Romaskine Test 2019 – Sammenlign priser og læs anmeldelser

3.9
15
Ro maskine test

Vigtige overvejelser inden køb

En romaskine er ikke billig. Med priser fra 1500kr til 10000kr er det vigtigt at få en maskine du bliver glad for og som passer til dine behov. Her får du de vigtigste overvejelser før du køber:

– Størrelse

Husk at tjekke længden på romaskinen og om du har plads til den. Romaskiner fylder ikke så meget i bredden, men fylder noget i længden. Nogle maskiner er nemme at opbevare og vejer ikke så meget. Andre er tunge og sværere at flytte. Uanset er de mere mobile end løbebånd, crosstrainere og motionscykler. Flere af de romaskiner vi har testet her i artiklen kan foldes sammen så de fylder det halve.

– Pris

Romaskiner koster fra 1500kr til 10000kr. Prisen hænger sammen med kvalitet. I vores test og sammenligning kan du finde de anbefalede modeller i hver prisklasse: Under 4000kr, 4000-7000kr og over 7000kr. De professionelle modeller finder du over 7000kr, den gode mellemklasse model mellem 4000kr og 7000kr og de mere simple modeller fås fra 1500kr til 4000kr.

– Modstandstype

Modstandstypen (hydraulisk, magnetisk, luft, vand) betyder meget for hvordan det føles at ro. Du kan læse mere i detaljer om det her, men generelt er det sådan at vand- og luftmodstand er bedst og føles mest naturligt, mens magnetisk modstand er et billigere alternativ – et godt kompromis til prisen – og også føles naturlig. Hydraulisk modstand er billigst men føles ikke lige naturligt.

Opsummeret: Her er de bedste


Viking 3 plus romaskine

Skarpeste netpris: 11.995,00 kr.

Realistisk ro oplevelse

Lækkert og elegant design

Tung, robust og stabil

Bedst i kvalitet


Abilica premium toprower

Bedste netpris: 6.899,00 kr.

Kvalitetsromaskine til alle niveauer

9 modstandsniveauer

Anbefalet af eksperter

Vores anbefaling


Abilica WinRower 2.0

Bedste netpris: 3.995,00 kr.

Robust og stabil romaskine til prisen

Motiverende funktioner på smart display

Stor aluminium glideskinne

Bedst til prisen

Det er dog ikke nødvændigt at du træffer en hurtig beslutning. Læs med nedenunder, hvor der er endnu flere valgmuligheder, og hvor produkterne er uddybet.

Romaskiner billigere end 4500 kr

Abilica WinRower 2.0 – BEDST TIL PRISEN


abilica winrower 2.0 romaskine

Tidligere har vi anbefalet Abilicas WinRower som den bedste budget- og begynder-romaskine. Nu er storebroren kommet, og det er kommet nogle markante forbedringer! Med en tilbudspris på 3.995 kr, er det den romaskine, hvor du får mest værdi for pengene, hvis ikke du vil op og lægge 7-10 tusind kroner for en Concept2 eller MasterFit.

Koncernen Abilica understrege denne påstand:

“Vi er ikke bange for at sige at dette er den bedste romaskine på markedet til prisen!”

WinRower er stabil og føles som kvalitet, på trods af den relativ lave pris. Selv høje roere kan bruge maskinen, da glideskinnen som sædet sidder på har en god længde og er meget holdbar. Den kan sagtens anvendes af personer helt op til 198 cm. På langs fylder WinRower ikke ret meget og egner sig derfor godt til at tage frem og sætte tilbage efter du har brugt den.

Modstanden er magnetisk, og det betyder du får en realistisk ro-oplevelse der minder om rigtig roning på vand. Der er god modstand og mange modstandsniveauer. Dog vil den erfarne roer vil måske nok synes at den maksimale modstand ikke er hård nok. Men er du på et sådant niveau bør du alligevel også investere i en Concept2 eller MasterFit TP 340. Det er dog vigtigt at huske på vigtigheden af at ro med rigtig teknik. Det giver større fart, og får mindre modstand til at føles hårdere og give bedre træning.

Displayet er ret lille og har en tendens til at blive lidt skjult, når du trækker i håndtaget, men viser hvad det skal: Modstandsniveau, tid, antal rotag pr. minut, kalorieforbrug og distance. Computeren har 12 programmer, og ligeledes en række funktioner til motivation. Eksempelvis kan du køre din eget “Race” mod dig selv.

Romaskinen vejer 33 kg, men er nem at folde sammen, når den ikke er i brug – den er pæn og fylder ikke for meget.

Dens fordele er mange: 

 • Robust og stabil romaskine til prisen
 • Stor aluminium glideskinne med god længde
 • Magnetisk modstand giver realistisk oplevelse
 • Motiverende funktioner på smart display

Konklusion: Abilica WinRower 2.0 er den bedste romaskine til prisen, og suveræn i den billige klasse.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 3.995,00 3.995,00 Læs mere

Kettler Rower Axos – den billige – til nyere forbrugere


I budgetklassen finder vi Kettler Rower Axos, der også er en romaskine med magnetisk modstand og aluminium skinne. Første indtryk er at dette er en kvalitetsmaskine, trods den lave pris i mellemklassen. Kettler er kendt for at bygge produkter der holder i mange år.

Maskinen har som sagt magnetisk modstand og denne indstilles manuelt på 8 forskellige niveauer. Den kan foldes nemt sammen og passer derfor godt til hjemmebrug. Størrelsesmæssigt er den fin, selv til høje roere.

Monitoren og display er derimod ikke noget at skrive hjem om. Det er meget simpelt og har få funktioner. Displayet er ret lille og svært at aflæse mens du pisker afsted. Desuden er data ikke altid præcise fordi den bruger antal rotag, og ikke Watt, til at beregne kalorieforbrug.

Det er dog i småtingsafdelingen, og Kettler Rower Axos er en solid og holdbar maskine, der passer godt til begyndere og motionister der også tænker på pris. Der er ingenting at udsætte på selv ro oplevelsen der føles jævn og naturlig, og det er klart det vigtigste. Trækhjulet vejer nemlig også 4kg og det giver en stabil roning.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Fitnesstorvet.dk 3.645,00 3.645,00 Læs mere
Apuls.dk 3.989,00 3.989,00 Læs mere

Abilica AtlanticRower Romaskine – den autentiske med vandmodstand – til nybegyndere eller lettere øvet


Abilica Atlantic Rower

I midten af feltet finder vi denne Abilica AtlanticRower Romaskine. Denne maskine giver dig en følelse af at du roer ude på vandet.

Modstanden skabes i den blå tank. Tanken indeholder vand. Dette betyder at modstanden og lyden er så autentisk som muligt. Ydermere betyder det også, at jo hårdere du roer, jo større bliver modstanden.

Den nemmeste måde at justere modstanden på, er blot ved at tilføje eller trække vand fra tanken. Hvis der ønskes en mindre modstand, fjern blot vand fra tanken.

Computeren, placeret på toppen af vandtanken oplyser data som tid, distance, kalorieforbrug og antal rotag.

Hvis det ønskes, kan maskinen tippes på højkant, så den intet fylder i hjemmet.

Selve maskinen vejer 38kg og kan derfor løftes rundt på (hvis man er lidt stærk)

Alt i alt en super fed romaskine, der passer perfekt til dig, som ikke ønsker at sprænge banken for en romaskine.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 4.247,00 4.255,00 Læs mere

Romaskiner mellem 4500-7000 kr

Masterfit TP900 romaskine – højest værdi for pengene – til alle forbrugere


Masterfit TP900 romaskinen fra abilica

Mange i branchen kender Concept 2 romaskinen, da de fleste fitness centre benytter denne model, men mange er ikke klar over at Masterfit TP900 stort set er en kopi af Concept 2 romaskinen, men til en billigere pris.

Masterfit TP900 har 9 modstandsniveauer, hvor kvaliteten i hver enkelt rotag tydeligt kan mærkes. Romaskinen kører på et luftbaseret modstandssystem, som vi kender det fra Concept 2, og producenten Abilica har sikret at du kan opsætte mål til din træning via displayet.

Romaskinen er oplagt til brug til virksomhedens motionsrum, eller dig der søger det bedste til hjemmetræningen. Denne model anbefaler vi alle der ønsker at få mest for pengene.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 5.999,00 5.999,00 Læs mere

Reebok GR Rower – Mellemklassen til den lettere øvede


reebok-rower-gr-romaskine-4-500x500

Reebok er en af de største og bedste producenter af fitness udstyr til private og Reebok GR er deres mest populære romaskine. Med en pris omkring 4000 kr. fx. hvis den købes på Bilka.dk (link) lægger den sig solidt i den øvre ende af mellemklassen og er derfor ikke meget billigere end de mest skrabede, ældre Concept2 modeller der begynder omkring 9000 kr. GR Rower er alligevel en glimrende romaskine til hjemmebrug og prisen værd.

GR Rower har magnetisk og er absolut blandt de bedste i klassen for romaskiner med magnetisk modstand. Med 19 træningsprogrammer, 16 computerstyrede modstandsniveauer og et flywheel på 6.5 kg er der noget for enhver, hvad enten du vil have en hård cardio og styrke session eller ro længere og mere realistisk.

LCD displayet er stort og nemt at aflæse og viser blandt andet antal rotag pr. minut, kalorieforbrug, hastighed, puls – alt hvad du kunne ønske dig. Der er desuden mulighed for at bruge et trådløst pulsbælte, men det medfølger ikke som standard.

Reebok GR Rower er et godt valg for den seriøse hjemme-roer, som ikke vil bruge de 3000-5000 kr. ekstra til en Concept2.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Apuls.dk 3.989,00 3.989,00 Læs mere

Abilica Premium TopRower – kvalitetsromaskinen til alle niveauer


Igen et produkt med en pris i midten af feltet. Produkter hedder Premium TopRower og er fra producenten Abilica, der altid er garant for kvalitetsprodukter. 

Maskinen er udstyret med luftmodstand, kædetræk og en yderst kraftig ramme. Med denne konfiguration er der mulighed for hele 9 modstandsniveauer, så der altid er et niveau til dig og dine ambitioner med dagens træning.

På den indbyggede computer er der mulighed for at tjekke data som, distance, kalorier, tid, rotag og vigtigst af alt, watt forbrug. 

Som noget unikt er det muligt at klappe rammen sammen, så den intet fylder i hjemmet.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 6.899,00 6.899,00 Læs mere

Romaskiner til over 8000 kr

Concept2 – TESTVINDER – en kanon romaskine til alle niveauer

Ingen over, ingen ved siden af. Concept2 romaskinen er den klare testvinder og hvis du allerede har roet i fitnesscenteret så kender du den sikkert også for den står nemlig i centre over hele verden. Det er også den model Eskil Ebbesen og de andre danske eliteroere bruger om vinteren når vandet er frosset til.

Det er der selvfølgelig en grund til, for Concept2 er en professionel topmodel, der også koster derefter, prisen begynder på omkring 8500 kr på tilbud og går helt op til 13000kr for topmodellen.

For det får du en maskine med luftmodstand (bedst og mest realistisk), en fremragende monitor med en masse programmer, funktioner og målinger, så du ud over præcist at måle hastighed og antal rotag også kan analysere din teknik igennem.

Concept2 er robust, udført i materialer i topklasse og der er kælet for detaljerne. Der er ingen tvivl, det er den klart bedste romaskine der findes på markedet, så det eneste det egentlig kommer an på er om du er villig til at betale det den koster.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 10.550,00 10.550,00 Læs mere

Viking 3 plus romaskine – i lækkert træ og med vandmodstand


Viking plus romaskine

Viking 3 plus er en romaskine, der i høj grad adskiller sig fra de andre typer romaskiner. Ved Viking 3 plus er der reelt set tale om vandmodstand når man trækker, hvilket gør, at ro-oplevelsen ikke kan komme tættere på følelsen af at ro på vandet. Hvis ikke man ønsker at gå på kompromis med prisen vil Viking 3 plus være den helt rigtige kandidat, da den tilbyder hele pakken: høj kvalitet, god brugsoplevelse samt et udseendemæssigt appel, der kan give enhver person lyst til at prøve kræfter med roning – endda uden at skulle slæbe padler og en robåd ud på vandet. 

Viking 3 plus er bygget i mørklakeret asketræ, hvilket giver romaskinen den eksklusive look, og bidrager til den rigtige robåd-feel. Oven på tanken kan man justere modstanden, og vælge alt mellem fjer-let, til olympisk konkurrenceroning. Der medfølger også en multilevel computer på romaskinen, der viser data, såsom tid, distance, tag-per-minut og kalorier for din roning session.

Du kan desuden også koble multilevel computeren til en anden computer, og downloade programmer, der giver en ro-oplevelse i et virtuelt miljø. 

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 12.495,00 12.495,00 Læs mere

First Degree Omega Pro Romaskine – den bedste vandromaskine

First Degree Omega Pro Romaskine

Fra en middelklasse romaskine til et absolut monster af en romaskine. Denne maskine er den bedste i denne test, men også klart den dyreste.

Med en pris på over 15.000kr skal man også forvente kvalitet. Omega Pro er garant for kvalitet.

Trækket er ekstremt stabilt og glidende, og den konstante vandmodstand fra vandtanken, giver en utrolig realistisk oplevelse af en tur på vandet. Ydermere er lyden fra vandtanken med til at højne oplevelsen.

Som noget unikt, er vandtanken langt større end på andre romaskiner. Dette betyder, at du har mulighed for at øge modstanden til det niveau, du finder relevant for din træning.

Siddehøjden er på 50cm, som er ret højt i forhold til andre maskiner. Dette betyder, at alle aldersgrupper har mulighed for at komme af og på romaskinen.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 15.750,00 15.750,00 Læs mere

Viking Pro AR Rower – den stilistiske vandromaskine – til den erfarne roer

romaskine ud af træ

Viking Pro AR Rower er den ultimative vandmodstands-romaskine. Effekten af vandmodstanden kan både mærkes i de bløde og jævne træk, samt af lyden af vand fra kassen, som i øvrigt er langt mindre diskret en fx luftmodstand.

Modstanden justeres ganske simpelt i form af mængden af vand i beholderen. Med et justerbart vandniveau fra 9-17 liter vand findes alle niveau helt fra super-let til den helt store, tunge modstand for den øvede atlet. Med Viking Pro AR dækker du således alle niveauer.

En bonus ved romaskinen er muligheden for at tilkoble dig til en computer via USP-porten, hvor du kan downloade programmet NetAthlon 2XF Rowers, som er et slags 3D univers hvor kan konkurrere mod ligesindede eller sig selv i flotte digitale omgivelser.

Et stort plus for mange – især kvinder – er at romaskinen er flotte æstetik. Den er produceret i mørkt, bæredygtigt amerikansk asketræ, som både er solidt og visuelt flot at se på.

Find en billig netforhandler her:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 11.995,00 11.995,00 Læs mere

Typer af romaskiner

Når du skal købe en romaskine er det klart vigtigste at forstå hvilken type modstand den bruger. Det betyder nemlig meget for hvordan maskinen føles at bruge. Luftmodstand, magnetmodstand og hydraulisk modstand har hver især fordele og ulemper og afskiller sig ikke mindst i pris. Luftmodstand er bedst og dyrest, hydraulisk er billigst men begrænset anvendelse og magnetmodstand er kompromiset i midten.

Luftmodstand

En romaskine med luftmodstand, som du finder det hos den fantastiske Concept 2, er den mest realistiske måde at ro på. Her føles det som at ro i en båd, hvor dine rotag bliver lettere jo hurtigere du har roet. Det er luftmodstand som elite-roerne bruger når de om vinteren træner på maskine. Du får også indbygget afkøling da maskinens hjul fungerer lidt som en vifte.

Luftmodstand er klart den dyreste metode, men også i en klasse for sig selv.

Magnetisk modstand

Romaskiner med magnetisk modstand udgør de fleste af de gode mellemklasse modeller, der passer godt til de flestes hjemmetræning. De giver også en god fornemmelse af at ro, da modstanden føles stærkere jo langsommere du trækker i rotagene. Desuden er de stille. De fylder lidt mere end de andre modeller.

Magnetisk modstand er det gode kompromis mellem pris og kvalitet.

Hydraulisk modstand

Hydraulisk modstand er de billigste typer af romaskiner og kan fås helt ned til 1000-1500 kr. Modstanden er konstant og giver derfor ikke følelses af at ro på vandet, men de er selvfølgelig fine til at få trænet.

En ting du skal være opmærksom på med hydrauliske maskiner er at de bliver varme når du bruger dem og træner du mere end 30 minutter i træk, kan de faktisk begynde at lække noget væske. Derfor er de IKKE velegnede til familier eller til dig der gerne vil tage 45-60 minutter. Men de er fine hvis du gerne bare vil tage en hurtig tur derhjemme.

Hydraulisk modstand er billigst, men har nogle klare begrænsninger.

Vandmodstand

Vandmodstand er det tætteste man kommer på almindelig roning på vandet. Den fungerer ved, at “motoren” i romaskinen ha en vandtank tilknytttet, hvor en åre bevæger sig rundt, hvilket giver den mest realistiske oplevelser af at ro på vandet. Hvis du ønsker en realistisk ro-modstand med følelsen af bløde og jævne træk i vandet, skal du vælge denne type romaskine. Grunden til at denne type romaskine ikke er mere udbredt er ganske enkelt, at det er væsentlig dyrere at producere, hvilket afspejles på priserne.

 


Eric er ivrig roer på vandet om sommeren og til vinter i træningslokalet. Han skriver om romaskiner og rotræning.
6 Comments
 1. Svar Sebastian Andersen 7. februar 2016 at 10:37

  Abilica Winrover er også klart min favorit. Det er bare en langt en rigtig god romaskine til prisen.

 2. Svar Alexander 30. marts 2016 at 20:23

  Jeg har fået levereret en TITAN ROWER SR540 i dag og vil ikke anbefale den til nogen. Det er virkelig noget lort, den larmer, den føles som om, den er ved at gå i stykker, der er ikke plads til mine knæ, den vipper – den er virkelig bare spild af penge.

 3. Svar Jann 7. maj 2016 at 15:46

  Linket til Reebok ZR rower hos Apuls, peger på en Reebok GR rower.

  • Svar Emil 14. maj 2016 at 12:31

   Hej Jann

   Tak for din kommentar – det er hermed rettet.

   Mvh.
   Emil

 4. Svar Casper Larsson 21. april 2017 at 14:33

  Hejsa jeg kigger lidt på en romaskine, den skal primært bruges til wods fra crossfit hvor der skal ro enten x antal kcal eller x meter, plus formentligt 1-2 gange om ugen 5-10 x 500m.
  Den kommer til at stå i et uopvarmet skur, så rimeligt beskyttet mod vind og vejr men ikke temperatur sving.
  kigger på en Reebok GR og den nye Abilica Winrower 2.0 mit spørgsmål er så hvilken der egner sig bedst til mit behov, har fundet Reebok’en til 4899.- og Abilica’en til 3999.-
  håber nogle kan hjælpe 🙂
  mvh Casper Larsson

 5. Svar Patrick Olsen 11. august 2018 at 10:25

  Vi har nu opdateret artiklen en smule 🙂

Skriv en kommentar