Sidst opdateret den

Benpres er en simpel øvelse der træner lår og baller. Det er en øvelse som alle kan lave, fra begynder til avanceret, men også en øvelse man kan smide en masse kilo på og derfor få seriøs træning ud af. Mange styrkeløftere sværger til squat over benpres, mens mange bodybuildere synes de får mere ud af benpres maskiner.

En benpres maskine er et must have hvis du driver et træningscenter – uanset om det er i erhvervsbrug eller for ansatte, klubmedlemmer eller andet. Rigtig mange der træner, vil simpelthen ikke bruge squat-rack og foretrækker benpres maskinen. Mange piger og kvinder foretrækker også benpres maskinen, så gør dem glade og anskaf dig en!

Vi anbefaler

Abilica Legpress

abilicabenpresNorske Abilica er en af verdens førende producenter af fitnessudstyr der lever op til kræsne kunder og sikkerhedskrav i Danmark. Abilica leverer glimrende maskiner uanset emnet og deres benpresmaskine – Abilica Legpres – er da også i topklasse. Maskinen er vores testvinder.

Abilica Legpres er særlig udviklet til erhvervsmarkedet, det vil sige, med holdbarhed og alsidighed i sigte. Der er stort fokus på sikkerhed, komfort og design.

Der er mulighed for at træne 4 forskellige øvelser: Benpres, knebøjninger med vægt på skuldrene, knebøjninger med fremoverbøjet ryg og vægt på ryggen samt tåhævninger.

Abilica Legpress har fået rosende ord med fra en række branchemagasiner og websites.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Get Big 2 i 1

GETBIG2I1Hvis du vil have en benpres maskine til din homegym eller dit mindre træningscenter, så kan du komme i gang for omkring 6500kr med denne 2 i 1 maskine fra danske Getbig. Maskinen fungerer som andre benpres maskiner ved løs vægt der hænges på maskinen.

Maskinen har både traditionel benpres men også mulighed for hack squat og lægtræning. Du skifter træningsfokus på kun et par sekunder.

Get Big 2 i 1 er solidt bygget – den vejer hele 129kg – og kan bruges af personer helt op til 350kg om end det nok næppe er så realistisk!

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Get Big 3 i 1

Beinpresse-Hackenschmidt--Neues-Modell-2015_1895_0_LRGGet Big 3 i 1 benpres maskine er topmodellen til professionelt og erhvervsmæssigt brug fra Get Big. Med en pris på over 10.000kr er mere end halvt så billig som Abilicas tilsvarende model, men stadig i glimrende kvalitet.

Her får du 3 maskiner i et produkt: Benpres, Hack Squat og Lægtræning, altså stort set samme funktionalitet som Abilicas model. Denne model er velegnet til mindre træningscentre, klubber osv, der har brug for et solidt træningsredskab til at træne underkroppen.

Maskinen kan indstilles så den passer til alle højder og drøjder. En topprofessionel maskine der dækker alle behov for både atleter og fitnessudøvere.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Købsguide

Før du smider de mange tusind kroner en benpres maskine koster, så er der nogle vigtige ting du skal overveje.

Budget

Det vigtigste punkt af alle er pris. En benpres maskine koster en hel del penge. Den billigste model vi har set på her koster 6500 kr. og for de penge kan man for eksempel få et squat rack hos Abilica i god kvalitet, om end der så kommer ekstra til vægtstang og vægte oveni. Den dyreste model vi har set på her koster næsten 16.000 kr. og der siget det sig selv at kun professionelle kan være med. En benpres maskine kan alligevel være den bedste value for money, da den vil blive brugt langt mere end et squat rack og appellerer til kvinder og mænd, unge som gamle. Et squat rack derimod har det med at være lidt skræmmende overfor samme grupper.

Plads

En benpres maskine fylder en del. Det er ikke en lille maskine, så du skal have pladsen til det. Er pladsen begrænset kan det være bedre med et simpelt squat rack setup, men så er vi igen tilbage til det med den begrænsede appel til den brede befolkning.

Materialer og konstruktion

Sikkerhed og holdbarhed er alt afgørende når du køber en dyr maskine, der samtidig skal være sikker nok til at kunne håndtere de mange kilo dine brugere vil sætte på den. Gå efter en stabil og solid konstruktion i stål og andre holdbare materialer. De 3 maskiner vi anbefaler er i god kvalitet med fokus på sikkerhed der lever op til de strenge danske krav.

Derfor skal du investere i en benpres maskine

benpres

Der er mange myter om benpres. Den skulle være dårlig for knæene, man kan ikke få det samme udbytte som squat og den ansporer til at tage for meget vægt på. Det er kort sagt noget pjat. Jacob Beerman, en af Danmarks fremmeste styrkeløftere og private coaches har udtrykt det ret præcist:

Der findes nogle myter omkring benpres også. For eksempel at det giver for meget stress på dine knæ og din lænd. Det handler i højere grad om at tilpasse belastningen til dit niveau.

Der er altså ingen grund til bekymring, tværtimod er der masser af fordele ved at træne benpres.

  • Det er et simpelt og sikkert løft
  • Du kan træne med mange kilo
  • Du træner effektivt hele underkroppen

Fordi benpres er en simpel bevægelse, hvor du er relativt spændt fast, kan man også smide en masse kilo på. Det er både godt og skidt. Godt fordi tunge løft giver gode resultater, ikke kun for dine ben, men for hele kroppen da der udskilles væksthormon. Skidt fordi mange nybegyndere bare smider en masse kilo på og så laver benpres med kort ROM (range of motion).  Mange bodybuildere sværger til benpres over squat fordi man så nemt kan træne tungt og isolere benene. Det kan man ikke i samme grad i squat hvor kravene til teknik tager mange kilo af vægtstangen. Du kan godt regne med at kunne tage væsentlig mere på benpres end du kan på squat.

Det gælder som så meget andet om at bruge den korrekte teknik. Helt ned i hug, altså omvendt set, eller så langt din smidighed tillader, og så stille og rolig stræk ud. Ikke noget med kun at bevæge en lille smule og så føle dig som en fandens karl! Nej, god teknik og vægt der passer til din styrke.

Benpres maskinen hører altså hjemme i ethvert træningscenter, uanset om I spiller håndbold, er en roklub eller har et fitnesscenter på jeres arbejdsplads. Det er en populær maskine som både mænd og kvinder bruger og alle aldersgrupper. Modsat et squatrack, som meget få vil bruge, så er du garanteret aktivitet her.

Træn hele kroppen ved forskellig fodstilling 

Benpres træner alle underkroppens muskler men især er det de forreste lårmuskler – quadriceps – der får lov til at arbejde. Du kan variere hvilke muskler du vil træne ved at ændre din fodstilling og føddernes position.

  • Har du fødderne højt oppe mod toppen vil du i højere grad ramme baglår og baller.
  • Har du fødderne længere nede mod bunden vil du ramme de forreste lårmuskler.

Det er altså muligt at få en fuld workout af alle muskelgrupper bare ved at flytte føddernes position. Modsat når du squatter får man ikke benpres trænet den assisterende muskulatur i hofter, lænd og mave. Men det gør også at benpres er nemmere at gå til for den gennemsnitlige atlet eller fitnessudøver. Har du mulighed for det, stiller du så et squat rack ved siden af, så dine brugere kan gå over og squatte når de føler de har styrken til det!

Det er også anbefalet at du læser denne artikel om motionscykler.

This post has a rating of stars based on reviews from our users.
Rate this post
Forfatter

Eric er ivrig roer på vandet om sommeren og til vinter i træningslokalet. Han skriver om romaskiner og rotræning.

Skriv en kommentar