Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Hvis du før har dyrket motion på jævnlig basis, er du sikkert bevidst om, hvor vigtigt det er at have komfortable såler i dine sko. Når man dyrker motion, uanset hvilket omfang det foregår i, belaster man sine fødder, og det kan medføre varige skader, hvis man ikke tager det alvorligt. Derfor er det vigtigt, at man har nogle komfortable såler, så man kan dyrke motion uden at få overbelastninger og skader. Optimal fodkomfort er vigtigt for både fødderne og resten af kroppen. 

Det er ligeledes sundt for skoen, hvis du regelmæssigt skifter sålerne. Hvis sålen bliver nedslidt, begynder du bare at belaste selve skoen i stedet for sålerne. Det er også her, at man begynder at overbelaste fødderne, fordi man ikke får den nødvendige affjedring, da sålen ikke længere har den samme funktion, som den havde i starten. 

I de nedenstående afsnit finder du nogle såler, som hver især kan tilbyde noget, og du kan helt sikkert finde nogle såler, der passer til dig og dine behov.

Spenco Medics Diabetic Indlægssåler Str. 46 – 48 – Designet med polysorb skum


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Såler

Disse såler er specielt designet til diabetiske fødder, hvor der hyppigt kan opstå fodsår på grund af nerveskader i forbindelse med forhøjet blodsukker. Først og fremmest er disse såler fremstillet med udgangspunkt i polysorb skum, som er et skum, der kan huske, hvordan dine fødders pasform er. Dette kaldes for hukommelsesstrukturering, og sikrer dig den bedste komfort. Det kan især mærkes efter, at du prøvet sålerne nogle gange. Sålerne bliver således unikke, og er specialdesignet til at passe til lige præcis dine fødder.

Det essentielle ved gode såler er, at de giver dig den bedst mulige støddæmpning. Hvis du ikke har styr på din støddæmpning, kan det i værste fald give dig varige skader, fordi dine fødder bliver overbelastet. Når fødderne bliver overbelastet, så er kroppen nødt til at kompensere for det andre steder, hvilket kan give anledning til smerte andre steder end i fødderne. Dette kan du undgå med de rigtige såler, som skåner alt fra fødderne og op til hofterne.

Disse såler er ligeledes udstyret med Plastazote Skumtop, som er medvirkende til at reducere friktion, hvilket betyder, at chancen for at få vabler minimeres. På samme tid er Plastazote Skumtop støttende til følsomme fødder. En anden funktion, som er medvirkende til at øge komforten, er den ekstra dybe hælskål, som ydermere sikrer højere stabilitet og stødabsorbering. 

Modellens specifikationer: 

 • Designet til diabetiske fødder 
 • Hukommelsesstrukturering 
 • Plastazote Skumtop 
 • Ekstra dyb hælskål

Skoindlæg – Indlægssåler – Behagelig og komfortabel sål


Set til: (Produktet er udgået)

Køb hos (Produktet er udgået)

Såler

Denne sål har potentialet til at blive din nye bedste ven. Hvis du døjer med vedvarende problemer og smerter i forbindelse med motion, kan det være, at du skal prøve et par såler. Hvis man ikke får den nødvendige affjedring i forbindelse med motion, så kan smerterne og ubehagelighederne sprede sig til andre dele af kroppen, fordi der skal kompenseres for den manglende affjedring i fødderne. Denne model er medvirkende til at give den bedste og mest komfortable overflade til dine fødder, så du kan undgå vedvarende skader.

Denne sål er ligeledes ergonomisk, hvilket betyder, at den er medvirkende til at lindre hælen, underfoden og forfoden. Alt i alt er dette en perfekt sål til dig, som let for ømme fødder, hvis de bliver overbelastet. Selve sålen er fremstillet i én størrelse, som betyder, at du selv skal klippe sålen til for at få den rigtige pasform. Test det gerne med et stykke papir inden. 

Modellens specifikationer: 

 • Behagelig og komfortabel sål 
 • Skåner båder fødder og nedre ryg 
 • Optimal for ømme fødder 
 • Blød for hæl, underfod og forfod 
 • Str. 35 – 40 

Sidas Comfort 3D Såler – Optimal komfort til dine fødder


Denne sål fra mærket, Sidas, passer til dig, som ønsker at få det bedste ud af dine sko. Denne model fra Sidas giver dig og dine fødder den støtte, som du har brug for, når du dyrker motion. Sidas 3D Comfort er produceret med en behagelig svangstøtte og skålformet hældesign. Dette betyder, at dine fødder, og især hælene, bliver støttet optimalt i alle situationer. Det skålformede hældesign er medvirkende til at samle dine fedtpuder på hælen, hvor resultatet er er øget og mere effektiv og naturlig støddæmpning.

Denne model er ligeledes udstyret med tilpasningslinjer, som betyder, at du kan nemt og hurtigt kan klippe sålen til i forfoden, så den passer perfekt i skoen. Det bidrager til en optimal komfort, så du kan dyrke motion uden at være bange, for dine fødder bliver overbelastet på grund af dårlige såler. Prøv denne moderne 3D sål i dag, og se hvad den kan udrette for dig og dit motionsliv! 

Modellens specifikationer: 

 • Bambusbelægning, som modvirker bakterier 
 • Behagelig svangstøtte for optimal komfort 
 • EVA materiale, som øger affjedringen 
 • Skålformet hældesign for mere naturlig støddæmpning 
 • Tilpasningslinjer, så du kan tilpasse sålen perfekt til din sko 

Select Sportssåler – En universel sål til alle anledninger


SålerDenne model fra det anerkendte mærke, Select, er en sål, som passer til stort set alle henseender. Sålens anvendelse er brugbar, hvad enten du skal bare skal gå en stille og rolig tur eller spille en fodboldkamp, hvor der er mange højintense løb og belastning på fødderne. Denne models primære funktioner er at øge din støddæmpning og holde din fod tør. Hvis du flere gange har oplevet, at du får smerter i fødderne og de omkringliggende led, kan det være, at du skal prøve en ny sål, så du får en mere markant affjedring, når du bevæger dig.

Denne sål er fremstillet i 100 % polyester, og er beregnet til både mænd og kvinder. Som der også bliver nævnt i det ovenstående afsnit, er denne sål anvendelig i alle anledninger, hvilket ligeledes understreger, at dette er en sål til alle henseender og alle aldre. Bagerst på hælpuden finder du en gel-pude, som er medvirkende til at øge komforten og give den bedste support til hælen.

Modellens specifikationer:

 • Universel sål til alle anledninger 
 • Holder foden tør 
 • Unisex sål 
 • Gel-pude i hælen

Se også SÅLER KAN VÆRE EN RIGTIG GOD LØSNING skrevet af fysiosnedsted.dk.

 

Denne side er anmeldt af: Kristine D. Bang Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar