140 cm og 6 vægtskiver i klare farver. Vægtskiver er neoprenbelagte og kommer i sæt, som vejer hhv. 1,25, 2,5 og 5 kg. Det giver en skiverne en totalvægt på 17,5 kg. Der medfølger fjederlukninger, så du ikke skal bekymre dig om, at vægtskiverne falder af. Prisen er i den lidt høje ende, men til gengæld får du et dekorativt sæt i meget høj kvalitet. Vægtskiverne er desuden med greb, så de også kan bruges separat som håndvægte.

 

Udvalgte specifikationer:

 • 140 cm vægtstang.
 • 2 clips
 • 6 vægtskiver.
 • I alt 17,5 kg.
 • Dekorativ og høj kvalitet.

Bodypump Vægtsæt i kunststof – bedst til prisen

Bedst til prisen


Bodypump Vægtsæt i kunststof

Om Bodypump Vægtsæt
En smuk sort vægtstang på 2,5 kg., der muliggør øvelser, som kræver mere udholdenhed end styrke. Også her medfølger 6 vægtskiver i vægtklassen 1,25 kg – 5 kg. samt fjederluk. Både stang og vægtskiver er holdt i sort, og vægtskiverne har greb, så de kan fungere som håndvægte separat. Dette bodypump sæt er særdeles billigt og samtidig i høj kvalitet.

Udvalgte specifikationer:

 • 130 cm vægtstang.
 • 2 fjederluk.
 • 6 vægtskiver.
 • I alt 20 kg. inklusive stang.
 • Rigtigt god pris.

Hvad er Bodypump?

Bodypump er en træningsform, hvor hver øvelse gentages mange gange med let vægt. På denne måde køres musklerne trætte, hvilket giver et atletisk resultat. Der er tale om en hård træningsform, hvor du gennemsnitligt forbrænder 560 kalorier i løbet af en session på 55 minutter. Bodypump er desuden medvirkende til, at din krop generelt bliver bedre til at forbrænde kalorier.

Normalt kører man 10 træningspas i løbet af de 55 minutter, og hvert træningspas fokuserer på én muskelgruppe, herunder squats, dødløft, cleans, lunges og bicep curls.

Giver Bodypump reelle resultater?

Det korte svar er ja! Men undlad at dyrke bodypump mere end to til tre gange om ugen, og læg altid en hviledag ind imellem træningerne. To til tre gange bodypump vil til gengæld tone din krop i løbet af ganske kort tid.

Bodypump er nemlig den ultimative træningsform, når det handler om at forbrænde kalorier. Det skyldes ikke mindst, at den måde du træner på, er medvirkende årsag til at du fortsætter med at forbrænde, når timen slut – og at din krop på den lange bane vil begynde at forbrænde flere kalorier i timen generelt, også selvom du ikke laver noget.

Der er lavet forskning på området, som konkluderer, at bodypump simpelthen medfører e meget højere forbrænding af kalorier end tung styrketræning med få gentagelser og i et lavere tempo.

Skal du være stærk forinden, eller kan du starte som nybegynder?

Du behøver ikke kunne løfte alverden, når du starter til bodypump, og derfor kan du altså sagtens være nybegynder. Pointen er nemlig, at du skal kunne lave mange gentagelser af den samme øvelse, og det kræver en lav vægt. Du skal dog helst øge vægten fra gang til gang, så du hele tiden presser dig selv til det yderste, og så du stille og roligt bevæger dig fremad.

Er du stadig i tvivl om, hvorvidt du skal kaste dig ud i bodypump, så findes der mange gode bodypump tilbud – på den måde kan du teste det af til en god bodypump pris.

 

FAQ

Hvilket udstyr har jeg brug for til at Bodypump derhjemme?
Hvis du gerne vil Bodypump derhjemme, så er det lidt forskelligt udstyr, som det anbefales, at du har. Det anbefalede udstyr består af en barbell med vægte, frivægte og en step. Alt udstyret kan du købe fra Bodypump, sådan at du hurtigt kan komme i gang med din træning derhjemme.
Er en Bodypump bedre end vægte?
Hvorvidt Bodypump er bedre end almindelige vægte, det kommer an på, hvilket fitnessresultatet du gerne vil opnå. En Bodypump fokuserer på at tone og gøre musklerne længere, hvorimod almindelige vægte er med til at øge muskelmassen. Derfor egner bodypump sig også rigtig godt til begyndere, som ikke har styrketrænet før.
Hvilke vægte bør jeg bruge til min Bodypump?
Hvilke vægte du skal bruge til din Bodypump, det kommer an på, hvilken form for træning du skal lave, og hvor på kroppen det er. Du kan finde vejledning til, hvor meget vægt du skal bruge på din Bodypump, når du træner forskellige dele af kroppen, inde på Bodypumps hjemmeside.
Hvor mange gange i ugen skal jeg træne med Bodypump?
Det anbefales generelt, at du ikke træner mere end 2 – 3 gange pr. ugen med Bodypump. Da Bodypump aktiverer mange af de store muskelgrupper i din krop, så er det vigtigt, at du giver dine muskler tid til at restituere imellem træningssessionerne. Dog kan du kombinere Bodypump med konditræning.

 

 

Læs også: Bedste battle rope test & tips til køb af de populære reb

Læs også vores artikel om: Test af de bedste knee­ sleeves til din træning

Måske kunne du også være interesseret i at læse Stepbænk: Her er de tre mest anmelderroste på markedet

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar