Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Det er vigtigt, at vi får alle de vitaminer og mineraler, vores krop har behov for. Det sikrer, at vi opretholder en sund balance og en sund livsstil. Men det kan være svært at holde styr på alle de forskellige vitaminer og mineraler. Du kender måske D-vitamin, B-vitamin, fiskeolie, kalk…

Men kender du magnesium?

Magnesium er et vigtigt mineral, fordi det spiller en stor rolle i kroppens stofskifteproces. Det sikrer, at vi bruger vores muskler, herunder hjertet, normalt. Magnesium findes i mange madvarer, og i vitaminpiller er magnesium også en del af tabletten. Men hvis du alligevel har svært ved at få den optimale mængde magnesium til knogler og væv, kan det fås som en tablet, kapsel eller i flydende form.

Inden du køber magnesiumtilskud, bør du overveje:

 • Hvilke vitaminer og mineraler mangler din krop?
 • Hvor meget magnesium mangler din krop?
 • Hvilken medicin tager du til daglig?

Vi guider dig gennem de mange forskellige magnesiumtilskud. I testen finder du de otte bedste magnesiumtilskud på markedet.

SOLARAY MAGNESIUM CITRAT • 180 KAPSLER – de anerkendte magnesiumpiller i testen


SOLARAY MAGNESIUM CITRAT • 180 KAPSLERSolaray har produceret magnesiumpiller af magnesiumcitrat, der er et naturligt produkt. Citrat er lavet af citronsyre, og det findes i for eksempel planter og dyr. Derudover indeholder pillerne andre urteingredienser såsom mælkebøtte og brøndkarse. Så selvom magnesiumpillerne er et ekstra tilskud, bliver det ikke ekstra kemi i kroppen.

 

International anerkendelse

Solaray er et anerkendt og internationalt mærke. På amazon.com får den 4,4 ud af fem stjerner. Det betyder, at forbrugerne er glade for produktet, og at det spænder ud over Danmarks grænser. Dertil er Solaray Magnesium Citrat det mest populære valg på pricerunner.dk. Du sikrer dig altså et anerkendt magnesiumtilskud ved at vælge Solaray.

Kapslen

Solaray Magnesium Citrat er i kapselform, hvilket sikrer en hurtig optagelse i kroppen. Dertil er den anbefalede dosis to eller tre tabletter. Det afhænger af dit køn. Men fordi tabletprisen ligger omkring 1,3 kr., bliver det hurtigt et dyrere tilskud end nogle af de andre i guiden. Tabletten kan fås med forskellige mængder magnesium, så kan du selv styre dit indtag af magnesium.

Udvalgte specifikationer om SOLARAY MAGNESIUM CITRAT • 180 KAPSLER

 • Magnesiumcitrat
 • Kapselform
 • Urteingredienser

Solaray er til dig, som ønsker et anerkendt mærke af magnesiumpiller, og som gerne vil betale ekstra for et kvalitetsmærke.

NEW NORDIC MAGNESIUM MALATTM • 270 KAPSLER – de naturlige magnesiumpiller i testen


NEW NORDIC MAGNESIUM MALAT • 270 KAPSLERNew Nordic-magnesiumpillen adskiller sig fra de andre, da den ikke er lavet af citrat. Den er derimod lavet af magnesiummalat, som er et salt, der er udvundet af æblesyre frem for citronsyre. Men det er stadig en frugtsyre. Pillerne er i kapselform, hvilket gør dem letoptagelige i kroppen.

 

Naturlige ingredienser

New Nordic Magnesium Malat indeholder også andre naturlige ingredienser, som de andre magnesiumpiller i testen ikke indeholder. Det er blandt andet fransk maritim fyrrebark, også kaldet Pinuspinasterallon. Dertil er der også et indhold af lang peberekstrakt og sort peberekstrakt. Magnesiumpillerne er de piller i testen med det højeste indhold af naturlige produkter.

Anbefalinger

Helsebladet har kåret New Nordic Magnesium Malat til de bedste i deres test. Det gør de, fordi kvaliteten er i top. På pricerunner.dk er pillerne også populære blandt forbrugerne. Pillerne er både anbefalet af forbrugerne selv og af fagfolk. Producenten anbefaler tre kapsler dagligt, og med en kapselpris på cirka 1,5 kr. er det i den dyrere ende.

Udvalgte specifikationer for New Nordic Magnesium MalatTM • 270 KAPSLER

 • Magnesiummalat
 • Kapselform
 • Indeholder også andre vitaminer

New Nordic Magnesium Malat er til dig, som gerne vil betale ekstra for et naturligt produkt. New Nordic-pillerne er de dyreste på listen sammen med Puori Magnesium, som også har gode anmeldelser.

Solgar Magnesium Citrate, 60 Tablet – de bedste veganske magnesiumpiller i testen


Solgar Magnesium Citrate 60 TabletSolgar har lavet et populært magnesiumkosttilskud. På amazon.com har 634 forbrugere anmeldt produktet. Solgar Magnesium Citrate får hele 4,7 ud af fem stjerner. På ebay.com modtager Solgar Magnesium Citrate fem stjerner af forbrugerne. Det er et rigtigt populært produkt.

 

Tilskud

Tabletten indeholder 200 mg magnesium, hvilket er under den anbefalede mængde magnesium. Derudover anbefaler producenten også kun én tablet dagligt. Det gør, at Solgar Magnesium Citrat til et rigtig godt tilskud til dig, som allerede får magnesium gennem kosten. Prisen er cirka 1,65 kr. pr. tablet. Men den anbefalede mængde er som sagt én tablet, så på den måde er prisen ikke høj.

Vegansk alternativ

Magnesiumpillen har også den fordel, at den er vegansk. Pillen er fri for gluten, og derudover er der ingen mælk i. Så hvis du har veganske kostpræferencer, er Solgar et godt valg til dig. Helsebladet har ligeledes anbefalet den som ”bedst til veganer og vegetar”.

Hvis du er til veganske produkter, har vi en test, som vurderer vegansk proteinpulver. Proteinpulver styrker musklerne, hvor magnesiumtilskud også påvirker musklerne.

Udvalgte specifikationer for Solgar Magnesium Citrate

 • Magnesiumcitrat
 • Tabletform
 • Vegansk

Solgar Magnesium Citrate er til dig, som ønsker et vegansk alternativ til magnesiumtilskud. Det er til dig, som gerne vil betale lidt ekstra for et godt anmeldt produkt.

Biosym Magnesium +300 – de billige magnesiumpiller i testen, men med stor mængde


Biosym Magnesium +300Biosym Magnesium +300 kombinerer to magnesiumformer: Magnesiumpidolat og magnesiumoxid. Magnesiumpidolat har en speciel egenskab i form af, at den optages hurtigt, men udskilles langsommere end mange andre magnesiumformer. Magnesiumpidolat er ligeledes en organisk form for magnesium. Magnesiumoxid er effektivt i forhold til din krops celler og væv.

 

En anbefaling værdig

med24.dk er Biosym Magnesium et populært valg. Mange af forbrugerne har ligeledes givet kapslerne fem stjerner på baggrund af deres egne erfaringer. De fleste af forbrugerne roser Biosym Magnesium for deres effekt på urolige ben, ømme led og muskler. Det er også, hvad iform.dk nævner som fordele ved at tage magnesiumpiller.

En billig variant

Biosym Magnesium +300 er billige, fordi deres kapselpris ligger på cirka 1 kr. Dertil er den anbefalede mængde af producenten én kapsel dagligt. Det er en billig løsning til at få ens magnesiumbehov dækket. Den indeholder 300 mg magnesium, hvilket kan være en overdosis. Men ifølge netdoktor.dk er en overdosis yderst sjælden, og er der en overdosering, vil det være diarré.

Udvalgte specifikationer for Biosym Magnesium +300 

 • To magnesiumformer
 • Kapselform
 • Vegansk

Biosym Magnesium +300 er til dig, som har behov for en større dosis magnesium, men ikke ønsker at betale en masse for det ekstra tilskud. Dertil er Biosym Magnesium også et vegansk og et billigere alternativt end Solgar Magnesium.

Puori M3 Magnesium Supplement – de bedste danske magnesiumpiller i testen


Puori M3 Magnesium SupplementPuori, som før hed PurePharma, har med M3 Magnesium Supplement lavet en dansk variant af magnesiumpiller. Ligesom andre magnesiumpiller i testen indeholder Puori M3 Magnesium Supplement æblesyre frem for citronsyre. Dertil er der brugt andre organiske ingredienser.

 

Zink

Magnesiumpillerne indeholder ud over magnesium også zink. Mineralet zink bidrager til en omsætning af protein, fedt og kulhydrater i kroppen. Det fremhæver websitet breakingmuscle.com også i deres anbefaling af Puori M3 Magnesium.

Populær og dyrt

En vigtig faktor ved Puori er, at alle deres produkter testet på et tredjepartslaboratorium, hvilket sikrer, at produkterne har høj kvalitet. Puori anbefaler en daglig dosis på tre tabletter, men med en pris på cirka 1,5 kr. pr. tablet er det i den dyrere ende. Men det gør ikke tabletten mindre populær. På amazon.com har mange forbruger anmeldt produktet, der tilmed har den højeste vurdering her i testen på 4,7 ud af fem stjerner.

Udvalgte specifikationer for Puori M3 Magnesium Supplement

 • Indeholder zink
 • Kapselform
 • Indeholder B6-vitamin

Puori M3 Magnesium Supplement er pillerne til dig, som vil støtte danske producenter med høj kvalitet, og som ønsker ekstra vitaminer og mineraler.

APOVIT Magnesium 230 mg – de gennemsnitlige magnesiumpiller i testen


APOVIT Magnesium 230 mgAPOVIT Magnesium er et populært valg på Danmarks online apotek; apopro.com. Det viser, at danskerne er glade for det billige magnesiumtilskud. Ligesom Biosym Magnesium anbefales kun én tablet dagligt, og prisen er cirka 1,1 kr. pr. tablet. På anmeldercitet drugdisclosed.com, hvor forbrugere anmelder produkter, har de 65,7 % tilfredse anmeldelser.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Flere anmeldelser

På drugdisclosed.com er der også 70 %, som angiver, at de finder medicinen effektiv. Men vigtigere er, at 79 % ikke mærker til bivirkninger. Det bakker netdoktor.dk også op om, da bivirkninger er sjældne.

Pillens indhold

APOVIT Magnesium indeholder 230 mg magnesium, hvilket er under den anbefalede mængde magnesium. For mænd er den anbefalede mængde 350 mg, mens den for kvinder er 280 mg. Ifølge Hjerteforeningen indtager vi det meste via kosten.

Udvalgte specifikationer for APOVIT Magnesium 230 mg

 • Magnesiumhydroxid
 • Kapselform
 • Tilskud

APOVIT Magnesium er til dig, som mangler magnesium, men stadig får det via kosten, da hele dit behov ikke er dækket ved én tablet. APOVIT er også i den billigere ende i forhold til magnesiumtilskud.

Multi-tabs Magnesium – de billigste magnesiumpiller i testen


Multi-tabs MagnesiumMulti-tabs Magnesium er den billigste magnesiumpille i testen. Producenten anbefaler én tablet dagligt, og prisen er cirka 0,85 kr. pr. tablet. Men én pille indeholder hele 350 mg magnesium, hvilket er højere end den anbefalede mængde til kvinder. Den anbefalede mængde til kvinder er 280 mg, mens den til mænd er præcis 350 mg.

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Pillen til dig, som mangler magnesium

Multi-tabs Magnesium-tabletten er bedst egnet til dig, som har et dokumenteret behov, ligesom Biosym. Du kan med fordel undersøge, om du har behov for ekstra magnesium, hvis du:

 • har diabetes
 • har sygdomme i mave-tarm-kanalen
 • lider af alkoholisme 
 • tager vanddrivende medicin.

Ovenstående nævner videnskab.dk som grunde til for lavt niveau af magnesium i kroppen. Men de nævner også, at du med fordel kan få tjekket dit magnesiumbehov, inden du starter med at tage kosttilskuddet.

Tabletformen

Der er mange forskellige former magnesiumtilskud repræsenteret i testen – både kapsler, flydende og tablet. Multi-tabs Magnesium er en tablet. Det anbefales, at den tages i forbindelse med et måltid for at sikre den bedste optagelse i dit fordøjelsessystem.

Udvalgte specifikationer for Multi-tabs Magnesium

 • Billig løsning
 • Tabletform
 • Stor mængde magnesium

Multi-tabs Magnesium er til dig, som har et større behov for magnesium, og som ønsker en billig løsning til det. Multi-tabs er ligesom Biosym mere end et tilskud, fordi der er så høj en mængde magnesium i.

Floradix Magnesium – det flydende magnesiumtilskud i testen


Floradix MagnesiumFloradix adskiller sig fra de andre produkter på listen, fordi det er i flydende form. De andre magnesiumtilskud er i tabletform. Når tilskuddet er i flydende form, har det både sine fordele og ulemper. Floradix indeholder organisk bundet magnesium og er derfor også i den naturlige del af produkterne i denne guide.

 

Den flydende form

Når Floradix kommer i flydende form, har det mange fordele. Det optages hurtigere i fordøjelseskanalen end tabletter. Dertil har det flydende tilskud en behagelig smag af ananas, pære, kamille, pomeransskal og mange andre urter og frugter. En ulempe er blandt andet, at det skal opbevares i køleskabet og være brugt inden fire uger.

En vigtig fordel

Når Floradix Magnesium er et flydende tilskud, kan du også selv styre mængden af magnesium, da du kan tilpasse mængden efter dit behov. Så får du ikke for meget magnesium, men den rette mængde. Det fremhæver bloggen invisiblyme.com også sammen med en høj anbefaling. Det bakkes op af anmeldelserne på amazon.com, som ligger på 4,6 ud af fem stjerner.

Udvalgte specifikationer for Floradix Magnesium

 • Urte-magnesium-eliksir
 • Flydende form
 • Urte- og frugtsmag

Floradix Magnesium er tilskuddet til dig, der ikke ønsker piller eller tabletter, og som ønsker den præcise anbefalede mængde magnesium. Derudover kan det være en fordel, hvis du ikke kan sluge piller, da du i stedet kan drikke kosttilskuddet.


Magnesium – kort og godt

Inden du skal vælge, hvilket magnesiumtilskud du har behov for, er det vigtigt at have for øje, hvordan din kost ser ud. Som testen antyder, er der stor forskel på, om du skal have dækket dit fulde magnesiumbehov eller blot have det som et kosttilskud.

Madvarer med højt indhold af magnesium

Iform.dk har lavet en liste med madvarer, som har et højt indhold af magnesium. Listen indeholder blandt andet hørfrø med 351 mg pr. 100 gram, men også den mere normale spise havregryn med 155 mg pr. 100 gram. Noget andet, du kan have for øje, er, hvor du er bosat, da vand også indeholder magnesium. Det, som kaldes ”hårdt” vand, har et højt indhold af magnesium og bidrager derfor også til dit daglige indtag og behov for magnesium. Men får du nok magnesium gennem kosten?

Mangel på magnesium

Det er svært at finde ud af, om du mangler magnesium. Ifølge videnskab.dk er det svært at måle magnesiumniveauet i kroppen og dermed finde ud af, om du mangler magnesium. Derfor kan du med fordel holde øje med nedenstående punkter:

 • Uro i ben og fødder
 • Hyppige kramper
 • Maveproblemer 
 • Forstoppelse
 • Megen træthed
 • Angst
 • Søvnbesvær

Punkterne kan naturligvis også skyldes andre ting og andre mineraler, som du mangler. Men du kan sjældent få for meget magnesium. Fordi det udskilles via nyren i form af urin eller ved en omgang diarré, kan du godt prøve med et tilskud magnesium.

Hvad er et magnesiumtilskud godt for?

Et magnesiumtilskud er godt for mange ting. Magnesium er med til at stabilisere hjerterytmen og andre muskler i kroppen og virker sammen med en masse enzymer på kroppens stofskifte. Andre funktioner, magnesium også har, er, at det hjælper med at opbygge DNA og proteiner, men også knogler. Magnesium bruges altså i hele kroppen. Men hvad er magnesium konkret godt for?

Magnesium har ud over de ovennævnte faktorer også en effekt på din dagligdag. Magnesiumtilskud vil gøre din træning sjovere, fordi magnesium frigiver energi. Magnesium afhjælper også de ovennævnte problemer, og du får mere ro i kroppen og derfor lettere ved at sove. På sigt afhjælper magnesiumtilskud også din risiko for hjerte-kar-sygdomme og kan sænke dit blodtryk og blodsukker.

Magnesiumtilskud har også en positiv effekt på migræne, i den forstand at det ifølge videnskab.dk både sænker frekvensen og alvorsgraden af migræneanfaldene.

Men hvilke magnesiumpiller, der er bedst til dig og dit behov, er svært at sige. Du kan bruge testen til at vurdere dine præferencer. Vi har taget højde for både indholdet i magnesiumtilskuddet, og hvorvidt det er et tilskud eller en pille, som skal dække et større behov. Vi har også taget højde for, hvad det indeholder ud over magnesium, og hvor godt produktet er anmeldt.

Magnesium og medicin

Det er vigtigt at være opmærksom på, at hvis du skal på antibiotika, kan et magnesiumtilskud nedsætte virkningen af antibiotika. Ifølge netdoktor.dk nedsætter magnesium optagelsen af antibiotika med 50 %. Deres anbefaling er at tage antibiotika og magnesium med mellemrum på cirka tre timer.

Derudover anbefaler Hjerteforeningen altid at få en lægelig vurdering, inden du starter et tilskud med magnesium, især hvis du får receptpligtig medicin. Det skyldes, at virkningen vil kunne svækkes pga. den forhøjede mængde magnesium i din krop.


Andre relevante artikler

Hvis du går op i at få de helt rigtige kosttilskud, har du så overvejet proteinpulver? Vi har lavet en guide med markedets bedste proteinpulver, så du nemt kan vælge, hvilket der passer til dig og dine behov. Ligesom ved magnesium er det vigtigt at kende dine behov og vælge derefter.

 

Denne side er anmeldt af: Nikolaj S. Toft Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar