Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Hop, hop! Boing, boing! Havetrampolinen er det sikre hit i haven til sommer og dine børn vil elske dig for at købe en, men pas på, 8000 børn kommer til skade hvert år på havetrampoliner! Vi har gennemgået Dansk Gymnastik Forening og Sikkerhedsstyrelsens anbefalinger og fundet de bedste og sikreste trampoliner til haven og så får du også de bedste råd og tips til at holde poderne hoppende og uden skrammer.

En god havetrampolin koster fra 3000 kr. og op, har du ikke råd til det, er det bedre at spare op i stedet for at gå på kompromis med sikkerheden. Vælger du at investere i en trampolin får du så et legeredskab dine børn vil få glæde af i mange år – en god trampolin holder let 10 år, nok til både store og små søskende.

Havetrampolin med net

Havetrampolinen med net er det oplagte valg til dig der prioriterer sikkerhed, især med mindre børn og hvis du har en trampolin der står frit og ikke er gravet ned. Et net garanterer ikke at du ikke kan komme til skade, men det sikrer børnene imod de værste faldskader og forhindrer mindre søskende i at kravle ind på trampolinen.

Anmeldelser

BERG Favorit

bergfavoritHollandske BERG Toys leverer begge topscorer og BERG Favorit er prisklassens mest populære valg. For små 4000kr får du en kvalitetstrampolin med mange års sjove hop og styr på sikkerheden. BERG Favorit har vundet Bedst i Test hos både svenske Bäst-I-Test, danske Vores Børn og tyske TrampolinTest.de.

BERG Favorit er en trampolin med et mellemblødt opspring, som både er nemt at komme i gang og med samtidig udfordring nok til større børn. Goldspring fjedrene er særligt fremstillet til børn og kræver derfor ikke lige så mange kræfter at hoppe på.

Alle BERG’s trampoliner er i høj kvalitet og med fokus på sikkerhed. På BERG Favorit er sikkerhedspuden i kanten lavet af slidstærk vinyl i 3cm tykkelse.

[wpsm_column size=”two-third”]

Hoppedugen er glat og i meget høj kvalitet, der er garant for mange års brug. Sikkerhedspuden i kanten er lavet i slidstærk vinyl og dækker fuldstændig fjedre og stålramme.

BERG Favorit er en havetrampolin med net, Safety Comfort hedder det her og er specialfremstillet til Favorit trampolinen. Nettet er næsten 2 meter højt og med meget fine masker, så der ikke er risiko for at fingre eller andet sidder fast.

BERG Favorit er et oplagt valg til familien der vil have kvalitet til en rimelig penge uden at gå på kompromis med sjov eller sikkerhed.
[/wpsm_column][wpsm_column size=”one-third” position=”last”]

Tekniske Fakta

Vægt 63kg

Fjedre 72stk

Diameter 330m

Højde 85cm

Højde net 180cm

Maks vægt 100kg
[/wpsm_column]

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Berg Champion

bergchampionBERG Champion er testens store vinder! Champion modellen har vundet tests både herhjemme og i udlandet, blandt andet på Svensk TV, hvor trampolinen bankede alle modstandere og vandt i SVT’s forbrugerprogram REA (se her). I Sverige er den også topscorer i en stor test lavet af det Svenske Tekniske Forskningsinstitut, deres svar på DTU. Du kan altså være HELT sikker på at kvalitet og sikkerhed er i top med denne model.

Champion er vores topscorer der skaber glæde hos store og små, måske endda flere små samtidig for Champion kan tåle op til 110 kg der hopper samtidig. Champion fås i flere størrelser hvor standardmodellen er 3,8 meter i diameter, en fin størrelse med plads til poderne kan tumle sig.

BERG Champion bruger ”TwinSpring” fjedre der giver et suverænt opspring til små og store børn, men også til voksne der vil lave avancerede hop og spring. Champion er for hele familien.

[wpsm_column size=”two-third”]

Sikkerhed er som altid med BERG i top med en 38cm bred og 3cm tyk kantpude i slidstærkt vinyl der er (næsten) umuligt at ødelægge.

Ramme og stel er galvaniseret som giver en super beskyttelse mod rust, også hvis trampolinen står ude i dårligt vejr.

Champion har selvfølgelig også BERG’s sikkerhedsnet Deluxe, der ligesom på Favorit modellen er 1.8 meter højt og med små fine masker og i meget slidstærkt materiale – bare endnu bedre og stærkere.

BERG Champion er en topmodel til hele – den store – familie og garanti for mange år med sjov.
[/wpsm_column][wpsm_column size=”one-third” position=”last”]

Tekniske Fakta

Vægt 79kg

Fjedre 112stk

Diameter 380m

Højde 90cm

Højde net 180cm

Maks vægt 110kg
[/wpsm_column]

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER


Havetrampolin til nedgravning

En havetrampolin der er gravet ned, fylder mindre og er sikrere fordi der er kortere vej at falde ned, når nu den allerede står på jorden. Er du interesseret i en havetrampolin der kan graves ned er der heldigvis flere gode muligheder blandt andet hos topscorer BERG.

BERG Favorit 330 InGround er samme stel, hoppedug og konstruktion som bestselleren Berg Favorit, men er designet til at kunne holde til at være gravet ned. Trampolinen måler 330cm og kræver et hul på mindst 290cm i længden og 75cm i dybden. Med en pris på lige under 3000kr er det desuden en lidt billigere løsning, men så kommer gravearbejdet selvfølgelig oveni.

BERG Champion InGround er den oprindelige og klassiske havetrampolin til nedgravning der var med til at gøre havetrampoliner populær verden over. Det er stadig en af de absolut bedste havetrampoliner til private. Nedgravet er Champion InGround kun 20cm over jorden og tager dermed ikke udsigten. Den grønne beskyttelseskant dækker, ligesom på den stående model, fjedre og stel så man ikke slår sig ved at lande forkert. Champion InGround koster omkring 4700kr og er dermed en hel del billigere end modellen med ben. Trampolinen kræver et hul til nedgravning på mindst 340cm i diameter og 75cm i dybden.

Købsguide

En god have trampolin er lavet i holdbare stærke materialer og som tommelfingerregel kan du regne med at jo tungere den er, desto bedre kvalitet er den i. Den har kraftigere og tungere ben, den har strammere og stærkere fjedre, den har en bedre og kraftigere dug.

Vægt

Kvalitet vejer – og koster – og det gør det også med en trampolin. Hver af de enkelte dele i en trampolin kan laves i forskelligt materiale og her gælder at kraftigere materiale er bedre og sikrere. Derfor er vægten et godt udgangspunkt. En havetrampolin i vejer ofte mellem 50 og 75 kg, mens en mere professionel model vejer 90-100 kg. Størrelsen er selvfølgelig en faktor her.

Stel

En trampolin i haven er udsat for naturens fænomener og især rust kan være et problem for de billigste modeller. Galvaniseret stel er en god forsikring for at trampolin kan holde mere end en enkelt sommer. Samtidig er tykkelsen på rørene vigtig, de tykkere rør giver større stabilitet og længere holdbarhed. Hvis trampolinen er af galvaniseret stål kan de stå ude hele året, men holder bedre hvis den kommer ind i efteråret.

Kantpude

Kantpuden er den pude der ligger i trampolinens ydre ring og beskytter fjedre og stålkonstruktion. Det er helt afgørende at kantpuden er tyk og i holdbar kvalitet, da det er denne der sikrer at dine børn ikke kommer i kontakt med fjedrene, for det kan ende helt galt. Den er trampolinens cykelhjelm. Her er tykkelsen og stødabsorberingen i puden det vigtigste, men også syninger og sammenføjninger. Hvis syningerne går op, kan det være svært at finde nogen der kan lave det bagefter. Endnu en god grund til ikke at spare og købe fra en respekteret producent.

Fjedre

Fjedrene er sammen med dugen kernen i trampolinen. Det er deres kinetiske energi der frigives og sender os op i luften. De skal være stærke og lange, når de er længere kan de spare mere kinetisk energi op når du lander og er de stærke frigiver de mere på vejen op. Men selv de stærkeste fjedre har en maks. belastning og den er vigtig at overholde.

Hoppedugen

Lærredet man hopper på kaldes springdugen og denne kan være oval eller rund. Kraftigt stof, masser af syninger og solid fæstning til fjedrene er hvad du skal se efter her. Antallet af kantforbindelser er en god tommelfingerregel, flere er bedre og er et tegn på at dugen er lavet i godt materiale.

Stor og oval? Lille eller rund?

Størrelse, form og hårdhed, der er rigtig mange muligheder at vælge imellem. Hvad skal du vælge?

Størrelsen afhænger af hvor meget plads du har og her er det selvfølgelig sjovere med en større model hvor der kan være plads til at man kan hoppe to samtidig.

Formen spiller også en rolle her. En professionel trampolin er formet som et rektangel fordi det strækker fjedrene mest. En rund trampolin fokuserer kraften ind imod midten og har desuden en lavere påvirkning på stellet, så trampolinen kan veje mindre. En oval trampolin er nemmere at få plads til i en aflang have og er et godt kompromis mellem høje hop og størrelse.

Og så syner en trampolin jo noget i haven, men efterhånden er der så mange trampoliner i de danske haver at det næsten er blevet et fast indslag. Vil du alligevel gerne gøre trampolinen mere anonym kan den graves ned i haven. Det er også sikrere.

Få styr på sikkerheden

  • Køb i ordentlig kvalitet! De billige trampoliner er ikke sikre
  • Køb med sikkerhedsnet, det er især en god ide hvis de små skal hoppe i den, men også for ældre børn
  • Små børn bør ikke hoppe flere samtidig på trampolinen, de har ikke motorikken og balancen til det
  • Placer ikke trampolinen i nærheden af træer, hegn, flagstang eller andet legeudstyr og lad ikke haveredskaber ligge frit fremme i nærheden
  • Overvej om du skal grave trampolinen ned, det giver mindre højde og derfor mindre risiko

Denne side er anmeldt af: Amanda S. Schou 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar