Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Sidst opdateret den

Er din græsplæne ved at være fyldt med mos og ukrudt, er det på tide at gøre noget ved det. Din græsplæne begynder at se trist og træt ud, når græsset bliver kvalt, og det er her, du kan ty til en mosfjerner. Mosfjerneren sørger for at give din græsplæne luft, så det igen kan blive flot og grønt at se på.

Mosfjerneren har knive, der kører vertikalt rundt og ned i din græsplæne. Her sørger den for at fjerne mos og ukrudt, og på den måde skaber mosfjerneren luft til græsset. Består din græsplæne næsten mere af mos end af græs, er det måske nødvendigt at tage flere ture med mosfjerneren. Uanset hvad slipper du næppe af med mosset med en enkelt tur om året, og det er derfor en god idé at investere i en rigtig god mosfjerner. Det betaler sig hurtigt i forhold til at leje en i stedet.

Kører du en tur med mosfjerneren af og til, når mosset begynder at vokse, er der meget at hente. Du optimerer nemlig både luft-, vand- og næringsoptag for dit græs. Ved at optimere det får du ikke kunne grønnere græs, men også en stærkere og mere modstandsdygtig græsplæne. Og hvem vil ikke gerne have en stærkere plæne, når mosset vender retur?

Ligesom med andet udstyr er det vigtigt at finde den helt rigtige model. Får du fat i den rigtige model, er arbejdet ikke længere en sur pligt, der blot skal overstås – det bliver en fornøjelse, intet mindre. Vi har derfor i denne mosfjerner test samlet nogle af markedets bedste maskiner, så du kan finde den mosfjerner, der gør livet lidt lettere for dig. Find den model, der passer til netop dine behov og din græsplæne. Ved at investere i en ny mosfjerner kan du gøre det at fjerne mos til en oplevelse i stedet for en sur pligt, der blot skal overstås.

AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner – bedst i test


AL-KO Combi Care 38 E Comfort mosfjerner – bedst i testDenne mosfjerner er hurtig og effektiv og velegnet til græsplæner op til 800 m2. Mosfjerneren Combi Care 38 E Comfort fra AL-KO er vertikalskærer med en elektrisk motor. De ergonomiske og regulerbare håndtag gør den særdeles let at håndtere, og de giver dig mulighed for at finde den mest optimale arbejdsstilling. Tilpas håndtagene, så de passer til din højde, og undgå dermed unødvendig belastning af ryg og lænd, som du ellers kan risikere at opleve ved andre maskiner. Ud over at du kan regulere håndtagene, så det passer til din højde, er håndtagene foldbare. Det betyder, at du sparer plads, når den ikke er i brug, og den står i dit redskabsskur.

Den smarte mosfjerner er udstyret med 14 knive og 24 stålfjedre, der holder maskinen godt kørende. Du kan hurtigt og let indstille arbejdsdybden med en enkelt bevægelse. Vælg mellem fem forskellige dybdeindstillinger. I starten er det en god idé at bruge niveau 1 og 2 for at undgå, at du skærer for dybt og dermed beskadiger græsrødderne.

Netop denne maskine og model er lavet til at skære dybe riller i din græsplæne. De dybe riller giver græsset ekstra luft, vand og næringsindtag. Det er alt sammen med til at gøre græsplænen mere modstandsdygtig, og derudover bliver græsset grønnere og flotte.

Combi Care 38 E Comfort har 3-i-1 funktion. Den kan nemlig både klippe, lufte og samle op undervejs, og med en kapacitet på hele 55 liter i opsamlingsposen slipper du for mange ture, hvor du skal skifte posen. Du sparer dermed både tid ved at have en pose, der samler mosset op undervejs, og du sparer tid ved ikke at skulle tømme opsamlingsposen helt så ofte.


Texas Pro Cut 460B mosfjerner – den mest eksklusive


Texas Pro Cut 460B mosfjerner – den mest eksklusiveØnsker du en mere professionel og robust maskine til at fjerne mosset hjemme i haven, så er denne helt sikkert noget for dig. Denne Pro Cut 460B mosfjerner er en yderst professionel og robust maskine. Det er en lidt tungere maskine, da modellen er benzindrevet. Til gengæld er der kraft og energi bag maskinen, der gør arbejdet i haven lidt sjovere og nemmere.

Ud over at fjerne mos sørger maskinen for at ilte græsrødderne. På den måde øges næringsindholdet, og græsset bliver grønnere, flottere og mere modstandsdygtigt. Med Pro Cut 460B får du altså en flottere plæne, hvor der er mere græs, end der er mos.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

I denne model fra Texas er der hele 48 knive i hærdet stål, hvilket giver stor slidstyrke og lang levetid. Du skal derfor ikke frygte, at du kommer til at udskifte denne mosfjerner. Den kommer til at holde i mange år. De 48 knive giver desuden et flot resultat, der hurtigt kan ses på græsplænen.

Texas Pro Cut 460B er den mosfjerner i denne test med den største arbejdsbredde. Arbejdsbredden er på hele 46 cm. Det er med til at effektivisere dit arbejde, når du skal fjerne mosset på plænen. En del af at effektivisere arbejdet er at kunne justere håndtaget, så det passer til din arbejdshøjde. Håndtaget på mosfjerneren er justerbart, og du kan nemt regulere arbejdsdybden på maskinen med et håndtag på siden af maskinen. Arbejdsdybden på denne maskine er 0-3 cm, og du kan derfor finde den rette dybde, der får din plæne til at se ud lige præcis, som du vil have det.


MPC1300 mosfjerner – billigste pris


MPC1300 mosfjerner – billigste prisSpar to ture i haven, hver gang du bruger denne mosfjerner. MPC1300 mosfjerneren er særdeles effektiv. I stedet for at skifte mellem de to ruller, hvor én er med knive og én er med fjedre, har man ved denne mosfjerner valgt at kombinere de to ruller, så de er på den samme rulle. Du får hele 16 knive og 16 fjedre. Her har du altså allerede sparet en tur rundt i haven, fordi du slipper for at skifte mellem de to ruller undervejs.

Derudover sparer du en ekstra tur rundt i haven, da MPC1300-mosfjerneren har en opsamlingsfunktion. Det betyder, at den rydder op efter sig selv undervejs. Den samler mosset op i en beholder, som du hurtigt og nemt kan tømme, når den bliver fyldt. Beholderen, der kan transporteres ved hjælp af et bærehåndtag, kan rumme op til 30 liter, hvilket er en ganske fornuftig størrelse.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vil du hellere samle mosset op efter første tur i stedet for at tømme beholderen af og til, kan du blot undlade beholderen. Undlader du beholderen, bliver mosset kastet bagud. Maskinen er velegnet til at arbejde både uden og med beholder. Arbejdsbredden er på 30 cm, hvilket er en effektiv bredde, der passer til de flestes haver og til de flestes behov.

Mosfjerneren er med sin elektriske motor miljøvenlig, hvor du slipper for at tænke på påfyldning af brændstof. Du kan med denne mosfjerner regulere arbejdsdybden, så den passer til din græsplæne. Vælg mellem en arbejdsdybde på 3 mm, 6 mm eller 9 mm. Det er hurtigt og let at skifte mellem de forskellige arbejdsdybder for at få et flot resultat. Denne maskine er effektiv til at pleje din græsplæne, da det er en kombineret mosfjerner og plænelufter.


AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjerner


AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care mosfjernerKan du godt lide en mosfjerner, der er let at navigere rundt med, og som samler mosset op undervejs? Så er det AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care, du skal købe. Denne mosfjerner er nemlig en maskine, der er rigtig nem at navigere rundt med på græsplænen. Med et håndtag, du kan indstille, er du sikker på at kunne bruge maskinen, uanset om du er høj eller lav, tyk eller tynd. Den passer til alle størrelser.

AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care er endda miljøvenlig. Mosfjerneren har en elektrisk motor, hvor du undgår en masse unødvendige gasser fra en irriterende udstødning.

En arbejdsbredde på 32 cm sikrer desuden, at du ikke skal tage mange baner for at komme gennem hele din græsplæne. Vertikalskæreren på mosfjerneren har hele 12 stålknive samt fem forskellige arbejdsdybder. På denne model er det hurtigt og let at skifte mellem dem, og det forstyrrer ikke dit arbejde.

Noget af det bedste ved AL-KO Classic 32.5 VE Basic Care er dens 2-i-1 funktion. Det betyder, at den samler op undervejs, når du bruger den på græsplænen. Du slipper for at skulle gå rundt på hele græsplænen for at samle mos op. 2-i-1-funktionen effektiviserer dit arbejde, og du slipper for at bliver irritereret over at skulle tage den ekstra tur rundt i haven. Mosfjerneren kan samle helt op til 45 liter mos, før du skal tømme den. Det er en god størrelse, der passer til langt de flestes behov.

Mosfjerneren har en komfortabel, central 5-trins dybdeindstilling. Du har altså mulighed for at tilpasse dybden, så den passer til netop din græsplæne, og hvordan du gerne vil have, at den skal se ud. Det er en god idé at starte på niveau 1 eller 2. I starten slider du nemlig knivene mere, hvis de går for dybt i jorden. Uanset om din mosfjerner er ny eller ej, skal du være opmærksom på, at du ikke kører for dybt. Du risikerer at komme til at beskadige græsrødderne, hvis de går alt for dybt i jorden.


AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjerner


AL-KO Comfort 38 P Combicare mosfjernerDenne mosfjerner minder i høj grad om Combi Care 38 E Comfort. Både design og funktioner matcher denne model. Den store forskel er, at Comfort 38 P Combicare har en benzinmotor i stedet for en elektrisk motor. Du bør derfor overveje, hvilken type motor du ønsker ved din kommende mosfjerner. Denne model med motor har ingen begrænsning i forhold til opladningstid, hvilket er rarere for dig, når du skal i gang med mosfjerneren.

Denne model med benzin er lidt tungere end de elektriske mosfjernere. Til gengæld har Comfort 38 P Combicare-mosfjerneren en god komfort, når du skal i gang med dit arbejde. Den sørger for både at klippe, lufte og opsamle mosset i den store beholder, der kan rumme helt op til 55 liter. Med så stor en beholder slipper du for at tømme beholderen hele tiden undervejs. Det gør arbejdet en hel del lettere – og ikke mindst mere effektivt.

Mosfjerneren har 14 knive og 24 stålfjedre, der arbejder effektivt og sørger for at gøre arbejdet grundigt. Du kan nemt indstille og regulere de forskellige arbejdsdybder med et enkelt tryk. Husk ikke at køre knivene for dybt i starten, da det ødelægger knivene. Heldigvis er det let at ændre arbejdsdybden, og det er derfor ikke nogen udfordring med denne mosfjerner.


Få en grøn og flot græsplæne med en mosfjerner

Det er helt afgørende for din græsplænes udseende, at den ser grøn og frisk ud. Derfor bør du også vedligeholde den, ligesom du vedligeholder alt andet. Du vedligeholder det ved at holde græsset ved lige og dermed ikke lade det drukne i mos og ukrudt.

Tag en tur med mosfjerneren om foråret, og fjern mos og ukrudt. Sørger du for at ordne det, får du en græsplæne, der har de bedste forudsætninger for at stråle om sommeren. En tur med mosfjerneren forebygger således en masse ukrudt og mos, der ellers ville komme om sommeren. Du undgår en invadering af mos.

Fjerner du regelmæssigt mosset og ukrudtet, bliver din græsplæne stærkere. Græsset bliver flottere, grønnere og mere kraftigt. Har du taget en tur med mosfjerneren, kan du eventuelt gøde og sprede græsfrø. Når du fjerner mos, vil der højst sandsynligt komme nogle mindre huller. Spreder du græsfrø her, får du altså en mere fyldig græsplæne, når det unge græs er vokset lidt.

Ud over at tage en tur om foråret er det en god idé at køre en tur med mosfjerneren om efteråret, så din plæne kan blive klar til vinteren. Når græs-sæsonen slutter, fortsætter mosset med at vokse. Det er derfor effektivt at fjerne mosset, inden udfordringen opstår. Du må gerne lade græsset blive en anelse langhåret hen mod efteråret og vinteren. På den måde kan græsset bedre stå imod mosset, der langsomt invaderer plænen. Har du en havetraktor, kan du desuden hæfte en mosfjerner bagpå og dermed klare det hele i én omgang. Du slipper altså for ekstra ture ved at tilkoble maskinen til havetraktoren.

Du finder et stort udvalg af mosfjernere hos forhandlere såsom Harald Nyborg, Silvan, Jem & Fix, Bilka og Biltema. Her kan du desuden se produktet fysisk og vurdere, hvilken der passer bedst til din kropsbygning, og hvilken du nemmest kan navigere rundt med. Hvor let den er at navigere og indstille har stor betydning for din oplevelse. Det skal gerne være en god og behagelig oplevelse at tage en tur med mosfjerneren frem for en irriterende pligt. Alle mosfjernere i denne test er gode bud på navigerbare mosfjernere, som du let kan håndtere. Vi håber, at du kan bruge denne mosfjerner test til at finde netop den mosfjerner, der passer til dine behov, så du kan få en flot og grøn græsplæne – uden mos og ukrudt. Ved at udnævne bedst i test, billigste pris og mest eksklusive ved du, hvad du skal gå efter, når du skal finde din nye mosfjerner.

Se også Mosfjerner test – når din plæne trænger til luft skrevet af testmagasinet.dk.

Denne side er anmeldt af: Emil S. Madsen 10/10

Dette indlæg har fået 4.6 stjerner baseret på 10 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Alexander er passioneret inden for fitness, og dyrker vægtløftning dagligt. Han har flere års erfaring med fitness, og en høj kendskab til alle typer formål med træning. Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS

Skriv en kommentar