Test-oversigt: Træningselastik
Her er de 5 bedste elastikker til træning af muskler og led

Vi er partnerfinansieret. Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores partnere. Artiklen er derfor sponsoreret. Bemærk, artiklens årstal er, hvornår artiklen er opdateret, og ikke nødvendigvis et udtryk for, hvornår produkterne er testet. Læs mere

17 Produkter analyseret
5 Bedste valgt
UDARBEJDET AF EKSPERTER Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

Når du bruger en elastik, eller et resistance band, kan du give dine øvelser et boost, da den øger modstanden. Pludselig bliver dine squats, lunges eller din favoritøvelse lidt sværere, så dine muskler og led vil komme på hårdere arbejde.

Uden modstand vil du sandsynligvis med tiden opleve, at dine øvelser bliver for nemme, i takt med at du bliver stærkere. Det er netop det, du her kan undgå hvis du bruger træningselastikker som modstand.

Er du interesseret i at give din træning et boost, så læs med her. Vi har nemlig fundet nogle rigtig gode eksempler på forskellige typer af træningselastikker.

Redaktionens anbefalinger

Abilica PowerSling - En træningselastik til mange øvelser

Ablica Powersling er ikke en typisk form for træningselastik, det er nærmere en slynge. Den er egnet til brug i de lidt mere krævende træningsrutiner, men den kunne også bruges til lettere træning. Det er et meget alsidigt stykke udstyr, for det er yderst velegnet til brug ved diverse øvelser.

Mere om Abilica PowerSling

Denne slynge skal nemlig hænges op, i eksempelvis en dør eller i en krog i loftet. Den kan ligeledes hænges i en ribbe eller bruges uden for, hvor den kan hænges i et træ.

Længden på slyngen kan tilpasses efter behov. For at sikre at man justerer begge sider ens, skal man blot følge anmærkningerne på slyngen.

Også håndtagene kan justeres, så de kan bruges til både hænder og fødder.

SPECIFIKATIONER

  • Abilica PowerSling kan hægtes fast ved hjælp af enten hagen eller dørfæstet, der følger med
  • Maksimal brugervægt: 150 kg
  • De 2 håndtag kan justeres efter behov
  • Justerbar slynge

Abilica PowerBand - En træningselastik med op til 84 kg modstand

Abilica PowerBand er en god og simpel træningselastik, der på en nem måde giver spænding og modstand til en bred vifte af øvelser – ved hjælp af din egen krop.

Mere om Abilica PowerBand

Med denne slags elastik vil du kunne få mere ud af alt fra squats til armbøjninger. Med squats kan du nemlig vikle elastikken om dine ben, så du skal arbejde mere for at holde dem adskilt. Det er blot for at nævne ét eksempel, men der er faktisk et hav af muligheder.

SPECIFIKATIONER

  • Vælg mellem 1,5, 2 og 3 cm tykkelse for øget modstand
  • Længden på elastikken er 1 m

Du bestemmer selv, hvor svært du vil gøre det for dig selv. Der er nemlig tre forskellige sværhedsgrader i form af tre forskellige elastikker at vælge imellem.

Med den mindste elastik får du op til 42 kg modstand. Den næste elastik i rækken giver dig op til 56 kg modstand, og med den største elastik får du helt op til 84 kg modstand.

For et mere visuelt indblik i modellen, se YouTube præsentations-videoen herunder:

Læs mere om Abilica PowerBand

Thera Band Thin - En god træningselastik til lettere træning

Thera Band, der står bag denne træningselastik, er specialister i deres felt. De har nemlig ud over denne model udviklet et hav af forskellige elastikker, der alle har det formål, at skabe ekstra modstand, når du træner.

Mere om Thera Band Thin

Med lige netop denne model har de faktisk udviklet hele 8 forskellige hårdheder, så de kan bruges til alt fra den mildeste genoptræning til hård fysisk styrketræning.

Det gule bånd, du ser her – det, der hedder ”thin”, bruges primært til lettere træning, da det blot giver en smule modstand, når du træner.

SPECIFIKATIONER

  • Thera Band Thin kan strækkes op til 5 gange
  • Bredden: 12.5 cm
  • Du får hele 5,5 m elastik, som du selv kan klippe op

Denne modstand kan gøre en stor forskel for dig. Hvis du for eksempel laver mavebøjninger, så kan du vikle elastikken om dine fødder, mens du holder enderne i dine hænder. Så vil du pludselig også mærke modstand, når du sænker hovedet, fordi elastikken bliver strakt ud.

På den måde kan det altså sammenlignes med, at du faktisk træner med vægte.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået

ghost-img

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.

Sissel Fitband

Styrketræningssæt til kropsvægtøvelser

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme