En vægtvest kan tilføre din træning en ekstra dimension, nærmest uanset hvilken form for motion, du dyrker. Vægtvesten kan hjælpe dig med at udvikle dig og nå dine personlige mål, ved at tilføre ekstra kropsvægt og modstand. 

Vægtvesten øger derved din forbrænding og det generelle udbytte af din træning. Af netop denne grund er vægtveste blevet meget populære, særligt de sidste år. 

Vi har gransket markedet og sammenholdt kvalitet samt pris, så du kan få den information du har brug for, for at vælge den helt rigtige vægtvest til dine træningsbehov. 

 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Abilica WeightVest Flexi – fleksibel og bredt anvendelig vægtvest

Abilica Weightvest Flexi

Bedst til prisen

Abilica har i mange år stået som en solid pille på markedet for træningsudstyr. Med denne vægtvest forstår man godt hvorfor. Abilica har nemlig produceret en model, som giver dig utroligt mange justeringsmuligheder og derved et behageligt stort råderum, uanset hvordan du godt kunne tænke dig at anvende din vægtvest.

Den er justerbar på den måde, at den spænder fra 1,25 kg til 10 kg, og du har derfor rig mulighed for tilpasning af vægt – uanset om du er nybegynder eller garvet. På samme måde er den også anvendelig, hvis du for eksempel gerne vil anvende en vægtvest til flere sportsgrene, hvor du ønsker forskellig belastning.

Vesten er udstyret med ekstra lommer, så du nemt kan have både dine penge, nøgler, mobil eller lignende med dig på farten. Sidst men ikke mindst kan livvidden tilpasses og spændes ud til 130 cm. Du får altså her en vægtvest, som passer utroligt godt til langt de fleste voksne mennesker uanset hvilket niveau du træner på.

Alt i alt er der tale om en virkelig anvendelig vest, som er meget velegnet til en bred gruppe af motionister og sportsudøvere, og som desuden kan købes til en fornuftig pris. Derfor kåres den også til bedst til prisen.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedst til prisen
 • Stort spænd: 1,25 kg – 10 kg belastning
 • Maksimalt 130 cm livvidde
 • God til forskellige sportsgrene
 • Ekstra lommer til dine personlige ejendele

Titan Life 30 kg Vægtvest – vægtvest med mange indstillingsmuligheder

Redaktionens anbefaling

Titan Life 30

Skandinaviske LivingSport, som står bag Titan Life, er efterhånden blevet anerkendt i sportsmiljøet i det meste af verden for deres gennemtænkte produkter af høj kvalitet. Og denne vægtvest fra Titan Life har også med det samme charmeret sig ind på en stor skare af tilfredse forbrugere. Blandt andet roses den for at være enormt komfortabel at have på under træning, og at den ikke hindre kroppens bevægelsesfrihed det fjerneste, men derimod blot føles som et ekstra lag stof uden på tøjet. Derudover er brugerne af denne vest også glade for, at vægtbelastningen kan øges med helt op til 30 kg, således at der virkelig kan mærkes en solid modstand, når dette ønskes. Du behøver dog langt fra at starte med 30 kg, da vesten har 30 separate lommer med plads til et 1 kg lod i hver, så du nemt kan skræddersy vægten fuldstændig efter eget ønske. Vesten spændes ind til kroppen med en rem og holdes godt på plads med velcro, så du ikke behøver være bange for at den glider rundt eller kommer i vejen, mens du træner. 

Alt i alt er der her tale om en vægt vest, som er utroligt velegnet til dig, som leder efter god kvalitet med mulighed for høj vægtbelastning, og som ønsker et produkt, som allerede er godt brugeranmeldt.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Forbrugernes favorit
 • Helt op til 30 kg belastning
 • Nemt at tilpasse vægten med 1kg lodder
 • Føles naturligt på kroppen under træning

X-Style Vægtvest – ideel vægtvest med statisk vægt til løberen

Bedste vægtvest til løberen

X-Style Vægtvest

Hvis du er på udkig efter en vægtvest, som kan gøre din løbeture ekstra udfordrende, så behøver du ikke lede længere. Denne model fra X-Style er nemlig et virkelig godt bud på en fast følgesvend til netop dette formål. Den findes i tre forskellige udgaver: en 5 kg, en 8 kg og en 10 kg. Som du nok kan regne ud, har du således ikke mulighed for at regulere vægten på den enkelte vest, så hvis det er den funktioner, du søger, bør du vælge en anden.

Hvis du er tilfreds med den statiske vægt, får du mange fordele med netop denne vest. Blandt andet er den statiske vægt fordelt helt optimalt over hele overkroppen, så du ikke skal være bekymret for forkerte belastninger (hvilket ellers kan forekomme, hvis du får fyldt en regulerbar vægtvest op forkert). Derudover er designet af netop denne vest særdeles godt, fordi det sikrer optimal ventilation af både dit bryst og din ryg, når du motionerer.

Sidst men ikke mindst er vesten fremstillet i herligt slidstærke materialer (nylon og neopren), så du ikke skal være bange for at udsætte den for hverken vind og vejr. Desuden kan du også sagtens anvende den til andre former for udholdenhedsport såsom eksempelvis cykling eller skiløb.

Denne vægtvest er således perfekt til dig, som søger en utroligt ergonomisk vest til udholdenhedssport og særligt løb, og som gerne vil have et slidstærkt produkt med god bevægelsesfrihed.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste vægtvest til løb
 • Fås i tre forskellige belastninger
 • Utroligt ergonomisk design
 • Ventilation til bryst og ryg
 • Optimal vægtfordeling
 • Slidstærk kvalitet

Vægt vest 10, 20 eller 30kg – luftig vægtvest med justerbar vægt

Bedste kombinationsvest

Vægt vest 10,Vægt vest 10, 20 eller 30kg 20 eller 30kg

Her er der igen tale om en virkelig god vægtvest til prisen, og denne model kan sagtens være et godt sted at starte, hvis du er nybegynder og gerne vil prøve kræfter med denne type modstand under din træning. Den kan købes i tre forskellige modeller:

 • Vægtvest 10 kg
 • Vægtvest 20 kg
 • Vægtvest 30 kg

Den er ikke helt lige så justerbar, som nogle af de andre veste, men til gengæld er den stadig utroligt fleksibel i forhold til de helt statiske modeller. Uanset hvilken model du vælger har du stadig stort frihed i forhold til at justere vægten, da der er små tasker med vægte, som kan fjernes i vestene. På den måde får du altså stadig en enormt dynamisk vægtvest, men uden lige så stor risiko for ubalanceret vægtbelastning. Derfor er denne vest den bedste fleksible vest til prisen på markedet netop nu.

Vesten er fremstillet i nylon og neopren, hvilket gør den langtidsholdbar og nem at holde ren og vedligeholde. Den er desuden ganske luftig og let i sig selv og sikrer god bevægelighed og en optimal ventilation. Her er der i sandhed tale om en vægt vest, velegnet til dig, der ved hvad du går efter, men stadig ønsker fleksibilitet og slidstyrke til en stærk pris.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste kombinationsvest
 • Fås i tre belastninger
 • Stadig mulighed for dynamisk tilpasning af vægt
 • Fremstillet i slidstærke materialer
 • Stærk pris

Eurosport Crossfit Vægtvest – slidstærk vægtvest med kraftig lukkemekanisme

Bedste vest til crossfit

Eurosport Crossfit Vægtvest

Hvis du er særligt glad for crossfit, så vil denne vægtvest måske være lige netop dét, du mangler for at gøre din træning endnu sjovere fremover. Denne model er en særlig vægtvest crossfit, og er produceret af Eurosport.

Den er utroligt dynamisk, i det du kan justere vægten fra bare et enkelt kg til hele 30 kg. På den måde kan du nemt tilpasse din vægt til de typer af øvelser, du skal lave, og dette er i sig selv nemt at gøre: Du sætter lodder i lommerne eller tager dem ud efter behov. På den måde kan du udfordre dig selv på nye måder, når du laver dips, pull-ups eller står i planken. Hvad skal din nye udfordring til dig selv være?

Fordelen ved den enormt dynamiske vest er, at det er let at tilpasse til de forskellige øvelser, men samtidig er det også nemt at se din udvikling inden for de samme øvelser.

Vesten er skabt til at blive brugt under hård træning og er designet med et kraftigt spænde om livet (velcro og klikspænde) som sikrer, at vesten bliver hvor den skal under hele din træning. Selve vesten er lavet i polyester og neopren, som med garanti holder til mange træningssæt.

Derfor skal du vælge denne model:

 • Bedste vest til crossfit
 • Belastning fra 1 kg til 30 kg
 • Solidt spænde
 • Slidstærke materialer for lang levetid

Andre nævneværdige mærker

Da vi desværre ikke har haft plads til alle de skønne modeller inden for vægtveste, som findes i dag, men blot har udvalgt de allerbedste, så vælger vi i stedet at fremhæve et par andre mærker, du også kan skæve til, hvis du gerne vil udvide din horisont lidt mere.

5.11 vægtvest

5.11 er kendt for at lave ganske robuste vægtveste, som mest af alt leder tankerne hen på taktiske veste, som anvendes af både militær og politi i aktion. En 5.11 vægtvest er både smart, slidstærk og vil være særligt godt anvendelig til brug under crossfit.

Aserve

Aserve er blevet populære for at lave lettere og mere feminine veste, som passer utroligt godt til kvinder i de fleste aldre, netop fordi de ikke er så voldsomme og robuste i deres design og udformning. Disse veste er dog stadig fremstillet i slidstærke materialer og kan give masser af modstand under træningsaktiviteter.


Sådan bruger du din vægtvest korrekt

For at komme i gang med at bruge din vægtvest, er det vigtigt at du først og fremmest finder en vægtklasse, som passer til den aktivitet, du skal lave. Det kan som udgangspunkt aldrig anbefales at benytte en vægtvest første gang du afprøver en træningsform eller øvelse, da en vægtvest altid anses som en udvidelse af en i forvejen velkendt øvelse. På denne måde undgår du uheldige bevægelser eller utilsigtet overbelastning.

På samme måde bør du aldrig overvurdere, hvor meget vægt du faktisk skal fylde på. Hvis du for eksempel anvender din vægt vest til crossfit eller styrketræning, så start hellere ud med en lidt lettere vægtvest og så fyld mere på hen ad vejen. Det er desuden altid sjovere at se sig selv gå op i vægtklasse end at måtte nedskalere på grund af skader eller forkerte løft.

Sidst men ikke mindst skal du sikre, at vesten er korrekte monteret. Det er vigtigt, at den sidder tæt om din krop, men selvfølgelig at den samtidig sidder behageligt. Det kan være en fordel at prøve vesten på nogle gange og gå rundt med den noget tid og for eksempel lave nogle strækøvelser, inden du går i gang med hård træning, for at være sikker på at den bliver, hvor den skal.

De fleste modeller er relativt nemme at justere, så de sidder hvor de skal og har enten velcro, klikspænde eller begge dele. Hvis du har en vest med mulighed for dynamisk vægtbelastning (vest med vægt i lommer), kan det være en god idé at tømme vesten første gang og vænne dig til at gå med den, inden du går i gang med at bruge den med vægte i for alvor.


Find den rette vest til din træning billigst

Tænk over hvilken form for sport, du primært vil anvende din vest til. Hvis du skal bruge den til crossfit eller styrketræning, er det vigtigt at den ikke kommer i vejen, selvom du bøjer og trækker din overkrop på forskellige måder. Hvis du derimod vil anvende din vest til udholdenhedssport såsom cykling eller løb, er det en god idé at vælge en vest, hvor vægten er ligeligt fordelt, så du ikke opnår muskelbelastninger, når du har vesten på over en hel dag.

En vægtvest købes i dag nemt på nettet, og her har du både et stort udvalg og et godt overblik over mange forskellige modeller, samt mulighed for at læse andre brugeres anmeldelser inden vægtvest køb. Desuden vil en vægtvests pris oftest være lavest online, hvor du til gengæld tit får billig eller gratis levering og retur. Hold altid øje med udsalg, tilbud og kampagner – der kan være mange penge at spare.

Vi håber, at du med denne artikel er blevet klogere på vægtveste, og ved mere om hvad du leder efter, og hvordan du kan få glæde af en sådan vest til din træning fremover.


Læs også Guide: Her er det bedste træningsudstyr til hjemmetræning i coronatiden

Læs også vores artikel om: Træningssko | 8 bedste fitness sko til varieret træning | Find dem her!

Læs også: Tights | 8 bedste tights til konditionstræning | Se dem her!

Læs også: Sjippetov | 6 sjippetov til konditionstræning | Find dem her!

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar