Test-oversigt elevationssenge:
De 13 bedste elevationssenge

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

63 Produkter analyseret
13 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Netfysioterapi er finansieret af vores partnere, og artiklerne anses dermed som sponsoreret indhold.

Elevationssenge bliver betragtet som den mest luksuriøse sengetype, man kan få. De giver øget komfort og ekstra god støtte, idet du har mulighed for at justere din sidde- og liggeposition.

Er du nysgerrig på, hvordan elevation fungerer, og hvad det kan gøre for din søvn?

Hvad betyder elevation?

En elevationsseng er en seng med motor, der kan indstille madrassen i den optimale højde i forhold til din krop. Elevationsmotoren styres enten med en fjernbetjening eller via en app på din telefon eller tablet.

Vil du f.eks. hæve fodenden, styrer motoren sengens lameller og skubber til madrassen, så du får den ønskede højde. Det giver den bedste støtte til din krop, så du sover godt hele natten igennem.

Hvilken elevationsseng skal du vælge?

Søvn er vigtigt for dit daglige velbefindende. Faktisk skal en voksen have mellem 6-8 timers søvn, og det at have den rigtige seng er en væsentlig faktor for, at det kan lykkes.

Desuden er en elevationsseng optimal for folk med forskellige fysiske problemer, herunder piskesmæld, dårligt blodomløb eller rygproblemer fordi muligheden for at hæve både hoved- og fodende gør, at du kan aflaste dine skavanker og ligge behageligt hele natten.

I vores oversigt præsenterer vi dig for seks forskellige modeller, så du kan blive klogere på, hvilken model, der passer bedst til lige netop dine behov. Sengene ligger i forskellige prisklasser og har forskellige designs og funktionsmuligheder. Alle sengene er af god kvalitet, som vi kan stå inde for.

Hvad skal man overveje, når man køber en elevationsseng?

 • Størrelse
  Elevationssenge fås i størrelser fra 80 x 200 cm til 210 x 210 cm, så de passer ind i stort set alle værelser. Overvej højden på din seng, som skal være proportionel med din højde + 20 cm.
  En seng på 80 cm i bredden er ofte tilstrækkeligt for en enkelt person, hvorimod en bredde på 160-180 cm anbefales for dobbeltsenge. Hvis du har mere plads i soveværelset og vil have et ekstra område at sprede dig på, eller hvis du eller din partner er 190 cm eller højere, anbefaler vi at gå efter en seng, der er 210 cm lang.
 • Funktioner
  Elevationssenge kommer med forskellige funktioner, der gør sengen mere komfortabel og nemmere at bruge. Hvis du nemt vil ændre din liggestilling, skal du kigge efter senge med fjernbetjeninger.
  De kan tilpasses med forskellige funktioner, herunder Bluetooth, så du kan bruge en app til at betjene sengen. Natbelysning er en anden funktion, elevationssenge kan have, som mange, sætter pris på.
  Det er også en god idé at sikre, at sengegavlen indeholder en madrasbremse, som holder madrassen på plads og forhindrer, at den glider rundt, når du vender dig om natten. Hver enkelt funktion kan have indflydelse på, hvor behagelig en oplevelse, du får.
 • Madras
  Madrassens fasthed og fleksibilitet er afgørende for komforten og derfor din søvnkvalitet. Elevationssenge kræver en fast madras for at holde dig på plads, og fordi de er så fleksible og reagerer på tryk, er madrasser med memory-foam veloplagte.
  Latex er ligeledes også et godt valg for en lang række sovestillinger og samtidig også for dem, der foretrækker en naturlig og allergivenlig madras. En hybridmadras kombinerer fordelene ved begge af de nævnte typer.
  Hybridmadrasser anbefales generelt til folk, der sover på ryggen, som har brug for mellemfaste til faste madrasser, der støtter lænden. Vi anbefaler, at du køber to madrasser med forskellige fasthedsgrader, og at du får fat i en forhandler, der giver dig mulighed for at udskifte den gratis, hvis du finder ud af, du har fået den forkerte fasthed.
 • Pris
  De dyre elevationssenge koster omkring 50.000 kr., er langtidsholdbare, har en stærk og støjsvag motor, er allergivenlige og OEKO-TEX-certificerede og har typisk ekstra indstillingsmuligheder. Selvom de billigere alternativer, der koster omkring 10-15.000 kr., har simplere designs, er mindre i størrelsen og har færre funktioner, er det stadig muligt at finde gode produkter.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser
  Det er altid en god idé at kigge på butikkens eller forhandlerens Trustpilot, før du køber, da det kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. Vurderinger og anmeldelser giver indikationer om et givent produkts kvalitet, leveringsmuligheder, garantier og om kundeservice er hjælpsom. Af de grunde har vi valgt at inkludere brugeranmeldelser, så du får det bedste udgangspunkt for at vælge den seng, der bedst passer til dig.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Redaktionens anbefalinger

Mest komfortable valg

Bedre Nætter Venus Elevationsseng

 • 4,7/5 stjerner på TrustPilot

Leder du efter en luksus seng til soveværelset, så er Bedre Nætter Venus Elevationsseng et oplagt valg. Her er du sikret et kvalitetsprodukt, da det er Bedre Nætters mest solgte sengeserie, som over årene er blevet gennemtestet og afprøvet igen og igen. Så slut dig til de over 10.000 kunder, der hver nat sover i en Venus.

Bedre Nætter Venus Elevationsseng
Mest komfortable valg
 • 25 års garanti på fjedere og rammebrud
 • 7 komfortzoner og justerbar madras-fasthed
 • Svanemærket og allergivenlig topmadras

Det skal du vide før du køber Venus

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 180x200
 • Højde: 64 cm. (19 cm ben, 20 cm bund, 18 cm madras, 7 cm topmadras)

Siden 2014 har Venus været Bedre Nætters bestseller. Du kan altså være sikker på at få et fantastisk kvalitetsprodukt, hvor der slås et slag for både komfort og sundhed.

Her er tale om en eksklusiv model til forbrugeren med et lidt højere budget, hvor sengen i forhold til konkurrenterne ligger i den dyre ende. Til gengæld får du en elevationsseng i høj kvalitet, der kan forbedre din søvnkvalitet markant.

Stærk dansk Linak-motor

Produktet er delt op i tre dele med en bund, en springmadras og en topmadras.

Bunden er bygget i en 20 centimeters tyk træramme af svensk fyrretræ og har en Linak motor, der sørger for elevationen. Den danske virksomhed, Linak, er anerkendt for at producere og levere avancerede løsninger, og deres motor i Venus sørger for støjsvage og gnidningsfrie bevægelser, så alt foregår uden, du lægger mærke til det. Motoren betjenes med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Det andet lag er springmadrassen, som er designet med syv komfortzoner. Det er standard for en seng i luksusklassen, og med et ekstra beskyttende lag rundt om madrassen øges komforten og ventilationen. De syv komfortzoner er særlige områder, hvor der ydes en krops-specifik aflastning til lemmerne. For eksempel får nakke og skuldre én type aflastning, mens ryggen får en anden, og fødderne en tredje. For dig betyder det, at hele kroppen får den rette støtte.

Fugtledende og Svanemærket topmadras

Det tredje lag hos Venus er topmadrassen, der er seks centimeter tyk og produceret af latex. I den forbindelse skal det nævnes, at nogle af forbrugerne savner en tykkere topmadras samt muligheden for at vælge en topmadras af skum i stedet.

Det særlige ved latex er, at det giver et køligt klima i sengen, mens en skummadras giver et lunere. Latex er naturligt, ventilerende og fugtledende, og derfor vil sveden hurtigere blive transporteret væk. Det giver et koldere – men sundere – sovemiljø. Topmadrassen er som en bonus svanemærket, hvilket er din garanti for, at kroppen hviler på en madras, der er fri for skadelige stoffer.

Med Venus får du en eksklusiv elevationsseng med masser af komfort, en stærk konstruktion og med sundhed og velvære i fokus.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Venus Elevationsseng

På Trustpilot bliver Bedre Nætter bedømt til 4,7/5 stjerner baseret på knap 3.000 anmeldelser, hvilket er rigtig højt. Vi har altså med et populært, anerkendt og veletableret brand at gøre, som er eksperter inden for søvn og søvnkvalitet.

Flere brugere nævner, at Bedre Nætter har afhjulpet deres søvnproblemer. Dertil bliver også kundeservicen fremhævet som værende noget ud over det sædvanlige.

Mere om Bedre Nætter Venus Elevationsseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 centimeter
 • 90 x 200 centimeter
 • 120 x 200 centimeter
 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter
 • 210 x 210 centimeter

Netfysioterapi 's vurdering

På redaktionen har vi et meget positivt indtryk af Bedre Nætter Venus Elevationsseng, og du kan forvente en skøn luksus seng med alt, du behøver – og lidt til.

Vi er imponerede over den lydløse og stærke Linak-motor, som giver gnidningsfri betjening, der ikke forstyrrer. De fem års garanti på motoren vidner dertil om, at Bedre Nætter har stor tiltro til dens holdbarhed.

De syv komfortzoner skal også fremhæves, da de giver krops-dækkende komfort og støtte til alle dine lemmer. Derudover er det i vores optik et stort plus, at topmadrassen er svanemærket.

I den forbindelse skal det nævnes, at hele sengen er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at alle komponenter er fri for skadelig kemi.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Venus Elevationsseng

Fordele

 • Hypoallergen og OEKO-TEX certificeret topmadras
 • Vaskbart betræk
 • Solid og funktionel elevationsbase
 • Komfortabel

Ulemper

 • Ingen mulighed for at vælge anden type topmadras end latex
Bedste værdi for pengene

Bedre Nætter Senses Elevationsseng

 • 4,7/5 stjerner på TrustPilot

Her er endnu en af Bedre Nætters bestsellere og bruger-topscorer, som giver god komfort uanset hvilken stilling, du ligger i. Med tre lag får du en nøje sammensat seng, der kan gøre en stor forskel for kvaliteten af din nattesøvn.

Bedre Nætter Senses Elevationsseng
Bedste værdi for pengene
 • Skandinaviske materialer og design
 • Stærke elevationskomponenter
 • Svanemærkede materialer

Anmeldelse og analyse

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 180 x 200 cm

Elevationssengen fra Bedre Nætter kommer med en bund bestående af en 10 centimeters solid træramme og ben på 19 centimeter. Benene kan monteres uden værktøj, hvilket gør hele processen super nem. Det skal dog noteres, at du ikke kan vælge andre ben, hvilket kan være en ulempe for nogen.

I bunden er motoren placeret, og det er den, der sørger for elevationen. Du får en støjsvag kvalitetsmotor fra Okin, der har fokus på holdbarhed.

Springmadras med syv komfortzoner
Modellen består af en springmadras og en topmadras. I springmadrassen er der syv komfortzoner – ligesom på andre dyre modeller – som giver en unik aflastning fra hoved til fødder. De omkranses af et tykt lag komfortskum for ekstra støtte. Zonerne er særlige områder, hvor der er fokus på ergonomi, så hele din krop får den støtte, den har brug for.

I forbindelse med springmadrassen skal du lægge mærke til, at der skal vælges fasthed ud fra din egen kropsvægt. Er I to, der deler en dobbeltseng, kan I vælge hver jeres fasthed, hvis der er brug for det.

Den anden madras hos Senses er den 8 cm tykke topmadras, der består af latex. Latex er naturligt, elastisk og med varmeledende egenskaber, som kan transportere sved og fugt væk, og derfor vil du sandsynligvis ikke vågne, fordi du har det for varmt. Topmadrassen er svanemærket – som en af de få på markedet – hvilket er din garanti for, at der ikke er skadelig kemi i produktet. Bemærk i forbindelse med topmadrassen, at du kun kan vælge en topmadras i latex og ikke i andre materialer som for eksempel skum, hvilket flere konkurrenter tilbyder.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Senses Elevationsseng

På Trustpilot har knap 3.000 købere anmeldt Bedre Nætter som forhandler, og i gennemsnit giver de virksomheden 4,7/5 stjerner, hvilket er højt og vidner om bred tilfredshed. Kunderne fremhæver især de gode produkter, de lange garantier, de dygtige medarbejdere og den hurtige levering.

Brugerne er også meget tilfredse med Bedre Nætter Senses Elevationsseng, som i gennemsnit har fået 4,5/5 stjerner over 150 anmeldelser. Her er tale om kunder, der selv har prøvet at sove i sengen, og de fremhæver for eksempel, at sengen giver god komfort, at den føles solid, og at du får god værdi for pengene.

Mere om Bedre Nætter Senses Elevationsseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter

Netfysioterapi 's vurdering

Vores indtryk af Bedre Nætter Senses Elevationsseng på redaktionen er overordnet godt, og vi har flere elementer, der er værd at fremhæve.

Her vil vi især pege på støtten, man får, med de syv komfortzoner, som yder en individuel aflastning til hver del af kroppen. Derudover er det en bonus, at begge personer, der sover på sengen, selv kan vælge deres egen fasthed.

Det er også et plus i vores bog, at topmadrassen er svanemærket, så uønsket og skadelig kemi er undgået. Derudover er brugervenlighed et væsentligt nøgleord, da modellen, der i forvejen er simpel at installere, kan samles uden værktøj.

Vi vil også rose Bedre Nætter for at give 25 års garanti på fjedre og rammebrud samt fem år på motoren. Det indikerer, at sengen er af høj kvalitet, og derfor holder år efter år.

Alt i alt får du med Bedre Nætter Senses Elevationsseng meget værdi for pengene i forhold til konkurrenterne, og med både svanemærket, en lang garanti og de syv komfortzoner, er der meget at glæde sig over.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Senses Elevationsseng

Fordele

 • Hypoallergen og OEKO-TEX certificeret topmadras
 • 7 komfortzoner som sikrer maksimal ergonomi og komfort
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud samt 5 års garanti på motoren
 • Kan samles uden brug af værktøj

Ulemper

 • Ingen mulighed for at vælge andre ben eller en anden type topmadras end latex
Bedste valg for high-end funktioner

Ragna Fjäll - prisvenlig elevationsseng med tilhørende fjernbetjening

Ragna er en danskproduceret kvalitetsseng fra Nordic Dream. Elevationssengen består af en springmadras med pocketfjedre i 2 lag, der er inddelt i 7 komfortzoner. Komfortzonerne er udviklet til at støtte bestemte områder af kroppen med tanke på god ergonomi.

Ragna Fjäll
Bedste valg for high-end funktioner
 • Udviklet af eksperter inden for området
 • Justerbar fasthed af madrassen
 • Airflow-skum af høj kvalitet

Mere om Ragna Fjäll

Din krop kan altså slappe helt af fordi vægtbelastningen er fordelt korrekt på madrassen.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 180x200 cm

Springmadrassen er udstyret med et lag anti-skrid øverst, så den medfølgende topmadras bliver liggende, selv hvis du urolig om natten.

Ragnas standard topmadras er af latex, men det er også muligt at vælge en af memory-skum. Latex anbefales, hvis du vil have ekstra støtte i løbet af natten. Materialet har god trykaflastning, og det er åndbart og temperaturregulerende. Har du derimod tendens til at fryse om natten, er memory-skum isolerende og derfor et bedre valg.

Elevation er en skøn funktion, der gør det nemmere at ligge eller sidde perfekt i sengen. Ragna er udstyret med en smart elevationsmotor, som med glidende bevægelser indstiller din position, så du får den bedste støtte. Den smarte slideback-funktion sikrer, at din rygsøjle automatisk stabiliseres, når du justerer sengen.

Du kan indstille sengen med den trådløse fjernbetjening præcis efter dine behov.

Udover at sørge for, at sengen kan justeres, giver den støjsvage motor også lys under sengen – på den måde kan du få ekstra belysning om aftenen eller om natten, hvis du skal op. Lyset tændes via fjernbetjeningen.

Fjäll topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation 

Fjäll er en luksus topmadras fra Nordic Dream, som måler 8 cm i højden. Betrækket indeholder bambusfibre, som er med til at give topmadrassen en ventilerende effekt. Tekstil af bambus kan desuden optage op mod 50% mere væske end bomuldstekstiler, uden at de føles fugtige. I produktionen af bambus anvendes der hverken sprøjtemidler eller kunstgødning. Derfor er Fjälls betræk Oeko-Tex certificeret.

Fjäll fra Nordic Dream har antibakterielle egenskaber, hvilket har den fordel, at bakterier og husstøvmider ikke kan leve materialet. Inde i selve topmadrassen kan du vælge en kerne af enten naturligt latex eller memory-skum. 

Naturlatex, som er et godt materiale for miljøet og din krop. Latex, som har trykaflastende egenskaber, tappes årligt fra gummitræet Havea Brasiliensis. Det er derfor en bæredygtig produktionsløsning, fordi træet ikke skal fældes eller tager skade. Latex er desuden et ventilerende materiale, og er især egnet til dig, der har det varmt om natten. 

Memory skum er særligt velegnet til dig, der har tendens til led- og muskelsmerter, da det har en aflastende effekt. Det er ligeledes kendt for at virke forebyggende på kredsløbsproblemer. Memory foam holder desuden godt på varmen, så du ikke så nemt kommer til at fryse.

Ragna kan fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Ragna Fjäll

Fordele

 • Støjsvag elevationsmotor
 • Trådløs fjernbetjening
 • Belysningsfunktion
 • Anti-slip-madras
 • Ergonomisk madras med pocketfjedre

Ulemper

 • Det kan være svært at justere lamellerne i sengen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ragna Fjäll
Bedste valg for ergonomisk komfort

Aura Nordlys - seng med 7 unikke komfortzoner

Leder du efter ergonomisk komfort i topklasse, så du kan ligge behageligt igennem hele natten? Så er Aura et rigtig godt bud. Elevationssengen er nemlig udviklet af danske NordicDream i samarbejde med erfarne sengeeksperter.

Aura Nordlys
Bedste valg for ergonomisk komfort
 • Madras med tre forskellige fastheder
 • Trådløs justerbarhed
 • Ekstra lag af fjedre for optimal støtte

Mere om Aura Nordlys

Sengens madras findes i tre forskellige fastheder, så du alt efter din vægt kan få den rigtige.

Aura består af en solid boxmadras med 2 lag pocketfjedre fordelt over 7 forskellige zoner og med indbygget elevationsmotor.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 90 x 200 cm / 90 x 210 cm / 180 x 200 cm / 180 x 210 cm

De 7 komfortzoner byder hver på deres fasthed, så din krop kan ligge ergonomisk korrekt. Det betyder, at sengen er fastere omkring din nakkeregion, lænd og hofter, hvor der naturligt også kommer mere tryk på madrassen.

Din nakke løftes, så dine skuldre kan slappe ordentligt af, og svajet i lænden får også støtte. Du lægger mest vægt i madrassen omkring dine hofter, og derfor er sengen også mest fast i præcist det område. På den måde får hele din krop den rette trykaflastning.

Den solide elevationsmotor er integreret i boxmadrassen og kommer desuden med 5 års garanti.

Når du skal indstille sengen foregår det let, enkelt og trådløst med den praktiske fjernbetjening. Motoren har en glidende justering, så du nemt kan finde den perfekte liggeposition. Med den integrerede slideback-funktion indstiller motoren selv både hoved- og fodende, så din rygsøjle bliver aflastet korrekt.

Nordlys topmadras – temperaturregulerende og vaskbart betræk

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte. 

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Aura kan fås i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Aura Nordlys

Fordele

 • Praktisk fjernbetjening
 • Naturligt og åndbart madrasmateriale
 • Oeko-tex-certificerede materialer
 • 7 komfortzoner

Ulemper

 • Højere prisklasse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Aura Nordlys
Bedst til prisen

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation - seng med trykaflastende madras

Prestige Elevation er for dig, der ønsker en klassisk elevationsseng af god, dansk kvalitet. Sengen står solidt takket være trærammen på 20 cm og bunden med 42 lameller.

Norhland Prestige Eksklusiv Elevation
Bedst til prisen
 • Dansk kvalitet
 • Lydsvag motor med 5 års garanti
 • Styring via fjernbetjening eller mobil

Mere om Norhland Prestige Eksklusiv Elevation

Springmadrassen er udviklet, så den støtter din krop bedst muligt. Madrassens pocketfjedre tilpasser sig fleksibelt din krop, når du ændrer din position i sengen. Du vil også opleve, at de tungeste områder på kroppen vil synke længere ned i madrassen. På den måde får din krop optimal støtte, og du vil mærke mere komfort om natten.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 180x200
 • Højde: 68 cm
 • Tykkelse madras: 18 cm

Hvis du samsover, sørger pocketfjedrene for, at I ikke forstyrrer hinanden, når I vender jer rundt i sengen. Fjedrene arbejder nemlig kun der hvor kroppen faktisk belaster madrassen. Fjedrenes hårdhed definerer også sengens fasthed, som kan være enten medium eller fast, afhængig af dine præferencer.

Madrassen er polstret med et lag cooltex-skum på 25 mm, som har flere fordele. Det beskytter fjedrene, så de holder længere, og skulle der alligevel ske brud på fjedrene, kommer de med 25 års garanti. Det samme gør sengens ramme.

Cooltex-skum forbedrer også komforten i sengen. Samtidig har det en ventilerende virkning, og det afleder fugt, så madrassen forbliver frisk.

Med Prestige Elevation er du derudover sikret et støjsvagt og energibesparende design, da motoren er fra danske Linak.

Du kan elevere sengen ved hjælp af en trådløs fjernbetjening eller bruge den tilhørende app, som kan hentes på mobilen eller tabletten. Appen er brugervenlig og nem at gå til.

Prestige Elevation adskiller sig positivt fra andre modeller i forholdet mellem pris og funktionalitet. Du kan styre sengens funktioner via din smartphone og tablet, motoren er støjsvag og forstyrrer ikke i soveværelset og den er mere strømbesparende end andre modeller.

Funktionaliteten kommer også til udtryk i madrassens opbygning med fleksible pocketfjedre, der giver fri bevægelighed om natten. Madrassen, rammen og elevationen er skabt af solide materialer, der er nemme at vedligeholde, så du kan koncentrere dig om det vigtige – at hvile.

Prestige Elevation fås i følgende størrelser

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Eksklusiv Elevation

Fordele

 • Vedligeholdelsesfri og fuldstændig trådløs motor
 • Robust og holdbar træramme
 • Har lys under sig
 • God og stabil konstruktion

Ulemper

 • Nogle brugere kan have brug for tid til at vænne sig til madrassen
Bedste naturlige valg

Bruxelles Elevationsseng - fremstillet af naturlige materialer

En elevationsseng skal ikke kun sælge sig på de tekniske egenskaber, for den skal også kunne fungere som seng i praksis. Bruxelles Elevationsseng har målene 180×200 cm, er af høj kvalitet og produceret i Danmark, så du kan sove godt om natten.

Bruxelles Elevationsseng
Bedste naturlige valg
 • Naturlige latexmaterialer
 • Gode elevationsfunktioner
 • Økotex-certificeret

Mere om Bruxelles Elevationsseng

Med 5 komfortzoner sørger Bruxelles Elevationsseng for god søvn. Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten, og du kan ligeså vel bruge sengen til at slappe af, når du er vågen.

Topmadrassen er enhver sengs vigtigste tilbehør, og hos modellen her er den på 40 mm med en kerne af åndbart latexmateriale. På den måde kan din krop ånde, og der er ingen risiko for at blive for varm i løbet af natten.

SPECIFIKATIONER

 • Måler 180×200 cm
 • Højde: 36 cm (eksklusiv ben)
 • Fås i grå og sort

Der er 15 års garanti, og du får en 101 nætters prøveperiode. På den måde kan du tage dig god tid til at finde ud af, om det er den rigtige seng for dig. Skulle den ikke passe eller vise sig at være defekt, kan du bytte den uden problemer og starte forfra.

Motoren er af høj, dansk kvalitet. Det vil sige, at du helt gnidningsfrit kan benytte dig af elevationssengens funktioner. Sengen er bygget af kvalitetsmaterialer, og alle tekstiler er Oeko-tex-certificerede.

Takket være den nyeste viden om søvn og sovekomfort er sengen produceret med det formål, at du skal have et godt og sundt indeklima. Topmadrassen er lavet af naturlige materialer, og den giver dig en blød og behagelig overflade at hvile på.

Betrækket på topmadrassen er lavet af naturlige træ- og polyesterfibre, og latex er et åndbart naturmateriale. På den måde får du den bedst mulige varmeledning og ventilation.

Sengens madras er fremstillet med en kerne af pocketfjedre. Det giver en god trykfordeling, og alle fjedrene er individuelt syet ind i poser i selve madrassen. Det giver dig 5 komfortzoner, og madrassen kan tilpasse sig din krop. Du får den støtte, du har brug for, hver eneste nat, uanset hvordan du ligger, eller hvor meget du vender dig.

Fordele og ulemper ved Bruxelles Elevationsseng

Fordele

 • Billig elevationsseng
 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøveperiode
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Ingen antiskrid
Bedste luksusvalg

Copenhagen Royal Elevationsseng - luksusmodel med elevation

Copenhagen Royal Elevationsseng er skabt, så du hver aften kan komme i seng og sove lige så godt som dagen forinden. Den sørger for, du altid er udhvilet og klar til hverdagens aktiviteter og ærinder.

Copenhagen Royal Elevationsseng
Bedste luksusvalg
 • Madras med trykfordelende egenskaber
 • Fremragende dansk design
 • Solid og holdbar ramme

Mere om Copenhagen Royal Elevationsseng

Den danskproducerede seng sikrer dig den bedst mulige kvalitet, og alle materialerne er Oeko-tex-certificerede. Topmadrassen på 40 mm er produceret af latex, der er et godt og åndbart naturmateriale. Det tilhørende betræk er lavet af naturlige træ- og polyesterfibre, så du er sikret åndbarhed og varmeledning.

SPECIFIKATIONER

 • Måler: 180×200 cm
 • Kommer i 4 forskellige farver (grå, antracit, sort, beige)
 • Højde: 44 cm (eksklusiv ben)

Madrassen er ikke kun beregnet til at føles behagelig. De 7 komfortzoner er udviklet til at give dig den støtte, du har brug for, uanset hvordan du ligger i sengen.

Komfortzonerne fordeler vægten, så din ryg støttes når du sover, og trykfordelingen tilpasser sig efter behov.

Det hele er beregnet til at sikre dig den bedst mulige søvnoplevelse hver nat.

Elevationssengen har en ramme fremstillet af solide og holdbare materialer, der sikrer dig en stærk og robust seng, der kan holde mange år frem.

Danske produkter er verdenskendt som kvalitetsprodukter, og det er ingen undtagelse her. Sengen kommer med en danskproduceret kvalitetsmotor, der sørger for, at du frit kan bruge alle sengens elektriske funktioner uden problemer.

Madrassen er lavet med Latex og Lux Pocket-fjedre. Der medfølger beslag til benene, og der er samtidig også indbygget antiskrid, så sengen står fast, ligegyldig hvor meget, du bevæger dig.

Der er 15 års garanti på sengen, 5 års garanti på motoren og så er der en 101 nætters prøveperiode. Det er din sikkerhed for, at sengen kan afprøves og returneres, hvis den viser sig at være defekt, eller hvis den ikke passer til dig alligevel.

Du skal sove godt, og det er lige det, elevationssengen her er bygget til. Et dansk produkt af højeste kvalitet og en række medfølgende garantier, så du uanset hvad er sikret den bedst mulige søvn.

Fordele og ulemper ved Copenhagen Royal Elevationsseng

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøveperiode
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Dyr model
Bedste budgetvalg

Urban - fornuftigt valg til budgetpris

Urban er et godt valg for personen, der vil have en behagelig enkeltseng med motor, der passer ind i budgettet.

Urban
Bedste budgetvalg
 • Kompakt størrelse til ethvert rum
 • Moderne design
 • Stærk ramme i massivt træ

Mere om Urban

Selv om prisen er lav, er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Man får en sengeramme med motor og madras, og der er to madrasser for den bedste komfort: Hovedmadrassen er skabt af pocketfjedre og skum, hvor fjedrene er varianter, der er mere fleksible end de klassiske. Dermed tilpasser de sig efter kroppens form, stilling og bevægelser. Topmadrassen er af skum og holder godt på varmen.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 120x200 cm

Herudover er motoren Linak, der er forbrugerens garanti for den bedste danske kvalitet. Motoren gør det muligt at hæve eller sænke fod- og hovedende, og elevationen foregår via den trådløse fjernbetjening.

Der ydes 5 års garanti på motoren og 15 år på rammen.

Urban måler 120 x 200 centimeter og er dermed en bred enkeltseng.

Fordele og ulemper ved Urban

Fordele

 • Prisbillig
 • Komfortabel skummadras med topmadras
 • Lydsvag drift
 • Trådløs drift

Ulemper

 • Færre funktioner sammenlignet med andre modeller
Bedste valg med ekstra længde

MasterBed Standard Air40 - ekstra lang model

MasterBed Standard Air40 er et godt valg til den forbruger, der ønsker en enkeltseng i elevations-format, som er lidt længere end normalt – sengen måler nemlig 210 cm.

MasterBed Standard Air40
Bedste valg med ekstra længde
 • Ekstra lang
 • Justerbare lameller
 • Allergivenlig latex-topmadras

Mere om MasterBed Standard Air40

Sengen kommer med ramme, der har justerbare lameller, og madras. Madrassen består af et intelligent fjedersystem, der former sig efter kroppen, og der er 5 komfortzoner. Komfortzonerne er områder, hvor der ydes ekstra støtte til kroppen.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 90x200 cm

Øverst ligger topmadrassen, som er en 4 centimeter høj 3D-variant i latex. Latexen sørger både for et allergivenligt og køligt klima i sengen – perfekt til enten allergikeren eller forbrugeren, der har tendens til at svede i løbet af natten.

Modellen kommer derudover med en motor fra kendte Linak, hvortil der ydes 5 års garanti.

MasterBed Standard Air40 måler 90 x 210 centimeter og er dermed en længere enkeltseng.

Fordele og ulemper ved MasterBed Standard Air40

Fordele

 • 3D topmadras
 • Let at justere
 • Vaskbart betræk
 • Lys under sengen
 • Trådløs styring

Ulemper

 • Sengen fås kun med én type topmadras (latex)
Bedste tilpasningsmuligheder

Dunlopillo Passion Elevationsseng - ekstra luksus i hverdagen

Dunlopillo er kendt for sine senge af høj kvalitet og Passion-udgaven er ingen undtagelse: Med hele 7 komfortzoner og 5 topmadrasser at vælge imellem, er du garanteret en skræddersyet seng.

Dunlopillo Passion Elevationsseng
Bedste tilpasningsmuligheder
 • 5 forskellige topmadrasser
 • Bæredygtigt produkt
 • Vaskbart betræk

Mere om Dunlopillo Passion Elevationsseng

Alle topmadrasserne har vend- og vaskbart betræk, hvoraf nogle betræk er varmeafledende. Modellen er desuden astma- og allergivenlig.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 180 x 200cm

Dunlopillo er også kendt for at være en bæredygtig sengeproducent, og bruger bl.a. naturlatex, som er et materiale, der giver en rolig søvn og tilpasser sig din krop, så du altid ligger behageligt. Sengene bliver produceret på en måde, så de skåner miljøet mest muligt og alle gummitræer, som bruges til naturlatex, er fra FSC certificerede plantager.

Med Dunlopillo Passion får du mange muligheder for at tilpasse seng til dine behov. Topmadrasserne, som fås i henholdsvis Original, Original Cool, Luxury, Supreme og Supreme Cool, indeholder alle særlige fibre, som, sikrer at madrassen holder formen i lang tid. Sengen er den dyreste i vores oversigt, og i dette tilfælde får du også, hvad du betaler for.

Fordele og ulemper ved Dunlopillo Passion Elevationsseng

Fordele

 • OEKO-TEX Standard 100 certificeret tekstil
 • Fremstillet af naturlige materialer
 • Udstyret med 7 unikke komfortzoner
 • Allergivenlig

Ulemper

 • Højere prisklasse
Bedste designmæssige valg

Kaagaard 380 - det elegante valg

Kaagaard 380 er et godt valg til forbrugeren, der gerne vil kombinere funktionalitet med design. Modellen er nemlig designet i en skandinavisk og minimalistisk stil.

Kaagaard 380
Bedste designmæssige valg
 • Flot design
 • Trykaflastende Unikka-madras
 • Vælg selv farve, gavl, ben og fasthed

Mere om Kaagaard 380

Man kan selv tilpasse farve, gavl og ben efter individuelle præferencer, og så er det muligt at vælge imellem flere fastheder i madrassen.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 200 x 90 cm

Den høje funktionalitet kommer til udtryk i madrassen, der er af topkvalitet. Her er tale om den allergivenlige og trykaflastende Unikka-latexmadras, der er 22 cm tyk. Latex-materialet er antibakterielt og sikrer samtidig et køligt klima, hvilket gør den ideel for allergikeren.

Herudover støtter den kroppen, og fjedersystemet har 7 såkaldte komfortzoner, som er områder, hvor der leveres ekstra støtte til kroppen.

Produktet leveres med lamelbund, hvoraf flere af lamellerne er justerbare.

Kaagaard 380 måler 90 x 200 centimeter og er dermed en enkeltseng.

Fordele og ulemper ved Kaagaard 380

Fordele

 • Antibakteriel og allergivenlig madras
 • Skandinavisk minimalistisk stil
 • Let at samle
 • Bred ramme i solidt træ

Ulemper

 • Hovedgærde ikke inkluderet
Bedste moderne valg

Nexus Excellent - markedets bedste garanti

Nexus Excellent er et godt valg, hvis man ønsker en enkeltseng i elevations-format, som kommer med en lang garanti (25 år), hvilket vidner om modellens holdbarhed.

Nexus Excellent
Bedste moderne valg
 • Lang garanti
 • Integreret natlys
 • Madras med pocketfjedre

Mere om Nexus Excellent

Produktet er moderne og har endda integreret natlys under bunden, som styres med fjernbetjeningen, der også regulerer elevations-delen, hvor hoved- og fodende kan løftes.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 90x200 cm

Der findes både en springmadras og en topmadras. Springmadrassen består af fleksible pocketfjedre og skum. Ovenpå er topmadrassen, der er fremstillet i latex med et CoolPlus-betræk, der leder både varme og fugt væk fra kroppen. Latex er derudover et antibakterielt og miljøvenligt materiale.

Der ydes 8 års garanti på motoren og 25 år på rammen.

Nexus Excellent måler 90 x 200 centimeter og er dermed en enkeltseng.

Fordele og ulemper ved Nexus Excellent

Fordele

 • Kraftig motor
 • Solid træramme
 • Betjenes med trådløs fjernbetjening

Ulemper

 • Ben skal tilkøbes
Bedste prisbelønnede design

Auping Original - ekstra lang

Auping Original er en elevationsseng i et enkelt-format, som emmer af stil og kvalitet – selve designet er prisbelønnet.

Auping Original
Bedste prisbelønnede design
 • Prisbelønnet design
 • Bæredygtige materialer
 • Motor kan styres via telefonen

Mere om Auping Original

Modellen er med sine 210 cm ekstra lang og kommer med ben og ramme. Farven er valgfri. Gavlen skal tilkøbes, hvis man ønsker at fuldende stilen. Der kan også tilkøbes matchende natborde.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner: 90x210 cm

Produktet leverer en høj komfort og stærk holdbarhed med sin spiralnetbund og bæredygtigt-fremstillede materialer. Madrassen har en kerne bestående af fleksible DPPS-fjedre, som kombinerer fast støtte og blød følelse. Fjedrene har via et støttezone-net til formål at give en ergonomisk placering for kroppen. Man kan tilvælge en endnu mere moderne madras, hvis man ønsker det.

Man styrer elevationen via den trådløse fjernbetjening, og henter man den tilhørende app, kan man også anvende telefonen som fjernbetjening.

Auping Original måler 90 x 210 centimeter og er dermed en ekstra lang enkeltseng.

Fordele og ulemper ved Auping Original

Fordele

 • Eksklusivt hovedgærde
 • Langtidsholdbare materialer
 • Fremragende sovekomfort
 • Floote buede ben

Ulemper

 • Højere prisklasse

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Heldigvis kommer de fleste sengekollektioner i alle størrelser. Generelt vil du kunne finde følgende størrelser: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210. Det er dog ikke alle, som kan tilbyde den sidste størrelse, der er den ekstra lange seng. Generelt vil en enkeltmandsseng være i målene 90-120×200. Hvis du gerne vil have lidt mere plads at vende dig på, er en trekvartmandsseng, der er på 140×200, et godt valg. Hvis du skal sove med en partner, anbefaler vi altid en dobbeltseng i størrelsen 160-180×200/210.

Uanset om du handler i Jysk, hos Bedre Nætter eller et andet sted, så er elevationssenge en jungle at begive sig ud i. Vi håber, at vores oversigt har hjulpet dig med at blive klogere på sengene og deres funktioner. Der er mange faktorer at tage med, når man kigger på de bedste elevationssenge, men når du først har prøvet en, er det svært at gå tilbage til en almindelig seng. Deres ekstra komfort og støtte er med til at gøre din søvn ekstra god.

Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Trustpilot

Trustpilot er en anerkendt webside, der samler anmeldelser af virksomheder og forretninger. Det gælder også for Bedre Nætter, der i gennemsnit modtager 4,7/5 stjerner baseret på knap 3.000 anmeldelser.

Anmeldelserne er fundet: Juni 2022
Du kan læse anmeldelserne her

Politiken

Politiken har beskrev i 2017 en artikel omhandlende verdens største søvnundersøgelse, hvori det blandt andet er beskrevet hvor mange timer du faktisk skal sove om natten.

Læs artiklen her 

FAQ

Hvilken elevationsseng er den bedste?
Det er meget individuelt, hvilken elevationsseng der er den bedste, men her er nogle forskellige, som vi kan anbefale: Ragna Fjord, Northland Prestige, Aura Älv, Northland Prestige Deluxe, Tempur Promise, Urban, Masterbed Standard, Wonderland Forte, Auping Royal og Dunlopillo.
Du skal vælge efter de behov, du har. Hvor mange komfortzoner skal der være? Hvilken fasthed skal madrassen have? Hvordan skal designet være? En seng skal både være funktionel og passe ind i dit soveværelse. Det er derfor også en god idé at tage designet i betragtning.
Hvilke elevationssenge er de bedste til voksne?
Det er igen individuelt, hvilke der er de bedste. Det kommer an på, hvad dine behov er. Vi anbefaler, at du kigger efter en elevationsseng med posefjedre, pocketfjedre eller multipocket-fjedre. Desuden skal motoren gerne være stabil og lavet af en kendt producent.
Anbefaler læger elevationssenge?
Elevationssenge kan være gavnlige for alle, men nogle får dem anbefalet af både sygeplejersker og læger. Det kan være en fordel for personer med piskesmæld, rygproblemer eller dårligt blodomløb. Ring dog altid først til din læge og forhør dig.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Tempur Promise

Auping Essential

Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Wonderland Forte 342 Elevationsseng

Krone Signatur Elevation

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme