Artiklen indeholder annoncelinks, og er dermed sponsoreret. Læs mere

Holdningskorigerende Rygstøtte:
De 3 bedste holdningsveste

Baseret på vores research & analyse Vi har udvalgt produkter, der scorer højt på de parametre, vi vurderer dem på, men ikke en udtømmende liste over alle produkter på markedet.

Udvælgelsen af produkter sker på baggrund research..., men vi afgrænser os primært til produkter tilgængelige på prisportaler eller annonceplatforme. Som udgangspunkt indeholder vores artikler eksterne tests og anmeldelser frem for egne tests. Oplistningen er ikke et udtryk for en rangering af produkter, og annonceaftaler kan påvirke placeringen og udvælgelsen af vores produkter – læs mere her. Læs mere

3 udvalgte produkter
Baseret på analyse
Udarbejdet af research-specialister Bag Netfysioterapi er et specialiseret hold af eksperter indenfor forbrugsgoder, hvis fornemmeste opgave er at give dig den bedste vejledning til at finde det bedste produkt til dit behov.

En rygstøtte kan gavne de fleste, uanset aldersgrupper. De er især brugbare, hvis du i hverdagene sidder meget ned, arbejder ved en computer eller kører meget i bil.

En holdningskorrigerende rygstøtte kan bruges til at undgå smerter i lænd, skuldre eller ryg. I dag findes der et bredt udvalg, så chancen for at finde en, der passer til dine behov, er stor.

Derfor har vi lavet en oversigt, du kan bruge til at finde det bedste produkt. Bemærk at det er de færreste rygstøtter, der er beregnet til brug i længere tid. Tal med din fysioterapeut eller læge, hvis du er i tvivl om hvilken, der er det bedste valg for dig.

Seneste ændring:

I dag har vi overført denne artikel til vores nye design for at forbedre din oplevelse på vores hjemmeside. I tråd med ændringen har vi dertil revideret, optimeret og suppleret vores produktanmeldelser for yderligere at forbedre din oplevelse, så du lettere kan finde lige præcis det, du har brug for.

Sådan vurderer og udvælger vi produkter:

Vores research team har analyseret markedet og fundet nogle af de bedste produkter og forhandlere på markedet. Vi har partnerskaber med de fleste store forhandlere, og selvom disse kan have indflydelse på udvalget af produkterne til artiklen, beror vores anbefalinger på redaktionens professionelle, subjektive vurdering af de bedste produkter.

Vi vurderer og sammenligner produkter i artiklen på:

  1
 • Eventuelle officielle og upartiske produkttests
 • 2
 • Kundernes mening om produktet baseret på data
 • 3
 • Produktets specifikationer, egenskaber samt fordele og ulemper
 • 4
 • Garantier, service og omdømme hos forhandleren
 • 5
 • Indsigt og viden om vores læseres præferencer

Disse parametre holder vi op imod pris og kvalitet og kommer med vores subjektive vurdering og anbefalinger til dig. Det er vigtigt at være opmærksom på, at rækkefølgen af produkter skal ikke forstås som en rangering af produkterne, men nærmere en gennemgang af nogle af markedets bedste produkter til forskellige behov.

Vores labels såsom “Bedst i budgetklassen”, “Bedste trådløse model” ,“Høj værdi for pengene” osv. - er en individuel, uafhængig vurdering af den research-ansvarlige baseret på den førnævnte metode på det pågældende tidspunkt.

Bemærk, vi har ikke kunne finde uvildige tests i dette emne, og har primært analyseret på kundens egen "test" af produktet i form af alle de kundeanmeldelser, vi har kunne finde om de pågældende produkter, og holdt op imod produktdata og pris.

Anodyne Skulderstøtte Comfort+ - holdningskorrigerende rygstøtte med øget fokus på din kropsholdning

Anodyne Skulderstøtte Comfort+ giver dig mulighed for at forbedre din holdning på farten. Støtteselen kan tages på over en undertrøje, så den ikke gnaver i huden. Derefter kan den dækkes med en ekstra trøje udover, så den diskret hjælper dig igennem hverdagen.

Dagens bedste priser og tilbud på Anodyne Skulderstøtte Comfort+:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Stabiliserer og aflaster dine skuldre og ryg
 • Giver komfortabel støtte
 • Kan bruges overalt

Mere om Anodyne Skulderstøtte Comfort+

SPECIFIKATIONER

 • Farve: sort
 • Materialer: Nylon, PU-læder, polyester elastan, skum

Skulderstøtten giver dig en bedre kropsholdning, samtidig med at din øvre ryg bliver aflastet. Anodyne anbefaler selv skulderstøtten som den mest behagelige i deres udvalg.

Produktet øger dit fokus på kropsholdningen, og den tilpasses nemt til din kropsform.

Rygstøtten til mænd og kvinder er designet til at hjælpe dig af med smerter og spændinger, så du kan få en mere behagelig hverdag.

Læs mere om Anodyne og deres produkter her.

Fordele og ulemper ved Anodyne Skulderstøtte Comfort+

Fordele

 • Mest behagelige skulderstøtte fra Anodyne
 • Øger fokus på kropsholdning
 • Nem at bruge og tilpasse

Ulemper

 • Kan være lidt kluntet under tøjet

Anodyne Basic - diskret skulderstøtte til hverdagen

Anodyne Skulderstøtte Basic er en diskret skulderstøtte, du nemt kan bruge i din hverdag. Den kan sidde mellem en undertrøje og ydertrøje eller helt udenpå tøjet.

Dagens bedste priser og tilbud på Anodyne Basic:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.
 • Diskret design
 • Lavet af lette materialer
 • Solid og holdbar kvalitet

Mere om Anodyne Basic

SPECIFIKATIONER

 • Materialer: Neopren
 • Unisex

Skulderstøtten er nem at montere samt tilpasse, og passer fint til både mænd og kvinder, da den kommer i onesize.

Den er produceret af lette materialer, og den justeres nemt ved hjælp af to velcrobånd.

Anodyne Skulderstøtte Basic hjælper dig til en bedre holdning og reducerer samtidig spændinger og ubehag i ryggen.

Den er god at bruge i kortere intervaller, for eksempel på en gåtur eller ved stillesiddende arbejde.

Fordele og ulemper ved Anodyne Basic

Fordele

 • Nem at spænde
 • Prisbillig
 • Aflaster

Ulemper

 • Finde kun i str. onesize

Anodyne Lændebælte - holdningskorrigerende rygstøtte med elastisk justering

Med Anodyne lændebælte kan du få støtte til den nederste del af ryggen, der naturligt har tendens til at falde sammen med alderen og ved dårlig siddestilling.

Dagens bedste priser og tilbud på Anodyne Lændebælte:

Vi er læserfinansieret og får kommission, hvis du køber igennem vores links.

Mere om Anodyne Lændebælte

SPECIFIKATIONER

 • Elastiske bånd til justering
 • Størrelse S, M, L og XL – efter taljemål

Bæltet har desuden et elastisk og justerbart bånd, der giver dig mulighed for at tilpasse graden af den støtte, bæltet giver dig.

Bæltet afhjælper smerter og spændinger og kan nemt tages under en sweater, så længe det ikke sidder direkte på huden. Lændebæltet kan bruges både under aktiviteter og ved stilstand.

Fordele og ulemper ved Anodyne Lændebælte

Fordele

 • Justerbart, elastisk bånd
 • Afhjælper spændinger
 • Diskret

Ulemper

 • Udelukkende til lænden

Hvad er en rygstøtte?

En rygstøtte er et holdningskorrigerende redskab, du kan have på i din dagligdag til enten at hjælpe med din holdning eller med diverse smerter i ryg, skuldre og lænd.

En rygstøtte fungerer lidt ligesom et korset, da den sidder fast på din krop og hjælper dig til en bedre positur, som kan afhjælpe smerter, der ofte er forårsaget af lige netop dårlig holdning eller naturligt sammenfald i ryggen.

Der er ingen fare ved at bruge en rygstøtte. Der findes mange forskellige, hvilket gør det muligt at finde en til dine behov. Du har også rig mulighed for at finde en rygstøtte, som du kan gå med under tøjet.

Bemærk, at det ikke er alle typer rygstøtte, som er beregnet til at gå med i lange perioder. Det er meget vigtigt, at du læser op på dit produkt eller snakker med en specialist. Bruger du redskabet forkert, kan det forårsage ubehag.

Rygstøtte og myter om korsetter

Når man hører om noget, der sammenlignes med et korset, kan man godt blive nervøs. Men fordommene om korsetter er uberettigede, og deres historie er blevet fordrejet af dårlig repræsentation i film og medier.

Korsetter var i en lang periode i historiens løb undertøj – datidens BH. De skulle give en bedre holdning, og myterne om den utrolig smalle hvepsetalje er opstået på grund af litteratur.

Korsetter giver, ligesom rygstøtte, støtte til hele overkroppen og er ikke spor ubehagelige at have på, hvis du ved, hvordan du bruger dem. Ingen af delene forårsager organflytninger, misdannelser eller smerter – i så fald har du strammet din rygstøtte eller dit korset for stramt.

Kilder: Bandageshoppen og Collectors Weekly

Hvad er rygstøtte godt for?

En rygstøtte er, som navnet indikerer, beregnet til at lindre smerter og ubehag i ryggen og støtte dig, så du får en bedre holdning.

En rygstøtte kan hjælpe med holdningskorrektion og aflaster skuldre, ryg og lænd. Ligesom kompressionsstrømper er der tale om et redskab, som skal hjælpe dig med at få en bedre og mere smertefri hverdag.

Du kan bruge en rygstøtte til at lindre eller hele skader på kroppen, og det er samtidig muligt at få en rygstøtte, der er diskret nok til at gemme væk under tøjet. Ganske enkelt er en rygstøtte en påklædningsgenstand, der skal hjælpe dig i din hverdag.

En rygstøtte er ikke det samme som en waist trainer, der i visse tilfælde kan være farlig eller unyttig. Det er et støtteapparat, som hjælper din krop med at rette sig op. Det er meget naturligt at falde sammen i løbet af dagen, og når du når voksenalderen, kan det forårsage gener og smerter.

Smerter ved rygstøtte

Du bør ikke opleve smerter ved brug af din rygstøtte, når du først har vænnet dig til den. En rygstøtte ændrer din positur, og hvis du ikke er vant til at holde ryggen ret, kan den godt være lidt ubehageligt de første gange, du har den på.

Oplever du reelle smerter ved din rygstøtte, er der noget galt. Er det fordi, støtten er mod bar hud, kan du tage en undertrøje på indenunder.

Bliver smerterne ved, kan det være tegn på, at du bruger den forkert, eller at der er noget andet galt. I tilfælde af konstante smerter, der ikke kan blive lindret, bør du kontakte din fysioterapeut eller producenten af rygstøtten.

Rygstøtte til genoptræning

Hvis du er i gang med genoptræning efter en operation eller en skade, kan en rygstøtte hjælpe dig. Der er rygstøtter, som du bruger i kortere intervaller, eller mens du er aktiv, som kan hjælpe dig med at holde ryggen rank, og på den måde falder du ikke sammen eller tilbage i gamle, dårlige vaner.

På vores liste med rygstøttere har vi Anodyne Women’s MyLign Pro og Anodyne Men’s SpinalQ Pro, som begge er velegnede til genoptræning.

Der er ikke noget farligt ved at bruge en rygstøtte, men hvis du vil have det bedst mulige resultat, kan det være en god idé at snakke med din fysioterapeut eller en specialist.

Kilder: Anodyne.dk

Hvorfor skal jeg købe holdningskorrigerende rygstøtte?

Langt de fleste rygstøtte test vil fortælle dig, at rygstøtte er pengene værd. Hvis du bruger den korrekt, og vedligeholder din træning, vil du opleve, at dine smerter bliver lindret eller helt forsvinder.

Du bør købe en rygstøtte, hvis du ofte går rundt med smerter i ryg, lænd eller skuldre. Det kan være kroniske smerter eller smerter, der vender tilbage med jævne mellemrum.

Hvis du har smerter, der vender tilbage på grund af slid eller skader, kan en rygstøtte hjælpe dig ved at begrænse dine bevægelser. Når du ikke kan lave de bevægelser, der provokerer din ryg, kan du ikke provokere smerterne.

Selvom det ikke er bevist, at en rygstøtte kan hjælpe mod kroniske eller fremtidige smerter, er det et værktøj, der kan lindre nu og her. Ligesom sportssåler er en rygstøtte ikke tænkt som en mirakelkur, men derimod som en midlertidig løsning, der kan gøre din hverdag lidt nemmere.

Der er mange måder, du kan bruge en rygstøtte på, og er du blevet interesseret, kan du med fordel læse videre for at lære, hvilke typer af rygstøtter, du kan få.

Kilder: Atlanta Spine Institute

Hvilke slags rygstøtte kan man få?

Diverse holdningskorrigerende rygstøtte test kan muligvis forvirre dig ved at vise rygstøtter, der sidder vidt forskelligt på ryggen. Det er fordi, der er mange forskellige typer, og ikke alle er beregnede til at hjælpe samme sted.

Når du kigger på eksempelvis boksehandsker, er det relativt nemt: Du skal finde en størrelse og nogle specifikationer, og det er dét – med en rygstøtte er anderledes.

Der findes skulderstøtte, rygstøtte til børn, korset rygstøtte, holdningsvest, lændebælte og mange flere muligheder, og de er alle beregnede til forskellige områder.

Hvis du vil have rygstøtte, der dækker hele ryggen inklusive lænd og skuldre, så bør du kigge efter en holdningsvest.

Er det dog lænden eller skuldrene, du døjer mest med, så skal du fokusere på dét område.

Det er vigtigt at søge efter den korrekte type rygstøtte, hvis du for eksempel søger på holdningskorrigerende rygstøtte bedst i test. Skulderstøtte hjælper ikke på smerter i lænden, og er det kun lænden, du har problemer med, så bør du ikke investere i en holdningsvest.

Har du kroniske smerter, er det en god idé at finde noget som et holdningsbælte, der gør det muligt at have andet tøj udover.

Bliver du generet af din BH, kan du også prøve et korset eller en moderne corsage, der fordeler presset over et større område og belaster kroppen mindre.

Du kan få lige den rygstøtte, du har brug for, og er du i tvivl, så snak med din læge, din fysioterapeut eller en specialist, for at få den bedst mulige vejledning. Det betaler sig at investere i lindring af smerter.

Kilder: Anodyne.dk

FAQ

Hvad er den bedste rygstøtte?
Selvom alle modeller i vores oversigt er gode valg, har vi har valgt Anodyne Skulderstøtte Premium som den bedste rygstøtte. Hvis du vil være sikker på at få den bedst mulige rygstøtte, så snak med en specialist eller din fysioterapeut. Anodyne Skulderstøtte Comfort+ er dog et godt bud på en all-rounder.
Hvad skal jeg overveje, inden jeg køber en holdningskorrigerende rygstøtte?
Inden du køber en rygstøtte, skal du overveje, om du vil have et rygstøtte bælte, eller et rygstøtte korset. Der er fordele og ulemper ved de forskellige modeller, så det er værd at tage med i dine overvejelser.
Er holdningskorrigerende rygstøtte godt for dig?
Så længe du bruger den ordentligt, vil rygstøtten sikre en bedre positur, hvilket er godt for dig. Læs altid instruktionerne grundigt, og stram aldrig din rygstøtte så meget, at det bliver ubehageligt. Den skal stadig være behagelig at have på, selvom den spænder dig op.

Bedøm denne artikel

Klik på en stjerne for at bedømme