Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Stepbænk:
De 2 bedste stepbænke til dig ifølge vores analyse

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Træning med en stepbænk / trinbænk er godt for de fleste, uanset om du har fokus på styrke, kondition eller stabilitet i din træning. Måske har du en fast træningsrutine, du slavisk følger, eller måske har du brug for motivation til at komme i gang med at træne fast.

Uanset hvad så er stepbænken et brugbart redskab, der kan give dig en effektiv og anderledes træning. Vil du eksempelvis træne din kondition, er en workout session med en stepbænk og din yndlingsmusik et godt alternativ til den løbeturen eller spinningtimen.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Abilica Step Up Pro - anmelderrost stepbænk

Abilica Step Up Pro er et stepbræt, der er designet til at stramme bagdel, lår og lægge op, og det giver dig en let vej til en god og hurtig konditionstræning med høj kalorieforbrænding. Som bonus får du også trænet din koordinationsevne, samtidig med, at du træner kroppen.

Dagens bedste priser og tilbud på Abilica Step Up Pro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Gummibelagt overflade for et godt greb
 • Kan indstilles til to forskellige højder
 • Også velegnet til fitnesscentre

Mere om Abilica Step Up Pro

SPECIFIKATIONER

 • Mål: 90 x 32 x 13 cm.
 • Medfølgende højdeklodser, der kan øge højde til 18 cm.
 • Skridsikker konstruktion.
 • Lavet i en blødere plasttype, der er skånsom overfor dårlige knæ.

Abilica Step Up Pro er et stepbræt med en relativt stor overflade på 32 x 90 cm, hvilket betyder, at det passer glimrende til alle – også dem med større fødder end gennemsnittet. Stepbrættet kan ligeledes indstilles i to forskellige højder, hvilket gør, at du kan variere din træning.

Stepbrættets overflade er gummibelagt, hvilket giver dig et godt fodfæste, og det er lavet i en plasttype, der dæmper stødet fra dit trin, hvilket gør det ekstra skånsomt til dårlige knæ.

Stepbrættet står stabilt på gulvet, og der medfølger en række træningsprogrammer, der gør, at du hurtigt kan komme i gang.

Abilica Step Up Pro er ligeledes et glimrende indkøb til de fitnesscentre, der er interesserede i at lave dedikerede stephold.

Tilbehør
Abilica har udviklet et sæt højdeklodser, der kan købes ved siden af dit stepbræt, så du kan øge højden yderligere, i takt med at du bliver stærkere og stærkere. Hvert sæt klodser øger højden på stepbrættet med 5 cm, og der følger allerede et sæt lille klodser med, når du køber stepbrættet.

Fordele og ulemper ved Abilica Step Up Pro

Fordele

 • Strammer baller, lår og lægge for effektiv træning med høj kalorieforbrænding
 • Justeres i højden for at variere intensiteten og tilgodese forskellige niveauer
 • Stort overfladeareal på 32 x 90 cm passer til personer med større fødder
 • Leveres med træningsprogrammer til hurtig opstart

Ulemper

 • Begrænsede højdejusteringsmuligheder med kun to forudindstillede højder
 • Ekstra højdeblokke skal købes separat til dig, der vil øge trinhøjden yderligere
 • Det store overfladeareal på 32 x 90 cm kræver mere plads

Reebok Studio Step Delta - en gammel kending

 • 4,9/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,8/5 stjerner på Amazon

Fra Reebok kan du få fingrene i en stepbænk, som du måske allerede har stiftet bekendtskab med i diverse motionscentre eller træningssale. Det er nemlig den mest kendte af slagsen, hvilket siger en del om stepbænkens kvalitet og brugers tilfredshed med den.

Dagens bedste priser og tilbud på Reebok Studio Step Delta:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Velegnet til udøvere på alle niveauer
 • Robust og holdbar konstruktion
 • Stor overflade til alle fitnessaktiviteter

Mere om Reebok Studio Step Delta

SPECIFIKATIONER

 • Mål, total: B98 x D38 x H15/20/25 centimeter
 • Mål, stepoverflade: B90 x D27 centimeter
 • Max belastning: 110 kg.
 • Vægt: 7,5 kg.
 • Justerbar højde
 • Skridsikker gummi på overflade og fødder
 • Farve: sort/rød

Selve overfladen på stepbænken måler 90 x 27 cm og er belagt med skridsikkert gummi, som er tekstureret for at sikre, at du står fast. Du får god plads at boltre dig på, når du vil lave steptræning derhjemme. Højden på bænken er justerbar, og du kan vælge mellem tre højdeindstillinger: 15, 20 og 25 centimeter. Det er altså let at gøre træningen en tand sværere eller skifte til andre øvelser ved at tilpasse højden.

Også fødderne på stepbænken er udfærdiget i skridsikkert materiale og bænken vejer desuden 7,5 kg du skal derfor ikke være bange for, at den glider. Det gør det lettere at fokusere helt på din træning frem for, at fokusere på om sikkerheden er i orden.

Hvis du af en eller anden grund har behov for flere stepbænke – hvis du for eksempel skal fylde en træningssal eller har et home gym – vil det, at bænkene kan stables ovenpå hinanden, gøre det nemmere at pakke dem væk.

Fordele og ulemper ved Reebok Studio Step Delta

Fordele

 • Høj brugertilfredshed, hvilket indikerer kvalitet og pålidelighed
 • Justerbar højde med tre indstillinger giver forskellige sværhedsgrader
 • Skridsikre fødder og en stabil vægt forhindrer, at den glider under brug
 • Kan stables, så det er nemt at opbevare, og ideelt til hjemmegym

Ulemper

 • Lidt dyrere end andre modeller

Køb af stepbænk – Ideelt til hjemmetræning

Hvis du ikke bryder dig om at skulle træne i et fitnesscenter sammen med en masse fremmede mennesker, så er du ikke alene, og i det tilfælde, så er det en fornuftig investering at købe en stepbænk. Typisk kan du få en stepbænk billigt, selv hvis den ikke er købt på tilbud.
Det er selvfølgelig stadig en god idé at holde øje med tilbud, hvis du vil være helt sikker på at få den bedste pris.

Samtidig får du mulighed for at træne en lang række ting som kondition, kredsløb, balance og styrke – alt sammen ved brugen af det ene træningsredskab. Nemmere bliver det ikke.

Step rigtigt

Der findes mange forskellige øvelser, der kan laves på stepbræt, men det allervigtigste er sådan set ikke, hvilke øvelser du laver, det vigtigste er, at du laver øvelserne rigtigt. Derfor er det også vigtigt, at du starter med at lave øvelserne langsomt, indtil du bliver tryg nok til at kunne sætte tempoet op.

Her er en kort tjekliste til, hvad du skal være opmærksom på, når du laver øvelser på et stepbræt:

 • Sørg for at træde på midten af bænken, og at hele foden er inde. Du må ikke stå på tåspidserne med hælen hængende udover kanten.
 • Step ned med hele foden. Din fod skal rulle tilbage på gulvet i rækkefølge tå, fodballe, hæl og til sidste skal vægten være fordelt over hele foden.
 • Step på tæerne giver problemer med læg og skinneben.
 • Start med fødderne tæt på bænken. En god tommelfingerregel er, at de skal være indenfor en fodlængde af bænken.
 • Step med en god kropsholdning; step med brystet fremme.
 • Step roligt og uden at trampe. Du skal have kontrol over dine bevægelser.
 • Step i et tempo, hvor du bibeholder kontrollen over dine bevægelser.

Stepbræt øvelser

Når du har foretaget dit køb, er det på tide at komme i gang med nogle øvelser.

Basisstep: Et basisstep går ud på, at du træder op på bænken og ned igen i rækkefølgen højre fod op, venstre fod op, højre fod ned, venstre fod ned. Efter mellem 1-3 minutter skifter du ben, så du starter med det modsatte ben.

Knæløft: Knæløft træner forlår, baglår og baller. Du skal starte med at træde op med den ene fod, hvorefter du løfter det andet ben i et højt knæløft uden at træde på stepbrættet og så træder tilbage på gulvet. Øvelsen foregår i rækkefølgen højre fod op, venstre knæløft, venstre fod ned, højre fod ned. Undervejs er det vigtigt at skifte startben og slutben, så du får en ligeligt fordel træning.

Hælspark: Hælspark har fokus på baglår og bagdel. Træd op med det første ben, og løft hælen fra det andet ben op så den rammer din balle, inden du træder tilbage igen. Øvelsen foregår i rækkefølgen højre fod op, venstre hælspark, venstre fod ned, højre fod ned. Undervejs er det vigtigt at skifte startben og slutben, så du får en ligeligt fordel træning.

Se vores artikel om: Sportssåler til øget komfort

Se også Guide til stepbænk højde i steptræning og step up skrevet af marinaaagaardblog.com.

Læs også: Test af træningsribber

FAQ

Hvilken stepbænk er den bedste til træning?
Du kan finde et hav af forskellige stepbænke på markedet, som alle kan bruges til træning. En af de mest populære stepbænke til træning er Rebook Studio Step Delta. Stepbænken bruges overalt – både til i home gyms og i fitnesscentre. Derudover har den et smart design.
Skal du vælge en stepbænk til din træning, er det vigtigt, at du har fokus på bænkens funktionalitet. En stepbænk bør altid have en skridsikker bund og overflade, så den er ekstra sikker og rar at træne på. Derudover er det selvfølgelig en god idé at vælge en bænk, du synes har et flot design.
Kan du bruge en fitness stepper som en bænk?
Du ved det måske ikke, men en fitness stepper kan sagtens bruges som almindelig bænk – mange vælger dog at lade vær grundet det specielle udseende. Vil du træne derhjemme, kan en fitness stepper være den helt perfekte løsning for dig.
Er det det værd at købe en stepbænk?
Elsker du at træne og motionere, men gider du ikke gøre det i dit fitnesscenter? Så er en stepbænk måske den perfekte løsning for dig. En stepbænk er alle pengene værd, hvis du vil have en let og effektiv træning, som ikke behøver at foregå andre steder end i hjemmet.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme