Slip for turen ned til fitnesscenteret sammen med de toptrænede sportsentusiaster, der er nok til at intimidere de fleste. I stedet kan du investere i et power rack til hjemmetræning, hvor du kan træne uden en masse øjne i nakken. 

Et power rack er det stativ eller bur, du kender fra fitnesscenteret, hvor du kan udføre alle mulige typer af muskeltræning. Med træningsstativet kan du derfor træne flere områder af kroppen, hvilket giver dig de bedste resultater. Det kan for eksempel være vægtløftning, squats eller bænkpres.

Vores research-team har sonderet terrænet efter forskellige gode power racks. Det gør det muligt for os at præsentere seks af de bedste power racks til hjemmet.

Det skal du overveje, før du køber et power rack:

 • Type: Foretrækker du en modulær eller fast-bygget variant? De modulære kan du selv bygge op af dine favoritmoduler, mens den fastbyggede kommer som en komplet pakke. Stativerne i guiden er af den modulære type.
 • Sikkerhed: Sikkerhed er alfa og omega når man træner med vægte. Tjek alle sikkerhedsforanstaltningerne, før du køber.
 • Størrelse: Læg mærke til målene, så du er sikker på, at enheden kan være på det tiltænkte areal rent fysisk.
 • Design: Kan du lide, hvordan power racket ser ud? 
 • Huller: Se efter, om hullerne har en god størrelse og sidder symmetrisk. Det kan også gøre din træning nemmere, hvis hullerne er nummererede. 
 • Justerbarhed: Er det let at justere og regulere på? Kan power racket indstilles efter dine personlige behov?
 • Pris: Prisen hænger gerne sammen med type, design, materialer, funktionalitet og muligheder, hvilket betyder at du som ofte får, hvad du betaler for.

 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Odin Power Rack – semiprofessionel kvalitet med gode sikkerhedsforanstaltninger

Redaktionens anbefaling

 • Chin up bar, dip bar og elastik-fæstninger medfølger
 • Høj sikkerhed og kvalitet
 • 365 dages returret og gratis fragt

 

Odin Power Rack er et af guidens bedste 6 power racks til hjemmet. Det har ikke været inkluderet i en test udført af eksperter, men vi har taget det med, da det er i semiprofessionel kvalitet og giver dig rigtig meget for pengene.

Semiprofessionel kvalitet

Odin Power Rack vil klart være et godt bud på et power rack for den forbruger, der går meget op i kvalitet og er til den kræsne side. Det drejer sig om en model, der er af semiprofessionel kvalitet, og som både kan finde plads i fitnesscentret eller i det private hjem. Det er meget stabilt og robust, og buret er skabt af de stærkeste materialer.

Sikkerheden er helt i top med J-Hooks og Safety Bars, så du roligt kan koncentrere dig om træningen. Når du træner inde i buret, er du sikret mod, at for eksempel vægtstænger falder ned over dig, og derfor er power racks klart det sikreste valg til hjemmebrug.

Målene lyder på power rack størrelse 215 centimeter i højden, 176 centimeter i bredden og 133 centimeter i dybden. Læg mærke til målene, da varianten fylder en del. Før køb bør du være sikker på, at du har nok plads i dit træningslokale. Vær også opmærksom på, at her er tale om den modulære type, hvor du skal tilkøbe øvrige træningsdele separat. Det vil sige for eksempel en træningsbænk og vægtskiver.

Til alle niveauer

Odin Power Rack er skabt til alle typer af forbrugere, og derfor kan den være det bedste power rack til hjemmet til den husstand, hvor der både er erfarne og uerfarne brugere. Du kan anvende apparatet til ethvert niveau, og alle kan få glæde af den.

Du får en del medfølgende tilbehør, som giver dig større alsidighed med flere forskellige træningsformer. Det inkluderer for eksempel en Chin Up Bar og Dip Bars, som gør det muligt for dig at udføre dips og kropshævninger.

Vil du gerne træne med elastikker i forbindelse med for eksempel squats eller bænkpres? Så kan du glæde dig over, at der er anordninger til fæstninger af elastikker i siderne. Prisen er pæn uden at være prangende, og den ligger nogenlunde i midten af skalaen for modeller af typen her.

Alt i alt er her tale om et af artiklens bedste 6 power racks til hjemmet, og stativet udmærker sig især ved, at du får semiprofessionel kvalitet og flere stykker tilbehør med i prisen.

Specifikationer

 • Producent: Odin
 • Type: Power rack home
 • Justerbarhed: Nej
 • Højde: 215 centimeter
 • Bredde: 176 centimeter
 • Dybde: 133 centimeter

Peak Fitness Power Rack – begyndervenligt og simpelt træningsstativ

Bedst til prisen

 • Safety bar og J-hooks med nylon belægning for at beskytte vægtstangen
 • Solid byggekvalitet og høj sikkerhed
 • 4,8/5 stjerner på Trustpilot og 2 års garanti

Peak Fitness Power Rack er et af guidens bedste 6 power racks til hjemmet. Det har ikke været inkluderet i en power rack test udført af eksperter, men vi har taget det med, da den kommer til en god og overkommelig pris.

Prisvenlig og enkel

Modellen er en enkel og simpel variant, der måske vil være det oplagte valg for nybegynderen. Prisen ligger klart mod den lavere ende, og selvom du aldrig har sat ben i et fitnesscenter, så kan du sagtens anvende det.

Her er tale om en maskine formet som et slags bur, og inde i buret foretager du din træning. Det kan for eksempel være squats med vægte eller vægtløftning. Med i prisen får du selve stativet, og fordi det drejer sig om en modulær type, så skal du tilkøbe øvrige træningsdele. Det vil sige for eksempel en træningsbænk og vægtskiver.

Power racket måler 216 centimeter i højden, 130 centimeter i bredden og 120 centimeter i dybden, hvilket er meget standard. Under alle omstændigheder bør du være opmærksom på målene, for produktet fylder en del. Før køb anbefales det, at du sikrer dig, at du har nok fysisk plads til stativet i dit træningslokale.

Høj sikkerhed og indbygget bar

Peak Fitness Power Rack giver dig god sikkerhed, når du træner. Når du træner inde i buret, vil du opleve at blive beskyttet af Safety Bars, som sørger for, at du ikke kan få vægtstængerne ned over dig. Derfor kan du også træne alene uden opsyn.

Der er flere indstillinger i sikkerhedsstængerne, og du finder tillige en magnetisk anordning her såvel som på de medfølgende J-Hooks. Supersmart og trygt. I alt er der 17 indstillinger med syv-centimeters intervaller, så der er tænkt på alle områder.

Stativet kommer med en indbygget multigrip-bar, som øger brugen og alsidigheden, og den har en specialbelægning for at give dig et bedre greb. Højden er justerbar i intervallet 30 – 160 centimeter, for bedre at kunne tilpasses den individuelle brugeres krav og behov.

Alt i alt er her tale om et af artiklens bedste 6 power racks til hjemmet, og det udmærker sig især ved, at det er et godt budgetvalg og født med mange sikkerhedsforanstaltninger. 

Specifikationer

 • Producent: Peak Fitness
 • Type: Power rack home
 • Justerbarhed: Ja
 • Højde: 216 centimeter
 • Bredde: 120 centimeter
 • Dybde: 130 centimeter
 • Maksvægt: 242 kilo

Bodytone SR10E Power Rack – stort power rack i professionel kvalitet

Bedste premiumvalg

 • Produceret i højeste kvalitet og sikkerhed
 • Mulighed for opbevaring af vægtskiver på siden
 • Justerbare safety bars

Bodytone SR10E Power Rack er et af guidens bedste 6 power racks til hjemmet. Det har ikke været inkluderet i en ekspert test, men vi har taget det med, da det er et rack i professionel kvalitet. Det er artiklens ”Bedste premiumvalg”, hvilket gør den perfekt til dig, der ønsker at have det bedste af det bedste.

Et af de bedste power racks til hjemmet

Bodytone SR10E Power Rack er ikke en letvægter – hverken når det gælder pris, størrelse eller maksimal vægtbelastning. Det ligger i den dyre ende, og derfor skal du have et lidt større budget, hvis du gerne vil have fingrene i buret her.

Men er du seriøs omkring din træning, så er det måske, det bedste valg. Du får en kvalitet der normalt er forbeholdt professionelle atleter. Bodytone producerer desuden maskiner til fitnesscentre og virksomheder.

Et power rackfylder generelt en del, men med Bodytones SR10E Power Rack får du en variant, der fylder endnu mere. Målene lyder på 232 centimeter i højden, 177 centimeter i bredden og 150 centimeter i dybden. Derfor bør du før køb sikre dig, at du har nok fysisk plads til den i dit træningslokale.

Mulighed for at træne hele kroppen

Læg også mærke til, at Bodytone SR10E Power Rack er af den modulære type. Det betyder, at du skal tilkøbe øvrige træningsdele separat. Det kan for eksempel være en træningsbænk eller vægtskiver. Når du har anskaffet dig dine skiver, finder du dog en smart opbevaringsmulighed til dem. Supersmart, hvis du gerne vil spare på pladsen.

Produktet er skabt alle uanset niveau, men på grund af prisen vil det nok være mest tillokkende for den seriøse atlet, der har brug for absolut topkvalitet. Du får muligheden for at træne alle muskelgrupper på racket, hvorfor alsidighed er et af nøgleordene for modellen.

Da buret er udstyret med safety bars, er du sikker på, at du ikke får tunge stænger ned over dig. Safety barerne er justerbare i højden, hvorfor du bare kan træne derudad uden at bekymre dig.

Alt i alt er her tale om et af artiklens bedste 6 power racks til hjemmet, og det udmærker sig særligt ved, at være det oplagte premiumvalg til den kræsne forbruger.

Specifikationer

 • Producent: Bodytone
 • Type: Power rack home
 • Justerbarhed: Ja
 • Højde: 232 centimeter
 • Bredde: 177 centimeter
 • Dybde: 150 centimeter
 • Maksvægt: 248 kilo

Bodytone ER1 Power Rack – gode sikkerhedsanordninger og 

god allround power rack home

Kendt fra fitnesscentret

Bodytone ER1 Power Rack vil være et godt valg for dig, der gerne vil have hjemmeudstyr i sublim kvalitet. Du får et produkt fra det spanske mærke Bodytone, som også flere fitnesscentre benytter sig af.

Prisen ligger nogenlunde i mellemklassen for et apparat af slagsen her, og der er tale om en velfungerende allround-enhed, de fleste trænende vil blive tilfredse med.

Kvaliteten er rigtig høj, og vil du gerne have en model, der er solid og holder længe, så bør du klart overveje, om Bodytonen er noget for dig. Produktet er skabt af markedets mest robuste materialer, så du kan være sikker på, at du får meget for pengene.

Høj sikkerhed

Det inkluderer ikke mindst sikkerheden, hvor den solide konstruktion garanterer en sikker træning, hvor du kun behøver at bekymre dig om, hvorvidt du kan løfte den næste skive. Du finder flere sikkerhedsanordninger, der giver forbrugeren mere ro i skoene, men sørg selvfølgelig for at gå alt efter i sømmene, før du begynder på træningen.

Bodytone ER1 Power Rack er måske ikke den mest avancerede variant på markedet, men du får en velfungerende regulering, som gør, at du kan tilpasse den efter dine træningsbehov. Vær opmærksom på, at her er tale om den modulære type, hvor du skal tilkøbe øvrige træningsdele separat. Det vil sige for eksempel en træningsbænk og vægtskiver.

Målene lyder på power rack størrelse 214 centimeter i højden, 135 centimeter i bredden og 136 centimeter i dybden. Læg nøje mærke til målene, for apparatet fylder en del. Før køb bør du være sikker på, at du har plads nok til den i dit træningslokale.

Alt i alt er her tale om en af artiklens bedste 6 power racks til hjemmet, og den udmærker sig især ved, at den er et godt allround-produkt til en medium-pris.

Specifikationer

 • Producent: Bodytone
 • Type: Power rack home
 • Justerbarhed: Ja
 • Højde: 214 centimeter
 • Bredde: 135 centimeter
 • Dybde: 136 centimeter
 • Maksvægt: 119 kilo

Gymleco 100 Series Power Rack – mindre power rack med 10 års garanti

kompakt version med tryghedsgivende livstidsgaranti

Det kompakte valg

Gymleco 100 Series Power Rack vil være et særdeles godt valg for den forbruger, der forventer sig meget af sit nye træningsbur. Buret kommer i et flot og enkelt design, der passer til hvert et hjemmetræningslokale. 

Det er smart som hjemmetræningsudstyr, da det ikke fylder så meget sammenlignet med andre modeller. Med en bredde på 122 centimeter og en dybde på 90 centimeter er det noget smallere og mindre end mange af guidens øvrige produkter, og derfor vil det være ideel til det lille hjem, hvor der ikke er oceaner af plads. Højden ligger på 206 centimeter, hvilket er meget standard. Husk at være opmærksom på alle målene, da det stadig fylder en del, selvom her er tale om en mere kompakt version.

Du bør tillige lægge mærke til typen. Stativet er af den modulære type, hvor du skal tilkøbe øvrige træningsdele separat. Det vil sige for eksempel en træningsbænk og vægtskiver.

Livstidsgaranti på stålprofilerne

Gymleco 100 Series Power Rack er skabt af det svenske mærke Gymleco, som også producerer træningsmaskiner til fitnesscentre. Derfor er du i gode hænder og får et kvalitetsprodukt, du kan regne med.

Du finder for eksempel flere sikkerhedsforanstaltninger, som øger din tryghed, og så får du en uovertruffen kvalitet, der siger spar to. Gymleco har skabt så stærk en konstruktion, at de yder 10 års garanti på alt deres udstyr plus livstidsgaranti på alle svejsningerne og stålprofilerne. Supersmart og tryghedsgivende for forbrugeren.

Modellen passer til alle niveauer og er fremstillet til at kunne træne hele kroppen. Enheden er fordelagtig til styrketræning og træning, hvor du gerne vil forbrænde fedt. Prisen ligger ikke i den lave ende sammenlignet med andre bure på markedet, men til gengæld får du så holdbar en garanti, at du måske ikke har brug for at investere i andre træningsmaskiner.

Alt i alt er her tale om en af artiklens bedste 6 power racks til hjemmet, og Gymleco’en udmærker sig især ved, at den er kompakt og tilbyder forbrugeren en række kvalitets-garantier.

Specifikationer

 • Producent: Gymleco
 • Type: Power rack home
 • Justerbarhed: Ja
 • Højde: 206 centimeter
 • Bredde: 122 centimeter
 • Dybde: 90 centimeter

Powertec Workbench Power Rack – racket til atleten der ikke vil begrænses på vægten

høj maksimalbelastning

Maksimalbelastning på 454 kilo

Powertec Workbench Power Rack er ideel til mange typer af forbrugere. Er du for eksempel på budget, vil modellen være et fint bud, for prisen er overkommelig og ligger mod den lavere ende – uden dog at være det billigste på markedet.

Det vil også være den bedste power rack til hjemmet hos dig, der har brug for en høj maksbelastning. Vægtbegrænsningen ligger her på 454 kilo, hvilket er rigtig meget. Så der er virkelig mulighed for at udfordre dig selv. 

I den forbindelse skal du være opmærksom på, at det drejer sig om den modulære type, hvor du skal tilkøbe øvrige træningsdele hver for sig. Det gælder for eksempel en træningsbænk og vægtskiver. Fordelene ved typen her er, at du derfor kun betaler for det tilbehør, du har brug for, og du kan bygge oven på efter behov. Supersmart, hvis du er på budget.

Med alt det, du behøver

Powertec Workbench Power Rack er blevet forbedret i forhold til forgængeren, så du får den mest opgraderede version. Det betyder for dig bedre komfort og sikkerhed. Sikkerhedsmæssigt finder du flere anordninger, som sørger for, at du ikke kommer til skade, og at du trygt kan fokusere på træningen i stedet for bekymringer om konstruktionen.

Konstruktionen er dog særdeles holdbar og af samme skuffe som de øvrige Powertec-produkter. Du kan samle flere maskiner i serien, men er du mest til styrketræning og fedtforbrænding, vil det næppe være nødvendigt. Der er nemlig fokus på alsidigheden, og det gør, at du kan træne hele kroppen med et væld af forskellige øvelser og træningspas – for eksempel squat, bænkpres og vægtløftning.

Målene lyder på power rack størrelse 213 centimeter i højden, 127 centimeter i bredden og 128 centimeter i dybden. Læg nøje mærke til målene, for stativet fylder en del. Før anskaffelse er det en god ide at være sikker på, at du har plads nok til den i dit træningslokale.

Alt i alt er her tale om en af artiklens bedste 6 power racks til hjemmet, og den udmærker sig især ved, at den har en fin pris, en høj maskbelastning og pæn alsidighed.

Specifikationer

 • Producent: Powertec
 • Type: Power rack home
 • Justerbarhed: Ja
 • Højde: 213 centimeter
 • Bredde: 127 centimeter
 • Dybde: 128 centimeter
 • Maksvægt: 454 kilo

Købsguide: Hvad skal jeg kigge efter, når jeg vil købe en power rack?

Her guider vi til, hvad du skal være opmærksom på, når du shopper efter din nye power rack.

Hvad kan jeg bruge en power rack til?

Power rack’en er et utrolig alsidigt træningsapparat, der vil være det måske vigtigste stykke udstyr i dit hjemmefitness-rum, når du vil styrketræne. Den hjælper dig både til at opbygge muskler og forbrænde fedt.

Du kan for eksempel bruge modellen til at foretage dødløft, bænkpres, cable crossovers, squats, armpres, curls, chin-ups, rows og meget mere.

Type

Det første, du skal være opmærksom på, er, hvilken type du gerne vil have. Eksperterne skelner mellem to typer: Det ene er det produkt, hvor du køber en base og selv kan bygge oven på med de træningsformer og -moduler, du ønsker.

Den anden er den faste pakke, du køber som helhed. Her er der prædefinerede træningsmuligheder, men fordelen er, at du ikke skal ud og købe mere.

Der kan være flest fordele i at vælge den modulære, da du så ikke betaler for noget, du ikke bruger. Stativerne i artiklen her er af den modulære type, så her vil du opleve den store frihed.

Vælger du den modulære type, skal du finde ud af hvilke træningsformer, du gerne vil udføre. Og baseret på det skal du købe det tilbehør, der gør det muligt.

Sikkerhed

Når det gælder træning hjemme, så er sikkerheden meget vigtig. Især når du ikke har en professionel til at tjekke op på sikkerheden. Derfor anbefaler eksperterne at vælge en variant, der kan bære mere vægt, end du nogensinde kommer til at bruge. Så er du på den sikre side, og du bør ikke gå på kompromis her.

Du bør ligeledes se tilbehøret efter i sømmene, så du er sikker på, at deres konstruktioner er holdbare og solide. Vælg gerne tilbehør, der kommer med egne sikkerhedstiltag.

Power rack størrelse

En power rack home kan fylde en del, så mål omhyggeligt pladsen på dit gulv, vægge og loft, før du køber. Så er du sikker på, at der er plads til den. 

Huller

Se efter basens huller til vægtstængerne. Tjek at hullerne har en passende størrelse, og at de sidder symmetrisk. Vælg gerne en enhed med nummererede huller, hvilket gør det lettere, når du går i gang med træningen. Er du ved at udføre et hårdt træningsprogram, kan det være en stor fordel at vide, hvor stængerne skal hen i en fart. Så slipper du for overbelastning af din krop og for eventuelle skader på dig selv såvel som på basen. 

Justerbarhed

Tjek, hvor let det er at justere og regulere din foretrukne power rack, når du skifter træningspas, eller hvis en anden person i husstanden skal bruge modellen.

Garantien

Læs garantien grundigt, før du køber – det gælder også for online shopping. Så er du sikker på, at du kender dine rettigheder, hvis der skulle opstå problemer med varianten. Glem ikke returneringspolitikkerne, hvis det mod forventning skulle blive nødvendigt.

Pris

Den bedste power rack til hjemmet er ikke en billig investering, og du kan godt regne med at skulle slippe nogle tusinde kroner. Prisen afhænger gerne af materialer og muligheder, og skal du tilkøbe moduler, kan prisen hurtigt løbe op. Overvej dit budget og handl derudfra.

Du kan læse mere om købsråd hos Forceusa.com.


De bedste power racks 2022, og hvordan de er blevet udvalgt

Der er mange forskellige power racks og squat racks at vælge mellem på markedet, og nogle er bedre til det ene og andre til det andet. Her guider vi kort til, hvilke du kan skrive bag øret, og vi finder ud af, hvordan eksperterne kommer frem til konklusionerne i deres power rack test.

Eksperterne har vurderet modellerne ud fra specifikke kriterier, og noget af det vigtigste er sikkerheden og funktionaliteten. Det er blevet tjekket, om produkterne er sikre nok at sætte op derhjemme uden udførslen af en fagperson. Alle led og sammensætninger er blevet undersøgt for holdbarhed.

Funktionaliteten er altafgørende, for det er alfa og omega, at du kan anvende din variant til mange formål. Eksperterne har udført forskellige træningspas og øvelser for at finde ud af, hvordan alsidigheden fungerer.

Kvalitet, stabilitet og robusthed hænger både sammen med sikkerheden, men de fortæller i tillæg noget om levetiden, og hvad du får for pengene.

Når der er tale om en modulær power rack, er det også vigtigt, at du kan bygge ovenpå, så du hele tiden kan forny maskinen og øge alsidigheden. Det samme gælder brugervenlighed, og eksperterne har set på, om enheden er let og intuitiv at samle og anvende i det daglige.

Pris, design og størrelser er tillige parametre, eksperterne har taget med i deres betragtning i deres power rack test.

Eksperternes favoritter

Den store amerikanske fitness-blog Garagegymreviews.com hører til de eksperter, der løbende tester nye power racks og squat racks. De har vurderet, at nogle modeller og mærker er bedre end andre på nogle parametre, og overall kommer de frem til, at mærket Rogue er meget alsidigt. Rep Fitness har en høj bundlinje, og Sorinex leverer det bedste til premiumvalget. Har du et stramt budget, kan du få mest for pengene med ForceUSA, Titan eller Fringe Sport. PRx er et godt valg, hvis du har begrænset plads.

Du kan læse mere hos Garagegymreviews.com.

Hvordan bruger jeg bedst min power rack?

Har du fået investeret i en power rack home, så skal du også bruge udstyret. Det er ikke en billig investering, og derfor fortjener produktet at blive brugt. Men hvordan gør du bedst? Det guider vi til her.

Dig, der gerne vil være stærkere: Sådan gør du

Power racken er ideel til dig, der gerne vil styrketræne og opbygge muskelmasse.

For at komme godt i gang bør du få trænet så mange muskelgrupper som muligt. Eksperterne forklarer, at du i begynderfasen hurtigt vil nærmest se, hvordan musklerne vokser dag for dag. Men efter et stykke tid vil det jævne sig ud, og det vil begynde at blive småt med de store resultater. Og her er det vigtigt med træning af alle muskelgrupperne.

Netop træning af alle muskelgrupperne er den træningsform, som din bedste power rack til hjemmet er som skabt til. Du bør gøre følgende:

 • Få pas med høj vægt: For at opnå de bedste resultater bør du foretage få træningspas, hvor du træner med en høj vægt. Det presser dine muskler til at yde mere, men du skal kun gøre det få gange. 
 • De svage punkter: Oplever du, at der er nogle muskler, der er svagere end andre? Så lad være med at forsøge med samme vægt som andre steder. Vælg en lavere vægt og træn de svagere muskelgrupper op på egne vilkår. 
 • Hold styr på kiloene: For at øge din muskelmasse er det vigtigt, at du ved, hvor mange kilo, du træner med. Hold styr på hvor højt op, du er nået, så du kan komme endnu længere næste gang.
 • Alsidighed: Udfør ikke den samme træningsrutine altid. Mix og match, så kroppen hele tiden bliver udfordret. Når du træner anderledes, træner du også musklerne på andre måder, hvilket styrker dem endnu mere.
 • Kosten: Din kost hænger nøje sammen med din træning. Sørg for at spise sundt og varieret med masser af vand og grønt. Og så må du ikke glemme proteinerne, for uden dem bliver dine muskler ikke større.

Derfor er power racks så gode for dig

Vi har i vores guide med de bedste 6 power racks fundet frem til modeller, der alle giver dig en allround træning af kroppen. Er du i tvivl om, hvorfor power rack’en er så god for din træning, så har vi samlet de væsentligste punkter her:

 • Fri vægt i stedet for maskiner: Din power rack home giver dig muligheden for at løfte med frie vægte i stedet for kun at styrketræne på maskinerne. Det giver dig en meget mere individuel træning, du kan tilpasse til dine egne behov. 
 • Træn, når du vil: Fitnesscentre er ikke alles kop te, og mange bryder sig ikke om ventetiden, de lange øjne, de dårlige lugte og den slette hygiejne. Med en power rack home kan du træne, når du vil, og hvor længe du vil. Det gør det meget lettere for dig at snuppe en hurtig træningsrunde, når du ikke først skal pakke tasken og sidde i bussen eller bilen i en halv time. Husk dog, at power rack størrelse varierer, så du skal have en god portion plads for, at den kan være der rent fysisk.
 • Høj sikkerhed: De fleste power racks har indbygget sikkerhedsanordninger, så du ikke kan tabe vægtstangen ned over dig selv og komme til skade. Du kan derfor presse dig selv mere uden at være bange for, hvad der sker, hvis du ikke klarer den næste vægt.
 • God til nybegyndere: Det er ikke kun de bugnende muskelmænd, der træner med en power rack. Modellerne er perfekte til nybegyndere, for du kan bygge vægten op gradvist. Du kan starte med kun stangen og putte mere vægt på, som dine muskler bliver stærkere. 
 • Træn alene: Hvis du er vant til vægtløftning i fitnesscentret, så har du sikkert også en person med, som sørger for, at du ikke overbelaster dig og kommer til skade, når du er ved at knække sammen under vægtstangen. Med sikkerhedsanordningerne på power rack’en kan du træne alene, for de fungerer som din træningsmakker, der sikrer, at du ikke bliver ramt.
 • Alsidighed: Du kan skifte imellem rigtig mange træningsformer, så din træning bliver aldrig kedelig. Og når du træner forskelligt, bliver dine muskler også mere stimulerede. Og det er lig med hurtigere muskelopbygning for dig.

Du kan læse mere om brug af power racks hos Mirafit.co.uk.


Power rack eller squat rack?

Mange motions-maskiner minder en del om hinanden, og det samme gør sig gældende for power racks og squat racks, der kommer med stort set samme opbygning.

I det ovenstående har vi beskæftiget os med den første type, som er store bur-agtige samlingsmaskiner med mulighed for mange typer af træning. Squat racken er en del mindre, og den ser også mere simpel ud. Derfor bliver den ofte kaldt for en ”Squat Stand” i stedet.

Squat rack’en er det sted, hvor du foretager vægtløftning i squat-position, og det er den særdeles velegnet til. Du kan få den tilpasset til dine præferencer, for du kan se den som en form for kompakt version af power rack’en. 

Eksperterne forklarer, at hvis du skal vælge mellem de to typer, så er der tale om tre afgørende faktorer:

 • Budget
 • Plads
 • Mål

Er du ny inden for vægtløftning, og har du et begrænset budget, så kan squat’en være det oplagte valg for dig. Er du derimod mere øvet og har budgettet til at udvide hjemme-gym’et, så vil du få mest glæde af power’en. Det kan være en stor investering, men se det som en langtidsinvestering, som vil tjene sig ind med tiden.

Angående mål så skal du vide, hvad du gerne vil opnå i træningen. Vil du gerne kunne træne hele kroppen og har brug for mange træningsformer, så vil power’en være ideel. Er du mere til træning i ny og næ, kan en squat rack være nok.

Du kan læse mere om squat racks hos Gymreapers.com.

FAQ

Hvad er en power rack?
En power rack home er en træningsmaskine til hjemmet. Du kender den fra fitnesscenteret som den bur-formede multimaskine, hvor du både kan foretage dødløft, bænkpres, squats, armpres, cable crossovers, curls, chin-ups, rows og meget mere. Fordelen er, at den træner hele kroppen og er et essentielt produkt til styrketræning og fedtforbrænding.
Hvorfor træne hjemme i stedet for at tage i fitnesscenter?
Der er flere fordele ved at træne hjemme. De største fordele er, at det kan være svært at komme af sted, og så skal du afsætte mere tid til opholdet i centeret. Du slipper også for at føle dig overvåget af de andre trænende og dele maskiner med dem. Med den bedste power rack til hjemmet kan du træne, når du vil, og så længe du vil. Og du kan tage det hele i dit tempo.
Hvorfor vælge power racks frem for andre racks?
Fordelene ved de bedste 6 power racks er, at de træner mange områder af kroppen. Andre racks har ofte et mere begrænset fokus, hvorved du ikke får en lige så effektiv allround træning. Det kan for eksempel være en squat rack, der er en mindre version af power’en.
Andre relevante tests og artikler

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar