Bedste Elevationsseng:
Opgrader dit soveværelse med en elevtionsseng

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

5 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Elevationssenge bliver betragtet som den mest luksuriøse sengetype, man kan få. De giver øget komfort og ekstra god støtte, idet du har mulighed for at justere din sidde- og liggeposition.

I vores oversigt præsenterer vi dig for seks forskellige modeller, så du kan blive klogere på, hvilken model, der passer bedst til lige netop dine behov. Sengene ligger i forskellige prisklasser og har forskellige designs og funktionsmuligheder. Alle sengene er af god kvalitet, som vi kan stå inde for.

Seneste ændring:

Vi har rykket Urban & MasterBed Standard Air40 til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

23. marts 2022

Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af elevationssenge, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.

Hvad skal man overveje, når man køber en elevationsseng?

 • Størrelse
  Elevationssenge fås i størrelser fra 80 x 200 cm til 210 x 210 cm, så de passer ind i stort set alle værelser. Overvej højden på din seng, som skal være proportionel med din højde + 20 cm.
  En seng på 80 cm i bredden er ofte tilstrækkeligt for en enkelt person, hvorimod en bredde på 160-180 cm anbefales for dobbeltsenge. Hvis du har mere plads i soveværelset og vil have et ekstra område at sprede dig på, eller hvis du eller din partner er 190 cm eller højere, anbefaler vi at gå efter en seng, der er 210 cm lang.
 • Funktioner
  Elevationssenge kommer med forskellige funktioner, der gør sengen mere komfortabel og nemmere at bruge. Hvis du nemt vil ændre din liggestilling, skal du kigge efter senge med fjernbetjeninger.
  De kan tilpasses med forskellige funktioner, herunder Bluetooth, så du kan bruge en app til at betjene sengen. Natbelysning er en anden funktion, elevationssenge kan have, som mange, sætter pris på.
  Det er også en god idé at sikre, at sengegavlen indeholder en madrasbremse, som holder madrassen på plads og forhindrer, at den glider rundt, når du vender dig om natten. Hver enkelt funktion kan have indflydelse på, hvor behagelig en oplevelse, du får.
 • Madras
  Madrassens fasthed og fleksibilitet er afgørende for komforten og derfor din søvnkvalitet. Elevationssenge kræver en fast madras for at holde dig på plads, og fordi de er så fleksible og reagerer på tryk, er madrasser med memory-foam veloplagte.
  Latex er ligeledes også et godt valg for en lang række sovestillinger og samtidig også for dem, der foretrækker en naturlig og allergivenlig madras. En hybridmadras kombinerer fordelene ved begge af de nævnte typer.
  Hybridmadrasser anbefales generelt til folk, der sover på ryggen, som har brug for mellemfaste til faste madrasser, der støtter lænden. Vi anbefaler, at du køber to madrasser med forskellige fasthedsgrader, og at du får fat i en forhandler, der giver dig mulighed for at udskifte den gratis, hvis du finder ud af, du har fået den forkerte fasthed.
 • Pris
  De dyre elevationssenge koster omkring 50.000 kr., er langtidsholdbare, har en stærk og støjsvag motor, er allergivenlige og OEKO-TEX-certificerede og har typisk ekstra indstillingsmuligheder. Selvom de billigere alternativer, der koster omkring 10-15.000 kr., har simplere designs, er mindre i størrelsen og har færre funktioner, er det stadig muligt at finde gode produkter.
 • Bruger- og ekspertanmeldelser
  Det er altid en god idé at kigge på butikkens eller forhandlerens Trustpilot, før du køber, da det kan hjælpe dig med at træffe det rigtige valg. Vurderinger og anmeldelser giver indikationer om et givent produkts kvalitet, leveringsmuligheder, garantier og om kundeservice er hjælpsom. Af de grunde har vi valgt at inkludere brugeranmeldelser, så du får det bedste udgangspunkt for at vælge den seng, der bedst passer til dig.

arrow-more

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

I vores research har vi fundet ud af, at selvom kvalitet naturligvis ikke er ens blandt de mange senge på det danske marked, så er der ofte en større forskel i pris, end vi ser i materiale, konstruktion og kvalitet af sengene, da mange funktioner og egenskaber ofte er ens på tværs af modeller og prisklasser, og producenten af sengene ofte er de samme på tværs af brands. Som følge heraf kan der være rigtig gode - og dyre - senge, som ikke er inkluderet her. En stor del af vores analyse er altså vægtet meget op på værdi for pengene.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte elevationssenge

Se hele tabellen

Mest komfortable valg test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Venus Elevationsseng - komfortabel med vaskbart betræk

 • 4,7/5 stjerner på TrustPilot

Leder du efter en luksus seng til soveværelset, så er Bedre Nætter Venus Elevationsseng et oplagt valg. Her er du sikret et kvalitetsprodukt, da det er Bedre Nætters mest solgte sengeserie, som over årene er blevet gennemtestet og afprøvet igen og igen. Så slut dig til de over 10.000 kunder, der hver nat sover i en Venus.

Bedre Nætter Venus Elevationsseng
Mest komfortable valg

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Venus Elevationsseng:

 • 25 års garanti på fjedere og rammebrud
 • 7 komfortzoner og justerbar madras-fasthed
 • Svanemærket og allergivenlig topmadras

Det skal du vide før du køber Venus

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 61 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • skridsikker *
 • type topmadras *: Latex
 • øko-certifikat *: Svanemærket, FSC- og OEKO-TEX-certificeret
 • garanti *: 25 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage
 • topmadras tykkelse *: 7 cm

Siden 2014 har Venus været Bedre Nætters bestseller. Du kan altså være sikker på at få et fantastisk kvalitetsprodukt, hvor der slås et slag for både komfort og sundhed.

Her er tale om en eksklusiv model til forbrugeren med et lidt højere budget, hvor sengen i forhold til konkurrenterne ligger i den dyre ende. Til gengæld får du en elevationsseng i høj kvalitet, der kan forbedre din søvnkvalitet markant.

Stærk dansk Linak-motor

Produktet er delt op i tre dele med en bund, en springmadras og en topmadras.

Bunden er bygget i en 20 centimeters tyk træramme af svensk fyrretræ og har en Linak motor, der sørger for elevationen. Den danske virksomhed, Linak, er anerkendt for at producere og levere avancerede løsninger, og deres motor i Venus sørger for støjsvage og gnidningsfrie bevægelser, så alt foregår uden, du lægger mærke til det. Motoren betjenes med den medfølgende trådløse fjernbetjening.

Det andet lag er springmadrassen, som er designet med syv komfortzoner. Det er standard for en seng i luksusklassen, og med et ekstra beskyttende lag rundt om madrassen øges komforten og ventilationen. De syv komfortzoner er særlige områder, hvor der ydes en krops-specifik aflastning til lemmerne. For eksempel får nakke og skuldre én type aflastning, mens ryggen får en anden, og fødderne en tredje. For dig betyder det, at hele kroppen får den rette støtte.

Fugtledende og Svanemærket topmadras

Det tredje lag hos Venus er topmadrassen, der er seks centimeter tyk og produceret af latex. I den forbindelse skal det nævnes, at nogle af forbrugerne savner en tykkere topmadras samt muligheden for at vælge en topmadras af skum i stedet.

Det særlige ved latex er, at det giver et køligt klima i sengen, mens en skummadras giver et lunere. Latex er naturligt, ventilerende og fugtledende, og derfor vil sveden hurtigere blive transporteret væk. Det giver et koldere – men sundere – sovemiljø. Topmadrassen er som en bonus svanemærket, hvilket er din garanti for, at kroppen hviler på en madras, der er fri for skadelige stoffer.

Med Venus får du en eksklusiv elevationsseng med masser af komfort, en stærk konstruktion og med sundhed og velvære i fokus.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Venus Elevationsseng

På Trustpilot bliver Bedre Nætter bedømt til 4,7/5 stjerner baseret på knap 3.000 anmeldelser, hvilket er rigtig højt. Vi har altså med et populært, anerkendt og veletableret brand at gøre, som er eksperter inden for søvn og søvnkvalitet.

Flere brugere nævner, at Bedre Nætter har afhjulpet deres søvnproblemer. Dertil bliver også kundeservicen fremhævet som værende noget ud over det sædvanlige.

Mere om Bedre Nætter Venus Elevationsseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 centimeter
 • 90 x 200 centimeter
 • 120 x 200 centimeter
 • 140 x 200 centimeter
 • 160 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter
 • 180 x 210 centimeter
 • 210 x 210 centimeter

Netfysioterapi's vurdering

På redaktionen har vi et meget positivt indtryk af Bedre Nætter Venus Elevationssengen, og du kan forvente en skøn luksus seng med alt, du behøver – og lidt til.

Vi er imponerede over den lydløse og stærke Linak-motor, som giver gnidningsfri betjening, der ikke forstyrrer. De fem års garanti på motoren vidner dertil om, at Bedre Nætter har stor tiltro til dens holdbarhed.

De syv komfortzoner skal også fremhæves, da de giver krops-dækkende komfort og støtte til alle dine lemmer. Derudover er det i vores optik et stort plus, at topmadrassen er svanemærket.

I den forbindelse skal det nævnes, at hele sengen er OEKO-TEX certificeret, hvilket betyder, at alle komponenter er fri for skadelig kemi.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Venus Elevationsseng

Fordele

 • Hypoallergen og OEKO-TEX certificeret topmadras
 • Vaskbart betræk
 • Solid og funktionel elevationsbase
 • Komfortabel

Ulemper

 • Ingen mulighed for at vælge anden type topmadras end latex
Bedste valg for high-end funktioner test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Ragna Nordlys - prisvenlig elevationsseng med tilhørende fjernbetjening

Ragna er en danskproduceret kvalitetsseng fra Nordic Dream. Elevationssengen består af en springmadras med pocketfjedre i 2 lag, der er inddelt i 7 komfortzoner. Komfortzonerne er udviklet til at støtte bestemte områder af kroppen med tanke på god ergonomi.

Ragna Nordlys
Bedste valg for high-end funktioner

Dagens bedste priser og tilbud på Ragna Nordlys:

 • Udviklet af eksperter inden for området
 • Justerbar fasthed af madrassen
 • Airflow-skum af høj kvalitet

Mere om Ragna Nordlys

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 68 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex 100-certificeret
 • garanti *: 5 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Din krop kan altså slappe helt af fordi vægtbelastningen er fordelt korrekt på madrassen.

Springmadrassen er udstyret med et lag anti-skrid øverst, så den medfølgende topmadras bliver liggende, selv hvis du urolig om natten.

Ragnas standard topmadras er af latex, men det er også muligt at vælge en af memory-skum. Latex anbefales, hvis du vil have ekstra støtte i løbet af natten. Materialet har god trykaflastning, og det er åndbart og temperaturregulerende. Har du derimod tendens til at fryse om natten, er memory-skum isolerende og derfor et bedre valg.

Elevation er en skøn funktion, der gør det nemmere at ligge eller sidde perfekt i sengen. Ragna er udstyret med en smart elevationsmotor, som med glidende bevægelser indstiller din position, så du får den bedste støtte. Den smarte slideback-funktion sikrer, at din rygsøjle automatisk stabiliseres, når du justerer sengen.

Du kan indstille sengen med den trådløse fjernbetjening præcis efter dine behov.

Udover at sørge for, at sengen kan justeres, giver den støjsvage motor også lys under sengen – på den måde kan du få ekstra belysning om aftenen eller om natten, hvis du skal op. Lyset tændes via fjernbetjeningen.

Nordlys topmadras – god støtte til en fornuftig pris 

Nordlys fra Nordic Dream er til dig, der ønsker sig en topmadras med den nyeste teknologi. Topmadrassen består nemlig af 7 ergonomiske zoner, der giver dig de bedste forudsætninger for god søvn. Zonerne yder ekstra støtte til kroppen og aflaster i kroppens trykpunkter, så du får en mere afslappet sovestilling og sover bedre.

Dens betræk er aktivt kølende, og reagerer derfor på, om du har det enten for varmt eller for koldt i nattens løb. De teknologiske elementer sørger for at temperaturregulere madrassen, så dens temperatur holdes på 35-36 grader. Betrækket er også oeko-tex certificeret og vaskbart ved 40 grader.

Du kan vælge, om du vil have din topmadras med en kerne i naturlatex eller memory-skum. Naturlatex er et godt valg, hvis du ønsker et meget åndbart materiale, som afleder fugt og varme fra kroppen i løbet af natten. Latex giver desuden effektiv aflastning til kroppen, så du er sikret optimal støtte.

Memory foam former sig efter din krop, så du synker ned i madrassen. Det kan hjælpe med at forebygge kredsløbsproblemer og led- og muskelsmerter. Memory skum holder meget på varmen, så hvis du ofte får det varmt om natten, er det bedre at gå med en latex topmadras.

Ragna kan fås i følgende størrelser:

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Ragna Nordlys

Fordele

 • Støjsvag elevationsmotor
 • Trådløs fjernbetjening
 • Belysningsfunktion
 • Anti-slip-madras
 • Ergonomisk madras med pocketfjedre

Ulemper

 • Det kan være svært at justere lamellerne i sengen

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Ragna Nordlys
Bedst til prisen test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Norhland Prestige Delux Elevation - elevationsseng med trykaflastende madras

Prestige Elevation er for dig, der ønsker en klassisk elevationsseng af god, dansk kvalitet. Sengen står solidt takket være trærammen på 20 cm og bunden med 42 lameller.

Norhland Prestige Delux Elevation
Bedst til prisen

Dagens bedste priser og tilbud på Norhland Prestige Delux Elevation:

 • Dansk kvalitet
 • Lydsvag motor med 5 års garanti
 • Styring via fjernbetjening eller mobil

Mere om Norhland Prestige Delux Elevation

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 66 cm
 • Antal komfortzoner *: 11
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Wonderpur / Latex
 • topmadras tykkelse *: 8 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 (5 på motor) år
 • gratis prøveperiode *: 101 dage

Den 10 cm tykke madras på sengen kan fås i enten Wonderpur eller latex. Hvilket materiale du skal vælge afhænger i høj grad af dine søvnvaner og præferencer.

Latex er en fremragende leder af varme og fugt, hvilket gør det perfekt til dem, der sveder om natten eller bare føler sig generelt varme. Desuden har latex trykaflastende egenskaber, som kan hjælpe med at aflaste nakke og skuldre.

Hvis du er på udkig efter en madras af memory foam, der holder dig varm om natten og tilpasser sig din krop, er Wonderpur det perfekte valg. Den er blødere end latex, så du synker mere ned i madrassen, hvilket gør den ideel til personer, der let fryser eller ønsker en blød fornemmelse.

Hvis du samsover, sørger pocketfjedrene for, at I ikke forstyrrer hinanden, når I vender jer rundt i sengen. Fjedrene arbejder nemlig kun der hvor kroppen faktisk belaster madrassen. Fjedrenes hårdhed definerer også sengens fasthed, som kan være enten medium eller fast, afhængig af dine præferencer.

Til elevationssengen medfølger en 9 cm topmadras i enten wonderpur eller latex-skum, alt efter dine personlige præferencer. Topmadrassen er betrukket med et tekstil i bambus, som beskytter skummaterialet.

Latex-skum regulerer varme og fugt, så du kan have en optimal og behagelig temperatur om natten – Også selvom du normalt sveder meget. Materialet mindsker samtidig trykket på skuldre, nakke og hofte.

Wonderpur er et tæt skummateriale, som følger og støtter din kropsform. Du synker mere ned i en topmadras af wonderpur skum og bliver derfor nærmest omgivet af madrassen. Af denne grund, er det er godt valg af materiale til dig, der har det køligt om natten.

Den eksklusive topmadras har sommer- og vinterside, så du kan tilpasse din topmadras efter sæson. Det betyder at sommersiden har bambusuld der er ventilerende, og på vintersiden er der fåruld, der hjælper med at holde på varmen. På den måde kan du blot vende topmadrassen om afhængigt af årstiden.

Prestige Delux Elevation fås i følgende størrelser

 • 80 x 200 cm
 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 120 x 200 cm
 • 140 x 200 cm
 • 160 x 200 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm
 • 210 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Norhland Prestige Delux Elevation

Fordele

 • Vedligeholdelsesfri og fuldstændig trådløs motor
 • Robust og holdbar træramme
 • God og stabil konstruktion

Ulemper

 • Nogle brugere kan have brug for tid til at vænne sig til madrassen
Bedste værdi for pengene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bedre Nætter Senses Elevationsseng - med 7 komfortzoner og 25 års garanti

 • 4,7/5 stjerner på TrustPilot

Her er endnu en af Bedre Nætters bestsellere og bruger-topscorer, som giver god komfort uanset hvilken stilling, du ligger i. Med tre lag får du en nøje sammensat seng, der kan gøre en stor forskel for kvaliteten af din nattesøvn.

Bedre Nætter Senses Elevationsseng
Bedste værdi for pengene

Dagens bedste priser og tilbud på Bedre Nætter Senses Elevationsseng:

 • Skandinaviske materialer og design
 • Stærke elevationskomponenter
 • Svanemærkede materialer

Anmeldelse og analyse

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 54 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • type topmadras *: Latex
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • sengegavl inkluderet *
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 15 år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Elevationssengen fra Bedre Nætter kommer med en bund bestående af en 10 centimeters solid træramme og ben på 19 centimeter. Benene kan monteres uden værktøj, hvilket gør hele processen super nem. Det skal dog noteres, at du ikke kan vælge andre ben, hvilket kan være en ulempe for nogen.

I bunden er motoren placeret, og det er den, der sørger for elevationen. Du får en støjsvag kvalitetsmotor fra Okin, der har fokus på holdbarhed.

Springmadras med syv komfortzoner
Modellen består af en springmadras og en topmadras. I springmadrassen er der syv komfortzoner – ligesom på andre dyre modeller – som giver en unik aflastning fra hoved til fødder. De omkranses af et tykt lag komfortskum for ekstra støtte. Zonerne er særlige områder, hvor der er fokus på ergonomi, så hele din krop får den støtte, den har brug for.

I forbindelse med springmadrassen skal du lægge mærke til, at der skal vælges fasthed ud fra din egen kropsvægt. Er I to, der deler en dobbeltseng, kan I vælge hver jeres fasthed, hvis der er brug for det.

Den anden madras hos Sirius er den 8 cm tykke topmadras, der består af latex. Latex er naturligt, elastisk og med varmeledende egenskaber, som kan transportere sved og fugt væk, og derfor vil du sandsynligvis ikke vågne, fordi du har det for varmt. Topmadrassen er svanemærket – som en af de få på markedet – hvilket er din garanti for, at der ikke er skadelig kemi i produktet. Bemærk i forbindelse med topmadrassen, at du kun kan vælge en topmadras i latex og ikke i andre materialer som for eksempel skum, hvilket flere konkurrenter tilbyder.

Hvad siger eksperter og forbrugere om Bedre Nætter Senses Elevationsseng

På Trustpilot har knap 3.000 købere anmeldt Bedre Nætter som forhandler, og i gennemsnit giver de virksomheden 4,7/5 stjerner, hvilket er højt og vidner om bred tilfredshed. Kunderne fremhæver især de gode produkter, de lange garantier, de dygtige medarbejdere og den hurtige levering.

Brugerne er også meget tilfredse med Bedre Nætter Senses Elevationsseng, som i gennemsnit har fået 4,5/5 stjerner over 150 anmeldelser. Her er tale om kunder, der selv har prøvet at sove i sengen, og de fremhæver for eksempel, at sengen giver god komfort, at den føles solid, og at du får god værdi for pengene.

Mere om Bedre Nætter Senses Elevationsseng

Sengen fås i følgende størrelser:

 • 140 x 200 centimeter
 • 180 x 200 centimeter

Netfysioterapi's vurdering

Vores indtryk af Bedre Nætter Senses Elevationsseng på redaktionen er overordnet godt, og vi har flere elementer, der er værd at fremhæve.

Her vil vi især pege på støtten, man får, med de syv komfortzoner, som yder en individuel aflastning til hver del af kroppen. Derudover er det en bonus, at begge personer, der sover på sengen, selv kan vælge deres egen fasthed.

Det er også et plus i vores bog, at topmadrassen er svanemærket, så uønsket og skadelig kemi er undgået. Derudover er brugervenlighed et væsentligt nøgleord, da modellen, der i forvejen er simpel at installere, kan samles uden værktøj.

Vi vil også rose Bedre Nætter for at give 25 års garanti på fjedre og rammebrud samt fem år på motoren. Det indikerer, at sengen er af høj kvalitet, og derfor holder år efter år.

Alt i alt får du med Bedre Nætter Senses Elevationsseng meget værdi for pengene i forhold til konkurrenterne, og med både svanemærket, en lang garanti og de syv komfortzoner, er der meget at glæde sig over.

Fordele og ulemper ved Bedre Nætter Senses Elevationsseng

Fordele

 • Hypoallergen og OEKO-TEX certificeret topmadras
 • 7 komfortzoner som sikrer maksimal ergonomi og komfort
 • 25 års garanti på fjedre og rammebrud samt 5 års garanti på motoren
 • Kan samles uden brug af værktøj

Ulemper

 • Ingen mulighed for at vælge andre ben eller en anden type topmadras end latex
Bedste valg for ergonomisk komfort test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Aura Fjord - elevationsseng med 7 unikke komfortzoner

Leder du efter ergonomisk komfort i topklasse, så du kan ligge behageligt igennem hele natten? Så er Aura et rigtig godt bud. Elevationssengen er nemlig udviklet af danske NordicDream i samarbejde med erfarne sengeeksperter.

Aura Fjord
Bedste valg for ergonomisk komfort

Dagens bedste priser og tilbud på Aura Fjord:

 • Madras med tre forskellige fastheder
 • Trådløs justerbarhed
 • Ekstra lag af fjedre for optimal støtte

Mere om Aura Fjord

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180x200 cm
 • Højde: 64 cm
 • Antal komfortzoner *: 7
 • anti-skrid *
 • type topmadras *: Naturlig latex / Memory-skum
 • topmadras tykkelse *: 7 cm
 • øko-certifikat *: Oeko-tex certificeret
 • garanti *: 25 (5 på motor) år
 • gratis prøveperiode *: 100 dage

Sengens madras findes i tre forskellige fastheder, så du alt efter din vægt kan få den rigtige.

Aura består af en solid boxmadras med 2 lag pocketfjedre fordelt over 7 forskellige zoner og med indbygget elevationsmotor.

De 7 komfortzoner byder hver på deres fasthed, så din krop kan ligge ergonomisk korrekt. Det betyder, at sengen er fastere omkring din nakkeregion, lænd og hofter, hvor der naturligt også kommer mere tryk på madrassen.

Din nakke løftes, så dine skuldre kan slappe ordentligt af, og svajet i lænden får også støtte. Du lægger mest vægt i madrassen omkring dine hofter, og derfor er sengen også mest fast i præcist det område. På den måde får hele din krop den rette trykaflastning.

Den solide elevationsmotor er integreret i boxmadrassen og kommer desuden med 5 års garanti.

Når du skal indstille sengen foregår det let, enkelt og trådløst med den praktiske fjernbetjening. Motoren har en glidende justering, så du nemt kan finde den perfekte liggeposition. Med den integrerede slideback-funktion indstiller motoren selv både hoved- og fodende, så din rygsøjle bliver aflastet korrekt.

Fjord topmadras – betræk i naturmateriale med god ventilation 

Topmadrassen Fjord fra Nordic Dream måler 10 cm i højden og er lavet af ErgoFlex-skum, som har flere behagelige og funktionelle egenskaber. Den er betrukket med Oeko-tex certificeret bambus betræk, der er utroligt blødt og åndbart. Det er desuden et miljøvenligt materiale, da der i produktionen hverken bruges sprøjtemidler eller kunstgødning.

ErgoFlex-skum har en åben cellestruktur. Det betyder, at skummet har bedre luftgennemstrømning, så fugt fra kroppen nemmere bliver transporteret væk i løbet af natten. Det er desuden en termofølsom topmadras, som automatisk reagerer på kropsvarme og fordeler den jævnt over hele madrassen. En nyttig kvalitet, hvis du har tendens til få det varmt, når du sover. Denne opbygning garanterer også en tør, ren og frisk seng.

Fjord topmadras har en blød og en fast side. På den bløde side er skummet riflet, hvilket giver dig øget komfort og tilpasning. På den faste side er den flad, hvilket gør madrassen mere solid. På denne måde kan du være sikker på, at få den optimale støtte til din krop, så både trykpunkter og blodcirkulationen lettes i kroppen.

Aura kan fås i følgende størrelser:

 • 90 x 200 cm
 • 90 x 210 cm
 • 180 x 200 cm
 • 180 x 210 cm

Fordele og ulemper ved Aura Fjord

Fordele

 • Praktisk fjernbetjening
 • Naturligt og åndbart madrasmateriale
 • Oeko-tex-certificerede materialer
 • 7 komfortzoner

Ulemper

 • Højere prisklasse

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Aura Fjord

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

Heldigvis kommer de fleste sengekollektioner i alle størrelser. Generelt vil du kunne finde følgende størrelser: 80×200, 90×200, 120×200, 140×200, 160×200, 180×200, 180×210. Det er dog ikke alle, som kan tilbyde den sidste størrelse, der er den ekstra lange seng. Generelt vil en enkeltmandsseng være i målene 90-120×200. Hvis du gerne vil have lidt mere plads at vende dig på, er en trekvartmandsseng, der er på 140×200, et godt valg. Hvis du skal sove med en partner, anbefaler vi altid en dobbeltseng i størrelsen 160-180×200/210.

Uanset om du handler i Jysk, hos Bedre Nætter eller et andet sted, så er elektriske elevationssenge en jungle at begive sig ud i. Vi håber, at vores oversigt har hjulpet dig med at blive klogere på sengene og deres funktioner. Der er mange faktorer at tage med, når man kigger på de bedste elevationssenge, men når du først har prøvet en, er det svært at gå tilbage til en almindelig seng. Deres ekstra komfort og støtte er med til at gøre din søvn ekstra god.

Hvad betyder elevation?

En elevationsseng er en seng med motor, der kan indstille madrassen i den optimale højde i forhold til din krop. Elevationsmotoren styres enten med en fjernbetjening eller via en app på din telefon eller tablet.

Vil du f.eks. hæve fodenden, styrer motoren sengens lameller og skubber til madrassen, så du får den ønskede højde. Det giver den bedste støtte til din krop, så du sover godt hele natten igennem.

Hvilken elevationsseng skal du vælge?

Søvn er vigtigt for dit daglige velbefindende. Faktisk skal en voksen have mellem 6-8 timers søvn, og det at have den rigtige seng er en væsentlig faktor for, at det kan lykkes.

Desuden er en elevationsseng optimal for folk med forskellige fysiske problemer, herunder piskesmæld, dårligt blodomløb eller rygproblemer fordi muligheden for at hæve både hoved- og fodende gør, at du kan aflaste dine skavanker og ligge behageligt hele natten.

Hvorfor det er vigtigt at sove

Ifølge Mikael Rasmussen så er søvn nødvendig, og når vi sover, sker der forskellige processer i hjernen. Det første, der forekommer, er en reduktion i stofskifte, kropstemperatur og muskeltonus, hvilket mindsker behovet for stimulansindtag.

Kort efter at have faldet i søvn, omkring 15-20 minutter senere, indtræder den dybe søvn. Denne fase er essentiel, og hjernen prioriterer den højest. I denne fase sker der fysisk restitution, frigivelse af væksthormoner og rensning af hjernen via det glymfatiske system.

I denne periode skrumper gliacellerne i hjernen med cirka 20%, hvilket gør det muligt for cerebrospinalvæsken at dræne ned gennem vandkanalerne og skylle 7 gram giftigt protein ud af hjernen hver nat. Det kan sammenlignes med et opvaskeprogram. Forskere undersøger, om en utilstrækkelig funktion af dette system kan forårsage Parkinsons, Alzheimers og lignende sygdomme relateret til plakdannelse i hjernen. Ubrugelig information fjernes også fra hjernen, hvilket er vigtigt for følelsesmæssig bearbejdning og for at skabe plads til ny information næste dag.

Dyb søvn er også vigtig for immunforsvaret, da det får et offline boost under søvnen. For lidt søvn kan føre til færre antistoffer i blodet, hvilket er særligt vigtigt i lyset af Covid-19-pandemien og for immunforsvarets generelle funktion.

Endelig produceres melatonin i dyb søvn. Dette hormon signalerer til kroppen, at det er tid til at sove og er afhængigt af døgnrytmen. For at opretholde en tilstrækkelig produktion af melatonin bør man undgå stærkt lys lige inden sengetid.

Hvor meget søvn skal man have?

Ifølge Mikael Rasmussen så anbefales det voksne mellem 18 og 65 år at sove mellem 7 og 9 timer. De fleste får dog ikke tilstrækkelig søvn. Det præcise søvnbehov varierer fra person til person og er i høj grad bestemt af vores gener. Derfor skal hver enkelt finde ud af, hvor meget søvn de præcis har brug for.

 • Teenagere i alderen 14-17 år: 8-10 timer.
 • Skolebørn mellem 6 og 13 år: 9-11 timer.
 • Børn i førskolealderen, 3-5 år: 10-13 timer.

Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med den nødvendige søvn. Mange mennesker forsømmer deres søvnbehov, og det kan føre til, at både hjerne og krop ikke fungerer optimalt.

Hvordan kan man vide, om man får tilstrækkelig søvn?

Er man frisk og udhvilet? Man bør ikke føle sig træt i løbet af dagen. Koncentrationsbesvær kan også være et tegn på for lidt søvn. Din trivsel er en god indikator for, om du får nok søvn.

Hvad er REM-søvn og søvncyklus?

For voksne er det optimale søvnbehov omkring 7,5 timer, fordi det svarer til 5 søvncykler á halvanden time. Statistikker viser, at personer, der sover mere eller mindre end 7,5 timer, generelt har et dårligere helbred. Disse søvncykler varierer mellem 90 og 110 minutter. Man skal dog tage højde for, at det tager tid at falde i søvn, og at man vågner flere gange i løbet af natten.

I sidste ende er det mest afgørende at have en regelmæssig søvnstruktur, hvor man står op på samme tidspunkt hver dag. Regelmæssighed er nøgleordet, da man ikke kan kontrollere søvnen med vilje. Det handler om, hvor længe man har været vågen, og hvordan ens døgnrytme er indrettet.

Beskrivelser af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os både op ad officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af danske såvel som internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

AEH Corporate Health Experts

AEH Corporate Health Experts’ “The Good Night’s SleepLab”, som ligger i Schweiz, har testet Nordic Dreams senge og vurderet aspekter som hygiejne, sengeklima, ergonomi og holdbarhed.

Det primære mål med hygiejneundersøgelsen er at fastslå, hvor godt sengesystemet hæmmer bakterievækst og forhindrer spredning af mider, lugt og svamp. Desuden undersøger bedømmerne også, hvor godt sengen tilpasser sig den enkeltes krop.

For at teste hvordan sengene fra Nordic Dream holder over tid, tager AEH højde for forskellige miljøfaktorer som f.eks. store udsving i luftfugtighed og temperatur.

 

Du kan læse mere omkring testen her.

Politiken

Politiken har beskrev i 2017 en artikel omhandlende verdens største søvnundersøgelse, hvori det blandt andet er beskrevet hvor mange timer du faktisk skal sove om natten.

Læs artiklen her 

Testfakta.dk

Testfakta har til formål at hjælpe kunderne med at træffe velinformerede beslutninger ved at foretage videnskabelige eksperimenter med populære produkter. Det sparer kunderne for at købe varer, der ikke lever op til deres forventninger. For nylig er Testfakta dog blevet beskyldt for at tage imod sponsorater fra virksomheder for at teste og præsentere deres produkter på webstedet.

For at sikre, at du får den bedst mulige søvnoplevelse, har Testfakta testet senge fra forskellige mærker, herunder Bedre Nætter og Dunlopillo, i en række tests, der måler holdbarhed, elasticitet og åndbarhed.

Senge fra flere danske sengeproducenter er med i testen, som du kan se her.

Kundeanmeldelser

Trustpilot.com

Det er vigtigt at være opmærksom på kundeanmeldelser, når du handler online – ingen ønsker at købe noget i blinde. Det er her, Trustpilot kommer ind i billedet; det er et af de største, hvis ikke det største anmeldelsessite med over 200 millioner anmeldelser.

Mange hundrede kunder har underbygget deres vurderinger af sengeforhandlere på personlige oplevelser. Nogle punkter, som fortsat bliver vurderet, er forhandlernes leveringstider, produktkvalitet, serviceydelselser og svar på kundehenvendelser. Under produktkvalitet er det typisk komfortniveauet i sengen og fastheden af madrassen, som kunderne kommenterer på.

Vi mener, at det er vigtigt og relevant at høre, hvad kunderne har at sige. Vi tager os tid til at læse og analysere kundeanmeldelser, når vi skriver vores egne produktanmeldelser.

Kundeanmeldelser for Nordic dream kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengetid kan findes her.

Kundeanmeldelser for Bedre Nætter kan findes her.

Kundeanmeldelser for Sengefabrikken kan findes her.

FAQ

Hvilken elevationsseng er den bedste?
Det er meget individuelt, hvilken elevationsseng der er den bedste, men her er nogle forskellige, som vi kan anbefale: Bedre Nætter Venus Elevationsseng, Aura Älv, Northland Prestige Deluxe, Tempur Promise, Urban, Masterbed Standard, Wonderland Forte, Auping Royal og Dunlopillo.
Du skal vælge efter de behov, du har. Hvor mange komfortzoner skal der være? Hvilken fasthed skal madrassen have? Hvordan skal designet være? En seng skal både være funktionel og passe ind i dit soveværelse. Det er derfor også en god idé at tage designet i betragtning.
Hvilke elevationssenge er de bedste til voksne?
Det er igen individuelt, hvilke der er de bedste. Det kommer an på, hvad dine behov er. Vi anbefaler, at du kigger efter en elevationsseng med posefjedre, pocketfjedre eller multipocket-fjedre. Desuden skal motoren gerne være stabil og lavet af en kendt producent.
Anbefaler læger elevationssenge?
Elevationssenge kan være gavnlige for alle, men nogle får dem anbefalet af både sygeplejersker og læger. Det kan være en fordel for personer med piskesmæld, rygproblemer eller dårligt blodomløb. Ring dog altid først til din læge og forhør dig.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Bruxelles Elevationsseng

Copenhagen Royal Elevationsseng

Urban

MasterBed Standard Air40

Dunlopillo Passion Elevationsseng

Kaagaard 380

Nexus Excellent

Auping Original

Tempur Promise

Auping Essential

Viva Lux Ergozone Elevationsseng

Wonderland Forte 342 Elevationsseng

Krone Signatur Elevation

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme