Crosstrainer test – Bedste modeller 2019

5.0
02

Tab dig som du gør på et løbebånd, men helt uden at få ondt i knæ og skinneben. Det er hvad en crosstrainer kan tilbyde, og derfor sælges der også nu flere af dem til private end løbebånd og romaskiner tilsammen. Hvis du gerne vil have en crosstrainer derhjemme, så er denne artikel et godt sted at starte.

Vi har undersøgt markedets mange maskiner – og der er virkelig mange – for at kunne finde frem til 4 maskiner der får gode anmeldelser alle steder og passer til ethvert budget.

Fra top til bund primæssigt har vi Sole, Abilica CrossTech, Abilica WinElip og Cristopheit CS5. Hver af dem er gode køb til prisen, uanset om du har 10000kr eller 2000kr. Pris og kvalitet hænger sammen her, men også de billigere modeller er gode nok. Vil du vide mere om hvad der gør forskellen på en god og en dårlig crosstrainer kan du læse vores guide til køb neden under anmeldelserne.

Lavprisklassen: Under 3500 kr.

Der findes mange crosstrainers under 4.000 kr., mens vores anbefaling er at være meget påpasselig med at købe maskiner i den prisklasse, da det typisk ikke kan betale sig. Kvalitet og pris hænger sammen, og vi har endnu ikke fundet en maskine under 4.000, som har holdbarhed og kan præstere en fornuftig træning.

Mellemklassen: 3500 – 6000 kr

I mellemklassen arbejder vi inden for priser mellem 4 og 6.000 kr. Det er penge nok til at du kan få en solid crosstrainer, der kan holde i en del år frem, og hvor du stadig får en god oplevelse af din cross-træning.

Masterfit TP 500 (bedst til prisen)

crosstrainer-masterfit-tp500

Masterfit TP500 er – kort sagt – et rigtig godt køb. Vi har testet maskinen i en periode, og Masterfit viser sig igen fra side stærke side. Maskinen har en skridtlængde på 40 cm, hvilket er ret unikt i den prisklasse. Den kan altså bruges af de fleste personer.

Den populære crosstrainer har en god rammekonstruktion af stærkt metal. De lange håndtag sikrer et godt og naturlig greb på maskinen, mens de indbyggede transporthjul gør den nemt at flytte rundt uden ridser.

Modstanden er magnetisk, og justeres nemt via computeren mellem de 16 niveauer, der dækker alle behov. Crossmaskinen har desuden en høj svingmasse, som giver mulighed et godt tråd som med høj belastning.

Displayet viser alt det nødvendige herunder; Tid, distance, hastighed, puls, formtestfunktion, kalorieforbrug, intensiteten målt i watt samt de 12 træningsprogrammer. Ydermere er der pulsmålere i det midterste håndtag, hvor du til hver en tid kan måle pulsen via sensorer og derigennem lave en formtest.

Konklusion: MasterFit TP500 er bedst til prisen, og trods sine begrænsninger i trådet, kan den alt det vigtigste der forventes af en god crosstrainer.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 3.995,00 3.995,00 Læs mere

Abilica WinElip

winelip

Abilica WinElip er vores valg i mellemklassen med en pris på omkring 3500kr. WinElip er en bagdrevet crosstrainer med et svinghjul på 6kg og samlet svingmasse på 15kg. Skridtlængden er 32cm og maskinen kan klare op til 130kg i maksimal personvægt.

WinElip er udført i enkelt, men flot design og har bløde og behagelige håndtag samt en behagelig bevægelse når du går på den. Modstanden er også her elektromagnetisk, et stort plus til den pris, og der er 12 træningsprogrammer og 16 modstandsniveauer ligesom med Abilica Crosstech. Displayet fungerer fint og har hvad der skal være af funktioner. WinElip er udstyret med hjul og kan nemt flyttes.

WinElip er en god maskine til dig der vil have værdi for pengene og som ikke er så høj. Med en skridtlængde på 32 cm vil høje brugere nok synes det er lidt for kort, men til dig der ikke er så meget over 170cm er det ikke noget problem. Er du højere end det, er du godt højere end 180cm+ bør du overveje en Crosstech eller en Sole i stedet for.

Priser:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 3.366,00 3.366,00 Læs mere
Bodystore.dk 4.999,00 4.999,00 Læs mere

Højkvalitetsklassen: 6000 – 8000 kr

Det er i denne prisklasse du skal kigge, hvis du er kvalitetsbevidst og/eller du virkelig ønsker at en kvalitetsmaskine, du kan bruge i mange år frem, og som kan få det bedste ud af din træning hver gang.

Exterra Free Style 3.9E – TESTVINDER

Hvor skal man starte med denne suværene maskine? Extera er en robust crosstrainer med samlet vægt på hele 70 kg. Det vidner om kraftigt materiale, en god rammekonstruktion og lang holdbarhed. Svinghjulet alene vejer 8,6 kg og er placeret foran på crosstraineren. Netop fordi den er placeret dér opnås en elipseformet tråd, som er det tætteste man kommer på en almindelig løbebevægelse. Det skal opleves.

exterra free style 3.9 crosstrainer

Extera har 15 indbyggede programmer, som sikrer varieret træning, inspiration og progression i træningen. Programmet visualiseres på et baggrundsbelyst LCD farvedisplay, som er nemt og intuitiv at bruge og indstille. Der er nem adgang til at tilkoble telefon eller anden musikafspiller til computeren, så du kan høre musik gennem de indbyggede højtalere.

En fed detalje på Exterra er, at fodpedalerne er udformet med en 2-graders indadvendt hældning. Dette mindsker uhensigtmæssige spændinger i ankel- og knæleddet under træning. Ydermere er der indbygget håndpuls, så du kan følge din puls via sensorer i håndtagene, mens der også er mulighed for at tilslutte et pulsbælte, hvis det ønskes.

Crosstraineren har bløde og naturlige bevægelser, der ikke bare giver dine ben en god motion uden for hård belastning på knæ og ankler, men faktisk er med til at stimulere det mest af kroppen gennem aktivering af arme og core.

Konklusion: Exterra har ALT og lidt ekstra. Det er en fremragende maskine til prisen, og får vores største anbefaling.

Priser:

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 6.900,00 6.900,00 Læs mere

Abilica Stream Journey Crosstrainer

Abilica Stream Journey Crosstrainer

Abilica Stream Journey er i sandhed en god crosstrainer. Maskinen er blevet testet gennem en længere periode. En god periode. Fordi det er en god maskine.

Skridtlængden på 40cm giver en god bevægelse og et utroligt godt træningsudbytte for hele kroppen. Og som noget ret unikt er fodpladerne kun 19cm over jorden, hvorfor maskinen er optimal at have i hjemmet, da den ikke fylder så meget.

Svinghjulet på 8kg giver et godt og solidt tråd, samt en god modstand når der skal trædes i tunge gear. Ydermere er det muligt at tilkoble et pulsbælte der kan sende din puls direkte til skærmen foran dig.

Med sine 12 træningsprogrammer og modstanden i 32 forskellige niveauer, får du en alsidig allround maskine, som passer perfekt til dig og din træning i hjemmet.

Derudover har computeren indbygget bluetooth, hvorfor du kan tilslutte din tablet eller telefon. Dette er især brugbart ved brug af diverse træningsapps.

Konklusion: En super fed crosstrainer hvor der er høj værdi for pengene. Abilica viser igen, at de kan producere ekstremt gode crosstrainere.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 6.695,00 6.695,00 Læs mere

Eliteklassen: Over 8000 kr

Sole E35 Crosstrainer

Bedst i eliteklassen

Sole-E35

Sole E35 er vores valg af topmodeller til privatbrug. E35 har vundet adskillige test hos forbrugersider, blandt andet hos amerikanske ConsumerReports.org, der er kendt for deres strenge anmeldelser. E35 er så tæt du kommer på en crosstrainer fra fitnesscenteret til hjemmebrug. Maskinen koster normalt over 15000kr men fås i øjeblikket for omkring 12000kr – hvad der jo også er en hel del penge. Til samme pris kan man til sammenligning få en Concept2 romaskine og fuldt ekstraudstyr.
E35 er dog også en crosstrainer i særklasse med frontdrevet svinghjul, hvilket giver dig den klassiske ’lange’ elliptiske løb du kender fra træningscenteret. Svinghjulet vejer hele 13,5kg og har elektromagnetisk modstand 50cm skridtlængde og klarer op til 150kg. Her har du altså en maskine som alle kan bruge uanset højde og vægt.

E35 kan indstilles på flere måder, du kan ændre vinklen op og ned, og derved træne over og underkrop mere. Desuden er alt på maskinen udformet i samarbejde med fysioterapeuter så belastningen er mininal og nydelsen størst. LCD displayet er 7,5 tommer og har fremragende funktioner og aflæsning. Sole E35 er dyr, men i en klasse for sig selv af maskiner til hjemmebrug.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 12.900,00 12.900,00 Læs mere
Fitnessgruppen 14.595,00 14.595,00 Læs mere

Abilica Premium FC Crosstrainer

Abilica Premium FC crosstrainer

Abilica Premium FC crosstrainer er en lidt dyrere crosstrainer. Men du får også hvad du betaler for. En sublim crosstrainer der føles ekstremt holdbar og robust og en god og lækker træning.

Denne crosstrainer er egnet til dig der har plads i hjemmet, eller dig der ønsker en crosstrainer på kontoret. Crosstraineren er noget mere robust end de andre i testen og er derfor af højere kvalitet. Maskinen er ligeledes forstærket i sin konstruktion. Derfor tåler den flere timers træning om dagen.

Premium FC er udstyret med elektromagnetiske modstand, der kan justeres i op til hele 32 modstandsniveauer. Og med 14 træningsprogrammer, løber du aldrig tør for muligheder.

Skridtlængden er på 51cm, hvorfor maskinen kan udfordre selv den mest garvede crosstrainer bruger. Derudover er skinnerne justerbare, så pedalerne kan indstilles i 5 forskellige niveauer, med gradvist øget modstand.

Konklusion: En super fed crosstrainer hvor du får hvad du betaler for. Kvalitet for alle pengene. Til dig som ønsker en super god crosstrainer til hjemmet eller på kontoret.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 9.900,00 9.900,00 Læs mere

Spirit CE900 ENT Crosstrainer

Spirit CE900 ENT Crosstrainer

En sand genistreg fra Spirit. Spirit CE900 ENT Crosstrainer er en fuldstændig vanvittig maskine. Deraf også prisen.

Maskinen er mest egnet til kommercielt brug, men kan selvfølgelig også stå i din liebhaverkælder.

ENT er en forkortelse af Entertainment, som modellen i særdeleshed lever op til. Med 10,1 touchskærmen, får du alle muligheder til at underholde dig selv mens du træner.

Med mulighed for opkobling til TV, internet, streaming og mange andre muligheder, kan den det samme som maskinerne nede i dit lokale center, måske endda mere til.

Der er ikke behov for at forklare noget om selve maskinen, da den er i top ved samtlige parametre.

Konklusion:

Et sandt monster af en maskine. Klart den bedste i testen. Men prisen er selvfølgelig også i en klasse for sig selv.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 49.995,00 49.995,00 Læs mere

Købsguide til Crosstrainer

Det skal du vide før du køber

En crosstrainer er stykke avanceret mekanik og elektronik. Derfor er de også ret dyre og de billige modeller skal man tjekke godt efter for at se om de lever op til dine krav. Neden under får du en guide til hvad de forskellige ting betyder når du læser om en crosstrainer.

Fordrevet eller bagdrevet

En crosstrainer bruger et stort svinghjul, ligesom på en spinningcykel, til at skabe modstand og den klassiske løbe/skøjte bevægelse. Dette hjul kan være placeret foran eller bag på maskinen. De fleste maskiner til privatbrug er bagdrevne mens de dyrere modeller er fordrevne. En fordreven crosstrainer har en mere flad løbeform, mens en bagdreven model har en mere stejl. Det er lidt en smagssag hvad man foretrækker, men fakta er at fordrevne maskiner er væsentlig dyrere, de fås ikke til under 9-10 tusind kroner.

Håndtag

Håndtagene på crosstraineren kan bruges til at træne din overkrop også. Du behøver ikke bruge dem og hvis du gerne vil fokusere på dine ben, så slipper du dem bare. Men det fleste kan godt lide at bruge håndtagene fordi det giver en hvis full body træning og minder om langrend skiløb – som jo også er fantastisk træning. På en god crosstrainer føles det som om du bevæger dig i et og du skal ikke tænke over at du også bruger håndtagene.

Skridtlængde

Skridtlængden betyder hvor langt frem skinnerne kører inden de kører tilbage igen. Dette betyder mest noget for høje brugere der på maskiner med kort skridtlængde kan føle at de ikke kan strække benene ordentlig ud. En skridtlængde på 40cm eller derover er bedst for høje mænd og kvinder (over 180cm), mens kortere kvinder sagtens kan klare sig med skridtlængder helt ned til 30cm.

Svinghjul og svingmasse

Svinghjulet er det hjul du driver frem og også det der giver modstanden. Svingmassen dækker over den samlede vægt af svinghjul og skinner. Tungere svingmasse kan givere højere modstand.

Modstand

Modstandstyperne for langt de fleste crosstrainere er enten elektromagnetisk (bedst) eller magnetisk (næstbedst). Elektromagnetisk modstand kan indstilles på knapper mens magnetisk indstilles ved at skrue på et hjul, fuldstændig som på en almindelig motionscykel.


Eric er ivrig roer på vandet om sommeren og til vinter i træningslokalet. Han skriver om romaskiner og rotræning.
3 Comments
 1. Svar Rune Sørensen 9. april 2016 at 13:09

  Kære Netfysioterapi.dk

  Jeg skriver på vegne af Europa’s største forhandler af fitness og sportsudstyr til træning. Jeg gerne snakke med jer om et samarbejde og test af vores maskiner;
  – Romaskiner
  – Crosstrainers
  – Løbebånd
  – Motionscykler
  – samt andet fitness udstyr.

  Vi har 43 butikker fordelt og hele Europa og leverer selvfølgelig også til de Danske og svensk forbrugere. Mange af vores maskiner har allerede vundet flere priser.

  Her et par få eksempler fra vores crosstrainers;
  – Testmagazin: http://www.t-fitness.dk/cardiostrong-crosstrainer-ex40-cst-ex40-bg
  – Fit for Fun 1. plads; http://www.t-fitness.dk/life-fitness-crosstrainer-x1-go-tysk-konsol-lct-x1-go
  – ISPO Award Gold Winner 2016/17: http://www.t-fitness.dk/cardiostrong-crosstrainer-ex90-plus-cst-ex90-plus

  I må meget gerne ringe til mig på 0045 24464731

  Rigtig god weekend


  Rune Sørensen
  Country Manager
  T-Fitness Danmark ApS
  Frederikssundsvej 316
  2700 Brønshøj

 2. Svar Hasse 15. april 2016 at 17:18

  Hej, PEAK FITNESS IE500 er det forkerte billede. Prøv at klikke på de to links som udbyder disse maskiner, begge kommer op med helt andre modeller.

  • Svar Emil 14. maj 2016 at 13:07

   Hej Hasse

   Tak for at gøre opmærksom på det.

   Det er hermed rettet.

   Rigtig god dag,

   Mvh
   Emil

Skriv en kommentar