Foam Roller - Bedst i test:
De 4 bedste foam rollers ifølge forbrugerne

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

På grund af manglende opdatering har vi fjernet alle annoncelinks i artiklen.

4 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En foam roller er brugbar, hvis du er øm efter træning, eller hvis du har brug for lindring i musklerne efter en aktiv dag. Foam rolleren sætter nemlig gang i blodgennemstrømningen, hvorved du kan nedsætte restitutionstiden.

Den bedste foam roller er den model, der kan massere de steder på kroppen, hvor du har mest brug for det. Derfor er det en god idé at overveje, om du har brug for en lille eller stor model. Uanset hvad så giver redskabet god og billig lindring, du kan nyde inden for hjemmets fire vægge.

Hos Netfysioterapi har vi fundet vores favoritter i foam roller-universet, så du med lethed kan finde den model, der passer til dine behov.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

TriggerPoint The Grid - avanceret og hård foam roller

 • 4,7/5 stjerner på Amazon.com
 • 4,8/5 stjerner på Google Shopping

The Grid er en lidt mere avanceret og hård foam roller. Den har varierende hårdheder og bredder, der kan være en stor fordel, når du skal ramme specifikke steder på kroppen. Foam rolleren er designet til at ligne en massørs hånd, hvilket giver en mere realistisk massageoplevelse. Det giver dig friheden til selv at arbejde i dybden på muskelvævet og få løsnet op.

Dagens bedste priser og tilbud på TriggerPoint The Grid:

 • Høj kvalitet
 • Designet til at ligne en massørs hånd
 • Tredimensionale zoner

Mere om TriggerPoint The Grid

SPECIFIKATIONER

 • Længde: 33 cm
 • Vægt: 0,65 kg
 • Testet med en vægt på 225 kg

Med The Grid kan du både forebygge skader, genoptræne muskler efter skade eller øge din smidighed, hvor du selv kan selv styre tempo og intensitet.

Når du ruller på den strømmer blod og ilt til musklerne, hvilket fremmer restitution.

Foam rolleren får 4,7/5 stjerner hos Amazon og en positiv anmeldelse hos Runnersworld. Anmelderen skriver: ”For me, there’s no better tool for treating tight and sore muscles than the TriggerPoint GRID foam roller.”

En glad forbruger på Amazon giver foam rolleren 5 stjerner med kommentaren: “I bought this years ago and forgot to do the review but it still looks as good as new so buy with confidence!!”

Reviber Vibrating Foam Roller - vibrerende foam roller

 • 4,5/5 stjerner på Amazon.com

Reviber er en vibrerende foam roller, der har en ekstra blødgørende effekt på muskler. Den har en medium blødhed, så den er behagelig at bruge og får musklerne til at slappe. Den kan bruges med eller uden vibrationer.

Dagens bedste priser og tilbud på Reviber Vibrating Foam Roller:

 • Medium blødhed
 • 4 niveauer af vibration
 • Kan bruges med eller uden vibration

Mere om Reviber Vibrating Foam Roller

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 36 x 16,2 cm
 • Trænings DVD medfølger med øvelser
 • Fuld opladning giver vibrationer i 180 minutter ved niveau 1 og 50 minutter ved niveau 4
 • Vægt: 0,6 kg

Der er 4 forskellige niveauer, du kan skifte i mellem. Vibrationerne sørger for, at musklerne trækker sig sammen og derefter slapper af, hvilket forøger blodcirkulationen.

Det giver en varmere muskel, som er godt for fleksibilitet og inden træning, men også efter træning for mere effektiv restitution.

Foam rolleren kommer med et genopladeligt batteri og en adapter til opladning, så du nemt kan tage den med.

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Reviber Vibrating Foam Roller

Blackroll MINI - foam roller på 15 cm til de mindre muskelgrupper

 • 4,6/5 stjerner på Amazon.com

Blackroll er en praktisk lille foam roller, som du nemt kan tage med dig på farten og grundet dens størrelse, er den også god at bruge under fødderne. Hvis du skal ud og rejse eller på weekendtur, kan du nemt tage den med, da den kun måler 15 cm.

Dagens bedste priser og tilbud på Blackroll MINI:

 • Praktisk at tage med sig
 • Tysk kvalitetsmærke
 • Populær

Mere om Blackroll MINI

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 5,3 cm
 • Mål: 15 + 5,3 cm
 • Hårdhed: hård
 • Længde: 15 cm

Produktet er lavet af kvalitetsmaterialer i Tyskland og produceret med en kvalitetssikkerhed på: DIN ISO 9001:2000.

Kvaliteten kan mærkes nemt, når man først går i gang med at rulle. Produktet er derudover også miljøvenligt og produceret under CO2 neutrale forhold.

Det betyder også, at foam rolleren er allergivenlig, og materialerne er 100 % genanvendelige og fri fra drivmidler og kemikalier.

Forbrugerne er glade for produktet og giver den 4,6/5 stjerner på Amazon, hvilket er eksemplificeret med kommentaren: ”Literally the greatest tool in my bag of tricks. Don’t bother reading this, just buy it and see how much better life becomes.”

Se YouTube videoen herunder for at få et visuelt indblik:

Læs mere om Blackroll MINI

Casall Tube Roll - giver et dybere og hårdere tryk

 • Bedst i test hos PriceRunner
 • 4,9/5 stjerner på Google Shopping

Casall er et svensk mærke, der er kendt for høj kvalitet, hvilket også er tilfældet med Tube roll. Den er god til at aflaste spændte muskler med sit riflet og kompakte design, der giver et dybere og hårdere tryk mod musklerne.

Dagens bedste priser og tilbud på Casall Tube Roll:

 • Effektiv for benene
 • Rammer trigger points

Mere om Casall Tube Roll

SPECIFIKATIONER

 • Ydre skum: EVA plast, polythylene, TPE
 • Indre tube: ABS-plast
 • Mål: 34 x 14 x 14 cm
 • Hårdhed: 35-40 D

Over hele rullen er der triggere (firkantede pigge), som stikker lidt op og rammer præcist der, hvor det gør ondt. Den har en hårdhed på 35-40 D med densitet på 113 kg/m3, hvilket er meget. Materialet er ABS-plast, som gør den hård og sørger for, at produktet holder sin form, også selvom du ofte bruger den.

Piggene er kraftige og sidder med ret store mellemrum, der rigtig går i dybden, hvilket er perfekt til at kunne stimulere stive muskler enten efter træning eller dagen efter, når musklerne er ømme.

Tube Roll er effektiv til benene, især baglår og baller.

Ulempen ved den store afstand mellem piggene er, at du hele tiden er nødt til at flytte rolleren, når du arbejder dig igennem ryggen. Skumgummiet på overfladen er relativt blødt, men indersiden af rullen er af hård plast, så skumrullen mister aldrig formen.

Overfladen tiltrækker en del støv, og den er på grund af piggene besværlig at rengøre.

5 fordele ved at bruge en foam roller

Der er mange gode grunde til at bruge en foam roller:

 1. Du kan forbedre din bevægelsesevne, hvilket er vigtigt, uanset hvor i livet, du er. Ved at øge din bevægelse kan du reducere risiko for skader.
 2. Du kan lindre muskelømhed og også formindske den efter intens træning.  En foam roller kan altså reducere tiden, dine muskler er ømme i, som kan hjælpe dig med at forblive aktiv.
 3. Du kan reducere stort set alle slags muskelsmerter. Smerten kan komme af at sidde for meget ned, arbejde for meget, løfte noget tungt eller lignende.
 4. En foam roller hjælper dig med at slappe af i musklerne og endda også mentalt. Hvis du nemt bliver stresset, kan du også få nakke- og rygsmerter.
 5. Du kan forbedre musklernes ydelse.

Hvordan bruges en foam roller?

Hvis du ikke har prøvet en foam roller før, så fortvivl ej. Der findes masser af gode råd til, hvordan du kan bruge dem. Vi har opsummeret nogle af de væsentligste pointer her:

Når du ruller, skal du gerne stoppe, når det føles stramt eller er ømt. Træk vejret dybt og rul langsomt ned, mens du udånder. Det er en god idé at behandle din krop i sektioner i stedet for at rulle frem og tilbage over det hele på én gang.

Du kan også prøve at bruge en MusclePain Mini Pro, som er en massagepistol, der hjælper med at fjerne og løsne knuderne i musklerne. På den måde kan de også hjælpe med at lindre og forebygge ømhed dagene efter træning.

Undgå følgende fejl og oplev bedre resultater

 1. Du må ikke rulle direkte dér, hvor du føler voldsom smerte, da det kan gøre det hele værre.
 2. Du må ikke rulle for hurtigt det giver ingen effekt. Du skal give dine muskler tid nok til at nå at slappe helt af.
 3. Du skal være OBS på, at 20 sekunder nogle gange er nok på de punkter, der er meget ømme. Hvis du bruger for lang tid, kan du forværre smerten og skaden.
 4. Du skal lade være med at rolle din lænd og nedre ryg, da det ikke er godt for rygsøjlen.

 

 

FAQ

En foam roller kan hjælpe med at løsne op i muskler, formindske ømhed og afhjælpe skader.
Er brugen af foam rollere godt for ryggen?
Brugen af foam rollers på ryggen kan være en god idé, hvis du ofte har smerter i nakke og øvre ryg. De kan løsne op for spændinger og give mere fleksibilitet.
Kan man bruge sin foam roller hver dag?
Ja, du kan sagtens bruge din foam roller hver dag. Du kan bruge den omkring 3-5 minutter i forskellige områder, men nogle gange er kortere tid bedre, hvis du eksempelvis har stærke smerter.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Trigger Point Charge Foam Roller

Hyperice Vyper 2.0 Black

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme