Hos Netfysioterapi.dk undersøger vi forskellige tests af annoncefinansierede produkter tilgængelige på nettet, og samler dem sammen så du kan få alle resultater i én komplet artikel.

Når du træner eller dyrker sport på intensivt niveau, har du brug for ernæring, som kan hjælpe dine muskler med at genopbygges.

BCAA står for ”Brenached Chain Amino Acid” og er et kosttilskud, som er rig på protein. Det indeholder 3 af de 9 essentielle aminosyrer (Leucin, isoleucin og valin), som er nødvendige at tilføre kroppen via kost, da den ikke selv kan producere dem.

Det er dog langt fra ligegyldigt, hvilken udgave af forgrenede aminosyrer, du anvender. Der er nemlig mange forskellige produkter på markedet.

Herunder finder du de produkter, som vi kan anbefale med hensyn til pris, smag samt kvalitet.

Læs også: Bedste kreatin på markedet og alt hvad du skal vide

Olimp BCAA Mega Caps – godt supplement

 

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

Kunderne roser dette tilskud, og én af de tilfredse kunder skriver: ”Excellent for pre and post training. The tablets are not too big”. En anden skriver: ”Good value for money”. 

Der er dermed ingen tvivl om, at kunderne er meget tilfredse med produktet. Det er også grunden til, at det anbefales at det tyske magasin, Stern. 

BCAA Mega caps er tabletter og et tilskud af forgrenede aminosyrer. Her er alt det gode, som din krop har brug for. BCAA er 1/3 af kroppens muskelmasse. Når du træner, har du mere behov for BCAA, også hvis du forsøger at tabe dig. Derfor er produktet også populært, fordi du får tilført de aminosyrer, som kroppen har brug for, og dermed mindskes muskelnedbrydning, som vil indfinde sig under træning eller slankekure.

Der er et højt indhold af leucin, som også er den aminosyre, der har vist sig mest effektiv til at genoplade og bidrage til en øget proteinsyntese. Dette vil give dig maksimalt udbytte af din træning. 

Man skal tage 1-2 tabletter morgen og aften, ikke i forbindelse med måltider og før og efter træning. Husk at det blot er et supplement til din kost.

Fordele ved BCAA Mega Caps

 • Godt anmeldt
 • Indeholder forgrenede aminosyrer (L-leusin, L-valin og L-isoleucin)
 • Beriget med B6-vitaminer

BCAA Mega Caps vs. markedet

BCAA er rigtig godt for dig, der træner, eller dig der gerne vil tabe dig. Her får kroppen, hvad den har brug for, og du vil få de proteiner og vitaminer, du mangler. Produktet er godt anmeldt, hvilket altid er en god indikator på kvalitet. Olimp, firmaet bag, er ikke dansk, hvis det er en vigtig information for dig. Firmaet startede i 1990, så de har mange års erfaring på markedet. 

Udvalgte specifikationer

 • Højt proteinindhold (97,46 g pr. 100g)
 • 1-2 tabletter pr. gang (2-4 gange om dagen)

Bodylab BCAA-mix – vores anbefaling

 

Bodylab har af sundhedsmagasiner og sportswebsider flere år i træk vundet prisen som bedste mærke, når det kommer til at vælge kosttilskud til træning og sport. Det er et dansk firma, som leverer kosttilskud i højeste kvalitet og til skarpe priser.

Vil du have BCAA til træning, som forener alle ønsker og behov i forhold til skarpe priser, høj kvalitet og stort produktudvalg, skal du vælge dit kosttilskud fra danske Bodylab.

Du finder deres forgrenede aminosyreprodukter i mange forskellige produktudgaver, så du kan vælge den pakning samt den smag, som passer til dig. Hvis du ikke allerede har en favoritsmag, kan du gå på opdagelse i de mange muligheder, når du vælger mix løsningen.

Denne egner sig både til nybegynderen samt til dig, som allerede gør brug af kosttilskuddet.

Fælles for alle produktvarianterne i mixudgaven er, at det er en pulverform doseret i små ’breve’.

Dette gør det nemt for dig at gøre brug af kosttilskuddet, der blot skal tilsættes koldt vand.

Du kan vælge mellem smag af jordbær/kiwi, passion/mango, iste, cola/lime, ananas/fersken samt hindbær. Det giver enhver træningsudøver mulighed for at variere i smagsoplevelserne.

Udvalgte specifikationer

 • Danskproduceret kosttilskud
 • Høj kvalitet og skarpe priser
 • Mange forskellige smagsvarianter
 • Du kan vælge mellem forskellige produktvarianter
 • Vejledning til korrekt anvendelse 

INSTANT BCAA – Bedst og billigst

 

i samarbejde med PriceRunner

 

Dette aminosyrekosttilskud er blevet kåret med titlen som ”SPORTS NUTRITION AWARD” som følge af den høje kvalitet samt det unikke indhold af samtlige 3 aminosyrer. Der er brugt 100% leucin, isoleucin og valin i instantform.

Vil du have velsmagende aminosyrekosttilskud i pulverform og til den laveste pris, skal du derfor vælge dette BULK POWDERS® Instant produkt. Her får du et kosttilskud, som er nemt at blande op, og du finder det i 6 forskellige smagsvarianter. Du kan bruge dette pulver både før, under og efter træning.

Produktet kan bruges af alle, som ønsker at opbygge eller vedligeholde muskelmasse. Det er nemt at blande op, så du får den største effekt af dit kosttilskud.

Du kan bruge kosttilskuddet i træningscenteret, eller du kan indtage det fordelt over 2 mindre portioner i løbet af dagen, så du konstant giver dine muskler en optimal forsyning af de essentielle aminosyrer.  

Udvalgte specifikationer

 • 100% instant indhold af de 3 essentielle BCAA-aminosyrer
 • Kan anvendes af alle
 • Nem at blande op
 • Findes i 6 forskellige smagsvarianter
 • Laveste pris og høj kvalitet

BODYLAB BCAA caps – Nemmeste anvendelse

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Vil du være fri for at skulle huske drikkedunk for at kunne indtage dit kosttilskud og være afhængig af adgang til koldt vand, skal du vælge dit aminosyrekosttilskud som caps. Dette er et praktisk og fleksibelt produkt, som du nemt kan have med dig på farten eller til træning.

Kapsler har den betydningsfulde fordel, at de gør det nemmere for dig at dosere korrekt. Vil du godt i gang med at bruge BCAA, kan kapsler være det rette udgangspunkt.

Virkningen er den samme, det er blot indtagelsen, der er anderledes. Du kan indtage kapslerne efter træning sammen med frugtjuice med hurtige kulhydrater.

Det er nemt at have dine kapsler med dig i lommen eller i en særskilt æske. Det har stor værdi for mange sportsudøvere, at de har mindst muligt besvær i forhold til at forberede og anvende kosttilskud. Med kapsler skal du ikke bekymre dig om, hvor du træner, eller hvornår du træner. Du kan have dine kapsler liggende i tasken eller i bilen, så du er sikker på, du altid har dit kosttilskud på dig i forbindelse med fysisk aktivitet.

Kapslerne er smagsneutrale.

Udvalgte specifikationer

 • Nem dosering
 • Fleksibelt og praktisk alternativ til pulverudgave
 • Praktisk opbevaring
 • Kan anvendes af nybegyndere og dig, der er vant til at bruge kosttilskuddet

Nutramino + Pro BCAA Powder – Bedste smag 

 

Der kan være individuelle behov, som er med til at afgøre, hvilken udgave af aminosyrekosttilskud som vil være den rette for dig. Mens nogle lægger vægt på nemmeste anvendelse, ønsker andre et produkt, som er rig på autentisk smag.

Vil du have et velsmagende kosttilskud, skal du gå efter de udgaver, som giver dig en forfriskende oplevelse.

Nutramino + Pro giver dig både den høje kvalitet samt den velsmagende oplevelse. Det er ikke kun de 3 essentielle aminosyrer, du tilfører din krop, når du anvender dette produkt. Du får også et kosttilskud, som er tilsat D-vitamin samt taurin, der hjælper med til at stimulere den optimale muskelfunktion.

Har du intensive træningspas derhjemme eller i fitnesscenteret med vægtløft eller udholdenhedstræning, vil Nutramino + Pro være et godt valg af kosttilskud. 

Udvalgte specifikationer

 • Henvender sig særligt til dig der styrketræner intensivt
 • Autentisk smag
 • Tilsat D-vitamin
 • Fås i pakning på op til 400 g.

Informed BCAA – Højeste aminosyreindhold  

FORHANDLER

TOTAL PRIS

GÅ TIL

 

Har du brug for maksimum tilskud af de 3 essentielle aminosyrer, skal du vælge Informed BCAA. Dette produkt adskiller sig indholdsmæssigt fra de andre kvalitetsprodukter på markedet.

Den gennemsnitlige balance mellem de 3 aminosyrer er 2:1:1. Med dette produkt får du et kosttilskud i størrelsesforholdet 8:1:1. Det indeholder 18 g. aminosyrer pr. portion og henvender sig til dig, som vil lave de bedste og mest effektfulde kosttilskud.

Du finder Informed BCAA i 3 forskellige og forbedrede smagsvarianter, som du kan variere imellem eller finde din favorit iblandt.

Udvalgte specifikationer

 • Højt aminosyreforhold
 • Fås i 3 forskellige smagsvarianter
 • Kvalitetsgodkendt og testet af uafhængigt laboratorium
 • Kan anvendes til træning eller i løbet af dagen for at stimulere muskelvækst

Måske kunne du også være interesseret i at læse Bedste whey proteinpulver – Den ultimative test

Testkilder

foedevarestyrelsen.dk

Der er lagt vægt på at teste BCAA produkter ud fra de mest betydningsfulde parametre, når det kommer til kosttilskud. Dette handler om din sundhed og sikkerhed. Fødevarestyrelsen er den overordnede myndighed i Danmark, som fører tilsyn med produktionen af kosttilskud og sikrer, at det fremstilles under forsvarlige og miljøvenlige forhold.

De anmeldte produkter er testet i forhold til en vejledning udarbejdet af eksperter fra Fødevarestyrelsen, som har til hensigt at hjælpe dig som forbruger med at finde de kosttilskud (Herunder BCAA-produkter), som er fremstillet i højeste kvalitet, så du kan være sikker på at få et rent og sundt produkt uden skadelige stoffer og uden brug af kemikalier i produktionen.

Der er lagt vægt på følgende specifikationer hos kosttilskuddene i denne testanmeldelse, som lever op til Fødevarestyrelsens krav:

 • Kosttilskud som kan supplere den almindelige kost
 • Kosttilskud som har ernæringsmæssig og fysiologisk virkning
 • Kosttilskud med detaljeret og fyldestgørende varedeklaration

Det har stor sundhedsmæssig værdi for dig som forbruger, at du på et kosttilskud kan få fuld indsigt i produktets indhold. Alle produkter i denne testanmeldelse findes med fyldestgørende indholdsbeskrivelser samt vejledninger til korrekt og optimalt indtag.

Hvad er BCAA?

BCAA er aminosyrekosttilskud, som primært anvendes af sportsudøvere, der træner på intensivt og ambitiøst niveau samt af fitnessudøvere, som styrketræner eller laver udholdenhedstræning. Når kroppens muskler sættes under pres og belastning fra hård træning, nedbrydes muskelfibrene.

Aminosyrepulver- og kapsler er rige på 3 ud af de 9 essentielle aminosyrer, som har indflydelse på at genopbygge muskelfibrene.

Hvad gør BCAA?

Aminosyrekosttilskud kan hjælpe dig med at opbygge muskler og genopbygge tabt muskelmasse. Det kan anvendes med forskellige formål.

Du kan bruge kosttilskuddet til formål om at øge din muskelmasse, og du kan bruge det til at vedligeholde din muskelmasse. Derudover kan kosttilskuddet være relevant for dig, som lever en hektisk livsstil og ikke når måltider med højt proteinindhold i løbet af dine hverdage. I disse situationer kan du bruge en shake baseret på kosttilskuddet som et erstatningsmåltid.

Udover at øge og/eller vedligeholde din muskelmasse, kan BCAA effekterne også få betydning for dig i forbindelse med træning. Det kan give dig en mere smertefri træning, da det er kendt for at reducere muskelømhed.

BCAA køb – skal jeg vælge BCAA pulver eller BCAA piller?

Kosttilskuddet findes i 2 overordnede produktvarianter – pulver og pilleform. Hvis du holder af smag, skal du vælge pulver, der også i denne form kan anvendes som erstatningsmåltid, og som du kan lave shakes af.

Har du brug for et kosttilskud, som er nemt at indtage og have med i tasken, skal du vælge caps eller piller. Disse kræver ingen forberedelsestid, og du skal ikke have en ekstra drikkedunk med dig.

Uanset om du vælger pulver eller kapsler, er det vigtigste, at du er opmærksom på korrekt dosering.

Hvad er den korrekte BCAA dosering?

Doseringen vil som udgangspunkt afhænge af kostsammensætningen til det måltid, som du indtager kosttilskuddet i forbindelse med. Det skal man generelt være opmærksom på med alle slags weight gainer.

3-5 g. er den vejledende anbefaling til korrekt indtag. Vil du have en forøget effekt af aminosyrekosttilskuddet, skal du indtage det i forbindelse med et måltid, som er rig på de øvrige aminosyrer.

Læs også: Restitution | 8 måder at restituere din krop på | Læs mere her!

Se også artiklerne: Find den bedste weight gainer på markedet

Se vores artikel om: Test af koffeinpiller – de bedste til din træning

Denne side er anmeldt af: Sofie T. Paulsen 10/10

Forfatter

Redaktionen for Netfysioterapi har ét simpelt formål: At skabe verdens bedste forbrugermagasin til formål at hjælpe de danske forbrugere med vejledning om forbrugsgoder. Artiklerne er baseret på omfattende og grundige research-processer, hvor vi samler alt relevant information og data på de respektive produkter og ydelser, så du som læser vejledes på bedst mulig vis. Læs mere omkring os under ’Om Netfysioterapi’.

Skriv en kommentar