Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Vitaminpiller test-guide
Vores bud på de 8 bedste multivitaminer

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

8 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En vigtig del af en sund livsstil er at sørge for, at din krop får alle de vitaminer og mineraler, den har brug for. Du har måske hørt, at du skal sørge for at få D-vitamin, C-vitamin, omega 3, kalk, jern og en helt masse andet, men får du egentlig det? Og får du nok til at dække din krops behov?

Hvis du gerne vil sikre, at din krop får, hvad den har brug for, kan det være nødvendigt at undersøge forskellige kosttilskud, som eksempelvis vitamin-D, der særligt er nødvendigt i de mørke måneder. Men udover et indtag af D-vitamin, hvad er så egentlig nødvendigt for din krop?

Vi har samlet en række kosttilskud med gode anmeldelser fra både forbrugere og eksperter, så du kan være sikker på, du får de bedste produkter.

Seneste ændring:

Den 4. januar 2024 tilføjede vi et nyt vitamintilskud til vores artikel: Vitaepro, som er rig på vitaminer, mineraler og Omega-3 fedtsyrer.

Tidligere ændringer:

7. september 2023

“Vi har lavet dybdegående research og analyseret produkternes specifikationer og funktioner for at kunne lave en detaljeret sammenligning. Det har resulteret i, at vi i vores artikel har fået en stor sammenligningstabel, der giver et grundigt overblik over de vigtigste produktegenskaber, specifikationer og bruger- og ekspertanmeldelser. Tabellen har til formål at give dig en bedre forståelse af vitaminpiller, så din beslutning i højere grad træffes ud fra et informeret grundlag.”

18. marts 2022

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

test-guiden

En test-guide, som denne, er en artikel, der analyserer produkter via en gennemgang af bl.a. anmeldelser og tests.

De 8 bedste vitaminpiller i test-guiden 2024:

Se resten nedenfor

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Overblik: Stor sammenligning af de udvalgte vitaminpiller

Biosym Omnimin - vitaminpiller til generel sundhed

Biosym Omnimin er et multivitamin- og mineraltilskud, der kombinerer en række essentielle næringsstoffer i én kapsel. Uanset om du vil fremme din generelle sundhed, opfylde et eventuelt mangel på næringsstoffer eller blot støtte en travl livsstil, får du med Biosym de vigtigste vitaminer og mineraler, som din krop netop har brug for.

Dagens bedste priser og tilbud på Biosym Omnimin:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Alt i 1 kapsel
 • Balanceret formel
 • Multi-system effekt

Anmeldelse: Produktanalyse af Biosym Omnimin

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Vitaminer og mineraler
 • form: Kapsel
 • Mængde: 360 stk.
 • Vegansk

Allround formel
Omnimin vitaminpillerne indeholder en bred vifte af essentielle næringsstoffer, der er afgørende for optimal sundhed og velvære, herunder: A-vitamin, vitamin B-kompleks, C-vitamin, D-vitamin og E-vitamin. Ud over vitaminer indeholder produktet desuden en række mineraler, herunder calcium, magnesium, zink og selen. Derudover indeholder pillerne antioxidanter som alfa-liponsyre, coenzym Q10 og quercetin.

Indflydelse på mange systemer i kroppen
Som følge af det balancerede indhold af ingredienser, understøtter vitaminpillerne din krops immunforsvar med vitamin A, C, D, E, zink og selen. Derudover fremmes knoglesundheden via calcium og D-vitamin, energien øges via B-vitamin, hjerte-kar-systemet støttes via coenzym Q10 og E-vitamin og nervesystemet får et boost på baggrund af vitaminpillernes B12 indhold. Derudover hjælper pillerne med at opretholde sund hud, hår og negle via biotin og C-vitamin. 

Størrelse af pillen og dosering
Den anbefalede daglige dosis for voksne og børn fra 11 år er 1-2 tabletter. Den daglige dosis bør ikke overskrides, og kosttilskud bør ikke erstatte en varieret kost. En fordel ved netop vitaminpillerne her er, at de er lette og sluge – selv hvis du generelt har svært ved at få piller ned. En anden fordel er, at pillerne er glutenfri, hvilket gør dem velegnet til en bred vifte af mennesker – også dig med gluten- eller hvedeallergi. 

BEMÆRK: Omnimin® indeholder Riboflavin, almindeligvis kendt som “det gule vitamin” eller vitamin B2, som kan give urinen en mørkere gul nuance. Det er ganske naturligt og er ikke farligt.

Mere om Biosym Omnimin

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Vitaminer og mineraler
 • form: Kapsel
 • Mængde: 360 stk.
 • Vegansk

Netfysioterapis vurdering

Biosym Omnimin vitaminpillerne er et velafrundet, allround kosttilskud med mange fordele til alle, der vil opretholde en sund livsstil. Pillerne er små og nemme at sluge, og de er derfor praktiske for enhver – uanset alder. Desuden er produktet oplagt til alle, selv hvis du er glutenintolerant eller har cøliaki, hvilket for os at se er en stor bonus. Med vitaminpillerne får du essentielle vitaminer, mineraler m.m., der støtter immunsystemet, fremmer en sund fordøjelse og opretholder din generelle sundhed. Selv om pillerne er en smule dyrere sammenlignet med andre kosttilskud, mener vi, at produktets kvalitet og mange fordele gør det til det bedste allround valg.  

Fordele og ulemper ved Biosym Omnimin

Fordele

 • Ingredienser af høj kvalitet
 • Glutenfri
 • Kapslerne er lette at sluge
 • Støtter mange af kroppens systemer

Ulemper

 • Lidt dyrt

VitaePro - Kosttilskud med kraftfulde ingredienser til dit generelle velvære

VitaePro er rig på vitaminerne C, D og E, og har essentielle mineraler som selen og mangan. Hvis du ønsker at styrke dit generelle helbred, særligt når det kommer til dit immunforsvar og knogler, kan VitaePro meget vel være noget for dig.

Dagens bedste priser og tilbud på VitaePro:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Indeholder kraftfulde antioxidanter
 • Beriget med Omega-3 fedtsyrer
 • Rig på vitaminerne C, D og E

Anmeldelse: Produktanalyse af Vitaepro

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Vitaminer, Mineraler, Omega-3 fedtsyrer
 • form: kapsler
 • Mængde: 44

Antioxidante og antiinflammatoriske egenskaber

Noget af det første, som vi lagde mærke til, var at Vitaepro indeholder potente antioxidanter som astaxanthin, lutein og zeaxanthin, som er afgørende i bekæmpelsen af oxidativt stress og til at beskytte kroppens celler mod skader. Derudover indeholder Vitaepro ingredienser som Boswellia Serrata, kendt for sine antiinflammatoriske egenskaber, og olivenpolyfenoler, som er kendt for deres antioxidante og antiinflammatoriske effekter – dit helbred er altså godt dækket ind med VitaePro.

Med Omega-3 fedtsyrer

VitaePro er også beriget med Omega-3 fedtsyrer, især docosahexaensyre (DHA) og eicosapentaensyre (EPA), som tilbyder flere fordele, når det kommer til din sundhed. Faktisk er det essentielle fedtsyrer, der er nøglen til at opretholde din kardiovaskulære sundhed, da de har vist sig at hjælpe med at reducere inflammation, sænke blodtrykket og forbedre blodkarrenes funktion. Desuden spiller DHA og EPA en afgørende rolle i din hjernens sundhed, da de bidrager til strukturen og fluiditeten af cellemembraner, hvilket understøtter din kognitive sundhed, og potentielt kan sænke risikoen for neurodegenerative sygdomme.

BEMÆRK: Hver pakke VitaePro indeholder 44 kapsler, hvilket svarer til seks ugers forbrug, når du tager en kapsel dagligt som anbefalet. For optimale resultater er det vigtigt, at du overholder doseringen og supplerer tilskuddet med en sund livsstil.

Hvad siger brugere om VitaePro?

VitaePro har fået 4,1/5 stjerner på Trustpilot.com. Brugerne er generelt meget tilfredse, hvor mange af dem roser kundeservicen. Derudover skrev en af brugerne, at efter tre ugers brug af produktet bemærkede han, at han er “mere fleksibel i knæene”.

Mere om VitaePro

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Vitaminer, Mineraler, Omega-3 fedtsyrer
 • form: kapsler
 • Mængde: 44

Netfysioterapi's vurdering

Vi synes VitaePro er et omfattende vitamintilskud, der hjælper med at understøtte dit generelle helbred, med en kombination af antioxidanter som Astaxanthin, Lutein og Zeaxanthin, og Omega-3 fedtsyrer (DHA og EPA), som bidrager til sundheden for dit hjerte, hjerne og øjne. Derudover har VitaePro andre vitaminer, mineraler og unikke ingredienser, der styrker dit immunsystem og cellefunktion. 

Det er til gengæld ikke vegansk, da det bruger Omega-3, som er afledt af fisk og kapselskal. Alt i alt mener vi, at VitaePro er et effektivt og alsidigt vitamintilskud, der med sin unikke kombination af antioxidanter og Omega-3 fedtsyrer, styrker dit generelle helbred.

Fordele og ulemper ved VitaePro

Fordele

 • Rig på mineraler (Selen og Mangan)
 • Indeholder Boswellia Serrata
 • Olivenpolyfenoler
 • Dosering til 6 uger

Ulemper

 • Ikke egnet til veganere

Bodylab ZMA vitaminpiller - for forbedret søvnkvalitet

Er du aktiv og har brug for et tilskud, der indeholder alt det nødvendige til din træning, så bør du vælge Bodylab ZMA. 

Dagens bedste priser og tilbud på Bodylab ZMA vitaminpiller:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Hvad siger brugerne om Bodylab ZMA vitaminpiller

ZMA vitaminpillerne fra Bodylab har fået 4,2/5 stjerner af brugerne på Bodylab, hvor de angiver, at den hjælper dem med at få en dyb søvn, reducerer muskelkramper og øger styrke under deres træningspas. En bruger skrev, at pillerne er en “uundværlig del af deres kosttilskud,” men synes de er lidt store at sluge på grund af deres størrelse.

Mere om Bodylab ZMA vitaminpiller

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Magnesium, Zink, B6
 • form: Kapsel
 • Mængde: 120 stk.

Supplementet roses særligt for at have god effekt mod træthed, kramper og uro i benene om natten og for at være let at indtage. Det fremhæves også af forbrugerne, at deres nattesøvn er forbedret, og de oplever, at der er en stor forskel, hvis de ikke får deres daglige dosis af ZMA.

De små kapsler fra Bodylab er lette at sluge, og du skal tage 2 om dagen. Kapslerne kan også skilles ad, hvis du ikke er god til at sluge pillerne og i stedet vil drysse det i en smoothie eller over et måltid.

ZMA fra Bodylab indeholder det en normal og velfungerende krop har brug for, når du er aktiv og træner:

 • Zink
 • Magnesium
 • B6

Pillerne fra Bodylab adskiller sig fra andre vitaminpiller i oversigten ved at være særligt udviklede til en aktiv krop.

Netfysioterapis vurdering

Bodylabs ZMA vitaminpiller bidrager til flere forskellige processer i kroppen, som er vigtige for muskelopbygningen. Takket være deres indhold af både zink og magnesium hjælper de med muskelgenopretning og -øgning, og de er derfor et godt valg til dig, der træner regelmæssigt. Dog skal man være opmærksom på, at den har et lidt lavt indhold af magnesium, så hvis man gerne vil op på et 100% dagligt indtag skal man måske overveje endnu et tilskud.

For at nå dette ville du skulle tage 3-4 ZMA piller, i stedet for anbefalede 2, hvilket vi ikke foreslår. Dette ændrer stadig ikke det faktum, at pillerne har alle de andre næringsstoffer og vitaminer, som din krop har brug for for at udmærke sig ved ovennævnte muskelgenopretning og ledafspænding.

Fordele og ulemper ved Bodylab ZMA vitaminpiller

Fordele

 • Kan blandes med fødevarer
 • Praktisk pakke
 • Hurtig effekt

Ulemper

 • Kapslerne kunne være mindre
 • Indhold af magnesium er i den lavere ende

Livol Multi Vital 50+ - vitaminpiller til 50+

Mange vitaminpiller er lavet med henblik på at dække en normal persons behov, men gennem livet vil kroppens behov for vitaminer og mineraler ændre sig. Derfor er det en god ide at vælge en vitaminpille, som er tilpasset din livssituation.

Dagens bedste priser og tilbud på Livol Multi Vital 50+:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Fremstillet specielt til 50+
 • Beriget med C-vitamin
 • 150 vitaminpiller

Mere om Livol Multi Vital 50+

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Calcium, Magnesium, Jern, Zink, B6, B12
 • form: Tablet
 • Mængde: 150 stk.
 • Vegansk

Livol Multi Vital 50+ er udviklet til dig, der er 50 år eller ældre, så du får dækket dine behov for vitaminer og mineraler bedst muligt.

Du skal dagligt tage 2 piller, og glasset indeholder i alt 150 stk. De er formet, så de er lette at synke.

Vitaminpillerne er fremstillet med en kombination af urter, vitaminer og mineraler.

De indeholder blandt andet:

 • Vitaminerne B6 og B12 til et velfungerende immunsystem
 • Thiamin
 • D-vitamin for vedligeholdelsen af knoglerne
 • C-vitamin for normal dannelse af kollagen

 

I alt får du 12 vitaminer og 10 mineraler, der er nødvendige for en velfungerende krop, selvom du har rundet 50 år, og præcis derfor adskiller de sig fra andre kapsler i denne testoversigt.

Glasset, som indeholder 150 piller, vil holde i 75 dage, hvilket er fornuftigt til prisen, når du ikke skal supplere med andre vitaminer.

Netfysioterapis vurdering

Disse vitaminpiller indeholder C- og D-vitaminer, samt vitamin B6 og B12, der hjælper med at holde dit system i en sund tilstand. Det anbefales at tage 2 piller hver dag, og man får selvfølgelig de mest optimale resultater, hvis man ikke tager mere eller mindre.

Fordele og ulemper ved Livol Multi Vital 50+

Fordele

 • Nem at indtage
 • Pakken er fremstillet af 100 % genanvendt PET
 • God smag

Ulemper

 • To tabletter skal indtages dagligt

Solaray Spektro Multivitamin - 55+ aktive ingredienser uden K-vitamin og jern

 • 4.7/5 Google Shopping
 • 4.7/5 Amazon

Disse er gode, hvis du ønsker en vitaminpille, der indeholder næsten alt, hvad du har brug for. 

Dagens bedste priser og tilbud på Solaray Spektro Multivitamin:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Indeholder over 100 aktive ingredienser
 • Kapselform for hurtig og nem indtagelse
 • Uden jern og K-vitamin

Hvad siger brugerne om Solaray Spektro Multivitamin

Solaray er et af de mest velrenommerede mærker af vitaminpiller, hvilket viser sig med en gennemsnitlig bedømmelse på 4,7/5 stjerner på tværs af forskellige webshops og Amazon. Efter 2 års brug angav en bruger f.eks., at de øgede hans energi- og koncentrationsniveau samt immunforsvaret. 

Nogle af brugernes anmeldelser kommenterede også på vitaminernes evne til at opretholde “god stemning i løbet af dagen” og give “god muskelgenopretning,” men nogle påpegede, at det skal tages med meget vand, da det ellers kan forårsage opstød bagefter.

Mere om Solaray Spektro Multivitamin

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Vitamin A, B6, B12, C, E, D, Magnesium, Zink
 • form: Kapsel
 • Mængde: 100 stk.

Solaray Spektro Multi-Vita-Min er særligt velegnede til dig, der tager blodfortyndende medicin eller ikke ønsker en vitaminpille med jerntilskud. Jern kan du altid supplere med gennem kosten eller med en anden vitaminpille, hvis du har behov for det.

I forhold til dosering, så skal folk fra 11 år og op tage 2 kapsler dagligt i forbindelse med et måltid.

Solarays vitaminpiller indeholder over 100 aktive ingredienser i form af vitaminer, mineraler og urter. Det er et langt større antal end hvad konkurrenterne har. Vitaminpillerne indeholder dog ikke jern eller K-vitamin.

Solaray Spektro Multi-Vita-Min indeholder blandt andet:

 • B-vitamin for et normalt energistofskifte
 • Vitamin C, B6, A, folsyre, B12, D, jern, zink, kobber og selen for et effektivt immunsystem
 • Vitamin C, E, B2 samt zink og selen mod oxidativt stress
 • Urteblanding med persille, rosmarin, aloe vera og hyben

 

Du får 300 kapsler, og da du kun skal tage 2 piller om dagen, så vil de holde dig i lang tid.

Prisen er relativt høj, men du får også en meget effektiv vitaminpille med mange forskellige aktive ingredienser på én gang.

Netfysioterapis vurdering

Vi vurderer, at disse piller er nogle af de bedste multivitaminer i kapselform, der udover at være nemme at sluge er fyldt med vitaminer, der styrker immunforsvaret og stofskiftet, såsom C-vitamin, B6, A folinsyre, B12, D, jern, zink, kobber og selen. Produktet indeholder ikke jern og K-vitamin, hvilket er godt, hvis du bruger blodfortyndende medicin, da K-vitamin er nødvendigt for dannelsen af blodpropper og derfor bør undgås. Som sagt er prisen lidt høj, men du får også vitaminpiller af høj kvalitet, der holder længe. 

Fordele og ulemper ved Solaray Spektro Multivitamin

Fordele

 • Indeholder antioxidanter
 • Velegnet til personer, der tager blodfortyndende medicin
 • Zink bidrager til normal kognitiv funktion
 • Indeholder flere aktive stoffer end andre vitaminpiller på markedet

Ulemper

 • Højere prisklasse
 • Nogle oplevede opstød efter at have taget vitaminpillerne

Puori 3 Multi-pak vitaminer - den gode og nemme løsning

Puori 3 Multi-pak indeholder små doseringsposer med dine daglige vitaminer i.
Produktet indeholder 210 piller i alt, svarende til 70 poser med 3 piller i hver. Du har derfor vitaminer til 70 dage.

Dagens bedste priser og tilbud på Puori 3 Multi-pak vitaminer:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Let at tage 1 pose om dagen
 • Nøje udvalgte vitaminer og mineraler
 • Indeholder O3 fiskeolie

Mere om Puori 3 Multi-pak vitaminer

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: B-vitamin, D-vitamin, zink, Omega 3-fedtsyrer
 • form: Kapsel
 • Mængde: 210 stk.

De 3 piller er hhv. O3, M3 og D3.

O3 er bedre kendt som fiskeolie, og har mange fordele, herunder mindskelse af inflammation i led og muskler, som kan opstå under fysisk aktivitet.

M3 er også kendt som magnesium og hjælper kroppens stofskifte og medvirker til at muskler og knogler forbliver stærke.

D3 er et af de vitaminer, som flest danskere er i underskud af. Det kommer af, at kroppens primære kilde til vitaminet er sollys. D-vitamin regulerer mængden af calcium i blodet, og kan have stor effekt på muskelkramper.

Hvis du ofte er på farten eller rejser meget, er doseringsposerne en klar fordel. De fylder næsten intet og du behøver blot det antal poser, som svarer til det antal dage, du skal være væk.

Netfysioterapis vurdering

Med denne Puori-pakke får du 30 doseringsformer, som hver især indeholder Magnesium M3 tilsat Zink og B6-vitamin, Omega-3 O3 og D3-vitamin. Disse vitaminer hjælper henholdsvis med energi og stofskifte og immunforsvaret. Fordi disse vitaminpiller tilbyder så mange forskellige fordele for din sundhed, især når de tages sammen med måltider, betragter vi dem som et godt pakketilbud. Det skal dog pointeres, at pillerne indeholder gelatine, så hvis du er allergisk eller lever vegansk, er denne pakkeløsning ikke den rigtige for dig.

Fordele og ulemper ved Puori 3 Multi-pak vitaminer

Fordele

 • Sørger for elektrolytbalance og muskelfunktion
 • Bidrager til at bevare sunde tænder og knogler
 • God smag
 • Hurtig effekt

Ulemper

 • Indeholder gelatine

BodyLab Bodymin vitaminpiller - booster immunforsvar og restitution

Bodylab har formået at skabe en vitaminpille, der passer perfekt til dig med en aktiv livsstil.

Dagens bedste priser og tilbud på BodyLab Bodymin vitaminpiller:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Dækker de fleste vitamin- og mineralbehov
 • God til en aktiv livsstil
 • Indeholder 240 kapsler

Hvad siger brugerne om BodyLab Bodymin vitaminpiller

Bodymin vitaminpillerne har fået en 4.5/5 rating blandt brugerne på Bodylabs hjemmeside, hvor brugerne understreger deres positive effekt på hud, hår og negle. En bruger oplyste også, at han oplevede en forbedring i leddene efter blot 2 ugers brug.

Mere om BodyLab Bodymin vitaminpiller

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: B-vitamin, D-vitamin, zink, chrom
 • form: Kapsel
 • Mængde: 240 stk.
 • Vegansk

Produktet indeholder de essentielle vitaminer, som booster dit immunforsvar. Derudover har Bodylab tilført produktet ekstra zink, magnesium og B6. Denne kombination, der er kendt som ZMA, bidrager bl.a. til en bedre søvn og restitution af muskler, så du er klar til det næste træningspas.

Netfysioterapis vurdering

Vitaminpillerne fra BodyLab har et højt indhold af B6, Magnesium, Zink og Chrom (også kendt som ZMA), som alt sammen er rigtig godt til at forstærke musklerne. Undersøgelser af folk, der havde indtaget ZMA-vitaminerne viste, at de havde en 20% stigning i styrke, samt forbedret stofskifte, hvilket kan føre til potentielt vægttab. På grund af alle disse egenskaber synes vi, at BodyLab Bodymin vitaminpillerne er et rigtig godt valg til muskelgenopretning. 

Fordele og ulemper ved BodyLab Bodymin vitaminpiller

Fordele

 • Giver normal energiomsætning
 • Reducerer træthed og udmattelse
 • Højt indhold af zink, magnesium og B6
 • Praktisk pakke

Ulemper

 • 2 kapsler pr. portion

Puori V Multi Vitamin & Mineraler - Vitaminpiller, der er lette at bruge

 • 4,2/5 Amazon
 • 4,4/5 Google Shopping

Vi vurderer, at Puori V Multi Vitamin & Mineraler er et oplagt valg, hvis du udelukkende vil indtage dine vitaminer og mineraler igennem plantebaserede ingredienser.

Dagens bedste priser og tilbud på Puori V Multi Vitamin & Mineraler:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • 13 essentielle vitaminer og 9 mineraler
 • Certificeret vegansk af Vegan Society
 • Lav daglig dosis

Hvad siger brugerne om Puori V Multivitamin & Mineraler

Puori V Multivitamin & Mineraler har fået gode anmeldelser fra kunder på tværs af forskellige webshops med et gennemsnit på 4,4/5 stjerner og 4,2/5 på Amazon. Nogle af de ting, som brugerne værdsætter, er, at de er lette at sluge og kommer i en pakke af høj kvalitet, der holder i lang tid. Som en kunde udtalte, “1 kapsel er nok, hvilket betyder, at en pakke holder i to måneder”.

Mere om Puori V Multi Vitamin & Mineraler

SPECIFIKATIONER

 • Primære ingredienser: Vitamin A, C, D, E, Calcium, Jern, Magnesium, Zink, Selen
 • form: Kapsel
 • Mængde: 60 stk.
 • Vegansk

Forbrugerne finder stor tryghed i, at producenten er en del af Clean Label Projects Transparency Program. Det betyder, at der er præcise angivelser af hvilke ingredienser, produktet indeholder.

Enkelte forbrugere udtrykker, at pillerne har en speciel duft: ”This does have an unusual smell – kinda fishy”. Ifølge anmeldelserne er det dog ikke et stort problem, fordi pillerne er nemme at sluge.

Puori V Multi Vitamin & Mineraler er til dig, der vil have et enkelt og dyrevenligt tilskud, der kan bruges af alle voksne og børn over 11 år.

Du skal tage én kapsel om dagen, som indeholder i alt 9 forskellige mineraler og 13 forskellige essentielle vitaminer.

Kapslerne indeholder ekstra aktiv og optagelig B12-vitamin og D3-vitamin produceret af lav. Det gør produktet oplagt til veganere, vegetarer og alle andre, der hovedsageligt spiser plantebaseret.

Netfysioterapis vurdering

Puori vitaminerne består som nævnt af 13 essentielle vitaminer og 9 mineraler, der er nøje udvalgt til at supplere en plantebaseret kost. De indeholder bl.a. en vegansk form for aktivt D3-vitamin og B12-vitamin. Nogle få forbrugere har dog nævnt, at de ikke kan lide lugten, så hvis du er følsom over for lidt intense lugte, er Puroi vitaminer måske ikke det bedste valg.

Fordele og ulemper ved Puori V Multi Vitamin & Mineraler

Fordele

 • Kapslerne er lette at indtage og optage
 • En del af Clean Label Projects Transparency Program
 • Oplagt til plantebaseret diæt
 • B12-vitamin i aktiv og let optagelig form

Ulemper

 • Nogle forbrugere bryder sig ikke om duften

Hvad skal man overveje, når man køber vitaminpiller?

 • Ingredienser
  Fordi vitaminer og kosttilskud ofte indeholder fyld- og tilsætningsstoffer for at reducere produktionsomkostninger, er det ikke alle produkter, der er lige gode. Før du køber vitaminer eller kosttilskud er et godt tip derfor at undersøge hele ingredienslisten for at se hvilke produkter, der har flest gavnlige næringsstoffer. Almindelige tilsætningsstoffer at kigge efter omfatter gelatine, cellulose, sojaolie og magnesiumstearat. Derudover er det en god idé at tjekke, om de vitaminer og nutraceuticals, du tager, har et analysecertifikat bagpå, der sikrer kvaliteten. Hvis du er veganer eller vegetar, skal du selvfølgelig være opmærksom på, at der ikke er animalske ingredienser i produktet. Her kan du med fordel gå efter de kosttilskud og vitaminer, der specifikt er udviklet til veganere og vegetarer. Til sidst skal du overveje, om der er ingredienser i produktet, du er allergisk over for.
 • Dosering
  Det er vigtigt at vælge et supplement med en dosis, der dækker dine behov. Man skal huske, at mere ikke nødvendigvis er bedre. Visse vitaminer kan være farlige, hvis de indtages i for store mængder. Fedtopløselige vitaminer, såsom vitamin A, D, E og K, lagres eksempelvis i kroppen og bliver derfor ikke udskilt, når du tisser, som vandopløselige vitaminer gør. Det betyder, at du med tiden kan ophobe skadelige mængder af de fedtopløselige vitaminer i dit system, hvilket kan føre til forgiftning. Følg altid doseringsanvisningerne og anbefalingerne på vitaminets etiket, hvor du også kan finde oplysninger om, hvordan du skal tage dem for at få den bedste virkning.
 • Typer af vitaminer
  Der findes mange forskellige typer af vitaminer, afhængigt af din alder og dit køn. Mange kosttilskud markedsføres som værende specielt udviklet til mænd, kvinder eller bestemte aldersgrupper. I de fleste tilfælde er en normal multivitamin tilstrækkelig for de fleste personer, men det er vigtigt at understrege, at vitaminer er nødvendige i forskellige mængder alt efter ens alder. Er du eksempelvis over 50 år, har du sandsynligvis brug for flere vitaminer end en yngre person. Mængden af jern og K-vitamin i seniorvitaminer er lavere, mens mængden af B12 er højere. Ligeledes kan dit køn også afgøre, hvilke vitaminer du har mest brug for, som f.eks. prænatale vitaminer, der indeholder ekstra folinsyre og jern, der hjælper gravide kvinder eller kvinder, der forsøger at blive gravide.
 • Pris
  Vitaminpiller varierer i pris, hvor de dyrere løsninger koster omkring 400 kr. og typisk indeholder flere antioxidanter og næringsstoffer end den billigere løsning til ca. 50 kr. De billigere supplementer kan dog stadig være fyldestgørende for nogen, så længe du er opmærksom på, hvad de indeholder.
 • Brugerbedømmelser og ekspertvurderinger
  Før du køber vitaminpiller anbefales det at læse bruger- og ekspertanmeldelser. Du kan lære mere om, hvad du kan forvente af vitaminpiller, deres effekt samt kvalitet og om de har været et køb værd.

 

arrow-more

Hvilke vitaminer skal jeg tage?

Der kan være stor forskel på hvilke vitaminpiller, der passer dig bedst. I sidste ende afhænger det både af din alder, dit køn, hvor aktiv du er i hverdagen og hvordan din kostplan ser ud. Vitaminpiller til en kvinde på 50+ skal eksempelvis indeholde andet end en vitaminpille til børn.

Hvis du er i tvivl om hvilke vitaminer, du specifikt mangler, så er det en god idé at få taget en blodprøve hos lægen. For langt de fleste mennesker vil det være nemmest at tage en multivitaminpille, der passer til den aldersgruppe, de befinder sig i.

Hvis det ikke lige er dig med multivitaminpiller, og du gerne vil have noget at gå efter inden, du får taget en blodprøve, så er der to ting, som stort set alle danskere mangler. Den ene er Vitamin D og den anden er fiskeolie.

Det er altså umuligt at sige, hvilken vitaminpille der er bedst, da det afhænger af dit behov og hvem, du er. Så længe du vælger en godkendt vitaminpille, er du godt sikret.

Indholdsforklaring af vitaminpiller

Et af de steder hvor det er rigtig svært at regne indholdsfortegnelsen ud, er ved multivitaminer. Et er at de ofte indeholder over 30 forskellige aktive ingredienser, så medmindre du har fulgt rigtig godt med i fysik og biologi, er det svært at regne ud, hvad de forskellige ting egentlig dækker. Derfor har vi samlet en gennemgang med forklaringer af nogle af de mest almindelige ingredienser.

A vitamin

Vitamin A spiller en central rolle i rigtig mange af kroppens processer. Specifikt er Vitamin A vigtigt for øjnene og immunsystemet.

B vitamin

Vitamin B kommer i mange udgaver, men de mest almindelige er B1, B2, B3, B4, B5, B6 og B12. Vitamin B’s vigtigste funktioner er at sørge for, at din krop kan danne nye røde blodlegemer og at dit nervesystem fungerer optimalt.

C vitamin

Vitamin C er vigtigt for at kroppen kan danne bindevæv og det er ligeledes en antioxidant, der bekæmper kroppens frie radikaler. Overordnet set er vitamin C’s primære formål at styrke dit immunforsvar.

D vitamin

Vitamin D3 er afgørende for knoglernes sundhed, og kroppen kan ikke absorbere kalcium korrekt, hvis den ikke får D3.

E vitamin

Vitamin E er med til at styrke kroppens immunsystem.

Folsyre

Folsyre er et B vitamin, der påvirker dannelsen af nukleotider. Kort sagt: Uden nok folat har du færre T-celler, og dem, du har, reagerer ikke så hurtigt eller effektivt på infektioner.

Fosfor

Sammen med kalcium er fosfor det mest almindelige mineral, der forekommer i menneskekroppen, og det er ligeledes med til at opretholde knoglestyrke.

Jern

Jern er et essentielt grundstof for næsten alle levende organismer, da det deltager i en lang række metaboliske processer, herunder ilttransport, syntese af deoxyribonukleinsyre (DNA) og elektrontransport.

Jod

Jod er nødvendigt for produktionen af hormoner i skjoldbruskkirtlen, og ligeledes hjælper det med at regulere metabolismen.

K vitamin

Kalcium

Kalciums primære formål er opretholde knoglernes sundhed.

Kobber

Kobber er vigtigt for at opretholde styrken i huden, blodkarrene, epitelet og bindevævet i hele kroppen. Det spiller også en rolle i produktionen af hæmoglobin, myelin, melanin, og det sørger også for, at skjoldbruskkirtlen fungerer normalt.

Magnesium

Magnesium er et vigtigt mineral, der hjælper med at regulere kroppens muskel- og nervefunktioner.

Selen

Zink

Zink er et mineral, der findes i alle kroppens celler. Dets vigtigste rolle er at balancere immunsystemet og styrke det, så du får et sundt og stabilt helbred.

Beskrivelse af kilder og tests

OBS: Selvom følgende kilder har været anvendt i forbindelse med artiklen siden publicering, kan der som følge af udgåede/slettede produkter være kilder, der ikke længere anvendes. Det skyldes tekniske problemer, og vi arbejder lige nu på at forbinde alle henvisninger til kilder med reference, samt slette gamle kilder (April 2024).

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi stræber efter at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Ekspert- og testkilder

Iherb

Iherb.dk er onlinesiden for en sundheds- og skønhedsbutik beliggende i København, Danmark. Den tilbyder en bred vifte af varer, herunder naturlige kosttilskud, produkter til personlig pleje, fødevarer, drikkevarer og meget mere. Butikken har noget for enhver smag, fra den lejlighedsvise shopper til den mere kræsne sundhedsfokuserede person. 

Solaray Spektro Multivitamin – Du kan se anmeldelserne her

Puori V Multi Vitamin & Mineraler – Du kan se anmeldelserne her

 

Kundeanmeldelser

Google Shopping

Google Shopping er en nyttig ressource for forbrugerne til at finde produkter og sammenligne priser. Google Shopping bruger en algoritme baseret på kundernes præferencer og brugernes interesse til at skabe skræddersyede resultater. Den samler priserne på varer fra flere butikker, hvilket betyder, at du har adgang til fuld synlighed om lagerniveauer, leveringstider og produktanmeldelser. 

Solaray Spektro Multivitamin – Du kan se anmeldelserne her

Puori V Multi Vitamin & Mineraler – Du kan se anmeldelserne her.

Se brugeranmeldelser af Thorne Molybdæn Glycinate på Google lige her.

Amazon

Amazon er en af verdens største webshops, hvor forbrugerne efter et køb kan anmelde og bedømme produktet med stjerner ud af 5 og en kommentar.

Puori V Multi Vitamin & Mineraler er blandt andet vurderet af over 70 forbrugere på Amazon.

Du kan se anmeldelserne her

Solaray Spektro Multivitamin – Du kan se anmeldelserne her.

Puori V Multi Vitamin & Mineraler – Du kan se anmeldelserne her.

Se brugeranmeldelserne af Thorne Molybdæn Glycinate lige her.

Trustpilot.com

Trustpilot, en førende online platform for brugergenererede anmeldelser, tilbyder et dynamisk rum, hvor forbrugere kan dele deres oplevelser, indsigter og meninger om forskellige produkter og tjenester. Ved at udnytte den kollektive visdom fra sit globale fællesskab giver Trustpilot potentielle købere mulighed for at træffe informerede beslutninger baseret på autentisk feedback fra deres jævnaldrende. Brugeranmeldelser på Trustpilot er uvurderlige, da de giver ægte, førstehåndsberetninger om virkelige interaktioner med produkter og tjenester.

Du kan læse brugeranmeldelser af Vitaepro her.

FAQ

Hvad sker der, hvis jeg tager vitaminpiller hver dag?
Hvis du tager vitaminpiller hver dag, er der gode chancer for, at du dækker din krops fulde behov for vitaminer og mineraler. De vitaminer, som kroppen ikke har brug for, bliver udskilt med urinen.
Det varierer fra person til person, hvilke vitaminpiller du bør tage dagligt, da det er forskelligt, hvilke vitaminer, mennesker mangler. Som udgangspunkt er det dog altid en god ide at tage en multivitaminpille og fiskeolie. Du kan blive undersøgt ved din læge, hvis du vil vide, hvilke specifikke vitaminer, du mangler.
Hvilke vitaminer bør jeg ikke tage samtidig?
Der er flere kombinationer af vitaminer og mineraler, som du ikke bør indtage samtidig. Nogle af kombinationerne er blandt andet Magnesium/kalcium, vitaminerne D/E/K, fiskeolie/Gingko Biloba, kobber/zink, jern/grøn te og vitamin C/B12. Du kan spørge din læge til råds, hvis du er i tvivl om, hvilke vitaminer, du skal spise.
Hvilke vitaminer bør jeg tage om aftenen?
Generelt kan du tage vitaminer i alle døgnets timer, da det det mest afhænger af, hvad du foretrækker. Dog er der nogle vitaminer og mineraler, som kan give dig en god nattesøvn. Det er blandt andet vitamin C, vitamin D, magnesium, jern og kalcium.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme