FitBit Charge –
Anmeldelse og prisoverblik med tilbud

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Her redaktionen på Netfysioterapi elsker vi gagdets og teknologi, som kan forbedre din træning. Derfor skal I selvfølgelig have vores anmeldelse af Fitbits nye smarte armbånd af serien Charge, samt et overblik over de bedste priser på de populære produkter fra Fitbit.

Hvad er et fitness armbånd?

Fitbit er et såkaldt fitnessarmbånd, trackingarmbånd eller fitness ur – Kært barn har mange navne. Der findes forskellige typer af de smarte armbånd, som kan give dig en interessant indsigt i dig selv og din træning. Fitbit er altså et armbånd, som gennem nogle sensorer måler din krop. Såsom hvor mange skridt du tager på en dag, hvor mange kilometer du har gået, hvor mange trappetrin du har taget, hvor mange kalorier du forbrænder, hvor meget du sover, hvor høj din puls er forskellige tidspunkter på dagen, osv. Alt denne data, bliver opstillet lækkert og visuelt på det device, du vælger at koble til din Fitbit – f.eks. din smartphone eller computer.

Med andre ord, kan Fitbit bruges til at tracke dig selv. Der findes dog andre grunde til at have et såkaldt smart armbånd – jeg lister her tre andre features som jeg specielt godt kan lide:

 1. Vågn op uden irriterende alarm – Du kan indstille din smarte armbånd til at vække dig med vibrator, så du undgår at vågne med et chok
 2. Opkaldsdetektor – Du kan ikke tage telefonen med dit armbånd, men det kan kobles til telefonen, så det vibrerer ved indkommende opkald
 3. Skalérbart – Du kan bruge dit Fitbit til at konkurrere med dig selv
OBS: Denne artikel fremhæver lige nu Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun tidligere udvalgte produkter, som enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Typiske spørgsmål om Fitbit

 • Q: Hvad kan den bruges til?

  A: Hvad skal man egentlig bruge sådan et smart armbånd til? Det lyder skørt, men vi genererer alle meget interessant data ang. os selv, hver eneste dag. De, der går op i deres træning og krop, kan finde denne data utroligt interessant. Især nu, hvor Fitbit har gjort det muligt, at tracke en masse spændende data om sig selv, sin træning, kost og ikke mindst sine fremskridt. Enten ved hjælp af en app på din telefon eller ved at logge ind på Fitbit i din browser, gør Fitbit det muligt for dig at få et fantastisk visuelt overblik over din egen data. Fitbit er altså en gave til folk, der går op i sundhed eller i sin træning, og gerne vil forstå sig selv bedre.

 • Q: Hvor længe kan et Fitbit holde strøm?

  A: Fitbit Flex holdte kun strøm i 5 dage, hvilket nogen synes var en smule lavt. Den nye Fitbit Charge har op til 10 dages batteritid – nok nærmere 7-10 dage, hvilket stadig er rigtig pænt. Foruden den lange batterilevetid, så kan Fitbit Charge, som navnet indikerer, oplade usædvanlig hurtigt. Få timer efter du har sat den i stikket, så er den fuldt opladet.

 • Q: Hvilke enheder kan man koble til Fitbit?

  A: Den første udgave af Fitbit var kun kompatibel med iPhone og de nyeste modeller fra Samsung. Det nyeste skud på stammen – Fitbit Charge – kan tilkobles alle smartphones blot man downloader app’en, hvilket er essentielt for at få det optimale ud af dit Fitbit. Jeg vil dog anbefale at bruge computeren eller en tablet, hvis man vil have den fulde oplevelser ud af Fitbit interface, hvor en hel verden af sjove informationer, diagrammer og kurver om dig selv, åbner sig op.

 • Q: Hvordan kan man motivere sig selv med Fitbit?

  A: En af de største motivationsfaktorer her i verden, er fremskridt. Synligt fremskridt. Fitbit gør det muligt for dig at dokumentere og måle din performance og eventuelle fremskridt, uden at du selv skal foretage dig særlig meget. Fitbit registrer, hvornår du er fysisk aktiv, hvornår du sover eller hvornår du går på trapper. Ved at trække nogle informationer om dig selv er det nemmere at sætte nogle klare mål for, hvad du vil opnå. Herefter kan du anvende Fitbit til at se, om du rent faktisk indfrier dine mål. Måling og dokumentation af fremskridt – det er essensen i træningsmotivation, hvis du spørger os, her på redaktionen.

→ Læs vores artikel om smarte badevægte her 

Hvorfor vælge en Charge frem for Flex?

Charge er forgængeren for udgaven Fitbit Flex, der både var mindre og uden et display, hvor Flex havde lysdioder i stedet for. Jeg har tidligere test netop den første udgave, og har nu (lidt sent) købt Fitbit Charge, som jeg er meget begejstret for. Det skal dog siges, at der både fordele og ulemper ved de to versioner, hvilket jeg vil prøve at give dig et overblik over her:

Fordele ved Charge

 • Længere batterilevetid (7-10 dage mod de tidligere 5 dage)
 • Lille display som kan vise det mest basale (frem for de tidligere lysdioder, som man skulle tyde)
 • Automatisk registrering af søvn (ved Flex-udgaven skulle man selv angive, når man sov)
 • Etage-tæller (den nye udgave kan måle, hvor mange trappetrin, du bestiger på en dag)
 • Opkalds detektor (din Fitbit gør dig opmærksom på
 • Pulsmåler (få en oversigt over, hvor mange gange du er fysisk aktiv i løbet af en eller flere dage)

Fordele ved Flex 

 • Mindre og mere diskret (de er begge meget behagelige at have på)
 • Vandtæt (certificeret vandtæt op til 10 meter under vand – modsat efterfølgeren)
 • Simpel, enkel og billigt (Flex koster 300 kr. mindre en den nyeste udgave

Som det tydeligt fremgår er der plusser og minusser for begge udgaver. Personligt foretrækker jeg Fitbit Charge på grund af de nye features, men hvis du kigger efter et helt simpelt produktet og en billig pris for at kunne tracke din performance og diet, så kan jeg sagtens anbefale dig Fitbit Flex, som en ganske fremragende alternativ. Om du bør købe den ene eller anden afhænger altså ganske enkelt, hvilket behov du har.

Lære mere om Fitbit på deres hjemmeside, hvor du også kan købe produktet – dog til en mindre fordelagtig pris end mange af de førnævnte webshop. Vil du læse en mere dybdegående og kritisk test af Fitbit vil jeg anbefale dig denne artikel fra Wearble. Nedenstående video giver dig en kort introduktion til det nyeste skud på stammen, nemlig Charge HR udgaven.

Se også denne artikel på altomdata.dk: Fitness-ure [TEST]: Fede fitness-trackere

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Fitbit Charge

Fitbit Flex

Fitbit Charge HR

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme