Når du træner med tunge vægte, belaster du blandt andet dine knæ voldsomt, hvorfor de har særligt brug for aflastning, så du undgår skader og smerter.

Knæbind, eller knee sleeves som de også kaldes, er gode at bruge som aflastning under styrketræning. De kan give dig god og stabil støtte til dine knæ, som er særligt vigtig, når du træner tungt. De kan også hjælpe dig i de tilfælde, hvor du døjer med mindre alvorlige og midlertidigt tilbagevendende besvær eller smerter i eller omkring knæene.

Overvejer du om knæbind kunne være gavnlige for dig, eller er på jagt efter gode tilbud på knee sleeves, så læs med her, hvor vi tester de bedste af slagsen til din træning.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Select kompressionsbind til håndbold


Select kompressionsbind til håndboldKnæbindet fra Select giver kompression og støtte til dit knæ, når du træner, hvilket du både kan bruge forebyggende eller vedligehold af skader i og omkring knæet.

 

i samarbejde med PriceRunner

Om Select knæbindet

I selve knæbindet sidder der en større beskyttende pude, som er opbygget af stødabsorberende skum, som hjælper dig mod stød fra det hårde halgulv. 

Puden er på ydersiden forstærket med Amortec, som er med til at øge holdbarheden. Opbygningen af knæbindet sikrer god kompression, som øger blodcirkulationen og derigennem kan forbedre dine præstationer til håndbold såvel som i fitnesscenteret.

Udvalgte specifikationer:

 • Kompressionseffekt
 • Beskyttende puder
 • Stor bevægelsesfrihed

McDavid 422R Dual Disk knæbandage – bedste støtte


McDavid 422R Dual Disk knæbandage – bedste støtteHvis du er i gang med at restituere fra en grum knæskade, er dette knæbind måske løsningen for dig. Med modellen McDavid 422R Dual Disk får du nemlig en bandage, der ligger på støtteniveau tre – og det vil sige det højeste niveau.

 

i samarbejde med PriceRunner

Knæbandagen aflaster dit knæ fra en del af trykket, det bliver udsat for. Det gør det ved hjælp af små hængsler, som sidder på hver side af knæet. Disse hedder Dual Disk, og det er de letteste hængsler fra McDavid. Det gør, at bandagen ikke bliver for tung at gå rundt med. Desuden er der god ventilation for knæet, da der er åbent både for- og bagtil.

Udvalgte specifikationer:

 • Knæbandagen kommer i fem forskellige størrelser, som du let kan måle dig frem til selv.
 • Fremstillet af neopren.
 • Farve: Sort
 • Støtteniveau: Tre (højeste niveau)
 • Åbent bagpanel.

RX Original Knee Sleeve


RX Original Knee SleeveDette knæbind er perfekt til dig, der er glad for at styrketræne og har brug for noget ekstra støtte til de tunge løft, der ellers godt kan sætte sig i knæet. 

Med dette knæbind får du en effektiv stabilisering, så du kan undgå skader, når du træner. Det er lavet af 7 mm neopren og fås i en stærk blå farve. Det fås naturligvis i forskellige størrelser, så du kan finde et, der passer perfekt til dig. 

Det er godkendt af International Powerlifting Federation og dermed et godt valg, hvis du er glad for vægtløftning.

Udvalgte specifikationer:

 • Størrelser: Small – XX-Large
 • Kraftig kompressionseffekt, der holder blodgennemstrømningen igang
 • Materiale: 7 mm Neopren
 • Farve: Blå
 • Godkendt til brug af IPF

Hvad er knee sleeves?

Knee sleeves er kort fortalt en beskyttelse af dine knæ, når du træner. Særligt når du træner tungt og med vægte, fører du et enormt pres ned på dine knæ. Knee sleeves kan hjælpe med at stabilisere dine knæ selv under meget tung træning, så du får optimal støtte i dine løft og undgår skader.

Knee sleeves kan også bruges som en god støtte, når du har en midlertidig og mindre skade. Du skal dog i første omgang altid drøfte skader og smerter med din læge, i stedet for at forsøge udelukkende at behandle dem med et knæbind. Bruger du knæbindet på en alvorlig skade, kan det nemlig gøre skaden meget værre.

Hvad er forskellen på knee sleeves og knee wraps?

Knee sleeves og knee wraps er ikke det samme, og de har hver deres forskellige fordele og ulemper. Knee wraps er udført i et elastisk materiale på samme måde som for eksempel wrist wraps er. De er designet til at blive viklet rundt om knæet i en spiral. Knee sleeves derimod er udført i neopren og har en komprimerende effekt. De skal glides hen over knæet for at sidde fast.

Knee wraps er populære hos visse styrkeløftere, da de giver mulighed for at løfte endnu flere kilo i squats, da det elastiske materiale giver bedre og hurtigere knæbøjning. Knee sleeves derimod er beregnet til at beskytte knæene mod risikoen for skader, ligesom de sikrer stabilitet i de tunge løft, så fremtidige skader kan undgås.

Hvordan bruges knæbind?

Tag gerne knæbind på, allerede når du går i gang med opvarmningen. Dermed får du nemlig den mest positive og optimale effekt fra knæbindet på grund af varmen og cirkulationen. Brug herefter knæbindet under selve træningen, og tag det af, når du er færdig. Du skal nemlig helst ikke bruge det i forbindelse med hverdagsaktiviteter, da dine knæ kan blive afhængig af den passive støtte. Du bør i stedet sørge for at træne de muskler op, som ellers belastes.

Hvordan vælger du det rigtige knæbind?

Knæbind varierer i både design og funktion. Der er blandt andet forskel på tykkelsen af knæbind, og det kan have betydning for dig, når du skal vælge, hvilket knæbind du skal have. Et 3mm tykt knæbind giver dig en helt ideel støtte til udholdenhedstræning og træner, som trætter leddene. Knæbind på 5mm styrker og støtter dig, som gerne vil træne varieret, det vil sige, hvor både styrke og smidighed er påkrævet.

De 7mm tykke knæbind er fantastiske til tung træning, hvor du har brug for ekstra god støtte til de tunge løft.

Ovenstående parametre er vigtige at tage i betragtning, når du vælger knee sleeves – når du har styr på den del, kan du begynde at kigge efter det design, der tiltaler dig mest.

Kan knæbind bruges til alle former for træning?

Knee sleeves skal give dig den støtte og aflastning, du har brug for under træning. Men det er bestemt ikke alle træningsformer, hvor knæbindet vil give dig den rette støtte. Således er knæbind anbefalet til tung træning, men ikke til udholdenhedssport. Er du for eksempel langdistanceløber, kan det være en direkte dårlig idé at bruge knæbind, da det vil give dig en modstand, som kan ændre biomekanikken i dit knæ. Du vil derfor automatisk belaste dine muskler helt forkert.

Knæbind er således ikke den rette knæstøtte ved langdistanceløb og lignende træningsformer, hvor udholdenhed og ikke styrke er det primære i træningen. Hvis du døjer med smerter eller slid ved udholdenhedstræning, og har du brug for støtte, kan du dog vælge de tynde knæbind på 3mm, som stadig giver dig støtte men uden at hindre bevægelsesfriheden i knæet.


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Adidas Support Performance Knæbind – forbedret ydeevne


Adidas Knee Support

Om Adidas Support Performance Knee sleeve

Dette knæbind kan lidt af hvert. Det giver dig støtte i knæet, så du kan optimere din ydeevne, ligesom din restitution også forbedres. Er du bange for korsbåndsskade, eller døjer du med efterdønningerne af en skade i knæet, kan dette knæbind gå ind og give et let pres under knæskallen og kan i øvrigt også forebygge betændelse i musklerne.

Du får en super god komfort med dette knæbind, og fordi der er silikoneindlæg i, sidder knæbindet rigtigt godt fast, så knæbindet ikke glider ned. Dermed slipper du også for irritation i huden.

Det er udført i et åndbart materiale (neopren) og kan samtidig holde temperaturen.

Udvalgte specifikationer

 • Fås i 4 størrelser.
 • Udført i neopren.
 • Har indbygget silikoneindlæg, så knæbindet ikke glider ned.
 • God komfort og dobbelt kompression.
 • Materialet er åndbart, og det kan holde temperaturen.

 

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar