Sidst opdateret den

Vibrationstræning er det sidste skud på stammen indenfor træningsmoder, og der er en grund til, at det bliver anbefalet af flere fysioterapeuter og andre kropseksperter. Vibrationstræning baserer sig på Newtons anden lov om bevægelse, der lyder at kraft er lige med masse gange acceleration.

Hvor almindelige træningsredskaber kun har mulighed for at øge på massen og vægten, kan vibrationstræningsudstyr som power plates også øge på accelerationen og derved også øge kraften. Fordi vibrationstræning og power plates er forholdsvist nye fænomener, kan det være svært at finde informationer om det, inden du skal ud og bruge penge på udstyret. Derfor har vi samlet en gennemgang af de bedste power plates på markedet sammen med en masse informationer om, hvordan du bruger dem.

Hvad er Power Plate?

I 1999 udviklede den olympiske træner Guus van der Meer power platen, og i dag sælges den i over 95 lande – inklusive Danmark. En power plate er et træningsinstrument, der gør brug af principperne fra vibrationstræning til at stimulere musklernes naturlige reaktioner på vibration.

Kort fortalt er maskinen konstrueret af en plade, der vibrerer på både den horisontale og den vertikale akse. Vibrationerne får musklerne til at trække sig sammen helt op til 50 gange i sekundet, og det er det, der gør, at maskinen er så effektivt et træningsredskab.

Det er muligt at udføre mere end 200 forskellige øvelser på en power plate, hvilket også gør den til et af de mest alsidige træningsredskaber på markedet. Den kan både bruges til styrketræning, stræk, massage og afspænding. Da det er en ekstremt effektiv maskine, anbefaler de fleste eksperter, at den kun benyttes tre til fire gange ugentligt og aldrig længere end 15 minutter ad gangen.

Power Plate My3 – god til begynderen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med en power plate fra My3 får du mulighed for at lave mere end 200 forskellige øvelser, der varierer indenfor power plate øvelser i styrke, stræk, massage og afspænding. Det er en utroligt effektiv maskine, og ligesom med andre plates anbefales det, at den kun benyttes tre til fire gange om ugen.

Om

My3 power platen er i den billige ende, men det betyder ikke, at den ikke er i ekstremt høj kvalitet. Selvom den ofte beskrives som en god begynder-plate, så handler det mest af alt om prisen og om det faktum, at den er udstyret med et brugervenligt, interaktivt display, der er ekstremt let at bruge.

Fordi der er tale om så stort et stykke træningsudstyr, kommer udseendet også ofte til at have betydning, og Power Plate My3 er designet i et simpelt udseende, og den fås i både sort og sølv, hvilket gør, at den tiltrækker sig så lidt opmærksomhed som muligt, når den ikke er i brug.

Yderligere informationer

Power Plate My3 måler 65 x 82 x 157 cm og vejer 57 kg. Den er udstyret med et brugervenligt display, hvilket gør, at den er nem at indstille, og den kan indstilles til at fungere i forskellige hastigheder og i forskellige tidslængder.

Denne kan maksimalt benyttes af brugere på op til 120 kg, hvilket dog også er i den høje ende for det meste hjemmetræningsudstyr.

Specifikationer

 • Mål: 65 x 82 x 157 cm / vægt: 57 kg.
 • Tidsindstillinger: 30 eller 60 sekunder.
 • Brugervenligt display.
 • Strømforsyning: 50/60 Hz, 90-260 VAC.
 • Maksimal brugervægt på 120 kg.
 • Frekvens 35 Hz.

Power Plate My5 – det fornuftige valg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Midt i feltet af power plates ligger My5, der til forveksling ligner sin lillebror My3, der er dog ret stor forskel på de to maskiner, og det gælder ikke kun prisen. Udover at være en del mere robust en My3, så leveres den også med en lang række ekstraudstyr, der gør, at du får flere muligheder, samtidig med at den også er mere holdbar.

Om

Power Plate My5 er i midten af feltet, når det kommer til power plates, men den er i den luksuriøse ende, når det kommer til træningsudstyr generelt. Den er udført i ekstremt høj kvalitet og selvom den er i den høje ende prismæssigt, så er den lige til at gå til også for begynderen.

Ligesom de fleste andre af My power plates’ne fås den i både sort og sølv, så du selv kan vælge den farve, der passer bedst ind i dit motionsrum. Den er designet simpelt og for et stykke træningsudstyr ser den også relativt simpel ud.

Yderligere info

My5 power platen måler 80 x 49 x 150 og vejer mellem 76 og 90 kg. Den har et hav af indstillingsmuligheder, men den primære fordel ved at vælge My5 power platen er tilbehøret. My5 leveres med en meget brugervenlig fjernbetjening, der er forprogrammeret med hurtigstartsmuligheder til både styrke-, stræk-, massage- og afspændingsøvelser.

Specifikationer

 • Mål: 80 x 49 x 150 cm / vægt: 76-90 kg.
 • Tidsindstillinger: 30 eller 60 sekunder.
 • Brugervenligt display.
 • Strømforsyning: 50/60 Hz, 90-260 VAC, universelspændning.
 • Maksimal brugervægt på 135 kg.
 • Frekvens 30, 35 eller 40 Hz.

Power Plate My7 – ren luksus

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

My7 power platen er blandt de dyreste power plates på markedet, men den er også blandt de absolut bedste, og der er dømt luksus for alle pengene. My7 er udstyret med over 250 forudindstillede programmer til mere end 1000 øvelser. Den interaktive touch screen viser små demonstrationsvideoer til de forskellige øvelser, hvilket gør den perfekt til hjemmet og andre steder, hvor der ikke er en dedikeret instruktør.

Om

My7 er en fantastisk power plate, der kan løfte din træning helt op i nye luftlag. Du bliver fulgt fra start til slut, og den integrerede touch screen er udstyret med over 1000 træningsvideoer og tips, der leder dig igennem forskellige øvelser med AVTS (Advanced Vibration Technology System).

Yderligere info

My7 er smart træningsmaskine, der kan gøre din træning endnu mere personlig. De forudindstillede programmer er inddelt i tre kategorier, så du vælger baseret på om du vil ”feel better”, ”look better” eller ”play better”.

My7 er en fantastisk maskine og de kraftfulde Vectrankabler gør overførslen af vibrationerne i pladen endnu bedre, hvilket gør, at dine muskler bliver trænet endnu bedre, og selvom det er vibrationstræning, der er det primære formål med My7, så kan den også bruges til at udføre mere almindelige træningsøvelser som roning og skulderpres.

Specifikationer

 • Mål: 87 x 80 x 153 cm / vægt: 121-135 kg.
 • Tidsindstillinger: 0 til 9 minutter i 15 sekunders intervaller.
 • Brugervenligt display.
 • Strømforsyning: 50/60 Hz, 100-240 VAC, universelspændning.
 • Maksimal brugervægt på 135 kg.
 • Frekvens 30, 35 eller 40 Hz.

Power plate træning: Hvad er vibrationstræning?

Vibrationstræning er kun muligt på grund af Newtons anden lov om acceleration, der lyder, at masse gange acceleration er lig med kraft.

Når du træner, er der normalt kun mulighed for at øge massen og vægten, når du justere på dit træningsredskab eller samler en større vægt op, men med vibrationstræning får du også mulighed for at øge accelerationen, hvilket betyder, at du generere en større kraft, og derfor øger effekten af din træning.

Ved normal træning vil en person der selv vejer 70 kg og træner med eksempelvis en vægt på 70 kg udvikle omkring 1400 N. Hvis den samme person derimod gør brug af power plate træning, og indstiller træning til 35 Hz ved høj frekvens, vil den samme person udvikle ca. 2800 N.

Der er tale om en komplet fordobling af kraften, men samtidig øges vægten ikke, hvilket betyder, at der er et meget mindre stress på kroppen under træningen, end hvis den samme kraft skal opnås uden vibrationstræning.

Læs også: De bedst testede BCAA-produkter på det danske marked

3 ting du skal overveje inden du køber en power plate

Ligesom de fleste andre træningsmaskiner er en power plate en dyr investering, selv hvis den købes på tilbud, og derfor er der også et par ting du bør overveje, inden du investere i en power plate. Power plates er nemlig langt fra billige, og selv de mest skrabede modeller koster over 10.000 kroner. Det kan altså godt betale sig at finde et power plate tilbud.

Budgettet

Det første, du skal overveje, er dit budget. Fordi der er så store spring i pris fra de billigste modeller til de dyreste, kommer budgettet til at have ret stor betydning for, hvilken maskine du bør vælge. Ligeledes er der relativt få forskellige maskiner på markedet, hvilket betyder, at der sjældent er mere end én eller måske to forskellige valg i hver prisklasse.

Størrelsen

Selvom du måske har pengene til den allerdyreste power plate på markedet, så har størrelse og vægt også en del at skulle have sagt. Hvis du har planer om at flytte din power plate frem og tilbage fra et skab, så hjælper det, hvis du kan løfte maskinen. Den billige ende af power plates kan veje helt ned til halvt så meget som de dyreste power plates.

Ligeledes betyder det også noget, hvor meget du selv vejer. Da der er tale om en maskine, du skal stå på, så skal den også kunne bære dig. Selvom de fleste mennesker kan gøre brug af en hvilken som helst power plate, så er der stadig en forskel, og i sidste ende ville det være ærgerligt at ende med en maskine, du ikke selv kan bruge.

Behovet

Det gælder for alle træningsmaskiner og alle større investeringer, at du skal spørge dig selv, om det reelt er noget du har behov for. Med de fleste andre træningsmaskiner, så er en stor del af overvejelsen omkring behov et forsøg på at veje hvilken type øvelser, du har brug for, men med over 200 indbyggede øvelser i en maskine, kommer du ikke til at mangle forskellige øvelser. Derfor bliver overvejelsen mere økonomisk end noget andet. Har du behov for en power plate pro derhjemme, eller kan du nøjes med at bruge en nede i fitnesscenteret.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Crosstrainer test – Bedste modeller 2020

Power plate pris: Hvad hvis jeg ikke har råd?

Et power plate køb er lidt af en investering, og derfor er det også de færreste, der har råd til at købe en, de kan have stående derhjemme, men det betyder ikke, at træning på en power plate kun er for de rige og berømte.

Der er flere fitnesscentre, der udbyder træning med power plates, og mange steder kan du endda få stillet en personlig træner til rådighed, der kan guide dig igennem alle øvelserne. Der findes både centre, der er dedikeret til træning med vibrationsplade, hvor der kun trænes på power plates, men de fleste almindelige fitnesscentre er også udstyret med en power plate. Selvom de dedikerede vibrationstræningscentre er dyrere, så er fordelen, at centrene har instruktører, der kan hjælpe dig med at komme i gang, og selvom der også er instruktører i almindelige fitnesscentre, så er det de færreste af dem, der har et større kendskab til power plates.

Fordelen er selvfølgelig, at du ikke selv skal lægge pengene på bordet, men hvis du bliver grebet af det, kan det faktisk godt betale sig at investere i en maskine selv, da en træningssession med personlig træner og power plate sagtens kan løbe op i et par hundreder kroner.

Kilder

Hvis du er blevet inspireret til at kigge nærmere på en power plate, eller hvis du er interesseret i at se, hvor vi har samlet vores informationer om vibrationstræning, så kan du her finde en række kilder til informationer og journalistiske anmeldelser af en vibrationsplade som træningsredskab.

Elle’s power plate anmeldelse

I 2012 skrev livsstilsmagasinet Elle en anmeldelse power plate anmeldelse, hvor to journalister prøvede på egen krop, hvad effekten af vibrationstræning egentlig er. De var begge meget positive omkring processen og de mente begge, at der både var et synligt og mærkbart resultat efter otte ugers træning af tre gange 20 minutter om ugen. Du kan læse hele reportagen her.

Bloombergs

I 2016 skrev Bloomsbergs en anmeldelse af power platen som træningsredskab, ud fra dens status som kendistrænerens hemmelige våben. Ligesom i Elles artikel er der tale om en journalist der prøver power platen på egen krop, og derfor bliver anmeldelsen også ekstra troværdig. I sidste ende har Bloomsbergs anmelder meget få kritikpunkter, når det kommer til power platen som træningsredskab. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Guardian

På avisen The Guardian har endnu en journalist udsat sig selv for vibrationstræning. Journalisten indrømmer fra starten, at han havde forestillet sig, at vibrationstræning ikke ville have nogen effekt, og at selve træningsmetoden virker som noget fra TV-shoppen, men også hos The Guardian må journalisten se sig selv modbevist. Du kan læse hele reportagen her.

 

Se vores artikel om: De 3 bedste billige proteinbarer på markedet

Læs også: Bedste battle rope test & tips til køb af de populære reb

Måske kunne du også være interesseret i at læse Sådan bliver du slank med PowerPlate

Læs også vores artikel om: Test af de bedste knee­ sleeves til din træning

Denne side er anmeldt af: LAmanda F. Sørensen 10/10

This post has a rating of 4.68 stars based on 34 reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Alexander er passioneret inden for fitness, og dyrker vægtløftning dagligt. Han har flere års erfaring med fitness, og en høj kendskab til alle typer formål med træning. Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS

Skriv en kommentar