Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vegansk proteinpulver test-guide:
Vores bud på de 2 bedste veganske proteinpulvere ifølge vores research

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Proteinet der anvendes til at producere vegansk proteinpulver bliver udvundet fra ris, ærter, soja og/eller hamp. Det er en smule langsommere for kroppen at optage end valleprotein, men hurtigere end kaseinprotein.

Overvejer du at erstatte dit proteinpulver med et vegansk alternativ? Vi giver dig her en række gode bud på veganske varianter, som du med fordel kan bruge i din morgensmoothie eller som general kilde til protein i hverdagen. Hvis du gerne vil læse mere om hvad eksperter siger om vegansk proteinpulver, kan du gøre det her.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

Vi har rykket Nordic Soy Protein Vegan Protein til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogen forhandlere.

Tidligere ændringer:

27. juni 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Vegan Protein Pro - naturligt laktosefrit vegansk proteinpulver

Proteinpulveret fra Vegan Pro består af protein fra havre, ris, hamp og ærter. Du får dermed et varieret proteinpulver, der bedst egner sig som tilskud under træning eller som mellemmåltid.

Dagens bedste priser og tilbud på Vegan Protein Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Naturligt laktosefri
 • Bred vifte af forskellige næringsstoffer
 • Omhyggeligt sammensat proteinblanding

Mere om Vegan Protein Pro

SPECIFIKATIONER

 • Vaniljesmag
 • Vægt: 500 gram
 • Kalorier pr. 100 gram: 374 kcal
 • Proteiner pr. 100 gram: 60 g

Pulveret indeholder havreprotein, som har et højt indhold af aminosyrer og antioxidanter. Ris tilføjer proteiner, aminosyrer og er meget letoptageligt.

Aminosyrer hjælper kroppen med at udvikle og vedligeholde sig selv, hvilket er vigtigt, særligt når man træner. Hamp har også et højt indhold af aminosyrer og er meget rig på vitaminer, mineraler og omega-3, som vi kender fra fisk.

Ærteprotein har desuden et højt proteinindhold. De forskellige ingredienser bidrager derfor alle med hver deres kvalitet. Produktet er uden laktose, kolesterol og aspartam.

Pulveret egner sig godt til laktoseintolerante. Du skal købe og bruge det som tilskud til din træning eller som mellemmåltid. Det anbefales at indtage 30 g hver dag. Det er vigtigt ikke at få for mange proteiner eller erstatte pulveret med en almindelig kost, så det er vigtigt, at du følger anvisningerne. 1 ske af pulveret opblandes i 3 dl vand.

Protein Pro har ikke et helt så højt indhold af protein, som noget af det andet pulver har. Ellers er det et fint produkt, der tilføjer en masse næringsstoffer til din kost. Det er nemt at tage med, da du blot skal blande det med vand. Derudover har det en god vaniljesmag, så du behøver ikke tilføje andet.

Fordele og ulemper ved Vegan Protein Pro

Fordele

 • God vaniljesmag
 • Let at fordøje
 • Tilbyder essentielle aminosyrer
 • Kolesterol- og aspartamfri

Ulemper

 • Indeholder en lille mængde gluten

Bulk Powders Vegan Blend - vegansk proteinpulver med højt proteinindhold

Proteinpulveret her er Bulk Powders allerførste veganske proteinpulver, men indeholder en masse nyttige næringstoffer.

Dagens bedste priser og tilbud på Bulk Powders Vegan Blend:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Bulk Powders Vegan Blend

SPECIFIKATIONER

 • 21,84 gram protein per portion.
 • 131 kalorier per portion.
 • 7,28 gram kulhydrat per portion – heraf 0,46 gram sukkerarter.
 • 1,3 gram fedt per portion.
 • Protein fra 3 forskellige kilder: ærteprotein, risprotein og quinoamel.
 • 2 smagsvarianter: peanutchokolade og jordbær.
 • Naturligt glutenfri og sojafri og uden tilsat sukker.

Proteinpulveret giver dig 21 gram protein per portion, og det henter sine proteiner fra henholdsvis ærteprotein, risprotein og quinoamel. Quinoa er med, da den har en omfattende aminosyreprofil og nogle virkeligt gode proteiner. Ris- og ærteprotein er inkluderet, fordi det smager lækkert, og fordi de tilsvarende har gode proteinegenskaber.

Vegan Blend er både fedt- og sukkerfattigt, hvilket gør det til et optimalt vegansk proteinpulver. I stedet for sukker og kunstige farvestoffer er der brugt stevia og helt naturlige farvestoffer. Den kommer i smagsvarianterne jordbær og peanutchokolade, og der er gjort meget ud af at få proteinpulveret til at smage godt. Ofte har vegansk proteinpulver en mere kedelig smag, der i bedste fald smager af ærter, men med Bulk Powders’ varianter, er der stor fokus på intensiv og god smag.

Fordele og ulemper ved Bulk Powders Vegan Blend

Fordele

 • Let at blande
 • Proteinkilder med hurtig og langsom frigivelse
 • Højt proteinindhold
 • Sojafri

Ulemper

 • Ikke egnet til personer med laktoseintolerance

Hvad skal man overveje, når man køber vegansk proteinpulver?

 • Ingredienser
  For at opnå den bedste effekt skal du kigge efter planteingredienser som ærter, ris, soja osv. Protein af brune ris indeholder ca. 22 gram protein pr. portion og fordi risallergi er ualmindeligt, er det et sikkert valg for dem, der lider af fordøjelsesproblemer. Ærteprotein er et af de mest effektive planteproteiner, der findes, og det har vist sig at give lignende resultater som valle med hensyn til at øge muskelmassen. Derudover blandes blandes det godt med væsker og har en glat, cremet konsistens.
  Sojaprotein er en af de ældste veganske proteinmuligheder. Det er nemt at tilberede, blandes nemt og har gode biologiske fordele. Det er i det hele taget en rig kilde til protein, hvilket er fantastisk på dage, hvor du ikke får plantebaseret protein. Hvis du har fødevareallergier, begrænsninger eller følsomheder, skal du tjekke etiketten og overveje at købe certificerede veganske eller allergivenlige produkter. Du bør måske undgå dem, der indeholder en masse tilsat sukker, kunstige sødemidler og duftstoffer. Ideelt set bør du altid gå efter kosttilskud, der er testet af organisationer, som kan garantere kvaliteten, renheden og næringsstofferne.
 • Dosering
  Det anbefalede daglige proteinindtag for raske personer er 0,8 gram pr. kg kropsvægt. Dog er det vigtigt at huske, at det individuelle proteinbehov påvirkes af forskellige faktorer, herunder højde, vægt, alder, fysisk aktivitetsniveau og generel sundhedstilstand. Vurder dit proteinindtag og tilføj proteinpulver for at nå dit personlige og optimale indtag.
  Nogle atleter kan f.eks. have brug for op til 2 g pr. kg kropsvægt. Hvis du spiser 2.000 kalorier hver dag, bør 200 til 700 af disse kalorier komme fra proteinkilder, hvilket betyder, at du bør indtage 50 til 175 gram protein hver dag. Det er afgørende at følge anvisningerne nøje og ikke bruge mere end det anbefalede for at opnå de bedste resultater.
 • Pris
  Den dyrere løsning koster omkring 300 kr. og har ingredienser af højere kvalitet med flere proteiner, vitaminer og mineraler. Det billigere valg koster omkring 50 kr. og indeholder en mindre protein og så er pakken desuden også mindre. Hvis du er opmærksom på de små detaljer, er det dog stadig muligt at finde et godt vegansk proteinpulver.
 • Brugeranmeldelser
  For at vurdere, om et produkt er godt, anbefales det at kigge efter brugeranmeldelser. Brugeranmeldelser fortæller noget om et produkts kvalitet, dets ingredienser, smag og om det har god effekt. For at hjælpe dig med at træffe en beslutning, er brugeranmeldelser inkluderet nedenfor.

 

arrow-more

Hvad er vegansk proteinpulver?

I takt med det stigende fokus på både miljø og dyrevelfærd bliver flere og flere mennesker i verden veganere. Mange oplever desuden også problemer med maven som følge af indtagelse af animalske produkter, og de går derfor over til enten en vegetarisk eller vegansk livsstil. Når man træner meget, stiger behovet for protein, og det kan være vanskeligt at opnå det fulde proteinindtag via almindelig kost.

Det veganske proteinpulver fungerer på samme måde som almindeligt proteinpulver. Det er et kosttilskud, der supplerer din sædvanlige kost med mere protein. Særligt hvis man lever vegansk eller vegetarisk, kan det være svært at få dækket sit fulde proteinbehov i forbindelse med henholdsvis styrke- og cardiotræning. Her kan vegansk proteinpulver hjælpe dig med at få dækket dit proteinbehov, så du kan få det maksimale ud af din træning.

Vegansk proteinpulver indhold

I stedet for mælk og æg består vegansk proteinpulver af en masse forskellige vegetabilske proteinkilder. De har dog ikke hver for sig den samme komplette mængde af essentielle aminosyrer som for eksempel kød, æg og mælk har, men man kan til gengæld opnå det samme indtag ved at kombinere flere forskellige vegetabilske proteinkilder i et korrekt måleforhold.

En vigtig ingrediens i vegansk proteinpulver er kollagen, som er en type protein, der findes naturligt i vores hud, knogler og led. Kollagen er kendt for at styrke bindevævet og øge hudens elasticitet, og det kan også hjælpe med at reducere smerter og betændelse i led og muskler. Derfor kan det være en fordel for veganere at tage et kollagentilskud sammen med deres veganske proteinpulver for at sikre, at de får alle de nødvendige essentielle aminosyrer og yderligere sundhedsmæssige fordele.

Vegetabilske proteinkilder kan være ærteprotein, risprotein, havre, hamp, quinoamel og græskarprotein. Det er netop den korrekte sammensætning af forskellige vegetabilske proteinkilder, der medfører, at vegansk proteinpulver kan være ligeså effektivt som eksempelvis valleproteinpulver.

Vegansk proteinpulver virkning

Der er naturligvis blevet forsket en del i effekten af vegansk proteinpulver, og det har vist sig, at vegansk proteinpulver, der er lavet på ris, forbedrer kroppens muskelmasse og træningsevne lige så godt, som valleprotein gør.

Resultaterne af forskningen taler sit tydelige sprog: Risprotein kan være en ligeså effektiv faktor i reduktion af fedtmasse, forbedret styrke samt øgning i muskelmassen, når det indtages efter træning.

Almindeligt proteinpulver indeholder alle 9 aminosyrer, og betragtes derfor som et komplet protein. Sådan er det ikke med vegansk proteinpulver. De indeholder nemlig ikke komplette proteiner, da de ofte mangler en enkelt aminosyre eller bare har et lavt niveau. Problemet løses dog ganske enkelt ved at mikse ris- og ærteprotein, hvilket gør vegansk proteinpulver ligeså effektivt som det normale proteinpulver.

Faktum er, at alle mennesker i alle aldre, vil have mulighed for at bygge muskler og blive større ved brug af vegansk proteinpulver.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Spinningcykel test – hvilken er den bedste?

Vegansk proteinpulver fordele

Som nævnt ovenfor har vegansk proteinpulver en meget positiv effekt på kroppens evne til at opbygge muskelmasse og forbedre kroppens ydeevne – det vil sige helt på linje med såkaldt normalt proteinpulver. Men vegansk proteinpulver har faktisk en lang række supplerende fordele, som det ”normale” proteinpulver ikke har.

Vegansk proteinpulver lavet på risprotein kan for eksempel være en medvirkende faktor til bekæmpelse af åreforkalkning.

Vegansk proteinpulver, som er fremstillet med ærter, kan i øvrigt være med til at dæmpe sult. Ærteprotein undertrykker sult og sammen med en komplet aminosyreprofil giver det grobund for en diæt, der effektivt kan bekæmpe fedme. Forskning viser, at undertrykkelse af sult spiller en nøglerolle i vægttab, og ærteprotein er dermed en rigtigt god mulighed for at vedligeholde et varigt vægttab.

Generelt set er vegansk proteinpulver også en rigtigt god kilde til fiber. Det betyder både fremmelse af en sund tarm, reducering af kolesterolniveau og opretholdelse af en sund og normalt vægt. Derudover giver vegansk proteinpulver mindre stress og uro i maven, hvilket formentlig har noget at gøre med, at vegansk proteinpulver ikke indeholder nogen form for laktose. Laktoseintolerance er nemlig et stigende problem i hele verden, og med et proteinpulver, der ikke indeholder mælk, kan problemet måske stille og roligt kommes til livs. Mælkeprodukter forårsager i øvrigt også udbrud i huden. Vegansk proteinpulver er baseret på planter, og har dermed en meget lille risiko for at medføre et akneudbrud eller andre hudproblemer.

Derudover siges det, at vegansk proteinpulver er lettere at fordøje – netop fordi det ikke indeholder hverken æg eller mælk. På samme måde er der også mindre risiko for oppustet mave samt luft i maven.

Vegansk proteinpulver ulemper

Der er naturligvis næsten aldrig fordele, uden at der også er ulemper. Og det er også tilfældet med vegansk proteinpulver. Ulemperne er dog ganske begrænsede i forhold til fordelene.

For eksempel kan vegansk proteinpulver fremstillet med ærter have et højt niveau af natrium. Det afhænger fuldstændigt af producenten, men det er særligt noget, som mennesker med hjerterelaterede sygdomme og problemer skal være opmærksom på, inden de køber.

Vegansk proteinpulver med soja er desuden blevet kædet sammen med en række allergier, som f.eks. sojaallergi, som i øvrigt er i top 8 over allergier i verden. Har man sojaallergi, kan det resultere i hudirritation, mavekramper og opkast – og i værste fald et anafylaktisk chok.

Du skal desuden også være opmærksom på, at hvis dit veganske proteinpulver indeholder hamp, kan det forårsage problemer for dig i forhold til diverse blod- og urinprøver. Hamp indeholder nemlig THC, og det kan spores i både urin og blod i meget lang tid efter – også selvom mængden er lav. Dette er primært et problem, hvis du dyrker sport på højt plan.

Konklusion

Protein er vigtige byggesten, når du træner, og det kan være svært at spise nok protein gennem maden, hvis du træner hårdt. Og det kan for nogen være sværere, når du er veganer.

Veganere har nu fået samme muligheder for at supplere deres kost med proteinpulver. Men det veganske proteinpulver er bestemt ikke kun for veganere.

Det er for alle – herunder dem, der gerne vil undgå mælkeprodukter som føle af laktoseintolerance samt dem, der blot vil gøre noget ekstra godt for miljøet. Desuden er proteinpulveret ligeså godt som det almindelige proteinpulver, og det virker på præcis samme måde.

Vegansk proteinpulver fungerer både som et vigtigt bidrag til din træning, men det er ligeså godt som en hurtig snack på farten eller som et sundt mellemmåltid. Du bør dog aldrig nogensinde erstatte sund varieret kost med proteinpulver.

FAQ

Hvad skal jeg være opmærksom på, når jeg køber vegansk proteinpulver?
Når du køber vegansk proteinpulver, er det vigtigt at være opmærksom på, hvor mange gram tilsat sukker og kunstige sødemidler, der er i pulveret. I vegansk proteinpulver med søde smage såsom vanilje og chokolade kan der nogle gange være tilsat rigtig meget sukker.
Vegansk proteinpulver gør præcis det samme som almindeligt proteinpulver: de store mængder af protein i pulveret hjælper dig med at opbygge mere muskelmasse, når du har trænet. Den eneste forskel er, at det veganske proteinpulver er fyldt med vegetabilske proteiner i stedet for animalske.
Kan vegansk proteinpulver hjælpe mig med at gå ned i vægt?
De fleste mennesker bruger proteinpulver til at opbygge muskelmasse, men det kan også hjælpe dig med at gå ned i vægt. Især vegansk proteinpulver kan være godt til vægttab, da det kan tilføre mere protein til kosten og give en længerevarende mæthedsfølelse, så du ikke får lyst til de hurtige og usunde kulhydrater.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme