Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Hvad end du træner i fitnesscentret eller foretrækker at klare det hele derhjemme, så kan en elastik eller et resistance band være en god hjælp. Med sådan et redskab kan du nemlig få endnu mere ud af alle de øvelser, du allerede kender og laver.

Det, du får ud af at bruge en elastik, er nemlig, at den giver en øget modstand, der kan give dine øvelser et boost. Pludselig bliver dine squats lidt sværere, og dine muskler og led vil komme mere på arbejde. Du vil i øvrigt kunne få glæde af en elastik i et væld af øvelser. Måske vil du endda opdage nogle nye øvelser.

Uden en eller anden form for modstand vil du måske med tiden opleve, at dine øvelser bliver for nemme for dig, i takt med at du bliver stærkere. Det er netop det, du her kan undgå, og så er der selvfølgelig mulighed for at finde noget, der passer til dig og dit niveau.

Er du interesseret i at give din træning et boost, så læs med her. Vi har nemlig fundet nogle eksempler på forskellige former for træningselastikker blandt de bedste modeller på markedet. Det hele er baseret på, hvilke elastikker der klarer sig godt i tests.

Thera Band Thin – En god træningselastik til lettere træning


Set til: -0,02Thera Band Flad elastik 5-5m

Køb hos Med24

Thera Band, der står bag denne træningselastik, er specialister i deres felt. De har nemlig ud over denne model udviklet et hav af forskellige elastikker, der alle har det formål, at skabe ekstra modstand, når du træner.

Med lige netop denne model har de faktisk udviklet hele 8 forskellige hårdheder, så de kan bruges til alt fra den mildeste genoptræning til hård fysisk styrketræning.

Det gule bånd, du ser her – altså det, der hedder ”thin”, bruges primært til lettere træning, da det blot giver en smule modstand, når du træner.

Denne modstand kan gøre en stor forskel for dig. Hvis du for eksempel laver mavebøjninger, så kan du vikle elastikken om dine fødder, mens du holder enderne i dine hænder. Så vil du pludselig også mærke modstand, når du sænker hovedet, fordi elastikken bliver strakt ud.

På den måde kan det altså sammenlignes med, at du faktisk træner med vægte.

Detaljer om produktet:

 • Thera Band Thin kan strækkes op til 5 gange dets slappe tilstand
 • Bredden på denne elastik er 12.5 cm
 • Du får hele 5,5 m elastik, som du selv kan klippe op

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Abilica PowerSling – En træningselastik til mange øvelser


Set til: 399,00Abilica PowerSling slyngetraening

Køb hos Abilica Online

Dette er en lidt anderledes form for træningselastik, end den vi så før. Det er måske nærmere en slynge. Den er egnet til brug i de lidt mere krævende træningsrutiner, men den kunne også bruges til lettere træning. Det er et meget alsidigt stykke udstyr, for det er yderst velegnet til brug ved diverse øvelser.

Denne slynge skal nemlig hænges op. Det kan for eksempel være i en dør eller i en krog i loftet. Det kan hænges i en ribbe eller bruges uden for, hvor den kan hænges i et træ.

Længden på slyngen kan tilpasses efter behov. For at sikre at man justerer begge sider ens, skal man blot følge anmærkningerne på slyngen.

Også håndtagene kan justeres, så de kan bruges til både hænder og fødder.

Detaljer om produktet:

 • Abilica PowerSling kan hægtes fast ved hjælp af enten hagen eller dørfæstet, der følger med
 • Slyngen kan klare en maksimal vægt på 150 kg
 • Der findes 2 håndtag, som kan justeres efter behov
 • Selve slyngen kan også justeres

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Sissel Fitband – En let anvendelig og allergivenlig træningselastik


Set til: (Produktet er udgået)Sissel elastikband Fitband bla 14 5 x 500 cm

Køb hos (Produktet er udgået)

Søger du til gengæld et redskab, der er mere ligetil at anvende, så er dette Sissel Fitband den simple og brugervenlige løsning, der kan forbedre din træning og give dig mere styrke og fleksibilitet.

Træningselastikken her kan bruges til at give dig mere modstand, når du laver dine øvelser. På den måde vil du få mere ud af øvelserne. Du skal dog ikke bruge lang tid på at sætte dig ind i, hvordan det fungerer, for det er egentlig ganske intuitivt.

Det er faktisk hele kroppen, der kan få glæde af denne elastik. Hvad end du træner ben, mave, ryg eller måske endda balance, så kan du finde en måde at inkorporere elastikken.

Den kan i øvrigt holde til stor belastning, så du vil virkelig kunne mærke, hvordan du får gavn af elastikken, når den er i brug.

Bredden er på 14,5 cm, og længden er på hele 5 m.

Den er laver af et naturligt og allergivenligt latexmateriale, så du vil heller ikke skulle være bekymret for at få nogle gener.

Detaljer om produktet:

 • Sissel Fitband har en længde på 5 m
 • Den er lavet af naturligt og allergivenligt latex
 • Der bruges ikke så meget pulver med denne elastik som med visse andre

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Styrketræningssæt til kropsvægtøvelser – Træningselastikker, der får hele kroppen i gang


Set til: (Produktet er udgået)Styrketraeningssaet til kropsvaegtovelser

Køb hos (Produktet er udgået)

Dette styrketræningssæt kan erstatte behov for noget andet udstyr. Det er noget helt for sig, og skiller sig blandt andet ud fra mængden, ved at det sidder på kroppen. Med et sæt som dette kan du lave dine øvelser, hvor end du vil. Det kan selvfølgelig være i fitnesscentret, hjemme i stuen eller ude i haven.

Sættet består af træningselastikker, der sidder på arme og ben, og som er koblet til et bælte, der sidder om livet. På den måde vil du hele tiden opleve en ekstra modstand i din træning.

Man kommer altså til at træne med en øget modstand i form af både elastikkerne og ens kropsvægt.

Noget andet, der også gør dette sæt praktisk, er, at det er nemt at pakke sammen og have liggende. Selvom det altså kan få hele din krop i gang, så er det ikke udstyr, der fylder meget. Tværtimod kan det pakkes sammen i den medfølgende gymnastikpose.

Detaljer om produktet:

 • Dette sæt er lavet af polyester og gummi
 • Du får to elastikker med i sættet
 • Udover det er der også stropper til håndleddene
 • Bælte og pose medfølger også

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

Abilica PowerBand – En træningselastik med op til 84 kg modstand


Set til: 259,00Abilica PowerBand

Køb hos Abilica Online

Abilica, som vi stødte på tidligere i artiklen, står også bag disse træningselastikker. Denne model er ikke helt så avanceret, og kræver modsat deres PowerSling ingen krog i loftet eller lignende.

Abilica PowerBand er et udmærket redskab, der blot skal spænde og skabe modstand ved hjælp af din egen krop.

Med denne slags elastik vil du kunne få mere ud af alt fra squats til armbøjninger. Med squats kan du nemlig vikle elastikken om dine ben, så du skal arbejde mere for at holde dem adskilt. Det er blot for at nævne ét eksempel, men der er faktisk et hav af muligheder.

Du bestemmer selv, hvor svært du vil gøre det for dig selv. Der er nemlig tre forskellige sværhedsgrader i form af tre forskellige elastikker at vælge imellem.

Med den mindste elastik får du op til 42 kg modstand. Den næste elastik i rækken giver dig op til 56 kg modstand, og med den største elastik får du helt op til 84 kg modstand.

Detaljer om produktet:

 • Vælg mellem 1,5, 2 og 3 cm tykkelse for øget modstand
 • Længden på elastikken er 1 m

FORHANDLER

TOTAL PRIS

ANNONCER

 

Se også Træning med elastik skrevet af billig-fitness.dk.

Denne side er anmeldt af: David J. Kjeldsen Rating 5/5

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar