Sidst opdateret den

Find priserne på din næste vægtstang, vægtskiver eller træningsbænke

Vi har sammenlignet priserne hos flere af landets største webshops med fitness og styrketrænings udstyr. Resultatet er at der er en del forskel på prisen, hvad der er ret relevant når nu vægtløftningsudstyr er ret dyrt. Neden finde sammenlinger af priser opdelt på vægtstænger, træningsbænke og vægtskiver.

Vægtstang Olympisk – 20kg og 50mm

vægtstangDen klassiske vægtstang med officielle mål og vægt, som du kender den fra træningscenteret vejer 20 kg og har en diameter på 50mm. Enderne roterer uafhængigt.

De fleste fitnesscentre har i dag olympiske vægtstænger der vejer 20kg, er 220cm lang og har en diameter på 50mm. Der er flere fordele ved at bruge en olympisk vægtstang, først og fremst gør diameteren på 50mm at du kan få et bedre og stærkere greb. Det er vigtigt når du løfter tungt, især i dødløft eller diverse clean øvelser (som powerclean eller clean/jerk). Med en vægtstang med en mindre diameter som for eksempel 28-32mm vil du ofte opleve at det er svært at holde ordentlig fat når vægten kommer derop.

Dog kan en olympisk vægtstang være overflødig hvis du vil lave relativt lette løft uden tung vægt. Hvis det er tilfældet kan du bruge en mindre vægtstang på for eksempel 10kg og med en diameter på 28-32mm. Den behøver så heller ikke være 220cm lang.

Vægtskiver i jern 2.5 til 20 kg

vægtskiverHer finder du priser på vægtskiver i jern. Disse priser er ikke for ‘bumper plates’ i gummi, som er væsentlig dyrere, men de fleste af vægtskiverne har gumme belægning og beskyttelse.

I denne sammenligning har vi sammenlignet priser på almindelige vægtskiver i jern. Det er dem du finder i de fleste træningscentre. De kan bruges til stort set alle øvelser, men hvis du vil træne olympiske løft som snatch og clean and jerk seriøst og med en hvis vægt er det bedre at bruge de såkaldte bumper plates, der er lavet i gummi og har samme diameter uanset vægt.

Bumper plates bruges fordi de kan kastes ned fra stående stilling over hovedet hvis et løft ikke lykkes eller hvis vægten er så tung at man ikke kan sænke vægten fra udstrakt position over hovedet til brystkassen sikkert. Du skal dog stadig have et underlag der kan tåle dette. De fleste hjemme gyms er ikke velegnede til at kaste vægten ned alligevel. Hvis du bruger almindelige vægtskiver er det en god ide også at købe et underlag i gummi med mindre at du for eksempel har et kældergulv i beton.

Vægtskive 2,5 kg

Vægtskive 5 kg

Vægtskive 10kg

Vægtskive 15kg

Vægtskive 20kg

Flad træningsbænk

træningsbænkFlad træningsbænk til diverse øvelser som bænkpress og andre. Denne træningsbænk kan ikke rejses op og er ikke en skråbænk.

Flade bænke bruges til diverse øvelser: bænkpress med både håndvægte og vægtstang, bent over rows, diverse triceps øvelser og flere andre øvelser. En skrå bænk bruges mest til incline bænkpress.

I vores sammenligning er alle de skrå bænke også justerbare, så det vil sige at du får både en flad og en skrå bænk i samme produkt. Vil du træne bænkpress med vægtstang anbefaler vi at du ikke køber et sæt hvor bænke sidder fast på vægtstanderen, fordi disse sjældent er særlig stabile. Køb i stedet for en vægtstander til bænkpress individuelt.

Justerbar skrå træningsbænk

Disse træningsbænke kan indstilles både som flade og som skrå, de er altså justerbare.

 

 

 

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Eric er ivrig roer på vandet om sommeren og til vinter i træningslokalet. Han skriver om romaskiner og rotræning.

Skriv en kommentar