Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Når du skal købe vippebræt, har du brug for at kende til de bedste udgaver og modeller på markedet. Der kan være individuelle behov og ønsker, som gør, at du skal vælge en bestemt model. Har du brug for en model til brug på kontoret, spiller materialet en rolle, og har du brug for at finde en skarp pris på et balancebræt, spiller balancebræt tilbud en rolle.

Herunder får du overblik over de bedste modeller og udgaver af vippebræt på markedet, og du får råd og inspiration til at komme godt i gang med effektfulde træningsøvelser.   

Fordelene ved træning på vippebræt for børn og voksne

Vil du styrke kroppens balancemuskulatur og koordinationsevner, er balancebrættet det oplagte træningsredskab. Det er et billigt men særdeles effektivt og funktionelt redskab, som alle og enhver uanset styrke, alder og træningserfaring kan benytte sig af. Det er lige så effektfuldt for et barn at udvikle sig fysisk med, som det er for den voksne målgruppe.

Træningsredskabet kan bruges til både optræning, genoptræning og skadeforebyggelse. De små muskler og led i anklerne er udsatte for belastning, vrid og bevægelser hver dag. Vi går, løber, står og bøjer vores ankler i takt med vores daglige bevægelser. Vil du forebygge skader og overbelastningsreaktioner, kan du lave øvelser på vippebræt.

Er du i gang med et genoptræningsforløb efter skade eller brud på ben, knæ eller ankel, giver balanceredskabet dig den mest skånsomme træning. 

Du får glæde af mange fordele, når du træner på de effektive balanceredskaber:

 • Skånsom genoptræning af muskler og led
 • Du forebygger overbelastningsskader
 • Børn kan styrke og stimulere deres fysiske udvikling
 • Du får øget smidighed i ankler og fødder
 • Du får forbedret balance- og koordinationsevne

Der findes mange øvelser, du kan udføre på dit balanceredskab. Det er simple, effektive og udbytterige øvelser, som ikke kræver mange minutter for dig at udføre på daglig basis.

Du behøver ikke investere i det dyreste balanceredskab for at få effektiv træning. Den store fordel ved det brede marked er, at du kan finde et vippebræt tilbud, så du sparer penge uden at gå på kompromis med kvalitet og holdbarhed.

Læs også: Stepbænk: Her er de tre mest anmelderroste på markedet

cPro9 Balance Board – Bedste vippebræt til kontor

Om balancebræt til kontor

Det er oplagt at tage dit balanceredskab med dig på jobbet for at udnytte en pause til at styrke muskler og led. I denne forbindelse har det stor værdi, at dit redskab er skabt i et letvægtsmateriale, så du nemt kan tage det med dig til og fra kontoret.

Dette cPro9 Balance Board er fremstillet i slidstærk og kraftig plastik, som ikke vejer mere end 0,8kg. Du kan nemt tage redskabet med dig i en særskilt taske, eller du kan have det opbevaret på kontoret.

cPro9 Balance Board har en ideel højde på 8,5cm, som giver dig de mest optimale træningsbetingelser. Den store fordel ved plastmaterialet er dets holdbarhed og enkle vedligehold. Du kan nemt tørre overfladen af med en våd klub, hvis der er støv.

Overfladen på dette vippebræt er nubret, så du får en mere sikker og stabiliseret træning, uden du risikerer, at dine fødder glider under øvelserne.

Den skarpe balancebræt pris pris på cPro9 Balance Board gør det muligt for enhver træningsudøver at kunne anskaffe sig et slidstærkt og funktionelt redskab til koordinations- og balancetræning.

Udvalgte specifikationer

 • Moderne design i hård plast
 • Nem at transportere og have med på kontoret
 • Nubret overflade
 • Holder til en maksimumbrugervægt på 110kg
 • Ottekantet design

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Pure2Improve balancebræt i rød

Pure2Improve balancebræt i rødOm

Her er der tale om et skridsikkert balancebræt, som du kan bruge i hjemmet for at forbedre din balance samt dine muskler og led i de nedre ekstremiteter. Brættets overflade er ligeledes i et skridsikkert materiale, så du sikkert kan stå på det uden unødvendigt at glide af det.

Modellen har mange anvendelsesmuligheder, hvilket blandt andet understøttes af de to håndgreb, som giver gode muligheder for, at du også kan lave forskellige gulvøvelser. Dermed er det ikke kun de nedre ekstremiteter, du kan træne ved at bruge et balancebræt som dette.

Den maksimale belastningsvægt, som modellen tåler, er på 100 kg. Derfor er det et solidt bræt, som vil have en lang holdbarhedstid. 

Rotationsskiven er udviklet til blandt andet at hjælpe dig med at styrke lænden, være med til at forbedre din balance og koordination, hvilket samlet set kan gøre din præstation i sporten endnu bedre. 

Dens størrelse er tilmed lille, hvormed du let kan pakke den væk og finde den frem. Den måler 40 cm i diameter og 10 cm i højden – stor nok til at kunne bruges optimalt og lille nok til let at blive pakket væk.

Udvalgte specifikationer

 • To håndtag
 • Skridsikkert mønster
 • Mange træningsmuligheder

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Plantoys Balancebræt – Bedste vippebræt til små børn

Om

Det er langt fra kun voksne, som har glæde og gavn af at træne balance og koordination. Et vippebræt er et ideelt redskab til udvikling af børns motoriske evner, hvor det kan kombinere fysisk udvikling med sjov leg.

Dette redskab fra Plantoys er specialdesignet til børn. Det er designet med en praktisk, stabiliserende snor, som barnet kan støtte sig til under øvelser. Udover at styrke og udvikle barnets balance- og koordinationsevne, kan træning på brættet også stimulere barnets kropskontrol. Disse egenskaber vil komme barnet til gode på andre områder med fysisk aktivitet.

Plantoys har lagt vægt på både sikkerhed og kreativ leg i redskabet. Det er fremstillet af bæredygtigt træ, så du er sikker på at give dit barn et sundt og miljøvenligt træningsredskab. Derudover er designet anderledes sammenholdt med det klassiske, runde vippebræt til voksne. Designet er skabt specielt til børn og har en kurvet form. Barnet kan både sidde på det og stå på det.

Udvalgte specifikationer

 • Skabt og udviklet til børn over 3 år
 • Miljøvenligt materiale i træ
 • Kurvet design der kan siddes og stås på
 • Fæstnet reb for sikker og stabiliserende anvendelse

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Balancebræt med kuglelabyrint – Bedste fysioterapeutiske model

Balancebræt

Om

Træning på et klassisk vippebræt kan være ensformigt for et barn. Når du vil skabe de sjoveste legestunder for dit store barn, vil denne model være et oplagt valg.

Til de store børn er der brug for ekstra udfordringer, som kan gøre balance- og koordinationstræningen ekstra sjov og udfordrende. Med denne model får dit store barn masser af aktive og stimulerende træningsoplevelser. Det er et intelligent og smart balancebræt, som er designet med en kuglelabyrint på overfladen. Træningen sætter ikke kun skub i barnets motoriske udvikling. Det udfordrende design stimulerer også barnets logiske tankegang og kombinerer dette med fysisk aktivitet.

Der er garanti for masser af sjove og udfordrende legestunder. I takt med at barnet udvikler sig, kan der tilføjes endnu en kugle til labyrinten på overfladen. Der følger i alt 3 farverige kugler med, som kan tages i brug, når der er behov for det.

Redskabet er designet i træ, som giver lang levetid på produktet, så det kan bruges af alle børn i husstanden.

Udvalgte specifikationer

 • Der medfølger 3 kugler til labyrinten
 • Rustik og holdbart design i træ
 • Anbefalet af børnefysioterapeuter

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Thera-Band vippebræt – Bedste ergonomiske design

Om

Mens de fleste vippebræt til balance- og koordinationstræning er runde, er dette vippebræt firkantet. Det ergonomiske design gør træningsredskabet ideelt for dig, som har brug for maksimal støtte og stabilitet med din træning. Det firkantede design skaber en højere grad af kontrol og sikkerhed, da det er nemmere for at dig at finde den rette fodplacering på balanceredskabet.

Thera-Band redskabet har en anderledes vippemekanisme sammenholdt med den klassiske model med en halvkugle. Thera-Band har en kraftig og stor, oval halvkugle som gør din træning endnu mere kontrolleret.

Dette redskab henvender sig særligt til dig, som er i gang med et genoptræningsforløb eller dig, der vil have den mest sikre balance- og koordinationsoptræning.

Skulle du mangle udfordringer med din træning, kan du integrere andre træningsredskaber, når du arbejder med dit Thera-Band vippebræt.

Udvalgte specifikationer

 • Høj maksimumbrugerbelastning på 136kg
 • Firkantet design
 • Du får stor grad af kontrol over din krop og dens bevægelser med det ergonomiske design
 • Ideel i forbindelse med optræning og genoptræning

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

SELECT Balancebræt 2-i-1 – Bedst til udvikling

Om

Vil du spare penge på dit vippebræt køb og samtidig få et produkt, som giver dig masser af udvikling, skal du vælge dette SELECT 2-i-1 træningsredskab. Det kan være en fordel at købe balancebræt fra et sportsmærke, når du vil have træningsudstyr til en konkurrencedygtigpris. De store og anerkendte sportsbrands, som designer og udvikler træningsudstyr til private, har fra tid til anden tilbudskampagner på deres sortiment. Derved kan du spare penge, når du vil have træningsudstyr i topklasse til en skarp pris.

SELECT 2-i-1 balanceredskabet er perfekt for dig, som vil have de bedste udviklingsmuligheder med din koordinationstræning. Produktet leveres med en udskiftelig kugle, så du kan skabe progression i din træning, når du har brug for øget sværhedsgrad.

Du kan finde dette balancebræt på tilbud, så du kan spare ekstra penge på dit køb af balanceredskab.

Som nybegynder skal du starte din træning med den store halvkugle. Når du er erfaren og sikker med træning på denne, kan du skifte til den lille halvkugle, som vil skabe ekstra udfordringer for dig og din balanceevne.

Udvalgte specifikationer

 • Kan købes på tilbud
 • Leveres med en udskiftelig kugle for øget sværhedsgrad
 • Rustikt design i træ og med nubret gummioverflade

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Balancebræt i træ – Bedst og billigst

Om

Dine ambitioner og formål med balancetræningen er med til at afgøre, hvilket balanceredskab der vil være det mest funktionelle for dig. Har du ønsker om at træne dine koordinationsevner derhjemme og forebygge skader, kan dette klassiske vippebræt være det rette valg. Det er et produkt, som henvender sig til den almene forbruger, som ikke nødvendigvis dyrker sport på højt plan eller træner i fitnesscenter.

Med dette produkt får du et slidstærkt og funktionelt redskab, som du kan træne med, når du ønsker det. Det er skabt i træ og giver dig maksimal holdbarhed, så du kan styrke din kropsbevidsthed nu og mange år ud i fremtiden. Overfladen er designet med en ru belægning, så dine fødder er sikkert placeret under dine øvelser.

Den lave pris gør det muligt for alle og enhver at få øget kropskontrol og forebygge skader i ankler og knæ. Med denne model kan du udføre alle øvelser, som udvikler din balanceevne, og som kan være med til at forebygge muskel- og ledskader.

Udvalgte specifikationer

 • Klassisk model
 • Lav pris
 • Rustikt og slidstærkt design i træ
 • Ru overfladebelægning

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Balancebræt køb – hvilke træningsøvelser kan du prøve?

Læs også: Brug af vippebræt

Der findes forskellige balancebræt øvelser, som du kan udføre derhjemme, på ferien eller på jobbet. Alt det kræver er, at du har et balanceredskab, som passer til dig og dine ønsker.

Hvordan du vælger at arbejde med øvelserne, er op til dig og dine ønsker om udfordring. Balance- og koordinationstræningen behøver ikke tage mere end 15-20 minutter hver dag.

Det er en god idé at udføre øvelserne i et rum, hvor du har god plads omkring dig.

Øvelse 1: Opvarmning

Stå med begge fødder solidt og sikker placeret på overfladen og begynd opvarmningen med at køre brættet rundt i cirkler, uden kanterne rører jorden. Når du mestrer den ene vej, kan du udfordre dig selv ved at skifte retning til den modsatte vej.

Sørg for at det er dig, der styrer tempo og retning, og ikke brættet der styrer dig.

Er du nybegynder med balanceredskabet, kan denne øvelse være tilstrækkelig for dig at arbejde med igennem de første 14 dage, så du opbygger et godt og sikkert udgangspunkt for din videre træning.

Øvelse 2: Udfordring med vippebevægelse

Stå med begge fødder på overfladen og start bevægelsen ved at vippe brættet hhv. frem og tilbage. Kanterne må ikke røre jorden. Gentag frem-og-tilbage bevægelse 5 gange, eller indtil du har fuld kontrol over bevægelsessekvensen.

Skift nu bevægelse ved at vippe fra side til side og gentag denne bevægelsessekvens 5 gange, eller indtil du har kontrol over den.

Øvelse 3: Balancekontrol

Du vil opdage, at des større afstand der er imellem dine fødder, des sværere er det at finde balancepunktet. Du kan arbejde med din balanceevne ved at have dine fødder placeret så langt fra hinanden på brættet som muligt. Forsøg nu at stå helt stille mens du finder balancepunktet.

Har du brug for ekstra udfordringer til denne øvelse, kan du lukke øjnene.

Alle øvelser kan gøres udfordrende ved, at du har øjnene lukket.

 

Læs også: Medicin bold test & øvelser

Se også artiklerne: Test af træningsribber

Læs også: Endelig et spil, der tager træning seriøst udgivet af berlingske.dk

Denne side er anmeldt af: Mark S. Brandt 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar