Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

BMI Beregner

Beregn dit BMI og Idealvægt og find ud af om du vejer for meget. BMI (Body Mass Index) er en hurtig måde at få en hurtig ide om du vejer for meget eller for lidt, men har nogle svagheder, som den Nye BMI test (New BMI) har forsøgt at løse. Den kan du også udregne nedenunder. I tillæg til BMI er det også spændende at finde ud af hvad din Ideal Vægt skal være, altså den vægt hvor du er sundest og ser bedst ud. Til det kan du bruge People’s Choice Ideal Vægt testen. Sidst kan du med Waist-To-Hip testen finde ud af hvad dit forhold mellem talje og hofte er, for at se hvor tæt på du kommer den optimale forskel.

→ Få dit BMI ned med den rigtige crossmaskine

Standard BMI

BMI, på dansk kaldet Kropsmasseindeks, er en af de ældste beregnere vi har for overvægt og undervægt. Beregninen stammer helt tilbage fra 1800 tallet hvor der ikke var lommeregnere, så lægen skulle have en nem udregning til at vurdere om en patient vejede for meget eller for lidt. Det gør BMI så og formlen er meget simpel: Vægt(kg)/Højde(m)^2. Du kan indtaste din højde og vægt i formen til højre og se hvad din BMI er.

Dit BMI betyder følgende:

< 18.5 – Undervægtig

18.5 – 24.9 – Normal vægt

25 – 29.9 – Overvægtig

> 30 – Svært Overvægtig

Nyt BMI

BMI har nogle indbyggede problemer i den måde den beregnes på. Det kan blive lidt teknisk, men fordi man ganger højden med sig selv, betyder at høje personer dividerer med lavt et tal og kortere personer med for højt et tal. Det betyder at høje personer får et for højt tal og lavere personer får et for lavt tal. Det har så selvfølgelig også især en indflydelse for lavere kvinder, som med den gamle BMI får et lidt for gavmildt resultat. Den nye måde at beregne BMI på er derfor følgende: 1.3 x vægt(kg)/højde(m)^2.5. Prøv selv at sammenligne og se hvad forskellen er. New BMI er et bedre tal for om du vejer for meget eller for lidt i forhold til BMI.

Dit BMI betyder følgende:

< 18.5 – Undervægtig

18.5 – 24.9 – Normal vægt

25 – 29.9 – Overvægtig

> 30 – Svært Overvægtig

BMI for bodybuildere og atleter

BMI er ikke et særlig godt tal at bruge hvis du driver med vægtløftning eller i det hele taget er meget muskuløs eller har ’store knogler’. Hvis det er dig er det meget bedre at bruge fedtprocent som mål for hvor meget du skal veje. Det kan du læse mere om her.

Ideal vægt

Ideal vægt fortæller dig hvor meget du ideelt set skal veje i forhold til dit køn, alder og højde. Men hvordan udregner man lige det og hvem bestemmer hvad der er rigtigt? På mange beregnere på nettet indtaster du bare din højde og så får du et interval der kan være meget stort for eksempel 60-75kg, men det siger jo ikke noget brugbart.

People’s Choice Ideal Vægt

For at løse det problem kan du bruge People’s Choice Ideal Vægt testen. Den er opstået ved at forskere har spurgt en masse kvinder og mænd i alle aldre om hvad de mener de burde veje i forhold til deres højde og alder. Ud fra de svar har man så lavet en formel der er ret præcis, da den bygger på tusindvis af svar fra almindelige mennesker.

Fedtprocent

Fedtprocent, den del af din kropsvægt der er fedt, er den mest præcise måde at finde ud af om du vejer for meget. Fedtprocent er efterhånden ret nemt at finde ud af, enten med en kropsanalyse badevægt eller med ‘fedttang’. Vil du have et hurtig overslag på din fedtprocent kan du også sammenligne med tabellen i denne artikel.

Denne side er anmeldt af: Filippa M. Madsen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar