Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Bedste kreatin:
Her er vores bud på de 2 bedste kreatintilskud

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

2 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Motion, sundhed, kost og træning fylder meget i disse år, og derfor kan det være svært at følge med i, hvad der fungerer, og hvad der ikke gør. Hvis du træner regelmæssigt, har du måske hørt om kreatin, som er et kosttilskud, der ofte fremhæves for sine positive effekter på træning.

I vores artikel vil vi forsøge at skille myter fra sandheder samt fremhæve kvalitets kreatinprodukter. Efterfølgende vil vi informere om det, du som minimum bør vide, inden du køber kreatin.

OBS: Denne artikel fremhæver lige nu 2 produkter, da de tidligere udvalgte produkter enten er udsolgte eller ikke forhandles mere. Vi er opmærksomme på problemet og er i fuld gang med at lave ny research, så du lige om lidt igen kan få overblikket over de bedste produkter på markedet i dag – de er lige på trapperne.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

BulkPowders monohydrat kreatin - perfekt at blande i shakes

 • 4,5/5 stjerner på Amazon
 • 4,5/5 stjerner på Google Shopping

BulkPowders har efterhånden fundet vej til mange køkkenskabe hos sportsudøvere og fitnessentusiaster, og det er der en særlig grund til. Det britiske brand har nemlig ramt en kombination af gode smage og høj kvalitet.

Dagens bedste priser og tilbud på BulkPowders monohydrat kreatin:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Perfekt til at blande i proteinshakes
 • Fås i neutral smag, blandede bær og æble/lim
 • 100% kreatinmonohydrat (i neutral variant)

Mere om BulkPowders monohydrat kreatin

SPECIFIKATIONER

 • Egenskaber: Glutenfri, præstationsøgende, vegansk
 • Vægt: 100g, 500g eller 1kg

BulkPowders’ kreatin monohydrat er heller ingen undtagelse, og som med mange af deres andre produkter, er det produceret med fokus på god smag, der er nemt at indtage.

Derfor findes den også i forskellige smagsvarianter, herunder neutral, blandede bær eller æble/lime. Du kan derfor nemt spice din proteinshake op, hvis du vælger at blande din kreatin heri.

Selve indholdet af produktet er i top: vælger du den neutrale smagsvariant, kan du forvente 100% kreatinmonohydrat.

Så hvis du prioriterer at få ren kreatin fremfor et mindre rent med smag, er BulkPowders monohydrat oplagt for dig.

Fordele og ulemper ved BulkPowders monohydrat kreatin

Fordele

 • Tilgængelig i flere smagsvarianter, herunder neutral, blandede bær og æble/lim
 • Velegnet til at blande i proteinshakes for nem indtagelse og bedre smag
 • Højt rangeret med 4,5/5 stjerner på Amazon og Google Shopping
 • Produceret af BulkPowders, som er kendt for både god smag og høj kvalitet

Ulemper

 • Smagsvarianterne kan være mindre naturlige end den neutrale version
 • Der nævnes ikke specifikke informationer om eventuelle bivirkninger e.l.
 • Det kan være dyrt sammenlignet med andre kreatinmonohydratprodukter på markedet

Optimum Nutrition Creatine - god sammensætning

 • 4,6/5 stjerner på Google Shopping
 • 4,6/5 stjerner på Amazon

Produktet er populært blandt forbrugere, og derfor har det fundet vej til vores artikel. Særligt prises det for sin gode evne til at kunne blandes i juice og shakes uden at give bismag, og også for at give et boost af energi til træningen, der gør det hele ekstra let og sjovt.

Dagens bedste priser og tilbud på Optimum Nutrition Creatine:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • God sammensætning
 • Smagsneutral – masser af blandingsmuligheder
 • Gode brugeranmeldelser

Mere om Optimum Nutrition Creatine

SPECIFIKATIONER

 • Vægt: 300 g
 • Ingredienser: Kreatin monohydrat
 • Kan indeholde: mælk, gluten, æg, soja, nødder og peanuts.

Produktet består af 99,9% rent kreatin monohydrat, som giver dig lige præcis det, du behøver til din træning.

Den er smagsneutral, så du har endnu flere indtagelsesmuligheder og et langt større råderum i forhold til, hvordan du vil indtage tilskuddet.

Sidst men ikke mindst har produktet en konkurrencedygtig pris og er særligt velegnet, hvis du har erfaring med kreatin, og nu bare gerne vil have et kvalitetsprodukt til en skarp pris.

 

Måske kunne du også være interesseret i at læse vores fiskeolie test – De bedste fiskeolier du kan købe

Fordele og ulemper ved Optimum Nutrition Creatine

Fordele

 • Populært valg blandt brugere, anerkendt for kvalitet og effektivitet
 • Indeholder 99,9% rent kreatin monohydrat, der giver optimal støtte under træning
 • Smagsneutral profil giver fleksibilitet i indtagelsesmetoder
 • Konkurrencedygtig pris for et kvalitetsprodukt til erfarne brugere af kreatin

Ulemper

 • Du betaler ekstra for brandet

Hvad er kreatin?

Kreatin er ikke bare et kosttilskud, men faktisk et stof, som dannes helt naturligt i vores krop. Når kroppen selv syntetiserer stoffet, er det aminosyrer, som klarer arbejdet, men vi optager faktisk også en del af det gennem almindelig kost (fra kød og fisk hovedsageligt). Det lagres primært i skeletmuskulaturen, hvor det kan bidrage til anaerob energiomsætning.

Hvad gør kreatin?

Tilskuddet bindes i muskelcellerne og fungerer som et hurtigt tilgængeligt lager af energi, som kan give øget kapacitet ved kortvarig, eksplosiv træning. Det bliver derfor sommetider brugt som et pre-workout, fordi det kan give dig det ekstra skud energi, du kan bruge, når træningen er særligt krævende. Hertil skal det tilføjes, at kreatin ikke må forveksles med weight gainer eller proteinpulver. Hvis du leder efter et supplementer med højere protein- eller kalorieindhold, kan disse supplementer være en bedre løsning – evt. sammen med kreatin.

Kreatin og muskelmasse

En anden fordel er, at det kan bidrage til større muskler, når det kombineres korrekt med styrketræning fordi muskelcellerne begynder at binde mere vand til sig, og derfor svulmer op og bliver mere fyldige. Effekten giver musklerne stimuli, og gør altså, at de vokser mere, end de ellers ville have gjort.

Derfor er kreatin velegnet som kosttilskud til vægtløftere og personer, som træner styrkeløft, hvor eksplosivitet er essentielt.

Kreatins effekt

Kreatins effekt har primært af to årsager været omdiskuteret gennem mange år: effekt og bivirkninger. I forhold til effekt viser et studie foretaget af Vitenskapskomiteen for Mattrygghet i Norge på vegne af Mattilsynet, at det ikke er alle mennesker, som vil have gavn af at indtage en ekstra dosering af kreatin. De vil simpelthen ikke mærke en forskel. Det drejer sig om ca. 30% af befolkningen, og årsagen er simpelthen, at deres naturlige mængde kreatin i kroppen allerede er maksimeret.

Resten af befolkningen vil kunne mærke en effekt og vil i varierende grad opleve positive virkninger af at indtage kreatin.

Trods mange påstande om det modsatte, er der endnu ikke dokumenteret nogle bivirkninger ved indtagelse af kreatin – selv ikke ved høje mængder. Husk dog altid at følge anvisningen.

 

Se også Det muskelopbyggende kosttilskud: Kreatin skrevet af bodylab.dk

Dosering af kreatin

Da kroppen i forvejen er i stand til at producere kreatin, og du samtidig får lidt gennem din kost, behøver du ikke indtage det på samme måde som proteinpulver. Den anbefalede daglige mængde er 3 gram, hvilket ca. svarer til ½ tsk.

Du bør ikke tage kreatin konstant over en længere periode. Indtag det dagligt i seks til otte uger, og hold derefter en pause i mindst tre uger, inden du begynder på en periode med daglig indtagelse igen. Det skyldes, at langvarigt indtag kan nedsætte kroppens egen naturlige produktion. Husk desuden at indtage rigelige mængder vand i de perioder, hvor du dagligt indtager tilskuddet.

Indtagelse af kreatin

Du kan med fordel blande det sammen med mælk, vand eller anden ønsket væske (for eksempel sammen med din proteinshake eller pre-workout, hvis du har lyst).

Kreatinpulver

Kreatin findes mest almindeligt som pulver, hvor det blot ligner proteinpulver. I de fleste poser medfølger en måleske. Løsningen er god for dig, som ønsker at blande kreatinen i en shake, i juice eller i en smoothie.

Kreatinpiller

Hvis du ikke er så glad for pulver, kan du også købe din kreatin i pilleform. På den måde er doseringen klar på forhånd, og løsningen er god for dig, som gerne vil have det nemt og bekvemt, og desuden ikke ønsker at blande din kreatin op med noget.

 

Se vores artikel om: De bedst testede BCAA

Se vores artikel om: Test af koffeinpiller – de bedste til din træning

Kreatin før eller efter træning?

Om det er bedst at tage kreatin før eller efter træning kommer an på, hvad du vil opnå. Forskning har vist, at tage kreatin før træning kan øge styrke og power, mens det at tage det efter træning kan øge muskelmasse og styrke. Det er vigtigt at tage kreatin som anvist på produktet og følge eventuelle anbefalinger fra en sundhedsprofessionel.

Hvornår skal man tage kreatin?

Det er bedst at tage kreatin efter træning eller lige før træning. Det kan også tages på en dag hvor man ikke træner. Det anbefales at tage kreatin i en “loading fase” i de første uger, hvor man tager høje doser (typisk 20-25 gram om dagen) i 4-7 dage for at opbygge et kreatin reservoir i musklerne. Derefter kan man skifte til en “maintenance fase” hvor man tager lavere doser (typisk 3-5 gram om dagen) for at vedligeholde kreatin niveauet. Det er vigtigt at tage kreatin som anvist på produktet og følge eventuelle anbefalinger fra en professionel.

Kreatin bivirkninger

Kreatin er generelt betragtes som sikkert at tage, men nogle bivirkninger kan forekomme. Bivirkninger kan omfatte:

Væskeophobning: Kreatin kan øge væskeophobning i musklerne, hvilket kan føre til en midlertidig øgning i kropsvægt og volumen.

Gastrointestinale problemer: Nogle mennesker kan opleve kvalme, diarré og magetrængsler efter indtagelse af kreatin.

Muskelsmerter: Nogle mennesker kan opleve muskelsmerter efter at have taget kreatin.

Hævelse af ansigtet, arme og ben.

Højt blodtryk: Kreatin kan øge blodtrykket i nogle mennesker.

Dehydrering: Kreatin kan øge væskeophobning i kroppen, hvilket kan føre til dehydrering hvis man ikke drikker tilstrækkeligt med vand.

Det er vigtigt at tage kreatin som anvist på produktet og følge eventuelle anbefalinger fra en sundhedsprofessionel. Hvis du oplever alvorlige bivirkninger eller bekymringer skal du stoppe med at tage kreatin og kontakte en læge.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme