Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Sidst opdateret den

Recovery boots er værktøj, der fremmer restitution af dine benmuskler. ”Støvlerne” du trækker op om benene og op til lysken, puster sig op og giver koncentreret massage af ømme muskler. Udover deres evne til at speede hvileperioder mellem træning op, besidder de også evnen til at løsne op i kroppens indre kredsløb. Væskeophobninger i lymfesystemet kommer støvlerne til livs, ligesom de frigør blodgennemstrømning i benene, så de får vigtig næring.

Her finder du de 4 bedste recovery boots til en effektiv afkobling efter dagens hårde træning.

Optima Sport Basis K4 recovery boots med smertelindrende virkning


Set til: 3.499,00Optima Sport Basis K4 recovery boots

Køb hos Optimasport.dk

Optima Sport er en dominerede spiller på markedet for recovery boots, der tilbyder talrige forskellige modeller, hvis funktioner spænder over massage, lymfedrænage og programmer målrettet restitution. Men hvad er det helt præcist, at recovery boots kan tilbyde dig? Det er:

 • Reduceret stivhed og ømhed i muskulaturen. Effekten nyder du, når du bruger et sæt recovery boots efter træning. Det er ved at tage ømhed i opløbet, de har deres force.
 • Fjernelse af mælkesyre og affaldsstoffer, der hober sig op under træning og giver øget træthed i musklerne. Ved at åbne for stoffernes passage gennem kroppen undgås det.
 • Mindskning af smerte relateret til ømme muskler, da brug af recovery boots bl.a. reducerer oxidativ stress, altså det fænomen, at stigning i antal skadelige frie radikaler i kroppen grundet ændringer i stofskifte overgår antioxidanters evne til at modarbejde dem. Resultatet af denne ubalance er, at celler bombarderes med ilt fra radikalerne.

Allerede her kan du nok se den betydelige effekt, brug af recovery boots kan have, når det gælder at understøtte restitution og tage brodden af naturlige konsekvenser af overtræning.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Brug af recovery boots åbner op for blodkredsløbet

Det er dog ikke alt, der er at finde i forhold til gavnlige virkninger forbundet med brug af et sæt recovery boots. Som nævnt fremmer de også blodkredsløbet, hvilket både får betydning for kredsløbets evne til at forsyne muskelceller med ny ilt og transportere kuldioxid væk igen:

 • Restitutionstiden reduceres, når der åbnes op for effektiv kredsning af blod.
 • Risikoen for inflammation samt inflammation i kroppens væv reduceres.

Som du efterhånden kan se, kan mange af de gavnlige virkninger ved recovery boots koges ned til deres evne til at forhindre ophobning af skadelige stoffer og frigøre kroppens kredsløb, og Basis K4 fra Optima Sport leverer på disse fronter ved at give effektiv massage og drænage.

6 forskellige programmer til massage og drænage

Basis K4 kommer med indbygget optiflow-teknologi, hvor tryk og massage bliver fordelt over 4 overlappende zoner. Du får 6 programmer at gøre godt med alt efter behovet efter træning:

 • Programmerne A og C byder på massage i hhv. 1 og 2 af kamrene ad gangen.
 • Program B er målrettet lymfedrænage, altså at symptombehandle på lymfødemer.
 • Program D giver restitution, hvor alle 4 kamre er i brug på én gang.

Endelig er der programmerne E og F, der kører program A-D i skiftende cyklusser for at give en grundig massage. Med de talrige muligheder kan du derfor enten give restitutionen meget koncentreret hjælp, eller du kan bruge allroundløsningerne, der effektivt håndterer det hele.

Tilpas støvlerne efter benlængde

Du kan let vælge den rette størrelse, der passer til dig, når du bruger Basis K4 fra Optima Sport, for kender du din skridtlængde, er det let at finde de rette mål for recovery bootsene:

 • Medium passer til dig, der har 85 cm skridtlængde, 110 cm benlængde og 70 cm omkreds øverst på benet. Mål din skridtlængde som afstanden fra din hæl til benets inderside.
 • Large er til dig med skridtlængde 100 cm, 125 cm total længde og omkreds 75 cm. Du vil altså opleve, at Basis K4 kan tilpasses de fleste voksne ben – mænds som kvinders.

Er du derfor på udkig efter et sæt recovery boots, har du her en nøgle til mindre ømme ben, der gør det lettere at komme op på hesten igen efter hård træning, møde op i fitnesscentret endnu en aften og træne løs for at opnå den fysik, du efterstræber, når det gælder dine ben.

Optima Sport Pro K6 med seks overlappende kamre


Set til: 3.999,00Optima Sport Pro K6

Køb hos Optimasport.dk

Ved Pro K6 fra Optima Sport kan du vælge ikke blot mellem forskellige størrelser, men også mellem om du ønsker recovery boots eller recovery bukser, hvor begge har funktionerne til fælles med hele 6 kamre til at stimulere benmuskler, lymfekar og blodbaner. Boots og bukser adskiller sig ved, hvor langt de når op. Hvor recovery boots går fra tæer til lysk, går bukserne fra tæer til lænd. Den ændrede længde får indflydelse på kamrenes placering, hvilket betyder:

 • Ved Pro K6 recovery boots er der 1 kammer til foden, 2 til underben og 3 til overbenet.
 • Ved recovery bukser går kun 2 kamre til overbenet, mens 1 så går til hofter og baller.

Ballerne kommer i spil, når du cykler, hvilket alle med ondt bagi efter at have cyklet for første gang i et stykke tid kan attestere til. Her giver recovery bukser mere mening end Pro K6 boots.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Vælg recovery boots i den rigtige længde

Hvad angår størrelser at vælge mellem, er der ikke noget ved Pro K6, der er anderledes fra andre bedst i test recovery boots som Basis K4. Skridtlængde er vigtigt at være obs på, for at det sindrige net af kamre rent faktisk får berøring med benene de rigtige steder, så de kan stimulere de rigtige muskler. Med Pro K6 sat ordentligt på kan du nyde godt af dens virkning mod hævelser som følge af ophobet væske i lymfesystemet og kraftig massage af benmuskler.

Sæt de 6 kamre i spil med grundig massage af muskler

Via den medfølgende fjernbetjening vælger du selv program og trykkenes intensitet, hvor du kan indstille presset til at gå fra 30-240 mmHg. Du har mulighed for at vælge mellem i alt 6 programmer ikke ulig dem ved Basis K4, men naturligvis med mere omfattende stimulering takket være to ekstra kamre, hvad end du bruger Pro K6 boots eller bukser til at fremme restitution:

 • Programmerne A og C giver massage med hhv. 1 og 2 kamre.
 • Program B er lymfedrænage, der fjerner skadelige væskeophobninger.
 • Program D er restitution, hvor samtlige kamre er i brug på samme tid.

Også her er de sidste to programmer, E og F, helliget at veksle mellem de fire første, hvor E skifter mellem B og C, mens F veksler mellem A, C og D. Resultatet er grundig muskelmassage.

Bekvem tilpasning af behandlingens længde

Behandlingernes længde står det dig frit for at vælge, og du kan variere dem, så de spænder fra 1-90 minutter. Du vil derfor altid kunne finde tid i en travl hverdag, oftest efter træning, til at hive Pro K6 frem og massere eller drænere dine benmuskler, så du forebygger skader og mindsker den blokerende effekt af lymfeødemer, som du allerede går og døjer med.

Optima Sport Ultima K8 med valgfrit zoneboost


Set til: 4.799,00Optima Sport Ultima K8 med valgfrit zoneboost

Køb hos Optimasport.dk

Optima Sport betragter Ultima K8 som deres topmodel, hvilket er forståeligt. Som du kan gætte ud fra navnet, byder disse recovery boots på hele 8 overlappende zoner, hvis intensitet du selv kan styre via den digitale kontroller, der også bruges til at vælge program og længden af behandlingen. Ultima K8 er endnu et produkt, der findes både på støvle- og bukseform, hvor 8 zoner er placeret forskelligt, alt efter hvilken du vælger. Zonerne fordeler sig sådan, at:

 • Ved støvlerne går 1 zone til fødderne, 3 zoner til underben og 4 zoner til overbenet.
 • Ved bukserne går 1 til fødderne, 3 til underben, 3 til overbenet og 1 til hofte og baller.

Det er altså samme koncept, der gør sig gældende her som ved Pro K6, hvor der kan være logik i at få bukseformen, hvis du dyrker en sport, hvor ballerne er i brug. Med de 8 zoner får du en mere omfavnende massage, end Optima Sports andre recovery boots kan tilbyde dig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Stærkt restituerende effekt efter kort tids brug

Ultima K8-støvlerne trækker på komprimeret luft til at massere musklerne og fjerne ophobet væske, så den effektive transport af affaldsstoffer via lymfesystemet samt transport af ilt og kuldioxid via blodkredsløbet får lov at forløbe uhindret. Efter blot en halv times brug menes støvlerne at kunne give op til 2 dages restituerende effekt, hvilket gør det lettere og forbundet med færre smerter at vende tilbage til fitnesscentret, når det atter er tid til at straffe benene.

Skræddersy din massage

Intet kan siges om de 6 programmer, Ultima K8 besidder, som ikke er sagt om Basis K4 og Pro K6, andet end at med de to ekstra zoner stimuleres flere stedet på kroppen. Programmerne følger samme tradition med massage via program A og C, drænage af væske i lymfeødemer via program B, alle 8 kamre i spil ved restitutionsprogram D og så kombinationer ved E og F.

Anbefalet anvendelsestid er en halv time, men som ved de andre recovery boots kan du sætte støvlen eller bukserne til at køre fra 1 til 90 minutter. Du kan skræddersy massage efter behov.

Vælg tryk ud fra opgaven, du står med

Du kan vælge mellem pres på 30-240 mmHg, hvor det rette tryk at bruge skifter efter situationen. Optima Sports egen vejledning til Ultima K8 anbefaler, at du bruger følgende tryk:

 • For hævelser, altså de føromtalte lymfødemer, er 20-90 mmHg bedst.
 • Drænage af ophobet væske i lymfesystemet sker ved 90-180 mmHg.
 • Effektiv massage af ømme muskler kræver typisk 180-240 mmHg.

Det er en kunst at vælge rette kombination af tryk, programmer, behandlingens længde samt detailstyret brug af zoneboost. Du kan med fordel notere, hvilke indstillinger er bedst for dig.

Optima Sport Basis K4 Battery med nem opladning


Set til: 4.499,00Optima Sport Basis K4 Battery

Køb hos Optimasport.dk

Basis K4 Battery adskiller sig ikke overraskende fra den almindelige Basis K4 ved at være et sæt recovery boots med medfølgende batteri, der kan lades op hjemmefra for at give op til 3 timers brug på fuld opladning. Det giver dig en løsning til at hjælpe restitutionen på vej, når du efter træning befinder dig et sted uden adgang til en stikkontakt, fx i et fitnesscenter, der går hårdt ind på at have strømkrævende trædemøller. Så du kan altid have den ved hånden.

Det udskiftelige litiumbatteri giver dig ca. 400 opladninger over sin levetid, og da én fuld opladning giver nok power til ca. 6 seancer med massage eller drænage, kan Basis K4 Battery altså levere enorme mængder restitution på bare ét batteris levetid. Alt det får du mellem hænderne med en kort opladningstid på ca. 1,5 time, og derfor er den meget bekvemmelig.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kan det samme som Basis K4

Hvad angår features under selve behandlingen, kan du bare skele til den almindelige Basis K4, for de byder på de samme programmer og har præcist de samme virkninger for din sundhed:

 • Fremmer blodkredsløbet og løsner op for væskes passage i lymfekar.
 • Kan massere, drænere eller køre på med fuld restitution efter behov.

Læs også RECOVERY BOOTS udgivet af yogaovelser.dk.

Læs også: Restitution | 8 måder at restituere din krop på | Læs mere her!

Denne side er anmeldt af: Rasmus A. Steffensen Rating 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar