Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

En foam roller er god, hvis du er øm efter træning eller har brug for lindring i musklerne efter en aktiv dag. 

Den bedste foam roller er den model, der kan massere de steder på kroppen, hvor du har mest brug for det. Derfor skal du overveje, om du har brug for en lille og praktisk model eller en stor og hårdfør roller til de større muskelgrupper. Uanset, giver redskabet en god og billig massage, som du kan nyde inden for hjemmets fire vægge.

Hos Netfysioterapi har vi fundet vores absolut favoritter i foam roller-universet, så du kan finde den model, der passer til dine behov.

TriggerPoint The Grid – avanceret og hårdfør udgave

 • TriggerPoint The GridKvalitetsmateriale
 • Designet til at ligne en massørs hånd

The Grid er en lidt mere avanceret og hårdfør udgave af foam rolleren. Den har varierende hårdheder og bredder, der kan være en stor fordel, når du skal ramme de helt rigtige steder. Foam rolleren er designet til at ligne en massørs hånd, hvilket giver en mere realistisk massageoplevelse. Det giver dig friheden til selv at arbejde dig ned i dybden på muskelvævet og få løsnet op for de ømme muskler og muskelsmerter.

Med en The Grid kan du både forebygge skader, genoptræne musklerne efter skade eller øge din smidighed. Her kan du selv styre tempo og intensitet. Ved at rulle strømmer blod og ilt til musklerne, og det hjælper med at reparere ømme og ødelagte muskler. 

Foam rolleren får 4,7/5 stjerner hos Amazon og en positiv anmeldelse hos Runnersworld. Anmelderen skriver følgende om The Grid: ”For me, there’s no better tool for treating tight and sore muscles than the TriggerPoint GRID foam roller.” 

En glad forbruger på Amazon giver foam rolleren 5 stjerner med kommentaren: “I bought this years ago and forgot to do the review but it still looks as good as new so buy with confidence!!”  

Specifikationer

 • Længde: 33 cm
 • Vægt: 0,65 kg
 • Testet med en vægt på 225 kg

Blackroll MINI – lille foam roller på 15 cm

 • Blackroll MINIPraktisk at tage med sig
 • Tysk kvalitetsmærke
 • Populær

Blackroll er en praktisk lille foam roller, som du nemt kan tage med dig på farten. Grundet størrelsen er den også god at bruge under fødderne. Hvis du skal ud og rejse eller på weekendtur, kan du nemt tage den med, da den kun måler 15 cm. Du kan også kombinere Blackroll Mini med 2 større Blackroll foam rollers.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Produktet er lavet af kvalitetsmaterialer i Tyskland. Den er produceret med en kvalitetssikkerhed på: DIN ISO 9001:2000. Kvaliteten kan godt mærkes, når du først går i gang med at rulle. Produktet er også miljøvenligt, da det er produceret under CO2 neutrale forhold. Det betyder også, at foam rolleren er allergivenlig, og materialerne er 100 % genanvendelige og fri fra drivmidler og kemikalier. Den er skånsom ved huden og kroppen.

Forbrugerne er også glade for den, da de har givet den 4,6/5 stjerner på Amazon. Det kan eksemplificeres ved en kommentar fra en glad forbruger: ”Literally the greatest tool in my bag of tricks. Don’t bother reading this, just buy it and see how much better life becomes.”

Specifikationer:

 • Diameter: 5,3 cm
 • Mål: 15 + 5,3 cm
 • Hårdhed: hård
 • Længde: 15 cm

Reviber Vibrating Foam Roller – vibrerende foam roller

 • Reviber Vibrating Foam RollerMedium blødhed
 • 4 niveauer af vibration
 • Kan bruges med eller uden vibration

Reviber er en vibrerende foam roller. Den har en ekstra blødgørende effekt på musklerne med de forskellige indbyggede vibrationer. Foam rolleren har en medium blødhed, så den er behagelig at bruge og får musklerne til at slappe bedre af. Den kan bruges med eller uden vibrationer. Der er 4 forskellige niveauer, som du kan vælge. Vibrationerne sørger for, at musklerne trækker sig sammen og derefter slapper af, og det forøger blodcirkulationen til musklerne. Det giver en varmere muskel, som er godt for fleksibilitet og inden træning, men også efter træning for en bedre restitution.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Foam rolleren kommer med et genopladeligt batteri og en adaptor til opladning, så du kan nemt tage den med, da den ikke skal bruge en ledning. 

Du kan se en youtube video for at se, hvordan foam rolleren kan bruges her. Foam rolleren får 4,5/5 stjerner hos Amazon. 

Specifikationer

 • Mål: 36 x 16,2 cm
 • Trænings DVD medfølger med øvelser + plakat, opbevaringspose og vejledning
 • Fuld opladning giver vibrationer i 180 minutter ved niveau 1 og 50 minutter ved niveau 4
 • Vægt: 0,6 kg

Trigger Point Charge Foam Roller – god til de erfarne

 • Trigger Point Charge Foam RollerUnikt design
 • Til øvede

Du kan næsten fornemme det på navnet, men Trigger Point Charge Foam Roller er designet til at stimulere musklerne på en ny måde. Da foam rolleren ikke sidder lige, når du ruller, vil den trække og klemme musklerne sammen. Den er god til at trigger points, da den er nemmere at komme ind særlige steder på. Det anbefales, at du er øvet med foam rollere, før du bruger Trigger Point.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

På Amazon får produktet 4,7/5 stjerner. En af dem, der har givet produktet 5 stjerner, har skrevet følgende anmeldelse: Great product. This is a firm roller so if you are keen to get into it then you’ll be fine but a casual roller should look to something softer. The product itself is top notch quality, highly recommended if after a firm roller.”

Specifikationer

 • Diameter: 14 cm
 • Hårdhed: hård
 • Mål: 30 x 14 cm
 • Vægt: 646 gram
 • Længde: 30 cm

Casall Tube Roll – giver et dybere og hårdere tryk

 • Casall Tube RollEffektiv for benene
 • Skaber stærke trigger points
 • Testvinder

Casall er et svensk mærke, der er kendt for høj kvalitet. Det er også tilfældet i Tube roll. Den er god til at aflaste de spændte muskler. Med en riflet og kompakt konstruktion giver den et dybere og hårdere tryk mod musklerne. Over hele rullen er der triggere, nogle firkantede pigge, som stikker lidt op. Den har en hårdhed på 35-40 D med densitet på 113 kg/m3, hvilket er meget, så det skal du være opmærksom på. Materialet er ABS-plast, som giver den større hårdhed og sørger for, ay produktet holder sin form ved lige, også selvom du ofte bruger den.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Foam rolleren er så god, at den er blevet kåret som testvinder hos PriceRunner. Den er blevet testvinder, fordi den giver en dyb massage. Funktionalitet og pris går hånd i hånd.  

Piggene er kraftige og sidder med ret store mellemrum. Det skaber stærke trykpunkter, der rigtig går i dybden, hvilket er perfekt til at kunne stimulere stive muskler. Enten umiddelbart efter træning eller dagen efter, når musklerne er ømme. Tube Roll er rigtig effektiv til benene, især baglår og baller. Du kan virkelig mærke, at du kommer til de rigtige steder og blødgør, når du har træningssmerter.

Ulempen ved den store afstand mellem piggene er, at du hele tiden er nødt til at flytte Tube Roll, når du arbejder dig igennem ryggen. Skumgummiet på overfladen er relativt blødt, men indersiden af rullen er af hård plast, så skumrullen mister aldrig formen. Overfladen tiltrækker en del støv, og den er besværlig at rengøre på grund af piggene.

Da Casall Tube Roll har så effektive triggere, kan den blive for kraftfuld.

Specifikationer:

 • Ydre skum: EVA plast, polythylene, TPE
 • Indre tube: ABS-plast
 • Mål: 34 x 14 x 14 cm
 • Hårdhed: 35-40 D

Hyperice Vyper 2.0 Black – til både motionister og atleter

 • Hyperice Vyper 2.0 BlackIndbygget vibrator
 • 3 vibrationsniveauer
 • Kraftfuldt batteri

Vyper 2 er en meget kraftfuld vibrerende foam roller. Den har vundet flere priser og anvendes både af motionister og atleter. Den kan bruges til at opvarme musklerne inden træning eller få kræfterne igen efter træning. Vyper 2 er både en almindelig foam roller, men den har også en indbygget vibrator, som kan blødgøre musklerne. Med de 3 niveauer kan du finde det, der passer bedst til dig. Foam rolleren øger blodcirkulationen og mindsker træningssmerter og forbedrer muskelfleksibilitet.

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Batteriet kan genoplades, og det rækker til 2 timers brug. Overfladen på foam rolleren er riflet. 

Foam rolleren har fået en ganske fin anmeldelse på PriceRunner, hvor den scorer nr. 3 i deres test af de bedste foam rollere. De roser den for fantastisk massage, lækkert design og nem at tage med sig. Prisen er dog den højeste i oversigten her.

Specifikationer:

 • Vægt: 1,36 kg
 • Mål: 29,2 x 14,5 x 14,5 cm
 • Tre vibrationstilstande med 45, 68 og 92 Hz

5 fordele ved at bruge en foam roller

Der er mange gode grunde til at bruge en foam roller: 

 1. Du kan forbedre din bevægelsesevne, hvilket er vigtigt, uanset hvilket niveau du er på. Ved at øge din bevægelse kan du reducere risiko for skader. 
 2. Du kan lindre din muskelømhed og formindske den efter intens eller moderat træning. Her kan musklerne blive meget ømme, men ved at brug en foam roller kan du muligvis reducere den tid, dine muskler skal komme sig i. Det kan hjælpe dig til at forblive aktiv. 
 3. Du kan reducere muskelsmerter af den ene eller anden art. Smerten kan komme af at sidde for meget ned, arbejde for meget, løfte noget tungt eller lignende. 
 4. En foam roller hjælper dig med at slappe af i musklerne og måske også mentalt. Hvis du nemt bliver stresset, kan du også nemt få nakke- og rygsmerter. Her kan en foam roller hjælpe dig til at slappe af i musklerne, og når du slapper af i kroppen, vil du også opleve at slappe af mentalt. 
 5. Du kan forbedre musklernes ydelse. Hvis du er eliteatlet, er der tegn på, at en foam roller kan forbedre muskelydelsen.

Hvordan bruger du en foam roller?

Hvis du ikke har prøvet en foam roller før, så fortvivl ej. Der findes masser af gode råd til, hvordan du kan bruge en foam roller. Vi har opsummeret nogle af deres pointer her:

Når du ruller, skal du gerne stoppe, når det føles stramt eller er ømt. Træk vejret dybt og rul langsomt ned, mens du udånder. Det er en god idé at behandle din krop i sektioner i stedet for at rulle frem og tilbage over det hele på én gang.

Undgå disse fejl og få bedre resultater

  1. Du må ikke rulle direkte dér, hvor du føler smerte. Det kan være en fejltagelse, for som Sue Hitzmann, terapeut, siger: ”Areas of pain are the victims that result from tension imbalances in other areas of the body.” 
  2. Du må ikke rulle for hurtigt, for det giver ingen effekt. Du skal give dine muskler tid nok til at nå at slappe helt af. 
  3. Du skal nogle gange kun bruge omkring 20 sekunder på de punkter, der er meget ømme. Hvis du bruger for lang tid her, kan du forøge smerten og skaden.
  4. Du skal lade være med at foam rolle din lænd og nedre ryg, da det ikke er godt for rygsøjlen.

FAQ

🤩 Hvad er fordelene ved at bruge en foam roller?

En foam roller kan hjælpe med at løsne op i muskulaturen og forhindre ømhed. Det kan også være at lindre ømhed, hvor du masserer såkaldte “trigger points”.

🤔 Er brugen af foam rollere godt for ryggen?

Foam roller til ryg kan være en god idé, hvis du ofte har smerter i nakke og øvre ryg. Den kan løsne op for spændingerne.

🧐 Kan man bruge sin foam roller hver dag?

Ja, du kan sagtens bruge din foam roller hver dag. Du kan bruge den omkring 3-5 minutter i de forskellige områder, men nogle gange er kortere tid bedre.

Denne side er anmeldt af: Jacob M. Karlsen Rating 10/10

Forfatter

Skriv en kommentar