Bedste kompressionsstrømper
Vores bud på de 10 bedste kompressionsstrømper til løb og hverdag
Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.
Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere
Kompressionsstrømper er designet til at sidde stramt og på den måde støtte fødder og underben. De er særligt nyttige for dem, der har tendens til hævede ben, da ophobning af væske mindskes. Løber eller træner du ofte, kan kompressionsstrømper derfor være gavnlige.
Hos Netfysioterapi.dk har vi samlet et udpluk af de bedste kompressionsstrømper til løb og lavet en oversigt, så du hurtigt kan få et overblik over, hvad markedet byder på. Der er forskellige modeller i forskellige prisklasser at vælge mellem, som alle har både fordele og ulemper. Vi håber, at vores oversigt kan gøre din købsbeslutning nemmere.
Seneste ændring:
I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.
En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.
De bedste kompressionsstrømper i test-guiden 2024:
Sådan vurderer og udvælger vi produkter:
Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.
Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:
- Eventuelle officielle og upartiske produkttests
- Kundernes mening om produktet baseret på data
- Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
- Garantier, service og omdømme hos forhandleren
- Indsigt og viden om vores læseres præferencer
Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.
Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.
Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.
PLUSSOCK Sports Kompressionssok - løbestrømper med kompression til kvinder
Mange af vores udvalgte strømper kan bruges uanset køn, men PLUSSOCK har udviklet Sports Kompressionsstrømper særligt til kvinder. Du får derfor en behagelig strømpe, der kommer i mindre størrelser.
Dagens bedste priser og tilbud på PLUSSOCK Sports Kompressionssok:
- 7 graders pasformssystem
- Unikke kompressionszoner
- Antibakterielle fibre
Mere om PLUSSOCK Sports Kompressionssok
SPECIFIKATIONER
- Antal størrelser: 3
- Længde: Knælange
- Farver: Sort og orange
- Kompression: 19-23 mm Hg og 19-27 mm Hg
PLUSSOCK er fremstillet i et materiale med særlige Prolen® Siltex og Prolen® Bodyfresh fibre. Fibrene gør strømperne antibakterielle, så ubehagelige lugtgener undgås.
Når du skal ud på de lange løbeture, eller hvis du vil bruge strømperne et par gange før vask, er det en klar fordel.
Kompressionen er fordelt over strømpen, og du kan vælge mellem to forskellige kompressionsstyrker, som betyder, at strømpen kan give præcis den støtte, du har brug for til løbeture eller lange rejser.
Den høje kompression får du med 27 mm hG omkring dine ankler, der gradvist falder til 19 mm Hg lige under knæet. Medium kompression består af 23 mm hG omkring anklerne og 19 mm Hg under knæet.
Har du problemer med smerter i akillessenen, er strømpen et oplagt valg. Den forebygger smerter og problemer i området ved at være ekstra stramt omkring de bløde dele af underbenet.
Fordele og ulemper ved PLUSSOCK Sports Kompressionssok
Fordele
- Materialer af høj kvalitet
- Let at tage på
- Vælg mellem 2 kompressionsstyrker
Ulemper
- Dyrere model
Hjælper kompressionsstrømper med restitutionen?
Det korte svar på spørgsmålet er ja. Hvis du husker strømperne før løbeturen, vil du hurtigere være klar til næste tur.
Selvom der er mange forskellige påstande på nettet, så holder noget af det bestemt vand. Forsøg har vist, at du kan tage kompressionsstrømper på senest en time efter et endt maraton, beholde dem på i op til 48 timer og se en 6% forbedring i restitutionen.
Du vil derfor opleve, at du hurtigere er klar til næste løb, hvis du husker at tage kompressionsstrømperne på. Der er dog også andre grunde til at huske strømperne end hurtigere og mere effektiv restitution. Du kan bruge dem hvis du:
- Let får ømme ben
- Løber lange distancer
- Har skinnebens- eller akillessenebetændelse eller småskader
- Har tendens til ophobning af væske i benene
Find motivationen til at løbetræne: Sådan kommer du i gang
Vil du hyppigt snøre løbeskoene og komme ud på landevejen, så kræver det motivation og dedikation. Her får du vores gode råd til, hvordan du kommer i gang med at løbetræne.
1. Start blidt ud
Ingen kan løbe et maraton uden at have trænet. Det er ikke kun din udholdenhed og kondition, der skal trænes op, men også dine muskler, sener og led.
Derfor bør du starte blidt op med at løbe et par gange i ugen og skifte mellem at gå og løbe, når du er afsted, så du ikke risikerer skader.
2. Sæt realistiske mål
Hvis du træner op til noget bestemt, eller du bare ønsker at kunne løbe længere, så er det vigtigt, at du sætter realistiske mål. Delmål kan hjælpe dig med at holde motivationen ved lige, så sæt gerne løbende nye mål for både længden på dine ture, og hvor hurtigt du løber dem.
3. Find en løbemakker
Det kan være svært at motivere sig selv til at komme afsted, men har du en fast løbemakker, kan det give ekstra blod på tanden. I kan holde hinanden op på jeres aftaler, så planen holdes.
Sørg for at I er nogenlunde jævnbyrdige, så det er let at følges ad og holde et fast tempo.