Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Varmetæppe guide:
Vores bud på de 2 bedste varmetæpper til dig og dine behov

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Når temperaturen falder og bladene skifter farve, vender vores tanker ofte mod varme drikke, uldsokker og varme tæpper. Særligt på en rigtig kold vinterdag kan det ofte være svært, at holde en behagelig temperaturen i kroppen uden lidt ekstra hjælp. Et varmetæppe kan hjælpe med at løse den udfordring.

Varmetæppet er også værdifuldt bekendtskab, hvis du ofte døjer med muskel-, led- eller menstruationssmerter. Varmen fra tæppet kan nemlig hjælpe med at lindre disse smerter, på lige fod med en varmepude eller en varmedunk.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

Vi har rykket Tristar varmelagen BW 4751, Beurer HD 90 Electric heating blanket, Beurer HD 100 Luxury Electric Heating plaid til sektionen med tidligere anmeldte produkter, da vi ikke længere kunne finde det på lager ved nogle forhandlere.

Tidligere ændringer:

8. juli 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 2 bedste varmetæpper i test-guiden 2024:

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Beurer HD75 Heating Blanket - varmetæppe med gode funktioner

 • Vurderet til 4,6/5 af forbrugerne på Google
 • Scorer 4,3/5 på Amazon

Varmetæppet HD75 fra Beurer klarer sig rigtig fint i test. Det er testvinder hos Test-vergleiche.com, fordi det har en række gode features som autosluk, hurtig opvarmning og er lavet af gode materialer.

Forbrugerne synes ligeledes godt om varmetæppet og bedømmer det til 4,6 på Google og 4,3 stjerner på Amazon. Her nævner flere, at det er rart at bruge, når det er koldt udenfor og at det er godt til at fjerne muskelsmerter. Et par skriver, at tæppet varmer mest i midten i forhold til kanterne, men på grund af størrelsen, vil der stadig være god mulighed for at krybe sammen under varmen.

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer HD75 Heating Blanket:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Beurer HD75 Heating Blanket

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 180×130 cm
 • 6 temperaturindstillinger
 • Autosluk efter 3 timer
 • Overophedningsbeskyttelse

Åndbart fleecetæppe
Med et varmetæppe fra Beurer kan du spare på varmen i huset, fordi du kan dække stort set hele kroppen med tæppet og få varme den vej i stedet. Tæppet måler 180×130 cm, så der er god mulighed for at varme kroppen op under tæppet.

Det har seks temperaturindstillinger og har en elektronisk temperaturregulering, der holder det på den korrekte temperatur gennem hele tændetiden. Det sørger også for, at det ikke overopheder og bliver for varmt at ligge under. Det slukker automatisk efter tre timer, så derfor kan du bruge det om aftenen, når du skal sove eller hvis du skal tage en lur på sofaen på en kold vinterdag.

Materialevalget til tæppet er også gennemtænkt. Der er valgt en blød fleece, der føles rar at røre ved. Det er samtidigt et meget åndbart materiale, som har fået en øko-tex 100-certificering. Den betyder, at tæppet er helt fri for kemikalier under hele processen, så der ikke sidder skadelig restkemi tilbage i stoffet, når du får det.

Fordele og ulemper ved Beurer HD75 Heating Blanket

Fordele

 • God varmefornemmelse
 • Forskellige modeller
 • Optimal sovetemperatur
 • Autosluk efter 3 timer
 • Kan vaskes i maskinen

Ulemper

 • Opvarmer mest i midten af tæppet

Beurer UB 64 Bed warmer - faconlagen med god varme

 • Bedømt til 4,2/5 stjerner på Amazon

UB64 varmelagenet fra Beurer får gode bedømmelser af forbrugerne på Amazon. Flere nævner fordelen ved, at det passer perfekt i størrelsen på en almindelig seng. Nogle skriver også, at tæppet giver rigtig god varme selv på de to laveste niveauer, selvom en enkelt kommenterer, at tæppet ikke varmer helt ud til kanterne og at strømkablet kunne være placeret bedre i forhold til liggekomforten.

Dagens bedste priser og tilbud på Beurer UB 64 Bed warmer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Beurer UB 64 Bed warmer

SPECIFIKATIONER

 • Størrelse: 198×92 cm
 • Strømforbrug: 60W
 • Autosluk efter tre timer
 • Kan maskinvaskes
 • Fremstillet i øko-tex bomuld

Faconsyet og allergivenligt varmelagen
Sengevarmeren fra Beurer sørger for at holde dig og din seng varm på selv de koldeste vinterdage. Inden du hopper i seng om aftenen, kan du tænde for varmelagenet, så seng og dyne er dejligt lune at lægge sig under.

Fordelen ved dette varmelagen i forhold til andre på markedet er, at det passer perfekt til en enkeltmandsseng, uden der er områder, der ikke får varme. Samtidig kan du og din partner have hvert sit lagen, så I ikke skal blive enige om den korrekte temperatur. Der er tre varmeniveauer og så har lagenet en overophedningsbeskyttelse, så det ikke bliver for varmt. Det slukker automatisk efter 3 timer, så du roligt kan falde i søvn uden at tænke på, at skulle slukke varmen igen.

Lagenet er faconsyet, så du kan spænde det ned over sengen, så det holder sig på plads hele natten. Undersiden er lavet i åndbart fleece, mens oversiden er lavet i blød bomuld. Fleecen hjælper med at holde på varmen og fordi det er så åndbart, giver det en høj komfort og en bedre hygiejne. Materialet er øko-tex certificeret, og så kan det maskinvaskes ved 30 grader. Derfor er det et meget allergivenligt materiale, hvor der ikke er skadelig kemi i stoffet eller hvor der er god mulighed for at bo for bakterier.

Fordele og ulemper ved Beurer UB 64 Bed warmer

Fordele

 • Blødt og hyggeligt
 • Godt materialevalg
 • Kan maskinvaskes
 • God kvalitet

Ulemper

 • Er længe om at varme op
 • Kablet kunne være placeret bedre

Det bør du overveje, før du køber et varmetæppe:

 • Størrelse: Skal det være et stort tæppe, du kan svøbe dig i? Skal du ligge oven på det i sengen? Eller skal det være småt og transportabelt til at lindre muskelsmerter på farten?
 • Funktioner: Tæppet skal gerne som et minimum have beskyttelse mod overophedning. Derudover kan du med fordel vælge et tæppe med flere varmezoner, et LCD-display eller autosluk.
 • Strømforbrug: Strømforbruger kan nemt variere mellem forskellige varmetæpper, så hvis du ønsker at spare lidt på elregningen, kan du med fordel holde øje med watt-forbruget.
 • Pris: Prisen på tæppet hænger typisk sammen med størrelsen og strømforbruget, så her kan du gøre en forskel i forhold til dit budget.

Vi har fundet et udpluk af gode varmetæpper, der kan holde kroppen og musklerne varme på selv de koldeste dage. På listen kan du finde tæpper og lagner i forskellige størrelser og prisklasser, med flere forskellige funktioner.

Så uanset om du leder efter et tæppe til at holde fødderne varme eller lindre ømme muskler, kan du finde det rigtige varmetæppe til dine behov i vores guide.

arrow-more

Hvordan vælger man det rette varmetæppe?

Når du står i butikken og skal vælge dit næste varmetæppe, kan du med fordel lægge mærke til disse ting:

 1. Størrelsen
  Du kan få varmetæpper i mange størrelser. Nogle er små og kan bruges mere lokalt på de steder på kroppen, der gør ondt, fx ved muskel- eller menstruationssmerter. Andre er store nok til, at du kan svøbe dig i dem eller lægge dig ovenpå dem i elevationssengen.
 2. Nødvendige funktioner
  Dit tæppe skal meget gerne have en overophedningsbeskyttelse, så det slukker, hvis det når op over en hvis temperatur. Det er ofte også en stor fordel, hvis det har autosluk efter et bestemt interval, så du ikke behøver at huske at slukke det manuelt.
 3. Nyttige funktioner
  Det kan gøre brugen af tæppet lettere, hvis det har en god, brugervenlig fjernbetjening, hvor du kan skrue op og ned for varmen eller sætte en timer. Hvis ledningen kan tages af, så tæppet kan vaskes, er det endnu bedre.
  Får du brug for at justere varmen i mørke, kan det være smart med hævede knapper eller et display, hvor du nemt kan se dine indstillinger.

Læs mere her: Choice

Det skal du vide om varmetæpper

Sådan virker varmetæpper
De fleste varmetæpper er elektriske og virker ved, at du sætter dem til en stikkontakt. Indeni har de isolerede ledninger, som leder varmen igennem tæppet og varmer det op.

Er varmetæpper sikre at bruge?
Generelt set er elektriske varmetæpper helt sikre at bruge. Så længe det er af nyere dato og ikke har tydelige tegn på skader, sker der meget sjældent noget ved at bruge dem. De fleste slukker, hvis de kommer over en bestemt temperatur, så de ikke overopheder, eller hvis de har været tændt i et antal timer.

Elektriske varmetæpper og elregningen
Det kan ofte være billigere at sætte et varmetæppe i stikkontakten end at skrue op for radiatorer og termostater. Du har også oftest et varmetæppe tændt i kortere tid ad gangen, så det ikke bruger så meget energi.

Vedligeholdelse af et varmetæppe
Mange varmetæpper kan vaskes i vaskemaskinen, hvis du har pillet ledningen ud. Det vigtigste i vedligeholdet af tæppet er at læse instruktionsbogen og se de anbefalede trin.

Generelt set er det en fordel at holde tæppet spredt ud i stedet for rullet sammen i en kugle, der skaber varmehotspots, hvilket kan skade ledningsnettet. Husk at tage tæppet ud af stikkontakten, når du ikke bruger det, og fold det pænt sammen.

Læs mere her: Good Housekeeping

Er det skadeligt at bruge et varmetæpper?

Det er forståeligt at have tvivl omkring sikkerheden ved varmetæpper, men hvis der er tale om et nyt varmetæppe, er der der sjældent noget at bekymre sig om.

De fleste nye varmetæpper er elektriske og har gode sikkerhedsfunktioner såsom overophedningsbeskyttelse og autosluk, så du ikke kan brænde dig eller komme til at glemme at slukke for det.

Der er minimal risiko for, at et elektrisk varmetæppe bryder i brand eller skader dig eller din hud. Er der tale om et ældre eller ødelagt tæppe, kan sagen være en anden, og så er det godt at teste sikkerheden, inden du bruger varmetæppet.

Hvis du vælger et tæppe, der har alle sikkerhedstest i orden, som ikke er synligt slidt og hvor ledninger sidder solidt fast, er der minimal risiko for skader ved brug.

For at holde sikkerheden i top, skal du huske at slukke tæppet, når du ikke bruger det. Sørg for, at det ikke bliver vådt – nogle kan tåle maskinvask, hvis ledningen er taget ud, men tjek dette inden du smider det til vask. Hold øje med, at din hud ikke bliver varm eller rød, når du har tæppet over dig og læg tæppet væk, hvis det er tilfældet.

Læs mere her: Healthline

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Musclepain

Forbrugerne på Musclepain har anmeldt HeatMat infrarød XXL.
Læs anmeldelserne her.

Test-Vergleiche

Test-Vergleiche har anmeldt følgende produkter:
Læs anmeldelserne af Beurer HD75 Heating Blanket her.

Testhut.com

Testhut.com har testet følgende produkter:
Læs anmeldelsen af Medisana HDW Heating Blanket her.

Coolblue.nl

Coolblue har testet følgende produkter:
Læs anmeldelsen af Medisana HDW Heating Blanket her.

Kundeanmeldelser

Google

Google er en af verdens mest anerkendte og benyttede søgemaskiner, der nu også har en række andre tilbud, services og produkter til brugerne. Google har et stort brugerunivers, hvor brugerne kan give anmeldelser til både produkter såvel som kulturtilbud, restauranter og øvrige services. Forbrugerne på Google har anmeldt følgende produkter:
Læs anmeldelserne af Beurer HD 90 Electric heating blanket her.
Læs anmeldelserne af Beurer HD 100 Luxury Electric Heating plaid her.
Læs anmeldelserne af Beurer HD75 Heating Blanket her.
Læs anmeldelserne af Tristar Heating blanket BW 4751 her.

Amazon

Amazon er en af verdens største webshops på nettet, hvor du kan købe et væld af forskellige produkter fra hele verden. Amazon tilbyder forbrugerne, at de kan give produkterne på siden bedømmelser ud af 5 stjerner og knytte en kommentar til deres vurdering. Anmelderne opdateres løbende, som flere forbrugere giver deres mening til kende. Forbrugerne på Amazon har anmeldt følgende produkter:
Læs anmeldelserne af Beurer HD 90 Electric heating blanket her.
Læs anmeldelserne af Beurer HD 100 Luxury Electric Heating plaid her.
Læs anmeldelserne af Beurer HD75 Heating Blanket her.
Læs anmeldelserne af Beurer UB 64 Bed warmer her.

FAQ

Hvad er infrarød varmetæppe?
Et elektrisk varmetæpper varmer dig på overfladen, mens et infrarød varmetæpper varmer både indefra og udefra. Det udsender elektromagnetiske bølger og stråler, som skaber vibrationer og dybde varme i din krop. Det sætter gang i dine cellers aktivitet og øger blodcirkulationen, så du får det varmt.
Hvilken effekt har et varmetæppe?
Et varmetæppe kan hjælpe med at varmen kroppen op, hvis du for eksempel har været længe udenfor i kulden. Det kan også hjælpe med at lindre kramper og muskelsmerter, fx i forbindelse med menstruation. Varmen hjælper med at løsne stramme og ømme muskler.
Hvilket varmetæppe skal jeg vælge?
Når du skal vælge et varmetæppe, skal du først og fremmest vælge ét med overophedningsbeskyttelse. Hvis det har autosluk, er det en god feature. Tæppet skal gerne have forskellige varmeniveauer og være vaskbart. Endelig kan du vælge ud fra størrelsen, og om det har en god controller og LCD-display.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme