Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Sidst opdateret den

Cykling er en effektiv, alsidig og fleksibel motionsform, som alle kan være med til. Holder du af at få pulsen op, lave intervaltræning samt forbrænde kalorier og udfordre dig selv, har du brug for en spinningcykel til hjemmet.

Med denne kan du træne, når du vil. Der findes mange forskellige cykler til spinning, og de varierer i omfang af funktioner, designs, programmer og indstillingsmuligheder.

Herunder finder du komplet test af de bedste spinningcykler anno 2020, og du får nyttige råd til at vælge dén model, som passer til dig og dine træningsambitioner.

Spinningcykler bliver også betegnet som motionscykler.

Hvilken spinningcykel skal jeg købe?

Før du går i gang med at udpege dig den bedste spinningcykel, er der vigtige forhold om træningsmaskinen, du skal være bekendt med på forhånd. Viden om og kendskab til disse kan hjælpe dig med at finde dén cykel til hjemmetræning, som matcher din fysik og dine ambitioner med træningsformen.

Du skal vælge spinningcykel i forhold til følgende:

 • Kvalitet
 • Indstillingsmuligheder
 • Pris
 • Brugervægt
 • Design

Som udgangspunkt hænger pris sammen med kvalitet og funktioner. Er du ny indenfor cykelsporten, og ønsker du, at din træningsmaskine skal bruges til moderat, intensiv træning, kan en billig model være det rette valg.

Er du øvet, skal du vælge en dyrere model, da denne har en højere modstandskraft sammenholdt med en billigere udgave.

Den bedste spinningcykel er designet til at kunne holde til masser af intensive træningspas og har en høj slidstyrke.

Foruden kvaliteten og modstandskraften er indstillingsmuligheder et vigtigt parameter, når du køber motionscykel. Det er afgørende for at undgå skader og muskelspændinger, at du vælger en model, hvor både sæde og styr kan indstilles i henhold til dig og din siddekomfort.  

Vil du have maksimal glæde af din cykel til hjemmetræning, kan det svare sig at investere i en model med høj modstandsdygtighed og mange træningsprogrammer. I denne forbindelse skal du gå efter en model med et tungt svinghjul. Som tommelfingerregel gælder det, at des tungere svinghjul, des højere modstandsdygtighed.

Med denne model kan du udvikle dig fysisk og fortsætte med at træne på samme maskine i mange år.

Det er individuelt, hvilken spinningcykel der er den bedste. Det afhænger af ønsker og behov. Mens nogle har brug for en fleksibel og pladsbesparende træningsmaskine, har andre brug for en moderne udgave med tungt svinghjul og kraftig ramme.

Abilica Racer Spinningcykel – Vores anbefaling

Om

Vil du have en motionscykel, du kan træne med i masser af år, skal du vælge denne model fra Abilica. Abilica er et populært og anerkendt brand, når det kommer til motionsmaskiner til hjemmetræning. Deres produkter er kendt for høj kvalitet og brug af nyeste teknik.

Denne racercykel til hjemmetræning har et svinghjul på hele 22kg, som giver dig maksimal modstandskraft til at kunne lave intensive træningspas.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Som noget særligt ligger cyklen i den konkurrencedygtige ende af prisskalaen sammenholdt med lignende kvalitetsmodeller. Det er en cykel, som henvender sig både til nybegynderen med høje ambitioner samt til den øvede fitnessudøver, som vil have en motionsmaskine i bedste kvalitet.

Det er muligt at indstille både sæde og styr såvel vertikalt som horisontalt, så du kan få den perfekte siddekomfort under træning.

Modellen er designet med remdrift. Dette skaber en så godt som lydløs anvendelse, hvilket har stor betydning, når du træner derhjemme.

Udvalgte specifikationer

 • Konkurrencedygtig pris
 • Høj modstandskraft
 • Mange indstillingsmuligheder for perfekt siddeposition
 • Remdrift for lydløs træning
 • 22kg svinghjul

Toorx SRX-75 Spinningcykel

Om

Hvis du er på udkig efter en spinningcykel, der er ideel til hjemmetræningen, så er denne model noget for dig. Den har en række af gode og anvendelige funktioner og en overskuelig computer, hvor du kan følge med i de vigtigste parametre i løbet af din træning.

Disse parametre er:

 • Puls
 • Distance
 • Hastighed
 • Tid
 • Omdrejningstal
 • Kalorieforbrænding

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Det er de vigtigste parametre at kunne følge med i på en motionscykel. Således kan du sætte mål for træningen i forhold til parametrene og på den måde opnå større motivation for at træne.

Spinningcyklen har et svinghjul på 22 kg med remtræk, der har fast gear. Denne har et konstant træk, som giver en glidende bevægelse i pedalerne, hvilket altid er at foretrække. Samtidigt er det lydløst, så du let kan cykle på den i hjemmet uden at være til gene. Pulsen kan ses, da der i cyklen sidder en trådløs pulsmodtager. 

Modstandsjusteringen er manuel, så du nemt kan justere modstanden i forhold til den kraft, du ønsker at yde i den givne situation. 

Udvalgte specifikationer

 • Bremseklodser som bremsesystem 
 • Manuel justering af modstand
 • Fasteniveauer i modstandsregulering
 • Remdrift
 • 22 kg svinghjul

TITAN LIFE spinbike Athlete S67

TITAN LIFE spinbike Athlete S67Hvis du er på udkig efter en spinningcykel, der kan måle sig med den, du kender fra dit fitnesscenter, så er denne den helt rette for dig. Denne cykel fra Titan Life er lavet af robust stål og har et svinghjul på 20 kg. Du får altså en super cykel her, der virkelig kan måle sig med de allerbedste. 

Investeringen i denne cykel er det hele værd, hvis du er seriøs med din træning og gerne vil tage dit niveau til nye højder. 

Alle dele på cyklen kan naturligvis nemt og hurtigt indstilles, så det passer perfekt til dig og din måde at træne på. Cyklen er det sikre valg til hele familien og kan bruges af alle mellem 160 – 205 cm. 

Den maksimale brugervægt for cyklen ligger på 120 kg, så selvom du skal tave dig, er det den helt rette cykel for dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Spinningcykel – Bedst & Billigst

Om

Har du en målsætning om at komme godt i gang med at cykle, og vil du have en simpel men robust træningsmaskine, som du kan starte op med, skal du vælge denne klassiske model.

Selvom den er enkel og nem at bruge, får du en solid maskine, som holder til intervaltræning med forskellige modstande.

Dette er den bedste cykel, når du vil have en billig model, uden du skal gå på kompromis med kvalitet.

Den egner sig til dig, som vil have en god og ekstra træningsmaskine derhjemme, og den er oplagt for dig, som vil godt i gang med cykeltræning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Når du er nybegynder og vil udforske cykeltræning som motionsform, spiller prisen en stor rolle. I denne forbindelse kan det være en god idé at starte med at anskaffe dig en budgetvenlig model, som du kan skabe dig de første erfaringer med. I takt med at du lærer cykelsporten at kende, og du udvikler dig fysisk, kan du avancere til en dyrere og mere teknisk avanceret model.

Både sæde og styr kan indstilles i henhold til brugeren.

Udvalgte specifikationer

 • God begynder model
 • Henvender sig til motionister, som ønsker en enkel og prisvenlig træningsmaskine
 • 13kg svinghjul
 • 5-11 forskellige indstillingsniveauer for optimal komfort under træning
 • Maksimumbrugervægt på 120kg

Nordic Fighter Airbike – Nyeste model

Om

Vil du have den senest nye udgave af spinningcykler, som er udviklet med den mest moderne teknik på markedet, skal du vælge denne Nordic Fighter Airbike. Som navnet antyder, er den udviklet med luftmodstand, som giver dig unikke og professionelle træningsforhold.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Luftmodstanden gør, at modstanden øges, i takt med at du øger cykeltempoet. Cyklen henvender sig til dig, som træner ambitiøst eller professionelt. Du får en motionsmaskine af samme høje kvalitet, som dem du finder i fitnesscentrene.

Som følge af det stilrene design i sort kan du have din træningsmaskine stående fremme i hjemmet. Den er nem at vedligeholde som følge af sin moderne teknik.

Sædet kan indstilles både horisontalt samt vertikalt, så enhver fitnessudøver kan opnå den perfekte træningsposition.

Den lydløse anvendelse gør det muligt at have Nordic Fighter Airbike stående på kontoret eller i stuen, uden den vil genere husets øvrige beboere.

Udvalgte specifikationer

 • Professionel model med luftmodstand
 • Stilrent design
 • Lydløs anvendelse
 • Totalvægt på 48,5kg

ODIN B1 Foldbar Motionscykel – Bedste træningsforhold

Om

Mens nogle fitnessudøvere ønsker en spinningcykel med tungt svinghjul, hvis maskinen skal stå placeret samme sted i hjemmet, har andre motionister brug for en træningsmaskine, som de kan tage med på farten eller flytte rundt på efter behov.

Lever du en hektisk livsstil, og har du brug for de mest alsidige træningsvilkår, skal du vælge denne foldbare motionscykel fra ODIN.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

ODIN er et anerkendt og populært brand på markedet for træningsudstyr- og maskiner i bedste kvalitet og med lang holdbarhed.

Denne motionscykel er designet til at kunne tages med i bilen, så du f.eks. kan vedligeholde din træning, mens du er på ferie. Derudover kan den være perfekt for dig, som bor i en mindre bolig og har brug for at kunne gemme din træningsmaskine væk, når den ikke er i brug.

Det har stor betydning for mange mennesker, at de har de mest fleksible træningsvilkår, så de kan vedligeholde deres træningsprogram.

På trods af sit enkle design får du en kraftfuld motionscykel med 8 modstandsniveauer samt indbygget plusmåler.

Udvalgte specifikationer

 • Nem at opbevare
 • Brugervenlig
 • Forskellige grebsindstillinger for øget komfort under træning
 • Computer
 • Pulsmåler 

Tunturi Bike E80 Motionscykel DEMO – Bedste DEMO spinningcykel

Om

Vil du spare penge på dit køb af kvalitetsspinningcykel, kan du gå efter DEMO modeller. Der kan være forskellige årsager til, at en motionscykel betegnes som en DEMO spinningcykel. Det kan f.eks. være, at den pågældende model har været anvendt til produktbillede, eller at den har en overfladisk, kosmetisk og ubetydelig fejl.

Når en spinningcykel DEMO sælges, kan du spare penge uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten. Dette kan være en anledning for dig til at købe en motionscykel i høj kvalitet og til en skarp pris.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Denne topmodel fra Tunturi er udstyret med hele 43 programmer, som du kan vælge imellem til dine træningspas. De mange programmer er med til at give dig en afvekslende og alsidig træning.

Sadlen på Tunturi Bike E80 er lavet med gel, så du får den bedste siddekomfort under din træning. Pedalerne er designet med remme, så du er sikret tryg og sikker træning uden risiko for, at dine fødder slipper pedalerne.

Som noget særligt har DEMO motionscyklen et LED-display, der kan gøre din træning sjovere.

Med en høj maksimumbrugervægt på 150kg kan alle og enhver få masser af cykelglæde med Tunturi Bike E80 Motionscykel DEMO.

Udvalgte specifikationer

 • DEMO model
 • LED display
 • Remme om pedalerne
 • Gelsæde
 • 43 programmer

Hammer Cardio T2 Motionscykel – Bedste Begyndermodel

Om

Vil du godt i gang med at cykeltræne derhjemme, er denne model oplagt for dig. Den er prisvenlig, samtidig med at den er designet i høj kvalitet og har funktioner, som gør din træning alsidig, udfordrende og sjov.

Den er brugervenlig og nem at indstille, uanset om du før har trænet på motionsmaskine, eller om det er første gang. Den har manuelle indstillinger, så du let kan justere den ønskede grad af modstand under din træning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Det praktiske, store LED-display på cyklens computer, gør det nemt for dig at holde styr på dine træningsdata såsom distance, antal omdrejninger, tid og kalorieforbrug. Den har integreret pulsmåler i begge håndtag, så du løbende kan holde øje med dine pulsslag.

Hammer Cardio T2 Motionscykel henvender sig til dig, som er nybegynder samt dig, som er i gang med et genoptræningsforløb. Cyklen har glidende bevægelser, og træningen vil være skånsom for dine led. Den er udstyret med 7 programmer, som du kan bruge til at variere din cykeltræning.

Udvalgte specifikationer

 • Integreret pulsmåler
 • Stor LED computerskærm der viser dine data
 • Manuel justering af modstand
 • Sæde og styr kan indstilles horisontalt og vertikalt
 • Maksimumbrugervægt: 100kg

Testkilder

læs også Håndbog om forebyggelse og behandling

De forskellige spinningcykler i denne testanmeldelse er udvalgt på baggrund af en vejledning fra Sundhedsstyrelsen med vægt på motion og fysisk aktivitet i hverdagen. De anmeldte spinningcykler er udvalgt som følge af deres egenskaber og funktioner i forhold til at opfylde kravene fra Sundhedsstyrelsen.

Det gælder blandt andet:

 • Mulighed for at tilpasse belastning i forhold til individuelt træningsniveau
 • Mulighed for at gennemføre træning uden skader
 • Mulighed for at dyrke motion hver dag

I forhold til spinningcykler handler det om at vælge en model, som kan indstilles i forskellige modstandsniveauer, så du gradvist kan øge belastningen under din cykeltræning. Derudover er det vigtigt for din fysiske sundhed, at du vælger en cykel, hvor du kan indstille såvel sæde og styr. Når du vil have en skadefri træning, spiller din ergonomi og komfort en afgørende rolle.

De bedste spinningcykler giver dig mulighed for at indstille såvel sæde og styr både vertikalt og horisontalt.

Når du har en motionscykel i høj kvalitet, kan du træne intensivt og ofte.

Motionsmaskiner til hjemmetræning bliver mere og mere populære, da flere af os lever hektiske livsstile med mange gøremål og forpligtelser i løbet af hverdagen. Med en spinningcykel i høj kvalitet, får du adgang til at dyrke motion, når det passer dig og din kalender. 

Q&A om køb af spinningcykel

Hvad er forskellen på en dyr og en billig spinningcykel?

Kvaliteten på en spinningcykel og prisen hænger sammen.

Der findes cykler til hjemmetræning i alle prisklasser. De billigste udgaver behøver ikke være ringere sammenholdt med de dyreste modeller. Det handler om at finde den hjemmetræningsmaskine, som matcher dit aktuelle styrkeniveau samt dine mål og ambitioner.

Mens de billigere udgaver vil være ideelle for dig som nybegynder, skal du derimod vælge en dyrere og mere teknisk avanceret model, hvis du er øvet og har brug for fysiske udfordringer. Disse modeller vil matche dine ambitioner og mål.

Hvor mange programmer har jeg brug for?

Det er individuelt, hvor mange programmer du har brug for.

Har du brug for meget afveksling for at holde træningsmotivationen oppe, skal du vælge en motionscykel med mange forskellige programmer.

Det kan få stor betydning for dig på lang sigt, at du kan blive ved med at udfordre dig selv med øget belastning og alsidige træningsprogrammer.

Hvordan kan jeg spare penge mit spinningcykel køb?

Du behøver ikke gå på kompromis med kvalitet og funktionsmuligheder, når du vil have en skarp spinningscykel pris.

Der er flere måder, hvorpå du kan spare penge ved køb af spinningcykel i bedste kvalitet.

Når du vil spare penge, er det en god idé at undersøge forskellige forhandler for at få overblik over deres samlede udvalg af motionscykler. Heriblandt kan du være heldig at finde tilbud på spinningcykler.

Når du køber din motionscykel på tilbud, får du samme høje kvalitet på maskinen, som hvis du have givet fuld pris. Er det underordnet for dig, om din motionscykel er en model fra 1 eller 2 år siden, kan du spare penge ved at handle på tilbud.

Foruden spinningscykel tilbud kan du købe en cykel til hjemmetræning som DEMO model. Er det uden betydning for dig, om cyklen har en overfladisk og ubetydelig skramme på rammen, eller at den pågældende model har været anvendt til produktbillede, kan dette være din mulighed for at købe spinningcykel med rabat.

 

Læs også: TEST: Test af bedste Airbike

Se vores artikel om: Test af bedste dynamometer til privat brug

Læs også: Bedste battle rope test & tips til køb af de populære reb

Måske kunne du også være interesseret i at læse Den helt store test af vitaminpiller

Læs også vores artikel om: Test af de bedste knee­ sleeves til din træning

Denne side er anmeldt af: Anne-Lise T. Kruse 10/10

Dette indlæg har fået 4.61 stjerner baseret på 18 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar