Sidst opdateret den

Elevationssenge er for alle mennesker. De har vundet stort indpas i danskernes hjem, fordi de giver øget komfort og særlig god støtte. Og så er de også rigtig praktiske, når du gerne vil sidde op og læse en bog eller se på computeren i sengen.

Hvad betyder elevation?

En elevationsseng er en seng med motor. Den kan ikke bruges til at tøffe ned ad gaden med, men til at indstille madrassen i de rigtige højder til din krop. Den har derfor en elevationsmotor, som enten kan styres med en fjernbetjening eller fra et elektronisk objekt såsom din telefon eller tablet. Når du vil have hævet fx din fodende, så styrer motoren sengens lameller og skubber til madrassen, så du får den ønskede højde. Det giver den helt optimale støtte til din krop, så du sover godt hele natten igennem.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Søvn er yderst vigtigt for dit daglige velbefindende – du skal faktisk have mellem 6 og 8 timers søvn* som voksen. Den rigtige seng er en af de vigtigste faktorer for, at dette kan lykkes.

Desuden er en elevationsseng optimal for folk med visse fysiske problemer – fx piskesmæld, dårligt blodomløb eller generelle rygproblemer. Fordi du kan hæve både hoved- og fodende, kan du sikre dig, at dine skader får en så nænsom hvile som muligt gennem hele natten.

I denne elevationsseng-test præsenterer vi dig for seks forskellige modeller, så du kan blive klogere på, hvilken der passer til lige netop dit behov. Sengene ligger i forskellige prisklasser og har forskelligt design og funktionsmuligheder. De er allesammen rigtig gode senge, som vi kan stå inde for. Vi har her fremlagt dem alle, så du kan være helt forberedt, når du skal ud og investere i en ny elevationsseng.


Venus Pulse – Bedst i test

Venus elevationseng

Med en elevationsseng fra Venus betaler du for ekstra god kvalitet. Den har hele syv komfortzoner, hvor mange basismodeller kun har fem.

Den har en ekstra tyk ramme af svensk fyrretræ på 20 centimeter, som giver ekstra stærk holdbarhed. Selve elevationen kan du styre fra den smarte app, Linak Bed Control, med din telefon og tablet, så du slipper for at have en fjernbetjening til at ligge og fylde.

Det er Linak, som har produceret elevationsmotoren. Det er et dansk selskab oprindeligt fra Sønderjylland. Du får altså dansk kvalitet af en speciel kaliber her.

Køb en elevationsseng fra Venus, hvis du vil have god kvalitet, holdbarhed og ekstra luksus i kraft af app’en, som du kan styre motoren fra. Den ligger i den dyrere prisklasse, men man får også meget for pengene her.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Venus – Billigste prisSenses Classic elevastionsseng

Denne elevationsseng er en rigtig god standardmodel med alle de vigtigste basiselementer. Den ligger i den billigere ende, men er et rigtig godt bud til dig, som vil give dig i kast med elevationssenge, men endnu ikke tør investere i de helt dyre modeller.

Modellen har fem komfortzoner, som sørger for at støtte dig de vigtigste steder på kroppen, når du ligger ned. Du kan justere den, så dine fødder får en anden støtte end fx dit hoved, for hver kropsdel har brug for speciel støtte.

Du kan bruge elevationen med en fjernbetjening, som yderst støjsvagt hæver og sænker dig til din valgte position – på den måde forstyrrer du ingen, når du justerer sengen.

Køb en Venus, hvis du vil have en god basismodel, som kan det hele til en god pris. En rigtig god model til den person, som for første gang skal ud og købe elevationsseng.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Senses Lux – Luksus der er til at betaleSenses Lux elevationseng

Elevationssengen fra Senses Lux er en opgradering fra Senses Classic. Med hele syv forskellige komfortzoner er du sikret maksimal støtte – hvor de fleste senge kun har fem. Det giver støtte til dine vigtigste punkter i kroppen som nakke, skuldre, lænd, hofte og ben.

Elevationsmotoren i sengen kan styres fra din mobil eller tablet via app’en Linak Bed Control. Nemmere bliver det altså ikke. Den har endda den ekstra lækre detalje, at du kan tænde lys under sengen, så du altid kan finde ud til toilettet om natten.

Du kan få en Senses Lux i lige den størrelse, du ønsker – lige fra enkeltmandsseng, til trekvartmands- og dobbeltseng. Du kan også få den i ekstra lang på 180×210 cm.

Du skal vælge en Senses Lux-seng, hvis du vil have ekstra fokus på din krop med madrassens syv fokuspunkter. Den ligger i et rigtigt fornuftigt prisleje, som gør, at flere kan få fingrene i denne luksusmodel. Og så ser den også bare rigtig lækker ud.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Atlas – Det vanvittige tilbud

Atlas elevationsseng

Denne seng er absolut en favorit blandt forbrugere i Danmark. Med en billig pris og gode anmeldelser udgør denne seng den ypperste elite af elevationssenge.

Sengen er udstyret med 5 komfortzoner, hvorfor du er støttet uanset hvilken position du sover i. Og da det er helt normalt at ændre position i løbet af en nat, er det vigtigt at du er støttet uanset hvilken position du befinder dig i.

Springmadrassen er af højeste kvalitet. Pocketfjedrerne tilpasser sig din vægt og former og yder derfor en personlig støtte, optimeret til dig.

Med i købet får du en latextopmadras med en 40mm kerne og et betræk der kan vaskes. Topmadrassen er ekstremt vigtigt for din søvn, da denne står for ca. 50% af komforten. I dette tilfælde følger der er en kvalitets topmadras, som i hvert fald klarer sine 50% af støtten.

Motoren er en dansk Linka-motor, hvor der selvfølgelig hører en trådløs fjernbetjening med, så du ikke behøver tænkte på en forstyrrende ledning i løbet af din afslapning i sengen.

En super lækker seng, der henvender sig til alle! Sengen er lige nu på tilbud. Vores anbefaling lyder: køb den mens den er på tilbud. Det er nemlig en super behagelig seng, som sørger for, at du får det meste ud af dine 6-8 timers søvn.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Jupiter – Effektivitet

Venus

Elevationssengen fra Jupiter er monteret med en springmadras med en kerne af pocketfjedre med polyetherskum rundt om. Skummet er meget holdbart og er et godt match til en elevationsseng, hvor elevationsmotoren med tiden kan slide på en almindelig madras.

Med til sengen følger en trådløs fjernbetjening, så du hele natten igennem kan justere sengen efter dine behov. Den er støjsvag, så du ikke vækker din partner.

Selve springmadrassen har fem komfortzoner, og fjedrene reagerer på din kropsvægt, så du får den rigtige støtte, hver gang du vender dig i løbet af natten. Med til Jupiter elevationssengen følger en topmadras af latex, som giver ekstra komfort til selve madrassen. Den er åndbar, så du slipper for at svede for meget.

Køb en elevationsseng fra Jupiter, hvis du gerne vil have en elevationsseng, som ikke er for dyr, men som stadig kan de helt rigtige ting. Den lækre topmadras af latex er et lækkert element til sengen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Venus Plus – Mest eksklusive

Venus plus elevationsseng

Her finder du en dyrere seng, men som også har en hel række ekstra fordele med sig. Fra Venus til Venus Plus er der sket en opgradering, som har haft detaljen for øje.

Med til sengen følger en flot gavl i både hoved- og fodenden. Den er designet sådan, at du kan installere et fjernsyn nede i gavlen i fodenden, så du har det bedste udsyn til dagens nyheder, aftenens Netflix-afsnit eller børnenes tegnefilm søndag morgen. Hvis du vil skjule fjernsynet igen, kan du med en fjernbetjening køre det ned i gavlen, og det er slet ikke til at se.

Selve madrassen har også fået et løft. Den har en Cooltex-polstring, som gør, at du hverken får det for koldt eller for varmt. Topmadrassen har en latexkerne på hele 6 centimeter, hvilket giver dig ekstra støtte. Selve topmadrassens betræk består af antibakterielt stof. Der er altså kræset om de luksuriøse detaljer, der giver meget på den lange bane.

Du kan styre elevationsmotoren med din iPhone, og modellen afgiver et behageligt lys under sengen, hvis du skal op om natten. Køb sengen fra Venus Plus, hvis du vil have det bedste af det bedste. Med mulighed for fjernsyn i gavlen, som kan skubbes ned, og en ekstra støttende madras med Cooltex får du rigtig meget for pengene.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Sirius black – Kvalitet for pengene

Sirius Black

Endnu en dansk produceret seng. Og endnu en absolut forbruger favorit. Denne er nemlig genial, da producenten har taget den bedste sælgende kontinental seng og installeret en førsteklasses motor fra Linak, og udstyret den med de resterende nødvendige komponenter til en elevationsseng.

Denne seng ligger oppe i den dyre ende af elevationssenge, og grunden til det er meget simpel. Den er af ekstremt høj kvalitet og kvalitet koster. Derfor henvender sengen sig mere til dig, der har behov for ekstrem luksus i hverdagen, og ikke vil gå på kompromis med din kvalitetstid om natten.

I springmadrassen finder du 220 fjedre af højeste kvalitet pr m2. Disse fjedre udgør i alt fem støttende komfortzoner, hvorfor du er sikret en kvalitetssøvn hver nat du hopper i denne seng. Derudover kommer sengen med en topmadras med en latexkerne på hele 60mm.

Denne seng er som udgangspunkt en 1-personsseng, da den fås i størrelserne 80/90×200. Det er dog muligt at tilkoble 2 senge ved siden af hinanden, hvorfor begge personer vil have deres egen elevationsdel.

Konkluderet, får du en super lækker elevationsseng, der tilhører den absolutte elite af elevationssenge. Dyr, men det er i orden når kvalitet er så meget i orden.

PS. Super fedt navn til en seng, synes du ikke Harry Potter?

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Physio Natural – Verdens bedste seng

Denne seng skiller sig lidt ud fra de andre senge her i vores elevationsseng-test. For det første er modellen den dyreste i testen. For det andet er den udviklet i samarbejde med ortopædiske eksperter, hvorfor den tilhører den absolutte elite indenfor elevationssenge. Luksusklassen.

En Physio Natural består af en massiv ramme af fyrretræ på 10 centimeter. Den er yderst stærk og kan holde for evigt. Madrassen har en kerne af hele 500 pocketfjedre pr. m2 med polyetherskum rundt om. Det betyder luksusklasse. Både over og under pocketfjedrerne er der installeret et luftlag, som konstant ventilerer og bidrager til en fantastisk søvn.

Køb en elevationsseng fra Physio Natural, hvis du vil have verdens bedste seng, som har ekstra højde på benene og ekstra støtte i madrassen. Intet mindre.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL


Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Heldigvis kommer de fleste sengekollektioner i alle størrelser. Generelt vil du kunne finde disse størrelser: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210. Det er dog ikke alle, som kan tilbyde den sidste størrelse, der er den ekstra lange seng. Generelt vil en enkeltmandsseng være i målene 90-120×200. Hvis du gerne vil have lidt mere plads at vende dig på, er en trekvartmandsseng et godt valg. De ligger på 140×200. Hvis du skal sove med en partner, anbefaler vi altid en dobbeltseng i størrelsen 160-180×200/210.

Uanset om du handler i Jysk, på bedrenaetter eller et andet sted, så er elevationssenge en jungle at begive sig ud i. Vi håber, at vores elevationsseng-test har hjulpet dig til at blive klogere på sengene og deres funktioner. Der er mange faktorer at tage med, når man kigger på de bedste elevationssenge. Men når du først har prøvet en elevationsseng, er det svært at gå tilbage til en almindelig seng. Deres ekstra komfort og støtte er med til at gøre din søvn ekstra god. Sov godt!

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art6028170/Hvor-meget-s%C3%B8vn-har-vi-egentligt-brug-for

Denne side er anmeldt af: Amanda S. Schou 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Alexander er passioneret inden for fitness, og dyrker vægtløftning dagligt. Han har flere års erfaring med fitness, og en høj kendskab til alle typer formål med træning. Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS

Skriv en kommentar