Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Her redaktionen på Netfysioterapi elsker vi gagdets og teknologi, som kan forbedre din træning. Derfor skal I selvfølgelig have vores anmeldelse af Fitbits nye smarte armbånd af serien Charge, samt et overblik over de bedste priser på de populære Fitbitprodukter.

Hvad er et fitness armbånd?

Fitbit er et såkaldt fitnessarmbånd, trackingarmbånd eller fitness ur. Kært barn har mange navne! Der findes forskellige typer af de smarte armbånd, som kan give dig interessante data over dig selv og din træning. Fitbit er altså en armbånd, som du har på hele tiden – bortset fra når den er til ladning  – som gennem nogle sensorer måler din krop. Såsom hvor mange skridt du tager på en dag, hvor mange kilometer du har gået, hvor mange trappetrin du har taget, hvor mange kalorier du forbrænder, hvor meget du sover, hvor høj din puls er forskellige tidspunkter på dagen, osv. Alt denne data, bliver opstillet lækkert og visuelt på det device, du vælger at koble til din Fitbit – f.eks. din smartphone eller computer.

Med andre ord, kan Fitbit bruges til at tracke dig selv. Der findes dog andre grunde til at have et såkaldt smart armbånd – jeg lister her tre andre features som jeg specielt godt kan lide:fitbitserie

 1. Vågn op uden irriterende alarm – Du kan indstille din smarte armbånd til at vække dig med vibrator, så du undgår at vække hele familien
 2. Opkaldsdetektor – Du kan ikke tage telefonen med dit armbånd, men det kan kobles til telefonen, så det vibrerer hvis der er opkald
 3. Skalérbart – Du kan bruge Fitbit til konkurrere med dig selv, og foruden kobling til smartphone, tablet PC, så kan det også integreres med Endomondo

Priser og tilbud på alle FitBit serier

Fitbit Charge 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fitbit Flex

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Fitbit Charge HR

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Typiske spørgsmål om Fitbit

 • Q: Hvad kan den bruges til?

  A: Hvad skal man egentlig bruge denne smarte armbånd til? Det lyder skørt, man alle mennesker skaber utrolig meget data hver eneste dag. Dem der går op i deres træning og krop, de kan finde denne data utrolig interessant. Især nu hvor Fitbit har gjort det muligt, at man uden alt for meget besvær kan tracke en masse spændende data om sig selv, sin træning, kost og ikke mindst – sine fremskridt. Enten ved hjælp af en app på din telefon eller ved at logge ind på Fitbit i din browser, gør Fitbit det muligt for dig at få en fantastisk visuelt overblik over en masse data om dig selv og din sundhed i form af bevægelse, aktive timer, søvn, kost, kalorier osv. Fitbit er altså en gave til folk, der går op i sundhed eller i sin træning, og gerne vil forstå sig selv bedre.

 • Q: Hvor længe kan den holde strøm?

  A: Fitbit Flex holdte kun strøm i 5 dage, hvilket nogen synes var en smule lavt. Den nye Fitbit Charge kan har op til 10 dages batteritid – nok nærmere 7-10 dage, hvilket stadig er rigtig pænt. Foruden den lange batterilevetid, så kan Fitbit Charge, som navnet indikerer, oplade usædvanlig hurtigt. Få timer efter du har sat den i stikket, så er den fuldt opladet.

 • Q: Hvilke enheder kan man koble til Fitbit?

  A: Den første udgave af Fitbit kunne kun kobles til iPhone og de nyeste Samsung. Det nyeste skud på stammen – Fitbit Charge – kan kobles på alle smartphones blot man downloader app’en, hvilket er essentielt for at få det optimale ud af din Fitbit. Jeg vil dog anbefale at bruge computeren eller en tablet, hvis man vil have den fulde oplevelser ud af Fitbit interface, hvor en hel verdens af sjove informationer, diagrammer og kurver om dig selv, åbner sig op.

 • Q: Hvordan kan man motivere sig selv med Fitbit?

  A: En af de største motivationsfaktorer her i verden er fremskridt. Synligt fremskridt. Fitbit gør det muligt for dig at dokumentere og måle din performance og eventuelle fremskridt, uden at du selv skal foretage dig særlig meget. Fitbit registrer selv, hvornår du er fysisk aktiv, hvornår du sover og hvornår du går op af trappen. Ved at trække nogle informationer om dig selv er det nemmere at sætte nogle klare mål for, hvad man vil opnå. Herefter kan du anvende Fitbit til at se, om du rent faktisk opnår dine mål. Måling og dokumentation af fremskridt – det er essensen i træningsmotivation, hvis du spørger mig.

→ Læs vores artikel om smarte badevægte her 

Hvorfor vælge en Charge frem for Flex?

Charge er forgængeren for udgaven Fitbit Flex, der både var mindre og uden et display, hvor Flex havde lysdioder i stedet for. Jeg har tidligere test netop den første udgave, og har nu (lidt sent) købt Fitbit Charge, som jeg er meget begejstret for. Det skal dog siges, at der både fordele og ulemper ved de to versioner, hvilket jeg vil prøve at give dig et overblik over her:FitBit Charge Sort


Fordele ved Charge

 • Længere batterilevetid (7-10 dage mod de tidligere 5 dage)
 • Lille display som kan vise det mest basale (frem for de tidligere lysdioder, som man skulle tyde)
 • Automatisk registrering af søvn (ved Flex-udgaven skulle man selv angive, når man sov)
 • Etage-tæller (den nye udgave kan måle, hvor mange trappetrin, du bestiger på en dag)
 • Opkalds detektor (din Fitbit gør dig opmærksom på
 • Pulsmåler (få en oversigt over, hvor mange gange du er fysisk aktiv i løbet af en eller flere dage)

Fordele ved Flex fitbit-flex-hero

 • Mindre og mere diskret (de er begge meget behagelige at have på)
 • Vandtæt (certificeret vandtæt op til 10 meter under vand – modsat efterfølgeren)
 • Simpel, enkel og billigt (Flex koster 300 kr. mindre en den nyeste udgave

 

Som det tydeligt fremgår er der plusser og minusser for begge udgaver. Personligt foretrækker jeg Fitbit Charge på grund af de nye features, men hvis du kigger efter et helt simpelt produktet og en billig pris for at kunne tracke din performance og diet, så kan jeg sagtens anbefale dig Fitbit Flex, som en ganske fremragende alternativ. Om du bør købe den ene eller anden afhænger altså ganske enkelt, hvilket behov du har.

Lære mere om Fitbit på deres hjemmeside, hvor du også kan købe produktet – dog til en mindre fordelagtig pris end mange af de førnævnte webshop. Vil du læse en mere dybdegående og kritisk test af Fitbit vil jeg anbefale dig denne artikel fra Wearble. Nedenstående video giver dig en kort introduktion til det nyeste skud på stammen, nemlig Charge HR udgaven.

 

Denne side er anmeldt af: Filippa M. Madsen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

1 kommentar

 1. Tak for en god guide. Jeg købte FitBit Charge HR – har kun haft den i en uge, men indtil videre KÆMPE succes 🙂

Skriv en kommentar