Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Hvis du er et af den slags mennesker, der godt kan lide at holde styr på din hverdag, dit liv og din træning, så er der en god sandsynlighed for, at du kan få rigtig meget glæde ud af et pulsur. Heldigvis er der både pulsur med kalorietæller, pulsur med skridttæller og pulsur til fitness.
Her kan du læse om pulsur Garmin og fra en lang række andre forhandlere.

Som du kan se, er markedet for pulsure efterhånden blevet så stort, at det kan være svært at regne ud hvilket et pulsur, der er det bedste til lige netop dig. Heldigvis er der hjælp at hente. Vi har nemlig testet og vurderet en lang række af de forskellige pulsure, der kan købes i dag.

1. Beurer AS 80 Aktivitetsmåler – perfekt til begynderen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hvis du skal have et rigtig godt pulsur, der er let at bruge, og passer rundt om de fleste håndled, så er Beurer AS 80 helt bestemt noget for dig, der er nemlig tale om et pulsur, der både kan det meste, er let at betjene og som samtidig ligger i et prisleje, hvor alle kan være med.

Om

Beurer AS 80 er et af den slags pulsure, du optimalt skal have på hele tiden, da det er beregnet til at måle al din aktivitet. Det betyder dog også, at du er i stand til at finde ud af hvilke tider på døgnet, du har størst mulighed for at øge dit aktivitetsniveau.

Ligeledes er Beurer AS 80 udstyret med en søvnmåler, der måler din søvnkvalitet hver nat, så du kan vurdere din nattesøvn og tilpasse dit aktivitetsniveau derefter.

Men selvom der er tale om et pulsur med rigtig mange features, så er det faktisk ikke dem, der gør Beurer AS 80 til et ekstremt anbefalelsesværdigt pulsur. Grunden til at pulsuret fra Beurer bliver anbefalet af en lang række eksperter, og samtidig er elsket af endnu flere forbrugere, er, at det er ekstremt nemt at benytte.

Yderligere info

Beurer AS 80 passer rundt om de fleste håndled, da det kan udvides fra 14 og helt op til 19 cm, og derudover er det udstyret med aktivitetsmåler, skridttæller, distancetæller og kalorietæller, hvilket betyder, at det er det eneste pulsur du har brug for.

Blandt de mange features i pulsuret er både Søvnregistrering, timer og aktivitetsmål. Med søvnregistrering måler Beurer AS 80 dit søvnniveau, og aflægger rapport, så du efterfølgende kan se, både hvordan din søvn har været, og hvornår du har peaket rent søvnmæssigt. Med de indbyggede aktivitetsmål kan du sætte et mål for dit daglige aktivitetsniveau, og så vil pulsuret hjælpe dig med at nå dem, hvilket især er godt til de lange vintermåneder, hvor det kan være yderst svært at vedligeholde sin træning, og nu lyder en synlig timer måske ikke af noget enormt avanceret feature, men der er overraskende mange pulsure, hvor du ikke kan se, hvor lang tid der er gået, hvilket kan være noget så frustrerende.

Ligeledes har Beurer udviklet apps’ne Health Manager og Body Shape, der sammen med pulsuret hjælper dig med at komme i form. Kort sagt, er det et ekstremt brugbart pulsur, og du får virkelig valuta for pengene.

Specifikationer

 • Pulsuret er lavet i sort.
 • Det vejer 16 gram.
 • Det kan udvide sig mellem 14 og 19 cm i omkreds.
 • En samlet hukommelse der kan rumme 30 dage og 7 nætter
 • OLED XL display
 • Vandafvisende konstruktion.
 • Opladning via USB kabel.
 • Tre års garanti.

2. Sigma iD.RUN HR – bedst til prisen

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hvis du leder efter et godt gammeldags løbeur, så er Sigma iD.RUN HR helt bestemt pulsuret for dig. Det er designet med det ene formål at øge kvaliteten af din pulstræning, og det gør det til fulde. Ligeledes ligner det også et godt, gedigent pulsur. Det prøver ikke at være noget det ikke er, og det har det heller ikke behov for, for det er i bund og grund helt fantastisk.

Om

Sigma iD.RUN HR er lavet med tanke på triatleten, der gerne vil have et enkelt pulsur, der kan optimere træningen i rigtig høj grad. Derfor er både pulsur og den medfølgende pulsrem selvfølgelig vandtæt, og der medfølger en adapter til cykelstyret. Kort sagt er der virkelig tænkt over tingene.

Pulsuret fra Sigma er udstyret med fir forskellige pulsfunktioner og en digitalt kodet pulssender, der gør, at du ikke kommer til at opleve forstyrrelser fra andre pulsure i nærheden, hvilket er yderst fornuftigt, hvis du træner sammen med andre.

Ligeledes er det udstyret med seks forskellige tidsfunktioner, der blandt andet inkluderer nedtællingsur og alarm, hvilket gør, at du får rigtig stor mulighed for at overvåge din træning og dit aktivitetsniveau.

Yderligere info

Et af de steder hvor rigtig mange producenter af pulsure går fejl, er, når det kommer til designet af menuen. Det er nemlig lige meget, hvor mange forskellige features et pulsur har, hvis det er besværligt at navigere rundt imellem dem. For så ender de mange features ikke med at blive brugt. Men når det kommer til Sigma iD.RUN HR, så er der ikke meget at klage over, for det er udstyret med en enormt intuitiv menustruktur, der gør, at det er lige før man ikke behøver brugsvejledningen – men også kun næsten.

Et andet sted hvor der virkelig er kælet for detaljen er ved lagringen af informationer. For som på de fleste andre pulsure, får du selvfølgelig adgang til informationer for dit aktivitetsniveau indenfor den sidste uge eller måned eller siden sidste ”reset”, men der hvor uret virkelig træder i karakter, er ved batteriskift, for her lagres de vigtigste informationer mellem batteriskift, så du skal ikke være bange for at miste din data, bare fordi du er løbet tør for strøm. Det er selvfølgelig ikke et feature, du kommer til at lægge meget mærke til, men det er også hele pointen. Det er nemlig den slags feature, du først lægger mærke til, når det ikke er der.

Specifikationer

 • 4 forskellige pulsfunktioner.
 • 6 forskellige tidsfunktioner som nedtællingsur, alarm og stopur.
 • Medfølgende pulssender og adapter til cykelstyret.
 • Intuitiv og brugervenlig menustruktur.
 • Vandtæt konstruktion.
 • Lys i displayet.
 • Kalorietæller.
 • Lagring af data i tilfælde af batteriskift.

3. Atredo 115 Plus Smart Watch – et bundsolidt og billigt pulsur

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Hvis du leder efter et solidt, brugervenligt og ikke mindst billig pulsur, så er Atredo 115 Plus Smart Watch måske noget for dig. Pulsuret er nemlig blandt de allerbilligste på markedet, men det betyder heldigvis ikke, at der er sparret på kvaliteten. Der er nemlig tale om et pulsur med en slank profil i et ekstremt moderne udseende.
Hvis du finder et pulsur tilbud, kan du være heldig at spare endnu flere penge.

Om

Det er lige før man glemmer, at der er tale om et pulsur, når man først begynder at snakke om det fikse armbånd i det elegante, sorte design, men der er tale om et pulsur, og det er faktisk et rigtig godt pulsur. Hvis man tager prisen i betragtning, er det måske det bedste pulsur på markedet, for prisen er så lav, at de funktioner det nu engang mangler, nærmere er en selvfølge end noget man egentlig kan klandre Atredo for.

Med Atredo 115 Plus Smart Watch får du et pulsur med fitnesstrackerfunktion, hvilket giver dig mulighed for at danne dig overblik over den daglige aktivitet, din søvnkvalitet og hvor mange skridt du bevæger dig i løbet af en dag.

Dedikerede apps er ligeledes en ting, der oftest kun er at finde på dyrere modeller af smartwatches, men Atredo har alligevel fundet plads til at konstruere en gratis app, der i høj grad er kompatibel med uret. For at få mest muligt ud af pulsuret, bør du således downloade FlagFit 2.0, der findes i både Google Play og Apples App Store. Med appen kan du, når du har forbundet dit pulsur og din telefon via Bluetooth, aflæse og lagre dit aktivitetsniveau direkte på telefonen.

Yderligere info

Det er ikke kun de dyrere smartwatches, der kan give dig mulighed for at få notifikationer via urskiven, det er nemlig endnu en feature som Atredo har formået at finde plads til i 115 Plus Smart Watch, hvilket er enormt kærkomment, da det giver dig mulighed for at modtage SMS’er og notifikationer fra sociale medier, når du er ude at løbe.

Desuden har Atredo 115 Plus Smart Watch fået integreret kamerakontrol, hvilket betyder, at du kan bruge pulsuret som fjernbetjening til kameraet i din telefon. Det er sjældent noget du vil få brug for under træningen, men det er alligevel imponerende, hvor mange features Atredo har fået plads til, når man tænker på, hvor billigt deres pulsur er endt med at være.

Det er ligeledes et utroligt holdbart pulsur, der er tale om. Den eneste egentlige vedligeholdelse der er brug for, er en genopladning via USB-kabel, der skal foregå ca. en gang om ugen.

Specifikationer

 • Pulsmåler, skridtmåler, afstand, aktivitetstid og kalorieberegner.
 • Indbygget Bluetooth 4.0.
 • Kvikopladning på 1-2 timer via USB.
 • Intuitiv og brugervenlig menu.
 • Gratis app til Android og iPhone.
 • 160 mm i bredden, 10 mm i højden og 24 mm i diameter.
 • Pulsuret vejer 89 gram.
 • Pulsuret er OP67-godkendt, hvilket betyder, at det tåler støv og nedsænkning i vand til 1 meters dybde i 30 minutter.

4. Garmin Forerunner 235 – luksuspulsur for alle pengene

 

Hvis der er en producent, der for alvor lærte danskerne, at de havde behov for pulsure, så må det siges at være Garmin. Når man kommer op i den dyre ende af træningsure, så er der faktisk kun to producenter, der blander sig helt i toppen, og det er Garmin og Polar pulsur.

Om

Forerunner 235 er et fantastisk pulsur, der er udstyret med en optisk senser, der måler din puls hele døgnet rundt, direkte fra håndleddet, hvilket betyder, at du kan gøre bruge af pulsfunktionen uden at skulle iføre dig en tilhørende pulsrem. Måleren kan identificere din pulszone og opdatere dig om slag pr. minut i realtid, så du kan følge din puls og din træning på nært hold.

Der er ingen mennesker, der er ens, og det gælder også løbere. Forerunner 235 er udstyret med Garmin Connect, hvilket betyder, at du kan tilpasse pulsuret enormt præcist til din træningsrutine, gennem en lang række træningspas og træningsprogrammer. Du kan ligeledes downloade datafelter, urskiver, widgets og apps via Connect IQ, hvilket betyder, at uret i sandhed kan komme til at passe til lige præcis din træningsstil.

Forerunner 235 har et indbygget accelerometer, der registrer en lang række hastighedsdata, når du løber på en indendørs bane eller på løbebånd, hvilket gør, at du heller ikke er nødsaget til at gøre brug af en separat fodsensor, og ligeledes kan det indstilles til at holde øje med dit daglige aktivitetsniveau, og minde dig om når du skal bevæge dig, hvis du f.eks. har siddet stille i mere end en time ad gangen.

Yderligere info

Garmin har udstyret Forerunner 235 med en lang række funktioner, der gør det i stand til at indsamle en lang række relativt kompliceret data. Heldigvis omsættes de data til en række kortfattede og letforståelige diagrammer, grafer og kort, der viser dig din fremgang på en letforståelig måde. Det er med til at øge nysgerrigheden på de forskellige informationer, i stedet for at man bliver irriteret over, at man ikke kan få det til at virke optimalt.

Med Garmin Connect får du ligeledes mulighed for at dele data fra din træning med venner og familie. På den måde kan I indgå i små konkurrencer om, hvem der klarer sig bedst indenfor en given periode, eller hvem der er mest aktiv i hverdagen, og du kan ligeledes brug LiveTrack-funktionen til at følge dine resultater samtidig med, at du kan få notifikationer om vejrforhold og vejrudsigter, så du kan planlægge din træning endnu bedre.

Med Garmin Face It-appen får du mulighed for at tilpasse displayet på dit pulsur med billeder fra din telefon. Det eneste du skal gøre, er at downloade appen og vælge et billede fra dit fotobibliotek. Ligeledes kan du tilpasse tidsvisningsstilen på urskiven, så den passer til det udtryk, du gerne vil have. På den måde er du sikret, at du aldrig bliver træt af at stirre ned på den samme urskive i løbet af din træning, for der skal ikke mere til end en lille ændring, og så føles det som om, du har et nyt ur siddende på armen.

Specifikationer

 • Visning af pulsmålinger.
 • Indbygget kalorietæller.
 • Trådløs dataoverførsel.
 • Batterilevetid på helt op til 11 timer i GPS-tilstand.

Hvilket pulsur er det bedste?

Som det måske allerede fremgår af denne test, så er det enormt svært at bestemme hvilket pulsur, der er det bedste. Det hænger i høj grad sammen med, at de fleste pulsure er lavet til forskellige formål, hvilket betyder, at det pulsur der er bedst til at overvåge dit daglige aktivitetsniveau, ikke nødvendigvis er det bedste til løbeturen, eller cykelturen eller til at overvåge din triatlontræning.

Kort sagt handler valget af pulsur i høj grad om at afgrænse dine egne behov. Hvis du bare har brug for at se hvor meget du bevæger dig i hverdagen, kan det ofte være nok med et billigt pulsur, men hvis du har brug for noget, der kan følge dig igennem en triatlon, så skal der større kapacitet til.

Fordele ved at træne med pulsur

Det værste, der kan ske for din træning, er, at du stopper. Det er en af grundene til, at de fleste eksperter anbefaler holdsport som træning, eller at du træner sammen med andre. Det kræver nemlig enormt meget selvdisciplin at holde sig selv til ilden, og det er pulsuret kommer ind i billedet.

Det giver nemlig en følelse af belønning, når du kigger på den stigende kurve, fordi din træning går fremad, og samtidig giver det en følelse af tab, hvis kurven pludselig går den anden vej. Visualiseringen hjælper nemlig vores hjerner til at forstå, at det vi gør, er godt, og hvis lidt er godt, må meget være bedre. Det er meget simpelt, men kort sagt er det sådan vi mennesker er skruet sammen. Derfor kan pulsuret i grove træk ende med at gøre det ud for en løbemakker, og det er endda en løbemakker der aldrig er syg, aldrig aflyser og aldrig vil slå over i gang halvvejs gennem et træningspas.

En anden fordel ved visualiseringen af din træning, er, at det kan blive klart for dig, hvor tæt du er på din maksimale kapacitet. Når du først finder grænsen for, hvad du formår, så er der ingen undskyldninger for at tage en roligere dag. På den måde er pulsuret med til at gøre din træning mere effektiv end den var i forvejen.

Det er selvfølgelig sandt, at det langt fra er alle, der har behov for et pulsur, og for langt de flestes vedkommende, er det mere en luksusvare end noget, der egentlig er nødvendigt for træningen, men det betyder ikke, at alle ikke kan få glæde af et pulsur.

Udover at det kan motivere dig igennem visualiseringen af dine resultater, så giver det dig nemlig også mulighed for at konkurrere på resultater imod dine venner, hvilket kan være en rigtig god måde at gøre træningen til en fællesaktivitet i endnu højere grad end det var i forvejen.

Alternativer til et pulsur

Når det kommer til pulsmåling under træning, er der desværre ikke mange gode alternativer til pulsuret, men hvis det bare handler om at du vil have et overblik over løbeturen, hvor hurtigt det er gået, og hvad din topfart har været, så findes der en lang række apps til både Android og iPhone, der kan hjælpe dig. Der er så stor udskiftning i de forskellige apps, at det ene og alene handler om at prøve sig frem, men faktisk er det ofte nok med de indbyggede ”Health” apps, der er standard for både Android og iPhone.

Se vores artikel om: FitBit Charge – Anmeldelse og prisoverblik med tilbud

Læs også vores massagepistol artikel – Et produkt som kan afhjælpe ømme muskler og er ideélt for udholdenhedsatleten som vil træne hårdt.

Denne side er anmeldt af: Amanda S. Schou 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar