Pull ups og chin ups, armhævning på godt dansk, er en fremragende træningsøvelse til at træne hele overkroppen. Der findes næppe nogen bedre øvelse til at få den attraktive V-form på overkroppen og samtidig træne dine overarme. Hvis du gerne vil træne pull ups derhjemme, så køb en pull up bar til døren. Det koster næsten ingenting, max et par hundrede kroner, og er nem at sætte op og tage ned. I denne artikel har jeg sammenlignet modeller på markedet og fundet de billigste priser.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Iron Gym


irongymIron Gym er den originale og gode pull up bar til din dørkarm. Den kræver ingen skruer og passer til alle dørkarme på 60 til 80 cm, er din dørkarm længere end det, så køb en extender også fra Iron Gym.

Standard modellen hos Iron Gym kan holde op til 136kg og kan tåle at blive rykket godt i, da den er lavet i solid stål.

Din dørkarm får ingen skader, da det er din egen kropsvægt der bruges til at sætte den i spænd. Sættes op og tages ned på få sekunder.

Iron Gym Extreme


irongymextremeIron Gym Standard modellen er god til at lave almindelige chin og pullups, men er ikke velegnet hvis du gerne vil lave brede pull ups eller andre greb. Det kan du til gengæld med Iron Gym Extreme der giver mulighed for at lave 15 forskellige øvelser.

Alle typer chin ups, pull ups, smalt greb, bredt greb, parallelt greb, men kan også bruges til at lave maveøvelser, for eksempel ben hævninger eller almindelige situps hvor du bruger Iron Gym Extreme i dørkarmen, men på jorden. Ifølge Iron Gym selv, kan du også bruge den til dips og pushups, men det har vi ikke testet. Iron Gym Extreme kan kun holde op til 100kg.

Chin up bar til døren – teleskopstang


pull up bar til dørenAlternativet til en Iron Gym er en teleskopstang som du spænder fast i dørkarmen. Det kan være en løsning hvis du har en dør hvor den kan hænge hele tiden, eller hvis du simpelthen ikke har plads til et sted at opbevare en Iron Gym.

Teleskopstængerne fungerer ved at du skruer dem fast, ikke med skruer – selv om du også får dørbeslag med – men ved simpelthen at sætte den i spænd ved at skrue på stangen når den er på plads. Hver ende af stangen kan drejes på et gevind og derfor kan du altså spænde dem godt fast. Det virker ikke særligt stabilt, men det er det faktisk hvis du spænder godt til. Hvis det ikke er nok kan du bruge de medfølgende skruer og beslag. Du har mindre muligheder med denne type chin up bar og hænger også lavere.

Vægmonteret pull-up stang

En rigtig god løsning, hvis du har lidt evner med en boremaskine, er helt klart den vægtmonterede udgave. Fordelen ved denne type chin-up bar er, at du har langt større stabilitet, såfremt du har hængt den korrekt op. Sørg derfor for at følge disse tre gode råd, når du monterer din væg-løftestang

 • Vælg det rette sted. Du har ikke samme frihed til at skifte placering som med ovennævnte pull-up-barer. Sørg derfor at vælge et sted, hvor du fremover ønsker at udføre dine træningsøvelser – fx i en kælder med andre træningsmaskiner, eller udenfor på en tagterrasse eller lignende.
 • Vælg en stabil væg. Flere webshops, der sælge disse produkter, skriver at ophængning og stabilitet er på eget ansvar. Sørg derfor for at vælge en betonvæg eller lignende, der kan holde til mindst 150 kg. Alternativt kontakt en fagmand, eller en ven der er lidt mere handyman end dig.
 • Brug et vaterpas. Der vil ikke være noget mere irriterende, hvis det den bliver hængt skævt op. På sigt kan det også skade din ryg, hvis du hiver dig selv op på en skæv stang. Sørg derfor for at bruge et vaterpas, og få gjort det rigtigt første gang.

Følger du disse 3 gode råd, så bliver det intet problem for dig at komme i gang med den vægmonterede udgave af pull ups til hjemmet.

Se priserne på de bedste udgaver på markedet herunder:

FAQ

🤓 Hvor meget vægt kan en pull up og chin up bar holde til?

De fleste pull up og chin up bars har en maksimum vægt på ca. 140 kg. Nogle bars kan holde til mere vægt, hvorimod andre modeller har en lavere maksimum vægt. Derfor er det altid en god ide at tjekke barens maksimum vægt, inden du køber den.

🧐 Kan pull up og chin up bars skade døren og dørkarmen?

Ja, pull up og chin up bars kan desværre godt skade døren og dørkarmen. Baren kan resultere i mærker i træet og afskrabning af maling, hvilket naturligvis ikke er optimalt. Dog er det muligt at købe modeller med polstring på, så du undgår de ærgerlige skader på træet.

🤔 Hvilke øvelser kan jeg lave med en pull up og chin up bar?

Du kan lave mange forskellige øvelser med en pull up og chin up bar. Nogle eksempler på øvelser, som du kan lave, er blandt andet pull ups, burpee pull ups, chin ups, knæløft, løftning af knæene op til albuerne, benløft og mange flere øvelser.

👍 Kan jeg blive ripped med kun en pull up og chin up bar?

Når du træner på en pull up og chin up bar, så træner du musklerne i dine arme, skuldre og ryg. Dermed kan du opbygge muskler ved udelukkende at træne på en bar. Vil du dog gerne, at hele din krop bliver ripped, så skal du også bruge andre træningsmetoder.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar