Power Plate - Bedst i test:
Find de bedste vibrationsplader

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En power plate er et træningsinstrument, der gør brug af principperne fra vibrationstræning til at stimulere musklernes naturlige reaktioner på vibration. Vibrationstræning baserer sig på Newtons anden lov om bevægelse, der lyder at kraft er lige med masse gange acceleration. Vibrationerne fra maskinen får musklerne til at trække sig sammen helt op til 50 gange i sekundet, og det er det, der gør vibrationstræning så effektivt.

Det er muligt at udføre mere end 200 forskellige øvelser på en power plate, hvilket også gør den til et af de mest alsidige træningsredskaber på markedet. Den kan både bruges til styrketræning, stræk, massage og afspænding. Da det er en ekstremt effektiv maskine, anbefaler de fleste eksperter, at den kun benyttes tre til fire gange ugentligt og aldrig længere end 15 minutter ad gangen.

Hvor almindelige træningsredskaber kun har mulighed for at øge på massen og vægten, kan vibrationstræningsudstyr som power plates også øge på accelerationen og derved også øge kraften. Fordi vibrationstræning og power plates er forholdsvist nye fænomener, kan det være svært at finde informationer indenfor emnet. Derfor har vi samlet en gennemgang af de bedste power plates på markedet sammen med en masse informationer om, hvordan de bruges.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu Vores artikel fremhæver i øjeblikket kun tidligere udvalgte produkter, som enten ikke er tilgængelige længere eller er udsolgte. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du kan få et overblik over de bedste produkter på markedet inden længe - de er lige om hjørnet.

3 ting du skal overveje inden du køber en power plate

Ligesom de fleste andre træningsmaskiner er en power plate en dyr investering, selv hvis den købes på tilbud, og derfor er der også et par ting du bør overveje, inden du investere i en power plate. Power plates er nemlig langt fra billige, og selv de mest skrabede modeller koster over 10.000 kroner. Det kan altså godt betale sig at finde et power plate tilbud.

Budgettet

Det første, du skal overveje, er dit budget. Fordi der er så store spring i pris fra de billigste modeller til de dyreste, kommer budgettet til at have ret stor betydning for, hvilken maskine du bør vælge. Ligeledes er der relativt få forskellige maskiner på markedet, hvilket betyder, at der sjældent er mere end én eller måske to forskellige valg i hver prisklasse.

Størrelsen

Selvom du måske har pengene til den allerdyreste power plate på markedet, så har størrelse og vægt også en del at skulle have sagt. Hvis du har planer om at flytte din power plate frem og tilbage fra et skab, så hjælper det, hvis du kan løfte maskinen. Den billige ende af power plates kan veje helt ned til halvt så meget som de dyreste power plates.

Ligeledes betyder det også noget, hvor meget du selv vejer. Da der er tale om en maskine, du skal stå på, så skal den også kunne bære dig. Selvom de fleste mennesker kan gøre brug af en hvilken som helst power plate, så er der stadig en forskel, og i sidste ende ville det være ærgerligt at ende med en maskine, du ikke selv kan bruge.

Behovet

Det gælder for alle træningsmaskiner og alle større investeringer, at du skal spørge dig selv, om det reelt er noget du har behov for. Med de fleste andre træningsmaskiner, så er en stor del af overvejelsen omkring behov et forsøg på at veje hvilken type øvelser, du har brug for, men med over 200 indbyggede øvelser i en maskine, kommer du ikke til at mangle forskellige øvelser. Derfor bliver overvejelsen mere økonomisk end noget andet. Har du behov for en power plate pro derhjemme, eller kan du nøjes med at bruge en nede i fitnesscenteret.

arrow-more

Power plate træning: Hvad er vibrationstræning?

Vibrationstræning er kun muligt på grund af Newtons anden lov om acceleration, der lyder, at masse gange acceleration er lig med kraft.

Når du træner, er der normalt kun mulighed for at øge massen og vægten, når du justere på dit træningsredskab eller samler en større vægt op, men med vibrationstræning får du også mulighed for at øge accelerationen, hvilket betyder, at du generere en større kraft, og derfor øger effekten af din træning.

Ved normal træning vil en person der selv vejer 70 kg og træner med eksempelvis en vægt på 70 kg udvikle omkring 1400 N. Hvis den samme person derimod gør brug af power plate træning, og indstiller træning til 35 Hz ved høj frekvens, vil den samme person udvikle ca. 2800 N.

Der er tale om en komplet fordobling af kraften, men samtidig øges vægten ikke, hvilket betyder, at der er et meget mindre stress på kroppen under træningen, end hvis den samme kraft skal opnås uden vibrationstræning.

Power plate pris: Hvad hvis jeg ikke har råd?

Et power plate køb er lidt af en investering, og derfor er det også de færreste, der har råd til at købe en, de kan have stående derhjemme, men det betyder ikke, at træning på en power plate kun er for de rige og berømte.

Der er flere fitnesscentre, der udbyder træning med power plates, og mange steder kan du endda få stillet en personlig træner til rådighed, der kan guide dig igennem alle øvelserne. Der findes både centre, der er dedikeret til træning med vibrationsplade, hvor der kun trænes på power plates, men de fleste almindelige fitnesscentre er også udstyret med en power plate. Selvom de dedikerede vibrationstræningscentre er dyrere, så er fordelen, at centrene har instruktører, der kan hjælpe dig med at komme i gang, og selvom der også er instruktører i almindelige fitnesscentre, så er det de færreste af dem, der har et større kendskab til power plates.

Fordelen er selvfølgelig, at du ikke selv skal lægge pengene på bordet, men hvis du bliver grebet af det, kan det faktisk godt betale sig at investere i en maskine selv, da en træningssession med personlig træner og power plate sagtens kan løbe op i et par hundreder kroner.

Måske kunne du også være interesseret i at læse Crosstrainer test – Bedste modeller 2020

Se vores artikel om: De 3 bedste billige proteinbarer på markedet

Læs også: Bedste battle rope test & tips til køb af de populære reb

Måske kunne du også være interesseret i at læse Sådan bliver du slank med PowerPlate

Læs også vores artikel om: Test af de bedste knee­ sleeves til din træning

Læs også: De bedst testede BCAA-produkter på det danske marked

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Elle’s power plate anmeldelse

I 2012 skrev livsstilsmagasinet Elle en anmeldelse power plate anmeldelse, hvor to journalister prøvede på egen krop, hvad effekten af vibrationstræning egentlig er. De var begge meget positive omkring processen og de mente begge, at der både var et synligt og mærkbart resultat efter otte ugers træning af tre gange 20 minutter om ugen. Du kan læse hele reportagen her.

Bloombergs

I 2016 skrev Bloomsbergs en anmeldelse af power platen som træningsredskab, ud fra dens status som kendistrænerens hemmelige våben. Ligesom i Elles artikel er der tale om en journalist der prøver power platen på egen krop, og derfor bliver anmeldelsen også ekstra troværdig. I sidste ende har Bloomsbergs anmelder meget få kritikpunkter, når det kommer til power platen som træningsredskab. Du kan læse hele anmeldelsen her.

The Guardian

På avisen The Guardian har endnu en journalist udsat sig selv for vibrationstræning. Journalisten indrømmer fra starten, at han havde forestillet sig, at vibrationstræning ikke ville have nogen effekt, og at selve træningsmetoden virker som noget fra TV-shoppen, men også hos The Guardian må journalisten se sig selv modbevist. Du kan læse hele reportagen her.

FAQ

Hvad er vibrationstræning?
Vibrationstræning fungerer ved at stimulere musklernes naturlige reaktioner på vibration. Vibrationerne får musklerne til at trække sig sammen, hvorved musklerne styrkes. Vibrationstræning er baseret på Newtons anden lov om bevægelse, der definerer at kraft = masse x acceleration
En power plate er et stykke træningsudstyr, der gør brug af principperne fra vibrationstræning til at stimulere musklernes naturlige reaktioner på vibration.
Hvordan virker en Power Plate?
En power plate virker ved at skabe vibrationer, som får musklerne til at trække sig sammen op til 50 gange i sekundet, hvorved musklerne stimuleres. En power plate træner ikke kun styrke og vægt, men også acceleration i musklerne

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Power Plate My3

Power Plate My5

Power Plate My7

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme