Massage Stol Test 2019 – Sammenlign priser og læs anmeldelser

Har du ømme muskler og led, måske som følge af en sygdom og har massage før hjulpet dig? Så er en massagestol måske løsningen. Eller har du en salon hvor du vil tilbyde dine kunder eller ansatte ekstra velvære og nydelse? Så er en massagestol også løsningen.

Massage på standby er en drøm for mange af os der lider af øm nakke, ondt i ryggen eller dårlig cirkulation i benene. Det kan en massagestol være med til at afhjælpe. Massage lindrer smerter og muskel-myoser, er afslappende og udstrækkende og nedsætter stressniveauet samtidig med det øger cirkulationen. Men er massagestole pengene værd eller er det lige smart at bruge dem på en rigtig massør? Det ser vi på i denne artikel.

Anmeldelser

Tokuyo massagestol TC-368

tokuyo1En lækker massagestol i topkvalitet, fra Taiwanesiske Tokuyo, der er en af verdens førende producent af massageapparater. Med en pris på omkring 10.000kr er vi her på et niveau hvor også private kan være med.

For pengene får du så også en avanceret massagestol der kan tilbyde massage og afslapning til hele kroppen.

TC-368 har 4 automatiske massageprogrammer:

 • Refresh: æltemassage, air bag massage og tapping massage
 • Relief: rygmassage og lægmassage
 • Rocking: Langsom massage og lufttrykmassage
 • Strech: Ryg- og ben stræk massage

Dertil 7 programmer til enkelte kropsdele:

 • Kneading – æltemassage på ryggen
 • Tapping – tappemassage på ryg
 • Press: Trykmassage på ryg
 • Kneading/tapping: Ælte- og tappemassage
 • Shiatsu: Shiatsu massage til ryggen
 • Kneading/Scratch: Ælte og klø massage

Stolen kan justeres efter kropsform og højde, samt lægges ned i en liggende position, så du rigtig kan slappe af. TC-368 er blød og komfortabel og udført i kraftigt vaskbart materiale. En massagestol der varmt kan anbefales til både private og erhvervskunder.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 11.900,00 11.900,00 Læs mere

Tokuyo Massagestol TC-531 MIT

tokuyo2Topmodellen fra Tokuyo er en massagestol i topkvalitet, der er oplagt for virksomheder og erhvervsdrivende, hvor stolen vil blive brugt ofte. Med en pris på over 20.000 kr. er det da også en massagestol der er beregnet til at blive brugt ofte.

TC-531 giver en fremragende massage og tilbyder dertil Zero Gravity funktionen, hvor du ligger tilbagelænet med benene hævet over hjertet i en ergonomisk position. En fantastisk afslappende oplevelse for hele kroppen, hvor det er svært ikke at døse hen!

Stolen foretager automatisk en kropsscanning før massage, for så at indstille massagens styrke, men hvis man ønsker hårdere eller blødere massage kan det selvfølgelig ændres manuelt.

TC-531 tilbyder 4 automatiske programmer:

 • Nakke/skulder – ælte og tappingmassage
 • SPA – Tapping teknik med fokus på talje og hofte
 • Overkrop – æltning og tapping på hele ryggen
 • Hele kroppen – komplekse teknikker, længere tid med afslapning

Dertil kommer en lang række manuelle muligheder for massage:

 • Fodmassage – pressepunkter under foden + rulle
 • Æltning – ælte teknik
 • Shiatsu – Shiatsu teknik
 • Vibration
 • Tapping

20.000kr er mange penge og TC-531 er da nok også mest beregnet til virksomheder, både større der vil bruge den som tilbud til medarbejderne, og til erhvervsdrivende der vil tilbyde massage enten som betalt service eller som gratis forkælelse.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Abilica Online 23.900,00 23.900,00 Læs mere

Sådan virker massagestolen

En massør kan tilbyde mange typer massage, du kender sikkert allerede nogen af: Den klassiske Sportsmassage der bruger lange dybe bevægelser for at få gang i cirkulationen, du kender måske den hårde Thaimassage eller den japanske Shiatsu massage der især fokuserer på tender- og triggerpoints i din ryg og lemmer. Hver især er de gavnlige og en massage stol kan om ikke tilbyde det samme, så i hvert fald tilbyde teknikker der minder om det:

Tapping

Tappingmassage er den klassiske ”karatehug” teknik, hvor massøren bruger håndryggen til at lave små hurtige tap på musklerne og huden, så blodcirkulationen øges. Massagestolen tilnærmer det med hurtige og hårde tryk.

Tryk

Trykmassage er længevarende tryk på dine muskler i statiske positioner, det vil sige tryk på den samme muskel af og på. Det svarer omtrent til når massøren rigtig lægger kræfterne i og nogle gange læner sig ind over og masserer i dybden.

Ælte

Æltende cirkulære bevægelser omkring samme område. Den helt klassiske massageteknik som du kender det og som både hjælper mod smerter og øger blodcirkulationen. I stolen foregår det ved at massagehjulene roterer og glider frem og tilbage – dejligt!

Gribe

Massagestolen kan gribe dine arme, ben og lægge fast og så slippe igen. Det er især godt for ømme tunge lægge der rigtig bliver masseret igennem. Metoden kaldes også lufttrykmassage og når den udføres på din nakke (skånsomt), kaldes det airbag massage.

Købsguide

Komfort – Du skal sidde mange timer i din massagestol så komforten er selvfølgelig vigtigt. Hvilket materiale er den lavet i? Kan den tilpasses forskellig kropsform, højde og vægt? De massagestole vi anbefaler har glimrende komfort

Styrke af Massage – er det muligt at indstille styrken og intensiteten af massagestolen? Det er meget individuelt hvor hård en massage vi hver især kan lide. Hvis du kan lide en stærkere massage, så kig efter en massagestol der har kraftige motorer.

Programmer – moderne massagestole af en hvis kvalitet har selvfølgelig en række programmer du kan vælge imellem, alt fra nakkemassage, til dyb muskelmassage i din ryg. Hvis du køber en massagestol til din klinik eller salon, er det en ekstra overvejelse at have med, så du kan tilbyde dine kunder lige hvad de har lyst til.

Pris – en massagestol er dyr, de fås ikke i ordentlig kvalitet til under 10000kr, men derfor er det også vigtigt at forstå prisen. Du køber et produkt som erstatning for et andet. Nemlig en massagestol i forhold til at betale for at få massage. En times massage koster mindst 500kr, ofte mere, og hvis vi bruger den timepris, så er en massagestol til 10000kr betalt hjem på kun 20 timers massage. Det er jo lige pludseligt et helt andet regnestykke. Man kan selvfølgelig ikke fuldt ud sammenligne en massagestol med massage fra en massør, men hvis du har behov for en massagestol, så har du givetvis også behov for jævnlig massage. På samme måde kan du som klinikejer udregne hvor meget ekstra værdi det giver dine kunder at give en massage.

Virker massagestole egentlig?

Videnskabeligt bevis for massagestoles effekt

Massagens gavnlige effekter har længe været alment kendt og også videnskaben har selvfølgelig undersøgt og bekræftet at massage er gavnligt på alt fra smerter og stive led til stress og depression, men gælder det samme for massagestole? Det er svært at få klare svar fra sælgere med interesse i produkterne, men vi har undersøgt hvad der egentlig findes af forskning på området.

I en undersøgelse fra 2005 i det amerikanske tidsskrift ”Journal of alternative and complementary medicine” offentliggjort på PubMed.gov påvises gavnlig effekt:

Back massage applied by an automated massage chair may be an efficient and inexpensive general relaxation approach, and is especially interesting for patients who dislike to be touched.

En række andre undersøgelser er under udførelse, men indtil videre må vi nok sige at det er sparsomt med det videnskabelige bevis for massagestole, hvad der nok mest af alt skyldes at det har været begrænset hvor mange massagestole der overhovedet har været i brug.

Eric er ivrig roer på vandet om sommeren og til vinter i træningslokalet. Han skriver om romaskiner og rotræning.
Ingen Kommentarer

  Skriv en kommentar