Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Sidst opdateret den

Proteinpulver er et af de mest populære kosttilskud overhovedet i Danmark. I disse tider, hvor fokus i allerhøjeste grad er funderet i miljø og bæredygtighed, er flere producenter nu begyndt at arbejde med veganske alternativer til proteinpulveret.

Oftest er proteinpulveret nemlig udvundet fra fødevarekilder som æg og mælk. Den mest populære form for proteinpulver er det såkaldte valleprotein udvundet af mælk. Veganere indtager intet animalsk. Det vil sige, at veganere lever 100% plantebaseret, og sammen med kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og biprodukter fra slagtning så undgår veganere også alle animalske produkter, såsom mælk, æg, ost, honning og så videre.

Vegansk proteinpulver anmeldelse

Veganere er derfor som altovervejende udgangspunkt sat på sidelinjen med det sædvanlige proteinpulver. Da der imidlertid bliver flere og flere veganere, har producenterne fundet ud af, at der faktisk er ret stor interesse for et vegansk proteinpulver, herunder økologisk vegansk proteinpulver. Og det er der nu flere producenter, der har taget til sig, og disse producenter har således lanceret vegansk proteinpulver til veganerne. Vegansk proteinpulver udvindes i stedet fra for eksempel ris, ærter, soja og/eller hamp. Det er en smule langsommere at optage for kroppen end valleprotein, men dog hurtigere end kaseinprotein.

Går du og overvejer at erstatte dit sædvanlige proteinpulver med et vegansk alternativ, så skal du læse med her. Nedenfor er en vegansk proteinpulver anmeldelse samt en introduktion til proteinpulverets indhold, fordele og ulemper.

Bodylab Vegan Protein Blend – den danske veganer

Bodylab Vegan Protein Blend

Dette er danske Bodylabs skud på den veganske proteinpulver-stamme. Den er særligt udviklet af både havre, hamp, ris og ærteprotein og er målrettet både veganere og dig, der gerne vil undgå mælkeprodukter uden dog at skulle undvære proteinshaken. Der er her tale om et virkeligt velsmagende alternativt til valleprotein.

Vegan Protein Blend kan bruges i forbindelse med træning, men kan ligeså vel nydes som en snack eller et mellemmåltid. Den er desuden særdeles velegnet til at blive brugt i diverse opskrifter. Den er ikke tilsat sukker og er desuden også glutenfri. Den mætter godt efter træning, men har dog en noget tykkere konsistens end det sædvanlige proteinpulver.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Udvalgte specifikationer

 • 57 gram protein per 100 gram.
 • 377 kalorier per 100 gram.
 • 11 gram kulhydrat per 100 gram – heraf 1,0 gram sukkerarter.
 • 11 gram fedt per portion.
 • Protein fra 4 forskellige kilder: ærteprotein, risprotein, hamp og havre.
 • 1 smagsvarianter: Smooth chocolate og Chocolate coffee.
 • Naturligt glutenfri og uden tilsat sukker.

Bulk Powders Vegansk Proteinpulver – bedst i test

Om Bulk Powders Vegansk Proteinpulver

Bulk Powder har begået denne genistreg af en vegansk proteinpulver, som har den perfekte højproteinformular til veganere. I modsætning til det meste andet vegansk proteinpulver er denne pulver helt sojafri, og den har i øvrigt også et lavt sukkerindhold samt et lavt indhold af mættet fedt.

Den giver dig 23 gram protein per portion, og proteinen kommer fra 5 forskellige plantebaserede kilder, nemlig ærteprotein, risprotein, græskarprotein, hørfrøpulver og quinoamel. Særligt græskarproteinet er med til at give proteinpulveret en virkelig lækker smag.

Ofte er proteinpulver til veganere ramt på smagen, men med Bulk Powders udgave har der været et stort fokus på at få et produkt, der smager rigtigt godt. Proteinpulveret kommer desuden i 4 smagsvarianter, peanutchokolade, jordbær, banankaramel og vanilje.

Derudover har dette proteinpulver et højt fiberindhold og er samtidig en god kilde til kobber, mangan og magnesium. Med alle de aktive stoffer, mineraler, vitaminer og protein, er dette veganske proteinpulver et godt bidrag til en normal muskelfunktion, et energigivende stofskifte og beskyttelse mod stress.

Der er ingen kunstige sødemidler, smagstilsætninger og farvestoffer, og proteinpulveret er i stedet naturligt sødet med stevia.

Udvalgte specifikationer

 • 23 gram protein per portion.
 • 130 kalorier per portion.
 • 3,6 gram kulhydrat per portion – heraf 0,5 gram sukkerarter.
 • 2,1 gram fedt per portion.
 • Protein fra 5 forskellige kilder: ærteprotein, græskarprotein, risprotein, hørfrøpulver og quinoamel.
 • 4 smagsvarianter: peanutchokolade, jordbær, banankaramel og vanilje.
 • Naturligt glutenfri og sojafri og uden tilsat sukker.

Bulk Powders Vegan Blend – den dygtige lillebror

Om Bulk Powders Vegan Blend

Dette proteinpulver er faktisk Bulk Powders allerførste veganske proteinpulver og dermed ”lillebror” til deres senere udviklede veganske proteinpulver ovenfor. Dette proteinpulver giver dig 21 gram protein per portion, og det henter sine proteiner fra henholdsvis ærteprotein, risprotein og quinoamel. Quinoa er med, da den har en omfattende aminosyreprofil og nogle virkeligt gode proteiner. Ris- og ærteprotein er medtaget, fordi det smager lækkert, og fordi de tilsvarende har gode proteinegenskaber. Som med Bulk Powders Veganske proteinpulver ovenfor er også Vegan Blend helt fri for soja.

Vegan Blend er både fedt- og sukkerfattigt, og det gør dette til et helt optimalt vegansk proteinpulver. I stedet for sukker og kunstige farvestoffer er der brugt stevia og helt naturlige farvestoffer. Den kommer i smagsvarianterne jordbær og peanutchokolade, og der er gjort meget ud af at få proteinpulveret til at smage godt. Ofte har vegansk proteinpulver en trist smag, der i bedste fald smager af ærter, men med Bulk Powders varianter er der helt generelt holdt nøje øje med, hvordan smagen udviklede sig. Tilbage sidder du med et produkt, der smager lækkert, og som bidrager til væksten af din muskelmasse.

Udvalgte specifikationer

 • 21,84 gram protein per portion.
 • 131 kalorier per portion.
 • 7,28 gram kulhydrat per portion – heraf 0,46 gram sukkerarter.
 • 1,3 gram fedt per portion.
 • Protein fra 3 forskellige kilder: ærteprotein, risprotein og quinoamel.
 • 2 smagsvarianter: peanutchokolade og jordbær.
 • Naturligt glutenfri og sojafri og uden tilsat sukker.

Hvad er vegansk proteinpulver?

I takt med fokus på både miljø og dyrevelfærd bliver flere og flere mennesker i verden veganere. Mange oplever desuden også problemer med maven som følge af indtagelse af animalske produkter, og de går derfor over til enten en vegetarisk eller vegansk livsstil. Når man træner meget, stiger behovet for protein, og det kan være vanskeligt at opnå det fulde proteinindtag via almindelig kost – i særdeleshed som veganer.

Det veganske proteinpulver fungerer på samme måde som almindeligt proteinpulver. Det er et kosttilskud, der supplerer din sædvanlige kost med mere protein. Særligt hvis man lever vegansk eller vegetarisk, kan det være svært at få dækket sit fulde proteinbehov i forbindelse med henholdsvis styrke- og cardiotræning. Her kan vegansk proteinpulver hjælpe dig med at få dækket dit proteinbehov, så du kan få det maksimale ud af din træning.

Vegansk proteinpulver indhold

I stedet for mælk og æg består vegansk proteinpulver af en masse forskellige vegetabilske proteinkilder. De har dog ikke hver for sig den samme komplette mængde af essentielle aminosyrer som for eksempel kød, æg og mælk har, men man kan til gengæld opnå det samme indtag ved at kombinere flere forskellige vegetabilske proteinkilder i et korrekt måleforhold til hinanden.

Vegetabilske proteinkilder kan være ærteprotein, risprotein, havre, hamp, quinoamel og græskarprotein. Det er netop den korrekte sammensætning af forskellige vegetabilske proteinkilder, der medfører, at vegansk proteinpulver kan være ligeså effektivt som proteinpulver baseret på animalske proteinkilder.

Vegansk proteinpulver virkning

Der er naturligvis blevet forsket en del i effekten af vegansk proteinpulver, og det har vist sig, at vegansk proteinpulver, der er lavet på ris, forbedrer kroppens muskelmasse og træningsevne lige så godt, som valleprotein ville have kunnet gjort.

Resultaterne af forskningen taler sig meget tydelige sprog: Risprotein kan være en ligeså effektiv faktor i reduktionen af fedtmasse, forbedret styrke samt øgning i muskelmassen, når det indtages efter træning.

Almindeligt proteinpulver indeholder alle 9 aminosyrer, og betragtes derfor som et komplet protein. Sådan er det ikke med nogen af de veganske proteinpulvre. De indeholder nemlig ikke komplette proteiner, da de ofte mange en enkelt aminosyre eller bare har et lavt niveau. Problemet løses dog ganske enkelt ved at mikse ris- og ærteprotein, og denne kombination gør det veganske proteinpulver ligeså effektivt som det normale proteinpulver.

Faktum er, at alle mennesker i alle aldre, vil have mulighed for at bygge muskler og blive større ved brug af vegansk proteinpulver.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Spinningcykel test – hvilken er den bedste?

Vegansk proteinpulver fordele

Som nævnt ovenfor har vegansk proteinpulver en meget positiv effekt på kroppens evne til at opbygge muskelmasse og forbedre kroppens ydeevne – det vil sige helt på linje med såkaldt normalt proteinpulver. Men vegansk proteinpulver har faktisk en lang række supplerende fordele, som det ”normale” proteinpulver ikke har.

Vegansk proteinpulver lavet på risprotein kan således for eksempel være en medvirkende faktor ved bekæmpelse af åreforkalkning.

Vegansk proteinpulver, som er fremstillet med ærter, kan i øvrigt være med til at dæmpe sult. Ærteprotein undertrykker således sult og sammen med en komplet aminosyreprofil giver det grobund for en diæt, der effektivt kan bekæmpe fedme. Forskning viser, at undertrykkelse af sult nemlig spiller en nøglerolle i de fleste vægttab, og ærteprotein er dermed en rigtigt god mulighed for at vedligeholde et varigt vægttab. Desuden har det vist sig, at ærteprotein kan være med til at reducere et forhøjet blodtryk.

På samme måde kan vegansk proteinpulver, der indeholder soja, være med til at reducere et for højt kolesteroltal samt risiko for diverse hjertesygdomme.

Generelt set er vegansk proteinpulver også en rigtigt god kilde til fiber. Det betyder både fremmelse af en sund tam, sænkelse af kolesterolniveau og opretholdelse af en sund og normalt vægt. Derudover giver vegansk proteinpulver mindre stress og uro i maven, hvilket formentlig i høj grad har noget at gøre med, at det veganske proteinpulver ikke indeholder nogen form for laktose. Laktoseintolerance er nemlig et stigende problem i hele verden, og med et proteinpulver, der ikke indeholder mælk, kan problemet måske stille og roligt komme til livs. Mælkeprodukter forårsager i øvrigt også rigtigt mange urenheder og udbrud i huden. Vegansk proteinpulver er baseret på planter, og har dermed en meget lille risiko for at medføre et akneudbrud eller andre hudproblemer.

Derudover siges det, at vegansk proteinpulver er lettere at fordøje – netop fordi det ikke indeholder hverken æg eller mælk. På samme måde er der også mindre risiko for oppustet mave samt luft i maven.

Vegansk proteinpulver ulemper

Der er naturligvis næsten aldrig fordele, uden at der også er ulemper. Og det er også tilfældet med vegansk proteinpulver. Ulemperne er dog ganske begrænsede i forhold til fordelene.

For eksempel kan vegansk proteinpulver fremstillet med ærter have et højt niveau af natrium. Det afhænger fuldstændigt af producenten, men det er særligt noget, som mennesker med hjerterelaterede sygdomme og problemer skal være opmærksom på, inden de køber ind.

Vegansk proteinpulver med soja i er desuden blevet kædet sammen med en række allergier, ligesom sojaallergi i øvrigt er i top 8 over allergier i verden. Har man sojaallergi, kan det resultere i hudirritation, mavekramper og opkast – og i værste fald et anafylaktisk chok.

Du skal desuden også være opmærksom på, at hvis dit veganske proteinpulver indeholder hamp, kan det forårsage problemer for dig i forhold til diverse blod- og urinprøver. Hamp indeholder nemlig THC, og det kan spores i både urin og blod i meget lang tid efter – også selvom mængden er lav. Dette er naturligvis primært et problem for dig, hvis du dyrker sport på højt plan.

Konklusion

Protein er vigtige byggesten, når du træner, og du har som udgangspunkt svært ved at spise nok protein gennem maden, hvis du træner hårdt. Og det er endnu sværere, når du er veganer, da det kan være ganske vanskeligt at indtage tilstrækkeligt protein gennem en plantebaseret kost sammenlignet med en kødspisers kost.

Veganere har nu fået samme muligheder for at supplere deres kost med proteinpulver i et vegansk alternativ. Men det veganske proteinpulver er bestemt ikke kun for veganere. Det er for alle – herunder dem, der gerne vil undgå mælkeprodukter som føle af laktoseintolerance samt dem, der blot gerne vil gøre noget ekstra godt for miljøet. Desuden er proteinpulveret ligeså godt som det almindelige proteinpulver, og det virker på præcis samme måde.

Vegansk proteinpulver fungerer både som et vigtigt bidrag til din træning, men det er ligeså godt som en hurtig snack på farten eller som et sundt mellemmåltid. Du bør dog aldrig nogensinde erstatte kost med proteinpulveret. Du skal fortsat sørge for at spise en varieret kost hver eneste dag.

Læs også: Restitution | 8 måder at restituere din krop på | Læs mere her!

Læs også: TEST: Den bedste kondicykel på markedet

Se også artiklerne: Find den bedste weight gainer på markedet

Læs også: Bedste kreatin på markedet og alt hvad du skal vide

Denne side er anmeldt af: Alexander I. Madsen 10/10

Dette indlæg har fået 4.64 stjerner baseret på 11 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Alexander er passioneret inden for fitness, og dyrker vægtløftning dagligt. Han har flere års erfaring med fitness, og en høj kendskab til alle typer formål med træning. Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS

Skriv en kommentar