Drømmer du om at kickstarte træningssessionerne med det absolut fedeste gear på hjemmefronten? Eller ejer du et fitnesscenter, som trænger til en opgradering, i form af en effektiv multimaskine?

Du får de bedste muligheder for at optimere din træningen, hvis du kombinerer cardio og styrketræning. Dette er præcis, hvad en multimaskine vil kunne give dig – gode forudsætninger for at få alle kroppens muskler aktiveret. En multimaskine kan hjælpe med at holde kroppen sund, skabe succesfulde trænings- og genoptræningssessioner samt forebygge livsstilssygdomme.

Vi har fundet et udvalg af gode multimaskiner på markedet, så du kan komme i gang med din træning.

Det skal du overveje, før du køber en ny multimaskine:

 • Udformning: Med udformningen menes både maskinens design, størrelse og anvendelse. Den skal naturligvis fysisk passe ind i rummet, ligesom konstruktionen skal have en høj stabilitet. Når du træner, skal din maskine stå sikkert fast i underlaget, så du ikke risikerer uheld, når du træner alene.
 • Funktioner: Funktionerne er altafgørende i forhold til hvilke øvelser, du ønsker at lave med maskinen. Det spiller også en rolle i form af hvilke muskelgrupper, du ønsker at træne. Tænk over, hvad du gerne vil træne, om du kan justere grebene, sæde og andre elementer på maskinen.
 • Fleksibilitet: Fleksibiliteten dækker bredt. Du bør kende til multimaskinens modstandsdygtighed og brugervenlighed. Den skal kunne tilpasses til dine behov og evt. andre, der skal bruge maskinen.

 

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.


Inspire Body Lift BL1 Multimaskine – 4 i 1 multimaskine

Redaktionens anbefaling

 

Inspire Body Lift BL1

Introduktion
En multimaskine har til formål at aktivere kroppens forskellige muskelgrupper, og Inspire Body Lift BL1 Multistation er på den baggrund blevet udvalgt som redaktionens valg. Det er en fremragende træningsmakker, hvis du vil i god form med effektiv træning.

Om Inspire Body Lift BL1 Multistation
Inspire Body Lift BL1 Multistation er en solid og moderne konstrueret maskine. Du får et produkt, der opfylder høje funktionelle krav, men hvor kompromiset aldrig er blevet kvalitet, pris og design. Det er en eksklusiv og elegant træningsmaskine, der giver dig lysten til at træne.

Den er ideel til hjemmebrug, hvor du kan kreere det ultimative træningsspot. Belastningen sker ved hjælp af din egen kropsvægt, men produktet giver dig også kamp til stregen.

Produktet har 15 belastningstrin, der går fra 10 % til 150 % af egen kropsvægt. Justeringerne kan du foretage alt imens, du sidder solidt plantet i maskinens sæde. Den bliver mere lydsvag uden vægtmagasin, og der medfølger en kort og lang trækstang til maskinen.

Der er et rigt kartotek af øvelser, som du kan udføre med multimaskinen. Den kan ved jævnlig brug træne din sixpack eller flade mave frem fra gemmerne, så du står knivskarpt.

Du kan få en tonet overkrop, når du kan træne biceps og triceps ved at udføre øvelser som bryst- og skulder pres. Armene kan få den helt store tur ved siddende og stående roning med maskinen.

Hvis du har været sengeliggende i en længere periode og nu er ved at få modet tilbage på at genopbygge lårmusklerne, så kan produktet hjælpe med både for-, bag-, inder-, og yderlår.

Produktet kræver ikke den store vedligeholdelse, hvorfor du kan nøjes med at rengøre på almindelig vis.

Fordele

 • Brugervenlig og robust
 • Støjsvag maskine
 • Designet i et vedligeholdelsesfrit materiale
 • 15 forskellige belastningstrin fra 10 % til 150 % af din egen kropsvægt
Cons

 • Kræver en loftshøjde på mindst 235 cm

Specifikationer: 

 • Vægt: 92 kg
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Mål: 135 længde x 105 bredde x 204 højde cm

Abilica Multi 970 multimaskine – pladsbesparende multigym

Bedst til prisen

 

Abilica Multi 970 multimaskine

Introduktion
Abilica Multi 970 multimaskine kan være din trofaste træningsmakker, da det er et redskab, der er kreeret med fokus på, at træning og kropssundhed er for alle. Det er et prisvenligt produkt, der gør det nemt selv for nybegyndere at komme i gang med vægttræning uden at sprænge budgettet.

Om Abilica Multi 970 multimaskine
Abilica Multi 970 multimaskine er et produkt, der giver et utal af muligheder for dig, der er glad for at træne kroppen stærk og sund. Den kompakte maskine er multifunktionel, og rummer alt-i-ét, der kan give dig de bedste forudsætninger under træningssessionerne. Du kan opnå det maksimale udbytte af din træning med Abilica Multi 970 multimaskine.

Du skal ikke frygte, at maskinen optager pladsen i stuen eller soveværelset. Det er en pladsbesvarende multistation, da du kan placere den ind mod en væg eller i et hjørne, når du ikke bruger den.

Abilica har mange års erfaring med at producere træningsudstyr, der skal bestå de strengeste kvalitetskontroller, hvor der er fokus på produktets driftssikkerhed, ydeevne, holdbarhedstid, tilstand og funktionalitet.

Du kan derfor med ro i maven anvende Abilica Multi 970 til at få kroppen i topform. Vægtmagasinet er på 68 kg, og stationen er især solid, stabil og robust. Der medfølger både en kort og en lang trækstang, og du får også en ankelrem.

Der er rig mulighed for at aktivere forskellige muskelgrupper i kroppen ved hjælp fra Abilica Multi 970 multimaskine. Du kan udføre øvelser, der er blandt andet: bænkpres, pec-dec, bencurl, roning, op- og nedtræk.

Fordele

 • Kræver begrænset plads
 • Vægtmagasin på 68 kg
 • Prisvenlig
Ulemper

 • Ikke egnet til professionelle bodybuildere

Specifikationer: 

 • Maks personvægt: 130 kg
 • Antal brugere: 1 person
 • Vægtmagasin: 68 kg
 • Vægt: 101 kg
 • Mål: 130 længde x 114 bredde x 209 højde

Inspire FT2 Functional multimaskine – multitræner med bænk

Bedste premiumvalg

Inspire FT2 Functional multimaskine

Introduktion
Inspire FT2 Functional Trainer med bænk er det bedste premiumvalg for forbrugeren, baseret på de gode anmeldelser fra Fitandme.com og Smithmachine.co.uk.

Begge platforme har et hold af eksperter, personlige trænere og fitnessguruer, der undersøger og tester udvalgte produkter for dig. Du kan forvente en træningsmakker, der er trofast, alsidig og slidstærk ifølge anmeldelserne af eksperter.

Om Inspire FT2 Functional Trainer med bænk
Inspire FT2 Functional Trainer med bænk er et robust, brugervenligt og imponerende fitnessredskab, der kan få dig i mål med selv de største træningsresultater. Det er et værktøj, der er på de mest seriøse fitnessguruers ønskeliste.

Du vil ikke gå glip af det komplette træningssæt, der både har en SCS-bænk og leg-curl. Der er rig mulighed for at aktivere alle kroppens muskler, når du træner med Inspire FT2 Functional Trainer med bænk.

Produktet har to vægtmagasiner på hver 73 kg, som gør, at du kan træne begge sider af kroppen. Det er et brugervenligt redskab, når du skal justere på indstillingerne, og med et tilkøb af vægtmagasiner, kan du presse dig selv endnu mere.

Funktioner som: Smith Station, pull-up bar, leg-extension, SCS-bænk, roterbart stativ, leg-curl med wire og safety stop giver dig rig mulighed for at kaste dig ud i alverdens træningsøvelser alene.

Der er mange forskellige øvelser, som du kan kaste dig ud i med Inspire FT2 Functional Trainer med bænk. Blandt andet er der mulighed for at udvikle og træne dine squats, så du kan få det maksimale udbytte af træning af benene med tiden.

Derudover kan du med dødløft, bænkpres og pull-ups træne mange andre muskelgrupper, der især er tiltalende for vægtløftere, der gerne vil opbygge mere styrke.

Fordele

 • Beregnet til seriøse vægtløftere
 • Leveres med dobbelte uafhængige 150 pund vægtstakke
 • Kraftmultiplikatorfunktion
 • Rammen består af kraftigt rektangulært og rundt rørformet stål
 • Pulverlakering for ekstra beskyttelse
Ulemper

 • Udfordrende at samle
 • Høj pris

Specifikationer: 

 • Vægt: 256 kg
 • Maks personvægt: 150 kg
 • Mål: 147 længde x 155 bredde x 224 højde cm

Abilica Multimaskine Smith med Abilica MultiBench – et komplet system til hjemmetræning og fitnesscenteret

Abilica Multimaskine Smith med Abilica MultiBench

Introduktion

Abilica Multi Smith Machine med Abilica MultiBench er det komplette system, som du mangler til hjemmetræningen eller i fitnesscenteret til abonnenterne.

Det er funktionelt i begge scenarier, da produktet giver rig mulighed for mange forskellige øvelser, der kan aktivere kroppens forskellige muskelgrupper.

Om Abilica Multimaskine Smith med Abilica MultiBench

Abilica Multi SmithMachine med Abilica MultiBench er i en liga for sig. Det er det ultimative træningsudstyr, der kan tage hjemmetræningen eller fitnesscenteret til næste niveau.

Der er kræset for detaljerne, og det er hele vejen rundt, at der er eksklusivitet og elegance på højeste niveau.

Hvis du elsker den tunge og højt belastede vægttræning, så er produktet vejen frem for dig. Der er træning med kabel, fri vægtstang og i Smith stativ alt efter, hvad du foretrækker.

Det er et brugervenligt stykke udstyr, som du nemt og bekvemt kan justere, hvis du ønsker diversitet i de øvelser, du praktiserer. Der er indstillingsniveauer fra -15 til 85 grader i 8 forskellige niveauer.

Du får med MultiBench en komfortabel og god positur, når du sidder ned. Funktionerne som: Smith Station, vægtmagasin på hver side på 100 kg, dipsstativ, nedtrækstang, rogreb til OL-stang, 2 x ethåndshåndtag, tricepstov, push bar til kabel, hoftepude, rohåndtag, j-hooks, safety bars, fodstøtte og klemmelås giver dig frie tøjler i det ultimative træningsmekka.

Det kan være en fordel at tilkøbe en træningsbænk, så du kan udføre øvelserne på den mest hensigtsmæssige måde med multimaskinen.

Fordele

 • Mulighed for træning med kabel
 • Fri vægtstang og Smith-stativ
 • Kan let justeres fra -15 til 85 grader i 8 forskellige niveauer
Ulemper

 • Træningsbænken skal købes separat

Specifikationer: 

 • Kilo i vægtmagasin: 2×100 kg
 • Maks vægt på stativ: 250 kg
 • Vægt: 424 kg
 • Mål: 210 bredde x 174 dybde x 232 højde cm

Hvor meget plads kræver en multimaskine?

En multimaskine er et redskab, der generelt er kendt for at være pladsbesparende. Muligheden for at træne bør være en ressource, der er tilgængelig for alle uanset plads, prisklasse eller fysisk udgangspunkt. En multitræner er derfor ideel til hjemmebrug.

Du kan med fordel have andet tilbehør ved din side såsom et sæt billige håndvægte, der kan supplere maskinen alt efter, hvilke funktioner den har.

Du skal regne med, at kravet til kvadratmeter kan afvige alt efter, hvor stor selve maskinen er målt til at være. Det mest normale er omkring 4 kvadratmeter.

En højde på 2,00-2,20 meter er passende, mens du med stor fordel kan regne ekstra 20-40 centimeter oveni. Du kan med 1,50-2,00 meter omkring dig være sikker på at have god plads til at bevæge dig på, når du træner.

Det er dog vigtigt at huske på, at det er forskelligt, hvad multimaskinerne kræver af plads, ligesom det er varierende, hvordan du bedst kan lide at træne. Hvis du ønsker, at der er meget rum omkring dig, skal du have flere meter rundt omkring maskinen til træningen.

Kilde: Homegymresource.com


Hvilket tilbehør følger med en multimaskine?

Det kan være forskelligt, hvad der følger med en multimaskine.

Du kan selv vælge at købe ekstra udstyr, hvis du ønsker at skabe det ultimative træningsrum derhjemme eller i fitnesscenteret. Det kan være, at du ønsker lidt mere intenst udstyr såsom en moderne crosstrainer eller en funktionel romaskine.

De fleste multitrænere har tilbehør som træningsbænke, kabler, tricepsreb, ankel- og håndledsstropper, kort og lang trækstang.

Du kan også købe tungere vægte, eller andet tilbehør, der ikke nødvendigvis skal bruges med produktet. Så kan du lave en række øvelser med maskine og håndvægte i kombination.

Kilde: Gq-magazine.co.uk


Hvilke øvelser kan jeg lave med en multimaskine?

Du får rig mulighed for at udforske de mange forskellige muskelgrupper med en multimaskine ved din side under træningssessionerne.

De har en tendens til at blive betragtet som meget ensidige, men det er langt fra sandheden. Du kan komme i dybden, og den kan både anvendes til at styrke og opbygge kroppens muskler nemt og bekvemt.

Det er især alsidigheden, der gør, at du kan praktisere en bred variation af intense, kraftige og skarpe øvelser, der øger din udholdenhed og ydeevne. Du kan udføre et væld af øvelser, men e mest almindelige er:

 • Benpres
 • Leg curl
 • Leg extensions
 • Siddende kabel roning
 • Pulldown
 • Brystpres
 • Skulderpres
 • Mavebøjninger
 • Sidebøjninger
 • Kabeltræk

Det er hjælp til selvhjælp at gøre dig tanker om en ny multimaskine. På den måde sikrer du dig, at du får det maksimale udbytte af produktet, når du praktiserer de øvelser, som passer bedst til dine forventninger og ønsker til muskelstyrke og -udvikling.

Det siger sig selv, at det er imponerende, at ét enkelt redskab formår at styrke og træne kroppens mange forskellige muskelgrupper på samme tid.

Kilde: Exercise.co.uk


Hvad er fordelene ved at have en multimaskine?

Der er mange fordele ved at have en multimaskine.

Det er først og fremmest et redskab, der hjælper dig med at bibeholde en sund, frisk og skarp krop både set med de fysiske og psykiske briller. Der er mange forskellige grunde til, at du kan have behov for en multitræner, og der er simple og enkle fordele ved at aktivere kroppen med maskinen.

Multitræneren er særdeles holdbar, og de fleste maskiner kan holde hele livet. Det bliver en træningsmakker for livet, som du ikke ønsker at undvære, når du først er blevet bekendt med mulighederne.

Det kræver minimal indlæring, og der er altid tænkt fra producenterne på, at redskabet skal være let for brugeren at bruge.

Du vil få en træningsform, der er indbegrebet af sikkerhed og brugervenlighed. Det er vigtigt, at der er en høj sikkerhed, hvis du træner alene med multimaskinen. De fleste har funktioner, hvor du med enkelte sikkerhedsforanstaltninger kan træne med god ro i maven.

Produkterne er ideelle til at have i hjemmet med fokus på det høje sikkerhedsniveau, og det er pladsbesparende. I stedet for en masse forskellige maskiner, så kan du nøjes med et alsidigt redskab til din træning.

Kilde: Technogym.com og Fitness-world.in


Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder. I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

Smithmachine.co.uk
Smithmachine er en platform, hvor de har stor erfaring med at levere indsigt og overblik over fitnessprodukter.
Der er et stort fokus på multimaskiner, hvor Inspire FT2 Functional Trainer med bænk bliver bedømt ud fra: sikkerhed, funktionalitet, design, kvalitet og effektivitet.
Anmeldelsen er udført den: 4. januar 2021
Du kan se anmeldelsen her
Fitandme.com
Fitandme.com er en platform, hvor der er en del forskellige personlige trænere samlet i samme forum. Deres mission er at skabe fitnessudstyr, der kan hjælpe dig med at passe ekstra godt på dit psykiske og fysiske helbred.
Hjemmesiden anmelder Inspire FT2 Functional Trainer med bænk, og den bliver påskønnet med fokus på produktets alsidighed.
Du kan se anmeldelsen her
Technogym.com
TechnoGym har 35 års erfaring I bagagen, når det kommer til at skabe træningsudstyr, der hjælper kunderne med at opretholde en stærk, skarp og sund fysisk og psykisk tilstand. Deres store katalog af erfaring gør, at deres produkter bliver produceret med fokus på sikkerhed, stabilitet og skarphed.
Du kan se artiklen her
Fitness-world.in
Siden 1993 har fitness-world skabt verdensklasse træningsudstyr, der leverer udstyr til de bedste træningsguruer. Der er fokus på at skabe værktøjer til en sundere livsstil og en forøget livskvalitet hos kunderne.
Du kan se artiklen her
Homegymresource.com
Homegymresource er en platform, hvor en person deler ud af sin erfaring med træningsudstyr. Vedkommende har afprøvet en stor portion forskelligt træningsudstyr, og derfor kender han til, at forbrugeren får den absolut største udbytte af produktet, hvis det er undersøgt grundigt først. Det hjælper han forbrugeren med.
Du kan se artiklen her
Gq-magazine.co.uk
Gq-magazine er en platform, der leverer de nyeste anmeldelser af produkter, vigtige nyheder og artikler omkring andre livsstils inspirerede emner. Det er skrevet af passionerede forfattere, der har udvalgt produkter blandt andet indenfor fitness branchen.
Du kan se artiklen her
Exercise.co.uk
Exercise.co.uk gør en dyd ud af at hjælpe kunderne med at ville være i god form både psykisk og fysisk. De leverer produkter direkte til din hoveddør, så du får nemmere ved at starte en sundere livsstil.
Du kan se artiklen her

FAQ

Hvilken multimaskine er den bedste?
Den bedste multimaskine afhænger af, hvad du har tænkt, at du skal anvende den til. Hvis du vil kunne praktisere specifikke øvelser, så bør du sikre dig, at maskinen kan det. Det vil sige, at du skal undersøge maskinens funktioner og sammenkoble det med de resterende behov, som du har.
Du bør sammenligne: pris, behov, funktionalitet, effektivitet og design med hinanden for det bedste resultat.
Hvad skal jeg overveje, før jeg køber en multimaskine?
Du bør overveje funktioner, former og fleksibiliteten. Et high end udstyr som en multimaskine kan være meget teknisk. Det er derfor afgørende, at du tjekker de tekniske beskrivelser ud på den enkelte multitræner. De kan være med til at hjælpe dig med at vurderer, om maskinerne passer til din kropsvægt og dit træningsniveau.
Er en multimaskine effektiv til træning?
En multitræner er især effektiv, da den sørger for, at du træner alle kroppens muskelgrupper. Det kan være svært på maskiner med én funktioner at opnå den fulde effekt, og det kræver også længere tid.
En multitræner vil være i stand til at gøre træningen mere effektiv. Og en normal træning kan inklusiv at tage træningstøj på og tage et bad nemt ordnes på en time. Med en times effektiv træning får du den fulde effekt.

Tidligere anmeldte produkter – nu udgået 

Nedenfor finder du produkter, som vi tidligere har belyst. Det har ikke været muligt for os at identificere forhandlere af disse modeller, men vi har beholdt dem i artiklen, såfremt informationen skulle være til gavn for dig som læser.


Multi Gym Body Craft MiniX multimaskine – en af de bedste maskiner i kategorien

Multi Gym Body Craft MiniX bliver betragtet som en af de bedste maskiner i sin kategori. Det er på baggrund af de mange tekniske beskrivelser, der giver produktet en stor alsidighed til din træning.

Om Multi Gym Body Craft MiniX

Multi Gym Body Craft MiniX er unik forstået på den måde, at den er fremstillet med en særlig platinum grå anti-rids belægning, som højner produktets levetid. Det gør den modstandsdygtig i et område, hvor der oftest bliver gået hårdt og intenst til stålet.

BodyCraft har siden 1994 skabt produkter, der skulle være motiverende for brugerne, så den generelle fysiske og psykiske sundhed bliver forhøjet. De skaber produkter som Multi Gym Body Craft MiniX, hvor sikkerheden, variationen, designet og tilgængeligheden gør det til et efterspurgt produkt. Selve produktet tilbyder på et bredt og varieret udstyr, hvor du når hele vejen rundt i alle leder og kanter, når du træner dine muskler med multimaskinen.

Maskinen har nylonskiver af glasfiber med kuglelejer, som gør at vægten for en jævn fordelt.

Du får et ryglæn, hvor der er fokus på alle de højeste standarder indenfor de ortopædiske retningslinjer. Du kan justere på placeringen af ryglæn, sæde og trykarm.

Specifikationer: 

 • Professionelt multitrænings station
 • Kan anvendes til forskellige øvelser
 • Stålrør: 8,5 x 4,5 cm
 • Speciel platingrå belægning ramme med anti-rids behandling
 • Ryglæn dækket med vinylmateriale med dobbelt syning
 • 7 ryglæns indstillinger
 • 3 sædepositioner
 • Nem modstandsjustering til vægte
 • Remskive diameter: 10 x 7,5 cm
 • Vægt: 63 kg (14 blokke af 4,5 kg)
 • Sædehøjde fra jorden: 57-65 cm
 • Polstringstykkelse: 6 cm
 • Vægtgrænse: 150 kg
 • Mål: 160 længde x 140 bredde x 208 højde cm

Home Gym Multimaskine Spartan Pro Gym – stor variation af øvelser og simple modstandsjusteringer

Home Gym Multistation Spartan Pro Gym giver dig mulighed for at praktisere en stor variation af øvelser. Du kan med maskinen foretage simple modstandsjusteringer, så du kan holde fokus på at komme i mål med en effektiv træningssession.

Om Home Gym Multistation Spartan Pro Gym

Home Gym Multistation Spartan Pro Gym er gaven, der bliver ved med at give. Det multifunktionelle træningsudstyr giver dine træningssessioner ny intensitet og variation. Du kommer på besøg i hele kroppens muskler, og det er med til at styrke din mentale og fysiske ydeevne.

Vægtstaksystemet er på 50 kg, og med en begrænsning på 120 kg, kan mange forskellige persontyper bruge multimaskinen. Den er ideel til familien, der holder sig aktiv.

Du kan med funktioner som: stepmaskine, parallelle barer, leg-curls, kabel pulley system, butterfly og brystpresstationer opnå en knivskarp krop, der forøger din livskvalitet.

Du får et produkt, hvor der er et stort fokus på brugervenlighed, stabilitet, funktionalitet, effektivitet og kvalitet.

Specifikationer: 

 • Multifunktionelt hjemmetræningscenter med stepmaskine
 • Stationer til træning af hele kroppen
 • Øvre og nedre pulley
 • Justerbar biceps curl pude
 • Justerbart sæde
 • Justerbart vægtstaksystem
 • Dække for lydisoleret vægtstaksystem
 • Stålkabler med dække
 • Højkvalitets stålramme med stabil base
 • Vægtstakke: 50 kg
 • Mål: 204 længde x 101,4 bredde x 221 højde cm
 • Vægt: 125 kg
 • Vægtgrænse: 120 kg
 • Kategori: H (EN 957) – passende til hjemmebrug

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme

Forfatter

Skriv en kommentar