Sidst opdateret den

Hvis du er fast læser her på Netfysioterapi.dk så er du sikkert vant til at træne din krop på én eller flere forskellige områder. Det kan være alt fra løb og diverse sportsgrene til fitness.

Hvis du træner meget kender du nok også til begrebet restituering, hvor musklerne skal gendannes efter midlertidig nedbrydning under træningen. Ved restituering genopbygger musklernes celler automatisk, og musklerne bliver herefter stærkere end før. Det er hele formålet ved træning.

Restitueringen tager dog tid, hvis man lader naturen gå sin gang, og denne restituring kan fremskyndes ved hjælp af massage. Og især ved hjælp af fysiurgisk massage. Samtidig blødgøres musklerne og spændinder fjernes. Dette gør at man afhjælper og forebygger smerter i muskler, sener og led.

fysiurgisk-massage

Hvordan foregår en fysiurgisk massage?

Ved fysiurgisk massage arbejdes der ekstra dybt i muskler og væv. Massøren vil påvirke dine muskler ved hjælp af tryk og dermed løse op for spændinger.

De hårde tryk sætter gang i nervesystemet, hvilket øger blodcirkulationen. Dette bringer friskt blod og ny ilt ud i musklerne, hvilket blandt andet fremskynder processen med restituering. Samtidig udskiller metoden ophobede affaldsstoffer langt hurtigere og genopretter balancen i musklerne. Dette vil efterlade dig med en stor følelse af velvære i hele kroppen, og også i sindet, for krop og sjæl hænger tæt sammen.

Inden en massage går i gang vil massøren tage en samtale med dig, så indsatsen kan tilpasses lige præcis dig og dine behov. Træner du f.eks. meget overkrop, vil fokus ligge på de muskler du har i overkroppen. Er du f.eks. cykelmotionist eller fodboldspiller, vil fokus ligge på dine ben og deres muskler.

glaede

Stress og mentalt velvære

Som sagt er det ikke kun det fysiske velvære, som fysiurgisk massage går ind og arbejder med. Når du er stresset i hverdagen, danner kroppen stresshormonet cortisol. Det er cortisol der giver dig problemer med bl.a. hovedpine, spændinger og søvnløshed. Det er videnskabeligt påvist at massage sænker niveauet af cortisol. Dermed kan fysiurgisk massage også mindske og forebygge stress – en folkesygdom vi alle frygter i dagens travle samfund.

Denne effekt sidder i kroppen i lang tid efter en massage. Du behøver altså ikke komme hos massøren oftere end du har plads i budgettet til. Cortisoner mindskes, men til gengæld øger massagen produktionen af endofiner. Dem vil vi gerne have, da de øger vores humør og giver en varid følelse af afslapning og generel velvære.

Har du fået lyst til at prøve?

Nok snak. Har du efter at have læst dette fået lyst til at prøve en fysiurgisk massage på egen krop og sjæl, så anbefaler vi at du booker en tid hos MassageKompagniet på Østerbro i København. Dette er en af byens største og mest veluddannede massageklinikker, der samtidig holder til i eksklusive omgivelser på Classensgade lige ved Lille Triangel. Her kan du nemt komme til fra hele hovedstadsområdet.

Denne side er anmeldt af: Filippa M. Madsen 10/10

Dette indlæg har fået NAN stjerner baseret på 0 anmeldelser fra vores brugere.
Bedøm dette indlæg
Forfatter

Alexander er passioneret inden for fitness, og dyrker vægtløftning dagligt. Han har flere års erfaring med fitness, og en høj kendskab til alle typer formål med træning. Alexander er redaktør hos Obsidian Media ApS

Skriv en kommentar