Træningshandsker, kalk eller straps?:
Sammenligning og de billigste priser

Er du træt af at få hård hud og rifter, når du træner? Måske synes du, det er svært at gribe ordentlig fat om vægte og andet udstyr, når du sveder, og pulsen er høj.

Løsningen er ligetil: træningshandsker, wrist straps og kalk er lavet lige netop for at afhjælpe de nævnte problemer, men hvad skal du vælge?

Nedenunder finder du en introduktion til hver af dem, og vi har også sammenlignet priser fra danske webshops. Men bare lige for at gøre det helt kort: Vælg træningshandsker hvis du vil beskytte din hud og hænder, kalk hvis du skal løfte tungt og straps, hvis du vil isolere din ryg og skuldre i bodybuilding.

Seneste ændring: 27. marts 2023

27/03/2023 tilføjede vi Barbenders Liquid Chalk til vores artikel. Produktet hjælper alle, uanset om du er begynder, øvet eller atlet, i forskellige discipliner takket være dets svedreducerende egenskaber, der giver dig et markant bedre greb.

Godt valg til forskellige sportsgrene test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Barbenders Liquid Chalk - Praktisk til enhver sport

I modsætning til traditionelt pulverkalk, reducerer flydende kalk selve sveddannelsen, så du får et ideelt greb i længere tid. Det er f.eks. praktisk, hvis du skal træne tungt, og derfor skal bruge længere pauser mellem hvert sæt. 

Barbenders Liquid Chalk
Godt valg til forskellige sportsgrene

Bedste pris: 79,00 hos Muscle House

Gå til forhandler
  • Bedre og mere fast greb
  • Reducerer sveddannelse
  • Kan bruges på både fødder og hænder

Mere om Barbenders Liquid Chalk

SPECIFIKATIONER

  • Volumen: 250 ml

Flydende formel
En af de vigtigste egenskaber ved Barbenders’ flydende kalk er dens alsidighed, i og med den kan bruges på både fødder og hænder. Selvom det for nogen virker ulogisk at bruge kalk på fødderne, så er det faktisk en stor fordel i visse sportsgrene – herunder klatring, gymnastik m.m. Kalken tørrer hurtigt og jævnt og danner et solidt lag, der forbliver på overfladen af dine hænder eller fødder i lang tid, så du kan træne uforstyrret. 

Dagens bedste priser og tilbud på Barbenders Liquid Chalk:

Træningshandsker har to formål: At give dig et bedre greb om vægte, kettlebells og andet udstyr og at beskytte dine hænder og hud imod rifter og andre hudproblemer, som træning kan give. Træningshandsker er produceret i et holdbart og slidstærkt materiale og har oftest en ru håndflade, der giver et bedre greb.

Bedste pris: 159 hos Bodystore

Gå til forhandler

Mere om Better Bodies Womens Train Gloves

Hvornår er træningshandsker det rigtige valg? Handsker er det rigtige valg, hvis du først og fremmest vil beskytte dine hænder og ikke synes at hård hud (på engelsk ’callus’) og rifter på håndfladerne er pænt eller behageligt. Desuden beskytter handsker også mod diverse uhygiejniske smitter fra motionscenteret (man kan desværre samle en del op). Handsker giver dig derudover også et bedre greb, når du løfter vægte.

Dagens bedste priser og tilbud på Better Bodies Womens Train Gloves:

Kalk er essentielt tilbehør for den seriøse vægtløfter og bruges især til dødløft, pullups og diverse clean øvelser (powerclean, clean and press/jerk, snatch). Der kommer et tidspunkt for enhver vægtløfter, hvor grebet med bare hænder simpelthen ikke er stærkt nok. At løfte tungt på især dødløft kræver, at man har et perfekt greb. Føler man at grebet svigter, så kan resten af kroppen ikke give sig maksimalt.

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Mere om Kalk

Det er her, kalk kommer ind og hjælper. Kalk fjerner al fugt fra hænder og stang, hvilket vil sige, at du får fornemmelsen (og effekten) af, at du har fuldstændig fat og virkelig kan klemme til.

Det er ikke ualmindeligt at kunne løfte 20kg mere i dødløft første gang, man prøver med kalk. På tungere løft er det ganske enkelt nødvendigt.

Kalk fås i to forskellige versioner, begge er billige: kalk i pulverform og flydende kalk.

Kalk i pulverform er den mest almindelige type, men sviner en hel del og af samme grund er mange af de store fitnesscentre ikke så glade for, at man bruger det. Jeg plejede selv at have det med i en pose og holdt mine hænder nede i den, når jeg påførte kalken. Pulverkalk fås enten som rent pulver eller som en del af en ’bold’ som man trykker på.

Flydende kalk er alternativet til dem, der ikke kan bruge pulverform i deres træningscenter. Det virker næsten lige godt og sviner ikke. Hvordan det rent kemisk fungerer, skal jeg ikke kunne sige, men det virker (dog ikke helt på samme måde). Den flydende kalk smøres ud i hænderne og stivner derefter hurtigt. Faktisk virker det som om, at det suger al fugt, hvorefter det får en lidt harpiks agtig konsistens. Flydende kalk holder ikke ligeså længe som pulverkalk og kræver oftere ny påføring, men fordelen er selvfølgelig, at det sviner langt mindre.

Dagens bedste priser og tilbud på Kalk:

Straps er ligesom træningshandsker lidt kontroversielle blandt vægtløftere. Det skyldes, at de er effektive, og at man som ny vægtløfter derfor kan komme til at tage flere kilo på vægtstangen, end man egentlig burde kunne.

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler

Mere om BM Lifting Straps

Det kan især være farligt i dødløft eller i powercleans. Straps fungerer ved, at man fører sin hånd igennem en løkke, der så strammes om håndleddet. Derefter vikler man straps om sin vægtstang. Resultatet er, at man næsten hænger sammen med vægtstangen.

Straps giver mulighed for at løfte væsentlig flere kilo fordi grebsstyrke ikke spiller ind på samme måde. Det er godt, men ikke hvis man tager for mange kilo på dødløft og af den grund kommer til skade.

Hvornår skal man så bruge straps? Det er der mange svar og meninger om. De fleste mener, at straps er gode til løft, hvor du vil fokusere på enkelte muskler uden at din grebsstyrke holder dig tilbage. Det kan være dødløft for bodybuilding (ikke styrkeløft), diverse varianter af shrugs eller halve dødløft, men jeg har også set olympiske løftere bruge dem i træning. Jeg vil dog stærkt fraråde at bruge straps til clean øvelser, da risikoen for skade er meget stor.

Dagens bedste priser og tilbud på BM Lifting Straps:

Justerbare løftebånd test-guiden

Disse labels er en individuel, uafhængig vurdering af research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Den største fordel ved løftebåndene fra Barbenders er, at de er fremstillet med en holdbar og komfortabel neoprenpolstring, hvilket gør dem velegnet til dig, der ønsker et sikkert greb, når du laver øvelser med tunge løft, og båndende hjælper dig med at arbejde effektivt med dine trapezmuskler, når du træner.

Barbenders løftebånd
Justerbare løftebånd

Bedste pris: (Produktet er udgået) hos (Produktet er udgået)

Gå til forhandler
  • Fremstillet af 100% bomuld
  • Holdbar og komfortabel neoprenpolstring
  • One size

Mere om Barbenders løftebånd

SPECIFIKATIONER

  • Materiale : 100% bomuld
  • Størrelse: One size

Anmeldelse: Produktanalyse af Barbenders løftebånd 

Løftebåndene fra Barbenders er et godt køb, hvis du gerne vil begynde at styrketræne, da båndene er fremstillet af 100% bomuld og forstærket med syninger, hvilket gør dem holdbare, og derudover kan de justeres således de passer til enhver håndledsstørrelse. 

På grund af bomuldsmaterialet, er båndene også effektive til at absorbere sved, hvilket gør dem mere behagelige at have på i længden, og modellens udvidede længde samt båndsløjfe gør dem nemme at bruge samt justere, så de passer til dine behov. 

Løftebåndende fra Barbenders giver værdi for pengene, og de er ikke blot effektive at bruge, når du vil opbygge muskler, men de hjælper også med at reducere risikoen for skader. Derudover er båndende også fordelagtigt at bruge, hvis du ønsker at forbedre dit løftepotentiale.

Dagens bedste priser og tilbud på Barbenders løftebånd:

Hvad er fordelene ved at bruge kalk?

Bedre greb:
Magnesiumkalk hjælper med at absorbere sveden på dine hænder og giver et bedre greb om udstyr som vægtstænger, træningsmaskiner eller når du hænger i gymnastikringe. Dette kan hjælpe dig med at udføre øvelser mere effektivt og forhindre skader.

Mindre sved:
Ved at absorbere sveden på dine hænder kan magnesiumkalk også hjælpe med at mindske mængden af sved, der løber ned ad dine arme under træning. Dette kan gøre træningen mere behagelig og mindre distraherende.

Reduktion af risiko for skader:
Et bedre greb kan også reducere risikoen for skader, da det hjælper med at holde udstyret sikkert og stabilt under træning. Magnesiumkalk kan derfor være særligt nyttigt under tung styrketræning eller CrossFit-øvelser.

Det er dog vigtigt at huske, at overdreven brug af magnesiumkalk kan tørre dine hænder ud og føre til revner eller tør hud. Det anbefales også at undgå at indånde magnesiumstøv, da det kan være irriterende for lungerne.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme