Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Du kan lide at løbe, du kan lide at gå, og nu er du blevet hooked på ideen om at kunne gøre det derhjemme. Måske er det for at finde tid til løbeture, når der er små børn i huset, måske er det fordi du vil træne til et løb, men simpelthen ikke har tid til at komme i fitnesscenteret.  Måske har I en klub eller arbejdsplads der skal bruge et løbebånd?

Og så er det jo vildt praktisk at have sit eget løbebånd. Men hvor gode er modellerne til hjemmebrug og hvor mange penge skal man af med for at få noget i ordentlig kvalitet? Vi har sat os for at finde ud af det.

Anmeldelser

Sole F85 – Vores anbefaling + Premium valg

lb2Topmodel til hjemmebrug og testvinder, Sole F85 er et stykke imponerende elektronik for den kræsne forbruger og så solid og holdbar at den sagtens kan bruges til deling i et mindre fitnesscenter på jobbet eller i klubben. Sole F85 er blevet kåret til Best in Test hos anerkendte amerikanske Treadmill Doctor.

Med en motor på 4hk og en maks. hastighed på 20km/t, samt maks. hældning 15% er vi på et niveau hvor man normalt skal i fitnesscenteret for at finde noget lignende. Sole F85 kan tåle løbere op til 150kg på en løbeplade der er 152cm x 55cm, også her er der tale om professionelt udstyr.

Sole F85 har blåt LCD display med 10 forud programmerede programmer og der er docking til iPhone. Trådløst pulsmåler bælte med Bluetooth følger med. Det samme gør en drikkedunk og det er jo rart, når man nu har givet over 15.000kr.

Sole F85 er en fremragende maskine der står på hoteller og i mindre fitnessklubber i hele verden. Det er den absolutte topklasse af løbebånd til private der er tale om her.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Titan Life Athlete T73 – Bedst til prisen

Titan Life Athlete T73

Tital Life Athlete løbebånd kan bruges i hjemmet, hvis man ønsker at løbe indenfor, men samtidig ikke ønsker at træne i et fitnesscenter. Det har indbygget radio og mulighed for at tilkoble USB til MP3 afspiller og stik til høretelefoner.

Tital Life Athlete har en kraftig motor, som gør det muligt at løbe intervaltræning og endda også bakketræning. Man skal altså ikke frygte, at motoren ikke kan holde til træningen. Det er bare at stille sig op på båndet og give den gas. Dertil har løbebåndet også en god stødabsorbering, som giver en behagelig og skånsom træning. Dette kan være en klar fordel, hvis man har problemer med led eller knæ, da løbebåndet tilbyder stødabsorbering i modsætning til en almindelig løbetur på vejen eller i det fri.

Det er desuden muligt at folde løbebåndet sammen. Det er særlig praktisk, hvis man ikke har gulvplads til, at det står udfoldet hele tiden. Det gør det også nemmere at opbevare i visse rum, og står ikke i vejen, når man ikke bruger det. Det tager heldigvis ingen tid eller energi at folde det ud, når man skal træne.

Tital Life Athelte er også udstyret med en skærm som kan afspille videoer efter behov. Skærmen er en TFT skærm, som sikrer en høj kvalitet. Den har dertil Bluetooth og app, som gemmer data fra din løbetur. Dette kan også vises på iOS enheder, hvor man også kan følge med i ens træningsdata.

Det er desuden muligt at lave 3 brugere på skærmen, hvor man blandt andet kan lave mål for træningen og andet, som computeren gemmer. Den viser dertil den hastighed, som man skal løbe for at nå det endelig mål. Den kan derfor blive en trofast træningspartner, som støtter dig i dine mål og træning. Løbebåndet har derudover 24 forudindstillede programmer, som man frit kan vælge mellem efter behov.

Derfor bør du købe Tital Life Athelte

 • Kraftig motor
 • Stødabsorberende
 • TFT skærm
 • 24 programmer

Tital Life Athelte vs. markedet

Tital Life Athelte er et godt løbebånd til en fornuftig pris. Den tilbyder en masse gode og praktiske funktioner, som kan gøre hjemmetræningen meget nemmere. Den opfylder den almindelige løbers behov og kan hjælpe med at opnå træningsmål. Den adskiller sig fra andre ved at tilbyde præcis det, som man har brug for uden en masse overflødige funktioner eller andet. Alt dette gør den til en fornuftig pris og giver den en god værdi.

Titan Life Treadmill T55 – Bedste billige løbebånd

 • 20 hældningsintervaller
Titan Life Treadmill T55

Titan Life Treadmill T55 er det perfekte løbebånd til dig, som ønsker at komme i bedre form, vedligeholde formen over vinteren eller tabe dig lidt. Det er det perfekte løbebånd til at opbevare derhjemme, da det ikke fylder meget og kan foldes sammen, når det ikke bruges. Det kan derfor stå opbevaret i hjemmet uden at fylde, hvis man kun bruger det i vinterhalvåret, eller hvis man ikke har gulvpladsen til, at det står udfoldet hele tiden. På trods af størrelsen, så har båndet en løbeoverflade på 46 cm, som er med til at gøre løbeturen sikker og behagelig for alle.

Det har en god og pålidelig motor, som er klar på at udfordre dig til intervaltræning og bakkeløb. Løbebåndet har nemlig 20 hældningsintervaller, så man kan få en god hældning på løbeturen. Den har 40 forskellige programmer, som man frit kan vælge mellem, så man træner efter egne behov og lyst.

Titan Life Treadmill T55 har selvfølelig et LCD-display, hvor man kan følge med i kalorier, puls, hastighed, tid, afstand og hældning. Alt hvad man har brug for at vide under træningen, står lige foran dig. Det er derfor også nemt at sætte sig et mål for træningen om tid, afstand eller andet. Det er også nemt at justere i hastighed og hældning under løbeturen. Håndtagene er udstyret med integrerede hurtigudløserknapper, så man nemt og enkelt kan ændre efter behov.

Det er også muligt at tilkoble en træningsapp via Bluetooth, så man kan opbevare og have overblik over statistikker om træningen. Det kan på den måde også være nemmere at se fremskridt i tid, hastighed eller afstand i ens træning og dermed også blive mere motiverende for at træne noget mere.

Derfor bør du vælge Titan Life Treadmill T55

 • Kan foldes sammen
 • God og sikker løbeoverflade
 • LCD-display med overblik over træningen
 • Mulighed for at tilkoble træningsapp
 • Fornuftig pris

Titan Life Treadmill T55 vs. markedet

Titan Life Treadmill T55 tilbyder et godt og sikkert løbebånd, som giver dig de vigtigste informationer om din træning, og samtidig tilkobler en træningsapp, så du kan følge dine fremskridt. Den tilhører den lavere prisklasse og har derfor heller ikke overflødige funktioner. Den tilbyder gode og solide træningsprogrammer og funktioner som kan støtte dig i din træning. Det er et godt og robust løbebånd, som kan tilpasses efter dit hjem og din træning.

NordicTrack T8.5S – kraftfuld motor med gå-funktion

NordicTrack T8.5SNordicTrack T8.5S har en meget kraftfuld motor med 3,5 hestekræfter, der let slår mange af de andre modeller i vores store oversigt. Det giver en solid og hårdfør model, der nemt kan udfordre dig fysisk med spændende træningsudfordringer.

Du kan komme op på en maksimal hastighed på 20 km/t, og du kan indstille hældningen fra 0% op til 12%. Det er derfor muligt at lave dine egne udfordringer, så de passer til dit niveau om du er nybegynder eller løber fast.

Du kontrollerer let både hastighed, stigning og andre indstillinger med smarte genvejstaster på maskinens display.

Selve løbefladen er 51 x 152 cm, så der er god længde på båndet. Med en maksimal belastning på 135 kg, kan selv tungere personer i husstanden få god motion med NordicTrack T8.5S.

Treadmillreviews.net giver modellen fra NordicTrack 9,1 point ud af 10, og de fremhæver særligt, at modellen kan foldes sammen.

Med smart app og anderledes træningsudfordringer

Hos Fitrated.com scorer løbebåndet 93,8 point ud af 100. De er generelt meget positive over løbebåndet og dets mange funktioner og detaljer, og de kårer den som en af de bedste modeller til den almindelige forbruger.

Vil du kunne følge med i din udvikling, så kan du koble løbebåndets computer sammen med iFit-app’en. Du får et års gratis medlemskab, så du kan afprøve træningsvideoer med personlige trænere.

Videoerne giver et interessant pift til din løbetræning, hvor båndet vil tilpasse hastighed og stigning til det, du ser på skærmen.

Det er også muligt, at du selv sammensætter ruter direkte i Google Maps, hvor løbebåndet stadig kan tilpasse sig terrænet på videoen. Du får derfor en anderledes træningsoplevelse med NordicTrack T8.5S, hvor du tilpasser hver en løbetur til dit humør.

Derfor bør du købe NordicTrack T8.5S

 • Imponerende for en foldbar model
 • Hurtigste hastighed, du kan opnå med et indendørs løbebånd
 • 1 års medlemskab til iFit-app

NordicTrack T8.5S vs. markedet

NordicTrack T8.5S er en af oversigtens lidt billigere modeller, selvom den stadig ligger i nærheden af de andre. Du kan derfor vælge NordicTrack T8.5S, hvis du ikke har råd til de allerdyreste udgaver, men ønsker en model med masser af power og mulighed for fysiske udfordringer.

Det smarte ved NordicTrack T8.5S er, at det kan foldes sammen. De fleste større løbebånd er stationære, men det er muligt let og elegant at folde NordicTrack T8.5S sammen, så den ikke fylder ude i rummet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

DKN RoadRunner I – god overflade på løbebåndet

DKN RoadRunner IDKN RoadRunner I er et stabilt og meget støjsvagt løbebånd, der ifølge redaktionen vil være godt til hverdagens motion derhjemme.

Modellen har en løbeflade på 148×53 cm, hvor der er rigeligt med plads til at komme op i gear. Du har mulighed for at indstille hastigheden til mellem 0,8 og 20 km/t, så du både kan gå og motionere eller løbe intervaltræning på løbebåndet. Det er også muligt at indstille hældningen med op til 18%, hvor der er 18 forskellige niveauer.

Med en god stor løbeflade og en løbemåtte på 3,3 mm, er det komfortabelt og langtidsholdbart at bruge løbebåndet. Et indbygget hydraulisk stødabsorberingssystem minimerer risikoen for overbelastning af led og muskler med 15% sammenlignet med traditionelle løbebånd.

Hvis I er flere i husstanden, vil de fleste kunne bruge løbebåndet, der har en maksimal kapacitet på 130 kg i brugervægt.

DKN RoadRunner I klarer sig godt i tests

Hos Workoutmachines.co.uk har de d. 8. marts 2019 lavet en test af løbebåndet. I testen kommer de frem til, at løbebåndet DKN RoadRunner I er i en høj kvalitet, har masser af kræfter og er komfortabelt og let at bruge. Det giver i alt løbebåndet fra DKN 9,2 point ud af 10, og modellen klarer sig derfor flot i tests.

Treadmill-running-machine-review.co.uk har også anmeldt løbebåndet, hvor det får mange roser med på vejen. I anmeldelsen påpeges det, at denne udgave i den nyeste generation af løbebånd har mange flere nye og smarte funktioner.

Du får derfor et godt og solidt løbebånd, der er behageligt at løbe på, hvis du går med den opgraderede version fra DKN.

Derfor bør du købe DKN RoadRunner I

 • Høj kvalitet
 • Kompatibel med smartphone og tablet
 • Meget støjsvag

DKN RoadRunner I vs. markedet

Skal du bruge et godt løbebånd, så hele familien kan blive motioneret, så kan redaktionen kun anbefale DKN RoadRunner I. Workoutmachines.co.uk anbefaler løbebåndet, hvis du er på jagt efter et motionsapparat i høj kvalitet, og du har midlerne til at købe det. 

Motoren har 2,8 hestekræfter, og moderne teknologi gør, at strømforbruget kun er 40% sammenlignet med andre modeller på markedet. Du kan derfor spare penge på den lange bane, hvis du går med den lidt dyrere model fra DKN. 

De er hos Treadmill-running-machine-review.co.uk overraskede over, at prisen ikke med de ekstra egenskaber og funktioner er højere. Til prisen er det derfor ifølge dem, et rigtig godt valg, hvis du er på jagt efter et løbebånd til hjemmet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Master Fitness T70 – mange forskellige terrænforhold til intervaltræning

Master Fitness T70Master Fitness T70 er et lækkert professionelt løbebånd, du kan bestille hjem til din egen bolig. Du får derfor rig mulighed for at få pulsen op og motionere med et løbebånd i god kvalitet, så du ikke behøver skulle ned i fitness.

Hastigheden kan indstilles til mellem 1, og 20 km/t, så du kan både bruge løbebåndet til let motion med lav hastighed eller høj intensiv intervaltræning.

Med mulighed for at vælge mellem 9 forskellige programmer, kan du sagtens blive overrasket over de fysiske udfordringer, løbebåndet kan give dig. Holder du af ekstra udfordringer med hældning, så kan løbebåndet opnå en hældning på op til 15%.

Master Fitness T70 er udstyret med et smart display, der er oplyst med rødt lys. På displayet kan du følge med i din hastighed, programmer og progression. Med den indbyggede pulsmåler er det nemt at holde styr på dine egne resultater og udvikling, og du kan forbinde dit løbebånd direkte til din smartphone eller tablet, hvis du vælger Master Fitness T70.

Et godt valg med høj kapacitet

Hos Bäst-i-test.se er løbebåndet anmeldt, hvor Master Fitness T70 kåres som en professionel udgave, der modtager 3,5 stjerner ud af 5. Modellen ligger som nummer 9 på listen over nogle af de bedste løbebånd på markedet ifølge Bäst-i-test.se.

Løbebåndet fra Master Fitness kan bære op til 145 kg, så der er god mulighed for at alle i husstanden kan være med. Maskinen i sig selv er også en større sag, for den vejer i alt 121 kg, når den er samlet. Har du først fundet en god plads til det, er det en smule besværligt at skulle flytte rundt på løbebåndet, når det er så tungt.

Derfor bør du købe Master Fitness T70

 • Et solidt løbebånd
 • Med indbygget pulsmåler

Master Fitness T70 vs. markedet

Bäst-i-test.se anbefaler Master Fitness T70 til dig, der har godt med plads, ved hvor du skal have den til at stå og kun vil have noget af det bedste på markedet. Modellen fylder meget i rummet, og det kan ikke klappes let sammen, når du skal bruge pladsen. Med en høj vægt og stor størrelse tilslutter redaktionen her sig rådet om, at du skal have pladsen, hvis du drømmer om Master Fitness T70.

Til prisen får du rigtig meget løbebånd for pengene, og modellen er udstyret med mange af de nyeste funktioner og egenskaber. Du kan forbinde løbebåndet med din tablet eller smartphone, bruge den indbyggede pulsmåler eller udnytte de mange muligheder for træning i forskellige niveauer.

 

Odin T8 Løbebånd – kan foldes sammen

Odin T8 LøbebåndDette løbebånd er perfekt til dig, som gerne vil have et solidt løbebånd med mange funktioner, og hvor man har mulighed for at tilslutte en tablet eller telefon. Den er anbefalet af det danske magasin Sportogsundhedscenter.dk, som blandt andet fremhæver løbebåndes gode ydeevne og de mange brugbare og praktiske funktioner.

Et løbebånd fylder normalt meget i hjemmet, men det er ikke problem med dette Odin T8 løbebånd, da du har mulighed for at folde det sammen efter brug. Det fylder derfor ikke, og du har mulighed for at finde det frem, når du har brug for det. Når det er slået ud, så har det en bredde på 51 cm og en længde på 140 cm, så det fylder bestemt ikke meget.

Løbebåndet har en stærk motor med en peak styrke på 5hk, og du kan løbe op til 20 km/t, hvilket er mere end rigeligt. Dertil er Odin T8 udstyret med stødabsorbering i særklasse. Den er nemlig udstyret med et Multi Shock Absorption system, som aktivt skåner led og særligt knæ, når man løber. Denne stødabsorbering sker nemlig ikke, hvis man løber ude på vejen eller i det fri.

Løbebåndets computer er overskuelig og viser 4 forskellige faktorer på skærmen, så du nemt kan få overblik over din træning. Den viser Kalorier/stigning, tid, distance og hastighed/puls, som alle er tydelige at læse, når du løber. Den kan dertil også lave en body fat test, hvis du har lyst og behov for det.

Odin T8 er også udstyret med KinoMap, som kan gøre træningen endnu bedre. Den giver nemlig adgang til forskellige træningsprogrammer, hvor man ser et virkeligt billede af, hvor man løber og i egen hastighed. Løbebåndet indstiller sig derfor efter ruten i forhold til stigning. Du kan få en oplevelse af at løbe i naturen, uden at skulle forlade dit hjem.

Hvis det ikke lige er for dig, så kan du også vælge mellem 12 forskellige træningsprogrammer og 15 stigninger, så du kan tilpasse løbebåndet efter dine behov.

Derfor gør du vælge Odin T8

 • God stødabsorbering
 • KinoMap
 • Tilslutning af tablet og telefon
 • Kan foldes sammen

Odin T8 vs. markedet

Odin T8 adskiller sig fra andre løbebånd på markedet, da den tilbyder et hav af forskellige funktioner, som kan tilpasse din træning til dine behov. Det kan foldes sammen og fjernes, som mange andre løbebånd ikke kan. Den er alle pengene værd og vil gøre noget rigtig godt for din træning.

 

Abilica Trex 7

lb1Norske Abilica producerer træningsudstyr i høj kvalitet og er meget populære i Danmark. Deres løbebånd er ingen undtagelse og her er Abilica Trex 7 oplagt, vores ’bedst til prisen’. Til ca. 9000kr er vi her på et niveau hvor du får meget for pengene.

Løbebåndet byder på en 3hk motor, det er meget til prisen, og et løbeareal på 130x40cm, det er nok til fuld løb og sprint for selv højere løbere. Maks hastigheden er 16km/t med en maks. hældning på 15% og en maks. personvægt å 115kg. Løbebåndet kan foldes sammen.

Displayet er LCD og let at bruge med en række forprogrammerede programmer. Der er pulsmåler i håndtagene samt muligheden for at tilslutte Bluetooth pulsmåler.

Abilica Trex 7 er et fremragende valg til prisen, her får du et løbebånd der er solidt, kraftigt og avanceret i en meget solid byggekvalitet. Anbefalet.

ProForm Sport 5.0

loebebaand-proform-sport-5.0-2842

I den billigste ende af kvalitetsløbebånd finder vi ProForm Sport 5.0, et løbebånd produceret af amerikanske ICON, med garanti for god kvalitet og krav til sikkerhed.

Løbebåndet er velegnet til motionister der ikke er væsentlig højere end 180cm eller derover. Under overfladen gemmer der sig en 2hk motor der giver en maks. hastighed på 16km/t og en maks. hældning på 10%. Løbebåndet kan klare en løber der vejer op til 115kg. Løbepladen er på 127cm x 45cm, nok til de fleste, men som sagt ikke så velegnet hvis du er over 180cm.

ProForm 5.0 har 16 forprogrammerede programmer og et fint display, der dog ikke er touchscreen, men som så til gengæld har muligheden for at tilslutte en tablet og bruge iFit, hvor du kan løbe ruter via Google Maps over hele verden.

ProForm 5.0 er et kvalitetsprodukt i den billige ende og velegnet til motionister og hjemmetrænere der ikke er meget over 180cm. Løbebåndet får gode ord med på vejen fra amerikanske træningssider som Treadmilldoctor.com og USA-homegym.com.

 

Købsguide

Hvorfor købe et løbebånd til hjemmet?

Ja, hvorfor egentlig, eller nok snarere hvorfor egentlig ikke, for det er lidt af en folkesport herhjemme at løbe. Vi løber som aldrig før og det er der mange gode grunde til. Men når det gælder at løbe på løbebånd er det ikke den friske luft og de eventuelt sociale aspekter der trækker, men derimod den effektive træning.

Løbebåndstræning er effektivt, med en forbrænding pr. time på mellem 600-1000 kalorier er det svært at slå og samtidig giver løb stærke, slanke ben, god røv og rank holdning.

Det er også en alsidig træningsform. Med få variationer i hastighed, intervaller og hældning kan man træne udholdenhed, fedtforbrænding og muskler. Og så er det intuitivt og nemt.

Løbebånd, cykel, romaskine?

Der er altså mange gode grunde til at kunne ønske sig et løbebånd, men det er jo sjældent nok til at træffe beslutning om at lægge de 6000-10000 kr, som et løbebånd i god kvalitet koster. For det er jo ganske mange penge og fakta er at det koster flere penge at få et ordentlig løbebånd end det gør at få en ordentlig motionscykel eller romaskine (tjek vores test i links).

Hver især er både løbebånd, romaskine og motionscykel effektive til konditionstræning og fedtforbrænding, så hvis det bare drejer sig om at kunne forbrænde nogle kalorier, så er der ingen grund til at smide de ekstra par tusind kroner på et løbebånd – med mindre du da ellers har budgettet til det alligevel.

Men hvis du løber eller går meget og elsker det, hvis du træner til et løb senere på sæsonen, så er det jo grund nok i sig selv. Er du derimod bare ude efter noget hjemmetræning til at smide et par kilo, så er motionscyklen nok et bedre alternativ.

Dit budget – hvor meget er du villig til at betale

Løbebånd er ikke billigere. Det er ret avancerede maskiner med motorer og mange mekaniske dele. Derfor koster de også derefter og også væsentlig mere end en tilsvarende motionscykel eller romaskine til hjemmebrug. Hvor en motionscykel er en ret simpel maskine er et løbebånd langt mere kompliceret og kan være direkte farlig hvis det er af dårlig kvalitet.

Det store løbesite RunnersWorld.com har skrevet en glimrende artikel om farerne ved de billigste løbebånd: svage motorer der udvikler for meget varme og dermed risikerer at gå i brand, plastikdele der går i stykker, løbebånd der hakker. Uanset hvem du spørger vil du få at vide at et løbebånd i ordentlig kvalitet begynder ved ca. 7000kr og op.

Fra 7000 kr får du et ordentligt produkt og herfra er der nærmest ingen øvre grænser. Testvinderne herhjemme og i udlandet koster nemt over 10000 kr og oftere tættere på 15-20000 kr. Det er med andre ord ikke nogen billig løsning. Vi har derfor set på 3 løbebånd med gode anmeldelser i forskellig prisklasse.

Forskellen i kvalitet mellem billigere og dyrere modeller er på helt afgørende områder som motorkraft, bånd-størrelse og hastighed, men også indenfor ekstraudstyr og teknik.

De dyrere modeller har en masse ekstra udstyr som du måske, måske ikke er interesseret i. Det kan være forprogrammerede programmer, docking-station til iPhone, luft-vifte, trådløs pulsmåler og direkte opkobling til internettet.

Der er altså forskel på ”nice to have” og ”need to have”. Vi ser på det nedenunder.

Motor

I modsætning til andre fitness-maskiner bruger et løbebånd en motor og hvor kraftig denne er har afgørende betydning for hvad du kan bruge løbebåndet til. Der er to motorer i et løbebånd, den ene driver selve løbebåndet rundt, den hæver og sænker hældningen på båndet.

En motor i et løbebånd har typisk en motor mellem 1.5 til 3 hestekræfter (hk). Det anbefales at få mindst 2hk hvis du vil løbe og hellere 2.5-3hk. Skal løbebåndet bare bruges til at gå på, er 1.5 til nød nok.

Løbebåndet

Selve løbebåndet er ligeså vigtigt som motoren. Det skal være stort nok til du kan løbe og gå på det og det skal ikke hakke eller sidde fast. Der skal være ordentlig stødabsorbering og en jævn og glat bevægelse.

Hvor hurtig en hastighed båndet kan køre er meget vigtigt. Hvis du vil bruge løbebåndet til løb skal det kunne klare mindst 13km/t og for erfarne løbere bør det kunne klare mere end det.

Størrelsen på båndet er også vigtigt. For løb skal båndet være mindst 130 cm langt og 40 cm bredt. Til gang er det ok med 120 cm længde.

Vil du løbe eller gå op af bakke skal båndet kunne hæves. 10% maks. hældning er fint at gå efter.

Teknik og ekstra

Der er sket meget med teknikken de sidste par år på alle fronter, så hvis du går ud og investerer i et nyt løbebånd skal det selvfølgelig også være fremtidssikret her.

Et stort og let læseligt display med visning af hastighed, tid, puls, program er et must. LCD TV og grafik er et ekstra, men trenden er større skærme med flere muligheder for at gå i detaljer med din træning eller for at lytte til radio og se TV. Nyere og dyrere modeller har desuden dock til iPhone eller lignende og kan sættes op til automatisk at sende info til for eksempel Endomondo.

Pulsmåler på rækværket eller ved displayet er efterhånden standard i løbebånd, men ikke alle har trådløse muligheder, hvor du kan bruge en pulsmåler der sidder på brystkassen, for eksempel fra Polar.

Sikkerhed

Sikkerhed er vigtigt på dit løbebånd, for modsat romaskinen eller cyklen, så fortsætter båndet uanset om du er på det eller ej! Der kommer danskere til skade på løbebånd hvert år, flere end et par stykker, så gør dig selv en tjeneste og køb med fokus på kvalitet og sikkerhed også.

Der er to aspekter her: sikkerhedsudstyr og stabilitet.

Der skal være mulighed for nødstop, oftest med en stor rød knap og også meget gerne en sikkerhedsstrop der sættes fast til kontrolpanelet og som slukker for båndet hvis man falder. Stabilitet og kvalitet er lige vigtigt, det er helt afgørende at løbebåndet ikke hopper, ryster, bevæger sig, så du kan være sikker på at dine fødder lander hvor du tror de gør. Der skal også være rækværk på begge sider til at tage for.

Beskrivelse af tests og kilder

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. 

I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

TreadmillReviewGuru 

TreadmillReviewGuru er eksperter i fitnessudstyr og går i dybden med de forskellige modeller på markedet. De har lavet en lang række af både vejledninger og anmeldelser af forskellige løbebånd og andre fitnessmaskiner, der testes i praksis på videooptagelser.

TreadmillReviewGuru har I juli 2020 anmeldt løbebåndet NordicTrack T8.5S på video på Youtube.com. De gennemgår maskinens mange funktioner og demonstrerer på video, hvordan det tager sig ud i virkeligheden. Modellen får mange roser og anbefales til den almindelige forbruger.

Anmeldelsen er udført den: 22. juli 2020

Du kan se den her

Treadmillreviews

Treadmillreviews.com er en uafhængig hjemmeside, hvor eksperter anmelder og anbefaler forskellige løbebånd. De startede i Minneapolis i Amerika, hvor vinteren var for kold til at løbe udenfor, så løbebåndet blev en løsning. Siden deres start har de anmeldt mange forskellige modeller ærligt og objektivt. 

NordicTrack T8.5S er i 2020 anmeldt af Treadmillreviews.com. Modellen scorer 9,1 point ud af 10 og får mange roser. Særligt det faktum, at løbebåndet kan foldes sammen trods dets størrelse, er pointeret i anmeldelsen som en klar fordel.

Anmeldelsen er udført den: 24. november 2020

Du kan se anmeldelsen her

Fitrated

Fitrated.com er en hjemmeside, hvor de gør det nemt at finde det bedste fitnessudstyr på markedet. De indsamler viden omkring populært udstyr, som de anmeldelser, giver stjerner og sammenligner med resten af markedet – så du slipper for selv at gøre det.

NordicTrack T8.5S får 93,8 ud af 100 point, og den ligger derfor meget lunt I svinget. Modellen får ros for at være til at købe for almindelige mennesker, men prisen er ikke i vejen for den gode kvalitet. Med den tilhørende iFit-app får løbebåndet ros, men det kan kun bruges et år, før du skal betale for medlemsskabet, hvilket er et minus ifølge Fitrated.com

Du kan se anmeldelsen her

Bäst-i-test

Bäst-i-test.se laver uafhængige langvarige tests af produkter i deres tilsigtede miljø udført af uafhængige eksperter. De tester alt fra husholdningsmaskiner til fitnessudstyr, og de går i dybden med en sammenlignende undersøgelse af markedet. 

Hos Bäst-i-test.se har de testet og anmeldt modellen Master Fitness T70. Løbebåndet får en positiv anmeldelse og ligger på en 9. plads på listen over nogle af de bedste løbebånd på markedet. Særligt fremhæves løbebåndets stabile og behagelige løbeflade.

Du kan se anmeldelsen her

Treadmill-running-machine-review

Som navnet antyder, er Treadmill-running-machine-review.co.uk en engelsk testside for løbebånd. De anmelder mange forskellige modeller og sammenligner dem på tværs. Deres testpanel består af fitness-eksperter med mere end 60 års erfaring sammenlagt mellem dem.

Hos Treadmill-running-machine-review.co.uk har de teste tog anmeldt DKN RoadRunner I. 

Modellen får positiv feedback på flere parametre; særligt det store LED-display, de mange programmer og muligheden for at bruge løbebåndet med iFit-app’en. Også det bløde løbeunderlag med stødabsorbering får positive ord med på vejen.

Anmeldelsen er udført den: 22. juli 2020

Du kan se anmeldelsen her

Workoutmachines

Hos Workoutmachines.co.uk er de eksperter i forskelligt træningsudstyr og særligt træningsmaskiner såsom løbebånd. Redaktionen er medlem af Amazon Associate, hvor de kvalitetssikrer forskellige produkter. Det er din garanti for en tryg og objektiv vurdering.

Workoutmachines.co.uk har lavet en udførlig anmeldelse af DKN RoadRunner I. De går I dybden med de forskellige funktioner, hastighed, hældning, løbefeltet og programmerne, og den kåres som et godt valg til hjemmebrug med 9,2 point ud af 10.

Anmeldelsen er udført den: 8. marts 2019

Du kan se anmeldelsen her

Treadmill Doctor

Den amerikanske side Treadmill Doctor startede som reparatører af løbebånd og andet fitnessudstyr. I dag laver de særligt grundige anmeldelser af forskellige løbebånd, så du som forbruger kan tage et godt valg, når du selv er på jagt. Deres anmeldelser kommer i dybden og koncentrerer sig både om længere beskrivelser og kommer ind på klare fordele og ulemper ved produktet.

Sole F85 er anmeldt af Treadmill Doctor og er kåret til ”Best in Test”. Fordelene ved Sole F85 er den store motorkapacitet, god garantiordning og de mest forventelige og brugbare funktioner. Der er desværre få forprogrammerede træningssessioner, hvis du holder af den type motion, så her kommer modellen til kort ifølge Treadmill Doctor.

Du kan se anmeldelsen her

Treadmill Doctor har også testet og anmeldt ProForm 5.0. ProForm 5.0 får ikke den mest positive anmeldelse, fordi den ifølge Treadmill Doctor er for dyr i forhold til funktioner og kvalitet. De anbefaler, at du finder noget tilsvarende i en mere budgetvenlig udgave. Løbebåndet passer fint til personer under 180 cm i højden, men er du højere bliver løbebåndet for lille til din træning ifølge Treadmill Doctor.

Du kan se anmeldelsen her

Sportogsundhedscenter.dk

Hos Sportogsundhedscenter.dk går de op i træning og kost. De laver udførlige artikler om cykelsport, kosttilskud og løbebånd, så deres besøgende kan blive meget klogere på sundhed og de produkter, de kan få fingrene i. 

Odin T8 Løbebånd er anmeldt og bliver anbefalet af det danske magasin Sportogsundhedscenter.dk. Særligt fremhæves løbebåndes gode ydeevne og de mange brugbare og praktiske funktioner, det kommer med. Du kan tilkoble din tablet eller smartphone og styre løbebåndet med en app, hvilket pointeres som en ekstra smart detalje, der trækker løbebåndet med ind i vores samtid.

Anmeldelsen er udført den: 12. januar 2020

Du kan se anmeldelsen her

Se vores artikel om: Test af vægtveste – find den bedste vægtvest til løb og crossfit


Denne side er anmeldt af: Amanda S. Schou 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

2 kommentarer

 1. Pingback: Stepmaskine Test 2017 - find bedste og sammenlign priser - Træning og Motionsguiden

 2. Ole Hjortshøj Svar

  Findes der en anerkendt “sammenligningsmodel” således at man kan omsætte
  f.eks 10 km løb på bånd på 40 min. med 10 km løb på lige landevej evt bane?

Skriv en kommentar