Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.


Tacx Booster hometrainer

Pris: 799,00 kr.

Kan bruges til både racercykler og mountainbikes

autosluk efter 90 minutter

Indstilles fra 1-10 i ønsket modstand

Bedste til budget


BKOOL Smart Air – Direct drive hometrainer

Pris: -0,02 kr.

Tilslut dæk og kæde fra din racer

Kan tippes fra side til side med op til 6 grader, hvorfor oplevelsen er ekstremt realistisk

 Ingen kemiske materialer eller stoffer

Bedste af det bedste


Wahoo KICKR SNAP

Pris: -0,02 kr.

Konstrueret i sort kulstofstål

Står solidt og sikkert på gulvet

Støjsvag model

Bedste til prisen

Hometraineren er din genvej til sommerkroppen, vi alle drømmer om, men også et supplement eller alternativ til medlemskabet i det lokale fitnesscenter, der selvfølgelig ligger i den anden ende af byen og altid … Med en hometrainer kan du træne når du har tid og lyst. Ikke noget med at skulle sidde i bussen i 30 minutter frem og tilbage eller betale i dyre domme i kontingent, hvis det ikke er noget for dig. Er du en hyppig gæst i motionscentret, kan du med fordel også overveje at investere i en hometrainer, som kan bruges til opvarmning/nedkøling eller som supplement til dit træningsprogram. Kort fortalt er hometraineren, som navnet da også antyder, den perfekte træningsmaskine til hjemmet.

Hvis du er på udkig efter en hometrainer, er du kommet til det rette sted. Her på siden kan du læse vores hometrainer-test guide, der ikke blot kommer omkring de bedste modeller og funktioner, men også giver dig gode råd og tips med på vejen, når du skal vælge en passende model med afsæt i dine behov og ambitioner. Læs med nedenfor i vores hometrainer-test guide, og find din foretrukne hometrainer.

Wahoo KICKR SNAP – kvalitetsudstyr i en lav prisklasse

Wahoo KICKR SNAP – kvalitetsudstyr i en lav prisklasseDenne KICKR SNAP Hometrainer fra Wahoo placerer vi i den lavere ende prismæssigt, men det betyder ikke, at du ikke får kvalitet med i købet. Maskinen er konstrueret i sort kulstofstål, og designet sikrer, at den står solidt plantet på gulvet i dit hjem. Til gengæld betyder det, at du ikke længere kommer til at misse cykeltræningen på grund af øsende regnvejr eller bidende kulde. KICKR SNAP-modellen er ydermere støjsvag, så du behøver heller ikke være nervøs for at genere resten af husstanden, når du hjuler på stedet i opholdsstuen. Hvis man alligevel ønsker at nedsætte lydniveauet yderligere, kan man med fordel benytte et træningsunderlag ved brug.

Se priser og tilbud på Wahoo KICKR SNAP her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Maskinen er udstyret med en række funktioner, som får din indendørs cykeloplevelse til at ligge tæt op ad den virkelige vare. Den kan nemlig klare op 1500 watt modstand og yde en stigning på op til 12 procent. På den måde efterligner maskinen de udendørs op- og nedkørsler, du måske er vant til. 

En anden smart funktion, du også får i Wahoos KICKR SNAP Hometrainer, er softwaren, som gør det muligt at slutte maskinen til både smartphones og GPS-enheder trådløst. Også samtidigt. Desuden er den kompatibel med både Mac og PC, så du kan formegentlig bruge, hvad du allerede har. Du har også mulighed for at følge din præstation, og du kan foretage målinger som hastighed, distance og power. Dermed er det let at følge med i ens udvikling.

Udover selve hometraineren vil du ved køb også finde front wheel block, power cord, prower brick, quick release skewer og quickstart guide i kassen. Så er du altså helt sikker på, at du kan komme godt i gang uden alverdens ekstraudstyr. 

Endnu et stort plus ved denne maskine er, at den faktisk er vedligeholdelsesfri. Så når du har haft pulsen højt oppe i et træningspas, skal du ikke efterfølgende til at rengøre maskinen – du behøver kun at koncentrere dig om dig selv. Dog anbefales det at tørre hometraineren af med en fugtig klud, hvis der er kommet sved på den. Sådan sikrer du den længste levetid på din KICKR SNAP Hometrainer.

Elite Novo Force Deluxe Hometrainer – til den lettere øvet

Elite Novo Force Deluxe

Elite Novo Force Deluxe Hometrainer er igen en af de billigere hometrainere. Og bare fordi den er billig er den ikke dårlig. Overhovedet ikke dårlig. Denne er ekstrem god til dig der ønsker at starte med at træne på cyklen derhjemme. Altså dig som er ny til hometrainere. Denne hometrainer er helt særlig da den har et 5 trins kompakt magnetisk modstandssystem som sørger for, at du kan cykle med den modstand du ønsker. Disse skal skiftes manuelt, hvilket er ekstremt simpelt.

Se priser og tilbud på Elite Novo Force Deluxe Hometrainer her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Selve hometraineren er bygget i stål og et højteknologsik plastmaterialer, som sikrer at du står fast og stabilt ved hvert tråd. Ydermere er hometraineren udstyret med Fast Fixing System, som gør det utroligt nemt at at placere cyklen sikkert i traineren. Den passer til hjulstørrelser fra 24” til 29”, så den passer til 98% af alle cykler, også mountain bikes. Derudover kan hometraineren også foldes, så den intet fylder, hvis den skal med på farten eller lign.

Udover selve hometraineren, følger der også en forhjuls støtteblok med. Dernæst følger der også quick-release, som er nem at anvende. Derudover følger der en Elite træningsmåtte, så du ikke ridser gulvet. Monteringen af cyklen på hometraineren er let som en leg og behøver ingen introduktion.

En super fed hometrainer til dig der er ny eller øvet. Ligeledes henvender den sig også til dig, der er ikke ønsker at sprænge banken for en fed hometrainer. Den klarer alle dine udfordringer og sørger for, at du kan træne på jernhesten i hjemmet.

Tacx Booster hometrainer – Billigste pris

Tacx Booster hometrainer - 10 trins justerbar magnet modstandEn hometrainer fra Tacx som denne ligger i den billigere prisklasse, hvor alle kan være med. Du kan bruge den til både racercykler og mountainbikes. Den fås med en magnetbremse, som kan give dig modstand på op mod 1.050 watt, hvilket er ganske fint og rigtig godt til prisen. Magnetbremsen kan simulere stigninger, så du lettere kan træne intervaller, og så er den let selv at samle – har du 10 tommelfingre, er det altså intet problem. Med positioner fra 1-10 kan du indstille hometraineren til at give dig den ønskede modstand. Det kan du let gøre fra styret, så du ikke bliver forstyrret, mens du er i gang med træningen.

Se priser og tilbud på Tacx Booster hometrainer her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Det er en specielt god hometrainer til dig, som primært vil bruge den til opvarmning inden et løb. Hvis du har ambitioner om at træne længe hver dag derhjemme, skal du måske hellere kigge på nogle hometrainere, som er specielt udviklede til det. Tacx Booster hometrainer er dog rigtig god til prisen, hvis du gerne vil vedligeholde din træning indenfor i perioder, bruger hometraineren sekundært ift. andre træningsformer eller stadig er ny i ”gamet” og ikke ønsker at investere i en af de større og dyrere modeller.

Med i prisen får du en blok til forhjulet og en 5 mm quick-release. Der er således ikke tale om noget slaraffenland af ekstraudstyr, men det ændrer ikke ved, at prisen gør Tacx Booster til et røverkøb. Køb en Tacx Booster-hometrainer, hvis du er mest til opvarmning og ønsker at træne intervaller med de 10 forskellige positioner, som gør det muligt at variere dine træningspas og intensitet.

Wahoo KICKR Power 2018

Wahoo KICKR 2018 - Hometrainer - 11 SpeedDenne hometrainer ligger i den lidt højere ende af prisskalaen, men er i den grad også en af de mere eksklusive modeller på markedet. Modellen er kendt for at være ekstremt støjsvag med sine kun 61 dB, hvilket sikrer dig mod sure klager fra naboen, der synes, at du larmer under spurten. Det er også langt mere behageligt for dig selv, at hometraineren er støjsvag, som en normal cykel også ville være.

Med Wahoo KICKR Power 2018 kan du både tilkoble din mountainbike og din racercykel – så uanset om du er triatlet eller mountainbiker, passer denne model til dig, ligesom du altså har mulighed for at variere din træningsform efter humør.

Modellen kan kobles op på Bluetooth 4.0 eller ANT+ til din smartphone, computer og tablet, så du får en meget realistisk oplevelse af at køre på landevejen.

Wahoo KICKR Power 2018 har en meget stor motor, der kan yde en modstand på op til 2.000 watt. Det er meget højt sammenlignet med mange andre på markedet, og det betyder, at oplevelsen af at sidde på hometraineren er så virkelighedstro, som den kan blive. Den store motor er virkelig det, som gør denne maskine eksklusiv. Dette gør i sig selv Wahoo KICKR Power 2018 en overvejelse eller 10 værd.

Denne hometrainer vejer mere end visse andre med sine 21,5 kg, men dette skyldes den store motor, som netop er det, der gør denne hometrainer blandt de bedste på markedet. Den kan desuden måle din hastighed, distance, kraft og kadence, så der er rig mulighed for at holde øje med og notere sig sine mål og resultater. Når du får leveret kassen med din Wahoo, får du også flere lækre ting med, såsom adapter, quick release og 1,8 mm afstandsstykke til bremsekaliber. Se hele listen under ’specifikationer’. Sætter du pris på gadgets og funktioner, er denne hometrainer det oplagte valg.

Køb en Wahoo KICKR Power 2018, hvis du vil have det bedste af det bedste, hvor der ikke er sparet på noget. Her betaler du for den store motor og den realistiske oplevelse af at cykle udenfor, ligesom du oven i hatten får et væld af ekstra gear og funktioner – samlet set en hometrainer lidt ud over det sædvanelige. Der er kræset for hometrainerens motor, og du vil opleve så lidt støj som muligt. Hvis du har store ambitioner om masser af træning inden for, bør Wahoo KICKR Power 2018 stå øverst på din ønskeliste.

Se vores artikel om: De 3 bedste billige proteinbarer på markedet

Se vores artikel om: Test af vægtveste – find den bedste vægtvest til løb og crossfit

 

Hometrainer: En maskine med tonsvis af fordele

Der er tonsvis af fordele ved at have en hometrainer derhjemme. Du slipper blandt andet for at købe en cykel til vintersæsonen, som bliver slidt af vind og vejr. Et andet stort plus er også, at du kan bruge din egen cykel til at montere på hometraineren. Du kan altså få lov at træne på den cykel, som du kender og kører bedst på hele året rundt. Derfor behøver du heller ikke at tilkøbe masser af vintergear, som du ellers ville blive nødt til med en vintercykel, såsom cykellygter, reflekser og vintertøj. Fordi du heller ikke behøver at køre i salt og sne, slipper du også for den slidsomme rengøring, som du egentlig bør gøre efter hver køretur, hvis du vil passe på din cykel.

I vores hometrainer-guide ovenfor har vi givet en række bud på de bedste hometrainere på markedet. Den perfekte hometrainer afhænger dog i høj grad også af dine ambitioner, formål og behov. Har du blot brug for en maskine til opvarmning inden en lang løbetur, er det ikke nødvendigvis den samme hometrainer, du bør anskaffe dig, som hvis du er den nye dreng i klassen og gerne vil forbedre din kondition. Nedenfor har vi samlet flere supplerende råd til vores hometrainer-guide, så du ved, hvad du skal have med i overvejelserne, og hvordan du finder den rette model.

Behov og pris – Tour de France-rytter eller hobbyist?

Det er en god idé at være klar over dit behov, inden du overvejer prisen. Disse to følges ofte ad. De dyrere modeller er eksempelvis mere støjdæmpende end de billigere og har ofte flere funktioner, der gør dem mere anvendelige af ambitiøse sportsfolk og motionister. Men hvis du er mest til opvarmning og kortere ture, er nogle af de billigere modeller lige så fine for dig at have derhjemme som de dyre. Gør op med dig selv, hvad du vil bruge hometraineren til – og inddrag dit budget i disse overvejelser.

Tilbehør

Der følger forskelligt gear med til de forskellige typer hometrainere. Alt fra adaptere, quick release, afstandsstykker til bremsekaliber, blok til forhjul, Bluetooth samt ANT+ er at finde i kassen, som du modtager hometraineren i. Se under hvert produkt, hvilke der følger med. Ellers er det altid en god idé at kigge under ‘specifikationer’ under hvert produkt.

Støjniveau

Dette er en af de mere essentielle elementer, der virkelig er vigtig for oplevelsen af at træne derhjemme. Ingen ønsker meget larm i deres hjem – specielt ikke naboen. Derfor er et så lavt decibeltal som muligt at foretrække. Mange steder kan du også tilkøbe en måtte til at stille under hometraineren. På den måde har du gjort alt, hvad du kan for at dæmpe generende støj, mens du samtidig skåner gulvet for eventuelle skader. Mindre støj giver dig også en mere realistisk følelse af at cykle, da det normalt ikke larmer, når du kører på en cykel på vejen.

Software

Din hometrainer er højst sandsynligt drevet af software. Det er vigtigt, at det er et godt stykke software, der følger med. Det kan også være, at der følger virtual reality med til din software. Så kan du få en sand fornemmelse af at køre på vejen, fordi du kan se omgivelserne lige foran dig. Der er dog stor forskel på, hvor realistisk det føles at benytte sig af dette. Men med god kvalitet bliver den virtuelle verden en god motivationsfaktor for at yde mere under træningen.

Watt

De fleste hometrainere af bedre kvalitet er af mindst 800 watt og opefter. Jo højere, jo mere realistisk følelse af at cykle på landevejen. Så gå gerne efter det. Hvis du blot vil bruge din hometrainer som opvarmning, er de mange watt ikke nær så vigtigt. Men hvis du har tænkt dig at bruge den ofte og længe ad gangen, er mange watt med til at give dig så god en køreoplevelse som muligt.

Størrelse/vægt

Det er lidt en smagssag, hvad du foretrækker i forhold til størrelse og vægt. Rent praktisk er det rart med en model, som vejer og fylder mindre, så du nemt kan rykke rundt med den derhjemme eller gemme den væk i et skab.

Hjulstørrelse

Hjulstørrelsen på din hometrainer skal være indenfor rammerne af hjulstørrelsen på den cykel, du ønsker at montere på hometraineren. Sørg for at kigge godt efter under ’specifikationer’, når du kigger på hometrainere på nettet. Her skulle du gerne kunne se, om den passer til din hjulstørrelse. Vidste du, at du kan få dæk, som er specifikt udviklet til hometrainere? De er langt mere slidstærke og larmer mindre. De fleste producenter anbefaler disse dæk, men du kan sagtens bruge dine egne. Hvis du dog gerne vil skåne dem, så køb dem, som er designet til formålet.

Digital tilkobling

Vidste du, at flere hometrainere kan tilkobles din mobil, tablet eller computer? Det gør det hele lidt sjovere. Med enten ANT+ eller Bluetooth kan du få meget mere styr på din træning med data, der kan sammenligne dine resultater. Det er også en god motivation for dig til at yde mere, hver gang du sætter dig op på din cykel.

Vi kommer nærmere ind på de forskellige fagtermer under hvert produkt her i vores hometrainer-test guide, men hvis du altid har disse elementer for øje, når du kigger under hometrainerens specifikationer, er du hjulpet godt på vej.

Vedligeholdelse og endnu flere fordele

Meget træningsudstyr kræver en eller anden form for vedligeholdelse. Mindre dele skal udskiftes eller have olie. En hometrainer skal som regel ikke andet end tørres over efter brug. Hvis du har svedt ned på den, så tør den blot over – du skal ikke bruge mere tid på vedligeholdelse end det.

Det er et godt stykke udstyr at starte ud med, hvis du vil opbygge et hjemmetræningsrum. Fordi den kommer i alle prisklasser og er nem at benytte – selv for nybegyndere – så er det et oplagt valg. Og husk at du ikke behøver at være professionel for at få glæde af en hometrainer. Det er træningsudstyr for alle, som gerne vil vedligeholde træningen vinteren igennem og ikke har lyst til at udsætte cyklen for salt og sne. Uanset om du bruger den til opvarmning, nedkøling eller lange træningspas, så er en hometrainer optimal.

Modsat andet hjemmetræningsudstyr er en hometrainer nem at stille væk i et andet rum – eller ind på depotet, hvor den ikke optager al pladsen. Du slipper for at købe dyre motionscykler, crosstrainere eller løbebånd, som fylder meget. Og så kan du tilkoble din egen cykel, som du kender bedst, så du kan yde endnu mere.

Vi håber, at vores hometrainer-guide har gjort dig klogere på, hvad en hometrainer er, og hvad du skal være opmærksom på, når du kigger efter en.

Læs også: Crosstrainer test – Bedste modeller 2020

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Elite Rampa – Interaktiv Hometrainer

Hometrainer Elite RealAxiom B+Elite Rampa er også en hometrainer i den billigere prisklasse og er således en mulighed for, der ikke har mulighed for at investere hele opsparing i træningsudstyr og –maskiner – mindre kan bestemt også gøre det, og det er Elite Rampa et glimrende eksempel på. Maskinen er noget særligt på det punkt, at den er monteret med et unikt swingsystem, så hometraineren følger stellets bevægelse. Det giver dig en meget virkelighedstro fornemmelse af, at du selv kører på landevejen. Desuden kan du simulere stigninger på op til 10 %, hvilket for de fleste er mere end tilstrækkeligt, medmindre du selvfølgelig har ambitioner om at simulere de skrappeste stigninger på Mont Ventoux eller andre franske alper. Modstanden er magnetisk og elektronisk styret. Det smarte ved en hometrainer fra Elite Rampa er, at når du første gang tilkobler den til noget software, kan du tage en træningstest, så du kan teste din form. Du kan desuden lave et personligt træningsprogram, så du kan få dine ruter og udfordringer, som du helt selv ønsker – på denne måde kan du (næsten) spare din personlige træner væk!

Hometraineren har både tilgang til Bluetooth og ANT+, så du med en app kan kontrollere din træning og sætte dine egne mål dagligt. Den kan bruges med iPhone, iPad, Mac og Android, Garmin og PC. En Elite Rampa passer desuden både til en racercykel og en mountainbike, og modellen passer til hjul, som har en størrelse på mellem 24” og 29”. Den har en god modstand på op til 1.700 watt, hvilket er i den høje ende og sagtens kan bide skeer med de dyrere modeller. Du er altså sikret en realistisk oplevelse af din cykeltræning.

Udover hometraineren følger quick-release, blok til forhjul, ANT+ og en fjernbetjening med. Køb en Hometrainer Elite Rampa, hvis du kan lide at lege med software og ønsker en helt personlig træning, som kan give dig masser af motivation.

BKOOL Smart Air

BKOOL Smart Air

Igen overgår BKOOL alles forventninger, også deres egen. Dette er et monster af en hometrainer, der virkelig kan alt hvad hjertet begærer. Hometraineren er spritny og ekstremt innovativ.

Den virker på den måde, at du fjerner bagdæk på din racer og tilslutter din racer til hometraineren. Dernæst forbinder du kæden. Derfra er det som at cykle i naturen. Som noget helt unikt kan hometraineren tippe fra side til side med op til 6 grader, hvorfor oplevelsen er ekstremt realistisk. (se nedenstående video) De 6 graders hældning er hele 10mm fra side til side. Dette resulterer også i, at træningen bliver langt mere behalige og med højere komfort, idet cyklen ikke er 100% fikseret på samme position.

Og hvis ikke det var nok, lover BKOOL også, at målingerne og dataen fra hometraineren er de mest præcise nogensinde. Watt-tallene har en nøjagtighed på +/- 2%, hvilket er ekstremt lavt for en hometrainer som ikke er til professionelle formål.  Yderligere så er selve hometraineren exceptionelt støjsvag, da den er lavet af solide kvalitetesmaterialer.

Det er selvfølgelig muligt at tilslutte via Bluetooth og ANT+. Derfor kan du altså forbinde alverdens software.

Alt i alt føles kvalitet bare lækker. Og selvfølgelig er prisen dyr, men hvis man ønsker den bedste kvalitet må man også ofre lidt mere.Den bedste hometrainer i artiklen, uden tvivl.

Atredo – Q7 Hometrainer

Hvem sagde en hometrainer behøver koste mere end 1000kr. Det sagde Atredo i hvert fald ikke, da de producerede denne meget billige model. Modellen er perfekt til nybegynderen der ønsker en hometrainer, for at slippe for det kolde efterårs- og vintervejr i Danmark.

Med op til 7 modstandsniveauer og op til 800 watt, får du en hometrainer til alle niveauer. Hometraineren passer til cykler i størrelserne 24” til 28”, dvs. næsten alle cykler der findes på markedet i dag. Der medfølger QR-aksel og forhjulsriser, så du hurtigt og enkelt kan montere din cykel i hometraineren, og du kan opnå en optimal kørevinkel.

Vægten lyder på 7kg, og derfor behøver du ikke tænke på logistikken, da du snildt kan transportere den rundt i huset eller hvorhen du ønsker.

Alt i alt en super fin hometrainer til hjemmet. Den er især god til dig der er nybegynder og ønsker en billig hometrainer for at finde ud af, om det er noget for dig.

FAQ

🤩 Hvilke hometrainere er de bedste?

Hvis du søger en hometrainer, som skal være noget ud over det sædvanlige, så bør du tage et kig på modellerne Wahoo KICKR Snap, Elite Novo Force Deluxe Hometrainer og Tacx Booster hometrainer. Modellerne har scoret nogle flotte resultater i tests pga. af deres smarte og praktiske egenskaber.

🤔 Er det hårdere at køre på en hometrainer end på vejen?

Ja, træningen på en hometrainer vil føles hårdere end at køre almindeligt på vejen. Dog svarer én times træning på traineren til én time og 15 minutters træning på vejen, hvormed traineren er mere effektiv. Hvis din træning ikke føles hårdere på hometraineren, så træner du muligvis ikke hårdt nok.

🧐 Kan hometrainers skade cyklen?

Der en lille risiko for, at en indendørs hometrainer godt kan lave lidt skade på din cykel. Dog er der også risiko for det, når du cykler ude på vejen, eller hvis den vælter, når den er parkeret. Dermed er der altså altid en risiko, når du bruger din cykel.

👍 Er en hometrainer pengene værd?

Ja, en hometrainer kan uden tvivl være pengene værd. Det gør sig specielt gældende om vinteren, hvor vejene kan være for glatte til, at det er muligt at træne ordentligt udendørs. Dertil kan du tilmed træne hårdere på en hometrainer, hvormed du kan forbedre dig selv ved hjælp af den.

 

Denne side er anmeldt af: Kristine J. Svendsen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar