Mange begår den fejl, at de bare bruger deres løbesko, når de træner i fitnesscenteret, men det er ikke optimalt. Hvis du skal få det optimale ud af din styrketræning, cardio eller Zumba hjælper det, hvis du har det rigtige fodtøj. Hvis du ikke har det, kan du risikere, at lave øvelserne forkert. Det vil ofte skyldes forkert eller manglende støtte, og det kan i værste fald resultere i skader.

Der findes helt uhyggeligt mange forskellige typer træningssko. Faktisk findes der næsten en specifik type sko til hver sportsgren, som yder den støtte du har behov, afhængig af om du dyrker vægtløftning, løber, danser, spiller fodbold eller golf. 

For at gøre valget lettere for dig, har vi gennemsøgt markedet og giver dig herunder en række forskellige modeller af sko til træning, som du kan vælge imellem eller lade dig inspirere af. 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Otomix Stingray Escape Camo Shoes – en anderledes træningssko


Otomix Stingray Escape Camo Shoes Otomix Stingray Escape Camo er en anderledes træningssko, som vil give dig god støtte omkring anklerne. Derfor egner den sig godt til både motionscenteret, men også til sportsgrene som boksning, karate eller andre kampsports.

Det er en meget let sko, som vil give dig en god følelse af bevægelighed og kontrol, når du har den på under din træning.


Adidas – Handball Spezial – den tidsløse sportssko 


Adidas – Handball Spezial

Den klassiske Adidas Handball Spezial sko blev lanceret for omkring 50 år siden, som en sko udviklet specielt til håndboldens elite. Skoen har formået at bide sig så godt fast på markedet, at den selv samme model stadig kan købes i dag. I dag er det ikke bare en håndboldsko. Det er en sublim træningssko, som du kan bruge til mange forskellige sportsgrene. Det er i dag også en populær sko til hverdagsbrug.

i samarbejde med PriceRunner

Hvis du er på udkig efter et par nye sko, hvor åndbarhed, komfort og et klassisk design er nøgleordene, så kan du med fordel kigge nærmere på denne Handball Spezial sko. Skoen er især velegnet til indendørs sport. på grund af ydersålens grebssikkerhed og den fleksible overdel i ruskind. Det gør nemlig, at du kan få luft til fødderne, og du kan stå godt fast på det underlag, du træner på.

Hvis du ikke ønsker at bruge skoen til træning, kan du sagtens vælge at bruge den som en almindelig hverdagssko. Skoen har en fin støddæmpning og et pænt og klassisk design, som vil passe godt ind i de flestes garderober. 


Nike Metcon 5 – en sko til tunge styrkeløft 


Nike Metcon 5Nike Metcon 5 er den nyeste og mest funktionelle sko i Metcon-serien, og du kan bruge den til alle øvelser i motionscenteret. Skoen har et sikkert greb og en god stabilitet, som du vil kunne mærke, når du udfører øvelser med tung vægt. Det er en meget slidstærk sko, og du vil opleve, at den står bedre fast på gulvet, end de tidligere modeller gør.

 

i samarbejde med PriceRunner

Du kan være sikker på, at du har glæde af skoen i lang tid fremover, da den er designet i et meget slidstærkt materiale. Derudover har skoen en meget stærk og solid bund, så du let kan føle jordforbindelsen. Det er blandt andet en fordel, når du skal lave meget eksplosive løft eller træning med høj intensitet.


Adidas – Copa Mundial FG – den klassiske støvle til fodboldtræning 


Adidas – Copa Mundial FGHvis du godt kan lide at lave lidt anderledes træning, hvor du kommer ud og får græs under støvlerne og en bold mellem fødderne, så går du aldrig galt i byen ved at vælge denne klassiske Copa Mundial fodboldstøvle fra Adidas. Støvlen har udviklet sig til at være en ikonisk støvle i fodbolduniverset, hvor der hele tiden kommer nye materialer, modeller og designs på banen.

På trods af udviklingen af de mange fordelagtige materiale, de seje modeller og de flotte designs, har Copa Mundial modellen formået at klare sig gennem rigtig mange år. I dag er der faktisk stadig mange fodboldspillere, som vil foretrække at spille i netop denne støvle, og det er der flere gode grunde til. Det er nemlig en støvle af meget høj kvalitet og med fantastisk komfort.

 

i samarbejde med PriceRunner

Støvlen er fremstillet i kængurulæder. Det er en meget blød type læder, og derfor vil støvlen kunne forme sig og tilpasse sig din fod i løbet af de første gange, du har den på. Under sålen finder du runde gummiknopper, som vil sikre, at du kan stå godt fast på en almindelig tør græsbane, Hvis du skal spille fodbold på en meget våd og blød bane, bør du i stedet overveje modellen med jernknopper på bunden i stedet for. Hælen er lavet fast, så de værste spark og slags bagfra, vil blive afvist.

Designmæssigt er det en ganske normal sort fodboldstøvle med Adidas’s tre klassiske, hvide striber på siden.

Du skal gå efter denne fodboldstøvle, hvis du er på udkig efter en støvle der er behagelig for dig at spille i, og som har et klassisk og neutralt design i forhold til de mange andre modeller på markedet.


ASICS Gel-Kayano 26 løbesko dame


Testresultater:

Køberne af denne sko har hos Trustpilot givet denne model 4,9 stjerner ud af 5 mulige. Køberne har altså være super godt tilfredse med denne model sko.

Om ASICS Gel-Kayano 26 løbesko dame

Hvem ønsker sig ikke en løbesko, som både er flot, rar at ave på og ikke mindst holdbar? Med denne smarte løbesko fra ASICS fr du alt det og meget mere med Gel-Kayano-skoen. Skoen er super behagelig med sin gode stødabsorberende bund af gel. Løb en tur uden at tænke over skoen, men blot på løbestil og vejrtrækningen. Med denne sko skal du nemlig ikke bekymre dig om komforten, som er helt i top, ligesom skoens design også er til at falde i svime over. Løbeskoen alle leder efter er lige her, og den kan nu blive din løbesko!

Udvalgte specifikationer:

 • Løbesko fra ASICS med gelbund, som absorberer stødende til perfektion
 • Skoen vejer blot 260 gram i en str. 39
 • Modellen er perfekt til dig med en let til moderat løbestil
 • Flotte farver, som vil pynte i landskabet, når du løber afsted
 • Holdbar sko i god kvalitet
 • Stabil hælkappe
 • Refleksdetaljer
 • Mellemsålen er af Flytefoam og Flytefoam Propel

i samarbejde med PriceRunner

 


Sådan vælger du de rigtige sko til træning

Herunder får du et par vejledende punkter, som du kan overveje, når du skal finde dine nye træningssko:

 • Det er vigtigt, at der er en ’’fast’’ snude på dine sko. Hvis der ikke er det, risikerer du, at de bliver slidt op meget hurtigt, og at du derfor hurtigt skal ud og have nye sko. 
 • Når du prøver dine træningssko, bør du lægge mærke til, om du har god kontakt til underlaget, og om din fod bliver støttet godt af sålen. 
 • Du kan med fordel vælge træningssko med snørebånd, så du let kan sikre, at skoen sidder godt fast på din fod og følger de bevægelser, din fod laver. 
 • Det er vigtigt, at mellemsålen på dine træningssko er stødabsorberende og giver stabilitet

 

Se vores artikel om: Såler | 4 sportssåler til øget komfort | Se dem her!

Eller vores artikel om massagepistoler, som kan hjælpe dig med at behandle og undgå ømme muskler

Læs også Guide: Hvilke sko skal du vælge til træning/fitness? udgivet af sport24.dk.

Læs også: Tights | 8 bedste tights til konditionstræning | Se dem her!

Læs også: Sjippetov | 6 sjippetov til konditionstræning | Find dem her!

 


Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

ASICS RoadHawk Løbesko Dame – en løbesko der egner sig perfekt til træning i fitness


ASICS RoadHawk Løbesko DameDen næste fitness sko, der vil blive fremhævet i denne artikel, er fra det anerkendte brand, Asics. Asics har i mange år stået for at producere og levere sportsprodukter i høj kvalitet, og her er det specielt deres løbe- og træningssko, der har ført sig flot frem.

Hvis du både kan lide at løbe en tur en gang imellem, og du også gerne vil træne i fitnesscenteret, vil denne sko være et godt valg for dig. Ved at vælge denne sko, slår du to fluer med ét smæk, og du får en sko der egner sig perfekt til begge dele. Skoen er nemlig udstyret med en sømløs meshoverdel, så din fod bliver holdt stabil og får den rette støtte, som er meget vigtig, når du fx laver squat-øvelsen i fitness. Derudover har den en FlyteFoam mellemsål, som vil fungere stødabsorberende, når du løber udendørs.

Denne Asics fitness sko vejer ikke mere end 190 gram, og det er derfor en yderst behagelig sko at bære, uanset hvad for en træningsform du er til.

 

 


Nike Air Zoom SuperRep – en anderledes designet træningssko til kvinder


Nike Air Zoom SuperRepHvis du gerne vil skille dig ud fra de andre i fitnesscenteret, så bør du kigge nærmere på denne sko. Her får du nemlig en smartdesignet sko, som du kan bruge til alle holdtræninger og øvelser i centeret. Du får her en meget komfortabel sko, hvor den brede hæl af skum vil stabilisere og bidrage til den perfekte sko til træning.

Skoen er designet med Zoom Air-enheder, som gør, at din forfod vil få optimal stødabsorbering, hvilket er dejligt for din ryg og resten af kroppen. Det betyder, at skoen er et perfekt valg, når det kommer til spring og bevægelse. Du vil også kunne mærke den gode stødabsorbering og Cushlon-skummet i hælen, når du laver tunge løft i din styrketræning. Skoens overdel er fremstillet i slidstærkt materiale, som også bidraget til den støttende fornemmelse, og samtidig er den meget åndbar, så du kan komme af med varmen fra dine fødder under træning.

 

Det betyder altså, at når du har disse sko på under din træning, vil du altid være sikret komfort og stabilitet – også når du træner med maksimal intensitet.

Nike er kendt for altid at skabe og udvikle produkter af høj kvalitet og med de nyeste teknologier. Derfor kan du være sikker på, at du her får fat i et par sko fra øverste hylde, som med garanti vil bidrage til mange gode træningstimer i fitnesscenteret fremover.


Inov8 Womens All Train 215 Black/Grey – optimal komfort


Inov8 Womens All Train 215 Black Grey

Her får du en sko, som passer perfekt til dig, der ikke vil gå på kompromis med komforten, når du træner. Det er en sko, som er meget behagelig at have på under længere træningspas eller træningspas, hvor intensiteten og tempoet er i top.

 

Sålen sikrer, at du kan stå godt fast, selvom du flytter dig hurtigt. Derudover får din fod optimal støtte, komfort, åndbarhed og stødabsorbering, når du træner i disse sko.


Under Armour Project Rock 2 – stabile fitness sko


Under Armour Project Rock 2Disse Project Rock trænings sko er lavet til dig, som vil sætte dig et mål, og komme endnu længere end det mål, du har sat dig for. Det er til dig, som vil løfte mere hver dag, og som vil presse dig selv til det yderste. Netop det, vil du kunne opnå med disse Under Armour Project Rock 2 sko. De er yderst stabile, og hælen er blevet styrket yderligere, så du kan arbejde med tungere vægte og lave øvelserne korrekt.

Det er også en meget åndbar sko, så du kan komme af med varmen fra dine tæer under træning, og dermed bevare en behagelig temperatur i kroppen. Med snørebånd har du naturligvis selv mulighed for at tilpasse, hvor stramt du vil have, at skoene skal sidde på din fod under træning.

Den indvendige sål er desuden kontureret og polstret, så skoen er behagelig at gå rundt i inde i fitnesscenteret. I modsætning til den første sko i denne artikel, henvender denne sko sig kun til dig, som vil træne styrketræning og/eller andre former for træning i fitnesscenteret, som altså ikke er løb.

Skoen fås i flere forskellige farver, så du kan vælge lige præcis den farve, du bedst kan lide.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar