Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Sidst opdateret den

Motionscykler og spinningcykler er fantastiske måder at komme i form og forbrænde kalorier derhjemme. De fylder ikke ret meget og de er nemme at bruge. Vi har gået nogle af de mest populære motionscykler igennem for at finde et par anbefalinger. Husk på at der er forskel på motionscykler og spinningcykler. Motionscykler er lavet til at sidde oprejst på et behageligt sæde, mens spinningcykler er lavet til at simulere udendørs cykling indenfor. Er du utrænet vil du nok være gladest for en motionscykel, men hvis du er glad for spinningcyklen i motionscenteret, så gå bare efter en hjemmeversion, de koster faktisk ikke så meget.

Husk også at læse vores romaskine test eller vores crosstrainer test

Anbefalede Motions- og Spinningcykler

Abilica WinMag

Testvinder hos Woman.dk

motionscykler-abilica-winmag_stor-1497-1024x878Abilica WinMag er Abilicas bestseller i motionscykler og det er der selvfølgelig en grund til. Abilica er et meget populært kvalitetsmærke fra Norge og deres Crosstrainere og Romaskiner er blandt de bedste. WinMag er ikke nogen undtagelse og er en motionscykel i fint design, med et svinghjul med magnetisk modstand på 7kg. WinMag føles meget stabil selv for testpersonen der vejer mere end de fleste.

Find den billigste pris

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
2.999,00 2.999,00 Gå til forhandler »

 

Sadlen er behagelig og kan flyttes frem og tilbage og op og ned. Det samme kan styret i øvrigt også der har indbyggede pulsmåler der i øvrigt kan sættes til at lave en formtest. Det giver god mulighed for at finde en behagelig siddestilling, med mindre du er lavere end 160cm. Pedalerne er rigtig gode, men hvis du bruger en størrelse over 45 vil de nok føles noget små.

Display og computer er simpelt, men fyldestgørende, med 16 modstandsniveauer. Displayet viser hastighed, distance, kalorieforbrug, puls og træningsprogram.

Abilica WinMag er – måske – den bedste motionscykel i budgetklassen, især med en nuværende pris omkring 3000kr.

Anmeldelser

Bäst-i-Test.se giver 3.5/5 stjerner og skriver:

Budgetvenlig prissat motionscykel med lav vægt som er let at flytte rundt

Abilica Winmag er en ergometerklasseret motionscykel i budgetklassen og Abilicas begyndermodel. Svinghjulet på 7kg er helt på linje med hvad man kan forvente til prisen og det samme er træningscomputeren. Træningsprogram og modstandsniveauer er ikke mange men godt balancerede og duer til den gennemsnitlige motionist. Maskinvægten er ganske lav hvilket gør WinMag relativt let at flytte. Max peronsvægten (130kg) er mere generøs end gennemsnittet i samme prisklasse.

Abilica Stream Adventure

Testvinder

adventureAbilica Stream Adventure er Abilicas topmodel til privat brug. Motionscyklen har alle funktioner som en professionel kondicykel har. Du har mulighed for at tilslutte en tablet og det gør en kæmpe forskel. Tabletten tilsluttes let med bluetooth og nu har du fuld kontrol over din Abilica Stream motionscykel. Du kan indstille ALT – fra modstand, træningsprogram og meget mere. En anden spændende mulighed er at bruge den gratis app iConsole+, hvor du kan køre ruter fra hele verden. Modstanden justeres til terrænet og du kan dele dine resultater på Facebook eller andre steder. Det gør træningen super sjov og inspirerende.

Find den billigste pris

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
4.999,00 4.999,00 Gå til forhandler »

 

Abilica Stream Adventure er en lækker maskine, alt på cyklen oser kvalitet, fra stel til håndtag. Der er tænkt over tingene og det særlige design gør den behagelig at sidde på for både høje og lave, tykke og tynde. Det er lidt af en præstation for normalt er det svært at lave en maskine der passer til alle, men det er altså lykkes her. Så længe du er mellem 135cm til 195cm er der plads til dig. Cyklen tåler en brugervægt på op til 150kg, så skal bestemt ikke være bange for at det hele dratter sammen.

Stream Adventure har elektronisk magnetisk modstand med 32 modstandsniveauer. Det er helt i top og fx dobbelt så mange som på en Abilica WinMag. De flere modstand niveauer giver mulighed for mere variereret og præcis træning. Det lyder måske som om det er lidt overkill, men hvis du først har prøvet og sidde fast imellem to niveauer, så ved du hvad jeg taler om!

Svinghjulet er 8k tungt og giver et solidt og stabilt tråd, også når du lægger nogen kræfter i sprinten og den hårde intervaltræning.

Styret er lækkert og med god komfort uanset om du sidder op eller læner dig forover, god også hvis du har rygproblemer. Der er desuden pulsmåler i håndtagene. Er det ikke nok for dig, kan du selvfølgelig tilslutte et pulsbælte.

Anmeldelser

KonsumentMagasinet.se skriver

Abilica Stream er en af topmodellerne fra Abilica, og det siger ikke så lidt, eftersom dette mærke hører til blandt de mest kendte. Prisen ligger lidt højere end de tidligere testede modeller, selv om denne model ikke funktionsmæssigt skiller sig nævneværdigt ud. Forskellen ligger især i byggekvaliteten, som er i top. Man kan også se på det moderne robuste design, at der er tale om en arbejdshest som tåler at blive brugt hver dag.

FitMagasinet.dk skriver

Abilica Stream Adventure er en motionscykel, der bliver leveret i et eksklusivt og kvalitetsrigtig design, der bestemt må siges at være noget, der sagtens kan indbyde til at have den stående fremme derhjemme

Abilica Stream Adventure er en top lækker motionscykel til hjemmet som er fleksibel og holdbar til hele familien, uanset hvor meget du vejer og hvor høj du er. Muligheden for at bruge tablet gør denne motionscykel sjov og inspirerende. Lige nu får du Abilica Stream Adventure for kun 4.999kr på tilbud.

Abilica Stream RB X

Bedste motions siddecykel

demo-restsalg-abilica-stream-rbx-motionscykel_stor-1506Hvis du har dårlig ryg og ikke tåler at sidde på en sadel, hvis du er i gang med genoptræning, hvis du har problemer med dit blodtryk (fx hvis du har POTS), så kan en liggende/siddende motionscykel være løsningen. En siddecykel har mange fordele, især er den mere skånsom for ryggen og så er den nemmere og lavere at træde ind på. Det gør den velegnet til alle der har problemer med at bevæge sig frit.

Find den billigste pris

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Abilica Stream RB X er den bedste på markedet til private og er en rigtig lækker og eksklusiv maskine til dig der vil have komfort og tryghed i din træning. RB X er velegnet til alle, men er især god for personer med begrænset bevægelsesfrihed: gravide, seniorer, overvægtige, rygpatienter, delvist lammede m.fl. En siddecykel kan gøre en stor forskel for sundheden i en institution eller træningscenter.

Lige nu får du Abilica Stream RB X til ca. 8500 kr på tilbud og selv om det er mange penge er det mindre end hvad alternativerne koster. Normalt koster en siddecykel nemlig på den anden side af 10.000kr.

Display og computer er i topklasse og kan frit drejes til brug. RB X understøtter flere apps, til iOS og Android. Der er selvfølgelig bluetooth og pulsmåler også.

RB X adskiller sig fra andre motionscykler i at kunne bruges af motionister helt op til 200kg. Dermed er den altså en mulighed for alle – uanset vægten.

Christopheit AL2

Billigste motionscykel med Ergometer

Anbefalede Motions- og SpinningcyklerChristopheit AL2 er nok den billigste motionscykel med ergometer (Watt måler), som du kan finde lige nu. Med en pris omkring 2500kr bliver det ikke meget billigere, hvis du skal have en prof og lækker motionscykel til hjemmebrug.

Cristopheit Sport er et tysk firma der producerer gode og billige fitnessmaskiner og det er AL2 også. Med en pris på 2800kr er den i det vi kalder Budget klassen, men der er ikke tale om en skrabet knapt funktionsdygtig supermarked cykel. Tvært imod så er AL2 en rigtig fin motionscykel med et flot design og et stabil og holdbar konstruktion. Du får rigtig Tysk kvalitet for pengene her.

Find den billigste pris

Forhandler Pris Totalpris Læs mere

 

Christopheit AL2 er en motionscykel (ikke spinningcykel) med et svinghjul på 9kg med magnetisk modstand der kan indstilles op til 400 Watt – det burde være nok til de fleste motionister. Styret er glimrende, med et solidt håndgreb der kan læse din puls (vigtigt hvis du følge din form). Både styr og saddel kan justeres op og ned og fra side til side.

AL2 har et avanceret display og gode valgmuligheder. Her er adskillige træningsprogrammer for både max puls og konditræning, fedtforbrænding med flere. Displayet er på engelsk men er intuitivt og til at forstå alligevel.

AL2 er sammen med Abilica WinMag det bedste bud på en billig motionscykel der samtidig har god gedigen kvalitet og holdbarhed.

Anmeldelser

Hometrainershop.nl giver 4.6/5 stjerner (fra brugere) og skriver:

Christopheit AL2 med ergometer er en motionscykel for dem der vil træne eller tabe sig seriøst. Træningscomputeren viser hastighed, tid, kalorieforbrug, fedtprocent, Watt, RPM og puls. De 17 forskellige træningsprogrammer giver en god variation i din træning. Nogen af disse er puls-bestemte, hvilket giver dig mulighed for at træne efter pulsintervaller. Det gør at du let kan træne med forskellige formål (kondi, vægttab osv).

Spinningcykel eller motionscykel?

En motionscykel er ikke bare en motionscykel, men deler sig i 2 klare forskellige modeller: Motionscykler og Spinningcykler.

De kan hver især noget forskelligt og det er 2 helt forskellige oplevelser at sidde/køre på. Hvilken du skal vælge handler derfor om hvem du er og hvad du vil have ud af dem. Her får du en sammenligning af hver type:

Motionscykel

  • Stort, behageligt sæde
  • Oprejst siddestilling
  • Magnetisk modstand uden svinghjul
  • Flere træningsprogrammer og indstillinger
  • Måling af km/t, Watt, kalorier osv.

Spinningcykel

  • Smalt, racercykel lignende sæde
  • Fremad lænet siddestilling
  • Modstand fra svinghjul som på normal cykel
  • Manuel indstilling af modstand uden programmer
  • Ingen hastighedsmåler eller kaloriemåler

En motionscykel er den typiske model du kender det fra hjemmebrug eller i de store rum i fitnesscenteret. Man sidder på et stort behageligt sæde og har et display der viser din hastighed, dit kalorieforbrug og meget mere. Du kan indstille din modstand elektronisk og der er diverse træningsprogrammer. Du træder i pedalerne på et svinghjul der har modstand fra magneter. Motionscyklen er nem at bruge for alle og kræver ingen træning eller god form. Det er en nem og effektiv måde at forbrænde nogle kalorier og man har mange muligheder for at varierer træningen. Det er også en skånsom træningsform. På motionscyklen kan du altid bruge dine egne træningsko.

En spinningcykel kender du fra de mindre rum i træningscenteret hvor man i grupper giver den gas sammen med en instruktør til musik for fulde drøn. Spinningcyklen er helt anderledes end motionscyklen i og med den bruger et fritstående svinghjul ligesom på en rigtig cykel. Pedalerne er forbundet mekanisk til dette svinghjul med en kæde, så reelt får du en langt mere realistisk oplevelse af at cykle. Hvis du holder op med at træde, så stopper hjulet ikke fordi der er momentum. Det kan godt give lidt udfordringer for dig der ikke har prøvet det før. Spinningcykler er ofte populære med dem der allerede er i god form og som vil have muligheden for virkelig at give den gas og ikke har brug for display med diverse indstillinger og programmer. På spinningcyklen er der meget ofte klik-pedaler hvor du skal bruge cykelsko.

Motionscykel eller Spinningcykel – tjek dette før du køber

Du får hvad du betaler for, også når det gælder motionscykler. Derfor er de billigste modeller som du nogle gange kan se i Bilka og andre supermarkeder for det meste ikke pengene værd. Du finder ingen der vil anbefale at du køber en sådan motionscykel, for de er simpelthen ikke gode nok og ender hurtig i garagen. De motionscykler vi har anbefalet ovenover er testede og anbefalede uanset om de er i den billige end eller den dyre.

Ergometer

Det er en dårlig ide at købe en kondicykel i Bilka eller lignende. Ikke bare fordi kvaliteten ofte er dårlig og funktionerne mangler (fx elektronisk modstand), men især mangler de billigste modeller muligheden for at måle Watt. Det lyder måske ikke som det store problem hvis ikke du har cyklet før, men det er det. At kunne måle Watt er helt afgørende for at du kan få en god træning. Watt fortæller dig hvor meget energi du lægger i pedalerne, uanset om du cykler langsomt, men kraftfuldt, eller hurtig men let. Har du ikke en Watt måler kan din motionscykel reelt ikke fortælle dig hvor meget du forbrænder. Husk det: Køb en motionscykel med Ergometer.

Stabilitet

Stabilitet er virkelig vigtigt for en motionscykel, altså hvor stabilt står den når du træder igennem i pedalerne. Det er ofte her de billige motionscykler falder igennem. Det er helt afgørende at fødderne cyklen står på er i stand til at tage imod og ikke hoppe rundt. Er den ikke stabil vil du ikke føle dig sikker og så kan du ikke få en ordentlig træning. Her tæller vægten på cyklen også noget. Hvis den er tungere er den ikke så let at flytte rundt, men står så til gengæld godt fast så du kan trampe i pedalerne.

Siddestilling

Der er ikke noget værre end en cykel hvor du ikke har en god siddestilling. Du får ondt i ryggen, bagdelen og benene. Det gælder også for motionscyklen hvor det er meget vigtigt at du sidder godt. Det betyder at du skal kunne indstille sædehøjden og også gerne styrets højde. Desuden skal du kunne sidde godt og behageligt. Her er der så lige det ’men’ at spinningcykler ikke decideret er lavet til at være behagelige, men i højere grad simulerer en racercykel. På motionscyklen sidder du oprejst som på en gammeldags herre/dame-cykel, mens du på spinningcyklen sidder lænende fremad som sad du på en racercykel. Hvis du gerne vil sidde behageligt og træde i pedalerne, så er motionscyklen et bedre valg end spinningcyklen. Hvis du har problemer med ryggen, skal du sidde oprejst og derfor vælge en motionscykel.

Programmer og display

En spinningcykel er lavet for at simulere en rigtig racercykel, så disse har typisk ikke noget display og derfor heller ikke nogle elektroniske programmer. Vil du måle dit kalorieforbrug må du derfor investere i en selvstændig pulsmåler. Det er også op til dig selv at indstille modstanden. På motionscyklen får du derimod en masse gode valgmuligheder, elektroniske programmer og en masse målinger. Du kan se dine km/t, dit Watt forbrug, hvor langt du har kørt og flere har også pulsmåler i styret.

De nyeste motionscykler er nu begyndt at give muligheden for at tilslutte en tablet – og have den sat fast på styret. Det åbner for en hel masse spændende muligheder til din træning. Abilica tilbyder for eksempel appen iConsole, hvor du kan køre rigtige ruter fra hele verden. Har du for eksempel lyst til at køre op af Alpe d’Huez, så gør du bare det. Du kan også integrere med Endomondo og andre fitness apps. Det giver en helt ny dimension til din træning. I fremtiden vil der bare komme mere og flere af den type funktioner, så det er helt klart værd at få en motionscykel der er fremtidssikret på den måde.

Tråd

Tråd – altså hvordan hele bevægelsen når du træder i pedalerne – er meget vigtig. Det er helt afgørende at du har et jævnt glidende tråd. Uden det er en motionscykel stort set ubrugelig da du så vil sidde og hakke når du træder rundt og det kan ingen holde ud. De motionscykler vi anbefaler har alle et godt tråd. Spinningcykler har ikke dette problem da de har et mekanisk svinghjul med rem. Dette er da også derfor de bliver brugt som erstatning for at cykle om vinteren. På samme måde skal du også tænke over om du vil stå op i pedalerne. Det kan du ikke gøre på en motionscykel, men det kan du på en spinningcykel.

 

Se også: Test af bedste Airbike

Se vores artikel om: TEST: Den bedste kondicykel på markedet

Se vores artikel om: Test af vægtveste – find den bedste vægtvest til løb og crossfit

Denne side er anmeldt af: Thomas M. Frandsen 10/10

Dette indlæg har fået 4.57 stjerner baseret på 14 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

Skriv en kommentar