Sidst opdateret den

hulahopringvægtHvem havde troet at hulahopringen fra din barndom er genial til at tabe sig med? Men det er den, du kan forbrænde helt op til 500 kalorier i timen derhjemme, foran dit TV og yndlingsserie eller hvornår du nu har tid. Træningsformen hedder Powerhoop og er faktisk bare en hulahopring med vægt, polstret med gummi og så kan den skilles ad, så den er nem at gemme væk. Og det virker bare. I Iform.dk’s test tabte begge forsøgspersoner sig mere end 5 cm om taljen på bare 6 uger. Ikke nok med det, powerhoop er nemlig også rigtig god træning for din ryg, mave, baller og lår, du får en fuld ’core workout’ og forbrænder en masse kalorier på samme tid.

Hvor tung skal den være?

Tommelfingerreglen er sådan her: Hvis du vejer under 60kg skal du bruge en på 1,5kg, hvis du vejer over 60kg skal du bruge en på 1,8kg, hvis du er øvet og i god form eller du er mand skal du bruge en på 2,2kg (men er IKKE for nybegyndere). Hvis du er let, spinkel og måske kun vejer omkring 50kg, så kan du bruge en på 1,2kg.

Find den billigste pris:

Powerhoop – 1,2kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Powerhoop – 1,5kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Powerhoop – 1,8kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Powerhoop – 2,2kg

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Powerhoop eller hulahopring med vægt, hvad er forskellen?

Powerhoop er et navn på den originale opfindelse men den kan ikke meget mere i forhold til andre ringe med vægt, det er mest navnet du betaler for. Powerhoop koster også et par hundrede kroner mere end andre ringe. En forskel er at du kan udskifte vægten på den, så den både kan være for eksempel 1,2 kg eller 2,2 kg. Det kan du ikke på de billigere modeller.

Sådan virker hulahopring træning

Det er meget simpelt at bruge en powerhoop, men det kræver lige en smule træning i begyndelsen. Det er bedst at bruge en ring der vejer mellem 1.5kg og 2.2kg, det passer til næsten alle. Du kan begynde med en let vægt og eventuelt udskifte den senere.

Du træner ved at tage ringen om taljen, som du ville med en almindelig hulahopring, og tager så et lille skridt frem med venstre fod. Sving så ringen til venstre og hold den i gang ved at skubbe hofterne frem og tilbage, men ikke fra side til side. Når du har holdt ringen kørende i mindst 2 minutter, skifter du bare fodstilling og kører ringen den anden vej, så du får trænet begge sider lige meget. Så nemt er det.

hulahoptræning

Fakta: Så meget forbrænder du og taber dig

Der er flere tests af træning med hulahopring på nettet og flere bloggere der har skrevet om deres resultater. Alle der har prøvet har tabt sig, i gennemsnit omkring 5cm om taljen på 1 – 1.5 måned ved at bruge den mindst 30 minutter om ugen. Kalorieforbrændingen er 400 til 600 kalorier i timen, alt efter din vægt og alder.

Faktisk har forskere også testet denne træningsmetode og i tillæg til vægttab opdagede de også at testpersonerne havde tabt bug-fedt, det vil sige det fedt du har inde i din mave og omkring organerne. Den type fedt er det en rigtig god ide at komme af med og det kan powerhoopen altså også hjælpe med.

Powerhoop forbrænder ikke kun fedt, du styrker hele kroppen og dine muskler. Især er denne træningsform god for din ’core’ det vil sige din mave, din ryg og dine baller. Du får også trænet dine lår og dine skuldre. Det er faktisk en workout for hele kroppen. Sammenlign det lidt med at sjippe som også forbrænder mange kalorier og træner hele kroppen, det er bare nemmere og sjovere.

Konklusion: Hulahopring er sjovt og nemt, men ikke styrketræning

Lad os runde af med at konkludere lidt på hulahoptræning. Der er rigtig mange gode ting at sige, mest af alt er det sjovt og nemt, du kan træne derhjemme når du har lyst og kalorieforbruget svarer til det samme som på et fitnesshold i centeret. Det er også billigt – ringen koster kun et par hundrede kroner. Træningen styrker også dine kerne muskulatur og det vil give dig en bedre positur og bedre form.

Det negative? Ikke så meget egentlig. Hulahoptræning er ikke styrketræning, så regn ikke med at du vil få samme resultater som hvis du havde taget et træningsprogram med løse vægte eller kettlebells. Pas også på med at træne for hårdt, hvis du er utrænet, så du ikke får hold i ryggen. Men hvis du er målgruppen der er frisk på hulahoptræning, er det jo heller ikke sikkert at du er interesseret i egentlig styrketræning. Alt i alt får hulahoptræning en stor anbefaling herfra.

Hulahopring øvelser

Hvis powerhoop har fanget din interesse, så anbefaler vi at tjekke New Beautys øvelser ud nedenfor – de er bestemt et kig værd!

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Line er vores fitness og hjemmetræning ekspert og skriver om alle de nye spændende træningsformer der dukker op.

3 kommentarer

  1. Hej

    Jeres links til ringe på 1,7 kg er forkerte. De er alle på 1,8 kg.

  2. Vinni Rasmussen Svar

    Billig fitness sælger dem også, der kan man købe dem helt ned på 0,75kg, hvis man gerne vil starte skånsomt op og er utrænet?

Skriv en kommentar