Fiskeolie test 2019 – De 9 bedste fiskeolier du kan købe

Fiskeolie tabletter
5.0
01

Efterspørgslen efter det populære kosttilskud fiskeolie stiger og stiger. Fiskeolie består primært af Omega-3 fedtsyrer, der har positiv indflydelse på synet, blodomløbet, blodtrykket og en lang række sygdomme. Hvad enten du skal til at starte med at tage fiskeolie, eller du allerede har gjort det i en længere periode, vil du helt sikkert gerne finde den bedste fiskeolie til en fornuftig pris. Denne artikel guider dig gennem de bedste fiskeolier på markedet. Vi giver dig blandt andet et overblik over, hvilken fiskeolie der er bedst til prisen, hvilken der har den bedste kvalitet, og hvilken der er den mest børnevenlige.  

Bedst i test: Bodylab Pure Omega 3 – 199 kr

Bodylab Pure Omega 3 (120 stk)

Score: 9,6 ud af 10.

Bodylab Pure Omega 3 får blandt andet prisen som bedst i test grundet dens suverænt billigste pris pr. gram Omega 3. Du kan købe Bodylabs fiskeoliekapsler til 1,3 kr. pr. gram EPA og DHA, hvilket giver en ca. pris på 59 kr. for et bære. Samtidig tilbyder Bodylab fordelagtige mængderabatter, hvis du køber flere pakker hjem ad gangen. Hver kapsel indeholder 500 mg. og er derfor nemmere at synke end de store fiskeoliekapsler på 1.000 mg., som mange andre producenter forhandler. En anden af Bodylabs absolutte fordele er, at deres fiskeoliekapsler har en Omega 3 koncentration på 100%. Derfor er dette et enestående produkt, der både leverer på kvalitet og på prisen. En kombination af rigtig god kvalitet og fornuftig pris sikrer denne variant sejren som bedst i test.

Koncentrationen af fiskeolie i Bodylabs kapsler minder om andre producenters produkter. Du kan derfor enten spise flere kapsler dagligt, eller supplere fiskeoliekapslerne med en kost, der giver Omega 3 fedtsyrer som EPA og DHA. Bodylabs Pure Omega 3-fiskeolie er en af de mest populære fiskeolie i Danmark i øjeblikket. Er du i tvivl om, hvilken fiskeolie du skal vælge, går du derfor aldrig galt i byen ved at vælge denne. Den opfylder langt de flestes behov og ønsker i forhold til pris og kvalitet, der stemmer meget godt overens.

Bedste kvalitet: PurePharma O3 – 211 kr

Puori (PurePharma) Omega-3 O3 (120 kapsler)

Score: 8,9 ud af 10.

PurePharma laver kvalitetsfiskeoliekapsler, men prisen er også derefter. Netop på grund af priserne er PurePharma ikke placeret på førstepladsen. Med en pris på 3,4 kr. pr. gram EPA og DHA placerer deres fiskeoliekapsler sig solidt i midten af prisfeltet på det danske marked. Denne pris pr. gram giver en ca. pris på 219 kr. pr. bæger. PurePharma får dog stadig en andenplads på grund af produktets upåklagelige kvalitet. Derfor er denne fiskeolie også kåret som bedste kvalitet i denne fiskeolie test.

PurePharmas fiskeolie bliver udvundet fra bæredygtige og vildtfangede sardiner og ansjoser. Virksomheden brander sig på at være på forkant med den nyeste teknologi og videnskabelige undersøgelser. Derfor er PurePharma også både FOS-certificerede og GMP-certificerede. Hvis du køber fiskeoliekapsler hos PurePharma, er du altså sikret den bedste kvalitet på markedet, og det er værd at betale for. Deres kapsler sælges i 900 mg. og indeholder en Omega 3-koncentration på minimum 74%, hvilket er meget højt. Fiskeolien kommer i kapsler, der beskytter olien mod sollys og sikrer friskheden i produktet. Samtidig er PurePharmas fiskeolie molekylært destilleret af flere omgange for at fjerne alle spor af tungmetaller. Prioriterer du kvaliteten af din fiskeolie meget højt, anbefaler vi i vores fiskeolie test PurePharma.

Det sikre valg: Pikasol Premium – 199 kr

Pikasol® Premium Omega 3 (200 kapsler)

Score: 7,5 ud af 10.

Pikasol Premium er en gammel kending inden for fiskeoliemarkedet. Derfor er den også det sikre valg. Pikasols fiskeoliekapsler leverer sublim kvalitet til en fornuftig pris. Pikasol er det mest kendte og udbredte mærke af fiskeolie i Danmark, og den findes hos utallige forhandlere. Pikasol har leveret fiskeolie til danskerne siden 1990’erne, og grundet mærkets mange års erfaring med salg og produktion af fiskeolie, kan du roligt stole på, at Pikasol leverer et godt og sundt produkt.

En af de mange fordele ved Pikasol er, at deres fiskeoliekapsler kommer i 1.000 mg. Dermed behøver du kun at tage en enkel kapsel om dagen som kosttilskud, hvis du samtidig spiser fisk minimum en gang om ugen. Spiser du ikke fisk, kan du nemt tage flere af Pikasols fiskeoliekapsler om dagen. Optimalt bør du tage én kapsel pr. måltid. Pikasol er ligesom PurePharma IFOS-certificerede. Dog besidder deres kapsler kun 60% Omega 3, hvilket er væsentlig mindre end PurePharma. Pikasol er derfor det bedste valg for dig, der ønsker en let måde, hvorpå du kan få den rette mængde af Omega 3 uden at skulle gå ned på kvaliteten. Fiskeolien dækker langt de fleste behov, og du kan derfor være sikker på at få et godt produkt til en fornuftig pris.

Bedst til børn: Eye Q Kapsler – 389 kr

Eye Q Chews (360 kap)

Score: 7,1 ud af 10.

Eye Q Kapsler placeres på en sikker fjerdeplads grundet dens børnevenlighed. Det kan ofte være svært at få børn til at sluge piller – og især fiskeoliekapslerne, der kommer i op til 1.000 mg. Men her har Eye Q fundet den perfekte løsning. De sælger fiskeoliekapsler, der kan tygges, så de let glider ned. Samtidig har virksomheden tilføjet en mild jordbærsmag til kapslen, og derfor er Eye Q Kapsler det bedste børnevenlige alternativ til fiskeolie på det danske marked. Undersøgelser viser, at fiskeolie kan skabe store fremskridt for børn med adfærds- og udviklingsproblemer. Derudover gavner det kroppens indre velvære.

Fiskeolien i Eye Q’s kapsler er ligesom de overstående olier fra sardiner og ansjoser, og de kommer i 500 mg. tabelletter. En af grundene til, at Eye Q ikke er placeret højere på listen i vores fiskeolie test, er prisen. Eye Q Kapsler er de næst dyreste blandt vores testede fiskeoliekapsler og bliver solgt til ca. 389 kr. for et bæger med 360 kapsler af 500 mg. Dog er Eye Q’s fiskeoliekapsler stadig af høj kvalitet, der sikrer det bedste alternativ for voksne og børn, der har svært ved at sluge tabeletter. Det kan derfor være pengene værd at købe nogle lidt dyrere kapsler, hvis det betyder, at du slipper for kampe med børnene om at sluge pillerne og i stedet kan nøjes med at tygge pillerne.

Mest eksklusive: Eskimo 3 – 182 kr

Eskimo-3 (250 kap)

Score: 6,9 ud af 10. 

Eskimo 3 er en af de reneste fiskeolier på det danske marked og fås både i kapsler og i flydende form. Omega 3 indholdet i Eskimo 3 er kun på 38%. Dog kan dette forsvares med, at Eskimo 3 ikke opbygger et kunstigt højt indhold af fedtsyrer, men i stedet bestræber sig efter et naturligt og sundt indhold, der gør Eskimo 3 til det mest naturlige produkt i vores test.

Ligesom de andre fiskeolier i testen er Eskimo 3s fiskeolie udvundet fra sardiner og ansjoser. Eskimo 3 er særligt opmærksomme på virksomhedens miljøvenlige profil. De er certificerede ”Friends of the Sea”, da de har en miljøvenlig produktion, der altid sikrer høj kvalitet, men samtidig tager hensyn til havet og lokalbefolkningen, der fanger fiskene. En af ulemperne ved Eskimo 3 er, at deres kapsler kun kommer i 500 mg. med et lavt indhold af Omega 3. Det betyder, at du bliver nødt til at tage flere kapsler om dagen, for at opnå den optimale mængde af Omega 3. Samtidig scorer Eskimo 3 højst på prislisten, og får derfor en femteplads i vores test af fiskeolie. Dog er Eskimo 3s fiskeolie stadig et rigtig godt valg til den miljøbevidste forbruger, der går op i kvalitet og bæredygtighed.

Den billigste: Fitness Pharma – 95 kr

Fitness Pharma Fiskeolie Omega3 (120 kapsler)

Score: 6,5 ud af 10.

Fitness Pharma er et rigtigt fornuftigt valg til en fornuftig pris. Fitness Pharmas fiskeoliekapsler indeholder den daglige anbefalede mængde af Omega 3 og er derfor en nem måde, hvorpå du og din familie kan få jeres Omega 3-vitaminer. Prisen på Fitness Pharmas fiskeoliekapsler ligger på sølle 88 kr. pr. bæger med 200 kapsler. Hver kapsel er 1.000 mg. og er dermed i den store ende af skalaen ift. størrelsen. Er du ikke god til at synke piller, kan dette blive en ulempe. Dog kan du nøjes med en kapsel dagligt.

Fitness Pharmas fiskeolie er udvundet fra ansjoser og sardiner, der er renset for tungmetaller. Kapslerne er tilsat naturlige antioxidanter, der sikrer at fiskeolien holder sig frisk og undgår harskning. Fitness Pharma leverer solid kvalitet, der kan købes til fornuftige priser. Dette produkt er til forbrugeren, der sætter pris på god kvalitet, men samtidig også prioriter den billigere prisklasse.

Mest anerkendte: Nordic Naturals Omega-3 – 339 kr

Nordic Naturals Omega-3 med Citrussmag (180 kapsler)

Score: 6,3 ud af 10.

Nordic Naturals fiskeoliekapsler er faktisk utroligt populære trods en syvendeplads i vores fiskeolie test. I 2013 blev Nordic Naturals fiskeolie kåret som årets produkt af de danske helsekostbutikker. Nordic Naturals leverer en høj kvalitet og er noget af den reneste fiskeolie på det danske marked. Samtidig har virksomheden tilføjet en naturlig smag af citron til deres olier. Virksomheden er certificeret af den miljøvenlige organisation ”Friends of the Sea” ligesom Eskimo 3. Samtidig kan denne fiskeolie prale med, at den ofte bliver brugt i uafhængige undersøgelser fra videnskabsinstitutter som Harvard- og Stanford University.

Grunden til at Nordic Naturals fiskeolie stadig ikke rangerer højere på vores liste, er prisen. Nordic Naturals er simpelthen ikke konkurrencedygtig på priserne og bliver derfor tit valgt fra af kunderne. Med en ca. pris på 399 kr. for 180 kapsler af 1.000 mg. er Nordic Naturals den dyreste fiskeolie på markedet. Dog er forbrugeren garanteret en høj kvalitet og en sund produktion af virksomhedens fiskeoliekapsler, og den kan derfor stadig godt betale sig at investere i.

Den lette: Solaray All Omega 3-6-9 – 335 kr

 Solaray All Omega 3-6-9 (180 kapsler)

Score: 6 ud af 10.

Det bedste ved Solarays All Omega er, at kapslerne indeholder både Omega 3, 6 og 9. Disse tre fedtsyrere er nogle af de vigtigste byggesten i cellerne. Med Solaray får du altså alle de fedtsyrer, du har brug for i en kapsel. Derfor er kapslerne heller ikke udelukkende fiskeolie. Omega 6 og 9 bliver nemlig udvundet fra kæmpenatlysolie og hørfrøolie. Derudover er Solarays fiskeoliekapsler også i takt med loven ang. pesticider og tungmetaller.

Solaray All Omega er den lette løsning. Forbrugeren får en kapsel, der gør det let at få alle de nødvendige fedtsyrer. Dog er dette ikke den bedste fiskeoliekapsel, da kvaliteten ikke er ligeså høj som de ovenstående, der kun fokuserer på fiskeolie. Med Solaray er forbrugeren sikker på at få et produkt, der giver kroppen en masse gode fedtsyrer i én enkel kapsel, og derfor er Solaray stadig med på en ottendeplads.

Sidstepladsen: Biosym EPA-GLA+ – 319 kr

Biosym EPA-GLA+ (240 kapsler)

Score: 5,5 ud af 10.

Biosym EPA-GLA+ er havnet som sidstepladsen i vores fiskeolie test. Det er den, da den ikke leverer samme kvalitet som alle de ovenstående fiskeoliekapsler. Biosyms kapsler er samtidig ikke de billigste på markedet. Med en pris på ca. 399 kr. for 200 kapsler, er Biosyms fiskeoliekapsler heller ikke konkurrencedygtige på prisen. Samtidig har Biosyms kapsler et lavt indhold af EPA og DHA. Forbrugeren vil derfor være nødt til at tage op til fire kapsler om dagen, for at få den anbefalede mængde af EPA og DHA.

En af fordelene ved Biosym er dog, at de ligesom Solaray giver forbrugeren en let løsning. Deres fiskeoliekapsler indeholder nemlig både Omega 3, 6, 7 og 9. Derudover er Biosyms fiskeoliekapsler faktisk langt under EU’s grænseværdi for forurening i fiskeolie, hvilket er et stort plus. Med Biosym er du sikker på at få et produkt, der kan give dig alle de forskellige fedtsyrere, som du har brug for. Dog må du betale en højere pris for det og samtidig gå en smule ned i kvaliteten.

Gode råd om fiskeolie

Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er mange forskellige producenter af fiskeolie i Danmark, og derfor er det vigtigt at vide, hvad man leder efter. Vores fiskeolie test skulle meget gerne have givet dig et overblik over nogle af markedets bedste fiskeoliekapsler og samtidig givet dig et informativt sammenligningsgrundlag.

En af de vigtigste ting at kigge efter, når du skal ud og købe fiskeolie er indholdet af EPA og DHA. Disse to fedtsyrere menes at have den største effekt på kroppen og kan hjælpe med at forbygge dårligt blodomløb, ustabilt blodtryk og en lang række andre sygdomme. De forskellige fiskeoliemærker har alle et forskelligt indhold af EPA og DHA. Den anbefalede mængde om dagen er 250 mg. af hver. Et godt råd er at tjekke de forskellige mærkers indhold af EPA og DHA ift. prisen. Nogle gange kan de billigste fiskeoliekapsler nemlig næsten blive de dyreste, da de har et lavt indhold af EPA og DHA. Dvs. at du som forbruger skal spise flere kapsler for at opnå den anbefalede mængde om dagen. Sørg derfor altid for at orientere dig om indholdet af EPA og DHA, inden du køber.

Udover indholdet af fedtsyrer er det også vigtigt at være sikker på, hvad man prioriterer højst. Prioriterer man den bedst mulige kvalitet, den mest miljøvenlige eller prioriterer man en børnevenlig fiskeoliekapsel. Der er forskellige producenter, der leverer højst på forskellige områder. Vores fiskeolie test skulle meget gerne give dig et let og overskueligt overblik over, hvilke mærker, der er førende på hvilke områder. Det er altså fuldstændig op til hvilke personlige præferencer du har, der bestemmer, hvilken fiskeolie, der passer bedst til dig.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at tage sine fiskeoliekapsler i forbindelse med et måltid. Tager du flere kapsler om dagen rådgiver eksperterne til, at du tager en kapsel med morgenmaden og en sammen med aftensmaden. Derudover er et godt råd at kontakte din læge, inden du begynder med fiskeolie. Fiskeolie kan købes uden recept, men derfor er det stadig en god idé at være fuldt informeret om evt. bivirkning og sundhedsmæssige problemstillinger.

Køb fiskeoliekapsler allerede i dag

Hvis du ikke allerede tager fiskeolie, er det bare med at komme i gang. Fiskeolie er et rigtig sundt kosttilskud, der kan gavne dig og din families helbred hele livet. Testvinderen i vores fiskeolie test blev Bodylab Pure Omega 3, der garanterer dig sublim kvalitet til en fordelagtig pris. Dog er der flere fantastiske fiskeolieproducenter, der er repræsenteret på listen, så det er bare med at komme i gang.

Husk at orientere dig om de forskellige producenter, og så handler det bare om at vælge ud fra egne præferencer. Fiskeolieproducenterne fokuserer på forskellige områder, og derfor er nogle fiskeoliekapsler bedre egnet mod eksem, mens andre er særligt gode til diabetespatienter. Uanset om du er nybegynder med fiskeolie eller har spist kapslerne i flere år, er det vigtigt at have alle informationer for at træffe det bedste valg. Er du i tvivl om, hvilket fiskeoliemærke, der passer bedst til dig og din familie, kan du altid afprøve flere forskellige. Klik på et af de mange links under fiskeolieproducenterne, og kom i gang allerede i dag. Du er blot ét klik fra en sundere hverdag. 

Ingen Kommentarer

    Skriv en kommentar