Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.


Abilica CoreStep 360

Pris: 1.239,00 kr.

Cirkel stepper - som det kendes fra fitnesscenteret

Træner baller, lår, lægge, hofter og mave

Vend stepperen rundt og få mere afveksling i din træning

Perfekt til hjemmet


Bowflex Max Trainer M5

Pris: (Produktet er udgået) kr.

Kombination af en crosstrainer og en stepmaskine

Tilbyder mere effektiv træning sammenlignet med andre crossmaskiner

Når kun det bedste er godt nok

Kun det bedste


cPro9 Premium Twist Stepper

Pris: (Produktet er udgået) kr.

Med håndtag for bedre stabilitet

Twist maskine - aktiverer flere muskelgrupper end normalt

Indbygget computer der tracker din træning

Bedst til prisen

Hurtigste vej til en god numse og kalorieforbrænding

God numse og meget højt kalorieforbrug – det er hvad du får med en stepmaskine. Ifølge AktivTræning.dk forbrænder stepmaskinen op til 625 kalorier i timen. Det er mere end alle andre fitnessmaskiner undtagen løbebåndet. Det vil nok overraske de fleste, der sværger til romaskine eller crosstrainer der da også nok forbrænder mere som hjemmemaskiner. Endnu bedre bliver det at stepmaskiner til hjemmebrug er meget billigere end de andre fitnessmaskiner. De fylder også mindre og er super nemme at finde frem foran dit TV og stille væk igen. Et afsnit af din yndlingsserie og så er du godt på vej. Nedenunder har vi testet nogle populære modeller og sammenlignet priser.

Abilica CoreStep 360 – Den perfekt stepmaskine til hjemmebrug

Abilica CoreStep360 stepmaskine

Abilica CoreStep 360 har fået navnet fordi det er en ’cirkel stepper’, det vil sige at du træder ud til siden i en halvcirkel ligesom du sikkert kender det fra fitnesscenteret.

Ud over at træne baller, lår og lægge, træner den derfor også din hofte og mave. Med en pris på ca. 900 kr er den også dyrere end Ministep, men den er så også i en del bedre kvalitet.

Fordi du kan vende den rundt får du også mere afveksling i din træning

Se priser og tilbud på Abilica CoreStep 360 her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Frontier Ministepper – til brug alle vegne 

Frontier Ministepper – til brug alle vegne Når du er på udkig efter den helt perfekte ministepper, som du kan have med alle vegne og som ikke slår bunden ud af din sparegris, så er denne fra Frontier et rigtig godt og fornuftigt valg. 

Du får en ministepper til en super pris, som du kan have med på farten og eventuelt endda tage med på kontoret, så du kan få nogle aktive pauser i løbet af dagen. 

Den optager ikke meget plads at gemme, og du kan altid hurtigt finde den frem og komme i gang med at forbrænde kalorier med det samme. 

Maskinen er super til at træne ben med, og du får også en effektiv fedtforbrænding, der virkelig kan ses og mærkes. Hvis du vil i bedre form, så er denne ministepper den helt rette for dig. 

Der medfølger også en smart skærm, så du kan følge med i forbrændte kalorier, tid og steps. Hvis du ønsker at træne overkroppen samtidig, kan du spænde en elastik om maskinen, så du også kan bevæge overkroppen. 

Den vejer bare 7,5 kg og kan håndtere op til 110 kg kropsvægt. Fylder 46 x 36 x 20 cm, og er dermed nem at have med.

Se priser og tilbud på Frontier Ministepper her:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Døjer du også med stive eller ømme muskler – Læs vores atikel om massagepistoler her.

 

Hvad er fordelen ved en stepmaskine?

Hvorfor skal du vælge en stepmaskine til hjemmebrug og ikke en crosstrainer, romaskine eller motionscykel? Det er flere rigtig gode grunde til:

kvinde på stepmaskinePraktisk, lille og billig

Hvis du køber en af de almindelige små stepmaskiner til hjemmet – og ikke et monstrum som i fitnesscenteret – så skal du faktisk ikke af med ret mange penge, der er flere gode modeller til under 1000 kr. Lige vigtigt er det at stepmaskinen ikke fylder noget og ikke vejer noget. Det gør at du bare kan hive den frem i stuen og bruge den mens du ser TV eller lytter til musik. En super nem måde at få noget hurtig cardio træning uden at du skal ud af døren eller ud i garagen. Bor du i lejlighed og derfor ikke har meget plads er det næsten også den eneste der er plads til og som ikke generer underboen for meget.

Skånsom for dine led og knogler

Stepmaskiner går for at være meget skånsomme for led og knogler. Der er ikke nogen voldsomme bevægelser og heller ikke nogen stød som ved løb eller aerobics. Men stepmaskinen kan godt give lidt smerter i knæene for en begynder der ikke er vant til bevægelserne. Det er ikke anderledes end ved cykling for en der ikke er i træning.

Træner balder, lår og mave

At gå og løbe i trapper har været brugt meget længe af atleter der vil forbedre deres muskler i underkroppen. Det er simpelthen hamrede effektivt at gå i trapper og det simulerer stepmaskinen. De fleste piger der bruger stepmaskine er glade for at det træner deres bagdel, men stepmaskinen træner altså også lår, hofter og mave, i det hele taget får hele underkroppen en træning. Bruger du træningselastik kan du samtidig få trænet din overkrop også.

Sådan træner du rigtigt på stepmaskinen

Et forslag til træningsprogram kunne være dette: Begynd med 5 minutters opvarmning på lav intensitet – du bør her være i stand til at føre en normal samtale. Øg så intensitet med et niveau i et minut. Gå tilbage til din opvarmnings intensitet i 1 minut. Øg intensiteten lidt mere end sidste gang. Bliv ved med at skifte mellem hurtigt og langsomt indtil du når en hastighed og modstand hvor du ikke længere kan føre en samtale. Du behøver ikke gøre præcis sådan, men formålet er at bruge intervaller – svingende mellem hurtig og hård og langsom og let – fordi det er en meget effektiv måde at forbrænde kalorier.

Det er også vigtigt at du bruger den rigtige teknik.

  • Hold din krop oprejst, med hofterne lige over dine ben, hold dine arme langs siden som om du går eller bøj dem i 90 grader.
  • Tryk ned med hele din hæl hver gang. Det får dine baller og lår til at arbejde maksimalt. Lad være med at skubbe hele vejen ned eller komme hele vejen op på hver bevægelse. Det kan nemlig belaste dine hofter for meget.
  • Hver fokuseret på at stramme i ballerne hver gang du trykker hælen ned. Det er det der giver dig en flot numse. Livestrong har også skrevet en artikel omkring hvordan stepmaskinen giver dig en flot numse. Læs den her: Are Steppers Good for the Butt?

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

 

Bowflex Max Trainer M5

Bowflex Max Trainer M5

Ligesom ovenstående maskine kan denne snildt forveksles med en crosstrainer. I dette tilfælde er det dog rigtigt spottet. Denne maskine står for en unik kombination af en crosstrainer og en stepmaskine, hvorfor maskinen har taget det bedste fra begge verdener.

Bowflex udtaler, at denne maskine forbrænder op til 2,5 gange mere end et løbebånd eller end hvilket som helst anden crossfit. Deres forbrugere havde på 30 minutter forbrændt op til 600 kalorier mere end forbrugeren på løbebåndet. Altså får du en meget mere effektiv træning end på andre lignende maskiner.

 

Selvfølgelig er denne ’stepmaskine’ noget dyrere end alle andre i testen, men man får ofte også hvad man betaler for, og hvis man søger det bedste af det bedste, skal du selvfølgelig heller ikke snydes. Med i købet får du mulighed for Bluetooth tilslutning, Max Trainer appen, Håndpulsmåler og trådløst pulsbælte samt en holder til din tablet.

Den bedste stepmaskine/crossfit i denne test, men også den dyreste. Du får hvad du betaler for. Som i dette tilfælde er et monster af en maskine.

 

cPro9 Premium Twist Stepper Stepmaskine

cPro9 Premium Twist Stepper Stepmaskine – bedste kvalitet til prisenHvis du leder efter en god stepmaskine, der også har et håndtag så du kan holde godt fast, skal du give denne stepmaskine et ekstra kig. Her får du en super stepmaskine, der garanterer masser af sved på panden for en rigtig god pris. 

Der er ikke noget bedre end at kunne klare sin træning hurtigt i hjemmet, og det kan du med denne stepmaskine. Ulig nogle af de andre, vi har set nærmere på, hvor du ikke har et håndtag, får du med denne både en stepmaskine i fantastisk kvalitet, samtidig med at du kan holde i et håndtag for bedre balance. 

Maskinen er en twist maskine, så du kommer til at arbejde med nogle helt andre muskelgrupper end ved en normal stepmaskine. 

På maskinen finder du også en computer, der holder styr på dine antal step og meget mere. Her kan du følge din træning nøje, mens du er i gang. 

Maskinen har en max brugervægt på 100 kg og der kan ikke justeres for modstand – men du får stadig en rigtig god og solid omgang træning med denne maskine. 

Du får særligt trænet baller, mave og ryg med denne stepmaskine.

 

Se også: Romaskine testen, Løbebånd test og Crosstrainer testen

FAQ

🤔 Hvad kan en stepmaskine bruges til?

En stepmaskine kan bruges til at tone musklerne i den nederste halvdel af din krop med. Det vil altså sige, at det mere præcist er din bagdel, dine lår, dine lægge og endda dine fødder, som du kan træne med en stepmaskine. Dermed kan du opnå flotte træningsresultater.

🧐 Kan jeg gå ned i vægt med en stepmaskine?

Ja, selvom en stepmaskine hovedsageligt træner musklerne i den nederste del af kroppen, så kan du sagtens gå ned i vægt ved at bruge en stepmaskine. Du har muligheden for at forbrænde en hel del kalorier på maskinen, hvormed du vil kunne tabe fedt på hele kroppen.

🤓 Er stepmaskiner dårlige for knæene?

Stepmaskiner kan godt være lidt hårde ved knæene, hvormed du bør bruge dem med forsigtighed, hvis du døjer med knæproblemer. Det skyldes, at du lægger et relativt stort pres på knæene, når du træner på en stepmaskine, hvilket naturligvis ikke er optimalt, hvis dine knæ ikke er i topform.

👍 Kan jeg bruge en stepmaskine hver dag?

Ja, du kan sagtens bruge en stepmaskine hver dag. Det er sundt at bevæge sig omkring 30 minutter hver dag, og det kan du sagtens gøre på en stepmaskine. Dog bør du være forsigtig med, at du ikke kommer til at overbelaste dine knæ, hvis du træner intenst.

Denne side er anmeldt af: Jacob M. Mikkelsen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar