Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Sidst opdateret den


Exterra Free Style 3.9E

Pris: 3.999,00 kr.

15 indbyggede programmer

Stor og effektivt LCD dispay

Tilkobel telefon og hør musik

Bedst i test


Sole E35 Crosstrainer

Pris: 12.900,00 kr.

Udformet i samarbejde med fysioterapeuter

LCD displayet på 7,5" med fremragende funktioner og aflæsning

Frontdrevet svinghjul

Et sikkert hit


Masterfit TP 500

Pris: 4.995,00 kr.

Magnetisk modstand - justeres mellem 16 niveauer

Pulsmålere i det midterste håndtag,

Skridtlængde på 40 cm, hvilket er ret unikt i den prisklasse.

Bedst til prisen

Tab dig som du gør på et løbebånd, men helt uden at få ondt i knæ og skinneben. Det er hvad en crosstrainer kan tilbyde, og derfor sælges der også nu flere af dem til private end løbebånd og romaskiner tilsammen. Hvis du gerne vil have en crosstrainer derhjemme, så er denne artikel et godt sted at starte.

Vi har undersøgt markedets mange maskiner – og der er virkelig mange – for at kunne finde frem til 4 maskiner der får gode anmeldelser alle steder og passer til ethvert budget.

Fra top til bund primæssigt har vi Sole, Abilica CrossTech, Abilica WinElip og Cristopheit CS5. Hver af dem er gode køb til prisen, uanset om du har 10000kr eller 2000kr. Pris og kvalitet hænger sammen her, men også de billigere modeller er gode nok. Vil du vide mere om hvad der gør forskellen på en god og en dårlig crosstrainer kan du læse vores guide til køb neden under anmeldelserne.

Lavprisklassen: Under 3500 kr.

Der findes mange crosstrainers under 4.000 kr., mens vores anbefaling er at være meget påpasselig med at købe maskiner i den prisklasse, da det typisk ikke kan betale sig. Kvalitet og pris hænger sammen, og vi har endnu ikke fundet en maskine under 4.000, som har holdbarhed og kan præstere en fornuftig træning.

Mellemklassen: 3500 – 6000 kr

I mellemklassen arbejder vi inden for priser mellem 4 og 6.000 kr. Det er penge nok til at du kan få en solid crosstrainer, der kan holde i en del år frem, og hvor du stadig får en god oplevelse af din cross-træning.

Masterfit TP 500 (bedst til prisen)


crosstrainer-masterfit-tp500

Masterfit TP500 er – kort sagt – et rigtig godt køb. Vi har undersøgt maskinen i en periode, og Masterfit viser sig igen fra side stærke side. Maskinen har en skridtlængde på 40 cm, hvilket er ret unikt i den prisklasse. Den kan altså bruges af de fleste personer.

Den populære crosstrainer har en god rammekonstruktion af stærkt metal. De lange håndtag sikrer et godt og naturlig greb på maskinen, mens de indbyggede transporthjul gør den nemt at flytte rundt uden ridser.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Modstanden er magnetisk, og justeres nemt via computeren mellem de 16 niveauer, der dækker alle behov. Crossmaskinen har desuden en høj svingmasse, som giver mulighed et godt tråd som med høj belastning.

Displayet viser alt det nødvendige herunder; Tid, distance, hastighed, puls, formtestfunktion, kalorieforbrug, intensiteten målt i watt samt de 12 træningsprogrammer. Ydermere er der pulsmålere i det midterste håndtag, hvor du til hver en tid kan måle pulsen via sensorer og derigennem lave en formtest.

Konklusion: MasterFit TP500 er bedst til prisen, og trods sine begrænsninger i trådet, kan den alt det vigtigste der forventes af en god crosstrainer.

Abilica WinElip


winelip

Abilica WinElip er vores valg i mellemklassen med en pris på omkring 3500kr. WinElip er en bagdrevet crosstrainer med et svinghjul på 6kg og samlet svingmasse på 15kg. Skridtlængden er 32cm og maskinen kan klare op til 130kg i maksimal personvægt.

WinElip er udført i enkelt, men flot design og har bløde og behagelige håndtag samt en behagelig bevægelse når du går på den. Modstanden er også her elektromagnetisk, et stort plus til den pris, og der er 12 træningsprogrammer og 16 modstandsniveauer ligesom med Abilica Crosstech. Displayet fungerer fint og har hvad der skal være af funktioner. WinElip er udstyret med hjul og kan nemt flyttes.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

WinElip er en god maskine til dig der vil have værdi for pengene og som ikke er så høj. Med en skridtlængde på 32 cm vil høje brugere nok synes det er lidt for kort, men til dig der ikke er så meget over 170cm er det ikke noget problem. Er du højere end det, er du godt højere end 180cm+ bør du overveje en Crosstech eller en Sole i stedet for.

Højkvalitetsklassen: 6000 – 8000 kr

Det er i denne prisklasse du skal kigge, hvis du er kvalitetsbevidst og/eller du virkelig ønsker at en kvalitetsmaskine, du kan bruge i mange år frem, og som kan få det bedste ud af din træning hver gang.

Exterra Free Style 3.9E – TESTVINDER


exterra free style 3.9 crosstrainer

Hvor skal man starte med denne suværene maskine? Extera er en robust crosstrainer med samlet vægt på hele 70 kg. Det vidner om kraftigt materiale, en god rammekonstruktion og lang holdbarhed. Svinghjulet alene vejer 8,6 kg og er placeret foran på crosstraineren. Netop fordi den er placeret dér opnås en elipseformet tråd, som er det tætteste man kommer på en almindelig løbebevægelse. Det skal opleves.

Extera har 15 indbyggede programmer, som sikrer varieret træning, inspiration og progression i træningen. Programmet visualiseres på et baggrundsbelyst LCD farvedisplay, som er nemt og intuitiv at bruge og indstille. Der er nem adgang til at tilkoble telefon eller anden musikafspiller til computeren, så du kan høre musik gennem de indbyggede højtalere.

Priser:

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

En fed detalje på Exterra er, at fodpedalerne er udformet med en 2-graders indadvendt hældning. Dette mindsker uhensigtmæssige spændinger i ankel- og knæleddet under træning. Ydermere er der indbygget håndpuls, så du kan følge din puls via sensorer i håndtagene, mens der også er mulighed for at tilslutte et pulsbælte, hvis det ønskes.

Crosstraineren har bløde og naturlige bevægelser, der ikke bare giver dine ben en god motion uden for hård belastning på knæ og ankler, men faktisk er med til at stimulere det mest af kroppen gennem aktivering af arme og core.

Konklusion: Exterra har ALT og lidt ekstra. Det er en fremragende maskine til prisen, og får vores største anbefaling.

Toorx ERX-500 – Solidt kvalitetsprodukt


Toorx ERX-500 – Solidt kvalitetsproduktI denne crosstrainer får du et solidt produkt af høj kvalitet. Den kommer med en kampvægt på 66 kg, hvoraf svinghjulssystemet alene står for 16 kg. Det gør altså, at man her har en robust crosstrainer med en solid ramme. Den kan da også bære en bruger på op til 130 kg. Her er du sikret en træningsmaskine, du kan have i mange år.

Toorx-crosstraineren er udstyret med en computer, der har LCD-display, hvor du kan overvåge din træning, mens du er i gang. Her får du let adgang til at holde øje med tid, hastighed, puls og kalorieforbrænding. Samtidig er der mulighed for at vælge mellem ni forskellige træningsprogrammer. Herunder findes blandt andre cardio, genoptræning og nybegynder.

Der er rig mulighed for selv at vælge, hvor hårdt du vil træne, når du bruger Torx-crosstraineren. Den har nemlig 32 forskellige trin, hvorpå du kan justere modstanden, du vil have til din træning. Desuden er et magnetisk bremsesystem, der gør det let at stoppe, når du har fået nok.

Konklusion: Et yderst solidt produkt, der kan alt, hvad der er nødvendigt – og lidt mere end det. Denne crosstrainer er en langtidssigtet investering for den, der ønsker let adgang til motion derhjemme.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Eliteklassen: Over 8000 kr

Sole E35 Crosstrainer


Bedst i eliteklassen

Sole-E35

Sole E35 er vores valg af topmodeller til privatbrug. E35 har vundet adskillige test hos forbrugersider, blandt andet hos amerikanske ConsumerReports.org, der er kendt for deres strenge anmeldelser. E35 er så tæt du kommer på en crosstrainer fra fitnesscenteret til hjemmebrug. Maskinen koster normalt over 15000kr men fås i øjeblikket for omkring 12000kr – hvad der jo også er en hel del penge. Til samme pris kan man til sammenligning få en Concept2 romaskine og fuldt ekstraudstyr.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

E35 er dog også en crosstrainer i særklasse med frontdrevet svinghjul, hvilket giver dig den klassiske ’lange’ elliptiske løb du kender fra træningscenteret. Svinghjulet vejer hele 13,5kg og har elektromagnetisk modstand 50cm skridtlængde og klarer op til 150kg. Her har du altså en maskine som alle kan bruge uanset højde og vægt.

E35 kan indstilles på flere måder, du kan ændre vinklen op og ned, og derved træne over og underkrop mere. Desuden er alt på maskinen udformet i samarbejde med fysioterapeuter så belastningen er mininal og nydelsen størst. LCD displayet er 7,5 tommer og har fremragende funktioner og aflæsning. Sole E35 er dyr, men i en klasse for sig selv af maskiner til hjemmebrug.

Abilica Premium FC Crosstrainer


Abilica Premium FC crosstrainer

Abilica Premium FC crosstrainer er en lidt dyrere crosstrainer. Men du får også hvad du betaler for. En sublim crosstrainer der føles ekstremt holdbar og robust og en god og lækker træning.

Denne crosstrainer er egnet til dig der har plads i hjemmet, eller dig der ønsker en crosstrainer på kontoret. Crosstraineren er noget mere robust end de andre i test guiden og er derfor af højere kvalitet. Maskinen er ligeledes forstærket i sin konstruktion. Derfor tåler den flere timers træning om dagen.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Premium FC er udstyret med elektromagnetiske modstand, der kan justeres i op til hele 32 modstandsniveauer. Og med 14 træningsprogrammer, løber du aldrig tør for muligheder.

Skridtlængden er på 51cm, hvorfor maskinen kan udfordre selv den mest garvede crosstrainer bruger. Derudover er skinnerne justerbare, så pedalerne kan indstilles i 5 forskellige niveauer, med gradvist øget modstand.

Konklusion: En super fed crosstrainer hvor du får hvad du betaler for. Kvalitet for alle pengene. Til dig som ønsker en super god crosstrainer til hjemmet eller på kontoret.

Spirit CE900 ENT Crosstrainer


Spirit CE900 ENT Crosstrainer

En sand genistreg fra Spirit. Spirit CE900 ENT Crosstrainer er en fuldstændig vanvittig maskine. Deraf også prisen.

Maskinen er mest egnet til kommercielt brug, men kan selvfølgelig også stå i din liebhaverkælder.

ENT er en forkortelse af Entertainment, som modellen i særdeleshed lever op til. Med 10,1 touchskærmen, får du alle muligheder til at underholde dig selv mens du træner.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Med mulighed for opkobling til TV, internet, streaming og mange andre muligheder, kan den det samme som maskinerne nede i dit lokale center, måske endda mere til.

Der er ikke behov for at forklare noget om selve maskinen, da den er i top ved samtlige parametre.

Konklusion:

Et sandt monster af en maskine. Klart den bedste i artiklen. Men prisen er selvfølgelig også i en klasse for sig selv.

Købsguide til Crosstrainer

Det skal du vide før du køber

En crosstrainer er stykke avanceret mekanik og elektronik. Derfor er de også ret dyre og de billige modeller skal man tjekke godt efter for at se om de lever op til dine krav. Neden under får du en guide til hvad de forskellige ting betyder når du læser om en crosstrainer.

Fordrevet eller bagdrevet

En crosstrainer bruger et stort svinghjul, ligesom på en spinningcykel, til at skabe modstand og den klassiske løbe/skøjte bevægelse. Dette hjul kan være placeret foran eller bag på maskinen. De fleste maskiner til privatbrug er bagdrevne mens de dyrere modeller er fordrevne. En fordreven crosstrainer har en mere flad løbeform, mens en bagdreven model har en mere stejl. Det er lidt en smagssag hvad man foretrækker, men fakta er at fordrevne maskiner er væsentlig dyrere, de fås ikke til under 9-10 tusind kroner.

Håndtag

Håndtagene på crosstraineren kan bruges til at træne din overkrop også. Du behøver ikke bruge dem og hvis du gerne vil fokusere på dine ben, så slipper du dem bare. Men det fleste kan godt lide at bruge håndtagene fordi det giver en hvis full body træning og minder om langrend skiløb – som jo også er fantastisk træning. På en god crosstrainer føles det som om du bevæger dig i et og du skal ikke tænke over at du også bruger håndtagene.

Skridtlængde

Skridtlængden betyder hvor langt frem skinnerne kører inden de kører tilbage igen. Dette betyder mest noget for høje brugere der på maskiner med kort skridtlængde kan føle at de ikke kan strække benene ordentlig ud. En skridtlængde på 40cm eller derover er bedst for høje mænd og kvinder (over 180cm), mens kortere kvinder sagtens kan klare sig med skridtlængder helt ned til 30cm.

Svinghjul og svingmasse

Svinghjulet er det hjul du driver frem og også det der giver modstanden. Svingmassen dækker over den samlede vægt af svinghjul og skinner. Tungere svingmasse kan givere højere modstand.

Modstand

Modstandstyperne for langt de fleste crosstrainere er enten elektromagnetisk (bedst) eller magnetisk (næstbedst). Elektromagnetisk modstand kan indstilles på knapper mens magnetisk indstilles ved at skrue på et hjul, fuldstændig som på en almindelig motionscykel.

Læs også: Recovery boots | 4 bedste recovery boots til hurtig restituering | Tjek dem ud!

Se også artiklerne: Bodypump – alt, du behøver at vide

Se vores artikel om: Test af vægtveste – find den bedste vægtvest til løb og crossfit

Se vores artikel om: FitBit Charge – Anmeldelse og prisoverblik med tilbud

Se også Crosstrainer Test 2020 – Find den bedste crosstrainer skrevet af forbrugsguiden.dk.

Denne side er anmeldt af: Mille M. Berg 10/10

Dette indlæg har fået 4.67 stjerner baseret på 36 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Redaktionen i Obsidian Media har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Alle vores artikler er udarbejdet af vores skribenter i samarbejde med vores research-team, som der har indsamlet data og udvalgt produkter. Artiklerne er derved baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis.

3 kommentarer

 1. Kære Netfysioterapi.dk

  Jeg skriver på vegne af Europa’s største forhandler af fitness og sportsudstyr til træning. Jeg gerne snakke med jer om et samarbejde og test af vores maskiner;
  – Romaskiner
  – Crosstrainers
  – Løbebånd
  – Motionscykler
  – samt andet fitness udstyr.

  Vi har 43 butikker fordelt og hele Europa og leverer selvfølgelig også til de Danske og svensk forbrugere. Mange af vores maskiner har allerede vundet flere priser.

  Her et par få eksempler fra vores crosstrainers;
  – Testmagazin: http://www.t-fitness.dk/cardiostrong-crosstrainer-ex40-cst-ex40-bg
  – Fit for Fun 1. plads; http://www.t-fitness.dk/life-fitness-crosstrainer-x1-go-tysk-konsol-lct-x1-go
  – ISPO Award Gold Winner 2016/17: http://www.t-fitness.dk/cardiostrong-crosstrainer-ex90-plus-cst-ex90-plus

  I må meget gerne ringe til mig på 0045 24464731

  Rigtig god weekend


  Rune Sørensen
  Country Manager
  T-Fitness Danmark ApS
  Frederikssundsvej 316
  2700 Brønshøj

 2. Hej, PEAK FITNESS IE500 er det forkerte billede. Prøv at klikke på de to links som udbyder disse maskiner, begge kommer op med helt andre modeller.

  • Hej Hasse

   Tak for at gøre opmærksom på det.

   Det er hermed rettet.

   Rigtig god dag,

   Mvh
   Emil

Skriv en kommentar