Test-oversigt vippebræt:
De 3 bedste vippebræt ifølge eksperter og forbrugere

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund af analyser og research..., men artiklen inkluderer kun produkter, der udbydes af vores kommercielle partnere. Artiklen er derfor en annonce. Læs her hvordan sponsorerede partnerskaber påvirker rækkefølgen af vores produkter. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.
ANNONCER Artiklen er baseret på research, men indeholder sponsorerede elementer herunder annoncelinks, hvorfor artiklen skal betragtes som en annonce.

Vippebræt (eller balancebræt) er oplagte træningsredskaber, hvis du vil forbedre balancen og koordinationsevnen. De er billige, men særdeles effektive og alle uanset styrke, alder og træningserfaring kan benytte sig af dem. Det er lige så effektfuldt for voksne som for børn, der kan have stor gavn af, at bruge vippebræt som en del af deres fysiske udvikling.

Træningsredskabet kan bruges til både optræning, genoptræning og skadeforebyggelse. De små muskler og led i anklerne er udsatte for belastning, vrid og bevægelser hver dag. Vi går, løber, står og bøjer vores ankler i takt med vores daglige bevægelser. Vil du forebygge skader og overbelastninger, kan du med fordel lave øvelser på et vippebræt.

Herunder får du overblik over de bedste modeller og udgaver af vippebræt på markedet, og du får råd og inspiration til at komme godt i gang med forskellige træningsøvelser.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

cPro9 Balance Board - bedste vippebræt til kontoret

Det er oplagt at tage et balanceredskab med dig på jobbet for at udnytte pauser til at styrke muskler og led. I denne forbindelse har det stor værdi, at dit redskab er skabt i et letvægtsmateriale, så du nemt kan tage det med dig til og fra kontoret.

31% cPro9 Balance Board

Dagens bedste priser og tilbud på cPro9 Balance Board:

 • Stærk 8-sidet konstruktion
 • Nopret overflade til at stå godt fast
 • Letvægtsdesign

Mere om cPro9 Balance Board

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 42,5 cm
 • Dimensioner: 42,5 x 8,5 cm
 • Maks brugervægt: 110 kg
 • Vægt: 0,8 kg

cPro9 Balance Board er fremstillet i slidstærk og kraftig plastik og vejer kun 0,8kg. Du kan derfor nemt tage redskabet med dig på farten eller have det stående på kontoret.

Brættet har en ideel højde på 8,5cm, som giver dig de mest optimale træningsbetingelser. Den store fordel ved plastmaterialet er dets holdbarhed og enkle vedligehold.

Du kan nemt tørre overfladen af med en fugtig klud, hvis der er støv eller skidt på.

Overfladen på vippebrættet er nubret, så du får et mere sikkert og stabilt fodfæste. Den skarpe pris gør det desuden muligt for enhver træningsudøver at anskaffe sig et slidstærkt og funktionelt redskab til koordinations- og balancetræning.

Fordele og ulemper ved cPro9 Balance Board

Fordele

 • Bærbar og let, så den er nem at tage med til og fra kontoret
 • Designet med en ideel højde på 8,5 cm for optimale træningsforhold
 • Har en struktureret overflade, der giver et sikkert og stabilt greb under brug
 • Let at rengøre med en fugtig klud, hvilket giver simpel vedligeholdelse

Ulemper

 • Plastkonstruktion har ikke samme fornemmelse som træ- eller metalalternativer
 • Den nubrede overflade kan være ubehagelig at bruge barfodet i længere perioder
 • Letvægtsdesignet påvirker stabiliteten for tungere brugere eller intense øvelser

Balancebræt i træ - God kvalitet og billig

Dine ambitioner og formål med balancetræningen er med til at afgøre, hvilket balanceredskab, der er mest optimalt for dig.

Dagens bedste priser og tilbud på Balancebræt i træ:

 • Bred overflade giver god fodposition
 • Skridsikker overflade
 • Høj maksimal brugervægt

Mere om Balancebræt i træ

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 39,5 cm
 • Dimensioner: 39,5 x 8 cm
 • Maks brugervægt: 180 kg

Vil du træne dine koordinationsevner derhjemme og forebygge skader, kan det klassiske vippebræt være det rette valg. Det er et produkt, som henvender sig til den almene forbruger, som ikke nødvendigvis dyrker sport på højt plan eller træner i fitnesscenter.

Med vippebrættet her får du et redskab, du kan træne med, når du vil. Det er produceret i træ og har maksimal holdbarhed, så du kan styrke din balance nu og mange år ud i fremtiden. Overfladen er designet med en ru belægning, så dine fødder er sikkert placeret under øvelser.

Den lave pris gør det muligt for alle og enhver at få øget kropskontrol og forebygge skader i ankler og knæ.

Fordele og ulemper ved Balancebræt i træ

Fordele

 • Fremmer god kropskontrol og hjælper med at forebygge skader i ankler og knæ
 • Skridsikker overflade giver øget sikkerhed og stabilitet ved brug
 • Robust trækonstruktion sikrer maksimal holdbarhed ved langvarigr brug
 • Overkommelig pris for dig, der ønsker at forbedre deres balance og koordination

Ulemper

 • Fremstillet i holdbart træmateriale for lang levetid
 • Ru belægning på overfladen sikrer skridsikkerhed under brug
 • Velegnet til hjemmebrug og til forebyggelse af skader

SELECT Balancebræt 2-i-1 - Bedst til udvikling

Vil du spare penge på dit vippebræt køb og samtidig få et produkt, som giver dig masser af udvikling, skal du vælge SELECT 2-i-1 træningsredskabet. Det kan være en fordel at købe balancebræt fra kendte sportsmærker, når du vil have træningsudstyr til en konkurrencedygtig pris.

Dagens bedste priser og tilbud på SELECT Balancebræt 2-i-1:

Mere om SELECT Balancebræt 2-i-1

SPECIFIKATIONER

 • Diameter: 39 cm

De store og anerkendte sportsbrands, som designer og udvikler træningsudstyr til private, har fra tid til anden tilbudskampagner på deres sortiment. Derved kan du spare penge, når du vil have træningsudstyr i topklasse til en skarp pris.

SELECT 2-i-1 balanceredskabet er perfekt for dig, som vil have de bedste udviklingsmuligheder med din koordinationstræning. Produktet leveres med en udskiftelig kugle, så du kan skabe progression i din træning, når du har brug for at øge sværhedsgraden.

Som nybegynder skal du starte din træning med den store halvkugle. Når du bliver mere erfaren og sikker, kan du skifte til den lille halvkugle, som giver ekstra udfordringer for balanceevnen.

Fordele og ulemper ved SELECT Balancebræt 2-i-1

Fordele

 • Overkommelig pris på et alsidigt balancebræt
 • Forbedrer koordinationstræningen med gode udviklingsmuligheder
 • Udskiftelig bold medfølger, så du kan justere og øge sværhedsgraden
 • Velegnet til både begyndere og øvede

Ulemper

 • Kan føles lidt glat

Fordelene ved træning på vippebræt for børn og voksne

Er du i gang med et genoptræningsforløb efter skade eller brud på ben, knæ eller ankel, giver balanceredskabet dig den mest skånsomme træning.

Du får glæde af mange fordele, når du træner på de effektive balanceredskaber:

 • Skånsom genoptræning af muskler og led
 • Du forebygger overbelastningsskader
 • Børn kan styrke og stimulere deres fysiske udvikling
 • Du får øget smidighed i ankler og fødder
 • Du forbedrer balance- og koordinationsevnen

 

Der findes mange øvelser, du kan udføre på dit balanceredskab. De er simple, effektive og kræver ikke mange minutter at udføre på daglig basis.

Køb af balancebræt – hvilke træningsøvelser kan du prøve?

Læs også: Brug af vippebræt

Der findes forskellige øvelser, som du kan udføre derhjemme, på ferien eller på jobbet. Alt det kræver er, at du har et balanceredskab, som passer til dig og dine ønsker.

Hvordan du vælger at arbejde med øvelserne, er op til dig og hvor udfordrende, du vil have, det skal være. Balance- og koordinationstræningen behøver ikke tage mere end 15-20 minutter hver dag.

Det er en god idé at udføre øvelserne i et rum, hvor du har god plads omkring dig.

Øvelse 1: Opvarmning

Stå med begge fødder solidt og sikker placeret på overfladen og begynd opvarmningen med at køre brættet rundt i cirkler, uden kanterne rører jorden. Når du mestrer den ene vej, kan du udfordre dig selv ved at skifte retning.

Sørg for at det er dig, der styrer tempo og retning, og ikke brættet der styrer dig.

Er du nybegynder, kan øvelsen være tilstrækkelig for dig at arbejde med igennem de første 14 dage, så du opbygger et godt og sikkert udgangspunkt for din videre træning.

Øvelse 2: Udfordring med vippebevægelse

Stå med begge fødder på overfladen og start bevægelsen ved at vippe brættet hhv. frem og tilbage. Kanterne må ikke røre jorden. Gentag frem-og-tilbage bevægelserne 5 gange, eller indtil du har fuld kontrol over bevægelsessekvensen.

Skift nu bevægelse ved at vippe fra side til side og gentag denne bevægelsessekvens 5 gange, eller indtil du har kontrol over den.

Øvelse 3: Balancekontrol

Du vil opdage, at des større afstand, der er imellem dine fødder, des sværere er det at finde balancepunktet. Du kan arbejde med din balanceevne ved at have dine fødder placeret så langt fra hinanden på brættet som muligt. Forsøg nu at stå helt stille mens du finder balancepunktet.

Alle øvelser kan gøres mere udfordrende ved, at du lukker øjnene.

 

Læs også: Medicin bold test & øvelser

Se også artiklerne: Test af træningsribber

FAQ

Hvad er et balancebræt godt for?
Et balancebræt kan hjælpe dig med at forbedre din balance, koordination og proprioception (fornemmelse af kroppens placering). Det kan også bruges til fysioterapi eller genoptræning efter en skade.
Kan man tabe sig på et vippebræt?
Ja, det er muligt at tabe sig ved at bruge et balancebræt. Brættet er særligt effektivt til formålet, fordi de giver en udfordrende træning, der kan hjælpe med at forbrænde kalorier og tone musklerne. Balancebræt kan også bruges til at forbedre koordination og balance, hvilket kan føre til bedre generel sundhed og fitness.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme