Sidst opdateret den

Tung vægttræning kan være hårdt for dine led og ligamenter, og du vil typisk ikke opdage det, før det alligevel er for sent. Når du træner med tunge vægtskiver, belaster du blandt andet dine knæ voldsomt, og de har brug for særlig aflastning, så du undgår skader og smerter.

Knee sleeves – også kaldet knæbind til styrketræning – kan hjælpe dig til at få en solid og stabil støtte til dine knæ, som er særligt vigtigt, når du træner tungt. De kan også hjælpe dig i de tilfælde, hvor du døjer med mindre alvorlige og midlertidigt tilbagevendende besvær eller smerter omkring knæene.

Overvejer du knee sleeves køb og er på jagt efter gode knee sleeves tilbud, så læs med her, hvor vi tester de bedste af slagsen til din tunge træning.

Adidas Support Performance Knæbind – forbedret ydeevne


Adidas Knee SupportSet til: 159,00

Køb hos Apuls.dk

Om Adidas Support Performance Knæbind

Dette knæbind kan lidt af hvert. Det giver dig støtte i knæet, så du kan optimere din ydeevne, ligesom din restitution også forbedres. Er du bange for korsbåndsskade, eller døjer du med efterdønningerne af en skade i knæet, kan dette knæbind gå ind og give et let pres under knæskallen og kan i øvrigt også forebygge betændelse i musklerne.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Du får en super god komfort med dette knæbind, og fordi der er silikoneindlæg i, sidder knæbindet rigtigt godt fast, så knæbindet ikke glider ned. Dermed slipper du også for irritation i huden.

Det er udført i et åndbart materiale (neopren) og kan samtidig holde temperaturen.

Udvalgte specifikationer

  • Fås i 4 størrelser.
  • Udført i neopren.
  • Har indbygget silikoneindlæg, så knæbindet ikke glider ned.
  • God komfort og dobbelt kompression.
  • Materialet er åndbart, og det kan holde temperaturen.

7783 Hyper X Knee – ekstra støtte


7783 Hyper X KneeSet til: (AFP: Error loading price from price table)

Køb hos (AFP: Error loading reseller from price table)

Om 7783 Hyper X Knee

Et superstøttende knæbind, der sikrer stabilisering af knæet og hindrer overstræk i knæleddet. Derudover er knæbindet medvirkende til, at du har styr på dine bevægelser og understøtter den sensoriske motorikkontrol.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Knæbindet er lavet i 5mm SBR/neopren og har aftagelige aluminiumsskinner påført. Det har ekstra kraftige stropper, som sikrer ekstra støtte til dit knæ. Skinnerne er tildækkede, og derfor er knæbindet rigtigt god til sportsbrug. Desuden er designet udført således, at det sikrer lækker komfort og god pasform, når du træner.

Udvalgte specifikationer

  • Udført i 5mm neopren/SBR
  • Aftagelige aluminiumsskinner.
  • Tildækkede skinner, og knæbindet er derfor velegnet til sport.
  • God pasform og komfort.
  • Modvirker overstræk i knæet

Hvad er knee sleeves?

Knee sleeves er kort fortalt en beskyttelse af dine knæ, når du træner. Særligt når du træner tungt og med vægte, fører du et enormt pres ned på dine knæ. Knee sleeves kan hjælpe med at stabilisere dine knæ selv under meget tung træning, så du får optimal støtte i dine løft og undgår skader.

Knee sleeves kan også bruges som en god støtte, når du har en midlertidig og mindre skade. Du skal dog i første omgang altid drøfte skader og smerter med din læge, i stedet for at forsøge udelukkende at behandle dem med et knæbind. Bruger du knæbindet på en alvorlig skade, kan det nemlig gøre skaden meget værre.

Hvad er forskellen på knee sleeves og knee wraps?

Knee sleeves og knee wraps er ikke det samme, og de har hver deres forskellige fordele og ulemper. Knee wraps er udført i et elastisk materiale på samme måde som for eksempel wrist wraps er. De er designet til at blive viklet rundt om knæet i en spiral. Knee sleeves derimod er udført i neopren og har en komprimerende effekt. De skal glides hen over knæet for at sidde fast.

Knee wraps er populære hos visse styrkeløftere, da de giver mulighed for at løfte endnu flere kilo i squats, da det elastiske materiale giver bedre og hurtigere knæbøjning. Knee sleeves derimod er beregnet til at beskytte knæene mod risikoen for skader, ligesom de sikrer stabilitet i de tunge løft, så fremtidige skader kan undgås.

Hvordan skal du bruge knee sleeves?

Tag gerne knæbind på, allerede når du går i gang med opvarmningen. Dermed får du nemlig den mest positive og optimale effekt fra knæbindet på grund af varmen og cirkulationen. Brug herefter knæbindet under selve træningen, og tag det af, når du er færdig. Du skal nemlig helst ikke bruge det i forbindelse med hverdagsaktiviteter, da dine knæ kan blive afhængig af den passive støtte. Du bør i stedet sørge for at træne de muskler op, som ellers belastes.

Hvordan vælger du de rigtig knee sleeves?

Knæbind varierer i både design og funktion. Der er blandt andet forskel på tykkelsen af knæbind, og det kan have betydning for dig, når du skal vælge, hvilket knæbind du skal have. Et 3mm tykt knæbind giver dig en helt ideel støtte til udholdenhedstræning og træner, som trætter leddene. Knæbind på 5mm styrker og støtter dig, som gerne vil træne varieret, det vil sige, hvor både styrke og smidighed er påkrævet.

De 7mm tykke knæbind er fantastiske til tung træning, hvor du har brug for ekstra god støtte til de tunge løft.

Ovenstående parametre er vigtige at tage i betragtning, når du vælger knee sleeves – når du har styr på den del, kan du begynde at kigge efter det design, der tiltaler dig mest.

Kan knee sleeves bruges til alle former for træning?

Knee sleeves skal give dig den støtte og aflastning, du har brug for under træning. Men det er bestemt ikke alle træningsformer, hvor knæbindet vil give dig den rette knee support. Således er knæbind anbefalet til tung træning, men ikke til udholdenhedssport. Er du for eksempel langdistanceløber, kan det være en direkte dårlig idé at bruge knee sleeve, da det vil give dig en modstand, som kan ændre biomekanikken i dit knæ. Du vil derfor automatisk belaste dine muskler helt forkert.

Knæbind er således ikke den rette knæstøtte ved langdistanceløb og lignende træningsformer, hvor udholdenhed og ikke styrke er det primære i træningen. Hvis du døjer med smerter eller slid ved udholdenhedstræning, og har du brug for støtte, kan du dog vælge de tynde knæbind på 3mm, som stadig giver dig støtte men uden at hindre bevægelsesfriheden i knæet.

Denne side er anmeldt af: William F. Overgaard Rating 10/10

This post has a rating of NAN stars based on 0 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Alexander er passioneret inden for fitness, og dyrker vægtløftning dagligt. Han har flere års erfaring med fitness, og en høj kendskab til alle typer formål med træning. Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS

Skriv en kommentar