Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Har du ømme muskler og led, måske som følge af en sygdom og har massage før hjulpet dig? Så er en massagestol måske løsningen. Eller har du en salon hvor du vil tilbyde dine kunder eller ansatte ekstra velvære og nydelse? Så er en massagestol også løsningen.

Massage på standby er en drøm for mange af os der lider af øm nakke, ondt i ryggen eller dårlig cirkulation i benene. Det kan en massagestol være med til at afhjælpe. Massage lindrer smerter og muskel-myoser, er afslappende og udstrækkende og nedsætter stressniveauet samtidig med det øger cirkulationen. Men er massagestole pengene værd eller er det lige smart at bruge dem på en rigtig massør? Det ser vi på i denne artikel.

Anmeldelser

Finnspa Premion – Massagestol med zoneterapi

Finnspa PremionFinnspa Premion Black Massagestol er det mest populære produkt hos apuls.dk, og det forstår vi godt. Den har mange forskellige programmer og endda en kropsscanner for skræddersyet behandling.

6 forskellige typer af massage

Der er hele 5 automatiske programmer for hele kroppen. Og lænestolen har altså også et udvalg af forskellige typer af massage, så du kan afprøve lidt forskelligt. Der er æltning, som kan være godt til dybdebehandling af seje nakkemuskler. Æltning og bank for en lidt anden bearbejdning, samt rap, shiatsu, knock og roller. Roller er en god måde at massere bindevævet på.

Derudover kan den indstilles til forskellige fokusområder, såsom nakke, lænd eller sæde. Der er desuden mulighed for at tilvælge zoneterapi, hvis du ønsker at restituere din krop endnu mere. 

Stolen er i sort læderlook, hvilket giver et eksklusivt udtryk, og det er dejligt at læne sig tilbage i. Det er muligt at indstille på den, så du kan få 3 forskellige intensiteter og også 3 forskellige bredder. Stolen vejer 77 kg., og dimensionerne er 135 x 78 x 112 cm. i siddende stilling og i liggende 185 x 78 x 92 cm.

Derfor skal du vælge Finnspa Premion Black Massagestol

 • 6 forskellige typer af massage
 • Populært produkt
 • Zoneterapi
 • Kropsscanner

Finnspa Premion Black Massagestol vs. markedet

Dette er en luksuriøs massagestol, der kan give mange forskellige typer af massage. Prisen ligger midt imellem de billige og de rigtig dyre, og den er et godt køb til prisen.

Gyngende massagestol fra vidaXL – budgetvenlig

Gyngende massagestol fra vidaXLDenne stol er en bestseller hos cdon.dk, og den er er budgetvenligt valg med mulighed for helkropsmassage og opvarmning af sædet.

Tyktpolstret kunstlæder

Denne massagestol har otte punkter, som den bygger din massageoplevelse ud fra. Det er et rigtig godt udgangspunkt for en helkropsmassage. Den er yderst komfortabel at sidde i, og det høje ryglæn giver en god støtte. Både ryglæn og fodstøtte kan indstilles til dit individuelle behov. Den kommer som et samlesæt, hvor du skal samle stålskelet med puder selv.

En ekstra egenskab ved denne stol er, at den udsender varme. Anspændte muskler har godt af at få gang i blodgennemstrømningen, og det hjælper varmen med. Det er et ekstra plus, og det gør oplevelsen langt mere behagelig.

Lænestolen kan drejes 360 grader, og derfor kan du helt selv vælge, om du eksempelvis vil snakke med gæster eller kigge ud gennem et vindue. Den medfølgende fjernbetjening er nem at nå, da der er syet en lomme til den på siden af lænestolen.

Derfor skal du vælge vidaXL gyngende massagestol

 • Kan drejes 360 grader 
 • Budgetvenlig
 • Varme i sædet

vidaXL gyngende massagestol vs. markedet.

Dette er en massagestol til dem, der gerne vil have en billig stol, og som ikke har brug for mange ekstra funktioner. Den her stol yder en form for massagetype, hvilket kan være meget mere overskueligt. Varmen gør det ekstra behageligt. At den skal samles selv afspejler sig i prisen, men den er til gengæld nem at sætte sammen.

Tokuyo massagestol TC-368

tokuyo1En lækker massagestol i topkvalitet, fra Taiwanesiske Tokuyo, der er en af verdens førende producent af massageapparater. Med en pris på omkring 10.000kr er vi her på et niveau hvor også private kan være med.

For pengene får du så også en avanceret massagestol der kan tilbyde massage og afslapning til hele kroppen.

TC-368 har 4 automatiske massageprogrammer:

 • Refresh: æltemassage, air bag massage og tapping massage
 • Relief: rygmassage og lægmassage
 • Rocking: Langsom massage og lufttrykmassage
 • Strech: Ryg- og ben stræk massage

Dertil 7 programmer til enkelte kropsdele:

 • Kneading – æltemassage på ryggen
 • Tapping – tappemassage på ryg
 • Press: Trykmassage på ryg
 • Kneading/tapping: Ælte- og tappemassage
 • Shiatsu: Shiatsu massage til ryggen
 • Kneading/Scratch: Ælte og klø massage

Stolen kan justeres efter kropsform og højde, samt lægges ned i en liggende position, så du rigtig kan slappe af. TC-368 er blød og komfortabel og udført i kraftigt vaskbart materiale. En massagestol der varmt kan anbefales til både private og erhvervskunder.

Bodyfriend Pharaoh Gold – Eksklusive massagestol i spektakulær guldfarve

massage-stol-test

Her er der tale om en eksklusiv, luksuriøs og spektakulær massagestol til dig, der ønsker et ekstravagant og særpræget design, der emmer af kvalitet og komfort. Her er der tale om en massagestol med et håndværk og dermed kvalitet i absolut særklasse. Denne stol henvender sig til dig, der ikke vil gå på kompromis med hverken komfort, kvalitet eller design. 

Modellens mange egenskaber

Denne model har et hav af egenskaber, der har til formål at tilfredsstille dig og dine behov for en afslappende massage, der har til formål at løsne op for spændte muskulaturer som resultatet af en lang og stressende dag med pligter og gøremål. Modellen kommer blandt andet med 9 forskellige automatiske programmer, der blandt andet dækker over en massage af talje og ryg. Endvidere har denne model en timerfunktion, der kan sættes til 10, 20 eller 30 minutter, alt efter, hvilken massagelængde, der ønskes. 

Massagestolens specifikationer

Denne Massagestol måler i stående stand 155 cm i længden, 85 cm i bredden og 120 cm i højden. Når stolen er lagt ned måler den 200 cm i længden, 85 cm i bredden og 99 cm i højden. Stolen er fremstillet i syntetisk læder og har derfor en overflade, der er nem at tørre af og vedligeholde, hvilket biddrager til en længere levetid. Stolen har en samlet vægt på 142 kg og er herved en yderst robust massagestol. Denne stol henvender sig til dig, der ikke ønsker at nøjes eller gå på kompromis. 

Rex-L Plus – Eksklusive massagestol i sort med detaljer i guld

massage-stol-test

Leder du efter en ekstraordinær og særpræget massagestol, der skiller sig ud fra mængden? Så kan det være, at denne Rex-L Plus massagestol med et eksklusivt udseende, blandt andet grundet modellens detaljer i guld, er lige det, du leder efter. Udover at være en massagestol med et detaljerigt og luksuriøst udseende kan denne model også bryste sig af et hav af andre egenskaber. Med andre ord er dette massagestolen, der opfylder alle dine behov. 

Ergonomisk design for en høj brugervenlighed

Et af stolens absolutte vigtigste elementer er dens ergonomiske design og funktioner. Herved er du sikret, ved køb af denne massagestol, at du får et produkt, hvor brugervenlighed og brugeroplevelsen altid er i absolut top. Endvidere kommer modellen med en varmefunktion, der udover massagen kan være med til at løsne op i spændte muskler. 

Hjernemassage og andre egenskaber

Det helt særlige ved denne massagestol er dens synkronisering med dine hjernebølger, når du sidder i stolen. Dette kan beskrives som hjernemassage og der gøres brug af binurale toner, som er undersøgt at have en beviseligindvirkning på brugerens psyke og humør. Altså er dette en massagestol, hvor både indre og ydre velvære er prioriteret. Udover den moderne hjernemassagefunktion kommer stolen blandt andet med fodmassage, arm- og håndmassage samt skuldermassage. 

Et professionelt touch

Ved køb af netop denne massagestol er du sikret en model med et professionelt touch, der har til formål at give dig den ultimative oplevelse, hver gang, stolen er i brug. 

Master – Elektrisk massagestol med timerfunktion

massage-stol-test

Ønsker du en massagestol med mage forskellige muligheder til en overkommelig pris? Så kan det være, at denne Master massagestol er lige det, du leder efter. Her får du en robust og kvalitetsbevidst massagestol med mange brugbare funktioner til en god pris, set i forhold til kvalitet, komfort, brugervenlighed og udvalg af egenskaber og muligheder. 

Master Elektrisk massagestol – Specifikationer

Ved køb af denne massagestol får du først og fremmest en stol med timerfunktion, der kan sættes til 10, 20 eller 30 minutter. Herudover får du her en massagestol med 12 luftposer samt justerbar fod- og rygstøtte. Massagestolen indeholder flere forskellige massageteknologier. Disse dækker over skulder og nakkemassage samt æltemassage for talje og ryg, hvilket også kaldes shiatsu.

Andre specifikationer

Udover ovenstående egenskaber kan denne model blandt andet bryste sig af en brugervenlighed i top, grundet en medfølgende fjernbetjening, hvorfra du nemt og bekvemt kan navigere mellem de forskellige muligheder. Herudover har stolen en sæde- og benstøtte med pneumatiske ruller, der fungerer til massage af ben, fødder og hofter. Herudover har stolen en hæve- og tilbagelægningsfunktion, der har til formål at give dig en behagelig oplevelse, hver gang, stolen er i brug. 

Materiale og mål

Denne Master massagestol er fremstillet i 10 % bomuld, 30 % polyester og 60 % polyurethan. Stolen har, når den er sammenklappet, en bredde på 75 cm, en dybde på 140 cm og en højde på 105 cm. Denne massagestol er til dig, der ønsker en brugbar stol til små penge. 

Puls Recliner – Massagestol med varmefunktion

massage-stol-test

Hvis du leder efter en forholdsvis simpel massagestol, der dog bærer præg af mange gode egenskaber, og som ikke mindst er til en skarp og fordelagtig pris. Så kan det være, at denne fine model fra Plus er lige det, du leder efter. Her får du en brugbar og effektiv massagestol med et brugervenligt design og gode funktioner.

Massagestol med varmefunktion

Ved køb af denne massagestol får du ikke blot de behagelige massagefunktioner, men derimod også en indbygget varmefunktion, der har til formål at afhjælpe spændte og ømme muskler, der tit er resultatet af lange og stressende arbejdsdage med mange pligter. Stolen her skal derfor ses som en mulighed for en hvileplads, og et afbræk fra en ellers hektisk hverdag. Derfor henvender denne model sig i høj grad til dig, der ønsker en afslapningsplads derhjemme, med mere luksus end en regulær lænestol eller lignende.

Når komfort og god kvalitet går hånd i hånd

Vælger du at investere i netop denne massagestol, kan du være sikker på at få en model, der holder i mange år. Denne stol er fremstillet i PU-læder, og er derfor i god kvalitet, der har til formål at forlænge møblets levetid. Endvidere er der med denne stol tænkt over komforten, da denne er i absolut højsædet. Kort sagt, er dette stolen til dig, der ønsker at forkæle dig selv og ikke mindst investere i dig selv og en velafbalanceret krop, så du kan få en hverdag til at løbe rundt. 

Beurer MC 5000 Deluxe – Eksklusive massagestol med tilhørende fodmassage 

massage-stol-test

Er du på udkig efter toppen af poppen indenfor massagestole? Og søger du en stol, der kan lidt af det hele? Så kan det være, at denne MC 5000 Deluxe fra Beurer er lige det, du søger. Her er der nemlig tale om en af de klare topmodeller indenfor massagestole. Stolen her kommer med et utal af muligheder, der alle har til formål at behage dig, og løsne op og få dig til at slappe af, når du er anspændt efter en lang dag. 

Et væld af massagemuligheder

Ved køb af denne massagestol får du ikke kun én massagemulighed, men derimod en masse. Her har du både mulighed for massageteknikker og funktioner så som fodmassage. Modellen kommer med en avanceret massageteknik til kroppen, der bygger på et 4 hoveds-massagesystem. Herved får du muligheden for at vælge og navigere mellem forskellige programmer, alt efter, hvad du ønsker. Stolen indeholder nemlig hele 3 massageprogrammer, der kan tilegnes netop dig og dine ønsker. 

Shiatsu

Med denne massagestol har du endvidere mulighed for at nyde godt af den populære massageform shiatsu, der benytter en trykkende, æltende og rullende teknik, der har været anvendt i mange år. 

Specifikationer

Modellen har en størrelse på 130 x 73 x 117 cm, en automatisk kropsscanningsfunktion samt justerbare breddeindstillinger af massagehovederne. Endvidere får du med denne stol en manuel indstilling af massageintensiteten samt en justerbar ryg- og fodstøtte. Denne massagestol er ideel for dig, der ikke vil nøjes. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Care Relax CR3550 – Luksus massagestol i topkvalitet 

massage-stol-test

Ønsker du en massagestol, hvor der ikke er sparet på noget som helst? Så kan det være, at denne yderst luksuriøse og eksklusive model er lige det, du søger. Her er der nemlig tale om en stol der kan alt det, du drømmer om og mere til. Care Relax CR3550 er fremstillet og designet med det formål at give dig den ultimative massageoplevelse, hver gang, stolen er i brug. Hvad end du ønsker armmassage, skuldermassage, eller noget helt tredje, så er dette stolen, der kan opfylde dine ønsker og behov.

En model med et hav af brugbare egenskaber

Listen over denne models egenskaber og specifikationer er lang. Dette er simpelthen en stol, der kan det hele. Med denne model får du en 3-dimensionel scanning af kroppen med aku-punkt-navigation, så massagen altid er tilpasset netop dig. Endvidere kommer stolen med et 2-fingersystem med 2 massageruller, hvilket giver en autentisk og virkelighedstro massage. Herudover kan denne model bryste sig af en 4-dimensionel massagerobot med 7 forskellige styrkereguleringer. 

Andre specifikationer

Udover ovenstående muligheder har denne massagestol hele 11 forskellige programmer samt 22 manuelle massagefunktioner. Med andre ord er der noget for en hver smag ved køb af netop denne massagestol. Endvidere kommer modellen med luftmassageprogrammer, armmassage, skuldermassage og forlængelsesfunktion til benene. 

En brugervenlig oplevelse

Denne luksuriøse massagestol sørger for en oplevelse med brugervenligheden i top. Betjeningen er nem og medfølgende er en fjernbetjening, hvorfra du nemt og bekvemt kan navigere mellem de forskellige programmer og muligheder. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Beurer MC3800 – Shiatsu massagestol

massage-stol-test

Ønsker du at forsøde tilværelsen med lidt selvforkælelse? Så kan det være, at denne shiatsu massagestol fra Beurer er lige det, du søger. Her får du mulighed for at vælge mellem tre forskellige programmer og tre dertilhørende hastigheder, så du får lige nøjagtigt den massageoplevelse, som du ønsker. Modellen vejer 50,5 kg, og der er derfor tale om en robust model, der bliver stående, hvor den skal.

Massagestolens egenskaber

Med denne massagestol fra det populære og kvalitetsbevidste Beurer er du sikret en massageoplevelse i top. Modellen kommer med en automatisk kropsscanningsfunktion, så du altid får den mest optimale oplevelse, når massagestolen er i brug. Endvidere kommer modellen med en trådløs fjernbetjening, der har til formål at sikre en brugervenlighed i absolut topklasse. 

Forskellige massagetyper

Ved køb af denne Beurer MC3800 shiatsu massagestol får du mulighed for flere forskellige massagesystemer og teknikker. Først og fremmest har du mulighed for at vælge mellem en krops- eller rygmassage alt efter, hvad du har brug for den pågældende dag. Vælg herudover mellem programmerne: relax, health eller therapy. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at bemærke, at massagestolen kommer med hele fire forskellige massageformer: shiatsu, trykke, ælte eller rullemassage, alt efter, hvad du ønsker.

Kvalitet for pengene

Udover at der her er tale om en massagestol med et væld af muligheder og forskellige indstillinger og massageteknikker samt en brugervenlighed i top, er dette endvidere en stol, der er baseret på kvalitet i topklasse. Denne stol er til dig, der ikke vil nøjes. 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tokuyo Massagestol TC-531 MIT

tokuyo2Topmodellen fra Tokuyo er en massagestol i topkvalitet, der er oplagt for virksomheder og erhvervsdrivende, hvor stolen vil blive brugt ofte. Med en pris på over 20.000 kr. er det da også en massagestol der er beregnet til at blive brugt ofte.

TC-531 giver en fremragende massage og tilbyder dertil Zero Gravity funktionen, hvor du ligger tilbagelænet med benene hævet over hjertet i en ergonomisk position. En fantastisk afslappende oplevelse for hele kroppen, hvor det er svært ikke at døse hen!

Stolen foretager automatisk en kropsscanning før massage, for så at indstille massagens styrke, men hvis man ønsker hårdere eller blødere massage kan det selvfølgelig ændres manuelt.

TC-531 tilbyder 4 automatiske programmer:

 • Nakke/skulder – ælte og tappingmassage
 • SPA – Tapping teknik med fokus på talje og hofte
 • Overkrop – æltning og tapping på hele ryggen
 • Hele kroppen – komplekse teknikker, længere tid med afslapning

Dertil kommer en lang række manuelle muligheder for massage:

 • Fodmassage – pressepunkter under foden + rulle
 • Æltning – ælte teknik
 • Shiatsu – Shiatsu teknik
 • Vibration
 • Tapping

20.000kr er mange penge og TC-531 er da nok også mest beregnet til virksomheder, både større der vil bruge den som tilbud til medarbejderne, og til erhvervsdrivende der vil tilbyde massage enten som betalt service eller som gratis forkælelse.

Sådan virker massagestolen

En massør kan tilbyde mange typer massage, du kender sikkert allerede nogen af: Den klassiske Sportsmassage der bruger lange dybe bevægelser for at få gang i cirkulationen, du kender måske den hårde Thaimassage eller den japanske Shiatsu massage der især fokuserer på tender- og triggerpoints i din ryg og lemmer. Hver især er de gavnlige og en massage stol kan om ikke tilbyde det samme, så i hvert fald tilbyde teknikker der minder om det:

Tapping

Tappingmassage er den klassiske ”karatehug” teknik, hvor massøren bruger håndryggen til at lave små hurtige tap på musklerne og huden, så blodcirkulationen øges. Massagestolen tilnærmer det med hurtige og hårde tryk.

Tryk

Trykmassage er længevarende tryk på dine muskler i statiske positioner, det vil sige tryk på den samme muskel af og på. Det svarer omtrent til når massøren rigtig lægger kræfterne i og nogle gange læner sig ind over og masserer i dybden.

Ælte

Æltende cirkulære bevægelser omkring samme område. Den helt klassiske massageteknik som du kender det og som både hjælper mod smerter og øger blodcirkulationen. I stolen foregår det ved at massagehjulene roterer og glider frem og tilbage – dejligt!

Gribe

Massagestolen kan gribe dine arme, ben og lægge fast og så slippe igen. Det er især godt for ømme tunge lægge der rigtig bliver masseret igennem. Metoden kaldes også lufttrykmassage og når den udføres på din nakke (skånsomt), kaldes det airbag massage.

Købsguide

Komfort – Du skal sidde mange timer i din massagestol så komforten er selvfølgelig vigtigt. Hvilket materiale er den lavet i? Kan den tilpasses forskellig kropsform, højde og vægt? De massagestole vi anbefaler har glimrende komfort

Styrke af Massage – er det muligt at indstille styrken og intensiteten af massagestolen? Det er meget individuelt hvor hård en massage vi hver især kan lide. Hvis du kan lide en stærkere massage, så kig efter en massagestol der har kraftige motorer.

Programmer – moderne massagestole af en hvis kvalitet har selvfølgelig en række programmer du kan vælge imellem, alt fra nakkemassage, til dyb muskelmassage i din ryg. Hvis du køber en massagestol til din klinik eller salon, er det en ekstra overvejelse at have med, så du kan tilbyde dine kunder lige hvad de har lyst til.

Pris – en massagestol er dyr, de fås ikke i ordentlig kvalitet til under 10000kr, men derfor er det også vigtigt at forstå prisen. Du køber et produkt som erstatning for et andet. Nemlig en massagestol i forhold til at betale for at få massage. En times massage koster mindst 500kr, ofte mere, og hvis vi bruger den timepris, så er en massagestol til 10000kr betalt hjem på kun 20 timers massage. Det er jo lige pludseligt et helt andet regnestykke. Man kan selvfølgelig ikke fuldt ud sammenligne en massagestol med massage fra en massør, men hvis du har behov for en massagestol, så har du givetvis også behov for jævnlig massage. På samme måde kan du som klinikejer udregne hvor meget ekstra værdi det giver dine kunder at give en massage.

Virker massagestole egentlig?

Videnskabeligt bevis for massagestoles effekt

Massagens gavnlige effekter har længe været alment kendt og også videnskaben har selvfølgelig undersøgt og bekræftet at massage er gavnligt på alt fra smerter og stive led til stress og depression, men gælder det samme for massagestole? Det er svært at få klare svar fra sælgere med interesse i produkterne, men vi har undersøgt hvad der egentlig findes af forskning på området.

I en undersøgelse fra 2005 i det amerikanske tidsskrift ”Journal of alternative and complementary medicine” offentliggjort på PubMed.gov påvises gavnlig effekt:

Back massage applied by an automated massage chair may be an efficient and inexpensive general relaxation approach, and is especially interesting for patients who dislike to be touched.

En række andre undersøgelser er under udførelse, men indtil videre må vi nok sige at det er sparsomt med det videnskabelige bevis for massagestole, hvad der nok mest af alt skyldes at det har været begrænset hvor mange massagestole der overhovedet har været i brug.

Denne side er anmeldt af: Amanda S. Schou 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar