Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Elevationssenge er for alle mennesker. De har vundet stort indpas i danskernes hjem, fordi de giver øget komfort og særlig god støtte. Og så er de også rigtig praktiske, når du gerne vil sidde op og læse en bog eller se på computeren i sengen.

Hvad betyder elevation?

En elevationsseng er en seng med motor. Den kan ikke bruges til at tøffe ned ad gaden med, men til at indstille madrassen i de rigtige højder til din krop. Den har derfor en elevationsmotor, som enten kan styres med en fjernbetjening eller fra et elektronisk objekt såsom din telefon eller tablet. Når du vil have hævet fx din fodende, så styrer motoren sengens lameller og skubber til madrassen, så du får den ønskede højde. Det giver den helt optimale støtte til din krop, så du sover godt hele natten igennem.

Hvilken elevationsseng skal jeg vælge?

Søvn er yderst vigtigt for dit daglige velbefindende – du skal faktisk have mellem 6 og 8 timers søvn* som voksen. Den rigtige seng er en af de vigtigste faktorer for, at dette kan lykkes.

Desuden er en elevationsseng optimal for folk med visse fysiske problemer – fx piskesmæld, dårligt blodomløb eller generelle rygproblemer. Fordi du kan hæve både hoved- og fodende, kan du sikre dig, at dine skader får en så nænsom hvile som muligt gennem hele natten.

I denne elevationsseng-test præsenterer vi dig for seks forskellige modeller, så du kan blive klogere på, hvilken der passer til lige netop dit behov. Sengene ligger i forskellige prisklasser og har forskelligt design og funktionsmuligheder. De er allesammen rigtig gode senge, som vi kan stå inde for. Vi har her fremlagt dem alle, så du kan være helt forberedt, når du skal ud og investere i en ny elevationsseng.


Ragna Nordlys – Bedste elevationsseng til prisen

 • Smart elevationsseng med mange funktioner
  Ragna Nordlys - 180x200

Derfor anbefaler vi denne elevationsseng:

 • 2 lag pocketfjedre i 7 komfortzoner
 • Indbygget elevationsmotor
 • Udviklet i samarbejde med førende eksperter
 • Med trådløs fjernbetjening og app
 • Gratis levering

Bemærk: Ragna Nordlys elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat med fra 35.995 kr. til 16.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Ragna Nordlys her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om:

Ragna Nordlys er en lækker, danskproduceret kvalitetsseng fra Nordic Dream. Elevationssengen består af en springmadras med pocketfjedre i 2 lag, der er inddelt i 7 unikke komfortzoner. Komfortzonerne er udviklet til at støtte bestemte områder af kroppen med tanke på god ergonomi. På den måde kan din krop slappe helt af, fordi vægtbelastningen er fordelt korrekt på madrassen.

Springmadrassen er udstyret med anti-skrid i øverste lag, så den medfølgende topmadras bliver liggende, uanset om du har en urolig nat. 

Latex kan anbefales, hvis du vil have ekstra støtte i løbet af natten. Materialet har en god trykaflastning, og det er åndbart og temperaturregulerende. Har du derimod tendens til at fryse lidt om natten, er memory-skum dejligt isolerende.

Kvalitets elevationsmotor

Elevation er en skøn funktion, der gør det meget nemmere at ligge, eller sidde, perfekt i din seng. Ragna Nordlys er udstyret med en smart elevationsmotor, som glidende indstiller din position, så du får den bedste støtte. Den smarte slideback-funktion sikrer, at din rygsøjle automatisk stabiliseres, når du justerer sengen.

Du kan indstille sengen med enten den trådløse fjernbetjening.

Den lydsvage motor sørger for, at sengen kan justeres, men den giver også et smart lys under sengen – på den måde har du mulighed for ekstra belysning om aftenen, eller hvis du skal op om natten. Du kan tænde lyset via app eller fjernbetjening.  

Nordlys Topmadras: Naturlig afkøling og åndbarhed

Udover komfortzonerne i selve madrassen har topmadrassen også indbyggede komfortzoner. Så kan du yderlige støtte op om kroppen og aflaste, så du bliver mere afslappet og sover bedre.

Topmadrassens betræk indeholder naturlig aktiv køling. Det holder madrassen på omkring 35-36 grader, hvilket er optimalt for den dybe søvn, også selvom din krop er varmere. Betrækket er også oeko-tex certificeret og kan tages af og vaskes.

Kernen i topmadrassen er af latex, der har mange små ventilerende huller. Det giver madrassen mulighed for at ånde, så varmen ledes væk. Materialet virker antibakterielt, da hverken husstøvmider, bakterier eller svampesporer kan leve i det, så derfor er det astma- og allergivenligt.

Hvis du i stedet for latex foretrækker memory skum, er det også muligt med denne seng. Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Ragna Nordlys vs. markedet

Elevationssengen Ragna Nordlys er en smart elevationsseng, der gør det nemt at ligge perfekt. Denne model kan fås i en række størrelser, så den passer ind i mange forskellige soveværelser. Du kan få sengen fra 80 x 200 cm og op til 210 x 210 cm. 

I forhold til andre modeller i oversigten byder Ragna Nordlys på mange smarte funktioner. Den er udviklet til at levere en fantastisk komfort, hvor der er fokus på detaljerne i det gode håndværk.

Ragna Nordlys kan fås i følgende størrelser:


Norhland Prestige Delux Elevation– Bedste valg hos Sengetid

 • Kvalitetsseng med trykaflastende madras

Norhland Prestige Delux Elevation

Bemærk: Norhland Prestige Delux Elevation elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 35.995 kr. til 14.495 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Derfor anbefaler vi denne elevationsseng:

 • Dansk kvalitet
 • To komfortable nakkevip 
 • Velkendt opbygning
 • Styring via fjernbetjening, mobil eller tablet
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Delux Elevation her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om:

Prestige Delux Elevation er for dig, der ønsker en klassisk elevationsseng af god, dansk kvalitet. Sengen står solidt og sikkert takket være rammen af 20 cm træ og bunden med 42 lameller. 

Springmadrassen er udviklet, så den støtter din krop bedst muligt. Madrassens pocketfjedre tilpasser sig fleksibelt din krop, når du ændrer din position i sengen. Du vil opleve at synke længere ned i madrassen, hvor kroppen er tungest. På den måde får din krop støtte, og du vil mærke et større velbehag om natten. 

Hvis du samsover, sørger pocketfjedrene for, at I ikke forstyrrer hinanden, når I vender jer rundt i sengen. Fjedrene arbejder kun, der hvor belastningen fra kroppen finder sted. Fjedrene bestemmer også sengens fasthed, som kan være enten medium eller fast efter eget valg.

Komfortabel polstring

Madrassen er polstret med et lag cooltex-skum på 25 mm. Skummet har flere fordele. Det beskytter fjedrene, så de holder længere. Skulle der alligevel ske brud på fjedrene, kommer de med 25 års garanti. Det samme gør sengens ramme. 

Cooltex-skum forbedrer også komfortoplevelsen i sengen. Samtidig har det en ventilerende virkning, og det afleder fugt, så madrassen kan forblive frisk og holdbar. Polstringen medvirker til et sundt soveklima.

Danskproduceret motor

Med Prestige Delux Elevation er du sikret et støjsvagt design. Det har danske Linak sørget for i produktionen af sengens motor. Motoren er også gjort trådløs, og strømforbruget er reduceret, så den er mere energirigtig. 

Du kan elevere sengen ved hjælp af en trådløs fjernbetjening. En anden mulighed er at bruge den tilhørende app, som du kan hente på din mobil eller tablet. Appen er nem at gå til.

Prestige Delux Elevation vs. markedet

Prestige Delux Elevation adskiller sig positivt fra andre modeller gennem forholdet mellem pris og funktionalitet. Du kan styre sengens funktioner via telefon, smartphone og tablet. Motoren støjer og forstyrrer ikke i soveværelset, og den er mere strømbesparende end andre modeller. 

Funktionaliteten kommer også til udtryk i madrassens opbygning med fleksible pocketfjedre, der giver fri bevægelighed om natten. Madrassen, rammen og elevationen er skabt af solide materialer, der er nemme at vedligeholde, så du kan koncentrere dig om det vigtige – afslapning.

Som en ekstra gode får du 25 års garanti ved brud på fjedre eller ramme.

Prestige Delux Elevation kan fås i følgende størrelser

 


Aura Fjord – med 7 individuelle komfortzoner

Aura Fjord - 180x200

Derfor anbefaler vi denne elevationsseng:

 • Danskproduceret kvalitetsseng
 • Kvalitetselevationsmotor
 • Dobbelt lag af pocketfjedre
 • 7 individuelle komfortzoner
 • 25 års garanti

Bemærk: Aura Fjord boxelevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Dette betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 46.495 kr. til 19.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Se priser og tilbud på Aura Fjord her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om:

Leder du efter ergonomisk komfort i topklasse? Så er Aura Fjord et rigtig godt bud. Elevationssengen er udviklet af danske Nordic Dream i samarbejde med dygtige sengeeksperter. Derfor er der ekstra fokus på den gode komfort, så du kan ligge behageligt hele natten.

Sengens madras kan fås i tre forskellige fastheder, alt efter din vægt. Med den rigtige fasthed vil du opleve den bedste støtte til din krop, fordi madrassen kan holde din rygsøjle plan.

Aura Fjord består af en solid boxmadras med indbygget elevationsmotor. Boxmadrassen har 2 lag pocketfjedre, der er fordelt over 7 forskellige zoner.

7 ergonomiske komfortzoner

De 7 komfortzoner byder på hver deres fasthed, så din krop kan ligge ergonomisk korrekt. Det betyder, at sengen er fastere omkring din nakkeregion, lænd og hofter, hvor der naturligt også kommer mere tryk på madrassen.

Din nakke løftes, så dine skuldre kan slappe ordentligt af, og svajet i lænden får også støtte. Du lægger mest vægt i madrassen omkring dine hofter, og derfor er Aura Fjord også mest fast i dette område. På den måde får hele din krop den rette trykaflastning.

Glidende indstilling med danskproduceret motor

Den hårdføre elevationsmotor er integreret i boxmadrassen. Motoren er solid og der gives 5 års garanti på produktet. 

Når du skal indstille din Aura Fjord elevationsseng, foregår det let, enkelt og trådløst med den praktiske fjernbetjening. Motoren har glidende justering, så du nemt kan finde din perfekte liggeposition. Med den integrerede slideback-funktion indstiller motoren selv både hoved- og fodende, så din rygsøjle bliver aflastet korrekt, når du benytter dig af justeringen. 

Fjord topmadras – ErgoFlex-skum med en hård og blød side

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen bliver transporteret væk i løbet af natten. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning, og den faste side er flad, hvilket gør madrassen mere solid. Er du til en traditionel topmadras, er Ergoflex fra Nordic Dream helt sikkert noget for dig.

Aura Fjord kan fås i følgende størrelser:

90 x 200 cm
90 x 210 cm
180 x 200 cm
180 x 210 cm


Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D– Høj komfort med dobbeltfjedret boxmadras

Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D

Bemærk: Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D elevationssengen er i øjeblikket på tilbud hos forhandleren. Hvilket betyder at eksempelvis størrelsen 180 x 200 er nedsat fra 44.995 kr. til 19.995 kr. – De andre størrelser i denne model er også nedsat.

Derfor anbefaler vi denne elevationsseng:

 • Dansk kvalitet
 • Trådløs elevation
 • Dobbeltfjedret boxmadras
 • Valgfri ben i egetræ eller metal
 • 25 års garanti på ramme og fjedre

Se priser og tilbud på Norhland Prestige Luksus Boxelevation 2D her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Om:

I Prestige Luksus Boxelevation 2D har du en ergonomisk og funktionel seng. Boxmadrassen er udstyret med pocketfjedre i to lag, som er et moderne valg af fjedre til kvalitetssenge.

Fjedrene går individuelt ind og mindsker trykket på kropsdele, der har behov for det. Du får støttet din nakke, skuldre, ryg og hofte, mens du sover. En anden styrke ved fjedrene er, at de er meget solide og holdbare. De er hver især beskyttet af stof, og de arbejder ikke alle hele tiden. Som bonus gør stofposen omkring fjedrene dine bevægelser støjsvage om natten.

For at sikre en langtidsholdbar madras er fjedrene beskyttet af 25 mm cooltex-skum. Skummet har en ventilerende og fugtafledende egenskab og medvirker til et godt soveklima.

Sengens 32 cm boxmadras hviler på en stabil 13 cm træramme, som kommer med 25 års brudgaranti. Det samme gør fjedrene.

Trådløs elevation med slideback

Prestige Luksus Boxelevation 2D har praktisk slideback-funktion. Når du eleverer sengen, vil du derfor fortsat være i samme afstand til dit sengebord. Du kan bruge elevationen via fjernbetjening eller en app fra din tablet eller smartphone.

Selve motoren har også et tidssvarende design, der støjer mindre og sparer på strømmen. Motoren kræver ingen vedligeholdelse.

Tilpas sengen til dit soveværelse

Du kan vælge Prestige Luksus Boxelevation 2D i en af fem farver, så den passer ind i dit soveværelse. Suppler med ben i egetræ eller metal. Egetræsbenene går godt i spænd med en nordisk indretningsstil, mens metalbenene har et mere industrielt udtryk.

Du kan også tilkøbe sengegavl i din valgte farve som en ekstra detalje i soveværelset. Gavlen har en fin og enkel struktur. Sengen er nem at samle uden brug af værktøj.

Prestige Luksus Boxelevation 2D vs. markedet

Prestige Luksus Boxelevation 2D har et gennemført design af gedigen kvalitet. Sengens fjedre er blandt markedets bedste til at trykaflaste kroppen. Pocketfjedrene mindsker belastningen på blandt andet skuldre og nakke, så kroppen slapper bedre af. Det giver dig de bedste forudsætninger for at sove igennem om natten. Fjedrene kommer med 25 års garanti.

Elevationen er også behagelig, da den fungerer trådløst og mere støjsvagt end de fleste. Du kan bruge en fjernbetjening eller hente en app på din telefon eller smartphone. Nemt og bekvemt.

Her får du en seng, der lever fuldt op til prisen, og som kan være en investering for livet.

Prestige Luksus Boxelevation 2D kan fås i følgende størrelser


Bruxelles Elevationsseng – Bedste billige elevationsseng

 • Elevationsseng af naturlige materialer

Bedworld Bruxelles

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Derfor anbefaler vi Bruxelles Elevationsseng

En elevationsseng skal ikke kun sælge sig på sine tekniske egenskaber, for den skal også kunne fungere som seng i praksis. Bruxelles Elevationsseng har målene 180×200 cm og er danskproduceret af højeste kvalitet, så du kan sove godt om natten. Det er slut med at vågne som prinsessen på ærten øm over det hele og med mærker fra nattens søvn.

Med sine 5 komfortzoner giver Bruxelles Elevationsseng dig den bedst mulige søvn. Der er ikke blevet gået på kompromis med kvaliteten, og du kan lige så vel bruge sengen til at slappe af imens du er vågen.

Topmadrassen er enhver sengs vigtigste tilbehør, og Bruxelles Elevationsseng er på 40 mm med en kerne af åndbart latexmateriale. På den måde kan din krop ånde, og der er ingen risiko for at blive for varm i løbet af natten.

Der er 15 års garanti på Bruxelles Elevationsseng, og du får 101 nætter prøvetid. På den måde kan du tage dig tid og finde ud af, om det virkelig er den rigtige seng for dig. Skulle den ikke passe til dig eller vise sig at være defekt, kan du bytte den uden problemer og starte forfra.

Bruxelles Elevationsseng vs. markedet

Bruxelles Elevationsseng har en motor af høj, dansk kvalitet. Det vil sige, at du helt gnidningsfrit kan benytte dig af elevationssengens funktioner. Sengen er bygget af kvalitetsmaterialer, og alle tekstilerne er Oeko-tex-certificerede.

Takket være den nyeste viden om søvn og sovekomfort er sengen produceret med det formål, at du skal have et godt og sundt indeklima. Topmadrassen er lavet af naturlige materialer, og den giver dig en blød og behagelig overflade at hvile på.

Betrækket på topmadrassen er lavet af naturlige træ- og polyesterfibre, og latex er et åndbart naturmateriale. På den måde får du den bedst mulige varmeledning og ventilation af din seng.

Sengens madras er fremstillet med en kerne af pocketfjedre. Det giver en god trykfordeling, og alle fjedrene er individuelt syet ind i poser i selve madrassen. Det giver dig 5 komfortzoner, og madrassen kan tilpasse sig din krop, som det er nødvendigt. Du får den støtte, du har brug for, hver eneste nat, uanset hvordan du ligger, eller hvor meget du vender dig.

Den robuste ramme er lavet af solide materialer, så du kan sove godt og roligt i lang tid fremover.

Fordele

 • Billig elevationsseng
 • 5 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøve
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Ingen antiskrid

Yderligere detaljer

 • Måler 180×200 cm
 • Højde: 36 cm (eksklusivt ben)
 • Kan fås i grå og sort

Tempur Promise – luksus i soveværelset

Tempur Promise – luksus i soveværelsetTempur Promise vil være et godt valg for den forbruger, som ønsker en absolut kvalitetsseng, der bidrager med luksus i soveværelset.

Den kommer med valgfri gavl og ben, således at man selv kan sætte sit præg på designet, og man kan også vælge fasthed efter personlig vægt.

Se priser og tilbud på Tempur Promise her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Komforten er i fokus: Modellen er bygget op som en dobbeltseng med en trykaflastende Tempur-madras samt en 7 centimeter høj topmadras, der begge støtter kroppen der, hvor den har brug for det.

Eftersom produktet er en elevationsseng, kommer den med en motor, der kan regulere højde på hoved- og benende, og denne styres via en fjernbetjening. Man kan endda anvende telefonen som fjernbetjening via en app. Motoren har en garanti på 5 år og selve rammen på 10 år.

Tempur Promise måler 180 x 200 centimeter og er dermed en dejlig bred dobbeltseng i elevations-format.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Luksus-variant
 • Høj valgfrihed
 • Trykaflastende Tempur-madras
 • Kan styres via app
 • Garanti på 10 år

Urban – fornuftigt valg til budgetpris

Urban – fornuftigt valg til budgetprisUrban vil være et godt valg for den, der ønsker en komfortabel enkeltseng med motor, som ikke stjæler hele budgettet.

Selv om prisen er lav, er der ikke gået på kompromis med kvaliteten. Man får en sengeramme med motor og madras, og der findes to madrasser for den bedste komfort: Hovedmadrassen er skabt af pocketfjedre og skum, og disse fjedre er små varianter, som er mere fleksible end de klassiske. Dermed tilpasser de sig efter kroppen og dens bevægelser. Topmadrassen er af skum og giver et lunt klima.

Se priser og tilbud på Urban her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Herudover er motoren en Linak-motor, der er forbrugerens garanti for den bedste danske kvalitet. Motoren gør det muligt at hæve eller sænke fod- og hovedende, og elevationen foregår via den trådløse fjernbetjening.

Der ydes 5 års garanti på motoren og 15 år på rammen.

Urban måler 120 x 200 centimeter og er dermed en bred enkeltseng.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • God pris
 • Pocketfjedre
 • Linak-motor
 • Trådløs fjernbetjening
 • 15 års garanti

MasterBed Standard Air40 – ekstra lang model

MasterBed Standard Air40 – ekstra lang modelMasterBed Standard Air40 vil være et godt valg til den forbruger, der ønsker en enkeltseng i elevations-format, som er lidt længere end normalt – denne måler nemlig 210 centimeter.

Den kommer med ramme og madras, og rammen har justerbare lameller. Madrassen består af et intelligent fjedersystem, der former sig efter kroppen, og der findes 5 komfortzoner. Komfortzonerne er områder, hvor der ydes ekstra støtte til kroppen.

Se priser og tilbud på MasterBed Standard Air40 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Øverst ligger topmadrassen, som er en 4 centimeter høj 3D-variant i latex. Latexen sørger både for et allergivenligt og køligt klima i sengen – perfekt til enten allergikeren eller forbrugeren, der har tendens til at svede under søvnen.

Modellen kommer med den kendte Linak-motor, som både er smidig og støjsvag. Der ydes 5 års garanti på motoren og 15 år på rammen.

MasterBed Standard Air40 måler 90 x 210 centimeter og er dermed en længere enkeltseng.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Ekstra lang
 • Justerbare lameller
 • Madras med komfortzoner
 • Allergivenlig latex-topmadras
 • Linak-motor

 


Dunlopillo Passion Elevationsseng – ekstra luksus i hverdagen 

Dunlopillo Passion Elevationsseng – ekstra luksus i hverdagen Derfor anbefaler vi denne elevationsseng:

 • 5 forskellige topmadrasser
 • Vaskbart og vendbart betræk
 • Bæredygtigt produkt 
 • 7 komfortzoner
 • Asta- og allergivenlig

Se priser og tilbud på Dunlopillo Passion Elevationsseng her:

i samarbejde med PriceRunner

Om: 

Dunlopillo er kendt for sine senge af høj kvalitet. Og denne Passion-udgave er ingen undtagelse: Med hele 7 komfortzoner og 5 topmadrasser at vælge imellem, er du nærmest garanteret en skræddersyet seng. Alle topmadrasserne har vend- og vaskbart betræk, hvoraf nogle betræk er varmeafledende. Denne model er desuden astma- og allergivenlig. Dunlopillo er også kendt for at være en bæredygtig sengeproducent, og bruger bl.a. naturlatex. Dette materiale giver en rolig søvn og tilpasser sig din krop, så du altid ligger behageligt. Sengene bliver produceret på en måde, så de skåner miljøet mest muligt. Og alle gummitræer som bruges til den særlige naturlatex, er fra FSC certificerede plantager. 

Dunlopillo Passion Elevationsseng vs. Markedet 

Med Dunlopillo Passion, får du luksus og atter luksus. Der er så mange muligheder for at tilpasse denne seng, at du næsten ikke kan gå galt i byen. Topmadrasserne, som fås i henholdsvis Original, Original Cool, Luxury, Supreme og Supreme Cool, indeholder alle særlige fibre, som sikre at madrassen holder formen i lang tid. Sengen er den dyreste i testen, og i dette tilfælde får du også hvad du betaler for.


Kaagaard 380 – det elegante valg

Kaagaard 380 – det elegante valgKaagaard 380 vil være et godt valg for den forbruger, der gerne vil kombinere funktionalitet med design. Modellen er nemlig virkelig flot og designet i moderne skandinavisk minimalistisk stil. Man kan selv tilpasse farve, gavl og ben efter individuelle præferencer, og så er det muligt at vælge imellem flere fastheder i madrassen.

Se priser og tilbud på Kaagaard 380 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Den høje funktionalitet kommer til udtryk i madrassen, der er af topkvalitet. Her er tale om den allergivenlige og trykaflastende Unikka-latexmadras, der er 22 centimeter tyk. Latex-materialet er antibakterielt, hvilket gør den ideel for allergikeren, men dette materiale sikrer også et køligt klima. 

Herudover er den meget støttende for kroppen, og fjedersystemet har 7 såkaldte komfortzoner. Disse er områder, hvor der leveres ekstra støtte til kroppen.

Produktet leveres med lamelbund, hvoraf flere af lamellerne er justerbare.

Kaagaard 380 måler 90 x 200 centimeter og er dermed en enkeltseng.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Flot design
 • Vælg selv farve, gavl, ben og fasthed
 • Trykaflastende Unikka-madras
 • Antibakteriel latex
 • 7 komfortzoner

Nexus Excellent – markedets bedste garanti

Nexus Excellent – markedets bedste garantiNexus Excellent vil være et godt valg, hvis man ønsker en enkeltseng i elevations-format, som kommer med en meget lang garanti – denne ligger på 25 år, hvilket vidner om, at modellen er utrolig holdbar.

Produktet er herudover meget moderne og har endda integreret natlys under bunden. Dette styres med fjernbetjeningen, som også regulerer elevations-delen, hvor hoved- og benende kan løftes.

Se priser og tilbud på Nexus Excellent her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Der findes både en springmadras og en topmadras, og springmadrassen består af fleksible pocketfjedre og skum. Ovenpå er topmadrassen, der er fremstillet i latex med et CoolPlus-betræk. Dette leder både varme og fugt væk fra kroppen. Latex er yderligere et antibakterielt materiale, der giver en høj miljøvenlighed, og så er det tillige afkølende for kroppen.

Der ydes 8 års garanti på motoren og 25 år på rammen.

Nexus Excellent måler 90 x 200 centimeter og er dermed en enkeltseng.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Lang garanti
 • Integreret natlys
 • Madras med pocketfjedre
 • Allergivenlig latex-topmadras
 • CoolPlus-betræk

Auping Original – ekstra lang i prisbelønnet design

Auping Original – ekstra lang i prisbelønnet designAuping Original er en elevationsseng i enkelt-format, som emmer af stil og kvalitet – selve designet er prisbelønnet.

Modellen er ekstra lang med 210 centimeter og kommer med ben og ramme. Farven er valgfri. Gavlen skal tilkøbes, hvis man ønsker at fuldende stilen. Der kan også tilkøbes matchende natborde. 

Se priser og tilbud på Auping Original her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Produktet leverer en høj komfort og stærk holdbarhed med sin spiralnetbund og bæredygtigt-fremstillede materialer. Madrassen har en kerne bestående af fleksible DPPS-fjedre, som kombinerer en fast støtte og en blød følelse. Fjedrene har via et støttezone-net til formål at give en helt ergonomisk placering for kroppen. Man kan tilvælge en endnu mere moderne madras, hvis man ønsker det.

Man styrer elevationen via den trådløse fjernbetjening, men henter man den tilhørende app, kan man også anvende telefonen som fjernbetjening.

Auping Original måler 90 x 210 centimeter og er dermed en ekstra lang enkeltseng.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Prisbelønnet design
 • Ekstra lang
 • Bæredygtige materialer
 • DPPS-fjedre
 • Motor kan styres via telefonen

Auping Essential – miljø-certificeret og designvinder

Auping Essential – miljø-certificeret og designvinderAuping Essential passer godt til det organiske soveværelse, der har brug for en elevationsseng i enkeltformat, som kommer med buede og bløde former. Sengen har vundet adskillige designpriser, herunder Red Dot Design Award i 2012 og den hollandske designpris GIO.

Modellen er dertil ekstra lang med 210 centimeter, og der findes stor valgfrihed i designet – dermed kan man selv tilpasse den efter egne præferencer i forhold til design.

Se priser og tilbud på Auping Essential her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Man kan tillige vælge imellem 4 madrasser, der alle kommer med DPPS-fjedre. Disse består af et intelligent system, der tilpasser sig efter kroppen og dens bevægelser. Som en ekstra bonus er der tænkt meget over bæredygtighed i fremstillingen, og det er den første seng nogensinde med det eksklusive Cradle to Cradle Silver-certifikat. Derudover er den CO2-neutral.

Der ydes 5 års garanti.

Auping Essential måler 90 x 210 centimeter og er dermed en ekstra lang enkeltseng.

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Har vundet flere designpriser
 • Længere model
 • DPPS-fjedre
 • Cradle to Cradle Silver-certifikat
 • CO2-neutral

Copenhagen Royal Elevationsseng – lækker luksusmodel med elevation


Bedworld Copenhagen Royal

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Derfor anbefaler vi Copenhagen Royal Elevationsseng

Copenhagen Royal Elevationsseng er skabt, så du hver aften kan komme i seng og sove lige så godt som dagen forinden. Den skal holde dig udhvilet og klargøre dig til hverdagens strabadser.

Den danskproducerede seng sikrer dig den bedst mulige kvalitet, og alle materialerne er Oeko-tex-certificerede. Topmadrassen på 40 mm er skabt af åndbart latex, der er et godt og åndbart naturmateriale. Det tilhørende betræk er lavet af naturlig træ- og polyesterfibre, så du er sikret åndbarhed og varmeledning i god kvalitet.

Madrassen i Copenhagen Royal Elevationsseng er ikke kun beregnet til at føles godt. De 7 komfortzoner er udviklet til at give dig den støtte, du har brug for, uanset hvordan du ligger i sengen. Komfortzonerne fordeler vægten, så din ryg støttes når du sover, og trykfordelingen tilpasser sig efter behov.

Det hele er beregnet til at sikre dig den bedst mulige søvnoplevelse hver nat uden problemer.

Copenhagen Royal Elevationsseng vs. markedet

Copenhagen Royal Elevationsseng har en ramme fremstillet af solide og holdbare materialer. Det skal sikre dig en stærk og robust seng, der kan holde mange år frem.

Danske produkter er over hele verden kendt som kvalitetsprodukter, og det er ingen undtagelse her. Elevationssengen kommer med en danskproduceret motor af højeste kvalitet. Det sikrer dig, at du helt frit kan bruge alle sengens elektriske funktioner uden problemer.

Madrassen er lavet med Latex og Lux Pocket-fjedre. Der medfølger beslag til benene, og der er i Copenhagen Royal Elevationsseng indbygget antiskrid. Så står din seng fast, selv hvis et stræk-lagen hiver i madrasserne.

Der er 15 års garanti på sengen, og 5 års garanti på motoren. Du kan oveni have sengen på prøve i 101 nætter. Det er sikkerheden for, at du kan tillade at teste sengen eller senere skifte den ud, hvis den viser sig at være defekt eller have fejl.

Du skal sove godt, og det er lige det, elevationssengen her er bygget til. Et dansk produkt af højeste kvalitet og en række medfølgende garantier, så du uanset hvad er sikret den bedst mulige søvn.

Fordele

 • 7 komfortzoner
 • Allergivenlig
 • 101 nætters prøve
 • Danskproduceret
 • 15 års garanti

Ulemper

 • Dyr model

Yderligere detaljer

 • Måler: 180×200 cm
 • Kommer i 4 forskellige farver (grå, antracit, sort, beige)
 • Højde: 44 cm (eksklusivt ben)

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Heldigvis kommer de fleste sengekollektioner i alle størrelser. Generelt vil du kunne finde disse størrelser: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210. Det er dog ikke alle, som kan tilbyde den sidste størrelse, der er den ekstra lange seng. Generelt vil en enkeltmandsseng være i målene 90-120×200. Hvis du gerne vil have lidt mere plads at vende dig på, er en trekvartmandsseng et godt valg. De ligger på 140×200. Hvis du skal sove med en partner, anbefaler vi altid en dobbeltseng i størrelsen 160-180×200/210.

Uanset om du handler i Jysk, på bedrenaetter eller et andet sted, så er elevationssenge en jungle at begive sig ud i. Vi håber, at vores elevationsseng-test har hjulpet dig til at blive klogere på sengene og deres funktioner. Der er mange faktorer at tage med, når man kigger på de bedste elevationssenge. Men når du først har prøvet en elevationsseng, er det svært at gå tilbage til en almindelig seng. Deres ekstra komfort og støtte er med til at gøre din søvn ekstra god. Sov godt!

https://politiken.dk/forbrugogliv/sundhedogmotion/art6028170/Hvor-meget-s%C3%B8vn-har-vi-egentligt-brug-for


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 


 

Wonderland Forte 342 Elevationsseng – god komfort og pris

Wonderland Forte 342 ElevationssengDerfor anbefaler vi denne elevationsseng:

 • Trådløs fjernbetjening
 • Tilpasning af skulderzone
 • Kantstabil 
 • Vaskbar og vendbar madras 
 • 15 års garanti 

 

Om: 

Elevationssengen fra Wonderland er en komfortabel seng med de mest nødvendige funktioner. Sengen er lavet med en særlig fjedring, hvor kerneindlægget er et Standard Pocket indlæg med 5 vindinger. Senges madras kan bestilles med tre forskellige fastheder: medium, fast og ekstra fast. Du vælger selv, hvilken type, der passer bedst til dig, inden du køber sengen. Topmadrassen er en Classic Pulse Latex madras med en højde på 6 cm. En af de særlige ting ved Forte 342 er det vaskbare og vendbare betræk. Det er nemt at tage af og lægge i vaskemaskinen ved 60 grader. Sengen har et klassisk udtryk, som passer ind i ethvert soveværelse. Du kan tilkøbe matchende ben og sengegavl. 

Wonderland Forte 342 vs. Markedet 

Wonderland Forte 342 skiller sig bl.a. ud ved at være kantstabil, den har særlig komfort omkring skulderzonen og så er det vaskbare og vendbare betræk en rigtig god feature. Det sikrer et rent sovemiljø og minimal gene fra støv og urenheder. Desuden kan du vælge mellem op til 10 forskellige farver. Der er 15 års garanti på denne model, så det er en seng du kan få glæde af længe. Prisen ligger i en lave ende af skalaen. 

Auping Royal Seng 

Auping Royal Seng – en konge værdigDerfor anbefaler vi denne elevationsseng:

 • 5 justerbare zoner med 5 motors elevation
 • Tilpasning af skulderzone 
 • Indbygget vækkeur
 • Auping Connect 
 • 90-dages ombytningsret 

Om: 

Hvis du er til lidt ekstra luksus, når du skal sove, er Auping Royal Elevationsseng lige sagen. Ved køb af denne seng, får du ikke kun komfort, men faktisk kan du indstille senge til at passe præcis til din krop. Sengen er fyldt med den nyeste teknologi, som sørger for, at du har de bedste forudsætninger for en fantastisk nattesøvn. Sengen kan justeres på flere måder, og du vælger selvfølgelig selv, hvordan du får sengen til at passe til netop dit behov. F.eks. kan du indstille skulderzonen, og der er ekstra støtte til området omkring lænden. Herforuden er det muligt at tilpasse knæhøjden. Som noget helt særligt kan du indstille din Auping Royal til at huske både din sove- og siddestilling. På den måde slipper du for at bruge tid på at justere og tilpasse sengen hver dag. 

Auping Royal vs. Markedet 

Med Auping Royal får du din egen personlige kammertjener, som går langt for at sikre dig nogle gode timer i sengen. Muligheden for at indstille sengen til dit behov og din krop, gør Auping Royal til noget helt specielt. Udover at den husker, hvordan du ligger og sidder, så kan du få madrassen i fire fastheder: soft, medium, fast og ekstra fast. Prismæssigt ligger i den høje ende af skalaen, men får masser af tilpasningsmuligheder og 90-dages ombytningsret. 


NORLAND Luksus EL Box 2D 180×200 cm

NORLAND Luksus EL Box 2D 180×200 cm er en topmodel hos sengetid. Der er tale om en elevationsseng, hvor både kvalitet og komfort er i højsædet. Du får det bedste af det bedste og er sikret en fantastisk nattesøvn langt ud i fremtiden. 

NORLAND Luksus EL Box 2D kan styres med en app. Alt er samlet i én boks, så dine madrasser ikke skrider. 

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Topmodel
 • Lækkert dansk design og dansk produktion
 • Motor og elektronik fra danske LINAK 
 • Alt samlet i en box
 • Dobbelt lag fjedre
 • 25 års garanti

NORLAND Luksus EL Box 2D 180×200 cm vs. markedet

NORLAND Luksus EL Box 2D 180×200 cm ligger prismæssigt i den høje ende ift. de andre elevationssenge på markedet. Dette skyldes dog også, at der er tale om en topmodel, hvor der ikke er gået på kompromis med en eneste ting ift. kvalitet. 


NORLAND Eksklusiv EL Box 2D 180×200 cm

NORLAND Eksklusiv EL Box 2D er en af topmodellerne hos Sengetid. Sengen er bygget til at skulle kunne tilfredsstille netop dine behov. NORLAND Eksklusiv EL Box 2D er bygget med dobbelt lag fjedre og samlet i én box, så din komfort er i top. 

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Topmodel
 • God motor fra danske LINAK med 5 års garanti
 • Alt er samlet i én boks
 • Styring via app på mobil eller tablet
 • Med 25 års garanti

NORLAND Eksklusiv EL Box 2D 180×200 cm vs. markedet

NORLAND Eksklusiv EL Box 2D 180×200 cm er en af dyre elevationssenge på markedet, men det er også en særligt god elevationsseng. Du får i modsætning til nogle af de andre elevationssenge i dette overblik hele 25 års garanti, hvilket også medfører en økonomisk sikkerhed for dig. 


NORLAND Cloud EL Box 2D 180×200 cm

NORLAND Cloud EL Box 2D er en topmodel. Elevationssengen kan styres via en app på din mobil eller tablet, så det bliver ikke meget nemmere. 

Denne elevationsseng er bygget med dobbelt lag fjedre og elektronik fra dansk LINAK og fås inkl. en ventilerende latex topmadras, som garanterer din ultimative komfort. 

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Topmodel
 • Er inkl. ventilerende latex topmadras
 • Dansk design og produktion
 • Højkvalitets motor fra LINAK med 5 års garanti
 • Dobbelt lag fjedre

NORLAND Cloud EL Box 2D 180×200 cm vs. markedet

NORLAND Cloud EL Box 2D 180×200 cm er en af de billigste elevationssenge på markedet netop nu, da sengen er sat ned med 52 % på tilbud. Der er dog tale om en topmodel i utroligt høj kvalitet, så du har her mulighed for at gøre et enormt godt køb. 


Krone Signatur Elevation 

Norhland Signatur Luksus Elevation

Krone Signatur Elevation er en elevationsseng, som fungerer via de nyeste teknologier. Blandt andet kan elevationssengen justeres via en app på din mobil eller tablet. 

Krone Signatur Elevation er lavet i nogle enormt lækre materialer. Bl.a. har sengen egetræsben. 

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Bedste elevationsseng til prisen
 • Dansk produceret
 • Enormt god motor fra LINAK
 • Med 5 komfortzoner
 • Med 15 års garanti
 • Kan styres via app på mobil eller tablet

Krone Signatur Elevation vs. markedet

Krone Signatur Elevation er blevet vurderet til ”bedst til prisen”, hvilket i den grad siger noget om sengen vs. markedet. Krone Signatur Elevation er det rette valg for dig, som vil have mest muligt for pengene. Sengen er langt billigere end de andre elevationssenge i tilsvarende størrelser, men sikrer dig stadig høj kvalitet. 


Krone Natur Elevation

Norhland Prestige Natur Elevation

Derfor anbefaler vi denne elevationsseng: 

 • LINAK motor – Dansk kvalitet m. 5 års fuld garanti
 • Kan styres fra APP via telefon eller tablet
 • Ventilerende latex topmadras med betræk af naturlig bambus, på hele 9 cm.
 • 5 komfortzoner
 • 15års GARANTI

Om: 

De 5 zoner med pocketfjedre giver maksimal trykaflastning der, hvor kroppen vejer ekstra tungt i madrassen. Den egner sig derfor også til dem, der har brug for ekstra støtte til diverse skavanker med ryg, hofter etc. Elevationssengen kan fås i forskellige hårdhedsgrader og de er: Medium, fast eller ekstra fast fasthed. Dette sikrer optimal støtte i forhold til din kropsvægt. Elevationssengen har en LINAK motor, der er driftssikker, støjsvag og trådløs. 

Krone Natur Elevation vs. Markedet 

Denne elevationsseng er en af topmodellerne i Krone serien og fås derfor ikke bedre indenfor denne serie af elevationssenge. Elevationssengen har en sublim liggekomfort og er trådløst styret via app fra mobilen eller tabletten. Sengen har maksimal komfort og fleksibilitet via dens 5-zone opdelte pocket fjedre system, der giver optimal støtte til kroppen. Sengen er desuden smuk og elegant i designet og passer ind i ethvert moderne og innovativt hjem. 


Krone Signatur Elevation Plus

Norhland Prestige Delux Elevation 180 x 200 cmKrone Signatur Elevation Plus er en af de bedste elevationssenge til prisen. Det er en elevationsseng, hvor komforten er i top. Du er derudover dækket ind, når det kommer til smarte teknologier og lækre materialer. 

Derfor anbefaler vi dette produkt:

 • Vurderet som ”Bedst til prisen”
 • Dansk produceret design
 • Du får en komplet seng inkl. topmadras og ben
 • Elektronik fra LINAK med 5 års garanti
 • Kan indstilles med app til mobil eller tablet
 • 5 komfortzoner at vælge mellem 

Krone Signatur Elevation Plus vs. markedet

Krone Signatur Elevation Plus 180×200 cm er en enormt billig elevationsseng, når man tager sengens kvalitet i betragtning. Netop derfor er denne seng også vurderet til ”Bedst til prisen”. Krone Signatur Elevation Plus ligger et sted i midten ift. de andre elevationssenge på markedet, men er billig ift. sengens størrelse. 

 


FAQ

🤔 Hvilke er de bedste elevationssenge?

Det er meget individuelt, hvad den bedste elevationsseng er. Vi præsenterer forskellige elevationssenge, som vi kan anbefale. Det er Ragna Nordlys, Northland Prestige, Aura Fjord, Northland Prestige Deluxe, Tempur Promise, Urban, Masterbed Standard, Wonderland Forte, Auping Royal, Dunlopillo og mange flere.

🧐 Hvordan vælger jeg en elevationsseng?

Du skal vælge efter de behov, du har. Hvor mange komfortzoner skal der være? Hvilken fasthed skal madrassen have? Hvordan ønsker du designet? En seng skal både være funktionel og passe ind i dit soveværelse. Det er derfor også en god idé at tage designet i betragtning.

🤩 Hvilke er de bedste elevationssenge til voksne?

Det er igen individuelt, hvilke der er de bedste elevationssenge. Det kommer an på, hvad dine behov er. Vi anbefaler, at du kigger efter en elevationsseng med posefjedre, pocketfjedre eller multipocket-fjedre. Desuden skal motoren gerne være stabil og lavet af en kendt producent.

🤓 Anbefaler læger elevationssenge?

Elevationssenge kan bruges af alle mennesker, men nogle får dem anbefalet af sygeplejerske eller læge. Det kan være en fordel for personer med piskesmæld, rygproblemer eller dårligt blodomløb. Du kan ikke få tilskud, men mange vil anbefale elevationssengen. Ring dog altid først til din læge eller fysioterapeut.

Denne side er anmeldt af: Amanda S. Schou 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar