Hjemmetræning kan give gode resultater, uden at du er afhængig af at tage turen til fitnesscentret. Det kan gøre det mere overskueligt for de fleste at holde sig i form. Særligt for folk med en travl hverdag eller små børn, kan det gøre tilværelsen nemmere at de ikke skal ud af døren for at træne.

I denne guide finder du forskellige typer af træningsudstyr til brug i hjemmet, der gør det nemt at opsige dit fitnessabonnement med ro i sindet. Du finder udstyr til alt fra yoga over i styrketræning og inspiration til hjemmetræningsøvelser, som du kan lave med det nøje udvalgte sortiment af håndvægte, gummibånd, mavehjul og andre redskaber, du finder i denne guide.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

FlowTank/MuscleTank  

Bedste valg til hjemmetræning


Hvis du vil have allermest ud af din træning, så er det vigtigt, at du udfordrer dig selv. Det kan du eksempelvis gøre ved at tilføje noget vægt til dine øvelser. Nogle bruger her håndvægt, men en ergonomisk sund og givende løsning er at bruge en FlowTank eller MuscleTank til din træning. De kan anvendes på mange forskellige måder og til forskellige øvelser, på grund af de smarte håndtag forskellige steder på tanken. 

 

Træn din styrke, stabilitet og balance.
FlowTank og MuscleTank fungerer begge efter samme princip som en sandsæk, kettlebettle, vægtstang eller håndvægt, men forskellen er, at vægten er i form af vand. Det betyder, at vægten kan reguleres, så det passer til den modstand du ønsker. Musklerne er derfor konstant på arbejde, og det giver en effektiv træning af din styrke, men også din stabilitet og balance vil blive udfordret.

Ved at benytte FlowTank eller MuscleTank kan du tage velkendte øvelser såsom lunges, sit-ups og squats til et nyt niveau. Begge træningsprodukter har desuden behagelige håndtag, så du kan udføre din træning uden at skulle bekymre dig om ondt i fingrene og vabler. 

Træningsproduktet er nemt at tømme og fylde, så du kan helt selv vælge, hvilken vægt du ønsker at træne med til de forskellige øvelser. 

FlowTank / MuscleTank vs. Markedet
Ved at benytte tankene til din træning kan du få den ekstra vægtmodstand, som kan effektivisere din træning mest muligt. Træningsudstyret adskiller sig fra andre vægte og hjemmetræningsprodukter på markedet, da vandet i tankene er med til, at du er nødsaget til at rette op og finde en naturlig vægtbalance. 

Det, at vandet udgør den totale vægtmodstand gør, at du nemt kan transportere den rundt, for selve tanken vejer ikke meget. Det er et enormt alsidigt hjemmetræningsprodukt, som du hurtigt vil blive glad for, også hvis du har forskellige steder, du ønsker at træne. 

Fordele

 • Justerbart og alsidigt træningsredskab
 • Vægten er 100% regulerbar
 • Transportabel og rejsevenlig: vejer omkring 1,5 kg. sammenpakket inkl. pumpe
 • Velegnet til coretræning
Ulemper

 • Tidskrævende at fylde tanken

Specifikationer FlowTank:

 • Rummer: 25 liter
 • Størrelse: 20cm x 75cm.
 • Materiale: PVC
 • Luftpumpe og manual medfølger

Specifikationer MuscleTank:

 • Vægt: op til 20 kg
 • Behagelige materialer
 • Skandinavisk design

ODIN kettlebell i støbejern pakkeløsning


Træningsudstyr til hjemmetræningAt have én kettlebell er godt. At have fire er bedre, og i ODINs pakkeløsning får du fire kettlebells på hhv. 2, 4, 6 og 8 kg at skifte mellem, så du kan sammensætte et træningsprogram, der byder på forskellige grader af intensitet og en langsom progression i vægten.

 

Træningsøvelser med en kettlebell
Med kettlebells har du mulighed for at lave mange forskellige øvelser, hvorfor det er muligt at variere din træning, og ingen af dem kræver særlig meget plads. 

Af øvelser du kan lave med kettlebells, kan bl.a. nævnes:

 • Overheadpres består meget simpelt i, at du bruger din kettlebell, som du ville bruge en håndvægt. Hold fast i grebet med én hånd og lad vægten hvile mod din håndryg. Løft kettlebellen op ved at strække armen og gentag. Træner core, triceps og skuldre.
 • Pokalsquat er en øvelse, hvor du træner masser af muskelgrupper. Vi taler her bl.a. skuldre, core og baglår. Med hænderne rakt ud foran dig holder du din kettlebell på hovedet med bunden ud for din hage og udfører så almindelig squat gentagne gange.
 • Vindmølle træner samme regioner, men med runde bevægelser. Med øjnene rettet mod kettlebellen hvilende på din ene håndryg løfter du den, så langt du kan. Benene holdes strakt, og din overkrop drejer du mod gulvet og støtter med den anden hånd.

Aserve kettlebell på 8 kg


Træningsudstyr til hjemmetræning

Denne kettlebell fra Aserve er i høj kvalitet med en lækker overflade. Overfladen er belagt med vinyl, der føles behageligt for hænderne og giver et mere skånsomt greb, hvilket særligt er en fordel, hvis du træner i lange seancer. Fyldet er cement i stedet for jern, hvilket betyder at vægten ikke er helt så hårdfør som dem i jern. Men det er så også dér, at forskellen fra jern stopper. Vægten er lige så præcis.

 

Øvelser med to kettlebells
Lad os vende tilbage til øvelser, du kan lave derhjemme med kettlebells. Hvis du vil udfordres yderligere, kan du købe to kettlebells og prøve:

 • Floorpres, hvor du ligger på ryggen med en kettlebell i hver hånd, som du så én ad gangen presser op mod loftet, ligesom når du løfter vægtstand på bænken. Med dine kettlebells begge løftet op sænker du dem nu også én ad gangen og gentager øvelsen.
 • Thrust, hvor du holder en kettlebell i hver hånd, så vægten hviler mod skuldrene. Du squatter ned, men holder knæ på linje med skuldre. Skift nu til at løfte op i knæ, løfte op i arme så kettlebellene er ud for dit hoved, gå ned i knæ og løfte armene ned igen.
 • Toe touch-øvelser, hvor du træner maven. Her står du med benene udstrakt i bred afstand fra hinanden. Løft en kettlebell i din ene hånd ud fra og over dig med strakt arm. Glid modsatte hånd ned langs benet og tag fat om kettlebell nr. 2, uden du løsner op i armen, der holder om den første. Løft så kroppen op igen, så kettlebell nr. 2 holdes ud fra låret. Sænk nu kettlebell nr. 2 ned på gulvet igen og start så forfra på øvelsen.

ODIN cPro9 173x61x0,4 cm sort yogamåtte


Træningsudstyr til hjemmetræningYogamåtten er et simpelt, velkendt og essentielt stykke træningsudstyr til hjemmetræning, der er til at blive klog på. I modsætning til for eksempel kettlebells og håndvægte er der ikke så meget at sige til måtterne, hvad angår hvordan de bruges rent teknisk i din yogatræning.

 

Du ruller dem bare ud og lægger dig på dem. Her i tider med social distancering og isolation i hjemmet er de mere vigtige end nogensinde før, for de optager praktisk talt ingen plads og giver dig den komfort, der skal til for at strække kroppen og hindre svækkelse af muskler som følge af passivitet. cPro9 har skridsikker overflade, hvilket du bliver taknemmelig for, hvis du laver nogen som helst slags armbøjninger. Hverken tæer eller fingre får lov at glide over måtten.

Overensstemmelse mellem pris og kvalitet
Måtten består af fast skum og er på den facon ikke anderledes fra andre yogamåtter på markedet. Prismæssigt er den dyrere end andre modeller, men giver god overensstemmelse mellem kroner og kvalitet. Den er værd at investere i, hvis du i forvejen dyrker yoga eller pilates, men har været vant til at gøre det uden for hjemmet, for så er drivet i hvert fald til stede til at kunne fortsætte træningen. I modsætning til hvis du bare vagt overvejer lidt yoga.


ODIN cPro9 173x61x0,4 pink yogamåtte


Træningsudstyr til hjemmetræningMålene er præcist de samme som ved cPro9 måtten nævnt ovenfor. Den mest markante forskel er den lyserøde farve, der giver yogamåtten et feminint præg og gør den visuelt mere pirrende end den neutrale sorte farve, der efterhånden karakteriserer rigtigt meget af træningsudstyret, du finder i fitnesscentre.

 

Med den kraftige lyserøde farve får måtten et personligt præg, der giver den sin egen identitet. På måtten kan du lave en perlerad af øvelser:

 • Mountain climber-øvelsen hjælper dig med at træne coremuskulaturen i coronatider og består i, at du starter med at have ben og arme strakt helt ud på måtten, som lavede du armbøjninger. Bøj nu ét ben ind mod brystet, bøj det tilbage ned mod måtten og sæt af med den anden fod, lige når tæerne får fodfæste. Gentag så øvelsen fra her af.
 • Krydsløft kræver lidt motorisk snilde, for det kommer ikke intuitivt at løfte venstre arm og højre ben samtidigt – og omvendt! Men holder du tungen lige i munden, er det ikke uoverkommeligt. Som før starter du bare i samme stilling, som hvis du skulle til at lave armbøjninger. Stræk så højre arm og venstre ben helt ud og hold stillingen i ca. 10 sekunder. Sænk dem begge og skift så – venstre arm og højre ben. Øvelsen gentages.

ODIN trænings-/fitnesselastik pakketilbud


Træningsudstyr til hjemmetræningEndnu mindre plads end en yogamåtte optager træningselastikker, og med denne pakke fra ODIN får du fem simple fitnesselastikker til din samling af træningsudstyr til hjemmetræning.

Bevar balancen og de nervebaner, der giver dig kontrol over kroppens koordination ved regelmæssigt at træne med elastikkerne. Ugers passivitet for at holde sygdom stangen får derved ikke lov at stå i vejen for din kondition. Omkredsen for hver af elastikkerne på ca. 50 cm er et godt udgangspunkt for mange øvelser, hvor du så strækker til og udvider omkreds ved brug af gradvist mere styrke både efter udvidelsen målt i cm og efter elastikkernes styrke.

Fem forskellige niveauer for modstand
Pakkens fem elastikker kommer i hver sin farve, og ud fra farven kan du let identificere, hvilken elastik kræver mest styrke. Du har i elastikkerne en tydelig opdeling i modstandsniveau:

 • Grøn er det ekstra lette niveau
 • Orange er det almindeligt lette niveau
 • Hvid er middelniveauet
 • Blå er det almindeligt hårde niveau
 • Sort er det ekstra hårde niveau

Hvad en elastiks modstand er får betydning for, hvor smidigt crossfit med dem forløber, og variation gør det let at bruge dem som milepæle for din fremgang, ligesom paletten af forskellige modstande gør det let at tage hensyn til hhv. trænede og mindre trænede muskler.


Aserve Bodytrainer Light træningselastik


Træningsudstyr til hjemmetræningOgså her konkurrerer Aserve med ODIN, dog denne gang ved også at have en pakkeløsning parat. Med Bodytrainer Light træningselastikkerne får du en lidt anden føling og derfor også træning, end ODIN byder på. Dette da Aserves elastikker har håndtag, hvorimod ODINs har en afrundet, endeløs form kendetegnende for elastikkerne, som du kender dem fra hjemmet.

 

Træn overkrop med elastikkerne
Hold om et håndtag i mosgummi med disse Aserve elastikker under træning og drag fordel af den betragtelige længde på 125 cm i hvilende tilstand. Alt efter humør, ambitioner eller dit specifikke træningsprogram kan du veksle mellem fire forskellige styrker identificeret via fire forskellige farver, der spænder over niveauerne x-light til heavy. Med dem kan du bl.a. træne:

 • Biceps ved at stå på håndtaget i en elastiks ene ende, mens du holder den anden ende i den tilsvarende hånd (altså venstre fod på det ene håndtag, venstre hånd om det andet). Træk nu langsomt op i elastikken ved at bøje armene ind mod dig – og voila!
 • Skuldre ved at montere det ene håndtag i for eksempel en krog bag dig. Stå med rette fødder med den ene foran den anden. Bagerste ben er strakt, forreste let bøjet. Tag fat om det frie håndtag og sørg for, at elastikken er slap, når din arm holdes strakt ud til siden. Spænd nu elastikken ved at bringe din strakte arm ind foran dig – og gentag.

CCK KS Plus Wireless headphones – perfekt til hjemmetræning


Træningsudstyr til hjemmetræningDer er ikke just tale om træningsudstyr til hjemmetræning her. Prøver du at bruge disse CCK KS Plus høretelefoner som en træningselastik, går de i stykker. Men det er værd at huske på, at musik giver mojo, og hvor fitnesscentret har popmusik evigt kørende i sine speakers, er der stille i dit hjem med forbehold for højlydte naboer. Derfor er det essentielt for at skabe god stemning omkring træning i isolation eller til løbeturen, at du får musik i ørerne – og det sker så med de her.

 

Lang batterilevetid og sikkert tag om ørerne
Øretelefonerne er trådløse og sørger for via Bluetooth at holde kontakt med enheden, du bruger, hvad end det er smartphone, tablet eller computer. Du får dækning på op til 10 m afstand, hvilket er rigeligt for en topersoners lejlighed, dagligstuen i huset eller værkstedet på den anden side af gårdspladsen. Med 8 timers batterilevetid på fuld opladning skal du ikke afbryde din træning bare for at lade headphones op, hvilket sker med det tilhørende USB-stik.

De lækre høretelefoner har ergonomisk design og holder dig fast om ørerne, selvom du bevæger dig. Så stressmomentet ved ikke at turde svinge for meget med armene af frygt for, at dine headphones popper ud og falder på gulvet i et rod af ledninger, slipper du derved for.


BOOM By Miiego trådløst black-in-black headset


Træningsudstyr til hjemmetræningVi fortsætter vores deroute fra dedikeret træningsudstyr til auditivt grej, der kan give din træning lidt musisk krydderi og fremme din præstation. Med dette BOOM headset får du ikke blot ørerne fodret med fede beats. Du får også et par ørepuder, der filtrerer noget af støjen i din omverden fra. Ligger dit vindue ud til en befærdet vej i indre by, skånes du for i hvert fald et par dB. Headsettet sidder stabilt om dit hoved, så du kan koncentrere dig om din træning.

 

22 timers spilletid på én opladning
Miiegos BOOM headset holder på batteriet i op til 22 timer, så husker du bare at sætte dem til opladning, inden du går i seng, er du sikker på, at de ikke kommer til at gå død midt på dagen. Opladning sker ligesom hos CCK KS Plus ved USB-kabel, og du behøver derfor ikke spekulere i at skifte AA-batterier. Du får endda at vide på indikatoren, hvornår batteriet skal lades op. Med kun 2 timers opladning er litiumbatteriet fuldt opladt, headsettet klar til brug.

Med Bluetooth har headsettet kontakt til enheder op til 10 m væk og kan kommunikere med alle Bluetooth-kompatible enheder. Så du kan derfor boltre dig med lyd i et betragteligt areal.


Aserve ABS Gymball træningsbold 55 cm


Træningsudstyr til hjemmetræningTræningsbolde optager en smule plads i lejligheden, men da de er oppustelige, giver det som regel ikke anledning til problemer. De er fantastiske til at træne balance og mavemuskler, og som en bonus er de lette at bruge på ergonomisk maner, da de tvinger nakke, ryg og hoved på nogenlunde lige linje, hvilket forebygger slid. Du får altså et alsidigt, effektivt stykke udstyr.

 

Ergonomisk alternativ til kontorstolen
Denne træningsbold fra Aserve passer med sin beskedne diameter på 55 cm til personer mellem 150-160 cm i højden, hvilket vil sige primært voksne kvinder og teenagere. Som en kuriøs egenskab kan træningsbolde agere som alternativ til kontorstole, der giver et sundere, hvis ikke mere komfortabelt sæde. Når først balancering ligger på rygraden, så falder det naturligt.

Arbejder du hjemmefra på grund af coronavirus og savner dit kontors hæve-sænkeborde og mulighed for at arbejde uden at sætte blodomløbet i benene i stå, har du altså en slags substitut her. Bolden tjener derved essentielle funktioner såvel under fysisk træning som stillesiddende arbejde og er i en lav prisklasse sammenlignet med for eksempel håndvægte.


Aserve pilatesbold 25 cm


Træningsudstyr til hjemmetræningI lidt mindre skala og til lidt andre formål findes pilatesbolde, der som navnet udtrykkeligt siger er beregnet til pilates, altså træning møntet på at styrke fornemmelsen af stabilitet, åndedrættet mv. Boldens diameter på 25 cm sender et tydeligt signal om, at du ikke kan hvile benene på den og lave bjergbestigerøvelser. I stedet vil du typisk bruge den til øvelser, hvor du nærmest som med spisepinde hapser bolden mellem lår eller skinneben for så at holde den oppe uden at tabe den, rulle den langs benene som en pinball lige før affyring og lignende.

 

Blød overflade føles lækker mod huden
Bolden har en behagelig overflade, der er lige jævn hele vejen rundt og derfor ikke har egenskaben set ved mange træningsbolde, at talrige ringe pryder overfladen. Det vil sige, at du slipper for kradsen mod huden og irritation efter lang tids berøring af bolden mod de samme flader, for eksempel lårene. Med en pilatesbold har du en lækker lille sag, du i liggende tilstand på en yogamåtte kan bruge til at træne på sjov maner, hvor der findes talrige øvelser.


cPro9 Ab Wheel mavehjul til mavetræningen


Træningsudstyr til hjemmetræningEt mavehjul er selvsagt godt til at træne maven. Hjulet drejer om håndtaget i midten og er ultrasimpelt i brug, da du bare sidder på knæ på gulvet med begge hænder om håndtaget og ruller hjulet ud og ind igen og igen under træning. Hjulet har en diameter på 18 cm, omtrent det samme som en lineal til penalhuset, og tåler takket være materialevalget af kraftigt plast og samling i aluminium hårde seancer over flere år. Det uden at gå på akkord med komforten.

 

Let at have med på farten
Mavehjulet bliver ikke længere end de to håndtag på 10 cm og ikke bredere end hjulets diameter på 18. cPro9 træningshjulpet bliver derfor et redskab, du let kan pakke ned og tage med dig. Så har du en ledig stund og et tomt lokale, kan du knæle som til bøn og så rulle ud.


Håndtér din håndvægt optimalt

Håndvægten er de flestes stereotype forestilling på et træningsredskab, og i denne ODIN pakke får du hele 8 stk. lavet i jern fordelt på 2×1 kg, 2×2 kg, 2×3 kg og 2×4 kg håndvægte. Grebet er belagt med neopren, der er et syntetisk materiale med gummikonsistens. Det sikrer dig, at du har godt tag om håndvægten selv efter lang tids løft, hvor håndfladerne er blevet svedige, og armen er træt.

ODIN Neopren håndvægtspakke


Træningsudstyr til hjemmetræning

Hvad er den bedste måde at håndtere håndvægte på? Her er en række hensyn, du bør være obs på, som både relaterer til sikkerhed og at få optimalt udbytte af din træning med vægte:

 • Brug supineret greb (håndfladen peger ind mod armen), når du træner biceps. Brug et proneret greb (fladen udad), når du træner rows. Vær ved sidstnævnte forsigtig med ikke at tabe håndvægten. For begge typer greb snor du din tommel om vægtens stang.
 • Når du samler vægtene op fra gulvet, så løft med benene og ikke ryggen.
 • Hold fast om grebet uden at klemme det hårdt for ikke at overbelaste fingrene.

Tunturi Wire Jump rope – få gang i konditionstræningen 


Træningsudstyr til hjemmetræning

Et jump rope er et sjippetov, der omtales ved sin engelske betegnelse for at lyde mere voksent. Kan du trygt sjippe i dit hjem, uden det giver lydmæssige gener for din eventuelle nabo, kan du træne konditionen grundigt med dette Tunturi sjippetov, der kommer i fire forskellige farver. Sjippetov hjælper dig blandt andet med at træne lårmusklerne, deltamusklen og baglårets muskulatur. Og så er det også sjovt at sjippe, så det er en bonus.

 

Lang wire med blød coating
Wiren har en coating, der gør dette jump rope relativt mildt at smække mod huden, hvis du misser timingen på dit hop. Samtidig er wiren 300 cm lang, så havde det været okay at have venner over her under pandemien, kunne I have sjippet som på skolegården. Har du god plads i hjemmet både i bredde og højde, får du det sjovt med et jump rope og alle dets muligheder.


Abilica Step Up Pro grå


Træningsudstyr til hjemmetræning

En stepbænk er nok et uvant stykke træningsudstyr til hjemmetræning for de fleste, for på overfladen ligner det bare et løsrevet trappetrin, og det er ikke umiddelbart åbenlyst, hvordan det skal bruges. Dog er det i de rette hænder et effektivt redskab til at træne både bagdel, lår og lægge. Du kan enten bruge bænken lidt, som du ville bruge en træningsbold, nemlig til at støtte overkroppen og bringe nakke og rygsøjle på linje, eller du kan bruge den til forskellige øvelser, hvor du trapper op og ned ad bænken. Du kan træne dine ben på ganske lidt plads.

 

Justerbar højde og sikkerhed i brug
Stepbænken her har to højder at vælge mellem, nemlig 13 og 18 cm. Ønsker du mere højde i din stepbænk, kan du ved tilkøb få klodser, der kan støtte bænken og tilføje yderligere 5 cm højde.  Skridsikker overflade forebygger ulykker under brug. Stepbænken er designet med en underside, der giver høj friktion med gulvet, så den er ikke så tilbøjelig til at rykke sig under brug. Kan du ikke komme ned og bruge crosstraineren, så har du i stepbænken en erstatning.

 

Se også denne artikel på bodylab.dk: Top 8 træningsudstyr til hjemmet

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar