Stepmaskine test-oversigt:
Find den 6 bedste og sammenlign priser

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

21 Produkter analyseret
6 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

God numse og meget højt kalorieforbrug – det er hvad du får med en stepmaskine. Ifølge AktivTræning.dk forbrænder stepmaskinen op til 625 kalorier i timen. Det er mere end alle andre fitnessmaskiner undtagen løbebåndet. Det vil nok overraske de fleste, der sværger til romaskine eller crosstrainer der da også nok forbrænder mere som hjemmemaskiner. Endnu bedre bliver det at stepmaskiner til hjemmebrug er meget billigere end de andre fitnessmaskiner. De fylder også mindre og er super nemme at finde frem foran dit TV og stille væk igen. Et afsnit af din yndlingsserie og så er du godt på vej. Nedenunder har vi testet nogle populære modeller og sammenlignet priser.

Hvad skal man overveje, når man køber en stepmaskine?

Størrelse
Størrelsen af en maskine kan have indflydelse på dens kapacitet og areal, men den bestemmer også, hvor meget den koster, og hvilke funktioner den har. Hvis du har et større areal til rådighed til træning, kan du overveje at investere i en større stepmaskine, der har flere funktioner og mere intense øvelser. Nogle modeller leveres endda med hængsler, så du kan folde stepmaskinen sammen og gemme den væk. Dette er en fremragende funktion, hvis du gerne vil kunne bruge stepmaskinen uden at den fylder meget. Hvis du er en person, der har brug for en ultrakompakt model, er mini-stepmaskiner dog en god alternativ mulighed. De er også lette, let transportable, så du kan tage din træning med dig overalt og kan give dig alle de fordele, du har brug for for at nå dine fitnessmål.

Funktioner
Step-maskiner har forskellige funktioner, der gør træningen mere behagelig og effektiv. En af disse funktioner omfatter skærm- og programindstillingerne. På denne måde kan du forudindstille maskinen, inden du stepper, og justere modstanden og træningsbanen på skærmen, alt efter dit behov. Nogle kan have indbygget Wi-Fi, så du kan lytte til musik eller foretage opkald, mens du træner. Stepmaskiner tilbyder forskellige niveauer af aerob aktivitet, og nogle har også modstandstræning. Afhængigt af det udstyr, du kigger på, kan du forvente at finde mellem 0 og 24 modstandsniveauer. Hvis du ønsker at bruge din Step Machine til styrketræning, skal du sikre dig, at den har en række modstandsniveauer. På den måde kan du starte med ingen modstand (anbefales til begyndere) og derefter øge niveauet, efterhånden som du bliver mere komfortabel. Stepmaskiner med mere modstand er normalt dyrere, men de giver flere muligheder.

Maksimal vægtkapacitet
Den maksimalt tilladte vægt på en stepmaskine angiver den største vægt, der kan bæres af en stepmaskine uden at tage skade. Dette er afgørende af hensyn til sikkerhed og komfort. Den gennemsnitlige vægtgrænse for mini stepmaskiner er ca. 110 kg, men nogle Elliptiske maskiner og Crosstrainere med stepmaskiner kan klare op til 150 kg. Hvis du bruger en maskine, der ikke er beregnet til at bære din vægt, kan det resultere i skader eller beskadigelse af udstyret. Nogle motionister kan have svært ved at få deres krop til at passe mellem de stationære håndtag på visse modeller, og overvej også antallet af personer, der kan bruge stepmaskinen. Hvis mere end én person bruger stepmaskinen ofte, bør du måske vælge en mere robust maskine, der kan bære tungere vægte.

Pris
De dyrere varianter koster ca. 20.000 kr. eller mere og er ofte udstyret med unikke funktioner, der forbedrer dine træningsoplevelser, f.eks. et større fodaftryk og ekstra træningsprogrammer, og er velegnet til professionel træning med hård intensitet. Den billigere løsning koster mellem 500 og 600 kr. og er som regel mindre. Den omfatter mini-stepmaskiner, der er nemme at transportere og opbevare, hvilket gør dem ideelle til enklere øvelser.

Brugeranmeldelser
Det kan anbefales at kigge efter, hvad andre, der tidligere har købt stepmaskinen, har at sige om den, og hvor godt den fungerede for dem. Brugerbedømmelser kan fortælle dig, hvor enkel enheden er at bruge, dens overordnede ydeevne, og om den indeholder brugervenlige funktioner. Af denne grund er brugeranmeldelser medtaget nedenfor for at hjælpe dig med at træffe dine købsbeslutninger.

 

 

arrow-more

Redaktionens anbefalinger

Bedste praktiske valg

Abilica CoreStep 360 - Den perfekt stepmaskine til hjemmebrug

Abilica CoreStep 360 har fået navnet fordi det er en ’cirkel stepper’, det vil sige at du træder ud til siden i en halvcirkel ligesom du sikkert kender det fra fitnesscenteret.

Abilica CoreStep 360
Bedste praktiske valg
 • Indbygget træningscomputer
 • Dobbelt-funktionel stepmaskine
 • Letvægts og bærbart design

Mere om Abilica CoreStep 360

Ud over at træne baller, lår og lægge, træner den derfor også din hofte og mave. Med en pris på ca. 900 kr er den også dyrere end Ministep, men den er så også i en del bedre kvalitet.

Fordi du kan vende den rundt får du også mere afveksling i din træning

Udvid dit hjemmetræningslokale med en romaskine. Se vores test-guide her.

SPECIFIKATIONER

 • Dimensioner : 33x51x27 cm
 • Vægt : 9 kg
 • Maks personvægt : 100 kg

Fordele og ulemper ved Abilica CoreStep 360

Fordele

 • Let at håndtere
 • Lille og fleksibel
 • God til begyndere
 • Let at læse displayet

Ulemper

 • Lav maksimal brugervægt
Bedst til prisen

Abilica Ministep 2.0 - lille, men effektiv stepmaskine

Ministep 2.0 fra Abilica er endnu et godt eksempel på, at stepmaskiner på ingen måde behøver at være klodsede og avancerede.

Abilica Ministep 2.0
Bedst til prisen
 • 2 hydrauliske pumper
 • Justerbar trinhøjde
 • Skridsikre pedaler

Mere om Abilica Ministep 2.0

Den lille, kompakte stepmaskine giver dig den fulde effekt fra steptræningen via hydrauliske pumper – men uden de lange integrerede håndtag, som du ofte kender fra de mere avancerede maskiner i eksempelvis fitnesscentret.

SPECIFIKATIONER

 • Vægt på 9 kg
 • Max. personvægt på 100 kg
 • Mål på L43 x B48 x H23 cm

Det er således en meget simpel model, som passer ind i de hjem, hvor der ikke er den store plads til større træningsmaskiner. Trods den lille størrelse har stepmaskinen stadig mulighed for at udregne det samlede antal skridt, tid og kalorieforbrug, så du kan følge med i dine fremskridt.

Med en lav pris er det bestemt et attraktivt valg for dig, der ikke søger den helt avancerede stepmaskine. Du skal dog være OBS på, at maskinen kun passer til en max. personvægt på 100 kg. Det er derfor heller ikke et produkt, der vil passe til alle voksne.

Fordele og ulemper ved Abilica Ministep 2.0

Fordele

 • Lille, men effektiv stepmaskine
 • Nem at opbevare
 • Kan udregne antal skridt, tid og kalorieforbrug
 • God til begyndere

Ulemper

 • Passer kun til brugere med en max. vægt på 100 kg
 • Intet håndtag som ved de større maskiner
Bedste premiumvalg

Bowflex Max Trainer M8i - effektiv træning på blot 14 minutter

 • Høj bedømmelse 4.5/5 på Livingetc
 • 4,7 ud af 5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6 ud af 5 stjerner på Amazon

Bowflex Max Trainer M8i indgår i Bowflex-serien. Det er en premium træningsmaskine, der byder på et spændende mix mellem en stepmaskine og crosstrainer.

Bowflex Max Trainer M8i
Bedste premiumvalg
 • LCD-LED-skærme med dobbeltfunktion
 • Effektiv og komplet træning på 14 minutter
 • 20 modstandsniveauer

Mere om Bowflex Max Trainer M8i

Som udgangspunkt kan du forbrænde 2,5 gange mere pr. minut, når du hopper op på den eksklusive Bowflex end ved en traditionel crosstræner. En stor bonus er, at du i langt højere grad kan træne dine overkropsmuskler og derfor også får en mere gennemført træning af de vigtigste muskelgrupper på de blot 14 minutter.

SPECIFIKATIONER

 • Mål: L125 x B78 x H166 cm
 • Max. personvægt på 136 kg
 • 20 modstandsniveauer (computerstyrede)

Er du villig til at betale lidt ekstra for din stepmaskine, så leverer Bowflex Max Trainer M8i bestemt også varen. Du kan give den gas med de 6 træningsprogrammer og funktionen Max Intelligence, der tilpasser programmerne efter dine individuelle data – og du presser derfor også selv endnu hårdere. Det er ganske enkelt det rigtige valg, hvis du mener det seriøst med din hjemmetræning.

Fordele og ulemper ved Bowflex Max Trainer M8i

Fordele

 • Ergonomisk venligt design
 • Individuel tilpasning i forhold til dine data (Max Intelligence)
 • Bluetooth-forbindelse
 • Lydsvag drift

Ulemper

 • Høj prisklasse

Frontier Ministepper - til brug alle vegne

Når du er på udkig efter den helt perfekte ministepper, som du kan have med alle vegne og som ikke slår bunden ud af din sparegris, så er denne fra Frontier et rigtig godt og fornuftigt valg.

Mere om Frontier Ministepper

Du får en ministepper til en super pris, som du kan have med på farten og eventuelt endda tage med på kontoret, så du kan få nogle aktive pauser i løbet af dagen.

Den optager ikke meget plads at gemme, og du kan altid hurtigt finde den frem og komme i gang med at forbrænde kalorier med det samme.

SPECIFIKATIONER

 • Maksimal brugervægt: 110 kg
 • Dimensioner: 46x36x20cm
 • Vægt: 7,5 kg

Maskinen er super til at træne ben med, og du får også en effektiv fedtforbrænding, der virkelig kan ses og mærkes. Hvis du vil i bedre form, så er denne ministepper den helt rette for dig.

Der medfølger også en smart skærm, så du kan følge med i forbrændte kalorier, tid og steps. Hvis du ønsker at træne overkroppen samtidig, kan du spænde en elastik om maskinen, så du også kan bevæge overkroppen.

Den vejer bare 7,5 kg og kan håndtere op til 110 kg kropsvægt. Fylder 46 x 36 x 20 cm, og er dermed nem at have med.

Døjer du også med stive eller ømme muskler – Læs vores atikel om massagepistoler her.

Fordele og ulemper ved Frontier Ministepper

Fordele

 • Letvægtsdesign
 • Pladsbesparende
 • Leveres med udvidelsesremme
 • Let at flytte

Ulemper

 • Enkelt look

Bowflex Max Trainer M6

 • 4,6 ud af 5 stjerner på Amazon
 • 4,6 ud af 5 stjerner på Google Shopping

Ligesom ovenstående maskine kan denne snildt forveksles med en crosstrainer. I dette tilfælde er det dog rigtigt spottet. Denne maskine står for en unik kombination af en crosstrainer og en stepmaskine, hvorfor maskinen har taget det bedste fra begge verdener.

Mere om Bowflex Max Trainer M6

Bowflex udtaler, at denne maskine forbrænder op til 2,5 gange mere end et løbebånd eller end hvilket som helst anden crossfit. Deres forbrugere havde på 30 minutter forbrændt op til 600 kalorier mere end forbrugeren på løbebåndet. Altså får du en meget mere effektiv træning end på andre lignende maskiner.

SPECIFIKATIONER

 • Brugervægt (Maks.) : 136.0 kg
 • Displayinformation : Hastighed, Puls
 • Strømkilde : Stikkontakt
 • Vægt : 67.0 kg
 • Mål opstillet (lxbxh): 117 x 66 x 164cm

Selvfølgelig er denne ’stepmaskine’ noget dyrere end alle andre i testen, men man får ofte også hvad man betaler for, og hvis man søger det bedste af det bedste, skal du selvfølgelig heller ikke snydes. Med i købet får du mulighed for Bluetooth tilslutning, Max Trainer appen, Håndpulsmåler og trådløst pulsbælte samt en holder til din tablet.

Den bedste stepmaskine/crossfit i denne test, men også den dyreste. Du får hvad du betaler for. Som i dette tilfælde er et monster af en maskine.

Fordele og ulemper ved Bowflex Max Trainer M6

Fordele

 • Pulsmåler
 • Fremragende til træning med høj intensitet
 • Lille fodaftryk
 • Behagelig at bruge

Ulemper

 • På den tungere side

Hvad er fordelen ved en stepmaskine?

Hvorfor skal du vælge en stepmaskine til hjemmebrug og ikke en crosstrainer, romaskine eller motionscykel? Det er flere rigtig gode grunde til:

Praktisk, lille og billig

Hvis du køber en af de almindelige små stepmaskiner til hjemmet – og ikke et monstrum som i fitnesscenteret – så skal du faktisk ikke af med ret mange penge, der er flere gode modeller til under 1000 kr.

Lige vigtigt er det at stepmaskinen ikke fylder noget og ikke vejer noget. Det gør at du bare kan hive den frem i stuen og bruge den mens du ser TV eller lytter til musik. En super nem måde at få noget hurtig cardio træning uden at du skal ud af døren eller ud i garagen. Bor du i lejlighed og derfor ikke har meget plads er det næsten også den eneste der er plads til og som ikke generer underboen for meget.

Skånsom for dine led og knogler

Stepmaskiner går for at være meget skånsomme for led og knogler. Der er ikke nogen voldsomme bevægelser og heller ikke nogen stød som ved løb eller aerobics. Men stepmaskinen kan godt give lidt smerter i knæene for en begynder der ikke er vant til bevægelserne. Det er ikke anderledes end ved cykling for en der ikke er i træning.

Træner balder, lår og mave

At gå og løbe i trapper har været brugt meget længe af atleter der vil forbedre deres muskler i underkroppen. Det er simpelthen hamrede effektivt at gå i trapper og det simulerer stepmaskinen. De fleste piger der bruger stepmaskine er glade for at det træner deres bagdel, men stepmaskinen træner altså også lår, hofter og mave, i det hele taget får hele underkroppen en træning. Bruger du træningselastik kan du samtidig få trænet din overkrop også.

Sådan træner du rigtigt på stepmaskinen

Et forslag til træningsprogram kunne være dette: Begynd med 5 minutters opvarmning på lav intensitet – du bør her være i stand til at føre en normal samtale. Øg så intensitet med et niveau i et minut. Gå tilbage til din opvarmnings intensitet i 1 minut. Øg intensiteten lidt mere end sidste gang. Bliv ved med at skifte mellem hurtigt og langsomt indtil du når en hastighed og modstand hvor du ikke længere kan føre en samtale. Du behøver ikke gøre præcis sådan, men formålet er at bruge intervaller – svingende mellem hurtig og hård og langsom og let – fordi det er en meget effektiv måde at forbrænde kalorier.

Det er også vigtigt at du bruger den rigtige teknik.

 • Hold din krop oprejst, med hofterne lige over dine ben, hold dine arme langs siden som om du går eller bøj dem i 90 grader.
 • Tryk ned med hele din hæl hver gang. Det får dine baller og lår til at arbejde maksimalt. Lad være med at skubbe hele vejen ned eller komme hele vejen op på hver bevægelse. Det kan nemlig belaste dine hofter for meget.
 • Hver fokuseret på at stramme i ballerne hver gang du trykker hælen ned. Det er det der giver dig en flot numse. Livestrong har også skrevet en artikel omkring hvordan stepmaskinen giver dig en flot numse. Læs den her: Are Steppers Good for the Butt?

 

Se også: Romaskine testenLøbebånd testmotionscykel testoversigten og Crosstrainer testen

FAQ

Hvad kan en stepmaskine bruges til?
En stepmaskine kan bruges til at tone musklerne i den nederste halvdel af din krop med. Det vil altså sige, at det mere præcist er din bagdel, dine lår, dine lægge og endda dine fødder, som du kan træne med en stepmaskine. Dermed kan du opnå flotte træningsresultater.
Ja, selvom en stepmaskine hovedsageligt træner musklerne i den nederste del af kroppen, så kan du sagtens gå ned i vægt ved at bruge en stepmaskine. Du har muligheden for at forbrænde en hel del kalorier på maskinen, hvormed du vil kunne tabe fedt på hele kroppen.
Er stepmaskiner dårlige for knæene?
Stepmaskiner kan godt være lidt hårde ved knæene, hvormed du bør bruge dem med forsigtighed, hvis du døjer med knæproblemer. Det skyldes, at du lægger et relativt stort pres på knæene, når du træner på en stepmaskine, hvilket naturligvis ikke er optimalt, hvis dine knæ ikke er i topform.
Kan jeg bruge en stepmaskine hver dag?
Ja, du kan sagtens bruge en stepmaskine hver dag. Det er sundt at bevæge sig omkring 30 minutter hver dag, og det kan du sagtens gøre på en stepmaskine. Dog bør du være forsigtig med, at du ikke kommer til at overbelaste dine knæ, hvis du træner intenst.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

cPro9 Premium Twist Stepper Stepmaskine

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme