Bedste Collagen:
Vores bud på de 9 bedste collagen piller & pulvere

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

9 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Kollagen er ikke kun nødvendigt for at kroppen kan producere hår, negle og hud, det er også nødvendigt for vedligeholdelsen af led, knogler og brusk. Da kroppens naturlige produktion af kollagen med alderen naturligt falder, kan det være gavnligt at indtage kollagen tilskud.

Med et kvalitetsprodukt kan du sikre din krop de bedste forudsætninger for at beholde en elasticitet og glød i huden, få flotte negle og hår samt hjælpe dine led, knogler og brusk.

Vi har hos Netfyioterapi.dk udvalgt noget af det bedste kollagen som har klaret sig bedst i test hos forbrugerne. Der er både mulighed for at få tilskud i kapsel- eller pulverform, så det er op til dig, hvordan du helst vil indtage dit tilskud.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 9 bedste kollagen i test-guiden 2023:

Vis flere +

Vis mindre -

Hvad skal man overveje, når man køber kollagen?

Kilde
Kollagen er en type protein, der kan findes i bindevævet hos dyr, herunder køer, svin, kyllinger og fisk. Det kollagen, som typisk anvendes i kosttilskud, stammer enten fra køer eller fra fisk, som også kaldes for marint kollagen. Størstedelen af kollagenet i den menneskelige krop kaldes type 1 og type 3 kollagen, som kommer fra køernes hud, knogler og brusk. Dette kaldes også bovin kollagen. Bovint kollagen er ofte anvendt i kosttilskud grundet dets positive effekter på knogler, led og hud. Fisk som torsk, laks og tilapia, har skæl, knogler og hud, som kan bruges til at producere marint kollagen. Størstedelen af kollagenet i den menneskelige krop er type 1 kollagen, som er dominerende i marint kollagen. Marint kollagen bruges derfor ofte i kollagen tilskud, da det har disse sunde og positive effekter på kroppens hud, leddene og ens generelle velvære. Udover bovint og marint kollagen findes der også andre kilder til kollagen. Heriblandt svine- og kyllinge-kollagen. Disse kilder er dog ikke lige så udbredt i kosttilskud, da nogle mennesker kan være ude af stand til at indtage dem grundet allergier eller kost-restriktioner. 

Type: Der findes mange forskellige typer kollagen i kroppen, som hver har en unik struktur og funktion. De mest almindelige typer er beskrevet nedenfor:

Type 1: Denne type er som nævnt rigeligt repræsenteret i den menneskelige krop, og kan findes i huden, knogler, sener og ledbånd. Den sørger for at styrke og give struktur til disse væv, og sikrer samtidig deres integritet. 

Type 2: Denne type kollegaen er primært placeret i brusken, og bidrager til at leddene får den rette støtte og dæmpning. Det anvendes ofte i kollagentilskud, og hjælper med at fremme leddenes sundhed og fleksibilitet.

Type 3: Denne type kollagen hører til i huden, blodkarrene og dine indre organer. Type 3 sørger for, at vævet til disse får den rigtige struktur og støtte, således at alt fungerer korrekt, hvilket er afgørende for din sundhed.  

Type 4: Denne kollagen kan findes i cellernes basalmembran, og hjælper med at opretholde stabilitet og støtte i kroppens væv, som blandt andet findes i hud og nyrer. 

Type 5: Denne type kollagen findes i små mængder i forskellige væv som f.eks. moderkagen, hår og hud, og hjælper med at danne andre typer kollagen i kroppen.

Type 6: Denne kollagen findes primært i knoglerne og støtter knoglevækst og -udvikling. Når du vælger et kollagentilskud, er det vigtigt at vælge et, der indeholder den kollagentype, der er relevant for dine behov. Hvis du f.eks. ønsker at forbedre hudens sundhed, skal du overveje et supplement, der indeholder type 1 og type 3, og omvendt, hvis du ønsker at forbedre sundheden i dine led, skal du overveje efter et supplement, der indeholder type 2.

Tilsatte ingredienser
Kollagen kan kombineres med andre ingredienser for at øge næringsværdien og forbedre konsistensen eller smagen, og nogle af de almindelige tilsætningsstoffer, der kan indgå i kollagentilskud, er som følger:

 • Vitaminer og mineraler: Nogle tilskud indeholder vitaminer og mineraler som f.eks. C-vitamin, der er afgørende for kollagenproduktionen, eller kalcium, der understøtter knoglesundhed.
 • Hyaluronsyre: Det naturlige stof, der findes i huden og leddene, bevarer fugt og øger elasticiteten, og ved at tilføje hyaluronsyre til kollagen fremmes sundheden i led og hud.
 • Probiotika: De gavnlige bakterier støtter tarmsundheden og det generelle velvære, og ved at inkludere probiotika i kollagentilskud forbedres fordøjelsen.
 • Frugtekstrakter: Nogle tilskud er aromatiseret med frugtekstrakter som blåbær eller granatæble for at forbedre deres smag og næringsværdi.

For at sikre, at du vælger et kollagenpulver af høj kvalitet, der er fri for syntetiske tilsætningsstoffer, og som indeholder relevante ingredienser, der opfylder dine individuelle sundhedsbehov, bør du altid læse etiketten grundigt og søge råd hos en sundhedsperson, før du tager kosttilskud.

Pris
Prisen på kollagen varierer afhængigt af flere faktorer såsom type, kvalitet, mærke, mængde og inddragelsen af yderligere ingredienser. Herunder svinger premium kollagenpulver ofte fra mindre end 200 kr. til over 750 kr. pr. stk. og med udvalgte kvalitetsmærker, der koster endnu mere. Ikke desto mindre svinger prisen pr. stk. også afhængigt af beholderens størrelse samt den anbefalede dosering, og derfor er det afgørende at sammenligne udgiften pr. stk. i stedet for den samlede pris for produktet. Det er værd at bemærke, at et højere prisniveau ikke nødvendigvis indebærer højere kvalitet, og at der findes adskillige slags til mindre priser, som også tilbyder god kvalitet og værdi.

Bruger- og ekspertanmeldelser
Når det kommer til valg af kollagen, giver brugeranmeldelser viden om forskellige produkters anvendelighed, og det er fordelagtigt for dig, at søge efter anmeldelser fra personer med lignende sundhedsmæssige behov som dig, og det er herunder værd både at læse positive og negative anmeldelser. Husk dog, at de individuelle resultater ofte er forskellige, og hvad der virker for én person, er måske ikke effektivt for en anden. Ekspertanmeldelser giver på den anden side en mere objektiv anmeldelse og tager også hensyn til faktorer som kvaliteten af ingredienserne, produktets effektivitet og dets værdi for pengene. Vores vurdering inddrager derfor både bruger- og ekspertanmeldelser for at give et omfattende overblik.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte collagen

Se hele tabellen

Oslo Skin Lab THE SOLUTION Beauty collagen - Unikt og patenteret kollagen pulver

Oslo Skin Lab får af forbrugerne på Trustpilot 4,3 stjerner. Her skriver flere, at kollagen pulveret har givet gode resultater og efterladt huden blød og glat. Nogle nævner endda, at de har formindskede rynker og appelsinhud efter at have brugt kollagen pulveret regelmæssigt i en periode.

Dagens bedste priser og tilbud på Oslo Skin Lab THE SOLUTION Beauty collagen:

 • Smagsneutralt
 • Iblandes væske eller mad
 • Indeholder kun collagen

Mere om Oslo Skin Lab THE SOLUTION Beauty collagen

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 70 g
 • Kilde *: Bovine
 • form *: Pulver
 • smag *: Neutral
 • daglig dosis *: 2,5 g

THE SOLUTION er smagsneutralt collagen pulver, som kun indeholder én ingrediens, nemlig 100 % hydrolyseret collagen.

Det har en patenteret sammensætning, der er unik for Oslo Skin Lab, og som har en dokumenteret effekt inden for en række områder.

Collagen pulveret bidrager til, at din hud bliver mere spændstig og elastisk. Det betyder, at din hud bliver udglattet, så du får færre og mindre rynker og fine linjer. Den kan også hjælpe med at reducere appelsinhud.

Du skal tage én dosis om dagen og fordi en pakke består af 28 doser, har du til knap en måneds forbrug. Du kan blande det i din mad eller drikke det uden, du kan smage det, så det er oplagt til dig, der ikke kan lide stærke smage eller dufte. Det er fri for gluten og indeholder ingen tilsætningsstoffer, fedt eller kalorier og er derfor en naturlig tilføjelse til din kost.

Pulveret er i den høje ende prismæssigt, hvis du skal købe det enkeltvis, men du kan købe et medlemskab, hvor du sparer 30 % og får tilsendt en ny pakke hver fjerde uge.

Fordele og ulemper ved Oslo Skin Lab THE SOLUTION Beauty collagen

Fordele

 • Mixes nemt i din mad eller drik
 • Smagsneutralt
 • Medlemmer får altid 30% rabat og gratis fragt

Ulemper

 • Dyrt uden medlemskab

Core Collagen Pro - Collagen fra kvæg

 • 4,2 stjerner på Google Shopping

Kollagenpulveret fra Core Collagen Pro indeholder chondroitinsulfat, der stammer fra kyllingebrodsknogler, hvilket gør det fordelagtigt for dig, der ønsker at forbedre dine led og mobilitet, og herunder er det også særligt velegnet til atleter og ældre mennesker, der oplever ledgener og stivhed.

Dagens bedste priser og tilbud på Core Collagen Pro:

 • Chondroitinsulfat fra kyllingebrodsknogler
 • 15 gram hydrolyseret bovin kollagen pr. dagli
 • Indeholder MSM

Anmeldelse: Produktanalyse af Core Collagen Pro

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 340 g
 • Kilde *: Bovine
 • form *: Pulver
 • smag *: Citron
 • daglig dosis *: 11,3 g

Kollagen fra kvæg
Kollagenpulveret er af høj kvalitet og giver et effektivt resultat med sine 15 gram hydrolyseret bovin kollagen pr. daglig dosis. Kollagen er det mest udbredte protein i kroppen samt et vigtigt element for at opretholde sund hud, hår, negle, knogler og led. Ved at supplere med kollagen forbedrer du din hud og negle, fremmer leddenes sundhed og mobilitet samt støtter dit generelle velvære. Sammenlignet med andre former for kollagen, såsom knoglebuljong eller gelatine, har kollagenpulveret flere fordele, herunder blandt andet, at det hydrolyserede bovine kollagen i produktet er nedbrudt i mindre, lettere absorberede peptider, hvilket gør det mere biotilgængeligt og effektivt. 

Indeholder MSM
En anden vigtig ingrediens i produktet er MSM (methylsulfonylmethan), et organisk svovl, der forekommer naturligt i vores kroppe. Herunder har MSM vist sig at have antiinflammatoriske og smertelindrende egenskaber, hvilket gør det til en fordelagtig tilføjelse til et kollagentilskud målrettet mod forbedring af leddene. Desuden har kollagenpulveret en citronsmag og indeholder tilsat C-vitamin, som understøtter kollagensyntesen og giver yderligere antioxidantfordele. 

Pro Tip: For at opnå de bedste resultater skal du tage en skefuld af kollagenpulveret dagligt på tom mave før morgenmaden, blandet i et glas vand eller en anden væske efter eget valg. Hvis du føler, at du har brug for yderligere støtte til dine led eller dit generelle velbefindende, bør du øge din dosis til endnu en skefuld før aftensmad eller sengetid. 

BEMÆRK: Kosttilskud er kun beregnet til suppleringsformål og bør ikke betragtes som en erstatning for en afbalanceret og varieret kost. Det er ligeledes vigtigt at forstå, at kosttilskuddet ikke er beregnet til medicinsk behandling og ikke bør anvendes som erstatning for ordentlig sundhedspleje.

Hvad siger brugere om Core Collagen Pro?

Brugeranmeldelser på Google Shopping er generelt positive, hvor en af forbrugerne kommenterede, at “pulverform af kollagen gør det nemt at indtage”, og ligeledes kunne lide, at skeen er inkluderet, hvilket gør doseringen nem og effektiv. 

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 340 g
 • Kilde *: Bovine
 • form *: Pulver
 • smag *: Citron
 • daglig dosis *: 11,3 g

Redaktionens vurdering

Med sin hydrolyserede bovine kollagen af høj kvalitet, MSM og Chondroitinsulfat tilbyder produktet en række fordele, og det er specielt målrettet til dig, der gerne vil forbedre din led- og knoglestruktur. En ulempe er dog, at nogle brugere finder smagen en smule kunstig på grund af de tilsatte sødestoffer, men det er vigtigt at bemærke, at det sandsynligvis er tilføjet for at forbedre den overordnede smagsoplevelse, da den naturlige kollagensmag og -lugt ofte ikke er tiltalende.

Fordele og ulemper ved Core Collagen Pro

Fordele

 • Smag af citron
 • Indeholder C-vitamin
 • Særligt målrettet til brusk- og knoglestruktur

Ulemper

 • Smag af kunstigt sødemiddel

Healthwell Collagen Beauty Shot - flydende kollagen med hindbærsmag

Kollagenshottet fra Healthwell Collagen er en god mulighed for dig, der søger et kollagentilskud uden tilsat sukker, da produktet er sødet med Stevia, hvilket gør det særligt velegnet til diabetikere eller dig, der ønsker at begrænse dit sukkerforbrug, og produktet giver en effektiv forbedring af hud-, led- og knoglesundhed.

Dagens bedste priser og tilbud på Healthwell Collagen Beauty Shot :

 • 10 gram hydrolyseret kollagen pr. portion
 • Med hyaluronsyre
 • Uden tilsat sukker

Anmeldelse: Produktanalyse af Healthwell Collagen Beauty Shot

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 500 g
 • Kilde *: bovine
 • form *: Flydende
 • smag *: Vilde hindbær
 • daglig dosis *: 50 ml

Hydrolyseret kollagen fra kvægkilder
Produktet er et effektivt kollagentilskud med 10 gram hydrolyseret kollagen pr. portion, der kommer fra kvæg, og den store mængde kollagen forbedrer ikke blot sundheden i din hud samt dine led og knogler, men fremmer også dit generelle velvære. Derudover sikrer det hydrolyserede element en forbedret biotilgængelighed, så din krop både optager og udnytter kollagenet mere effektivt sammenlignet med ikke-hydrolyserede kilder, hvilket giver dig de maksimale fordele ved proteinet.

Hyaluronsyre til at mindske rynker
En anden vigtig egenskab ved produktet er dets inddragelse af hyaluronsyre, som er kendt for at opretholde hudens fugtighed, hvilket reducerer fine linjer og rynker i huden. For yderligere at øge fordelene er kollagentilskuddet også aromatiseret med vilde hindbær, hvilket giver en frisk, frugtig smag, der er let at nyde uden syntetiske smagsstoffer. Derudover er kosttilskuddet fyldt med C-vitamin, som spiller en afgørende rolle i kroppens naturlige produktion af kollagen. Som et flydende kollagentilskud tilbyder produktet et praktisk alternativ til pulver og kapsler, hvilket gør det nemmere at indarbejde i din daglige rutine. Et tip hertil er at opbevare produktet på et køligt og tørt sted samt ryste det godt før brug for at sikre en ensartet konsistens. 

Foreslået dosering: Drik 50 ml dagligt på tom mave, hvor det kan blandes med smoothies, juice eller andre drikkevarer efter dit behov. 

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 500 g
 • Kilde *: bovine
 • form *: Flydende
 • smag *: Vilde hindbær
 • daglig dosis *: 50 ml

Redaktionens vurdering

Med 10 gram hydrolyseret bovin kollagen pr. portion, hyaluronsyre som opretholder hudens fugtighed og C-vitamin til at støtte kroppens naturlige kollagenproduktion leverer Healthwell Collagen et effektivt produkt til forbedring af hudens elasticitet og generelle velvære, og den tilføjede hindbærsmag uden syntetiske smagsstoffer gør produktet let at indtage. Mens prisen på produktet ligger i den dyrere ende sammenlignet med mængden af flydende kollagen, er det vigtigt at overveje bekvemmeligheden og effektiviteten af dens flydende formulering. Dette begrundes med, at det er et flydende supplement og derfor er let at indtage, hvilket gør det nemt at inkorporere i din daglige rutine. Desuden adskiller inddragelsen af hyaluronsyre og C-vitamin i formuleringen produktet fra andre kollagenprodukter på markedet.

Fordele og ulemper ved Healthwell Collagen Beauty Shot

Fordele

 • Flydende kollagen fra kvæg
 • Aromatiseret med vilde hindbær (uden syntetiske smagsstoffer)
 • Sødet med Stevia
 • Stort indhold af C-vitamin

Ulemper

 • Til den dyrere side

NDS Multi Collagen Total - kollagen med diskret smag

Vil du have fingrene i noget af det bedste kollagen pulver på markedet, er prisen naturligvis også i den høje ende. NDS Multi Collagen Total er et af de dyrere valg, men det er også et af de bedste produkter på.

 

Dagens bedste priser og tilbud på NDS Multi Collagen Total:

 • Diskret smag
 • Indeholder 3 kollagen peptider
 • Stor bøtte

Mere om NDS Multi Collagen Total

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 225 g
 • Kilde *: bovine
 • form *: Pulver
 • smag *: Neutral
 • daglig dosis *: 7,5 g

Forbrugerne er tilfredse med effekten, hvor en efter 3 måneders brug beretter: ”Mit hår vokser hurtigere, jeg kan se mange nye hår på vej og min hud er blevet så fin”.

En anden har haft problemer med sine negle, der ikke ville vokse ordentligt, og siger, at produktet har haft gavnlig effekt.

Dog skriver flere forbrugere også, at pulveret kan klumpe, hvis du ikke får det blandet grundigt nok i din væske.

Multi Collagen Total er beriget med 3 forskellige kollagen-peptider. Kroppen har ikke kun brug for én type kollagen, så med Multi Collagen Total kan du både hjælpe brusk, led, sener, knogler, hud, hår og negle med et ekstra tilskud.

Produktet indeholder 75% kollagen, som skal opløses i væske. Du kan blandt andet blande den i en smoothie eller bare drikke den rystet sammen med vand, juice eller lignende. Måleskeen, der medfølger, svarer til en dosis på 7500 mg kollagen, som skal blandes op med cirka 200 ml væske.

Fordele og ulemper ved NDS Multi Collagen Total

Fordele

 • Indeholder 3 kollagen peptider
 • Stor bøtte
 • Diskret smag

Ulemper

 • Kan klumpe når det blandes med væske

Bodylab Collagen Booster IceTea Peach - collagen med bedste værdi for pengene

Foretrækker du at blande din collagen med vand i drikkedunken, så har Bodylab lavet en forfriskende booster med smag af fersken iste. Den er nem at blande op, smager dejligt og booster samtidigt dine negle, hår og hud, mens led og knogler også får de rette næringsstoffer.

Dagens bedste priser og tilbud på Bodylab Collagen Booster IceTea Peach:

 • Booster din hud, hår, negle og led
 • Indeholder 30 doser
 • Lavet på collagen fra okse

Mere om Bodylab Collagen Booster IceTea Peach

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 150 g
 • Kilde *: ?
 • form *: Pulver
 • smag *: Fersken
 • daglig dosis *: 5 g

På Google Shopping har forbrugerne givet Collagen Booster 4/5 stjerner og skriver, at produktet har god smag og nemt blander sig med væske uden at klumpe.

Du skal dog have tålmodighed, da resultaterne fra collagen tager tid om at vise sig.

Collagen Booster IceTea Peach er til dig, der gerne nemt vil kunne tilføje ekstra et ekstra boost af velsmagende collagen til kosten.

Formlen indeholder 2 forskellige slags collagen, der er udvundet af okse, og en daglig dosis giver dig 3200 mg collagen i alt.

Produktet er dog også tilsat andre vitaminer, mineraler og næringsstoffer (zink, C-vitamin, biotin og selen), der alle har dokumenteret positiv effekt på hud, hår, negle og led.

Du får en lille ske med til bøtten, hvor et enkelt scoop med top (cirka 5 g) skal blande med 200-250 ml vand. Det er bedst at gøre i en flaske, så du kan skrue låget på og ryste det godt sammen.

Drikken er forfriskende og med god smag, så du dagligt vil glæde dig til dit daglige collagen-boost.

Fordele og ulemper ved Bodylab Collagen Booster IceTea Peach

Fordele

 • Smag af forfriskende iste med ferskensmag
 • Indeholder 30 doser
 • Lavet på collagen fra okse

Ulemper

 • Dyrere produkt

MaxMedix Rent Marine collagen piller - naturligt kollagen kosttilskud med 1755 mg

Kollagen er mange ting, men med MaxMedix Rent Marine Collagen er du sikker på at få et rent og naturligt supplement, der styrker hud, knogler og led. Det er fremstillet med en specifik type kollagen af premium kvalitet.

Dagens bedste priser og tilbud på MaxMedix Rent Marine collagen piller:

 • Til en sund hud
 • Bevarer knogler og led
 • 1755 mg dosis

Mere om MaxMedix Rent Marine collagen piller

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 140 g
 • Kilde *: Marine
 • form *: Kapsler
 • smag *: ?
 • daglig dosis *: 2,34 g

Produktet indholder det naturlige NatiCol® Marine Collagen, som udvindes fra pangasius og tilapia fisk, der stammer fra USA og Asien.

Tager du 2 kapsler pr. dag som foreskrevet, vil du ikke kun styrke din hud, dit hår og negle, men også led og knogler. Én dosis er på 1755 mg, hvilket er højt og nok til, at du vil kunne se resultater, hvis du bruger det fast over en længere periode.

Husk at drikke et stort glas vand sammen med kapslerne, der gerne skal indtages ca. en time, før du spiser aftensmad.

Kapslerne er en smule store, men de er ikke tilsat nogen form for aroma eller smagsstof, der kan virke forstyrrende, når du skal tage dem. De indeholder heller ikke kunstige konserveringsmidler.

Fordele og ulemper ved MaxMedix Rent Marine collagen piller

Fordele

 • Naturlig smag og aroma
 • Ingen kunstige farvestoffer, sødestoffer eller konserveringsmidler

Ulemper

 • Kapsler er store og kan være svære at sluge

Puori CP1 Collagen - højkvalitets kollagen pulver

Kollagen kosttilskuddet fra Puori er et rent kollagenprodukt, der kun indeholder én ingrediens: Kollagen. Fordelen ved et helt rent produkt er, at det er nemmere for kroppen at absorbere hurtigt, så du får den fulde effekt af peptiderne.

Dagens bedste priser og tilbud på Puori CP1 Collagen:

 • Neutral smag
 • 10 gram rent hydrolyseret kollagen peptider
 • Giver sund hud, negle, hår, knogler og led

Mere om Puori CP1 Collagen

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 300 g
 • Kilde *: Bovine
 • form *: Pulver
 • smag *: ?
 • daglig dosis *: 10 g

Peptiderne i produktet har gennemgået den proces, der hedder hydrolyse, hvor proteinerne i collagenen bliver nedbrudt til mindre molekyler.

Fordi du får et rent produkt, skal du ikke bruge mere end 10 gram dagligt, hvilket svarer til én portion med den medfølgende måleske. I hele glasset er der 300 gram, hvilket svarer til 30 portioner.

Fordele og ulemper ved Puori CP1 Collagen

Fordele

 • Høj koncentration af kollagentype 1 og 3
 • Let at indtage
 • Besidder en kompleks aminosyreprofil
 • Dansk produkt

Ulemper

 • Ingen yderligere ingredienser

Vitaprana Collagen Powder - biotilgængeligt kollagen pulver af høj kvalitet

Når du tager et kollagen kosttilskud, er det vigtigt, det er biotilgængeligt, så din krop kan optage dets indholdsstoffer. Vitaprana Collagen Powder er lavet med 100% biotilgængeligt hydrolyseret kollagen og indeholder ingen tilsætnings- eller fyldstoffer.

Dagens bedste priser og tilbud på Vitaprana Collagen Powder:

 • God pris pr. dosis
 • 100% hydrolyserede kollagen-peptider
 • Nemt at opløse i væske

Mere om Vitaprana Collagen Powder

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 300 g
 • Kilde *: Bovine
 • form *: Pulver
 • smag *: Neutral
 • daglig dosis *: 7,5 g

Generelt er brugerne positive over den billige pris pr. dosis på Google Shopping, hvor de har givet kollagen kosttilskuddet en samlet bedømmelse på 4,1/5 stjerner.

Der er lidt forskellige tilbagemeldinger på smagen og duften.

Nogle bryder sig ikke om duften, men kan løse det ved at bruge pulveret i smoothies, kaffe eller andet med en kraftig smag.

Pulveret kan nemt tages i hverdagen, hvis du vil booste kroppen med et tilskud af høj kvalitet. Indholdet af kollagenet er biotilgængeligt, så kroppen optager 100% af de hydrolyserede kollagen-peptider kaldet Bovin, der er en type-1 kollagen.

Produktet er fri for andre tilsætningsstoffer, og det er nemt at opløse i både vand, smoothies eller andre drikke. Du kan derfor selv vælge, hvilken smag din drik med kollagen skal have.

Du skal ca. tage en spiseskefuld kollagen pulver (ca. 7,5 g) 1-2 gange om dagen blandet op med væske. På sigt vil det have en positiv effekt på din hud, led, negle og hår, hvor kollagen er en af de vigtigste byggesten.

Fordele og ulemper ved Vitaprana Collagen Powder

Fordele

 • Fri for tilsætningsstoffer
 • Naturlig smag
 • Kollagentype 1

Ulemper

 • Lille emballage

Collagen Vital kosttilskud - nem måde at hæve dit indtag af kollagen

Vil du have en høj dosis kollagen, så du får en tydelig effekt, er Collagen Vital en nem måde at gøre det på. Med hver dosis får du nemlig 9.000 mg Peptan®, der samtidig er tilsat vitaminer og mineraler.

Dagens bedste priser og tilbud på Collagen Vital kosttilskud:

 • 9,000 mg collagen pr. skefuld
 • Indeholder C-vitamin
 • Indeholder magnesium

Mere om Collagen Vital kosttilskud

SPECIFIKATIONER

 • Volumen: 400 g
 • Kilde *: Bovine
 • form *: Pulver
 • smag *: Hyldeblomst, hindbær
 • daglig dosis *: 12 g

På Google Shopping har forbrugerne givet produktet en gennemsnitlig bedømmelse på 4,3/5 stjerner. De hæfter sig ved, at produktet er let at opløse og ikke klumper.

Med hensyn til smagen er meningerne lidt delte. Mens nogen synes, at smagen er god, mener andre, at hyldeblomst og hindbær kombinationen ikke er den bedste.

Det er en smagssag, om du kan lide sammensætningen eller ej, men man kan altid blande produktet i en smoothie eller lignende.

Pulveret kan nemt blandes op med vand, så tilskuddet er nemt at indtage.

Den daglige dosis Collagen Vital, du skal tage, svarer til en skefuld pulver (ca. 12g). For at undgå klumper blandes kollagen pulveret med 2-3 dl vand.

Der er dog også andre gode ingredienser i produktet, som f.eks. C-vitamin og magnesium. C-vitamin er med til den naturlige produktion af kollagen, mens magnesium spiller en central rolle i proteinsyntesen.

Fordele og ulemper ved Collagen Vital kosttilskud

Fordele

 • Hydrolyseret kollagen i form af Peptan®
 • Månedlig dosis
 • Frugtig smag

Ulemper

 • Indeholder sødestoffer

Hvad er kollagen?

Huden vil med alderen miste sin elasticitet og blive mere rynket, hvilket er helt naturligt. Det skyldes et naturligt fald i kollagen-produktionen, som også har konsekvenser inde i kroppen.

Kollagen er et af kroppens vigtigste byggesten, og det er en stor del af alle kroppens proteiner. Faktisk er ca. en tredjedel af alle proteiner kollagen, og det er derfor fundamentalt for at knogler, muskler, led, sener og blodkar kan fungere optimalt. Du kan tænke på kollagen som en form for lim, der binder alting sammen.

Collagen har betydning for hudens struktur og sammensætning, og sørger for, at den er elastisk og fast. Derfor kan et kollagen tilskud være et godt supplement, hvis du vil bevare elasticiteten i huden, men også sørge for at din brusk, dine knogler og led holder sig velfungerende.

Er der bivirkninger ved kollagen?

Der er ikke nogen dokumenterede bivirkninger ved at tage kollagen, så længe du ikke overskrider den anbefalede dosis. Det vil på sigt kun hjælpe dig og din krop, hvis du indtager et fast tilskud, når din egen produktion begynder at falde.

Der er forskellige typer af kollagen, der bliver udvundet fra blandt andet okse, svin og fisk. Har du allergi overfor fisk, bør du formentlig gå udenom produkterne med marine collagen.

Virker det at tage kollagen?

Ja, det virker at tage kollagen, men som med fiskeolie, skal du være tålmodig, før du ser resultater. Du får ikke en hurtig effekt som med koffeinpiller, men holder du ved, skal det nok komme.

Fordi kollagen er en naturlig byggesten i kroppen, vil du langsomt med et tilskud øge mængden af tilgængeligt kollagen. De fleste ser resultater på hud, hår og negle efter brug i cirka en måned, men det afhænger meget af din krop og dine egne forventninger.

Med et tilskud kan du sænke nedgangen af kroppens kollagen produktion. På sigt kan det derfor være en stor fordel både for indre og ydre sundhed, hvis du fast indtager kollagen.

Hvad gør kollagenpulver?

Der er mange fordele ved at tage kollagen. Du sænker kort og godt kroppens naturlige fald af kollagen produktion:

 • Du vil få en fastere og mere elastisk hud.
 • Dine negle og hår vil vokse og være stærkere.
 • Dine ledbånd, knogler og brusk får optimale vilkår.

Udover at kollagen er en af de vigtigste byggesten, så indeholder produkterne også ofte andre gode ting.

Du kan derfor tit slå to fluer med ét smæk, hvis du vælger et collagen tilskud, der er beriget med eksempelvis C-vitamin, der forbedrer optagelsen af kollagen, eller andre vitaminer og mineraler som zink og magnesium.

Kollagenpulver eller piller?

Ja, der er forskellige typer af kollagen. Kollagen kan man udvinde af okse,  fisk og andre dyr. Det stammer fra selve huden på dyret, hvor mængden af kollagen er størst og mest tilgængeligt.

Der er i alt 3 forskellige typer af kollagen, der kaldes I, II og III. De vigtigste typer er I og II, der har indflydelse på både din hud, ledbånd og muskler. Derfor er det en god ide, du vælger et tilskud, der indeholder begge typer.

Selvom kollagen er inddelt i 3 typer, er det ikke så vigtigt for din krop, om kollagenet er fra okse, fisk eller andet. Det vigtigste er, at du får den rette type, så du giver din krop de bedste betingelser.

Hvem bør tage kollagen?

Du bør tage et kollagen tilskud, når kroppens naturlige produktion begynder at falde. Det vil typisk ske, når du er i starten eller i midten af tyverne – men du kan altid starte før, hvis du vil være på forkant.

Det er meget forskelligt fra person til person, hvordan kollagen bliver nedbrudt, fordi ting som kost, motion, UV-stråler og nikotin har en negativ indflydelse på collagen produktionen. Start derfor med tilskuddet, hvis du tidligt ser aldringstegn som rynker.

Der er ikke nogen dokumenterede bivirkninger ved at tage tilskuddet, og du kan derfor trygt tage det, om du er ung eller gammel, mand eller kvinde.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Kundeanmeldelser

Trustpilot

Trustpilot er et international websted, hvor forbrugerne kan anmelde en virksomhed eller et brand. Her kan de dele deres oplevelse med hjemmesiden, købsprocessen, kundeservice m.m. Forbrugerne på Trustpilot har anmeldt følgende sider:

Du kan læse anmeldelserne af Oslo Skin Lab her.
Anmeldelserne er indhentet: oktober 2021

Google Shopping

Skal du som forbruger have styr på produkter, forhandlere, priser og ikke mindst anmeldelser, er Google Shopping et godt sted at starte. De har oversigter med anmeldelser, hvor forbrugerne kan give stjerner ud af 5 og skrive en beskrivelse af deres egen oplevelse med produktet.

Du kan se anmeldelserne af Maxmedix Marine Collagen Advanced med Hyaluronsyre og CO-Q10 her

Du kan se anmeldelserne af Weider Collagen her

Du kan se anmeldelserne Vitaprana Collagen Powder af her

Du kan se anmeldelserne af Swedish Supplements Collagen Vital her

Du kan se anmeldelserne af Bodylab Collagen Booster IceTea Peach her

FAQ

Hvilken kollagen er bedst?
Selvom der er mange gode produkter, er det bedste collagen tilskud i vores oversigt Oslo Skin Lab THE SOLUTION Beauty collagen. Dog skal det nævnes, at det bedste tilskud afhænger af dine behov og ønsker til produktet.
Du skal overveje, om du vil tage kollagen i pulver- eller kapselform. Du kan også med fordel kigge på ingredienserne, da nogle produkter også indeholder andre gode vitaminer, mineraler og næringsstoffer, der bidrager til en bedre effekt.
Hvad gør kollagen?
Collagen er naturligt protein i kroppen, der bliver brugt som byggesten til hår, negle og hud, men også dine knogler, led og brusk har behov for kollagen. Kollagen tilskud sikrer derfor, at din krop har de bedste betingelser for at være sund.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Garden of Life Collagen

Proto-col Pure Collagen

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme